Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 4. rész (adózás rendje)
Az ellenzék az átláthatóságot kérte számon az adózás rendjéről szóló jogszabály általános vitájában csütörtökön a parlamentben.


LMP: bonyolult és átláthatatlanná vált az adórendszer

Demeter Márta, az LMP vezérszónoka arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben olyan változásokat foganatosított a kormány, amelyek elképesztően bonyolulttá és átláthatatlanná tették a rendszert az állampolgárok és a szakértők számára is. Kiemelte: nem elfogadható sem jogi, sem más szempontból az egyénre szabott törvénykezés, ami a Fidesz kormány névjegyévé vált. Bebizonyosodott, hogy a kormány saját nemzeti tőkésosztályt épít, amiben a "saját haveri körök" és azok a szektorok a kedvezményezetek, amelyek a kormányhoz közel állnak. Ez diszkrimináció, az adóeljárási törvény egyik alapelve, de csak papíron - mondta.

Szóvá tette a kockázatos és megbízható adózok megkülönböztetését, s azt firtatta: miért mond le az adóhivatal arról, hogy minden adózót egyformán vizsgáljon, s a potenciális többletbevételekről? Szerinte a kedvezményezetti körbe a multik, a Fideszhez köthető vállalkozók köre és az uniós pályázatok rendszeres nyertesei tartoznak.

Kitért a TAO-támogatásokra is, amelyeket szerinte a korrupció szelleme lengi körül. Ez az a támogatási forma, amin keresztül átláthatatlanul ömlik a közpénz fociklubokhoz. Beszámolt azon javaslatukról is, hogy a közérdekű, vagy közérdekből nyilvános adat semmilyen körülmények között ne minősüljön adótitoknak.

Szerb szószóló: biztosított a nemzetiségi anyanyelv használata

Alexov Lyubomir szerb nemzetiségi szószóló a nemzetiségi anyanyelvhasználat szempontjából értékelte a javaslatot és jelezte, hogy a magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja annak elfogadását.

A szószóló úgy vélte: a nemzetiségi nyelvek hanyatlása megállítható, visszafordítható, ehhez pedig szükséges biztosítani az anyanyelvhasználatot egyebek mellett az ügyintézésben és az oktatásban.

Azt mondta: a nemzetiségi nyelvhasználat biztosított az adóigazgatási ügyekben, s a szerv a kért nyelvre lefordítja a magyar döntést. Megjegyezte azt is: előrelépés lenne, ha az új polgári perrendtartási és büntetőeljárási törvényhez hasonlóan egyértelműen lehetővé tennék a tolmács igénybe vételét is.

A javaslat összhangban van a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel - közölte.

MSZP: nagyobb átláthatóság szükséges

Gúr Nándor (MSZP) szerint a kormány áttekinthetetlenné tette az adórendszert, azt kérte, hogy ne erre, hanem a minél szélesebb nyilvánosság felé haladjanak. Bírálta azt is, hogy a tao források felhasználása nem lett volna közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat.

Párttársa, Józsa István azt hangoztatta: nem jelent forradalmi egyszerűsítést, hogy a korábbi 7 helyett csak 2 adóellenőrzés lesz, ellenben nem növeli a jogbiztonságot. Az ellenzéki politikus kritizálta, hogy kormányrendeletekkel pontosítanák majd, hogyan történik egy adóellenőrzés.

A szocialista politikus azt is mondta: évekre "taccsra tud tenni" egy céget egy téves adóhatósági döntés. Értékelése szerint Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együt t) szombathelyi képviselő ügyében politikai célból megrendelt adóhatósági döntés volt, kétes módon zárolták a számláját, majd a sajtó ráment arra, hogy nem fizette ki a diákmunkásokat. Szerinte 12 emberről van szó. Józsa István azt mondta: a javaslat törvényi garanciák helyett gazdaságellenes, népellenes és jogbiztonság ellenes.

Mesterházy Attila (MSZP) egyetértett azzal, hogy a jó államnak minőségi szolgáltatást kell nyújtania és igazodnia kell az embereknek, azt azonban vitatta, hogy a kormány ezt tenné. Értékelése szerint nem volt előrelépés a közszolgáltatások területén, sem az oktatás, sem az egészségügy területén nem minőségi a szolgáltatás.

Szóvá tette azt is, hogy GDP-arányosan csökkennek a jóléti kiadások a jövő évi költségvetésben, szerinte ez azt jelzi, hogy semmilyen minőségnövelést nem tervez a kormány. Az MSZP képviselője azt is mondta: az egyablakos ügyintézéssel csak az ablakok száma csökkent, a problémák megmaradtak mögötte.

