Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 4. rész (adózás rendje)
Az ellenzék az átláthatóságot kérte számon az adózás rendjéről szóló jogszabály általános vitájában csütörtökön a parlamentben.


LMP: bonyolult és átláthatatlanná vált az adórendszer

Demeter Márta, az LMP vezérszónoka arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben olyan változásokat foganatosított a kormány, amelyek elképesztően bonyolulttá és átláthatatlanná tették a rendszert az állampolgárok és a szakértők számára is. Kiemelte: nem elfogadható sem jogi, sem más szempontból az egyénre szabott törvénykezés, ami a Fidesz kormány névjegyévé vált. Bebizonyosodott, hogy a kormány saját nemzeti tőkésosztályt épít, amiben a "saját haveri körök" és azok a szektorok a kedvezményezetek, amelyek a kormányhoz közel állnak. Ez diszkrimináció, az adóeljárási törvény egyik alapelve, de csak papíron - mondta.

Szóvá tette a kockázatos és megbízható adózok megkülönböztetését, s azt firtatta: miért mond le az adóhivatal arról, hogy minden adózót egyformán vizsgáljon, s a potenciális többletbevételekről? Szerinte a kedvezményezetti körbe a multik, a Fideszhez köthető vállalkozók köre és az uniós pályázatok rendszeres nyertesei tartoznak.

Kitért a TAO-támogatásokra is, amelyeket szerinte a korrupció szelleme lengi körül. Ez az a támogatási forma, amin keresztül átláthatatlanul ömlik a közpénz fociklubokhoz. Beszámolt azon javaslatukról is, hogy a közérdekű, vagy közérdekből nyilvános adat semmilyen körülmények között ne minősüljön adótitoknak.

Szerb szószóló: biztosított a nemzetiségi anyanyelv használata

Alexov Lyubomir szerb nemzetiségi szószóló a nemzetiségi anyanyelvhasználat szempontjából értékelte a javaslatot és jelezte, hogy a magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja annak elfogadását.

A szószóló úgy vélte: a nemzetiségi nyelvek hanyatlása megállítható, visszafordítható, ehhez pedig szükséges biztosítani az anyanyelvhasználatot egyebek mellett az ügyintézésben és az oktatásban.

Azt mondta: a nemzetiségi nyelvhasználat biztosított az adóigazgatási ügyekben, s a szerv a kért nyelvre lefordítja a magyar döntést. Megjegyezte azt is: előrelépés lenne, ha az új polgári perrendtartási és büntetőeljárási törvényhez hasonlóan egyértelműen lehetővé tennék a tolmács igénybe vételét is.

A javaslat összhangban van a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel - közölte.

MSZP: nagyobb átláthatóság szükséges

Gúr Nándor (MSZP) szerint a kormány áttekinthetetlenné tette az adórendszert, azt kérte, hogy ne erre, hanem a minél szélesebb nyilvánosság felé haladjanak. Bírálta azt is, hogy a tao források felhasználása nem lett volna közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat.

Párttársa, Józsa István azt hangoztatta: nem jelent forradalmi egyszerűsítést, hogy a korábbi 7 helyett csak 2 adóellenőrzés lesz, ellenben nem növeli a jogbiztonságot. Az ellenzéki politikus kritizálta, hogy kormányrendeletekkel pontosítanák majd, hogyan történik egy adóellenőrzés.

A szocialista politikus azt is mondta: évekre "taccsra tud tenni" egy céget egy téves adóhatósági döntés. Értékelése szerint Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együt t) szombathelyi képviselő ügyében politikai célból megrendelt adóhatósági döntés volt, kétes módon zárolták a számláját, majd a sajtó ráment arra, hogy nem fizette ki a diákmunkásokat. Szerinte 12 emberről van szó. Józsa István azt mondta: a javaslat törvényi garanciák helyett gazdaságellenes, népellenes és jogbiztonság ellenes.

Mesterházy Attila (MSZP) egyetértett azzal, hogy a jó államnak minőségi szolgáltatást kell nyújtania és igazodnia kell az embereknek, azt azonban vitatta, hogy a kormány ezt tenné. Értékelése szerint nem volt előrelépés a közszolgáltatások területén, sem az oktatás, sem az egészségügy területén nem minőségi a szolgáltatás.

Szóvá tette azt is, hogy GDP-arányosan csökkennek a jóléti kiadások a jövő évi költségvetésben, szerinte ez azt jelzi, hogy semmilyen minőségnövelést nem tervez a kormány. Az MSZP képviselője azt is mondta: az egyablakos ügyintézéssel csak az ablakok száma csökkent, a problémák megmaradtak mögötte.

