Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 13. rész (közigazgatási szabályszegések, büntetőeljárási törvény)
A közigazgatási szabályszegések szankcióinak átmeneti szabályairól, valamint a közigazgatási eljárásjog reformjával összefüggő törvények módosításáról is tárgyalt kedden az Országgyűlés.


Völner: a javaslat a közigazgatási szabályszegésekre vonatkozó törvényi szabályokat határozza meg átmeneti jelleggel

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára expozéjában elmondta: a törvényjavaslat célja, hogy a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény 2019-es hatálybalépéséig a közigazgatási szabályszegésekre vonatkozó általános törvényi szabályokat átmeneti jelleggel meghatározza.

Az előterjesztés a jelenlegi szankciós rendelkezéseket foglalja egységes rendszerbe, a szabályozási anyag struktúrája alapvetően nem változik - mondta.

Jelentős változásként utalt ugyanakkor arra, hogy a figyelmeztetés érdemi döntésben kiszabható szankcióvá válik, a bírság közérdekű munkával történő megváltásának lehetősége pedig megszűnik.

A törvényjavaslat ezen felül az általános közigazgatási rendtartási és a közigazgatási perrendtartásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő jogszabályi módosításokat is tartalmaz, amelyek fő célja az, hogy a szükséges eljárási szabályokat miniszteri rendeletnél magasabb szintű jogforrásban tudják elhelyezni - közölte Völner Pál.

Fidesz: a javaslat az állampolgárok jogbiztonságát erősíti

Répássy Róbert, a Fidesz vezérszónoka elöljáróban bejelentette, hogy frakciójuk támogatni fogja a törvényjavaslatot. A politikus azt mondta, az előterjesztés átmeneti szabályozást tartalmaz, mert a közigazgatási eljárásról szóló önálló törvény nem tartalmaz anyagi jogi rendelkezéseket, így szankciókat sem. A Ház emiatt egy külön szankciórendszert hoz létre, ami csak 2019. január 1-jén lép életbe, ezért erre az időre szükség van átmeneti rendelkezésekre - közölte.

Az indítvány egy másik része pontosítja az általános közigazgatási rendtartáshoz kapcsolódó jogszabályokat, miközben van deregulációs fejezete is, ami a jogszabályok értelmetlen túlburjánzását próbálja kiküszöbölni - hangsúlyozta.

A javaslat erősíteni kívánja az állampolgárok jogbiztonságát - mondta végül.

MSZP: félkész, elkapkodott a javaslat

Gúr Nándor (MSZP) arra emlékeztetett, hogy az indoklás szerint a fokozatos szankcionálásokhoz megfelelő felkészülési időre van szükség. A képviselő viszont azt valószínűsítette, hogy nincs kész a szükséges informatikai háttér vagy központi nyilvántartási rendszer.

A politikus véleménye szerint a Ház előtt egy elkapkodott, félkész és nagy nehézségeket okozó törvényjavaslat fekszik.

Az MSZP nem fogja támogatni a javaslatot - összegzett.

A KDNP támogatja a javaslatot

Vejkey Imre (KDNP) arról beszélt, a javaslat rendelkezéseit négy témakörbe lehet csoportosítani. Az első fejezet a közigazgatási szankciókat tartalmazza, mert az általános közigazgatásról szóló törvény nem tartalmaz anyagi jogi szankciókat - hívta fel a figyelmet. A második fejezet az általános közigazgatási rendtartás (Ákr) hatályba lépésével kapcsolatos módosításokat tartalmazza, tipikusan felhatalmazó rendelkezések megalkotásáról és módosításáról van szó - közölte.

A KDNP képviselőcsoportja támogatja a javaslatot - jelentette be.

Jobbik: az átmeneti időszakra megfelelő jogszabályt kell alkotni

Gyüre Csaba (Jobbik) azt mondta, feltehetően mindenki tudomásul veszi, hogy az átmeneti időszakra megfelelő jogszabályt kell alkotni.

A Jobbik folyamatosan bírálta, hogy sok esetben a bírságolás előtérbe került a fegyelmeztetéssel szemben, mintha a végrehajtó hatóság abban lenne érdekelt, hogy minél több büntetést szabjanak ki. Úgy tűnik, hogy a jelenlegi szabályozásban megfelelően előtérbe kerülhet a figyelmeztetés.

Ezt követően Jakab István levezető elnök a vitát lezárta.

Völner Pál a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta, az átmeneti szabályoknak nem lesznek olyan hátrányos következményei, amelyek a koherenciát vagy az állampolgárok tömegeit érintenék.

