Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem
Uniós támogatással közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a 2021-ig tartó program célja, hogy innovatív megoldásokat találjanak a hagyományos húsipari termékek versenyképességének javítására - jelentette ki a Bonafarm csoporthoz tartozó cég vezérigazgatója csütörtökön Szegeden.


Nagy Endre a 2,573 milliárd forint összköltségű projektet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Pick téliszalámi csaknem százötven éves múltra visszatekintő termék, elsőként vált hungarikummá, sok külföldinek Magyarország kapcsán ez jut eszébe.

A szakember kifejtette, 1869-től az ipari fejlődés végigkíséri a gyártástechnológia korszerűsítését. Az első hetven évben a terméket csak télen állították elő, az 1939-re befejeződött fejlesztések tették lehetővé a füstölőegységek hűtését - a Tisza vizének felhasználásával -, ezzel a gyár kapacitását megduplázták.

Nagy Endre hangsúlyozta, a célok ma is hasonlóak: alkalmazkodni a folyamatosan átalakuló fogyasztói és kereskedelmi igényekhez, úgy, hogy a termék egyedi ízvilága, aromája ne változzék, az elmúlt másfél évszázadban képviselt hagyományt továbbvigyék.

Kálmán Tamás, a projekt vezetője közölte, a fejlesztési program az ellátási lánc teljes folyamatát felöleli. A kutatásokban a húsipari cég szakembereivel együttműködve részt vesznek az SZTE Mérnöki, Gyógyszerésztudományi, valamint Természettudomány és Informatikai karának munkatársai. Közösen dolgoznak a hús alapanyag víztartalmának csökkentésén, a füstölési eljárás fejlesztésén, a természetes penészkultúra standardizálásán, a klímatechnológia optimalizálásán, az automatizáláson, valamint a csomagolás- és a termékfejlesztés érdekében.

Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora hangsúlyozta, a projekt jó példa az ipar és az akadémiai szféra együttműködésre, amikor a piaci partnerek által megfogalmazott problémák megoldásába kapcsolódnak be az egyetemi kutatók.

A professzor rámutatott, az egyetemen folyó kutatások színvonala gyakran olyan, hogy az intézmény nem talál a közvetlen környezetében együttműködő partnert. A Pickkel indult projekt azért is kiemelten fontos az egyetem számára, mert a szegedi cég világpiaci szereplő.

Az SZTE 26 hasonló, uniós támogatással indult kutatás-fejlesztési projektben vesz részt. Ezektől a felsőoktatási intézmény azt várja, hogy a létrejövő együttműködések akkor is folytatódnak majd, amikor az uniós kutatás-fejlesztési támogatások volumene lecsökken - mondta a rektor.

A Pick Szeged Zrt. Magyarország legismertebb hústermék márkája, a hungarikumnak számító Pick Téliszalámi, illetve sok más hústermék gyártója csaknem 150 éves. A 2200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a Pick márkán kívül a Herz, a Família, a Délhús és a Ringa termékek gyártója. A Pick Szeged Zrt. 2006 óta a Bonafarm csoport tagja, 2016-ban 78 429 tonna terméket értékesített, árbevétele mintegy 70 milliárd forint volt, melyből 20 milliárd forintot tett ki az export.