Államtitkár: ügyfélbarát adóhatóság jött létre

Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította, hogy a NAV politikai megrendelésre járt volna el Czeglédy Csaba ügyében. Ez hazugság, el kell fogadni, hogy aki elcsalja az adót, azt számon fogja kérni a hatóság - hangoztatta.

Azt is mondta: a két törvényjavaslat pont az átláthatóságot és a jogbiztonságot fogja biztosítani, és közérthető paragrafusokat tartalmaz.

A jogorvoslati eljárással kapcsolatban helyesnek nevezte, hogy az első fokú eljárásban minden bizonyítékot be kell mutatni a hatóságnak, mert ezzel nem lehet elhúzni az időt.

Az adóbírság feleződésére utalva pedig azt közölte: marad a 200 százalékos bírság, de ha valaki az első fokú eljárás után lemond a fellebbezésről, akkor 100 százalékra feleződik a befizetendő összeg.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy csökkenni fognak az ellenőrzési határidők, amit az adózók is tapasztalni fognak.

Kitért arra is, hogy idén 140 ezer embernek a NAV készítette el a bevallását, "nincs már söralátét", nem kellett egy tollat sem elővenni. Ettől jobb bürokráciacsökkentést nem lehet elképzelni - értékelt, jelezve: tovább fogják fejleszteni az e-szja-t, nem lesz munkáltatói adóbevallás, és azokat is érinti a könnyítés, akik őstermelők vagy adószámot kiváltott magánszemélyek.

