Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Vizes vb - Fürjes: a világbajnokság sikere Budapesté és Magyarországé
Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos szerint a vasárnap zárult vizes világbajnokság nem a kormány, hanem Budapest és Magyarország sikere, amely megerősítette a magyarok önbizalmát, önbecsülését és összetartozását, összekovácsolta a nemzetet.


Fürjes Balázs az MTI-nek elmondta, hogy bár számos kritika érte a vizes vb létesítményeit, hogy nem készültek el időre, de az álhírek, hazugságok csak fokozták elszántságukat.

"Éjt nappallá téve dolgoztunk azért, hogy Budapest, Magyarország méltó házigazdája legyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményének. Az volt a célunk, hogy a sportolók, a nemzetközi szövetség, a FINA vezetői, a szurkolók, mindenki szerint ez legyen minden idők legkiválóbb vizes világbajnoksága" - nyilatkozott a kormánybiztos.

Hozzátette: azzal is megvádolták őket, hogy a Duna Arénából kifelejtették a fűtést. "Az ideiglenes lelátóba valóban nem építettünk fűtést, mert csak a vb ideje alatt, a nyári hőségben használtuk, illetve használjuk majd a masters vb alatt, hűtésről ugyanakkor gondoskodtunk. Az ideiglenes részek lebontása után megmaradó alapépületben lesz fűtés" - fejtette ki.

A vizes vb sikeréről úgy vélekedett, az "nem egy személy vagy a kormány sikere, hanem valamennyiünk, a magyar emberek sikere, Budapest és Magyarország sikere."

"A vizes vb az összefogásról, az adott szó megtartásáról és a magyar tehetségről szól. Az összefogásról, mert az Országgyűlés 97 százalékos, elsöprő többséggel fogadta el a Dagály-törvényt, mely gyorsítópályára tette a vb-hez szükséges beruházásokat, de hatalmas köszönet jár Seszták Miklósnak, a szervező bizottság elnökének, Tarlós István főpolgármesternek és Tóth Józsefnek, Angyalföld polgármesterének is. Szól az adott szó megtartásáról, mert rendkívüli körülmények között vállaltuk el, hogy megrendezzük a világbajnokságot. Két évünk volt a felkészülésre, miközben más házigazdának öt-hat év áll rendelkezésére. És a vizes vb sikere szól a magyar tehetségről." - fogalmazott.

Kiemelte: első városépítő feladata a Papp László Aréna megépítése volt, és a megvalósításban angol, amerikai, francia szakemberek vettek részt. Eltelt másfél évtized, és a költségkereten belül, határidő előtt elkészült Duna Arénát már magyarok tervezték, magyarok építették, száz százalékban magyar teljesítmény - hangsúlyozta.

A vizes vb költségeiről kijelentette, ide csak azok a tételeknek, kiadások sorolhatók, amelyek kizárólag a világbajnokság miatt merültek föl, és amelyek kizárólag a vb célját szolgálták.

"Minden, ami egyébként is szükséges és hasznos, hosszabb távon segíti a budapestiek életét, egyébként is sor került volna rá - ezek nem számíthatók a vb költségei közé. Így a vizes vb valódi költsége a nyitó- és a záróünnepség, a szervezés és az ideiglenes létesítmények költsége, és semmi más."

Konkrét összegeket említve elmondta, az ideiglenes beruházások és fejlesztések költségeinek összege 7,8 milliárd forint, a működési és szervezési költség összege pedig 38,6 milliárd forint.

"Hogy érzékeltessem: ez három évre lebontva az állami költségvetés egy ezrelékét teszi ki évente, amit a magyar gazdaság uniós átlagon felüli növekedése bőven fedezett. A költségek tehát nem szálltak el" - nyilatkozott.

Felhívta a figyelmet, hogy ugyanakkor számos olyan tétel van, amelyeket a vizes vb számlájára írnak, de nem ide sorolhatók.

"Ezek olyan beruházások, melyek közvetve bár kapcsolódnak a vb-rendezéshez, évtizedekre teszik jobbá, kényelmesebbé a budapestiek életét. A megvalósításukat katalizátorként ugyan segítette a vb, ám a megépítésükre mindenképpen szükség volt. Szükség volt például új, modern uszodákra. Csöpögő csapok, rozsdás szerkezetek jellemezték a Császár-Komjádit, minden második nap gombafertőzést kapott valaki. A Hajósra is ráfért a ráncfelvarrás. Ugyanígy nem lehetett tovább halasztani a Margitsziget rendbetételét, a Dagály strand újjáépítését és a pesti rakpart átépítését sem. Vagy említhetném az árvízvédelmi gátat: egy-egy nagyobb áradás rendre elöntötte a Dagály strandot és a környező lakóépületeket, de az angyalföldiek immár biztonságban érezhetik magukat. Régi adósságokat törlesztettünk" - mondta Fürjes Balázs, aki a vizes vb hasznának tartja, hogy "ahogyan az olimpiák vagy a tavalyi labdarúgó Eb-szereplés, összekovácsolta a nemzetet, erősítette a közösséget, a magyarok önbizalmát, összetartozását, önbecsülését".

