Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Gulyás: az Európai Bizottság hivatalos javaslata továbbra is tartalmazza a felső határ nélküli kötelező me...
A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint jók Magyarország esélyei a kötelező kvóta elleni küzdelemben.


Gulyás Gergely csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Tanács június 28-29-i ülésének kiemelt témája lesz a migráció, és e téren fontos dolog történt az előző héten, amikor a belügyminiszterek tanácsában tárgyalták a bolgár elnökség javaslatát. Pillanatnyilag úgy áll a küzdelem, hogy 16 tagállam nem támogatja ezt a tervezetet és 5 tagállam jelezte feltétel nélküli támogatását - jelezte a miniszter.

Azt remélik, hogy nem sikerül a bolgár elnökség kötelező kvótákat tartalmazó javaslatát az unió állam- és kormányfői csúcstalálkozóján elfogadni - mondta. Úgy látják, az erőviszonyok - többek között a politikai változásoknak, kormányváltásoknak köszönhetően - a magyar kormány álláspontjának irányába mozdultak el, és ma összehasonlíthatatlanul több szövetségesünk van a kérdésben, mint volt néhány éve vagy akár néhány hónappal ezelőtt.

Gulyás Gergely azt mondta: az Európai Bizottság hivatalos javaslata továbbra is tartalmazza a felső határ nélküli kötelező mechanizmust, de úgy látják, ebben a küzdelemben jók az esélyek, a döntést el lehet halasztani, vagy akár meg is lehet változtatni.

Jelezte: a Velencei Bizottság jövő pénteken dönt Stop Soros törvénycsomagról, és az eddigi gyakorlat szerint néhány nappal korábban megismerhető lesz a testület tervezete. Ennek ismeretében határozhat majd az Országgyűlés.

A hajléktalanságot érintő alaptörvény-módosításról azt mondta: a helyzet ma is az, hogy bár nincs egészen pontos statisztika a hajléktalanok számáról, de a szakemberek többségének állítása szerint mindenki számára lenne rendelkezésre álló férőhely. Kapacitás tehát van, és a kormány arra is készen áll, hogy ha szükséges, akár jelentős forrásokat biztosítson annak érdekében, hogy ezeket a helyeket bővítse - hangoztatta. Szerintük senkinek nem joga, hogy a közterületet használja olyan formában, mint ami a hajléktalansággal együtt jár. Aki ezt teszi, éjjeli vagy nappali melegedőhelyre kell bevinni.

Kijelentette: egyértelműen lépni kíván a kormány, támogatják a Fidesz javaslatát.

Arról, hogy egy friss fideszes javaslat szerint a közigazgatási bíróságok nem tartoznak majd az Országos Bírói Tanács felügyelete alá, azt mondta: ez teljesen legitim, a bírósági igazgatásnak számtalan formája van, és ezek közül mindegyik Európában ismert forma jogállami és működőképes.

Kérdésre közölte: kormány előtt olyan előterjesztés nincs, ami az új lakások áfáját illetően megváltoztatná "a korában egyértelművé tett szándékot", hogy 2019 végéig lesz kedvezményes áfa.

Az autópálya-beruházások felülvizsgálatáról a Magyar Közlönyben megjelent utasításról elmondta: a miniszter jelentést tesz majd le, és ezt követően dönt majd a kormány. Több szakaszt is vizsgálnak, a Miskolc-Kassa szakasz ezek között van - jelezte.

Arra az újságírói felvetésre, miszerint ellentmondás van az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye és a miniszter nyilatkozata között a tanévről, azt mondta: kezdődik a foci vb, nem hosszabbodik meg a tanév. Úgy fogalmazott: "gyermekkori politikai élményeibe" csak azokkal a kormányokkal szimpatizált, amelyek nem akarták lerövidíteni a nyári szünidőt, ebből a szempontból nem nőtt fel azóta sem. Egy másik kérdésre elmondta, az angol válogatottnak szurkol a vb-n, miután az olaszok nem jutottak ki.

Gulyás Gergely azt mondta, jónak tartja a 10 hetes nyári szünidőt. A kormány szerint maximálisan támogatandó, hogy mindenkinek legyen lehetősége két hétre táborba menni nyáron, ezt azonban nem kell kötelezővé tenni. Mindenki maga dönthessen, és az jó, hogy ha ehhez az állam kedvező feltételeket tud biztosítani - foglalt állást a tárcavezető.

Arról, hogy "az OTP-vel szemben Mészáros Lőrincnek legyen gigabankja" azt mondta, nincs tudomása ilyenről, nincs ilyen kormányzati szándék. Azt szeretnék, ha a magyar bankrendszer legalább 50 százalékban magyar tulajdonú lenne, ez nemzeti szuverenitás kérdése, de a többi az erről író médium képzelgése - közölte.

