Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 13. rész (közigazgatási szabályszegések, büntetőeljárási törvény)
A közigazgatási szabályszegések szankcióinak átmeneti szabályairól, valamint a közigazgatási eljárásjog reformjával összefüggő törvények módosításáról is tárgyalt kedden az Országgyűlés.


Völner: a javaslat a közigazgatási szabályszegésekre vonatkozó törvényi szabályokat határozza meg átmeneti jelleggel

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára expozéjában elmondta: a törvényjavaslat célja, hogy a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény 2019-es hatálybalépéséig a közigazgatási szabályszegésekre vonatkozó általános törvényi szabályokat átmeneti jelleggel meghatározza.

Az előterjesztés a jelenlegi szankciós rendelkezéseket foglalja egységes rendszerbe, a szabályozási anyag struktúrája alapvetően nem változik - mondta.

Jelentős változásként utalt ugyanakkor arra, hogy a figyelmeztetés érdemi döntésben kiszabható szankcióvá válik, a bírság közérdekű munkával történő megváltásának lehetősége pedig megszűnik.

A törvényjavaslat ezen felül az általános közigazgatási rendtartási és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő jogszabályi módosításokat is tartalmaz, amelyek fő célja az, hogy a szükséges eljárási szabályokat miniszteri rendeletnél magasabb szintű jogforrásban tudják elhelyezni - közölte Völner Pál.

Fidesz: a javaslat az állampolgárok jogbiztonságát erősíti

Répássy Róbert, a Fidesz vezérszónoka elöljáróban bejelentette, hogy frakciójuk támogatni fogja a törvényjavaslatot. A politikus azt mondta, az előterjesztés átmeneti szabályozást tartalmaz, mert a közigazgatási eljárásról szóló önálló törvény nem tartalmaz anyagi jogi rendelkezéseket, így szankciókat sem. A Ház emiatt egy külön szankciórendszert hoz létre, ami csak 2019. január 1-jén lép életbe, ezért erre az időre szükség van átmeneti rendelkezésekre - közölte.

Az indítvány egy másik része pontosítja az általános közigazgatási rendtartáshoz kapcsolódó jogszabályokat, miközben van deregulációs fejezete is, ami a jogszabályok értelmetlen túlburjánzását próbálja kiküszöbölni - hangsúlyozta.

A javaslat erősíteni kívánja az állampolgárok jogbiztonságát - mondta végül.

MSZP: félkész, elkapkodott a javaslat

Gúr Nándor (MSZP) arra emlékeztetett, hogy az indoklás szerint a fokozatos szankcionálásokhoz megfelelő felkészülési időre van szükség. A képviselő viszont azt valószínűsítette, hogy nincs kész a szükséges informatikai háttér vagy központi nyilvántartási rendszer.

A politikus véleménye szerint a Ház előtt egy elkapkodott, félkész és nagy nehézségeket okozó törvényjavaslat fekszik.

Az MSZP nem fogja támogatni a javaslatot - összegzett.

A KDNP támogatja a javaslatot

Vejkey Imre (KDNP) arról beszélt, a javaslat rendelkezéseit négy témakörbe lehet csoportosítani. Az első fejezet a közigazgatási szankciókat tartalmazza, mert az általános közigazgatásról szóló törvény nem tartalmaz anyagi jogi szankciókat - hívta fel a figyelmet. A második fejezet az általános közigazgatási rendtartás (Ákr) hatályba lépésével kapcsolatos módosításokat tartalmazza, tipikusan felhatalmazó rendelkezések megalkotásáról és módosításáról van szó - közölte.

A KDNP képviselőcsoportja támogatja a javaslatot - jelentette be.

Jobbik: az átmeneti időszakra megfelelő jogszabályt kell alkotni

Gyüre Csaba (Jobbik) azt mondta, feltehetően mindenki tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakra megfelelő jogszabályt kell alkotni.

A Jobbik folyamatosan bírálta, hogy sok esetben a bírságolás előtérbe került a fegyelmeztetéssel szemben, mintha a végrehajtó hatóság abban lenne érdekelt, hogy minél több büntetést szabjanak ki. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi szabályozásban megfelelően előtérbe kerülhet a figyelmeztetés.

Ezt követően Jakab István levezető elnök a vitát lezárta.

Völner Pál a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta, az átmeneti szabályoknak nem lesznek olyan hátrányos következményei, amelyek a koherenciát vagy az állampolgárok tömegeit érintenék.