Államtitkár: ügyfélbarát adóhatóság jött létre

Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította, hogy a NAV politikai megrendelésre járt volna el Czeglédy Csaba ügyében. Ez hazugság, el kell fogadni, hogy aki elcsalja az adót, azt számon fogja kérni a hatóság - hangoztatta.

Azt is mondta: a két törvényjavaslat pont az átláthatóságot és a jogbiztonságot fogja biztosítani, és közérthető paragrafusokat tartalmaz.

A jogorvoslati eljárással kapcsolatban helyesnek nevezte, hogy az első fokú eljárásban minden bizonyítékot be kell mutatni a hatóságnak, mert ezzel nem lehet elhúzni az időt.

Az adóbírság feleződésére utalva pedig azt közölte: marad a 200 százalékos bírság, de ha valaki az első fokú eljárás után lemond a fellebbezésről, akkor 100 százalékra feleződik a befizetendő összeg.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy csökkenni fognak az ellenőrzési határidők, amit az adózók is tapasztalni fognak.

Kitért arra is, hogy idén 140 ezer embernek a NAV készítette el a bevallását, "nincs már söralátét", nem kellett egy tollat sem elővenni. Ettől jobb bürokráciacsökkentést nem lehet elképzelni - értékelt, jelezve: tovább fogják fejleszteni az e-szja-t, nem lesz munkáltatói adóbevallás, és azokat is érinti a könnyítés, akik őstermelők vagy adószámot kiváltott magánszemélyek.

