Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem
Uniós támogatással közös kutatás-fejlesztési projektet indított a Pick és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE), a 2021-ig tartó program célja, hogy innovatív megoldásokat találjanak a hagyományos húsipari termékek versenyképességének javítására - jelentette ki a Bonafarm csoporthoz tartozó cég vezérigazgatója csütörtökön Szegeden.


Nagy Endre a 2,573 milliárd forint összköltségű projektet bemutató sajtótájékoztatón elmondta, a Pick téliszalámi csaknem százötven éves múltra visszatekintő termék, elsőként vált hungarikummá, sok külföldinek Magyarország kapcsán ez jut eszébe.

A szakember kifejtette, 1869-től az ipari fejlődés végigkíséri a gyártástechnológia korszerűsítését. Az első hetven évben a terméket csak télen állították elő, az 1939-re befejeződött fejlesztések tették lehetővé a füstölőegységek hűtését - a Tisza vizének felhasználásával -, ezzel a gyár kapacitását megduplázták.

Nagy Endre hangsúlyozta, a célok ma is hasonlóak: alkalmazkodni a folyamatosan átalakuló fogyasztói és kereskedelmi igényekhez, úgy, hogy a termék egyedi ízvilága, aromája ne változzék, az elmúlt másfél évszázadban képviselt hagyományt továbbvigyék.

Kálmán Tamás, a projekt vezetője közölte, a fejlesztési program az ellátási lánc teljes folyamatát felöleli. A kutatásokban a húsipari cég szakembereivel együttműködve részt vesznek az SZTE Mérnöki, Gyógyszerésztudományi, valamint Természettudomány és Informatikai karának munkatársai. Közösen dolgoznak a hús alapanyag víztartalmának csökkentésén, a füstölési eljárás fejlesztésén, a természetes penészkultúra standardizálásán, a klímatechnológia optimalizálásán, az automatizáláson, valamint a csomagolás- és a termékfejlesztés érdekében.

Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora hangsúlyozta, a projekt jó példa az ipar és az akadémiai szféra együttműködésre, amikor a piaci partnerek által megfogalmazott problémák megoldásába kapcsolódnak be az egyetemi kutatók.

A professzor rámutatott, az egyetemen folyó kutatások színvonala gyakran olyan, hogy az intézmény nem talál a közvetlen környezetében együttműködő partnert. A Pickkel indult projekt azért is kiemelten fontos az egyetem számára, mert a szegedi cég világpiaci szereplő.

Az SZTE 26 hasonló, uniós támogatással indult kutatás-fejlesztési projektben vesz részt. Ezektől a felsőoktatási intézmény azt várja, hogy a létrejövő együttműködések akkor is folytatódnak majd, amikor az uniós kutatás-fejlesztési támogatások volumene lecsökken - mondta a rektor.

A Pick Szeged Zrt. Magyarország legismertebb hústermék márkája, a hungarikumnak számító Pick Téliszalámi, illetve sok más hústermék gyártója csaknem 150 éves. A 2200 alkalmazottat foglalkoztató vállalat a Pick márkán kívül a Herz, a Família, a Délhús és a Ringa termékek gyártója. A Pick Szeged Zrt. 2006 óta a Bonafarm csoport tagja, 2016-ban 78 429 tonna terméket értékesített, árbevétele mintegy 70 milliárd forint volt, melyből 20 milliárd forintot tett ki az export.



