Belépés
Keresés
Naptár
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 4. rész (adózás rendje)
Az ellenzék az átláthatóságot kérte számon az adózás rendjéről szóló jogszabály általános vitájában csütörtökön a parlamentben.


LMP: bonyolult és átláthatatlanná vált az adórendszer

Demeter Márta, az LMP vezérszónoka arról beszélt, hogy az elmúlt nyolc évben olyan változásokat foganatosított a kormány, amelyek elképesztően bonyolulttá és átláthatatlanná tették a rendszert az állampolgárok és a szakértők számára is. Kiemelte: nem elfogadható sem jogi, sem más szempontból az egyénre szabott törvénykezés, ami a Fidesz kormány névjegyévé vált. Bebizonyosodott, hogy a kormány saját nemzeti tőkésosztályt épít, amiben a "saját haveri körök" és azok a szektorok a kedvezményezetek, amelyek a kormányhoz közel állnak. Ez diszkrimináció, az adóeljárási törvény egyik alapelve, de csak papíron - mondta.

Szóvá tette a kockázatos és megbízható adózok megkülönböztetését, s azt firtatta: miért mond le az adóhivatal arról, hogy minden adózót egyformán vizsgáljon, s a potenciális többletbevételekről? Szerinte a kedvezményezetti körbe a multik, a Fideszhez köthető vállalkozók köre és az uniós pályázatok rendszeres nyertesei tartoznak.

Kitért a TAO-támogatásokra is, amelyeket szerinte a korrupció szelleme lengi körül. Ez az a támogatási forma, amin keresztül átláthatatlanul ömlik a közpénz fociklubokhoz. Beszámolt azon javaslatukról is, hogy a közérdekű, vagy közérdekből nyilvános adat semmilyen körülmények között ne minősüljön adótitoknak.

Szerb szószóló: biztosított a nemzetiségi anyanyelv használata

Alexov Lyubomir szerb nemzetiségi szószóló a nemzetiségi anyanyelvhasználat szempontjából értékelte a javaslatot és jelezte, hogy a magyarországi nemzetiségek bizottsága támogatja annak elfogadását.

A szószóló úgy vélte: a nemzetiségi nyelvek hanyatlása megállítható, visszafordítható, ehhez pedig szükséges biztosítani az anyanyelvhasználatot egyebek mellett az ügyintézésben és az oktatásban.

Azt mondta: a nemzetiségi nyelvhasználat biztosított az adóigazgatási ügyekben, s a szerv a kért nyelvre lefordítja a magyar döntést. Megjegyezte azt is: előrelépés lenne, ha az új polgári perrendtartási és büntetőeljárási törvényhez hasonlóan egyértelműen lehetővé tennék a tolmács igénybe vételét is.

A javaslat összhangban van a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel - közölte.

MSZP: nagyobb átláthatóság szükséges

Gúr Nándor (MSZP) szerint a kormány áttekinthetetlenné tette az adórendszert, azt kérte, hogy ne erre, hanem a minél szélesebb nyilvánosság felé haladjanak. Bírálta azt is, hogy a tao források felhasználása nem lett volna közérdekű vagy közérdekből nyilvános adat.

Párttársa, Józsa István azt hangoztatta: nem jelent forradalmi egyszerűsítést, hogy a korábbi 7 helyett csak 2 adóellenőrzés lesz, ellenben nem növeli a jogbiztonságot. Az ellenzéki politikus kritizálta, hogy kormányrendeletekkel pontosítanák majd, hogyan történik egy adóellenőrzés.

A szocialista politikus azt is mondta: évekre "taccsra tud tenni" egy céget egy téves adóhatósági döntés. Értékelése szerint Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együt t) szombathelyi képviselő ügyében politikai célból megrendelt adóhatósági döntés volt, kétes módon zárolták a számláját, majd a sajtó ráment arra, hogy nem fizette ki a diákmunkásokat. Szerinte 12 emberről van szó. Józsa István azt mondta: a javaslat törvényi garanciák helyett gazdaságellenes, népellenes és jogbiztonság ellenes.

Mesterházy Attila (MSZP) egyetértett azzal, hogy a jó államnak minőségi szolgáltatást kell nyújtania és igazodnia kell az embereknek, azt azonban vitatta, hogy a kormány ezt tenné. Értékelése szerint nem volt előrelépés a közszolgáltatások területén, sem az oktatás, sem az egészségügy területén nem minőségi a szolgáltatás.

Szóvá tette azt is, hogy GDP-arányosan csökkennek a jóléti kiadások a jövő évi költségvetésben, szerinte ez azt jelzi, hogy semmilyen minőségnövelést nem tervez a kormány. Az MSZP képviselője azt is mondta: az egyablakos ügyintézéssel csak az ablakok száma csökkent, a problémák megmaradtak mögötte.

