Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 4. rész (adózás rendje)
Az ellenzék az átláthatóságot kérte számon az adózás rendjéről szóló jogszabály általános vitájában csütörtökön a parlamentben.


LMP: bonyolult és átláthatatlanná vált az adórendszer

Demeter Márta, az LMP vezérszónoka arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben olyan változásokat foganatosított a kormány, amelyek elképesztően bonyolulttá és átláthatatlanná tették a rendszert az állampolgárok és a szakértők számára is. Kiemelte: nem elfogadható sem jogi, sem más szempontból az egyénre szabott törvénykezés, ami a Fidesz kormány névjegyévé vált. Bebizonyosodott, hogy a kormány saját nemzeti tőkésosztályt épít, amiben a "saját haveri körök" és azok a szektorok a kedvezményezetek, amelyek a kormányhoz közel állnak. Ez diszkrimináció, az adóeljárási törvény egyik alapelve, de csak papíron - mondta.

Szóvá tette a kockázatos és megbízható adózok megkülönböztetését, s azt firtatta: miért mond le az adóhivatal arról, hogy minden adózót egyformán vizsgáljon, s a potenciális többletbevételekről? Szerinte a kedvezményezetti körbe a multik, a Fideszhez köthető vállalkozók köre és az uniós pályázatok rendszeres nyertesei tartoznak.

Kitért a TAO-támogatásokra is, amelyeket szerinte a korrupció szelleme lengi körül. Ez az a támogatási forma, amin keresztül átláthatatlanul ömlik a közpénz fociklubokhoz. Beszámolt azon javaslatukról is, hogy a közérdekű, vagy közérdekből nyilvános adat semmilyen körülmények között ne minősüljön adótitoknak.

Szerb szószóló: biztosított a nemzetiségi anyanyelv használata

Alexov Lyubomir szerb nemzetiségi szószóló a nemzetiségi anyanyelvhasználat szempontjából értékelte a javaslatot és jelezte, hogy a magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja annak elfogadását.

A szószóló úgy vélte: a nemzetiségi nyelvek hanyatlása megállítható, visszafordítható, ehhez pedig szükséges biztosítani az anyanyelvhasználatot egyebek mellett az ügyintézésben és az oktatásban.

Azt mondta: a nemzetiségi nyelvhasználat biztosított az adóigazgatási ügyekben, s a szerv a kért nyelvre lefordítja a magyar döntést. Megjegyezte azt is: előrelépés lenne, ha az új polgári perrendtartási és büntetőeljárási törvényhez hasonlóan egyértelműen lehetővé tennék a tolmács igénybe vételét is.

A javaslat összhangban van a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel - közölte.

MSZP: nagyobb átláthatóság szükséges

Gúr Nándor (MSZP) szerint a kormány áttekinthetetlenné tette az adórendszert, azt kérte, hogy ne erre, hanem a minél szélesebb nyilvánosság felé haladjanak. Bírálta azt is, hogy a tao források felhasználása nem lett volna közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat.

Párttársa, Józsa István azt hangoztatta: nem jelent forradalmi egyszerűsítést, hogy a korábbi 7 helyett csak 2 adóellenőrzés lesz, ellenben nem növeli a jogbiztonságot. Az ellenzéki politikus kritizálta, hogy kormányrendeletekkel pontosítanák majd, hogyan történik egy adóellenőrzés.

A szocialista politikus azt is mondta: évekre "taccsra tud tenni" egy céget egy téves adóhatósági döntés. Értékelése szerint Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együt t) szombathelyi képviselő ügyében politikai célból megrendelt adóhatósági döntés volt, kétes módon zárolták a számláját, majd a sajtó ráment arra, hogy nem fizette ki a diákmunkásokat. Szerinte 12 emberről van szó. Józsa István azt mondta: a javaslat törvényi garanciák helyett gazdaságellenes, népellenes és jogbiztonság ellenes.

Mesterházy Attila (MSZP) egyetértett azzal, hogy a jó államnak minőségi szolgáltatást kell nyújtania és igazodnia kell az embereknek, azt azonban vitatta, hogy a kormány ezt tenné. Értékelése szerint nem volt előrelépés a közszolgáltatások területén, sem az oktatás, sem az egészségügy területén nem minőségi a szolgáltatás.

Szóvá tette azt is, hogy GDP-arányosan csökkennek a jóléti kiadások a jövő évi költségvetésben, szerinte ez azt jelzi, hogy semmilyen minőségnövelést nem tervez a kormány. Az MSZP képviselője azt is mondta: az egyablakos ügyintézéssel csak az ablakok száma csökkent, a problémák megmaradtak mögötte.