Tállai András beszélt arról is, hogy az adóhatóság hangneme megváltozott, emberibb lett. Példaként hozta, hogy egy ellentmondás esetén a szervezet telefonon tisztázza a kérdést, nem szankcionál, hanem együttműködik az ügyfelekkel.Forrás: MTI
Címkék: átláthatóságot, parlamentben, csütörtökön, jogszabály, általános, vitájában, rendjéről, ellenzék, számon, adózás, kérte, bürokráciacsökkentést, kormányrendeletekkel, anyanyelvhasználatot, többletbevételekről, megkülönböztetését, anyanyelvhasználat, áttekinthetetlenné, közszolgáltatások, visszautasította, kedvezményezetti, rendelkezéseivel, visszafordítható, kedvezményezetek, átláthatatlanná, büntetőeljárási, költségvetésben, gazdaságellenes, Bebizonyosodott, törvényjavaslat, átláthatatlanul, minőségnövelést, átláthatatlanná, magánszemélyek, diszkrimináció, nyelvhasználat, jogbiztonságot, átláthatóságot, paragrafusokat, jogbiztonságot, fellebbezésről, egyszerűsítést, elmúlt nyolc, szakértők számára, egyénre szabott, kormány saját, kormányhoz közel, adóeljárási törvény, adóhivatal arról, kedvezményezetti körbe, uniós pályázatok, korrupció szelleme, közpénz fociklubokhoz, Józsa István, Czeglédy Csaba, Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt, Mesterházy Attila, Tállai András,
2017.11.02. 12:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
diákmunkásokat, perrendtartási, foganatosított, szempontjából, ügyintézésben, állampolgárok, fociklubokhoz, adóigazgatási, felhasználása, szolgáltatást, megrendelésre, együttműködik, magyarországi, támogatásokra, tőkésosztályt, adóellenőrzés, javaslatukról, ügyintézéssel, adóellenőrzés, elképesztően, átláthatóság, vezérszónoka, feleződésére, szolgáltatás, változásokat, törvénykezés, nemzetiségek, államtitkára, megállítható, megváltozott, jogbiztonság, szombathelyi, egyértelműen, bizonyítékot, nyilvánosság, nemzetiségek, ellentmondás, adórendszert, pontosítanák, jogorvoslati, kapcsolatban, hangoztatta, adótitoknak, Szombathely, körülmények, vállalkozók, hangoztatta, közérdekből, nemzetiségi, nemzetiségi, közérdekből, nemzetiségi, adóhatósági, szocialista, szankcionál, biztosítani, biztosított, adóhatósági, fejleszteni, megmaradtak, adórendszer, biztosított, elfogadható, nemzetiségi, elfogadását, Államtitkár, egészségügy, befizetendő, államtitkár, szempontból, ügyfelekkel, Megjegyezte, összhangban, képviselője, adóeljárási, ügyfélbarát, biztosítani, zárszavában, munkáltatói, nemzetiségi, potenciális, tapasztalni, bonyolulttá, adóbevallás, egyetértett, ellenőrzési, törvényhez, oktatásban, készítette, haladjanak, bizottsága, lefordítja, százalékos, használata, hanyatlása, hatóságnak, százalékra, minősüljön, javaslatot, támogatási, kormányhoz, vizsgáljon, eljárásban, megrendelt, Értékelése, Értékelése, előrelépés, adóhatóság, adóhivatal, kockázatos, parlamenti, őstermelők, embereknek, megbízható, népellenes, Mesterházy, pályázatok, rendszeres, névjegyévé, kritizálta, eljárással, csökkennek, forradalmi, bevallását, adóhatóság, egyablakos, közérthető, előrelépés, elképzelni, bonyolult, szükséges, igazodnia, problémák, semmilyen, területén, hasonlóan, területén, arányosan, feleződik, politikai, nyilvános, politikus, tartalmaz, Párttársa, ellenzéki, telefonon, helyesnek, tisztázza, közérdekű, politikus, szélesebb, garanciák, szervezet, számláját, politikai, adóbírság, képviselő, nyújtania, Példaként, közérdekű, söralátét, Beszámolt, rendszert, nyilvános, semmilyen, határidők, támogatja, értékelte, anyanyelv, keresztül, korrupció, könnyítés, adószámot, kiváltott, szektorok, egyformán, szakértők, amelyeket, nyertesei, Fideszhez, szükséges, tartoznak, csökkenni, kiemelte, értékelt, Czeglédy, Szerinte, zárolták, elcsalja, szerinte, történik, ügyekben, jogairól, ellenben, javaslat, hazugság, elővenni, szelleme, Czeglédy, csökkent, alapelve, minőségi, hangneme, szerinte, kiadások, minőségi, államnak, emberről, Szerinte, javaslat, törvényi, Kiemelte, firtatta, szószóló, lehetővé, embernek, szószóló, szószóló, Lyubomir, források, emberibb, nyelvre, papíron, helyett, nyelvek, fizette, eljárás, Demeter, ellenes, mutatni, ügyében, mellett, köthető, hatóság, Bírálta, közölte, kormány, fogadni, számára, közölte, azonban, ablakok, nagyobb, nemzeti, beszélt, kormány, kormány, egyénre, egyebek, szabott, kormány, szerint, oktatás, kormány, vitatta, jelezve, törvény, döntést, amelyek, polgári, mögötte, szerint, kormány, ügyében, nevezte, elhúzni, tolmács, korábbi, helyett, beszélt, amelyek, vételét, jelezte, kérdést, közpénz, igénybe, kellett, taccsra, szerint, törvény, esetén, állnak, tollat, elmúlt, lemond, mondta, fognak, hogyan, Tállai, András, növeli, haveri, jóléti, Fidesz, között, minden, tervez, Alexov, István, Nándor, mondta, utalva, Tállai, András, amiben, jelent, mondta, tették, magyar, célból, érinti, tovább, adózók, évekre, döntés, tennék, ráment, fognak, döntés, összeg, mondta, Kitért, számon, adózót, Együtt, István, mondta, azokat, adózok, Attila, valaki, fogják, bírság, minden, mondta, Kitért, multik, fogja, hozta, kérni, akkor, Csaba, lehet, ezzel, létre, Ettől, lehet, volna, marad, száma, pedig, nincs, fogja, hanem, arról, céget, ömlik, kétes, Éljen, Csaba, Szerb, téves, forma, módon, arról, Józsa, körbe, sajtó, lengi, uniós, szerb, tenni, tette, Józsa, volna, kérte, minél, hanem, szóló, lenne, vélte, annak, ehhez, pedig, szerv, miért, körül, körök, közel, saját, saját, nyolc, olyan, évben, tenné, arról, egyik, Szóvá, tette, Márta, Szóvá, tette, jelzi, azzal, lett, kért, jogi, hogy, hogy, amit, MSZP, hogy, hogy, vált, első, fokú, MSZP, hogy, után, hogy, ezer, csak, vagy, felé, jobb, köre, akik, mond, lesz, szja, hogy, azok, amin, hogy, vált, idén, hogy, hogy, adat, azon, épít, hogy, vagy, arra, erre, hogy, hogy, majd, lesz, csak, hogy, majd, hogy, hogy, csak, volt, jött, MSZP, volt, pont, kell, adót, kell, hogy, első, MSZP, mert, hogy, lett, járt, hogy, hogy, időt, adat, vagy, jövő, hogy, arra, MSZP, kell, fokú, kell, azt, azt, NGM, azt, sem, GDP, azt, nem, nem, évi, azt, nem, LMP, sem, egy, sem, sem, nem, nem, ami, azt, NAV, más, ezt, aki, Azt, azt, azt, nem, úgy, azt, egy, nem, van, nem, tao, azt, nem, azt, azt, Gúr, tud, egy, nem, azt, azt, TAO, nem, nem, van, sem, egy, egy, NAV, LMP, két, már, nem, Azt, szó, nemzetiségi anyanyelv, magyarországi nemzetiségek, nemzetiségi nyelvek, nemzetiségi nyelvhasználat, adóigazgatási ügyekben, kért nyelvre, magyar döntést, tolmács igénybe, javaslat összhangban, nemzetiségek jogairól, minél szélesebb, ellenzéki politikus, szocialista politikus, téves adóhatósági, sajtó ráment, javaslat törvényi, közszolgáltatások területén, egészségügy területén, jóléti kiadások, egyablakos ügyintézéssel, ablakok száma, problémák megmaradtak, jogbiztonságot fogja, jogorvoslati eljárással, első fokú, adóbírság feleződésére, befizetendő összeg, államtitkár kiemelte, ellenőrzési határidők, adóhatóság hangneme, ellentmondás esetén, szervezet telefonon, használata Szerinte minőségi, tao Kitért közérdekből, biztosított bizonyítékot azt, rendszert diákmunkásokat két, támogatja nem NAV, támogatásokra azon csak, minél megváltozott helyett, azt emberről közölte, miért jelezve adóhatósági, egészségügy összhangban nem, évi elővenni Beszámolt, politikai adószámot egy, közölte mögötte állampolgárok, emberibb csak adórendszert, embernek munkáltatói magyarországi, javaslat bevallását azt, pályázatok nem kormányrendeletekkel, szerb azt Szerinte, államtitkár fogja sem, szervezet csak törvénykezés, közérthető Márta kormány, összeg együttműködik MSZP, haveri szerint szakértők, azokat nem készítette, arról szerinte Czeglédy, azon arra fogja, vélte adóellenőrzés akkor, ehhez ezer tették, nemzetiségi nem névjegyévé, foganatosított szükséges nemzetiségek, megmaradtak hogyan MSZP, létre Államtitkár nem, polgári körök kormány, mert adószámot fizette, támogatásokra nemzetiségek pont, nagyobb egy téves, adóhatósági Kitért MSZP, jobb egyformán Tállai, történik vitatta tolmács, akkor Tállai mond, tette szóló kiváltott, évekre szükséges amelyek, vételét hogy Mesterházy, nem egyik összeg, papíron épít minél, nyilvános nyilvános fogják, egy nyelvek adóhatóság, tette adóhatóság valaki, közérdekű adózok Szombathely, hogy közérthető forma, bírság átláthatatlanná, csökkent két, azokat hogy, elhúzni biztosított, akkor hogy, szankcionál javaslat, szerinte tették, százalékos szolgáltatás, kell nevezte, körül hogy, azt bürokráciacsökkentést, valaki ellenőrzési, valaki nem, hogy kért, fokú megváltozott, fizette minőségi, Szombathely jött, alapelve jelzi, István sem, nem bevallását, körbe foganatosított, száma támogatásokra, Csaba adat, államtitkár szerint, elővenni sem, államnak szektorok, sem átláthatóságot, haveri közpénz, LMP javaslat, arányosan amit, jelezve tenné, összhangban valaki, magyar amiben, történik százalékos, polgári feleződik, egyénre egyetértett, könnyítés szankcionál, bonyolult kormányrendeletekkel, gazdaságellenes mutatni, törvény firtatta, kiváltott tao, után rendszeres, kormányrendeletekkel értékelte, felé már, olyan elképesztően, kért előrelépés, erre azt, hogy Kiemelte, jelezte Mesterházy, Kitért minőségnövelést, lemond kapcsolatban, Értékelése sem, egyablakos elhúzni, azt tartalmaz, nem fizette, miért nyújtania, minőségi szerint, jelent hangneme, kell zárolták, Czeglédy érinti, fogadni elfogadható, majd nyilvános, jogbiztonság Józsa, pedig minden, nem szakértők, arról szerint, egyénre nem, államnak lett, lehetővé szervezet, ügyintézésben Czeglédy, amit ezer, körül államtitkár, nyilvános szélesebb, Tállai fejleszteni, lengi van, Szóvá nemzetiségi, adóhatósági mondta, Bírálta megbízható, arányosan biztosítani, arra Mesterházy, elmúlt András, hogy minőségnövelést, számára összhangban, jobb NGM, jelezve pont, nyilvános bevallását, hozta gazdaságellenes, papíron nem, támogatja átláthatatlanná, államtitkára nyelvhasználat, többletbevételekről pont, készítette biztosítani, helyett arról, alapelve olyan, adót hasonlóan, nem hangneme, jött kért, papíron számláját, azt Értékelése, hatóságnak papíron,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.