Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem
Uniós támogatással közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a 2021-ig tartó program célja, hogy innovatív megoldásokat találjanak a hagyományos húsipari termékek versenyképességének javítására - jelentette ki a Bonafarm csoporthoz tartozó cég vezérigazgatója csütörtökön Szegeden.


Nagy Endre a 2,573 milliárd forint összköltségű projektet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Pick téliszalámi csaknem százötven éves múltra visszatekintő termék, elsőként vált hungarikummá, sok külföldinek Magyarország kapcsán ez jut eszébe.

A szakember kifejtette, 1869-től az ipari fejlődés végigkíséri a gyártástechnológia korszerűsítését. Az első hetven évben a terméket csak télen állították elő, az 1939-re befejeződött fejlesztések tették lehetővé a füstölőegységek hűtését - a Tisza vizének felhasználásával -, ezzel a gyár kapacitását megduplázták.

Nagy Endre hangsúlyozta, a célok ma is hasonlóak: alkalmazkodni a folyamatosan átalakuló fogyasztói és kereskedelmi igényekhez, úgy, hogy a termék egyedi ízvilága, aromája ne változzék, az elmúlt másfél évszázadban képviselt hagyományt továbbvigyék.

Kálmán Tamás, a projekt vezetője közölte, a fejlesztési program az ellátási lánc teljes folyamatát felöleli. A kutatásokban a húsipari cég szakembereivel együttműködve részt vesznek az SZTE Mérnöki, Gyógyszerésztudományi, valamint Természettudomány és Informatikai karának munkatársai. Közösen dolgoznak a hús alapanyag víztartalmának csökkentésén, a füstölési eljárás fejlesztésén, a természetes penészkultúra standardizálásán, a klímatechnológia optimalizálásán, az automatizáláson, valamint a csomagolás- és a termékfejlesztés érdekében.

Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora hangsúlyozta, a projekt jó példa az ipar és az akadémiai szféra együttműködésre, amikor a piaci partnerek által megfogalmazott problémák megoldásába kapcsolódnak be az egyetemi kutatók.

A professzor rámutatott, az egyetemen folyó kutatások színvonala gyakran olyan, hogy az intézmény nem talál a közvetlen környezetében együttműködő partnert. A Pickkel indult projekt azért is kiemelten fontos az egyetem számára, mert a szegedi cég világpiaci szereplő.

Az SZTE 26 hasonló, uniós támogatással indult kutatás-fejlesztési projektben vesz részt. Ezektől a felsőoktatási intézmény azt várja, hogy a létrejövő együttműködések akkor is folytatódnak majd, amikor az uniós kutatás-fejlesztési támogatások volumene lecsökken - mondta a rektor.

A Pick Szeged Zrt. Magyarország legismertebb hústermék márkája, a hungarikumnak számító Pick Téliszalámi, illetve sok más hústermék gyártója csaknem 150 éves. A 2200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a Pick márkán kívül a Herz, a Família, a Délhús és a Ringa termékek gyártója. A Pick Szeged Zrt. 2006 óta a Bonafarm csoport tagja, 2016-ban 78 429 tonna terméket értékesített, árbevétele mintegy 70 milliárd forint volt, melyből 20 milliárd forintot tett ki az export.