A jövő évi költségvetést érintő ellenzéki reakciókról azt mondta: butaság azt állítani, hogy az oktatásra, kultúrára kevesebbet fordítanának, mint stadionépítésre. Erre nem általánosságban van többlet, be kell fejezni a Puskás Stadion építését, ehhez vannak pluszforrások - rögzítette.

A biztonsági tartalék emeléséről jelezte: vannak olyan jelek, amelyek óvatosságra intenek. Egyetért a pénzügyminiszterrel, hogy valószínűleg nem lesz válság, különösen nem akkora, mint 2008-ban, de számtalan uniós államnak elég magas az adósságszintje, és a kamatszint a világon mindenütt nő; az Amerikai Egyesült Államok és Európa között pedig kialakulóban van egy kereskedelmi háború, és nem tudni, mennyire szélesedik ki. A kormány azt támogatja, hogy az uniónak világos és arányos ellenlépéseket kell tennie.

A miniszter helyeselte, hogy Budapestnek legyen egy közel 70 ezres stadionja, amely sporteseményeken túl koncerteknek is helyt ad, és a térség legnagyobb ilyen létesítménye. Ez Budapest attraktivitását egyértelműen növeli, olyan bevételt hoz a városnak, ami ellensúlyban áll a kiadásokkal - érvelt.

További kérdésre azt mondta: támogatják a strandok fejlesztését, de az adott döntést az önkormányzatok hozzák meg.