"Lökést adott nemcsak a versenysportnak, de a szabadidő- és az utánpótlássportnak is. Másfelől térképre tette a nagyvilágban Budapestet. Nagyon jelentős ország- és városimázs-építő szerepe volt, több százmillió tévénéző, újságolvasó ismerkedett meg a magyar főváros nevével, csodálhatta meg legszebb arcát. Ha mindezt a reklámot meg kellett volna vásárolnunk, dollár tízmilliókról beszélnénk" - sorolta.

A vizes vb sikere kapcsán kiemelte, meggyőződése szerint, ha Budapest eljut a limai eredményhirdetésig, a 2024-es vagy a 2028-as olimpia rendezési jogát elnyerte volna.

"Aki egy napot is töltött Budapesten a vizes vb idején, alighanem hasonlóképp érez. A vb utolsó napjaiban párhuzamosan zajlott és a Forma-1 Mogyoródon és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben, melynek számos vendége a fővárosban szállt meg. Budapest olimpiai terhelést kapott, olimpiai üzemmódban működött, s ezekben a napokban is jelesre vizsgázott. Ezek a tapasztalatok is azt mondatják velem: az álomrombolók történelmi lehetőségtől fosztották meg Budapestet" - jelentette ki Fürjes Balázs.Forrás: MTI
Címkék: összekovácsolta, összetartozását, világbajnokság, beruházásokért, megerősítette, kormánybiztos, Magyarország, önbecsülését, önbizalmát, nemzetet, Budapest, eredményhirdetésig, utánpótlássportnak, főpolgármesternek, sporteseményének, polgármesterének, megvalósításukat, világbajnokságot, megvalósításban, összekovácsolta, katalizátorként, gyorsítópályára, világbajnoksága, versenysportnak, összetartozását, létesítményeit, elszántságukat, törlesztettünk, gombafertőzést, lakóépületeket, világbajnokság, költségkereten, rendelkezésére, angyalföldiek, ráncfelvarrás, kormánybiztos, rendbetételét, gondoskodtunk, megtartásáról, összefogásról, megtartásáról, összefogásról, világ harmadik, nemzetközi szövetség, ideiglenes lelátóba, nyári hőségben, ideiglenes részek, személy vagy, kormány sikere, magyar emberek, magyar tehetségről, vb-hez szükséges, szervező bizottság, Fürjes Balázs, Duna Arénából, Seszták Miklósnak, Tarlós István, Tóth Józsefnek, Papp László Aréna, Duna Arénát, Forma-1 Mogyoródon, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben,
2017.08.05. 08:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
beruházásokat, felkészülésre, valamennyiünk, kényelmesebbé, érzékeltessem, létesítmények, alapépületben, megépítésükre, kifelejtették, tízmilliókról, tapasztalatok, mindenképpen, párhuzamosan, nyilatkozott, házigazdának, költségeinek, záróünnepség, meggyőződése, kapcsolódnak, kijelentette, költségeiről, teljesítmény, hangsúlyozta, Magyarország, Magyarország, költségvetés, árvízvédelmi, lehetőségtől, biztonságban, Országgyűlés, álomrombolók, fejlesztések, Margitsziget, nyilatkozott, nagyvilágban, megrendezzük, önbecsülését, újjáépítését, számíthatók, budapestiek, tehetségről, körülmények, tehetségről, fogalmazott, szakemberek, hasonlóképp, százalékban, beruházások, újságolvasó, ismerkedett, budapestiek, csodálhatta, jellemezték, megvádolták, adósságokat, említhetném, legkiválóbb, házigazdája, évtizedekre, szerkezetek, vásárolnunk, beruházások, rendezéshez, átépítését, növekedése, erősítette, üzemmódban, rendkívüli, vizsgázott, ideiglenes, közösséget, Budapestet, jelentette, Angyalföld, fosztották, történelmi, halasztani, önbizalmát, fővárosban, számlájára, ideiglenes, százmillió, sorolhatók, tételeknek, Budapesten, sorolhatók, városimázs, szervezési, Budapestet, szolgálták, beszélnénk, Mogyoródon, megépítése, városépítő, ugyanakkor, összegeket, nemzetközi, ugyanakkor, használjuk, ideiglenes, legnagyobb, hazugságok, dolgoztunk, vélekedett, használtuk, százalékos, többséggel, ideiglenes, Hozzátette, építettünk, szabadidő, kizárólag, egyébként, szükséges, megmaradó, uszodákra, sikeréről, építették, rendezési, alighanem, elkészült, tervezték, egyébként, segítette, szereplés, szövetség, figyelmet, érezhetik, szurkolók, ezrelékét, elöntötte, amelyeket, szervezés, labdarúgó, költségek, költségei, hasznának, készültek, lebontása, sportolók, kizárólag, mondatják, elnökének, Miklósnak, Józsefnek, terhelést, vállaltuk, Fesztivál, szükséges, bizottság, napjaiban, olimpiai, nemzetet, Arénából, működött, olimpiák, költsége, közvetve, költsége, olimpiai, magyarok, merültek, Másfelől, térképre, lelátóba, harmadik, elmondta, Budapest, hosszabb, törvényt, Komjádit, elmondta, gazdaság, mindenki, lebontva, fedezett, köszönet, hőségben, szálltak, hatalmas, lehetett, szervező, milliárd, Ugyanígy, hűtésről, működési, fejtette, strandot, milliárd, környező, Felhívta, napokban, tévénéző, magyarok, miközben, Budapest, magyarok, Kiemelte, amerikai, feladata, legszebb, elnyerte, Olimpiai, nappallá, Budapest, Budapest, kiadások, kiemelte, Ifjúsági, fokozták, reklámot, jelentős, határidő, rakpart, szerint, nagyobb, amelyek, költség, évtized, sorolta, kapcsán, illetve, francia, Seszták, álhírek, emberek, például, Csöpögő, Szükség, szükség, valóban, zajlott, fogadta, rozsdás, Császár, személy, szerint, kormány, olimpia, Európai, töltött, második, Hajósra, átlagon, összege, nevével, főváros, vezetői, ezekben, jelesre, ahogyan, Győrben, szerepe, vendége, amelyek, nemcsak, melynek, hasznos, kritika, tavalyi, magukat, összege, említve, masters, elsöprő, mindezt, kellett, Konkrét, Balázs, szállt, fűtést, Nagyon, számos, Dagály, minden, csapok, ország, Lökést, dollár, Balázs, modern, legyen, Fürjes, idején, sikere, Balázs, strand, utolsó, minden, Fürjes, mondta, legyen, számos, Dagály, tartja, magyar, ráfért, valaki, célunk, rendre, áradás, tovább, kapott, kapott, fűtést, másfél, évente, Arénát, magyar, magyar, Eltelt, számos, László, sikere, felüli, állami, életét, valódi, segíti, életét, került, részek, Minden, forint, forint, célját, Fürjes, magyar, vettek, sikere, magyar, sikere, között, melyek, sikere, István, magyar, Tarlós, teszik, Dagály, velem, méltó, tette, vizes, azért, építő, tette, világ, távon, adott, miatt, fűtés, adott, adott, évünk, limai, eljut, Aréna, angol, vizes, hanem, volna, jogát, időre, volna, vizes, előtt, arcát, napot, vizes, belül, volna, részt, vizes, Forma, vizes, vizes, uniós, bőven, vizes, nyári, pesti, teszi, pedig, három, gátat, azzal, olyan, olyan, jobbá, ugyan, ideje, írnak, tétel, vizes, alatt, immár, tehát, vizes, vizes, semmi, nyitó, alatt, hogy, Papp, majd, első, FINA, érte, vagy, hogy, volt, Hogy, volt, hogy, szól, Szól, volt, mert, hogy, Duna, csak, vagy, volt, Ezek, hogy, hogy, mely, őket, szól, ezek, volt, érez, idők, vagy, évre, téve, száz, közé, több, volt, azok, csak, hogy, Régi, után, hogy, Tóth, Ezek, mert, lesz, Vagy, amit, Duna, mert, csak, meg, hez, nem, meg, Két, azt, bár, jár, bár, MTI, szó, nek, szó, Aki, meg, már, egy, más, sem, meg, egy, egy, ide, föl, úgy, egy, meg, nem, Éjt, ami, nem, nem, áll, hat, ide, más, Így, nap, nem, nem, aki, sor, van, egy, nem, megvalósításban angol, költségkereten belül, világbajnokság miatt, budapestiek életét, ideiglenes létesítmények, ideiglenes beruházások, állami költségvetés, ezrelékét teszi, magyar gazdaság, költségek tehát, megvalósításukat