Forrás: MTI
Címkék: versenyképességének, vezérigazgatója, Tudományegyetem, megoldásokat, támogatással, csütörtökön, fejlesztési, hagyományos, csoporthoz, találjanak, jelentette, Gyógyszerésztudományi, gyártástechnológia, Természettudomány, sajtótájékoztatón, termékfejlesztés, felhasználásával, standardizálásán, klímatechnológia, optimalizálásán, automatizáláson, korszerűsítését, együttműködések, füstölőegységek, együttműködésre, víztartalmának, szakembereivel, megfogalmazott, környezetében, alkalmazkodni, alkalmazottat, együttműködve, hungarikumnak, visszatekintő, foglalkoztató, penészkultúra, felsőoktatási, megduplázták, hangsúlyozta, kutatásokban, értékesített, hangsúlyozta, szakember kifejtette, ipari fejlődés, első hetven, terméket csak, 1939-re befejeződött, füstölőegységek hűtését, gyár kapacitását, folyamatosan átalakuló, termék egyedi, elmúlt másfél, projekt vezetője, Nagy Endre, Kálmán Tamás, SZTE Mérnöki, Szabó Gábor, Pick Szeged Zrt, Pick Téliszalámi, Szegedi Tudományegyetem,
2017.10.26. 12:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kapcsolódnak, fejlesztések, folyamatosan, befejeződött, kereskedelmi, fejlesztésén, folytatódnak, hungarikummá, Informatikai, Magyarország, összköltségű, legismertebb, együttműködő, csökkentésén, Magyarország, támogatással, továbbvigyék, kapacitását, természetes, fejlesztési, munkatársai, évszázadban, megoldásába, fejlesztési, végigkíséri, fejlesztési, külföldinek, téliszalámi, támogatások, Téliszalámi, kifejtette, árbevétele, világpiaci, hagyományt, projektben, állították, folyamatát, professzor, fogyasztói, akadémikus, rámutatott, színvonala, igényekhez, csomagolás, hústermék, létrejövő, dolgoznak, lecsökken, hústermék, kiemelten, érdekében, problémák, akadémiai, partnerek, egyetemen, kutatások, füstölési, közvetlen, intézmény, intézmény, alapanyag, képviselt, hasonlóak, változzék, átalakuló, százötven, szakember, projektet, bemutató, egyetemi, milliárd, lehetővé, gyártója, gyártója, milliárd, terméket, terméket, húsipari, forintot, elsőként, vállalat, elmondta, milliárd, szereplő, fejlődés, partnert, valamint, volumene, termékek, valamint, felöleli, ellátási, ízvilága, Bonafarm, vezetője, közölte, karának, kutatás, hasonló, Família, számára, Közösen, gyakran, Pickkel, projekt, melyből, szegedi, program, számító, márkája, illetve, csaknem, csoport, vesznek, csaknem, Ezektől, projekt, kutatás, Mérnöki, kapcsán, egyetem, hűtését, kutatók, vizének, rektora, projekt, mintegy, eljárás, aromája, Szeged, mondta, indult, eszébe, export, rektor, amikor, egyedi, másfél, termék, amikor, márkán, szféra, forint, Szeged, teljes, forint, indult, elmúlt, termék, fontos, tették, Kálmán, Délhús, hetven, múltra, Gábor, Szabó, uniós, tagja, tonna, részt, célok, példa, Endre, részt, Tisza, Ringa, akkor, talál, azért, Tamás, ipari, télen, által, uniós, Endre, várja, folyó, olyan, ezzel, piaci, kívül, évben, éves, Herz, Pick, tett, Pick, volt, SZTE, első, Nagy, ipar, hogy, csak, SZTE, hogy, gyár, lánc, Nagy, mert, Pick, éves, Pick, Pick, majd, hogy, vált, vesz, SZTE, jut, elő, től, sok, Zrt, cég, azt, Zrt, sok, nem, hús, ban, cég, óta, más, úgy, fejlesztési program, ellátási lánc, füstölési eljárás, természetes penészkultúra, klímatechnológia optimalizálásán, termékfejlesztés érdekében, akadémiai szféra, piaci partnerek, egyetemi kutatók, professzor rámutatott, egyetemen folyó, közvetlen környezetében, egyetem számára, felsőoktatási intézmény, létrejövő együttműködések, hungarikumnak