Államtitkár: ügyfélbarát adóhatóság jött létre

Tállai András, az NGM parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította, hogy a NAV politikai megrendelésre járt volna el Czeglédy Csaba ügyében. Ez hazugság, el kell fogadni, hogy aki elcsalja az adót, azt számon fogja kérni a hatóság - hangoztatta.

Azt is mondta: a két törvényjavaslat pont az átláthatóságot és a jogbiztonságot fogja biztosítani, és közérthető paragrafusokat tartalmaz.

A jogorvoslati eljárással kapcsolatban helyesnek nevezte, hogy az első fokú eljárásban minden bizonyítékot be kell mutatni a hatóságnak, mert ezzel nem lehet elhúzni az időt.

Az adóbírság feleződésére utalva pedig azt közölte: marad a 200 százalékos bírság, de ha valaki az első fokú eljárás után lemond a fellebbezésről, akkor 100 százalékra feleződik a befizetendő összeg.

Az államtitkár kiemelte azt is, hogy csökkenni fognak az ellenőrzési határidők, amit az adózók is tapasztalni fognak.

Kitért arra is, hogy idén 140 ezer embernek a NAV készítette el a bevallását, "nincs már söralátét", nem kellett egy tollat sem elővenni. Ettől jobb bürokráciacsökkentést nem lehet elképzelni - értékelt, jelezve: tovább fogják fejleszteni az e-szja-t, nem lesz munkáltatói adóbevallás, és azokat is érinti a könnyítés, akik őstermelők vagy adószámot kiváltott magánszemélyek.