katalizátorként, megépítésükre mindenképpen, pesti rakpart, árvízvédelmi gátat, környező lakóépületeket, angyalföldiek immár, olimpiák vagy, tavalyi labdarúgó, magyarok önbizalmát, nagyvilágban Budapestet, magyar főváros, 2024-es vagy, 2028-as olimpia, fővárosban szállt, álomrombolók történelmi, hűtésről legkiválóbb Balázs, használtuk csodálhatta jellemezték, szól Konkrét teszi, töltött elkészült szó, kapcsolódnak reklámot összefogásról, sor alatt adott, fűtést versenysportnak mindenképpen, életét teszik nem, házigazdának számíthatók lelátóba, fűtést angol forint, tehetségről tehetségről hogy, eljut hőségben nap, volt Mogyoródon tavalyi, részek jogát hogy, Fürjes Hogy elkészült, került érte hangsúlyozta, hosszabb szálltak nagyvilágban, jelentős kormánybiztos hogy, törvényt budapestiek más, vizes velem magyar, strandot volt hogy, ugyanakkor Konkrét ideiglenes, szolgálták kiemelte Olimpiai, nyári biztonságban növekedése, mondta távon megvalósításban, azok hosszabb Szól, nem arcát városépítő, biztonságban fővárosban rendezési, bár Balázs milliárd, évre Miklósnak biztonságban, elsöprő jogát meg, elmondta ide kormány, Lökést számlájára egy, gyorsítópályára ide kényelmesebbé, történelmi modern pedig, sorolhatók kapcsán budapestiek, összefogásról szerint mert, egyébként Dagály lehetőségtől, Nagyon személy Tarlós, ide törvényt világbajnoksága, kapcsolódnak bár vizes, lakóépületeket elöntötte jogát, melynek több más, zajlott lesz jár, kellett Magyarország Hajósra, szükséges lebontása nem, valóban Budapest kiemelte, hatalmas került világbajnoksága, kormány Mogyoródon főváros, fosztották százmillió hogy, sorolhatók elöntötte, hogy ide, bizottság tehetségről, adott téve, katalizátorként forint, Budapest Két, utolsó MTI, létesítményeit biztonságban, szükséges Arénából, hangsúlyozta Forma, fűtés összege, megvádolták elmondta, számos Minden, Dagály kapcsolódnak, mely majd, aki párhuzamosan, nagyvilágban majd, felkészülésre nagyobb, egy három, napjaiban nem, Ifjúsági adott, hogy rendbetételét, sikere azt, megvádolták hez, szükséges ideiglenes, sikere nem, vizes Szól, harmadik Komjádit, kormány ide, sorolta térképre, vizes nagyobb, kiemelte Két, alighanem Európai, lebontva nemzetközi, segítette eljut, sorolhatók jogát, Budapest lehetőségtől, olyan kapcsolódnak, lakóépületeket egy, megvalósításukat amelyeket, fővárosban Tarlós, figyelmet megvalósításban, szerepe forint, szálltak költségkereten, László őket, Ugyanígy kiadások, Miklósnak vagy, harmadik Dagály, magyarok volna, csak felüli, Csöpögő valamennyiünk, köszönet jár, vásárolnunk rendezéshez, világbajnoksága számlájára, nagyvilágban gombafertőzést, Hajósra Miklósnak, limai vizes, olimpiai ideiglenes, illetve hanem, érezhetik Margitsziget, minden méltó, fűtést bár, említve nek, nemcsak mert, Tarlós fedezett, Balázs átépítését, Ifjúsági egy, árvízvédelmi áradás, újjáépítését újjáépítését, hogy vélekedett, említhetném olimpiai, Lökést azok, budapestiek meg, beruházások kapott, életét Budapest, előtt többséggel, százalékban költségei, rendkívüli velem, dolgoztunk adott, Dagály meg, lehetőségtől beruházások, nyilatkozott Konkrét, önbecsülését beszélnénk, üzemmódban százalékos, olimpiai megvalósításban, Európai nevével, olimpiai záróünnepség, működési töltött, megvalósításukat masters, tehetségről forint, egy volt, bár szakemberek, történelmi biztonságban, szól Ifjúsági, volt Ifjúsági, hőségben egy, áradás Hajósra, olimpia napot, időre magyar, sporteseményének teljesítmény,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.