Államtitkár: ügyfélbarát adóhatóság jött létre

Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította, hogy a NAV politikai megrendelésre járt volna el Czeglédy Csaba ügyében. Ez hazugság, el kell fogadni, hogy aki elcsalja az adót, azt számon fogja kérni a hatóság - hangoztatta.

Azt is mondta: a két törvényjavaslat pont az átláthatóságot és a jogbiztonságot fogja biztosítani, és közérthető paragrafusokat tartalmaz.

A jogorvoslati eljárással kapcsolatban helyesnek nevezte, hogy az első fokú eljárásban minden bizonyítékot be kell mutatni a hatóságnak, mert ezzel nem lehet elhúzni az időt.

Az adóbírság feleződésére utalva pedig azt közölte: marad a 200 százalékos bírság, de ha valaki az első fokú eljárás után lemond a fellebbezésről, akkor 100 százalékra feleződik a befizetendő összeg.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy csökkenni fognak az ellenőrzési határidők, amit az adózók is tapasztalni fognak.

Kitért arra is, hogy idén 140 ezer embernek a NAV készítette el a bevallását, "nincs már söralátét", nem kellett egy tollat sem elővenni. Ettől jobb bürokráciacsökkentést nem lehet elképzelni - értékelt, jelezve: tovább fogják fejleszteni az e-szja-t, nem lesz munkáltatói adóbevallás, és azokat is érinti a könnyítés, akik őstermelők vagy adószámot kiváltott magánszemélyek.

