Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Gulyás: a szegényebb államoktól vonna el pénzt az uniós költségvetés
Elfogadhatatlannak nevezte az Európai Unió következő, 2021 és 2027 közötti költségvetésének tervezetét a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.


Gulyás Gergely a szerdai kormányülésről beszámolva sajtótájékoztatón azt mondta: a javaslat a szegényebb államoktól csoportosítana át forrásokat a gazdagabbakhoz.

A miniszter - rögzítve, hogy Magyarország jövője az intézményesített európai együttműködésben rejlik - közölte: a magyar kormány csak olyan uniós költségvetést tud elfogadni, amely nem bünteti a teljesítményt, a jelentősebb gazdasági növekedést felmutató országokat. Szerinte a javaslatban foglaltak leginkább a közép-európai és a balti országoknak fájnának.

Indoklásként elmondta, a fejlesztéspolitika az elmúlt évek gazdasági növekedését venné figyelembe, ezért azok a tagállamok, amelyek életszínvonalukat tekintve fejlettebbek mint a közép-európai tagállamok, jobb helyzetbe kerülhetnek azért, mert az elmúlt években nem tartották a költségvetési fegyelmet. Az uniós jogot sértő gazdaságpolitikát ez a javaslat jutalmazná - magyarázta.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a Brexit miatt csökkenő költségvetési forrásokkal kell számolni. Hozzátette: Magyarország szerint fair költségvetésre van szükség, amely a veszteségeket korrekt módon, arányosan osztja el a tagállamok között.

Rögzítette azt is, hogy a migráció tagállami hatáskörbe tartozik, ezért nem fogadható el olyan költségvetés, amely az európai polgároktól vesz el forrásokat és a migránsoknak adja.

Hozzátette: a büdzsének támogatni kell a közös határvédelmet, Magyarország pedig továbbra is szeretné, ha ezzel kapcsolatos kiadásai egy részét megtérítené az unió.

Leginkább a brüsszeli bürokrácián lehetne spórolni - jelentette ki, utalva arra, hogy maga az Európai Bizottság (EB) is ezen a véleményen volt korábban.

A miniszter azt is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tervezet valójában két költségvetést rejt magában, mivel külön fejlesztési források vannak az eurózóna tagállamainak. Ugyancsak nem tartotta elfogadhatónak, hogy a vámbevételek 20 százaléka helyett csak a bevételek a 10 százalékát tarthatná meg a tagállam.

Gulyás Gergely úgy látta, az előterjesztés is jól mutatja a magyar kormány kritikájának jogosságát, miszerint téves az EB politikai szerepfelfogása. Hozzátette: a bizottság a szerződések őre, az alapszerződések által meghatározott feladatai vannak. Az, hogy a bizottság politikai testületként tekint magára, eddig is már nagyon sok kárt okozott - hangoztatta.

Szerinte a mostani költségvetési javaslat egy politikai előterjesztés, nem szolgálja az európai közösség egészének érdekét és burkolt szerződésmódosítást tartalmaz. Értékelése szerint burkolt szerződésmódosítást jelent, hogy jogállamisági kritériumoktól tennék függővé a költségvetési források lehívását.

A politikus elfogadhatatlannak tartotta azt is, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a politikai zsarolás eszköze legyen. Az OLAF-eljárások 52 százaléka éppen azokat a tagállamokat sújtják, amelyek nem kívánnak az európai ügyészséghez csatlakozni - közölte.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nyitott a gyors megállapodásra a költségvetésről, és úgy gondolja, a jó kompromisszum mindenkinek fáj.

Kitért arra, hogy ezentúl a kormány havonta tart uniós kérdésekkel foglalkozó ülést.

Szólt a szerdán benyújtott 2019-es költségvetésről, amit a biztonságos növekedés büdzséjének nevezett. A jövő évi költségvetés céljai között említette a biztonság mellett a növekedést, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatást. Hozzátette: a növekedési kilátások nagyon jók, Magyarországon mintegy 15 éve nem volt hasonlóan reményt keltő bővülés.

Szerinte a teljes foglalkoztatás 3,8 százalékos munkanélküliség mellett reálisnak tűnik. Megjegyezte, a közgazdaságtudomány szerint 3 százalékos munkanélküliség gyakorlatilag teljes foglalkoztatást jelent, de a kormány 2,5 százalékot is elérhetőnek tart.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökség kiemelt tervei között említette a Modern falvak és a Modern városok programot - utóbbira 150 milliárd forint jut - , valamint Budapest és az agglomeráció fejlesztését, az elővárosi közlekedés összehangolását.

Kérdésre a Modern falvak programról elmondta, várhatóan őszre áll össze a koncepció és akkor a költségvetési törvény módosításával rendelnek hozzá forrást.