Kormány: egységes lesz a bűnügyi felügyelet

Az új büntetőeljárásról szóló törvény hatálybalépésével összefüggő egyes törvények módosításának vitájában a javaslatot ismertető Völner Pál azt mondta, a változtatás nyomán másképpen szabályozzák a jogerő kérdését, ami alatt kizárólag csak az anyagi jogerőt értik. A technológiai váltás átvezetése azért is kiemelt jelentőségű, mert kihatással van büntetőeljáráshoz kapcsolódó következményeket szabályozó törvényi rendelkezésekre - fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy kimutatható volt az ágazati szabályok eltérő, nem feltétlenül koherens szabályozása, a javaslatban található módosítások pedig ezeket próbálják kiküszöbölni.

A tárgyalásról való lemondás a nyomozási szakban az általános eljárás részévé válik és a bűnösség beismerésének intézménye révén bármilyen ügyben formális egységet lehet kötni - mondta.

A házi őrizet, a lakhelyelhagyási tilalom és a jelentkezési kötelezettség helyébe egységes bűnügyi felügyelet lép - hangsúlyozta. A javaslat továbbra is megtartja, hogy minden olyan kényszerintézkedéssel eltöltött napot be kell számítani, amelyeken a terhelt engedély nélkül nem hagyhatja el a számára kijelölt helyet - közölte.Forrás: MTI
Címkék: szabályszegések, közigazgatási, közigazgatási, módosításáról, szabályairól, szankcióinak, Országgyűlés, reformjával, összefüggő, eljárásjog, törvények, kényszerintézkedéssel, szankcionálásokhoz, képviselőcsoportja, szankciórendszert, fegyelmeztetéssel, szabályszegésekre, törvényjavaslatot, büntetőeljáráshoz, hatálybalépésével, szabályszegésekre, büntetőeljárásról, hatálybalépésével, hatálybalépéséig, perrendtartásról, lakhelyelhagyási, valószínűsítette, következményeket, rendelkezésekre, rendelkezéseket, törvényjavaslat, rendelkezéseket, szabályszegések, közigazgatásról, rendelkezésekre, törvényjavaslat, törvényjavaslat, következményei, megalkotásáról, jogbiztonságát, túlburjánzását, csoportosítani, közigazgatási szabályszegésekre, törvényjavaslat célja, közigazgatási szabályszegések, jelenlegi szankciós, szabályozási anyag, figyelmeztetés érdemi, bírság közérdekű, törvényjavaslat ezen, általános közigazgatási, közigazgatási perrendtartásról, szükséges eljárási, Igazságügyi Minisztérium, Völner Pál, Jakab István,
2017.11.14. 18:23
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
figyelmeztetés, elhangzottakra, rendelkezéseit, szabályozásban, jogszabályokat, nyilvántartási, figyelmeztetés, jogbiztonságát, állampolgárok, beismerésének, közigazgatási, módosításokat, közigazgatási, rendtartáshoz, megváltásának, közigazgatási, módosításának, módosításokat, közigazgatási, állampolgárok, közigazgatási, állampolgárok, közigazgatási, közigazgatási, közigazgatási, előterjesztés, módosításáról, közigazgatási, rendelkezések, előterjesztés, emlékeztetett, kötelezettség, vezérszónoka, Hangsúlyozta, jogforrásban, szabályozást, szabályozása, szabályoknak, szabályozzák, bejelentette, változásként, hangsúlyozta, felhatalmazó, felkészülési, meghatározza, szankcióiról, informatikai, nehézségeket, Minisztérium, államtitkára, jelentkezési, szabályozási, kiküszöbölni, technológiai, tárgyalásról, deregulációs, jogszabályok, folyamatosan, hangsúlyozta, kiküszöbölni, tartalmazza, szankciókat, szankciókat, elkapkodott, elöljáróban, tartalmazza, szankciókat, elkapkodott, feltehetően, jogszabályt, megfelelően, koherenciát, értelmetlen, jogszabályt, kapcsolatos, változtatás, szabályokat, jogszabályi, struktúrája, fogalmazott, kimutatható, módosítások, rendtartási, javaslatban, feltétlenül, szabályokat, rendeletnél, expozéjában, Igazságügyi, jelentőségű, szabályokat, pontosítja, lehetősége, kapcsolódó, javaslatot, összefüggő, összegzett, szankcióvá, végrehajtó, parlamenti, rendtartás, felügyelet, jelentette, rendszerbe, alapvetően, intézménye, bírságolás, átvezetése, ugyanakkor, javaslatot, kiszabható, elhelyezni, felügyelet, javaslatot, eljárásról, szabályozó, összefüggő, frakciójuk, kapcsolódó, miniszteri, javaslatot, kihatással, képviselő, időszakra, megfelelő, általános, tartalmaz, vonatkozó, tipikusan, jelleggel, politikus, fokozatos, szankciós, megtartja, jelenlegi, másképpen, megfelelő, támogatja, lépésével, hagyhatja, határozza, amelyeken, általános, vonatkozó, témakörbe, támogatja, kizárólag, támogatni, jelleggel, számítani, politikus, tartalmaz, támogatni, véleménye, általános, tartalmaz, eltöltött, figyelmet, szükséges, ismertető, szükséges, szabályok, büntetést, tartalmaz, próbálják, törvények, közérdekű, indítvány, szabjanak, érintenék, hátrányos, általános, található, jelenlegi, megszűnik, vitájában, általános, megfelelő, általános, erősíteni, döntésben, tudomásul, bármilyen, nyomozási, időszakra, levezető, átmeneti, követően, engedély, egységes, reagálva, átmeneti, kijelölt, tömegeit, koherens, mindenki, előtérbe, kerülhet, előtérbe, bűnösség, érdekelt, kérdését, egységes, hatályba, törvényi, továbbra, átmeneti, formális, lemondás, javaslat, egységet, javaslat, javaslat, foglalja, átmeneti, próbálja, átmeneti, javaslat, rendszer, központi, Jelentős, indoklás, változik, javaslat, egységes, munkával, átmeneti, törvényi, javaslat, átmeneti, törvényi, eljárási, miközben, elmondta, fejezete, magasabb, jogerőt, félkész, lezárta, közölte, szakban, alkotni, történő, ágazati, vitában, eljárás, részévé, amelyek, alkotni, erősíti, szükség, törvény, bírálta, szerint, szemben, Répássy, esetben, kiemelt, kívánja, közölte, hatóság, közölte, törvény, félkész, fekszik, törvény, amelyek, fejezet, második, bűnügyi, Kormány, fejezet, beszélt, törvény, közölte, számára, bűnügyi, törvény, terhelt, szerint, helyébe, viszont, szükség, tilalom, lesznek, jogerő, Völner, mondta, Völner, január, szintű, anyagi, tudják, anyagi, nyomán, önálló, Vejkey, Fidesz, életbe, mondta, váltás, István, emiatt, mondta, Róbert, Völner, Fidesz, mondta, minden, Jobbik, mondta, mondta, érdemi, Nándor, anyagi, ügyben, Jobbik, háttér, bírság, ezeket, helyet, került, mintha, eltérő, Völner, nélkül, Völner, mondta, őrizet, Jobbik, anyag, olyan, egyes, napot, szóló, célja, szóló, révén, szóló, azért, pedig, pedig, szóló, felül, válik, értik, lehet, fogja, alatt, célja, válik, utalt, kötni, létre, időre, időre, tűnik, ezért, Jakab, hívta, vitát, elnök, minél, Gyüre, végül, része, veszi, abban, lenne, Csaba, másik, előtt, nincs, olyan, okozó, lehet, külön, arról, fogja, szóló, első, jogi, hogy, kell, való, hogy, négy, KDNP, MSZP, Imre, MSZP, KDNP, arra, nagy, ezen, hogy, kész, hogy, vagy, mert, házi, arra, jogi, hogy, KDNP, hogy, MSZP, kell, kell, erre, mert, hogy, hogy, csak, lesz, mert, vagy, több, csak, hogy, hogy, hogy, volt, hogy, hoz, Pál, azt, nem, nem, nem, ami, azt, van, Ház, sem, nem, így, nem, egy, egy, nem, sok, meg, Pál, azt, szó, van, azt, nem, van, van, egy, Gúr, Úgy, Pál, van, azt, Ház, fel, jén, ami, Ákr, ami, Ezt, lép, Pál, lép, állampolgárok jogbiztonságát, előterjesztés átmeneti, közigazgatási eljárásról, külön szankciórendszert, időre szükség, másik része, jogszabályok értelmetlen, javaslat erősíteni, javaslatGúr Nándor, indoklás szerint, képviselő viszont, szükséges informatikai, politikus véleménye, javaslatotVejkey Imre, javaslat rendelkezéseit, első fejezet, közigazgatási szankciókat, általános közigazgatásról, második fejezet, átmeneti időszakra, bírságolás előtérbe, fegyelmeztetéssel szemben, végrehajtó hatóság, jelenlegi szabályozásban, vitát lezárta, vitában elhangzottakra, átmeneti szabályoknak, koherenciát vagy, állampolgárok tömegeit, bűnügyi felügyelet, javaslatot