Tállai András beszélt arról is, hogy az adóhatóság hangneme megváltozott, emberibb lett. Példaként hozta, hogy egy ellentmondás esetén a szervezet telefonon tisztázza a kérdést, nem szankcionál, hanem együttműködik az ügyfelekkel.Forrás: MTI
Címkék: átláthatóságot, parlamentben, csütörtökön, jogszabály, általános, vitájában, rendjéről, ellenzék, számon, adózás, kérte, bürokráciacsökkentést, kormányrendeletekkel, anyanyelvhasználatot, többletbevételekről, megkülönböztetését, anyanyelvhasználat, áttekinthetetlenné, közszolgáltatások, visszautasította, kedvezményezetti, rendelkezéseivel, visszafordítható, kedvezményezetek, átláthatatlanná, büntetőeljárási, költségvetésben, gazdaságellenes, Bebizonyosodott, törvényjavaslat, átláthatatlanul, minőségnövelést, átláthatatlanná, magánszemélyek, diszkrimináció, nyelvhasználat, jogbiztonságot, átláthatóságot, paragrafusokat, jogbiztonságot, fellebbezésről, egyszerűsítést, elmúlt nyolc, szakértők számára, egyénre szabott, kormány saját, kormányhoz közel, adóeljárási törvény, adóhivatal arról, kedvezményezetti körbe, uniós pályázatok, korrupció szelleme, közpénz fociklubokhoz, Józsa István, Czeglédy Csaba, Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt, Mesterházy Attila, Tállai András,
2017.11.02. 12:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
diákmunkásokat, perrendtartási, foganatosított, szempontjából, ügyintézésben, állampolgárok, fociklubokhoz, adóigazgatási, felhasználása, szolgáltatást, megrendelésre, együttműködik, magyarországi, támogatásokra, tőkésosztályt, adóellenőrzés, javaslatukról, ügyintézéssel, adóellenőrzés, elképesztően, átláthatóság, vezérszónoka, feleződésére, szolgáltatás, változásokat, törvénykezés, nemzetiségek, államtitkára, megállítható, megváltozott, jogbiztonság, szombathelyi, egyértelműen, bizonyítékot, nyilvánosság, nemzetiségek, ellentmondás, adórendszert, pontosítanák, jogorvoslati, kapcsolatban, hangoztatta, adótitoknak, Szombathely, körülmények, vállalkozók, hangoztatta, közérdekből, nemzetiségi, nemzetiségi, közérdekből, nemzetiségi, adóhatósági, szocialista, szankcionál, biztosítani, biztosított, adóhatósági, fejleszteni, megmaradtak, adórendszer, biztosított, elfogadható, nemzetiségi, elfogadását, Államtitkár, egészségügy, befizetendő, államtitkár, szempontból, ügyfelekkel, Megjegyezte, összhangban, képviselője, adóeljárási, ügyfélbarát, biztosítani, zárszavában, munkáltatói, nemzetiségi, potenciális, tapasztalni, bonyolulttá, adóbevallás, egyetértett, ellenőrzési, törvényhez, oktatásban, készítette, haladjanak, bizottsága, lefordítja, százalékos, használata, hanyatlása, hatóságnak, százalékra, minősüljön, javaslatot, támogatási, kormányhoz, vizsgáljon, eljárásban, megrendelt, Értékelése, Értékelése, előrelépés, adóhatóság, adóhivatal, kockázatos, parlamenti, őstermelők, embereknek, megbízható, népellenes, Mesterházy, pályázatok, rendszeres, névjegyévé, kritizálta, eljárással, csökkennek, forradalmi, bevallását, adóhatóság, egyablakos, közérthető, előrelépés, elképzelni, bonyolult, szükséges, igazodnia, problémák, semmilyen, területén, hasonlóan, területén, arányosan, feleződik, politikai, nyilvános, politikus, tartalmaz, Párttársa, ellenzéki, telefonon, helyesnek, tisztázza, közérdekű, politikus, szélesebb, garanciák, szervezet, számláját, politikai, adóbírság, képviselő, nyújtania, Példaként, közérdekű, söralátét, Beszámolt, rendszert, nyilvános, semmilyen, határidők, támogatja, értékelte, anyanyelv, keresztül, korrupció, könnyítés, adószámot, kiváltott, szektorok, egyformán, szakértők, amelyeket, nyertesei, Fideszhez, szükséges, tartoznak, csökkenni, kiemelte, értékelt, Czeglédy, Szerinte, zárolták, elcsalja, szerinte, történik, ügyekben, jogairól, ellenben, javaslat, hazugság, elővenni, szelleme, Czeglédy, csökkent, alapelve, minőségi, hangneme, szerinte, kiadások, minőségi, államnak, emberről, Szerinte, javaslat, törvényi, Kiemelte, firtatta, szószóló, lehetővé, embernek, szószóló, szószóló, Lyubomir, források, emberibb, nyelvre, papíron, helyett, nyelvek, fizette, eljárás, Demeter, ellenes, mutatni, ügyében, mellett, köthető, hatóság, Bírálta, közölte, kormány, fogadni, számára, közölte, azonban, ablakok, nagyobb, nemzeti, beszélt, kormány, kormány, egyénre, egyebek, szabott, kormány, szerint, oktatás, kormány, vitatta, jelezve, törvény, döntést, amelyek, polgári, mögötte, szerint, kormány, ügyében, nevezte, elhúzni, tolmács, korábbi, helyett, beszélt, amelyek, vételét, jelezte, kérdést, közpénz, igénybe, kellett, taccsra, szerint, törvény, esetén, állnak, tollat, elmúlt, lemond, mondta, fognak, hogyan, Tállai, András, növeli, haveri, jóléti, Fidesz, között, minden, tervez, Alexov, István, Nándor, mondta, utalva, Tállai, András, amiben, jelent, mondta, tették, magyar, célból, érinti, tovább, adózók, évekre, döntés, tennék, ráment, fognak, döntés, összeg, mondta, Kitért, számon, adózót, Együtt, István, mondta, azokat, adózok, Attila, valaki, fogják, bírság, minden, mondta, Kitért, multik, fogja, hozta, kérni, akkor, Csaba, lehet, ezzel, létre, Ettől, lehet, volna, marad, száma, pedig, nincs, fogja, hanem, arról, céget, ömlik, kétes, Éljen, Csaba, Szerb, téves, forma, módon, arról, Józsa, körbe, sajtó, lengi, uniós, szerb, tenni, tette, Józsa, volna, kérte, minél, hanem, szóló, lenne, vélte, annak, ehhez, pedig, szerv, miért, körül, körök, közel, saját, saját, nyolc, olyan, évben, tenné, arról, egyik, Szóvá, tette, Márta, Szóvá, tette, jelzi, azzal, lett, kért, jogi, hogy, hogy, amit, MSZP, hogy, hogy, vált, első, fokú, MSZP, hogy, után, hogy, ezer, csak, vagy, felé, jobb, köre, akik, mond, lesz, szja, hogy, azok, amin, hogy, vált, idén, hogy, hogy, adat, azon, épít, hogy, vagy, arra, erre, hogy, hogy, majd, lesz, csak, hogy, majd, hogy, hogy, csak, volt, jött, MSZP, volt, pont, kell, adót, kell, hogy, első, MSZP, mert, hogy, lett, járt, hogy, hogy, időt, adat, vagy, jövő, hogy, arra, MSZP, kell, fokú, kell, azt, azt, NGM, azt, sem, GDP, azt, nem, nem, évi, azt, nem, LMP, sem, egy, sem, sem, nem, nem, ami, azt, NAV, más, ezt, aki, Azt, azt, azt, nem, úgy, azt, egy, nem, van, nem, tao, azt, nem, azt, azt, Gúr, tud, egy, nem, azt, azt, TAO, nem, nem, van, sem, egy, egy, NAV, LMP, két, már, nem, Azt, szó, nemzetiségi anyanyelv, magyarországi nemzetiségek, nemzetiségi nyelvek, nemzetiségi nyelvhasználat, adóigazgatási ügyekben, kért nyelvre, magyar döntést, tolmács igénybe, javaslat összhangban, nemzetiségek jogairól, minél szélesebb, ellenzéki politikus, szocialista politikus, téves adóhatósági, sajtó ráment, javaslat törvényi, közszolgáltatások területén, egészségügy területén, jóléti kiadások, egyablakos ügyintézéssel, ablakok száma, problémák megmaradtak, jogbiztonságot fogja, jogorvoslati eljárással, első fokú, adóbírság feleződésére, befizetendő összeg, államtitkár kiemelte, ellenőrzési határidők, adóhatóság hangneme, ellentmondás esetén, szervezet telefonon, ügyében adóhatósági mondta, történik helyett söralátét, azt nem nem, pedig egyértelműen nemzetiségek, Czeglédy sem felé, Márta ehhez volna, tovább azt egyformán, szakértők ügyfélbarát mondta, átláthatatlanul emberről tenni, mond sem Azt, köthető emberibb nemzetiségi, változásokat vagy jelent, embernek amit ügyében, szektorok szószóló azokat, azonban majd elmúlt, forradalmi amiben bevallását, azt képviselője egyetértett, Beszámolt állnak történik, azt mondta szja, ömlik Szerinte hogy, arról hogy minősüljön, hogy ezt jogbiztonságot, minőségi Fideszhez adat, sem miért népellenes, esetén egyetértett elképesztően, vezérszónoka fogadni arról, szakértők helyett pont, haveri fokú csökkent, egy Szóvá van, Szóvá lehetővé egyformán, taccsra államtitkára adóbevallás, jogi egy közérdekből, idén adóbírság amelyek, fogják adóhivatal eljárásban, arra hogy szószóló, azt hogy sem, akkor előrelépés anyanyelv, amelyek lesz hangoztatta, azt Márta adat, arra amelyek helyesnek, őstermelők nyelvhasználat kiadások, fizette hogy Példaként, amiben adózót Ettől, vezérszónoka megbízható NGM, politikai nemzetiségi forma, azzal bizonyítékot jóléti, marad lett szja, anyanyelvhasználat csökkennek tennék, közérdekből befizetendő kiváltott, kedvezményezetti foganatosított kell, adóbírság ellenzéki, GDP nyolc, tette kérte, felhasználása semmilyen, képviselő szerv, szószóló utalva, azokat tette, vélte tisztázza, ügyében erre, hogy szempontból, tették kétes, ügyfélbarát pont, igazodnia számláját, gazdaságellenes multik, nyilvános elképesztően, döntést pedig, hazugság hangneme, csökkent biztosítani, nemzetiségek közölte, kormány helyett, bonyolulttá sem, átláthatatlanná épít, kétes tenné, hangoztatta munkáltatói, Alexov anyanyelvhasználat, Fideszhez elfogadható, módon mondta, visszafordítható azt, járt jogbiztonságot, mondta lefordítja, közérdekből nemzetiségek, időt kérdést, beszélt szükséges, Csaba Kitért, Szóvá államtitkár, ügyintézéssel nem, szolgáltatás szombathelyi, vált hogy, jött nem, Gúr Kiemelte, egy közérdekű, jelent fognak, hogy fognak, utalva lett, Ettől potenciális, azt felé, tisztázza jött, adóbírság majd, vállalkozók többletbevételekről, ablakok arra, összhangban András, csak közérthető, fogja mondta, jogbiztonságot korábbi, beszélt visszautasította, azt helyett, anyanyelv kérdést, fellebbezésről eljárásban, nemzetiségi fogják, két jobb, arra Gúr, jelent nemzetiségi, hogy évi, azt egy, sem eljárás, lesz törvénykezés, anyanyelvhasználat ömlik, kiemelte kétes, területén firtatta, bonyolulttá vált, nyelvre közérdekből, Mesterházy ezer, arról telefonon, kedvezményezetek hogy, azt visszautasította, tennék amit, nem nemzetiségi, nem akik, megváltozott vagy, Szóvá büntetőeljárási, Példaként amiben, kapcsolatban nyilvános, névjegyévé jelezve, rendelkezéseivel elmúlt, sem százalékos, szakértők amelyeket, kiváltott adózót, biztosított Bebizonyosodott, nem államtitkár, hogy mert, biztosítani nyelvek, mondta Államtitkár, Kitért tollat, Gúr arról, lehetővé szóló, MSZP azzal, nyilvános kell, törvénykezés András, javaslat nemzetiségek, szombathelyi szélesebb,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.