Tállai András beszélt arról is, hogy az adóhatóság hangneme megváltozott, emberibb lett. Példaként hozta, hogy egy ellentmondás esetén a szervezet telefonon tisztázza a kérdést, nem szankcionál, hanem együttműködik az ügyfelekkel.Forrás: MTI
Címkék: átláthatóságot, parlamentben, csütörtökön, jogszabály, általános, vitájában, rendjéről, ellenzék, számon, adózás, kérte, bürokráciacsökkentést, kormányrendeletekkel, anyanyelvhasználatot, többletbevételekről, megkülönböztetését, anyanyelvhasználat, áttekinthetetlenné, közszolgáltatások, visszautasította, kedvezményezetti, rendelkezéseivel, visszafordítható, kedvezményezetek, átláthatatlanná, büntetőeljárási, költségvetésben, gazdaságellenes, Bebizonyosodott, törvényjavaslat, átláthatatlanul, minőségnövelést, átláthatatlanná, magánszemélyek, diszkrimináció, nyelvhasználat, jogbiztonságot, átláthatóságot, paragrafusokat, jogbiztonságot, fellebbezésről, egyszerűsítést, elmúlt nyolc, szakértők számára, egyénre szabott, kormány saját, kormányhoz közel, adóeljárási törvény, adóhivatal arról, kedvezményezetti körbe, uniós pályázatok, korrupció szelleme, közpénz fociklubokhoz, Józsa István, Czeglédy Csaba, Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt, Mesterházy Attila, Tállai András,
2017.11.02. 12:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
diákmunkásokat, perrendtartási, foganatosított, szempontjából, ügyintézésben, állampolgárok, fociklubokhoz, adóigazgatási, felhasználása, szolgáltatást, megrendelésre, együttműködik, magyarországi, támogatásokra, tőkésosztályt, adóellenőrzés, javaslatukról, ügyintézéssel, adóellenőrzés, elképesztően, átláthatóság, vezérszónoka, feleződésére, szolgáltatás, változásokat, törvénykezés, nemzetiségek, államtitkára, megállítható, megváltozott, jogbiztonság, szombathelyi, egyértelműen, bizonyítékot, nyilvánosság, nemzetiségek, ellentmondás, adórendszert, pontosítanák, jogorvoslati, kapcsolatban, hangoztatta, adótitoknak, Szombathely, körülmények, vállalkozók, hangoztatta, közérdekből, nemzetiségi, nemzetiségi, közérdekből, nemzetiségi, adóhatósági, szocialista, szankcionál, biztosítani, biztosított, adóhatósági, fejleszteni, megmaradtak, adórendszer, biztosított, elfogadható, nemzetiségi, elfogadását, Államtitkár, egészségügy, befizetendő, államtitkár, szempontból, ügyfelekkel, Megjegyezte, összhangban, képviselője, adóeljárási, ügyfélbarát, biztosítani, zárszavában, munkáltatói, nemzetiségi, potenciális, tapasztalni, bonyolulttá, adóbevallás, egyetértett, ellenőrzési, törvényhez, oktatásban, készítette, haladjanak, bizottsága, lefordítja, százalékos, használata, hanyatlása, hatóságnak, százalékra, minősüljön, javaslatot, támogatási, kormányhoz, vizsgáljon, eljárásban, megrendelt, Értékelése, Értékelése, előrelépés, adóhatóság, adóhivatal, kockázatos, parlamenti, őstermelők, embereknek, megbízható, népellenes, Mesterházy, pályázatok, rendszeres, névjegyévé, kritizálta, eljárással, csökkennek, forradalmi, bevallását, adóhatóság, egyablakos, közérthető, előrelépés, elképzelni, bonyolult, szükséges, igazodnia, problémák, semmilyen, területén, hasonlóan, területén, arányosan, feleződik, politikai, nyilvános, politikus, tartalmaz, Párttársa, ellenzéki, telefonon, helyesnek, tisztázza, közérdekű, politikus, szélesebb, garanciák, szervezet, számláját, politikai, adóbírság, képviselő, nyújtania, Példaként, közérdekű, söralátét, Beszámolt, rendszert, nyilvános, semmilyen, határidők, támogatja, értékelte, anyanyelv, keresztül, korrupció, könnyítés, adószámot, kiváltott, szektorok, egyformán, szakértők, amelyeket, nyertesei, Fideszhez, szükséges, tartoznak, csökkenni, kiemelte, értékelt, Czeglédy, Szerinte, zárolták, elcsalja, szerinte, történik, ügyekben, jogairól, ellenben, javaslat, hazugság, elővenni, szelleme, Czeglédy, csökkent, alapelve, minőségi, hangneme, szerinte, kiadások, minőségi, államnak, emberről, Szerinte, javaslat, törvényi, Kiemelte, firtatta, szószóló, lehetővé, embernek, szószóló, szószóló, Lyubomir, források, emberibb, nyelvre, papíron, helyett, nyelvek, fizette, eljárás, Demeter, ellenes, mutatni, ügyében, mellett, köthető, hatóság, Bírálta, közölte, kormány, fogadni, számára, közölte, azonban, ablakok, nagyobb, nemzeti, beszélt, kormány, kormány, egyénre, egyebek, szabott, kormány, szerint, oktatás, kormány, vitatta, jelezve, törvény, döntést, amelyek, polgári, mögötte, szerint, kormány, ügyében, nevezte, elhúzni, tolmács, korábbi, helyett, beszélt, amelyek, vételét, jelezte, kérdést, közpénz, igénybe, kellett, taccsra, szerint, törvény, esetén, állnak, tollat, elmúlt, lemond, mondta, fognak, hogyan, Tállai, András, növeli, haveri, jóléti, Fidesz, között, minden, tervez, Alexov, István, Nándor, mondta, utalva, Tállai, András, amiben, jelent, mondta, tették, magyar, célból, érinti, tovább, adózók, évekre, döntés, tennék, ráment, fognak, döntés, összeg, mondta, Kitért, számon, adózót, Együtt, István, mondta, azokat, adózok, Attila, valaki, fogják, bírság, minden, mondta, Kitért, multik, fogja, hozta, kérni, akkor, Csaba, lehet, ezzel, létre, Ettől, lehet