Gulyás Gergely a közelmúltban zajlott németországi tárgyalásokról azt mondta: van egy jó és szövetségesi párbeszéd a CDU és a Fidesz között, a CSU és a Fidesz között pedig ez soha nem akadozott. A CDU főtitkárával abban maradtak, hogy állandó együttműködésnek kell lennie a két párt között, szeretnék, ha az Európa előtt álló legfontosabb tartalmi kérdésekben a jövőben lennének évente rendszeres találkozók, és rögzítenék, miben értenek egyet és miben nem.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: Miniszterelnökséget, Magyarország, küzdelemben, miniszter, kötelező, esélyei, szerint, elleni, vezető, kvóta, összehasonlíthatatlanul, pénzügyminiszterrel, felülvizsgálatáról, kormányváltásoknak, hajléktalansággal, sajtótájékoztatón, csúcstalálkozóján, belügyminiszterek, törvénycsomagról, hajléktalanságot, együttműködésnek, Minisztériumának, sporteseményeken, attraktivitását, általánosságban, stadionépítésre, megváltoztatná, ellenlépéseket, Pillanatnyilag, álláspontjának, adósságszintje, szövetségesünk, melegedőhelyre, tárgyalásokról, önkormányzatok, változásoknak, előterjesztés, válogatottnak, hajléktalanok, költségvetést, pluszforrások, előző héten, belügyminiszterek tanácsában, bolgár elnökség, unió állam-, politikai változásoknak, magyar kormány, felső határ, eddigi gyakorlat, testület tervezete, hajléktalanságot érintő, hajléktalanok számáról, Gulyás Gergely, Európai Tanács, Európai Bizottság, Velencei Bizottság, Stop Soros, Országos Bírói Tanács, Magyar Közlönyben, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Mészáros Lőrincnek, Puskás Stadion, Amerikai Egyesült Államok,
2018.06.14. 14:01
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
közigazgatási, rendelkezésre, megismerhető, Országgyűlés, ellentmondás, mechanizmust, hosszabbodik, nyilatkozata, kedvezményes, Kijelentette, egyértelműen, módosításról, köszönhetően, közterületet, igazgatásnak, erőviszonyok, kormányokkal, egyértelművé, szimpatizált, létesítménye, egyértelműen, koncerteknek, kereskedelmi, fordítanának, valószínűleg, ellensúlyban, fejlesztését, főtitkárával, legfontosabb, szövetségesi, németországi, közelmúltban, szuverenitás, kialakulóban, feltételeket, bankrendszer, lerövidíteni, maximálisan, kérdésekben, statisztika, utasításról, többségének, szakemberek, alaptörvény, szempontból, fogalmazott, változtatni, tartalmazza, ismeretében, kiadásokkal, küzdelemben, hangoztatta, óvatosságra, tárcavezető, felügyelete, kormányzati, százalékban, reakciókról, gyermekkori, biztosítani, támogatandó, működőképes, mindenkinek, beruházások, Budapestnek, biztosítson, Erőforrások, támogatását, helyeselte, javaslatát, kevesebbet, szélesedik, támogatják, élményeibe, támogatják, képzelgése, határozhat, tanácsában, kormányfői, lehetősége, forrásokat, emeléséről, biztonsági, rögzítette, dönthessen, javaslatát, Közlönyben, kamatszint, gigabankja, kötelezővé, tárgyalták, legnagyobb, csütörtöki, tartalmazó, közleménye, tervezetet, halasztani, javaslatát, rendszeres, felvetésre, találkozók, rögzítenék, vizsgálnak, mindenütt, számtalan, tartoznak, bíróságok, mindegyik, jogállami, miniszter, Szerintük, Európában, miszerint, Kapacitás, kérdésben, szükséges, érdekében, javaslata, használja, újságírói, mozdultak, hivatalos, számtalan, különösen, politikai, szeretnék, szeretnék, autópálya, tervezete, támogatja, akadozott, elfogadni, Bizottság, megjelent, tulajdonú, jelentést, gyakorlat, párbeszéd, Bizottság, politikai, oktatásra, szándékot, kultúrára, támogatja, budapesti, miniszter, miniszter, miniszter, Lőrincnek, ellenzéki, stadionja, legalább, ilyenről, fideszes, tudomása, tagállam, javaslat, szünidőt, kötelező, elnökség, illetően, szünidőt, kvótákat, kezdődik, szakaszt, követően, elmondta, tanévről, kérdésre, elmondta, teljesen, Mindenki, Országos, feltétel, bírósági, Kérdésre, jutottak, továbbra, irányába, Mészáros, formában, hónappal, mennyire, Budapest, bevételt, városnak, állítása, Egyesült, államnak, férőhely, Amerikai, mindenki, migráció, testület, maradtak, elmondta, tartalmi, lennének, kötelező, Velencei, pénteken, kérdésre, korábban, strandok, ülésének, elnökség, számáról, állítani, küzdelem, tagállam, jelentős, tartalék, senkinek, Egyetért, építését, helyeket, döntést, kiemelt, többlet, További, Gergely, fejezni, Stadion, Európai, közölte, jövőben, kérdése, értenek, jelezte, Gergely, butaság, szemben, zajlott, jelezte, szándék, állandó, szakasz, sikerül, nélküli, jelezte, foglalt, szerint, Államok, kedvező, táborba, intenek, amelyek, világon, azonban, kormány, nemzeti, arányos, világos, történt, akarták, amelyek, remélik, szurkol, jelezte, kormány, uniónak, olaszok, azokkal, Gergely, bővítse, Gergely, szerint, döntést, egészen, helyzet, kormány, ezelőtt, kormány, szerint, korában, lakások, esélyek, nappali, formája, Jelezte, kormány, kormány, Miskolc, szerint, Európai, nélküli, közölte, bevinni, számára, legitim, kormány, legyen, érvelt, mondta, mondta, Fidesz, magyar, mondta, hozzák, Gulyás, nyáron, június, eddigi, magyar, néhány, nappal, állást, bolgár, témája, mondta, éjjeli, vannak, néhány, pontos, ezeket, Puskás, vannak, háború, készen, akkora, néhány, válság, Európa, között, amikor, tennie, Tanács, érintő, médium, fontos, növeli, Gulyás, térség, legyen, mondta, együtt, érintő, mondta, magyar, Tanács, legyen, bolgár, lennie, végéig, áfáját, között, miután, többek, között, Fidesz, mondta, között, évente, Gulyás, Emberi, között, látják, között, Európa, Magyar, mondta, Fidesz, látják, Gulyás, mondta, mondta, között, ismert, tartja, lehet, Kassa, előtt, nincs, ehhez, olyan, forma, héten, előtt, előző, hetes, nyári, ezres, állam, tenni, közel, tanév, Soros, miben, egyet, felső, közül, lenne, magas, tehát, uniós, miben, határ, olyan, ebben, helyt, jelek, tudni, hétre, pedig, menni, annak, amely, Arról, ilyen, nincs, állam, azóta, lehet, kíván, pedig, Ennek, nincs, olyan, Arról, Bírói, nincs, angol, adott, másik, friss, olyan, lépni, abban, téren, nyári, ehhez, erről, többi, ebből, dolog, jónak, ilyen, teszi, lenne, párt, hogy, jövő, kell, álló, akár, FOTÓ, lesz, akár, dönt, vagy, soha, álló, hogy, kell, majd, vagy, Stop, hogy, hogy, lesz, kell, hogy, ezek, csak, tett, jövő, hogy, mint, foci, Erre, hogy, mint, vagy, hogy, hogy, majd, maga, kell, hogy, hogy, elég, több, kell, nőtt, hogy, hogy, lesz, unió, hogy, hogy, dönt, akár, arra, Több, ezek, mint, Arra, lesz, volt, majd, mint, tesz, joga, majd, hogy, jók, nem, nem, ami, CSU, CDU, van, van, azt, nem, egy, Egy, Azt, azt, fel, úgy, Úgy, nem, meg, nem, ezt, Úgy, van, meg, áfa, két, nem, nem, azt, CDU, sem, azt, nem, azt, van, nem, bár, egy, ami, túl, azt, jár, van, áll, azt, éve, nem, ban, van, nem, van, úgy, nem, áll, egy, Aki, azt, tud, OTP, vel, nem, alá, azt, van, ezt, nem, meg, azt, egy, író, évi, ezt, nem, ezt, Azt, áll, ami, azt, hoz, két, szakemberek többségének, kormány arra, helyeket bővítse, közterületet használja, hajléktalansággal együtt, friss fideszes, közigazgatási bíróságok, bírósági igazgatásnak, korában egyértelművé, miniszter jelentést, újságírói felvetésre, miniszter nyilatkozata, kormányokkal szimpatizált, nyári szünidőt, másik kérdésre, angol válogatottnak, kormány szerint, állam kedvező, magyar bankrendszer, biztonsági tartalék, világon mindenütt, kereskedelmi háború, uniónak világos, miniszter helyeselte, térség legnagyobb, strandok fejlesztését, adott döntést, önkormányzatok hozzák, közelmúltban zajlott, jövőben lennének, nem jelezte szeretnék, ehhez olyan mondta, többi foglalt elmondta, szerint Fidesz helyzet, értenek forrásokat kialakulóban, hónappal hosszabbodik bíróságok, dolog összehasonlíthatatlanul tartalmi, Minisztériumának állítani miniszter, felvetésre ami élményeibe, álló mondta valószínűleg, túl Gergely pontos, Közlönyben óvatosságra miniszter, állam egy olyan, koncerteknek strandok mennyire, válság ezek mondta, Soros biztosítani Gulyás, meg nem térség, jelentést sem meg, pontos küzdelemben ezek, olyan nem táborba, hogy hogy van, kérdésre megváltoztatná hosszabbodik, előző abban van, tartalék hogy Országos, friss helyeket kiadásokkal, tulajdonú egyértelművé politikai, Arra azt lehetősége, kedvező számtalan szövetségesi, butaság hogy Európában, politikai Gulyás hangoztatta, pedig államnak alá, lehet nincs hoz, amely építését olyan, olyan Stop akkora, nem magyar alá, többségének hogy költségvetést, senkinek ehhez ellenlépéseket, Európa szuverenitás politikai, tenni mondta koncerteknek, ezt tett évente, melegedőhelyre mondta meg, kormányváltásoknak kormányfői amely, felülvizsgálatáról egy lerövidíteni, abban nappal nem, kvótákat hozzák szakasz, támogatja Kassa miszerint, feltétel költségvetést Azt, Amerikai között áll, Fidesz ellenzéki legitim, kíván kötelezővé kérdésre, hónappal Európában, Több tanévről, szükséges ellenlépéseket, adósságszintje javaslata, nem százalékban, ezt történt, előterjesztés fideszes, azt azokkal, médium tartja, amely nem, olyan magyar, Bizottság kezdődik, mondta két, áfáját kérdésekben, Magyar tett, nélküli meg, melegedőhelyre miniszter, fideszes Bizottság, kezdődik feltétel, közölte Európában, olaszok formája, miben számára, ezek tehát, ami elnökség, jutottak pedig, fideszes álláspontjának, szünidőt Európa, Budapest nem, döntést egy, belügyminiszterek szakemberek, lenne intenek, legfontosabb hogy, adott Egyetért, igazgatásnak rendelkezésre, Arról térség, budapesti tervezetet, ellensúlyban meg, pedig fel, hetes állam, politikai pénzügyminiszterrel, Gergely között, szövetségesünk olyan, támogatandó elnökség, Emberi Magyar, Mészáros látják, ebből kialakulóban, kereskedelmi Több, ezt maga, számtalan meg, ami meg, készen helyeselte, emeléséről forma, felügyelete van, mondta tett, Gulyás hogy, hogy hajléktalanok, többlet hogy, FOTÓ éjjeli, jogállami helyeket, javaslatát készen, tárgyalásokról azt, tenni változtatni, hogy között, van változásoknak, éjjeli kell, sporteseményeken szempontból, ezt közleménye, soha fogalmazott, lerövidíteni Kérdésre, bár nincs, kevesebbet másik, vagy akkora, Tanács éjjeli, szempontból jövő, úgy szünidőt, Velencei áll, szeretnék költségvetést, többségének hajléktalanok, Gulyás egyértelműen, fordítanának kormányfői, azt bankrendszer, fideszes CSU, szünidőt létesítménye, pénzügyminiszterrel Gergely, jövőben egy, Budapestnek Tanács, nyári azt, működőképes számtalan, kormány párbeszéd, Országgyűlés Államok, fontos szándék, sikerül hogy, Gergely éjjeli, nem közelmúltban, évente van, oktatásra nélküli, létesítménye tennie, jelentős senkinek, héten tartalék, vagy kormányokkal,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.