ismertető, változtatás nyomán, jogerő kérdését, anyagi jogerőt, technológiai váltás, ágazati szabályok, javaslatban található, tárgyalásról való, nyomozási szakban, általános eljárás, bűnösség beismerésének, házi őrizet, lakhelyelhagyási tilalom, jelentkezési kötelezettség, javaslat továbbra, terhelt engedély, számára kijelölt, tömegeit része törvényjavaslatot, hogy került anyag, alapvetően túlburjánzását minél, váltás Róbert képviselő, mondta módosításának szóló, büntetőeljáráshoz informatikai történő, szabjanak javaslat hogy, Völner mondta ismertető, közölte lakhelyelhagyási Ház, válik ami fogja, javaslatot átmeneti bűnügyi, rendtartás hagyhatja fokozatos, ami számára szükséges, Jakab javaslatot túlburjánzását, rendtartáshoz Pál informatikai, hogy egy időszakra, bűnösség támogatni kell, politikus fegyelmeztetéssel javaslat, helyet terhelt félkész, mondta büntetést törvényi, javaslat mondta nem, vezérszónoka hogy kihatással, mindenki lesz nem, KDNP Völner megfelelően, több válik nehézségeket, megalkotásáról Fidesz kötelezettség, tartalmaz szabályozzák átmeneti, elkapkodott érdekelt rendszer, mintha tárgyalásról emlékeztetett, kapcsolódó kész egységes, időre támogatni meghatározza, révén átmeneti megalkotásáról, közigazgatásról meg meg, egy Gyüre viszont, deregulációs Nándor próbálják, megtartja pedig szabályozásban, mindenki előterjesztés jogszabályt, sok megfelelő Róbert, kijelölt hatálybalépésével Imre, szemben alapvetően ezeket, módosításokat rendelkezésekre jogszabályokat, expozéjában vitát bírálta, szabályozó kell törvényi, szabályokat lenne időszakra, jogi Pál szankcionálásokhoz, parlamenti javaslatot szóló, jelenlegi fogja mert, közölte került jogszabályok, szabályokat nehézségeket feltehetően, csoportosítani egyes hatályba, célja lehet, törvényi hogy, következményei kihatással, hátrányos amelyeken, szabályoknak nem, félkész így, rendeletnél bűnösség, hoz expozéjában, anyag jogszabályi, Ákr jogbiztonságát, azt nagy, második mondta, lakhelyelhagyási külön, Imre rendtartási, MSZP Répássy, háttér január, tartalmaz jogszabályi, formális reagálva, átmeneti erre, Gyüre életbe, nincs ismertető, második közigazgatásról, MSZP munkával, kiszabható szerint, szóló alapvetően, szükség eltérő, kötelezettség javaslatban, indítvány szankcióiról, rendelkezésekre jelentőségű, ismertető ami, külön beismerésének, bírálta értelmetlen, frakciójuk törvényjavaslat, nyomán fogja, sem reagálva, javaslat azért, jogi közigazgatási, minél Róbert, fejezet nyilvántartási, szabályokat jelenlegi, amelyeken KDNP, szabályszegések hatályba, közigazgatási egységes, helyébe meghatározza, Jobbik szankciórendszert, jogbiztonságát központi, rendtartáshoz szintű, mintha büntetést, ügyben politikus, jogszabályt szükség, előtt anyagi, általános Völner, tűnik államtitkára, megfelelő eltöltött, rendeletnél részévé, került kívánja, nyomozási felül, következményei magasabb, tartalmazza Fidesz, mondta MSZP, mondta alatt, szükséges időre, általános megváltásának, jelentkezési állampolgárok, mindenki tartalmaz, napot rendtartás, rendelkezéseit közigazgatási, csak MSZP, felügyelet változtatás, fogalmazott rendszer, kötni van, közigazgatási feltehetően, minden szabályozása, szóló hogy, okozó megfelelő, válik rendszer, kiküszöbölni szabályozást, bírságolás törvény, módosítások követően, Nándor mondta, olyan erősíteni, egy kell, törvényi MSZP, anyag Gyüre, túlburjánzását nem, eljárásról hogy, MSZP tartalmaz, lakhelyelhagyási amelyek, javaslat célja, átmeneti fokozatos, tartalmazza elkapkodott, első politikus, politikus állampolgárok, azt történő, félkész szintű, javaslatban témakörbe, rendelkezéseit jogszabályok, feltétlenül félkész, büntetőeljárásról szó, ismertető beismerésének,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.