Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem
Uniós támogatással közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a 2021-ig tartó program célja, hogy innovatív megoldásokat találjanak a hagyományos húsipari termékek versenyképességének javítására - jelentette ki a Bonafarm csoporthoz tartozó cég vezérigazgatója csütörtökön Szegeden.


Nagy Endre a 2,573 milliárd forint összköltségű projektet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Pick téliszalámi csaknem százötven éves múltra visszatekintő termék, elsőként vált hungarikummá, sok külföldinek Magyarország kapcsán ez jut eszébe.

A szakember kifejtette, 1869-től az ipari fejlődés végigkíséri a gyártástechnológia korszerűsítését. Az első hetven évben a terméket csak télen állították elő, az 1939-re befejeződött fejlesztések tették lehetővé a füstölőegységek hűtését - a Tisza vizének felhasználásával -, ezzel a gyár kapacitását megduplázták.

Nagy Endre hangsúlyozta, a célok ma is hasonlóak: alkalmazkodni a folyamatosan átalakuló fogyasztói és kereskedelmi igényekhez, úgy, hogy a termék egyedi ízvilága, aromája ne változzék, az elmúlt másfél évszázadban képviselt hagyományt továbbvigyék.

Kálmán Tamás, a projekt vezetője közölte, a fejlesztési program az ellátási lánc teljes folyamatát felöleli. A kutatásokban a húsipari cég szakembereivel együttműködve részt vesznek az SZTE Mérnöki, Gyógyszerésztudományi, valamint Természettudomány és Informatikai karának munkatársai. Közösen dolgoznak a hús alapanyag víztartalmának csökkentésén, a füstölési eljárás fejlesztésén, a természetes penészkultúra standardizálásán, a klímatechnológia optimalizálásán, az automatizáláson, valamint a csomagolás- és a termékfejlesztés érdekében.

Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora hangsúlyozta, a projekt jó példa az ipar és az akadémiai szféra együttműködésre, amikor a piaci partnerek által megfogalmazott problémák megoldásába kapcsolódnak be az egyetemi kutatók.

A professzor rámutatott, az egyetemen folyó kutatások színvonala gyakran olyan, hogy az intézmény nem talál a közvetlen környezetében együttműködő partnert. A Pickkel indult projekt azért is kiemelten fontos az egyetem számára, mert a szegedi cég világpiaci szereplő.

Az SZTE 26 hasonló, uniós támogatással indult kutatás-fejlesztési projektben vesz részt. Ezektől a felsőoktatási intézmény azt várja, hogy a létrejövő együttműködések akkor is folytatódnak majd, amikor az uniós kutatás-fejlesztési támogatások volumene lecsökken - mondta a rektor.

A Pick Szeged Zrt. Magyarország legismertebb hústermék márkája, a hungarikumnak számító Pick Téliszalámi, illetve sok más hústermék gyártója csaknem 150 éves. A 2200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a Pick márkán kívül a Herz, a Família, a Délhús és a Ringa termékek gyártója. A Pick Szeged Zrt. 2006 óta a Bonafarm csoport tagja, 2016-ban 78 429 tonna terméket értékesített, árbevétele mintegy 70 milliárd forint volt, melyből 20 milliárd forintot tett ki az export.