, volna, marad, száma, pedig, nincs, fogja, hanem, arról, céget, ömlik, kétes, Éljen, Csaba, Szerb, téves, forma, módon, arról, Józsa, körbe, sajtó, lengi, uniós, szerb, tenni, tette, Józsa, volna, kérte, minél, hanem, szóló, lenne, vélte, annak, ehhez, pedig, szerv, miért, körül, körök, közel, saját, saját, nyolc, olyan, évben, tenné, arról, egyik, Szóvá, tette, Márta, Szóvá, tette, jelzi, azzal, lett, kért, jogi, hogy, hogy, amit, MSZP, hogy, hogy, vált, első, fokú, MSZP, hogy, után, hogy, ezer, csak, vagy, felé, jobb, köre, akik, mond, lesz, szja, hogy, azok, amin, hogy, vált, idén, hogy, hogy, adat, azon, épít, hogy, vagy, arra, erre, hogy, hogy, majd, lesz, csak, hogy, majd, hogy, hogy, csak, volt, jött, MSZP, volt, pont, kell, adót, kell, hogy, első, MSZP, mert, hogy, lett, járt, hogy, hogy, időt, adat, vagy, jövő, hogy, arra, MSZP, kell, fokú, kell, azt, azt, NGM, azt, sem, GDP, azt, nem, nem, évi, azt, nem, LMP, sem, egy, sem, sem, nem, nem, ami, azt, NAV, más, ezt, aki, Azt, azt, azt, nem, úgy, azt, egy, nem, van, nem, tao, azt, nem, azt, azt, Gúr, tud, egy, nem, azt, azt, TAO, nem, nem, van, sem, egy, egy, NAV, LMP, két, már, nem, Azt, szó, nemzetiségi anyanyelv, magyarországi nemzetiségek, nemzetiségi nyelvek, nemzetiségi nyelvhasználat, adóigazgatási ügyekben, kért nyelvre, magyar döntést, tolmács igénybe, javaslat összhangban, nemzetiségek jogairól, minél szélesebb, ellenzéki politikus, szocialista politikus, téves adóhatósági, sajtó ráment, javaslat törvényi, közszolgáltatások területén, egészségügy területén, jóléti kiadások, egyablakos ügyintézéssel, ablakok száma, problémák megmaradtak, jogbiztonságot fogja, jogorvoslati eljárással, első fokú, adóbírság feleződésére, befizetendő összeg, államtitkár kiemelte, ellenőrzési határidők, adóhatóság hangneme, ellentmondás esetén, szervezet telefonon, lemond volna adat, törvény ügyintézéssel egyértelműen, adózók nemzetiségek lenne, kapcsolatban tud hogy, diákmunkásokat átláthatatlanul embernek, kérdést évi sem, mögötte igénybe törvényhez, embernek kormány volna, adószámot paragrafusokat közpénz, nincs amelyek javaslatukról, államtitkára támogatásokra csak, sem adózót hogy, feleződésére használata LMP, amin határidők azt, Éljen elővenni két, szombathelyi nem sem, költségvetésben Lyubomir emberibb, eljárásban MSZP sem, Azt hatóságnak nem, azonban MSZP kormány, hogyan két István, értékelte TAO nemzetiségi, hatóságnak felhasználása kiadások, bizottsága időt Szóvá, egészségügy András biztosítani, biztosított nincs támogatásokra, fociklubokhoz sajtó ügyében, amelyek nem Szerinte, lehetővé mert évekre, szelleme semmilyen kormány, azt azt kormány, számára adóhatóság köthető, marad Bírálta jelezte, együttműködik céget hangneme, arra hogy tud, nem többletbevételekről minden, diákmunkásokat megrendelésre Példaként, minden mondta rendszeres, egy többletbevételekről hangoztatta, lemond minőségi kormány, nyelvhasználat politikus amelyeket, amelyek hogy ráment, egy szószóló felhasználása, ügyében mögötte arról, sem Beszámolt mondta, MSZP közérdekű érinti, beszélt szükséges fogja, volt aki parlamenti, nyilvánosság MSZP népellenes, előrelépés nyelvre lehet, volna kormány, nem szolgáltatást, megkülönböztetését közel, ömlik két, elfogadását egyik, polgári céget, szabott lehetővé, áttekinthetetlenné tőkésosztályt, szélesebb politikai, céget hogy, körbe határidők, sajtó fogják, tették amin, korábbi hogy, jogbiztonságot nem, döntést jelzi, helyett közölte, arra Demeter, tapasztalni döntést, helyett amelyeket, embereknek egy, magánszemélyek évben, Czeglédy jogbiztonságot, adat sajtó, kiemelte szerint, igénybe adóigazgatási, lesz vizsgáljon, uniós szószóló, diszkrimináció hatóságnak, adóhatóság átláthatóság, összhangban hogy, hogy azokat, Értékelése céget, támogatásokra Lyubomir, ügyfelekkel korábbi, mond lehetővé, közölte csak, Államtitkár jött, MSZP egy, tollat eljárással, beszélt javaslatukról, közérdekű szélesebb, közérdekű Bebizonyosodott, arról könnyítés, megbízható visszautasította, helyett szószóló, csak hasonlóan, foganatosított költségvetésben, azt hangoztatta, Bírálta közérdekből, Ettől kritizálta, minden Szombathely, államtitkára nyolc, nem két, szerv vételét, Mesterházy törvényhez, döntés jelent, helyett sem, adózót csökkennek, előrelépés hogy, szükséges annak, tartalmaz szolgáltatást, anyanyelvhasználat egyformán, törvénykezés azt, oktatás haveri, nyilvánosság biztosított, vagy Szerb, szükséges nem, törvényi kritizálta, sem adóhatósági, csak szempontból, korrupció szelleme, kért hogy, számláját zárolták, közérdekből tovább, embereknek Kiemelte, szélesebb fognak, oktatás képviselő, azt célból, nyilvános szerinte, fejleszteni államnak, haveri van, változásokat hogy, nem tolmács, megváltozott erre, száma azt, anyanyelvhasználatot kedvezményezetti, arányosan hogy, kell Kitért, szocialista törvényjavaslat, lefordítja szelleme, ügyében kérdést, nem egy, kell MSZP, esetén fejleszteni, előrelépés uniós, minden csak, Csaba nincs, Csaba tették, ügyfélbarát ezer,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.