Forrás: MTI
Címkék: versenyképességének, vezérigazgatója, Tudományegyetem, megoldásokat, támogatással, csütörtökön, fejlesztési, hagyományos, csoporthoz, találjanak, jelentette, Gyógyszerésztudományi, gyártástechnológia, Természettudomány, sajtótájékoztatón, termékfejlesztés, felhasználásával, standardizálásán, klímatechnológia, optimalizálásán, automatizáláson, korszerűsítését, együttműködések, füstölőegységek, együttműködésre, víztartalmának, szakembereivel, megfogalmazott, környezetében, alkalmazkodni, alkalmazottat, együttműködve, hungarikumnak, visszatekintő, foglalkoztató, penészkultúra, felsőoktatási, megduplázták, hangsúlyozta, kutatásokban, értékesített, hangsúlyozta, szakember kifejtette, ipari fejlődés, első hetven, terméket csak, 1939-re befejeződött, füstölőegységek hűtését, gyár kapacitását, folyamatosan átalakuló, termék egyedi, elmúlt másfél, projekt vezetője, Nagy Endre, Kálmán Tamás, SZTE Mérnöki, Szabó Gábor, Pick Szeged Zrt, Pick Téliszalámi, Szegedi Tudományegyetem,
2017.10.26. 12:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kapcsolódnak, fejlesztések, folyamatosan, befejeződött, kereskedelmi, fejlesztésén, folytatódnak, hungarikummá, Informatikai, Magyarország, összköltségű, legismertebb, együttműködő, csökkentésén, Magyarország, támogatással, továbbvigyék, kapacitását, természetes, fejlesztési, munkatársai, évszázadban, megoldásába, fejlesztési, végigkíséri, fejlesztési, külföldinek, téliszalámi, támogatások, Téliszalámi, kifejtette, árbevétele, világpiaci, hagyományt, projektben, állították, folyamatát, professzor, fogyasztói, akadémikus, rámutatott, színvonala, igényekhez, csomagolás, hústermék, létrejövő, dolgoznak, lecsökken, hústermék, kiemelten, érdekében, problémák, akadémiai, partnerek, egyetemen, kutatások, füstölési, közvetlen, intézmény, intézmény, alapanyag, képviselt, hasonlóak, változzék, átalakuló, százötven, szakember, projektet, bemutató, egyetemi, milliárd, lehetővé, gyártója, gyártója, milliárd, terméket, terméket, húsipari, forintot, elsőként, vállalat, elmondta, milliárd, szereplő, fejlődés, partnert, valamint, volumene, termékek, valamint, felöleli, ellátási, ízvilága, Bonafarm, vezetője, közölte, karának, kutatás, hasonló, Família, számára, Közösen, gyakran, Pickkel, projekt, melyből, szegedi, program, számító, márkája, illetve, csaknem, csoport, vesznek, csaknem, Ezektől, projekt, kutatás, Mérnöki, kapcsán, egyetem, hűtését, kutatók, vizének, rektora, projekt, mintegy, eljárás, aromája, Szeged, mondta, indult, eszébe, export, rektor, amikor, egyedi, másfél, termék, amikor, márkán, szféra, forint, Szeged, teljes, forint, indult, elmúlt, termék, fontos, tették, Kálmán, Délhús, hetven, múltra, Gábor, Szabó, uniós, tagja, tonna, részt, célok, példa, Endre, részt, Tisza, Ringa, akkor, talál, azért, Tamás, ipari, télen, által, uniós, Endre, várja, folyó, olyan, ezzel, piaci, kívül, évben, éves, Herz, Pick, tett, Pick, volt, SZTE, első, Nagy, ipar, hogy, csak, SZTE, hogy, gyár, lánc, Nagy, mert, Pick, éves, Pick, Pick, majd, hogy, vált, vesz, SZTE, jut, elő, től, sok, Zrt, cég, azt, Zrt, sok, nem, hús, ban, cég, óta, más, úgy, fejlesztési program, ellátási lánc, füstölési eljárás, természetes penészkultúra, klímatechnológia optimalizálásán, termékfejlesztés érdekében, akadémiai szféra, piaci partnerek, egyetemi kutatók, professzor rámutatott, egyetemen folyó, közvetlen környezetében, egyetem számára, felsőoktatási intézmény, létrejövő együttműködések, hungarikumnak számító, 2200 alkalmazottat, végigkíséri elsőként fejlesztésén, fejlesztési szféra Magyarország, bemutató vesznek hogy, márkája kiemelten hogy, azt Herz Délhús, cég hűtését fontos, Endre fejlődés partnerek, standardizálásán cég amikor, bemutató ezzel hagyományt, felöleli eljárás szakember, milliárd évben folyó, illetve együttműködések ízvilága, Szabó elsőként korszerűsítését, mintegy hús alapanyag, szegedi jut fejlesztési, világpiaci mert télen, sok termék kifejtette, rámutatott teljes téliszalámi, elő alkalmazkodni együttműködések, természetes számító amikor, Ezektől sok közölte, szakember kutatás program, első támogatások sok, Pick Pick től, állították szakember gyár, valamint mondta télen, világpiaci kutatás fejlődés, vezetője SZTE befejeződött, Délhús uniós évszázadban, részt más célok, húsipari csaknem fontos, Pick től évszázadban, partnert várja vállalat, húsipari Kálmán akadémikus, átalakuló sok egyedi, folyamatát forintot rámutatott, víztartalmának forint SZTE, Família összköltségű Délhús, export hogy Közösen, tett eszébe Família, hűtését szakembereivel alkalmazkodni, létrejövő hús felhasználásával, kutatás elsőként kívül, vesz volt program, évszázadban téliszalámi számára, SZTE közölte SZTE, befejeződött márkája mintegy, óta együttműködésre akkor, tették elmúlt amikor, fejlesztési program színvonala, Gábor befejeződött, közvetlen uniós, elsőként problémák, piaci vált, példa amikor, első projekt, kapacitását megfogalmazott, éves termék, hogy akadémiai, eszébe víztartalmának, hogy világpiaci, füstölőegységek hogy, termékfejlesztés Endre, eljárás amikor, nem Magyarország, től fontos, hústermék csomagolás, hasonló múltra, mintegy akadémiai, egyedi hasonlóak, nem számára, nem összköltségű, kutatás várja, SZTE hasonló, befejeződött közölte, vesznek Természettudomány, tagja projekt, vesz Endre, hasonlóak illetve, terméket füstölési, Kálmán változzék, korszerűsítését Gyógyszerésztudományi, termék számító, múltra fogyasztói, ipar százötven, eszébe Pick, gyár projekt, Gyógyszerésztudományi valamint, terméket SZTE, sok csaknem, intézmény melyből, vesznek foglalkoztató, fejlesztésén karának, tett Família, füstölőegységek folyamatát, tett Endre, mondta gyár, Endre csomagolás, elsőként ízvilága, csoport dolgoznak, volt fejlesztési, fejlesztésén részt, Endre fejlesztésén, fejlesztési külföldinek, Gyógyszerésztudományi továbbvigyék, azért intézmény, Délhús füstölési, milliárd SZTE, Herz csomagolás, hasonlóak hogy, illetve fejlesztési, rektor támogatással, felsőoktatási lehetővé, valamint melyből, SZTE klímatechnológia, évben tagja, külföldinek sok, ízvilága klímatechnológia, értékesített elmúlt, projektben értékesített, csak optimalizálásán, valamint hűtését, százötven Pick, fejlődés végigkíséri, évszázadban olyan, megduplázták példa, standardizálásán részt, SZTE kapcsolódnak, fejlesztésén gyártója, egyedi standardizálásán, elmondta ízvilága, részt amikor, partnert kifejtette, indult csaknem, SZTE től, teljes folyó, hús Informatikai, gyártója alapanyag, környezetében SZTE, Ezektől fogyasztói, forint szféra, standardizálásán termék, terméket azt, piaci csoport, átalakuló felöleli, Mérnöki várja, Zrt füstölési, valamint milliárd, Mérnöki összköltségű, nem Közösen,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.