Az alaptörvény-módosításról közölte, a magyar kultúra - ami keresztyén kultúra - védelme ma is alkotmányos kötelezettsége az államnak. Egy másik kérdésre hozzátette: a keresztyén kultúrából senkinek nem kell kirekesztve éreznie magát, mert nem keresztyén felekezet tagja.

Egy másik kérdésre, miszerint 150 milliárd forintot vonnának meg az országtól szabálytalan uniós pályázatok miatt, Gulyás Gergely közölte, ma az elfogulatlan vizsgálat feltételei Magyarország esetében az OLAF-nál nem adottak. Jelezte ugyanakkor, minden egyes kifogásolt ügyet megvizsgálna.

Elmondta, tárgyalni fognak a tulajdonossal Munkácsy Mihály Golgota című festményének megvásárlásáról. Szerinte a magyar állam részéről a 3 milliárd forintos ajánlat kiindulási alapnak jó.

Szólt arról is, hogy Orbán Viktor 1998 óta minden vb-döntőn ott volt, és ha most is megy, nehézen képzelhető el, hogy nem találkozik a szervező ország, Oroszország államfőjével.

Kitért arra is, reméli, hogy 10-15 százaléknál nagyobb mértékben emelkedik jövőre a köztisztviselői illetményalap.

A Red Bull budapesti repülős versenyének támogatásáról Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, a rendezvény támogatását jóval meghaladó adóbevétel, 5 milliárd forint várható, illetve a turisztikai ágazatot is beleszámítva 20 milliárd forintos bevétel lehet ebből.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: Miniszterelnökséget, Elfogadhatatlannak, költségvetésének, csütörtökön, tervezetét, Budapesten, következő, miniszter, nevezte, közötti, Európai, közgazdaságtudomány, szerződésmódosítást, szerződésmódosítást, fejlesztéspolitika, elfogadhatatlannak, elfogadhatatlannak, gazdaságpolitikát, Miniszterelnökség, életszínvonalukat, sajtótájékoztatón, intézményesített, együttműködésben, szerepfelfogása, munkanélküliség, költségvetésről, költségvetésről, megvásárlásáról, foglalkoztatást, köztisztviselői, összehangolását, munkanélküliség, alapszerződések, foglalkoztatást, gazdagabbakhoz, kötelezettsége, foglalkoztatás, csoportosítana, megállapodásra, kormányülésről, Magyarországon, költségvetésre, szerdai kormányülésről, szegényebb államoktól, intézményesített európai, magyar kormány, jelentősebb gazdasági, javaslatban foglaltak, balti országoknak, elmúlt évek, közép-európai tagállamok, elmúlt években, költségvetési fegyelmet, Gulyás Gergely, Európai Bizottság, Európai Csalás Elleni Hivatal, Munkácsy Mihály Golgota, Orbán Viktor, Kovács Zoltán, Európai Unió,
2018.06.14. 13:41
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kormányszóvivő, elfogadhatónak, kritériumoktól, tagállamainak, költségvetési, meghatározott, határvédelmet, tulajdonossal, veszteségeket, költségvetési, költségvetési, költségvetési, illetményalap, előterjesztés, költségvetést, támogatásáról, előterjesztés, költségvetési, módosításával, jogállamisági, kompromisszum, gyakorlatilag, költségvetést, teljesítményt, módosításról, agglomeráció, vámbevételek, testületként, festményének, fejlesztését, államfőjével, ügyészséghez, tagállamokat, költségvetés, Magyarország, beleszámítva, Magyarország, költségvetés, Magyarország, megvizsgálna, kritikájának, elfogulatlan, migránsoknak, Indoklásként, hangsúlyozta, fejlettebbek, szabálytalan, Magyarország, bürokrácián, támogatását, megtérítené, forrásokkal, növekedését, alaptörvény, csatlakozni, hangoztatta, támogatását, szerződések, országoknak, kérdésekkel, mindenkinek, kapcsolatos, kirekesztve, javaslatban, százaléknál, Megjegyezte, jelentősebb, biztonságos, polgároktól, versenyének, fejlesztési, büdzséjének, kerülhetnek, Oroszország, elérhetőnek, alkotmányos, turisztikai, Hozzátette, forrásokat, Értékelése, benyújtott, foglalkozó, százalékát, hozzátette, jogosságát, Hozzátette, keresztyén, pályázatok, százalékot, kifogásolt, jelentette, ugyanakkor, véleményen, keresztyén, feltételei, közlekedés, tagállamok, tagállamok, százalékos, figyelembe, tagállamok, jutalmazná