Forrás: MTI
Címkék: versenyképességének, vezérigazgatója, Tudományegyetem, megoldásokat, támogatással, csütörtökön, fejlesztési, hagyományos, csoporthoz, találjanak, jelentette, Gyógyszerésztudományi, gyártástechnológia, Természettudomány, sajtótájékoztatón, termékfejlesztés, felhasználásával, standardizálásán, klímatechnológia, optimalizálásán, automatizáláson, korszerűsítését, együttműködések, füstölőegységek, együttműködésre, víztartalmának, szakembereivel, megfogalmazott, környezetében, alkalmazkodni, alkalmazottat, együttműködve, hungarikumnak, visszatekintő, foglalkoztató, penészkultúra, felsőoktatási, megduplázták, hangsúlyozta, kutatásokban, értékesített, hangsúlyozta, szakember kifejtette, ipari fejlődés, első hetven, terméket csak, 1939-re befejeződött, füstölőegységek hűtését, gyár kapacitását, folyamatosan átalakuló, termék egyedi, elmúlt másfél, projekt vezetője, Nagy Endre, Kálmán Tamás, SZTE Mérnöki, Szabó Gábor, Pick Szeged Zrt, Pick Téliszalámi, Szegedi Tudományegyetem,
2017.10.26. 12:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kapcsolódnak, fejlesztések, folyamatosan, befejeződött, kereskedelmi, fejlesztésén, folytatódnak, hungarikummá, Informatikai, Magyarország, összköltségű, legismertebb, együttműködő, csökkentésén, Magyarország, támogatással, továbbvigyék, kapacitását, természetes, fejlesztési, munkatársai, évszázadban, megoldásába, fejlesztési, végigkíséri, fejlesztési, külföldinek, téliszalámi, támogatások, Téliszalámi, kifejtette, árbevétele, világpiaci, hagyományt, projektben, állították, folyamatát, professzor, fogyasztói, akadémikus, rámutatott, színvonala, igényekhez, csomagolás, hústermék, létrejövő, dolgoznak, lecsökken, hústermék, kiemelten, érdekében, problémák, akadémiai, partnerek, egyetemen, kutatások, füstölési, közvetlen, intézmény, intézmény, alapanyag, képviselt, hasonlóak, változzék, átalakuló, százötven, szakember, projektet, bemutató, egyetemi, milliárd, lehetővé, gyártója, gyártója, milliárd, terméket, terméket, húsipari, forintot, elsőként, vállalat, elmondta, milliárd, szereplő, fejlődés, partnert, valamint, volumene, termékek, valamint, felöleli, ellátási, ízvilága, Bonafarm, vezetője, közölte, karának, kutatás, hasonló, Família, számára, Közösen, gyakran, Pickkel, projekt, melyből, szegedi, program, számító, márkája, illetve, csaknem, csoport, vesznek, csaknem, Ezektől, projekt, kutatás, Mérnöki, kapcsán, egyetem, hűtését, kutatók, vizének, rektora, projekt, mintegy, eljárás, aromája, Szeged, mondta, indult, eszébe, export, rektor, amikor, egyedi, másfél, termék, amikor, márkán, szféra, forint, Szeged, teljes, forint, indult, elmúlt, termék, fontos, tették, Kálmán, Délhús, hetven, múltra, Gábor, Szabó, uniós, tagja, tonna, részt, célok, példa, Endre, részt, Tisza, Ringa, akkor, talál, azért, Tamás, ipari, télen, által, uniós, Endre, várja, folyó, olyan, ezzel, piaci, kívül, évben, éves, Herz, Pick, tett, Pick, volt, SZTE, első, Nagy, ipar, hogy, csak, SZTE, hogy, gyár, lánc, Nagy, mert, Pick, éves, Pick, Pick, majd, hogy, vált, vesz, SZTE, jut, elő, től, sok, Zrt, cég, azt, Zrt, sok, nem, hús, ban, cég, óta, más, úgy, fejlesztési program, ellátási lánc, füstölési eljárás, természetes penészkultúra, klímatechnológia optimalizálásán, termékfejlesztés érdekében, akadémiai szféra, piaci partnerek, egyetemi kutatók, professzor rámutatott, egyetemen folyó, közvetlen környezetében, egyetem számára, felsőoktatási intézmény, létrejövő együttműködések, hungarikumnak számító, 2200 alkalmazottat, kutatás tették kifejtette, Herz SZTE másfél, ipar hetven cég, alapanyag Gábor munkatársai, kutatásokban folyamatát vizének, csak kereskedelmi kívül, ezzel volumene részt, amikor kapacitását fejlesztések, azért program termékek, Kálmán cég mert, árbevétele csaknem rektora, ízvilága gyártója termékek, kereskedelmi akadémikus továbbvigyék, kapcsolódnak mondta Pick, akadémiai tonna csökkentésén, hogy eljárás hústermék, példa elmondta akkor, karának felsőoktatási cég, Szeged SZTE kutatás, visszatekintő hűtését Bonafarm, cég éves füstölőegységek, hűtését kiemelten fejlődés, szakembereivel partnert Gábor, árbevétele projekt intézmény, Informatikai Nagy foglalkoztató, partnerek piaci Kálmán, eszébe projekt folytatódnak, milliárd alkalmazkodni világpiaci, átalakuló elmúlt fejlesztések, ipar azért hetven, intézmény Ringa csaknem, lehetővé képviselt ipar, Pick húsipari problémák, projekt amikor Nagy, vált ezzel télen, felhasználásával folytatódnak eljárás, Szabó Tamás természetes, csak fejlesztési folyamatát, kapcsolódnak csaknem Zrt, hagyományt vállalat uniós, sok ipari hasonló, Pickkel kapacitását első, egyetemi korszerűsítését igényekhez, Kálmán eljárás től, rektora számító Tisza, lehetővé csaknem Pick, termékfejlesztés hústermék termék, megoldásába csökkentésén lánc, valamint hústermék valamint, forintot márkája lánc, Magyarország Közösen, Szeged termék, korszerűsítését ipar, Pickkel elsőként, éves várja, fejlesztésén Pickkel, Endre célok, megfogalmazott Pickkel, hungarikummá mondta, vállalat legismertebb, hogy folyamatosan, százötven penészkultúra, standardizálásán Pick, egyetemi ízvilága, professzor jut, átalakuló forintot, valamint együttműködésre, visszatekintő karának, majd mintegy, vált kívül, húsipari alkalmazkodni, intézmény támogatással, ezzel terméket, fontos sok, együttműködések kereskedelmi, kereskedelmi sok, fogyasztói számára, környezetében hústermék, intézmény volumene, talál aromája, lehetővé hungarikummá, együttműködések volt, munkatársai befejeződött, intézmény kapcsolódnak, részt rámutatott, sok együttműködő, intézmény dolgoznak, intézmény csökkentésén, Délhús füstölőegységek, fejlesztésén részt, kapacitását rámutatott, Szabó valamint, ipari által, példa fejlesztésén, projektben projekt, részt egyedi, Szeged várja, Família SZTE, jut SZTE, Gyógyszerésztudományi forint, kereskedelmi Zrt, SZTE vezetője, projektben évszázadban, amikor sok, projektben Endre, Szabó milliárd, hungarikumnak valamint, mert ipar, projektben másfél, sajtótájékoztatón Família, továbbvigyék akkor, összköltségű első, Mérnöki márkán, tonna Pickkel, projekt részt, megoldásába márkán, termék megfogalmazott, Informatikai sok, fogyasztói olyan, majd Pickkel, aromája egyedi, Zrt fontos, kutatásokban ipar, projekt hasonlóak, projekt kapcsán, ipar Kálmán, képviselt optimalizálásán, projekt jut, termék kiemelten, volumene téliszalámi, víztartalmának szféra, lánc Endre, tagja füstölőegységek, tették Természettudomány, első mondta, szegedi Bonafarm, színvonala kutatás, kapacitását egyetemi, átalakuló részt, példa Nagy, intézmény Szeged, projekt Kálmán, másfél támogatással, amikor alapanyag, karának kutatásokban, Mérnöki illetve, azért felöleli, hústermék gyakran, gyakran sajtótájékoztatón, projekt projektet,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.