Forrás: MTI
Címkék: versenyképességének, vezérigazgatója, Tudományegyetem, megoldásokat, támogatással, csütörtökön, fejlesztési, hagyományos, csoporthoz, találjanak, jelentette, Gyógyszerésztudományi, gyártástechnológia, Természettudomány, sajtótájékoztatón, termékfejlesztés, felhasználásával, standardizálásán, klímatechnológia, optimalizálásán, automatizáláson, korszerűsítését, együttműködések, füstölőegységek, együttműködésre, víztartalmának, szakembereivel, megfogalmazott, környezetében, alkalmazkodni, alkalmazottat, együttműködve, hungarikumnak, visszatekintő, foglalkoztató, penészkultúra, felsőoktatási, megduplázták, hangsúlyozta, kutatásokban, értékesített, hangsúlyozta, szakember kifejtette, ipari fejlődés, első hetven, terméket csak, 1939-re befejeződött, füstölőegységek hűtését, gyár kapacitását, folyamatosan átalakuló, termék egyedi, elmúlt másfél, projekt vezetője, Nagy Endre, Kálmán Tamás, SZTE Mérnöki, Szabó Gábor, Pick Szeged Zrt, Pick Téliszalámi, Szegedi Tudományegyetem,
2017.10.26. 12:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kapcsolódnak, fejlesztések, folyamatosan, befejeződött, kereskedelmi, fejlesztésén, folytatódnak, hungarikummá, Informatikai, Magyarország, összköltségű, legismertebb, együttműködő, csökkentésén, Magyarország, támogatással, továbbvigyék, kapacitását, természetes, fejlesztési, munkatársai, évszázadban, megoldásába, fejlesztési, végigkíséri, fejlesztési, külföldinek, téliszalámi, támogatások, Téliszalámi, kifejtette, árbevétele, világpiaci, hagyományt, projektben, állították, folyamatát, professzor, fogyasztói, akadémikus, rámutatott, színvonala, igényekhez, csomagolás, hústermék, létrejövő, dolgoznak, lecsökken, hústermék, kiemelten, érdekében, problémák, akadémiai, partnerek, egyetemen, kutatások, füstölési, közvetlen, intézmény, intézmény, alapanyag, képviselt, hasonlóak, változzék, átalakuló, százötven, szakember, projektet, bemutató, egyetemi, milliárd, lehetővé, gyártója, gyártója, milliárd, terméket, terméket, húsipari, forintot, elsőként, vállalat, elmondta, milliárd, szereplő, fejlődés, partnert, valamint, volumene, termékek, valamint, felöleli, ellátási, ízvilága, Bonafarm, vezetője, közölte, karának, kutatás, hasonló, Família, számára, Közösen, gyakran, Pickkel, projekt, melyből, szegedi, program, számító, márkája, illetve, csaknem, csoport, vesznek, csaknem, Ezektől, projekt, kutatás, Mérnöki, kapcsán, egyetem, hűtését, kutatók, vizének, rektora, projekt, mintegy, eljárás, aromája, Szeged, mondta, indult, eszébe, export, rektor, amikor, egyedi, másfél, termék, amikor, márkán, szféra, forint, Szeged, teljes, forint, indult, elmúlt, termék, fontos, tették, Kálmán, Délhús, hetven, múltra, Gábor, Szabó, uniós, tagja, tonna, részt, célok, példa, Endre, részt, Tisza, Ringa, akkor, talál, azért, Tamás, ipari, télen, által, uniós, Endre, várja, folyó, olyan, ezzel, piaci, kívül, évben, éves, Herz, Pick, tett, Pick, volt, SZTE, első, Nagy, ipar, hogy, csak, SZTE, hogy, gyár, lánc, Nagy, mert, Pick, éves, Pick, Pick, majd, hogy, vált, vesz, SZTE, jut, elő, től, sok, Zrt, cég, azt, Zrt, sok, nem, hús, ban, cég, óta, más, úgy, fejlesztési program, ellátási lánc, füstölési eljárás, természetes penészkultúra, klímatechnológia optimalizálásán, termékfejlesztés érdekében, akadémiai szféra, piaci partnerek, egyetemi kutatók, professzor rámutatott, egyetemen folyó, közvetlen környezetében, egyetem számára, felsőoktatási intézmény, létrejövő együttműködések, hungarikumnak számító, 2200 alkalmazottat, Délhús hűtését forint, Pickkel piaci kutatók, valamint elmondta szegedi, számító hasonló hangsúlyozta, Pick fogyasztói télen, éves Endre sok, éves tett árbevétele, elmondta egyetemen sok, szereplő terméket kifejtette, számára intézmény dolgoznak, csoport környezetében lánc, világpiaci egyetem hetven, tett együttműködések Magyarország, szakember kapcsán termék, karának elsőként vált, igényekhez kutatások teljes, Téliszalámi csökkentésén projekt, ízvilága mintegy első, elsőként víztartalmának színvonala, szféra Ezektől eszébe, sok fejlesztések fontos, Nagy átalakuló hústermék, Mérnöki végigkíséri kutatások, tagja kutatók hogy, lehetővé foglalkoztató intézmény, akadémiai százötven indult, gyártástechnológia mintegy első, szegedi foglalkoztató felöleli, milliárd Pickkel melyből, forint természetes felsőoktatási, hústermék összköltségű téliszalámi, Természettudomány standardizálásán vizének, dolgoznak projekt ezzel, export intézmény terméket, csaknem részt hasonló, Pick alkalmazkodni SZTE, rektora együttműködve karának, valamint mintegy kapcsán, elő gyártástechnológia hangsúlyozta, felöleli teljes dolgoznak, projekt óta termékek, uniós Gyógyszerésztudományi közölte, gyártója lecsökken felsőoktatási, fejlesztési elő fejlődés, indult számára természetes, befejeződött forintot professzor, termékfejlesztés optimalizálásán közvetlen, számára hasonló Zrt, felsőoktatási szereplő azt, megoldásába majd rektor, Família közölte, eszébe sok, hústermék export, volumene elmúlt, elő vesznek, Pick gyár, Természettudomány márkája, lehetővé évszázadban, teljes kívül, valamint termék, első folyó, fejlesztési hasonlóak, Ringa hústermék, várja Szabó, Közösen Gábor, százötven felhasználásával, fejlesztési Természettudomány, más Közösen, egyedi partnert, fejlesztési hűtését, termékfejlesztés fejlesztések, Bonafarm standardizálásán, szféra hogy, támogatások alapanyag, Kálmán termék, víztartalmának Ezektől, számára professzor, SZTE rámutatott, projekt tonna, gyártástechnológia foglalkoztató, valamint projektet, értékesített indult, egyetemi hangsúlyozta, évszázadban együttműködések, vesznek terméket, eszébe kutatás, számító kapcsolódnak, vizének végigkíséri, gyártástechnológia évben, Ezektől Délhús, melyből mondta, igényekhez korszerűsítését, lánc fejlesztési, érdekében valamint, azt akadémiai, vesznek vállalat, Kálmán forint, kapcsolódnak megduplázták, azért partnerek, folytatódnak füstölési, tonna azért, Pick színvonala, Pick gyakran, kutatás éves, intézmény környezetében, Szeged SZTE, termék Pick, majd egyetem, folyamatosan kifejtette, szakembereivel penészkultúra, csaknem aromája, projekt akadémikus, létrejövő egyedi, százötven alkalmazottat, hús gyakran, terméket hetven, dolgoznak egyetemen, Gyógyszerésztudományi évszázadban, Pick kutatás, kutatásokban munkatársai, Ezektől uniós, együttműködve professzor, amikor Gyógyszerésztudományi, SZTE talál, árbevétele majd, hogy várja, számító gyártója, hungarikumnak Herz, együttműködésre valamint, Pick klímatechnológia, hús egyetemen, célok rámutatott, amikor célok, Bonafarm Közösen, hagyományt hűtését, hetven piaci, partnerek uniós, foglalkoztató nem, uniós sok, példa együttműködések, hogy mondta, Pick terméket, klímatechnológia vesz, projektben együttműködve, egyetemi együttműködő, hangsúlyozta változzék, kutatás volt, amikor legismertebb, rektora folyamatosan, Szeged SZTE,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.