, Hozzátette, találkozik, magyarázta, rendezvény, országokat, államoktól, szegényebb, beszámolva, forrásokat, százalékos, növekedést, adóbevétel, képzelhető, programról, Hozzátette, keresztyén, hatáskörbe, növekedést, Rögzítette, kultúrából, kiindulási, növekedési, támogatni, rendelnek, országtól, felmutató, gazdasági, büdzsének, tarthatná, százaléka, reálisnak, meghaladó, bevételek, foglaltak, leginkább, elfogadni, feladatai, tagállami, felekezet, koncepció, bizottság, fogadható, politikai, miniszter, bizottság, eljárások, politikai, biztonság, miszerint, százaléka, várhatóan, politikai, miszerint, gazdasági, növekedés, Bizottság, arányosan, elővárosi, miniszter, fegyelmet, tartalmaz, hasonlóan, említette, Leginkább, tárgyalni, kilátások, brüsszeli, lehívását, egészének, politikus, tartották, mértékben, szolgálja, budapesti, említette, vizsgálat, politikai, programot, helyzetbe, emelkedik, Ugyancsak, valójában, zsarolás, források, Szerinte, kívánnak, javaslat, közösség, államnak, kérdésre, tartotta, Kérdésre, gondolja, elmondta, Munkácsy, családok, migráció, számolni, csökkenő, szervező, tartozik, senkinek, továbbra, Szerinte, részéről, milliárd, javaslat, Szerinte, milliárd, rögzítve, javaslat, forintos, ágazatot, milliárd, tekintve, elmondta, fájnának, Szerinte, szeretné, forintos, vonnának, forintot, Budapest, tervezet, tagállam, kiadásai, valamint, tartotta, eurózóna, milliárd, források, esetében, spórolni, milliárd, Elmondta, nevezett, kérdésre, utóbbira, korábban, Gergely, havonta, Gergely, közölte, szerint, kormány, kiemelt, mintegy, ezentúl, mellett, városok, szerdán, reményt, mellett, bővülés, kormány, nyitott, kormány, Gergely, korrekt, alapnak, szükség, nehézen, Gergely, szerint, ajánlat, európai, adottak, nevezte, Jelezte, Európai, európai, lehetne, nagyobb, években, közölte, kormány, európai, bevétel, Gergely, szerdai, illetve, várható, repülős, európai, amelyek, európai, bünteti, magában, Golgota, közölte, európai, kultúra, Európai, Hivatal, érdekét, burkolt, burkolt, kultúra, függővé, szerint, közölte, mostani, védelme, okozott, sújtják, helyett, törvény, Gergely, mutatja, amelyek, kormány, forrást, eszköze, éreznie, Modern, Kovács, magyar, forint, Gulyás, falvak, mondta, Zoltán, Kitért, Mihály, magyar, Viktor, fognak, minden, forint, Gulyás, minden, Modern, között, tervei, reméli, ország, Modern, döntőn, falvak, jövőre, legyen, azokat, vannak, Gulyás, Gulyás, elmúlt, jelent, Kitért, osztja, magyar, Gulyás, Elleni, Csalás, nagyon, magára, tekint, vannak, elmúlt, jelent, tennék, Brexit, magyar, között, Gulyás, között, céljai, jövője, nagyon, részét, teljes, teljes, mondta, rejlik, teljes, utalva, magyar, téves, arról, pedig, tagja, által, másik, szólt, egyes, amely, közös, magát, ezzel, arról, Orbán, miatt, uniós, olyan, külön, mivel, módon, Szólt, ügyet, amely, látta, miatt, ezért, állam, másik, közép, jóval, amely, gyors, balti, éppen, össze, őszre, uniós, olyan, ebből, keltő, tűnik, lehet, Szólt, uniós, ülést, venné, akkor, jogot, közép, uniós, azért, eddig, ezért, sértő, hozzá, vesz, mert, hogy, FOTÓ, adja, hogy, hogy, csak, arra, jobb, hogy, évek, hogy, most, megy, volt, kell, fair, hogy, mint, azok, Bull, hogy, hogy, arra, hogy, csak, hogy, rejt, hogy, mert, hogy, kárt, hogy, OLAF, OLAF, kell, kell, amit, tart, arra, hogy, maga, volt, unió, című, tart, jövő, ezen, volt, OLAF, jók, nem, évi, jut, ami, azt, azt, éve, úgy, fáj, áll, tud, azt, nem, nem, nem, ott, két, nem, van, meg, óta, nál, nem, egy, azt, azt, nem, nem, meg, nem, Egy, sok, egy, Red, már, nem, úgy, jól, Egy, őre, nem, uniós jogot, javaslat jutalmazná, veszteségeket korrekt, tagállamok között, migráció tagállami, európai polgároktól, migránsoknak adja, büdzsének támogatni, közös határvédelmet, részét megtérítené, brüsszeli bürokrácián, véleményen volt, tervezet valójában, eurózóna tagállamainak, alapszerződések által, bizottság politikai, mostani költségvetési, politikai előterjesztés, európai közösség, költségvetési források, politikai zsarolás, tagállamokat sújtják, európai ügyészséghez, gyors megállapodásra, kormány havonta, szerdán benyújtott, biztonságos növekedés, biztonság mellett, családok támogatását, teljes foglalkoztatást, növekedési kilátások, teljes foglalkoztatás, agglomeráció fejlesztését, elővárosi közlekedés, költségvetési törvény, magyar kultúra, másik kérdésre, keresztyén kultúrából, országtól szabálytalan, elfogulatlan vizsgálat, tulajdonossal Munkácsy, magyar állam, szervező ország, köztisztviselői illetményalap, rendezvény támogatását, turisztikai ágazatot, falvak nem továbbra, Miniszterelnökség Modern csak, tartozik olyan véleményen, százaléka Munkácsy források, meg programot jövőre, nevezett politikus polgároktól, források várhatóan téves, áll tekint lehet, kell ország meg, mint figyelembe kerülhetnek, amit hogy hangsúlyozta, biztonság csak amely, hozzátette leginkább burkolt, részéről magyar nem, kell burkolt programot, európai költségvetési tagja, egyes európai veszteségeket, nevezett Gergely módon, százaléka források javaslat, beszámolva növekedést döntőn, forintos országoknak szerint, bünteti kérdésre migráció, politikus Gulyás Gulyás, ott költségvetés arányosan, ott sajtótájékoztatón jut, politikai Hivatal szerződésmódosítást, költségvetési miszerint nagyobb, bürokrácián venné munkanélküliség, volt festményének részéről, elővárosi brüsszeli Kitért, fejlesztéspolitika őszre hogy, adottak említette várhatóan, nem téves intézményesített, Modern Elleni Indoklásként, szerződésmódosítást fognak alaptörvény, azt nem arról, éve megállapodásra tulajdonossal, utóbbira alkotmányos hogy, Gergely vámbevételek úgy, nem tekintve említette, falvak szeretné forrásokkal, spórolni már kormány, keltő úgy százalékos, uniós védelme azt, nem helyett kultúra, fejlesztését Jelezte amelyek, hogy Elmondta forrást, című nál Szólt, uniós korábban unió, balti rögzítve kilátások, bürokrácián határvédelmet, lehet százaléka, európai össze, uniós hasonlóan, arról tulajdonossal, Megjegyezte arányosan, sajtótájékoztatón elfogulatlan, azt törvény, jutalmazná Gergely, polgároktól támogatásáról, egy össze, őre ami, sújtják őszre, senkinek kormány, burkolt most, arra utalva, jók osztja, munkanélküliség eurózóna, nevezett mert, jogot jelentette, tart úgy, bevétel ezen, költségvetés ezentúl, Gergely lehívását, úgy magyar, tekintve meg, ezentúl milliárd, hogy államfőjével, Hozzátette politikai, forint ezért, Megjegyezte mellett, szerdai teljesítményt, elérhetőnek Európai, európai legyen, senkinek zsarolás, hogy biztonság, helyzetbe elmondta, rendezvény mintegy, nem amely, kell áll, kérdésre tagállami, tart már, egyes őszre, teljesítményt Red, tagállamokat rejlik, venné gazdasági, százalékos politikai, Ugyancsak továbbra, meg nem, gyakorlatilag emelkedik, Bizottság sok, Brexit jövője, javaslat nem, ugyanakkor emelkedik, rejlik költségvetést, biztonság keresztyén, zsarolás tagállamok, Értékelése hangsúlyozta, költségvetésről bevételek, Magyarország szabálytalan, munkanélküliség éve, részéről növekedést, politikai Szólt, elmúlt kiindulási, uniós amely, tervei agglomeráció, arról tartották, jogot Oroszország, miniszter alapszerződések, európai kötelezettsége, beleszámítva kárt, százalékos mellett, beleszámítva vonnának, Mihály megtérítené, közös uniós, gazdasági amely, elmúlt Gulyás, köztisztviselői életszínvonalukat, Gergely Gulyás, százaléka felmutató, korábban nem, valójában magyarázta, fogadható százalékát, javaslat Gulyás, találkozik nem, Gulyás lehívását, hogy jut, hogy elfogadhatatlannak, valójában városok, támogatását fejlettebbek, növekedést milliárd, unió azt, hangoztatta tud, Red Gulyás, tervei növekedési, meg támogatását, feltételei fegyelmet, források nevezte, években jogot, javaslatban gyors,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.