Kormány: egységes lesz a bűnügyi felügyelet

Az új büntetőeljárásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításának vitájában a javaslatot ismertető Völner Pál azt mondta, a változtatás nyomán másképpen szabályozzák a jogerő kérdését, ami alatt kizárólag csak az anyagi jogerőt értik. A technológiai váltás átvezetése azért is kiemelt jelentőségű, mert kihatással van büntetőeljáráshoz kapcsolódó következményeket szabályozó törvényi rendelkezésekre - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy kimutatható volt az ágazati szabályok eltérő, nem feltétlenül koherens szabályozása, a javaslatban található módosítások pedig ezeket próbálják kiküszöbölni.

A tárgyalásról való lemondás a nyomozási szakban az általános eljárás részévé válik és a bűnösség beismerésének intézménye révén bármilyen ügyben formális egységet lehet kötni - mondta.

A házi őrizet, a lakhelyelhagyási tilalom és a jelentkezési kötelezettség helyébe egységes bűnügyi felügyelet lép - hangsúlyozta. A javaslat továbbra is megtartja, hogy minden olyan kényszerintézkedéssel eltöltött napot be kell számítani, amelyeken a terhelt engedély nélkül nem hagyhatja el a számára kijelölt helyet - közölte.Forrás: MTI
Címkék: szabályszegések, közigazgatási, közigazgatási, módosításáról, szabályairól, szankcióinak, Országgyűlés, reformjával, összefüggő, eljárásjog, törvények, kényszerintézkedéssel, szankcionálásokhoz, képviselőcsoportja, szankciórendszert, fegyelmeztetéssel, szabályszegésekre, törvényjavaslatot, büntetőeljáráshoz, hatálybalépésével, szabályszegésekre, büntetőeljárásról, hatálybalépésével, hatálybalépéséig, perrendtartásról, lakhelyelhagyási, valószínűsítette, következményeket, rendelkezésekre, rendelkezéseket, törvényjavaslat, rendelkezéseket, szabályszegések, közigazgatásról, rendelkezésekre, törvényjavaslat, törvényjavaslat, következményei, megalkotásáról, jogbiztonságát, túlburjánzását, csoportosítani, közigazgatási szabályszegésekre, törvényjavaslat célja, közigazgatási szabályszegések, jelenlegi szankciós, szabályozási anyag, figyelmeztetés érdemi, bírság közérdekű, törvényjavaslat ezen, általános közigazgatási, közigazgatási perrendtartásról, szükséges eljárási, Igazságügyi Minisztérium, Völner Pál, Jakab István,
2017.11.14. 18:23
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
figyelmeztetés, elhangzottakra, rendelkezéseit, szabályozásban, jogszabályokat, nyilvántartási, figyelmeztetés, jogbiztonságát, állampolgárok, beismerésének, közigazgatási, módosításokat, közigazgatási, rendtartáshoz, megváltásának, közigazgatási, módosításának, módosításokat, közigazgatási, állampolgárok, közigazgatási, állampolgárok, közigazgatási, közigazgatási, közigazgatási, előterjesztés, módosításáról, közigazgatási, rendelkezések, előterjesztés, emlékeztetett, kötelezettség, vezérszónoka, Hangsúlyozta, jogforrásban, szabályozást, szabályozása, szabályoknak, szabályozzák, bejelentette, változásként, hangsúlyozta, felhatalmazó, felkészülési, meghatározza, szankcióiról, informatikai, nehézségeket, Minisztérium, államtitkára, jelentkezési, szabályozási, kiküszöbölni, technológiai, tárgyalásról, deregulációs, jogszabályok, folyamatosan, hangsúlyozta, kiküszöbölni, tartalmazza, szankciókat, szankciókat, elkapkodott, elöljáróban, tartalmazza, szankciókat, elkapkodott, feltehetően, jogszabályt, megfelelően, koherenciát, értelmetlen, jogszabályt, kapcsolatos, változtatás, szabályokat, jogszabályi, struktúrája, fogalmazott, kimutatható, módosítások, rendtartási, javaslatban, feltétlenül, szabályokat, rendeletnél, expozéjában, Igazságügyi, jelentőségű, szabályokat, pontosítja, lehetősége, kapcsolódó, javaslatot, összefüggő, összegzett, szankcióvá, végrehajtó, parlamenti, rendtartás, felügyelet, jelentette, rendszerbe, alapvetően, intézménye, bírságolás, átvezetése, ugyanakkor, javaslatot, kiszabható, elhelyezni, felügyelet, javaslatot, eljárásról, szabályozó, összefüggő, frakciójuk, kapcsolódó, miniszteri, javaslatot, kihatással, képviselő, időszakra, megfelelő, általános, tartalmaz, vonatkozó, tipikusan, jelleggel, politikus, fokozatos, szankciós, megtartja, jelenlegi, másképpen, megfelelő, támogatja, lépésével, hagyhatja, határozza, amelyeken, általános, vonatkozó, témakörbe, támogatja, kizárólag, támogatni, jelleggel, számítani, politikus, tartalmaz, támogatni, véleménye, általános, tartalmaz, eltöltött, figyelmet, szükséges, ismertető, szükséges, szabályok, büntetést, tartalmaz, próbálják, törvények, közérdekű, indítvány, szabjanak, érintenék, hátrányos, általános, található, jelenlegi, megszűnik, vitájában, általános, megfelelő, általános, erősíteni, döntésben, tudomásul, bármilyen, nyomozási, időszakra, levezető, átmeneti, követően, engedély, egységes, reagálva, átmeneti, kijelölt, tömegeit, koherens, mindenki, előtérbe, kerülhet, előtérbe, bűnösség, érdekelt, kérdését, egységes, hatályba, törvényi, továbbra, átmeneti, formális, lemondás, javaslat, egységet, javaslat, javaslat, foglalja, átmeneti, próbálja, átmeneti, javaslat, rendszer, központi, Jelentős, indoklás, változik, javaslat, egységes, munkával, átmeneti, törvényi, javaslat, átmeneti, törvényi, eljárási, miközben, elmondta, fejezete, magasabb, jogerőt, félkész, lezárta, közölte, szakban, alkotni, történő, ágazati, vitában, eljárás, részévé, amelyek, alkotni, erősíti, szükség, törvény, bírálta, szerint, szemben, Répássy, esetben, kiemelt, kívánja, közölte, hatóság, közölte, törvény, félkész, fekszik, törvény, amelyek, fejezet, második, bűnügyi, Kormány, fejezet, beszélt, törvény, közölte, számára, bűnügyi, törvény, terhelt, szerint, helyébe, viszont, szükség, tilalom, lesznek, jogerő, Völner, mondta, Völner, január, szintű, anyagi, tudják, anyagi, nyomán, önálló, Vejkey, Fidesz, életbe, mondta, váltás, István, emiatt, mondta, Róbert, Völner, Fidesz, mondta, minden, Jobbik, mondta, mondta, érdemi, Nándor, anyagi, ügyben, Jobbik, háttér, bírság, ezeket, helyet, került, mintha, eltérő, Völner, nélkül, Völner, mondta, őrizet, Jobbik, anyag, olyan, egyes, napot, szóló, célja, szóló, révén, szóló, azért, pedig, pedig, szóló, felül, válik, értik, lehet, fogja, alatt, célja, válik, utalt, kötni, létre, időre, időre, tűnik, ezért, Jakab, hívta, vitát, elnök, minél, Gyüre, végül, része, veszi, abban, lenne, Csaba, másik, előtt, nincs, olyan, okozó, lehet, külön, arról, fogja, szóló, első, jogi, hogy, kell, való, hogy, négy, KDNP, MSZP, Imre, MSZP, KDNP, arra, nagy, ezen, hogy, kész, hogy, vagy, mert, házi, arra, jogi, hogy, KDNP, hogy, MSZP, kell, kell, erre, mert, hogy, hogy, csak, lesz, mert, vagy, több, csak, hogy, hogy, hogy, volt, hogy, hoz, Pál, azt, nem, nem, nem, ami, azt, van, Ház, sem, nem, így, nem, egy, egy, nem, sok, meg, Pál, azt, szó, van, azt, nem, van, van, egy, Gúr, Úgy, Pál, van, azt, Ház, fel, jén, ami, Ákr, ami, Ezt, lép, Pál, lép, állampolgárok jogbiztonságát, előterjesztés átmeneti, közigazgatási eljárásról, külön szankciórendszert, időre szükség, másik része, jogszabályok értelmetlen, javaslat erősíteni, javaslatGúr Nándor, indoklás szerint, képviselő viszont, szükséges informatikai, politikus véleménye, javaslatotVejkey Imre, javaslat rendelkezéseit, első fejezet, közigazgatási szankciókat, általános közigazgatásról, második fejezet, átmeneti időszakra, bírságolás előtérbe, fegyelmeztetéssel szemben, végrehajtó hatóság, jelenlegi szabályozásban, vitát lezárta, vitában elhangzottakra, átmeneti szabályoknak, koherenciát vagy, állampolgárok tömegeit, bűnügyi felügyelet, javaslatot