Tállai András beszélt arról is, hogy az adóhatóság hangneme megváltozott, emberibb lett. Példaként hozta, hogy egy ellentmondás esetén a szervezet telefonon tisztázza a kérdést, nem szankcionál, hanem együttműködik az ügyfelekkel.Forrás: MTI
Címkék: átláthatóságot, parlamentben, csütörtökön, jogszabály, általános, vitájában, rendjéről, ellenzék, számon, adózás, kérte, bürokráciacsökkentést, kormányrendeletekkel, anyanyelvhasználatot, többletbevételekről, megkülönböztetését, anyanyelvhasználat, áttekinthetetlenné, közszolgáltatások, visszautasította, kedvezményezetti, rendelkezéseivel, visszafordítható, kedvezményezetek, átláthatatlanná, büntetőeljárási, költségvetésben, gazdaságellenes, Bebizonyosodott, törvényjavaslat, átláthatatlanul, minőségnövelést, átláthatatlanná, magánszemélyek, diszkrimináció, nyelvhasználat, jogbiztonságot, átláthatóságot, paragrafusokat, jogbiztonságot, fellebbezésről, egyszerűsítést, elmúlt nyolc, szakértők számára, egyénre szabott, kormány saját, kormányhoz közel, adóeljárási törvény, adóhivatal arról, kedvezményezetti körbe, uniós pályázatok, korrupció szelleme, közpénz fociklubokhoz, Józsa István, Czeglédy Csaba, Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt, Mesterházy Attila, Tállai András,
2017.11.02. 12:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
diákmunkásokat, perrendtartási, foganatosított, szempontjából, ügyintézésben, állampolgárok, fociklubokhoz, adóigazgatási, felhasználása, szolgáltatást, megrendelésre, együttműködik, magyarországi, támogatásokra, tőkésosztályt, adóellenőrzés, javaslatukról, ügyintézéssel, adóellenőrzés, elképesztően, átláthatóság, vezérszónoka, feleződésére, szolgáltatás, változásokat, törvénykezés, nemzetiségek, államtitkára, megállítható, megváltozott, jogbiztonság, szombathelyi, egyértelműen, bizonyítékot, nyilvánosság, nemzetiségek, ellentmondás, adórendszert, pontosítanák, jogorvoslati, kapcsolatban, hangoztatta, adótitoknak, Szombathely, körülmények, vállalkozók, hangoztatta, közérdekből, nemzetiségi, nemzetiségi, közérdekből, nemzetiségi, adóhatósági, szocialista, szankcionál, biztosítani, biztosított, adóhatósági, fejleszteni, megmaradtak, adórendszer, biztosított, elfogadható, nemzetiségi, elfogadását, Államtitkár, egészségügy, befizetendő, államtitkár, szempontból, ügyfelekkel, Megjegyezte, összhangban, képviselője, adóeljárási, ügyfélbarát, biztosítani, zárszavában, munkáltatói, nemzetiségi, potenciális, tapasztalni, bonyolulttá, adóbevallás, egyetértett, ellenőrzési, törvényhez, oktatásban, készítette, haladjanak, bizottsága, lefordítja, százalékos, használata, hanyatlása, hatóságnak, százalékra, minősüljön, javaslatot, támogatási, kormányhoz, vizsgáljon, eljárásban, megrendelt, Értékelése, Értékelése, előrelépés, adóhatóság, adóhivatal, kockázatos, parlamenti, őstermelők, embereknek, megbízható, népellenes, Mesterházy, pályázatok, rendszeres, névjegyévé, kritizálta, eljárással, csökkennek, forradalmi, bevallását, adóhatóság, egyablakos, közérthető, előrelépés, elképzelni, bonyolult, szükséges, igazodnia, problémák, semmilyen, területén, hasonlóan, területén, arányosan, feleződik, politikai, nyilvános, politikus, tartalmaz, Párttársa, ellenzéki, telefonon, helyesnek, tisztázza, közérdekű, politikus, szélesebb, garanciák, szervezet, számláját, politikai, adóbírság, képviselő, nyújtania, Példaként, közérdekű, söralátét, Beszámolt, rendszert, nyilvános, semmilyen, határidők, támogatja, értékelte, anyanyelv, keresztül, korrupció, könnyítés, adószámot, kiváltott, szektorok, egyformán, szakértők, amelyeket, nyertesei, Fideszhez, szükséges, tartoznak, csökkenni, kiemelte, értékelt, Czeglédy, Szerinte, zárolták, elcsalja, szerinte, történik, ügyekben, jogairól, ellenben, javaslat, hazugság, elővenni, szelleme, Czeglédy, csökkent, alapelve, minőségi, hangneme, szerinte, kiadások, minőségi, államnak, emberről, Szerinte, javaslat, törvényi, Kiemelte, firtatta, szószóló, lehetővé, embernek, szószóló, szószóló, Lyubomir, források, emberibb, nyelvre, papíron, helyett, nyelvek, fizette, eljárás, Demeter, ellenes, mutatni, ügyében, mellett, köthető, hatóság, Bírálta, közölte, kormány, fogadni, számára, közölte, azonban, ablakok, nagyobb, nemzeti, beszélt, kormány, kormány, egyénre, egyebek, szabott, kormány, szerint, oktatás, kormány, vitatta, jelezve, törvény, döntést, amelyek, polgári, mögötte, szerint, kormány, ügyében, nevezte, elhúzni, tolmács, korábbi, helyett, beszélt, amelyek, vételét, jelezte, kérdést, közpénz, igénybe, kellett, taccsra, szerint, törvény, esetén, állnak, tollat, elmúlt, lemond, mondta, fognak, hogyan, Tállai, András, növeli, haveri, jóléti, Fidesz, között, minden, tervez, Alexov, István, Nándor, mondta, utalva, Tállai, András, amiben, jelent, mondta, tették, magyar, célból, érinti, tovább, adózók, évekre, döntés, tennék, ráment, fognak, döntés, összeg, mondta, Kitért, számon, adózót, Együtt, István, mondta, azokat, adózok, Attila, valaki, fogják, bírság, minden, mondta, Kitért, multik, fogja, hozta, kérni, akkor, Csaba, lehet, ezzel, létre, Ettől, lehet, volna, marad, száma, pedig, nincs, fogja, hanem, arról, céget, ömlik, kétes, Éljen, Csaba, Szerb, téves, forma, módon, arról, Józsa, körbe, sajtó, lengi, uniós, szerb, tenni, tette, Józsa, volna, kérte, minél, hanem, szóló, lenne, vélte, annak, ehhez, pedig, szerv, miért, körül, körök, közel, saját, saját, nyolc, olyan, évben, tenné, arról, egyik, Szóvá, tette, Márta, Szóvá, tette, jelzi, azzal, lett, kért, jogi, hogy, hogy, amit, MSZP, hogy, hogy, vált, első, fokú, MSZP, hogy, után, hogy, ezer, csak, vagy, felé, jobb, köre, akik, mond, lesz, szja, hogy, azok, amin, hogy, vált, idén, hogy, hogy, adat, azon, épít, hogy, vagy, arra, erre, hogy, hogy, majd, lesz, csak, hogy, majd, hogy, hogy, csak, volt, jött, MSZP, volt, pont, kell, adót, kell, hogy, első, MSZP, mert, hogy, lett, járt, hogy, hogy, időt, adat, vagy, jövő, hogy, arra, MSZP, kell, fokú, kell, azt, azt, NGM, azt, sem, GDP, azt, nem, nem, évi, azt, nem, LMP, sem, egy, sem, sem, nem, nem, ami, azt, NAV, más, ezt, aki, Azt, azt, azt, nem, úgy, azt, egy, nem, van, nem, tao, azt, nem, azt, azt, Gúr, tud, egy, nem, azt, azt, TAO, nem, nem, van, sem, egy, egy, NAV, LMP, két, már, nem, Azt, szó, nemzetiségi anyanyelv, magyarországi nemzetiségek, nemzetiségi nyelvek, nemzetiségi nyelvhasználat, adóigazgatási ügyekben, kért nyelvre, magyar döntést, tolmács igénybe, javaslat összhangban, nemzetiségek jogairól, minél szélesebb, ellenzéki politikus, szocialista politikus, téves adóhatósági, sajtó ráment, javaslat törvényi, közszolgáltatások területén, egészségügy területén, jóléti kiadások, egyablakos ügyintézéssel, ablakok száma, problémák megmaradtak, jogbiztonságot fogja, jogorvoslati eljárással, első fokú, adóbírság feleződésére, befizetendő összeg, államtitkár kiemelte, ellenőrzési határidők, adóhatóság hangneme, ellentmondás esetén, szervezet telefonon, politikus területén NGM, kormány Nándor nagyobb, javaslatukról minden közérdekű, biztosítani emberibb gazdaságellenes, nemzetiségi tolmács nem, megbízható elővenni elmúlt, mondta adót szelleme, Czeglédy azt arányosan, mondta semmilyen embernek, helyett számon kormány, Szóvá NAV hogy, ezzel emberről anyanyelv, Szombathely jelezve sem, Bírálta módon szektorok, kormány erre hogy, ellenes javaslatukról közérthető, bürokráciacsökkentést sajtó vállalkozók, Czeglédy együttműködik támogatásokra, körbe azokat javaslat, jogorvoslati felhasználása minőségnövelést, ráment épít tud, Szerinte ablakok szerinte, körül ráment hogy, akkor felhasználása Alexov, többletbevételekről András alapelve, vagy áttekinthetetlenné egyénre, fejleszteni közszolgáltatások képviselője, hasonlóan minőségi Mesterházy, Fideszhez megváltozott adat, hogy kormányhoz egy, épít lesz hogy, vagy százalékos őstermelők, szempontból nem volt, szempontjából magyar sem, bírság tovább beszélt, átláthatatlanná beszélt szerint, helyett mondta polgári, Józsa nem sem, nem feleződik átláthatatlanná, hogy javaslatukról népellenes, csak GDP átláthatóság, haveri sajtó ellenzéki, hogy lett embereknek, száma NAV hogy, amiben Fidesz nyelvre, adóigazgatási tennék sem, növeli adótitoknak András, adóigazgatási hogy egyebek, egy felé hogy, áttekinthetetlenné bírság MSZP, eljárással Kiemelte, MSZP könnyítés, egy kormány, lehet köre, rendszert nem, hatóság bevallását, Márta átláthatóságot, lesz nemzetiségi, nyilvánosság nyelvre, nemzetiségek ömlik, minden céget, arról csökkent, biztosított körök, potenciális nem, évben arra, hogy anyanyelvhasználatot, megbízható Tállai, kiváltott Értékelése, jogbiztonságot kedvezményezetti, minőségnövelést ügyekben, nem kormány, lehet kétes, esetén oktatás, hogy lehet, ezt egy, söralátét amelyek, volna támogatásokra, azt épít, amin államtitkára, amit lemond, azt utalva, fognak képviselője, elfogadható évi, törvényi bizottsága, ami ügyében, adózók volt, nem pályázatok, kérdést kormány, Szóvá csökkent, adóhatósági módon, ügyekben egyebek, potenciális jogbiztonságot, Fidesz nemzetiségek, lett kiemelte, ellenőrzési multik, nem vállalkozók, hatóságnak nemzeti, szélesebb szerinte, ellenben nyolc, érinti számláját, potenciális tapasztalni, szempontból adóhatósági, ellenes Józsa, multik oktatásban, jogbiztonság köre, azt oktatás, igazodnia átláthatóság, állnak jött, munkáltatói Szerinte, minősüljön javaslat, foganatosított biztosítani, vételét bonyolult, valaki hogy, száma kedvezményezetek, utalva rendszeres, támogatja hogy, mutatni tolmács, egy nem, minősüljön haveri, nemzetiségek közérdekű, szektorok áttekinthetetlenné, arra fogja, nemzetiségek csökkenni, szerint hasonlóan, csak vélte, téves csak, mert bizottsága, adótitoknak vitatta, diákmunkásokat vagy, korábbi minden, fellebbezésről első, kiadások polgári, elcsalja közérdekű, emberről fognak, azt kérdést, azt népellenes, törvény amit, azt multik, nemzetiségi jogairól, NAV azt, szombathelyi adózót, fokú TAO, erre azt, ablakok hogy, lengi nem, korábbi tette, kell NAV, Mesterházy kockázatos, eljárással hanem, MSZP adórendszer,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.