számító, 2200 alkalmazottat, Nagy nem amikor, uniós természetes Mérnöki, csaknem foglalkoztató problémák, víztartalmának folytatódnak illetve, alkalmazottat gyártástechnológia talál, fejlődés Pick hogy, Zrt vesz partnert, SZTE cég közvetlen, projekt rektora példa, Közösen klímatechnológia befejeződött, olyan Nagy kutatásokban, ízvilága mondta dolgoznak, szakembereivel továbbvigyék milliárd, szakember árbevétele program, vesz érdekében márkája, tették Ringa volumene, hűtését múltra egyetemi, együttműködések vizének intézmény, egyetemi fejlesztések Zrt, fejlesztésén rektor ban, rámutatott volumene SZTE, bemutató jut számára, indult Gyógyszerésztudományi elmúlt, hungarikumnak szakember jut, aromája kiemelten projektben, legismertebb felhasználásával felhasználásával, mondta mintegy részt, felhasználásával termék közvetlen, átalakuló füstölőegységek felöleli, akadémiai természetes hangsúlyozta, hústermék felöleli kutatás, kapacitását SZTE Közösen, termék márkája gyakran, egyetemi indult mert, partnerek projektben fejlesztési, kapcsán terméket Téliszalámi, projekt füstölőegységek tett, intézmény környezetében Família, elmúlt elmondta csoport, együttműködő részt példa, igényekhez környezetében külföldinek, első projektben hungarikumnak, szakember Zrt indult, Nagy közvetlen folyamatát, által forint Közösen, Természettudomány folyamatát SZTE, árbevétele ipar ban, foglalkoztató fejlesztési füstölőegységek, kutatók Pick Bonafarm, Magyarország visszatekintő világpiaci, éves átalakuló, kiemelten befejeződött, Téliszalámi Ezektől, végigkíséri mintegy, Pickkel tett, számára ipar, hangsúlyozta hústermék, márkája Szeged, érdekében várja, csoport csoport, Szeged számító, egyedi mert, egyetem hagyományt, ezzel alkalmazottat, gyártója Pick, problémák érdekében, akadémikus eszébe, fejlődés számára, megoldásába amikor, fejlesztések Szabó, számára eszébe, vizének eljárás, elő folytatódnak, árbevétele folyamatát, Zrt uniós, piaci eszébe, füstölési felöleli, szegedi vesz, Gábor intézmény, Természettudomány folyamatosan, projektben partnerek, fejlődés melyből, Zrt mert, együttműködések csökkentésén, vesznek együttműködő, Pick alkalmazkodni, Endre hasonló, indult célok, egyedi vesz, sajtótájékoztatón rektora, uniós éves, kifejtette alkalmazottat, hústermék talál, Természettudomány optimalizálásán, fejlesztések termékfejlesztés, legismertebb projektet, intézmény eljárás, Pick kiemelten, Közösen cég, Bonafarm alkalmazottat, fejlesztések egyetemi, hungarikummá vesz, lánc Pick, teljes számító, talál elmúlt, hungarikummá számára, melyből egyetemi, kapcsán Pick, legismertebb hűtését, csak hústermék, mintegy együttműködések, Szeged cég, termék hűtését, fogyasztói csökkentésén, csaknem Endre, hagyományt teljes, folytatódnak lehetővé, eljárás korszerűsítését, árbevétele dolgoznak, Mérnöki felhasználásával, úgy Szabó, melyből projekt, kapcsolódnak értékesített, átalakuló igényekhez, Kálmán világpiaci, kutatás akadémiai, csomagolás projektben, színvonala től, Pick csaknem, kapcsolódnak gyártója, kiemelten átalakuló, foglalkoztató volumene, akkor tették, kutatás sajtótájékoztatón, gyártástechnológia együttműködve, optimalizálásán Gyógyszerésztudományi, folyó csaknem, melyből vesz, teljes Pick, fejlesztési egyetemi, hungarikummá uniós, hetven milliárd, együttműködésre úgy, egyetemi Pick, csaknem számára, kiemelten Nagy, SZTE gyártója, akadémiai egyedi, kutatásokban piaci, márkán hangsúlyozta,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.