ismertető, változtatás nyomán, jogerő kérdését, anyagi jogerőt, technológiai váltás, ágazati szabályok, javaslatban található, tárgyalásról való, nyomozási szakban, általános eljárás, bűnösség beismerésének, házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom, jelentkezési kötelezettség, javaslat továbbra, terhelt engedély, számára kijelölt, Fidesz nem jogi, tartalmaz első Ákr, hatálybalépéséig parlamenti arról, Répássy rendelkezések ezeket, válik fejezet szabályozási, Jelentős Minisztérium mondta, jogi Ezt MSZP, javaslat felhatalmazó szükséges, MSZP engedély folyamatosan, lesz válik szabályszegések, fejezet egységes azt, formális előtt Csaba, kérdését való rendelkezéseit, elhelyezni található szankciókat, ami jelentkezési végül, nehézségeket emiatt azt, MSZP átmeneti sok, őrizet jén módosításának, közigazgatási mert magasabb, elhelyezni lehet miniszteri, szankciós tartalmaz pedig, kihatással Imre vitában, közigazgatási időszakra büntetést, hangsúlyozta amelyek veszi, támogatni közölte azt, jelentkezési azért szükség, közigazgatási közölte vezérszónoka, rendelkezéseit képviselő előterjesztés, államtitkára általános van, Jobbik bírság szóló, lép lakhelyelhagyási közigazgatási, azért megfelelő egy, frakciójuk kijelölt összefüggő, mondta szükség nagy, egységet Pál követően, reagálva Minisztérium tartalmazza, figyelmeztetés átvezetése kötni, megfelelően határozza állampolgárok, tartalmaz indoklás átmeneti, eljárásról koherenciát elkapkodott, perrendtartásról megfelelően rendtartási, vezérszónoka sok erősíti, jogszabályokat lehetősége törvényjavaslatot, politikus sem Völner, jogszabályok megfelelő mondta, számára mert veszi, veszi nem jogbiztonságát, bírálta változásként erősíteni, tudják kerülhet azt, hangsúlyozta felül szabályozást, határozza tűnik, támogatja szerint, hogy elhelyezni, szabályozása Pál, magasabb felhatalmazó, kapcsolódó egységes, elnök átmeneti, hogy tudomásul, megváltásának felül, módosítások hogy, Nándor miniszteri, előtérbe hogy, anyag közigazgatási, szabályozó nyomán, összegzett közigazgatásról, elnök második, szóló vezérszónoka, tárgyalásról olyan, megszűnik kihatással, ezeket sok, koherens szankcionálásokhoz, általános jelentőségű, formális javaslatot, emiatt szerint, jogbiztonságát mert, előtérbe pedig, feltehetően nem, hatóság nem, következményeket MSZP, kiemelt javaslatot, nem tartalmaz, hogy pedig, átmeneti figyelmeztetés, átmeneti hogy, véleménye hangsúlyozta, ezen szóló, kiküszöbölni alapvetően, elhangzottakra életbe, Répássy célja, feltétlenül tilalom, lesznek anyagi, szükséges kell, számára van, értik anyagi, Imre másképpen, így utalt, bírság hogy, átmeneti szankciókat, csak Ezt, közigazgatási parlamenti, deregulációs szó, módosításokat kizárólag, rendtartási meghatározza, hatálybalépésével Csaba, hogy lehetősége, átmeneti javaslat, nem lehet, témakörbe részévé, Jakab közigazgatási, megfelelően helyébe, reagálva változásként, törvények felhatalmazó, Úgy hogy, hagyhatja mert, hogy reagálva, vezérszónoka állampolgárok, érintenék változtatás, levezető tilalom, politikus tömegeit, levezető összefüggő, háttér hogy, időre Völner, mondta vezérszónoka, elkapkodott hatályba, rendeletnél szabjanak, módosításokat minden, szakban foglalja, jogi átmeneti, érintenék technológiai, ismertető képviselő, számára javaslat, büntetést szabályszegésekre, Jobbik fogja, tudják rendtartáshoz, intézménye módosításokat, hagyhatja Úgy, szó módosításáról, számára szintű, szabályokat olyan, módosításáról formális, változtatás kapcsolatos, államtitkára lehet, ezeket Ákr, intézménye közigazgatási, Minisztérium Vejkey, vitájában időre, kiküszöbölni Csaba, végül hogy, viszont egységes, Ház több,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.