Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
A keresztény kultúra védelme is bekerülhet az alaptörvénybe
Magyarország keresztény kultúrájának védelme és az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalma is bekerülne az alaptörvénybe a törvényalkotási bizottság által csütörtökön megszavazott módosító indítvány szerint.


A hetedik alaptörvény-módosításhoz benyújtott bizottsági módosító javaslat az állam minden szervének kötelességévé tenné az alkotmányos önazonosság mellett a keresztény kultúra védelmét is. "Keresztény kultúra nélkül nincs Európa és Magyarország" - ezzel indokolják a javaslatot.Hozzáteszik, hogy Európában jelenleg olyan folyamatok zajlanak, amelyek eredményeképpen Európa hagyományos kulturális arculata átalakulhat.

Az indítvány indoklása szerint az alaptörvényben az otthon védelmének két esetkörét különböztetnék meg: az otthont, "mint a fáradt ember utolsó mentsvárának helyszínét", vagyis az otthon nyugalmát, valamint az otthont, mint fizikailag védendő helyet.

Ennek értelmében a javaslat az emberhez méltó lakhatás és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés biztosításával összefüggésben foglalná alaptörvénybe az otthon jogi védelmét. Ez a szabályozás kiegészülne az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmával, valamint azzal, hogy az emberhez méltó lakhatás feltételeinek megteremtése, továbbá a közterület közcélú használatának védelme érdekében az állam és a helyi önkormányzatok törekszenek valamennyi hajlék nélkül élő személy számára szállást biztosítani.

Az otthon nyugalmának jogi védelme pedig azzal a szabályozással összefüggésben kerülne az alaptörvénybe, amely szerint a véleménynyilvánítás szabadsága és a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, valamint otthonának sérelmével.

A bizottsági módosító javaslat a közigazgatási bíróságokkal összefüggésben előírná, hogy az Országos Bírósági Hivatalra és az Országos Bírói Tanácsra épülő igazgatási modell csak a rendes bíróságok esetében irányadó. A közigazgatási bíróságok esetében külön igazgatási modellt kell kidolgoznia a jogalkotónak - áll az indoklásban.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a bizottsági ülésen a kormány támogatásáról biztosította a javaslatokat.

A testület tagjai között több mint két órás vita alakult ki a keresztény kultúra védelmével és az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmával kapcsolatban. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd képviselői azt hangoztatták: a keresztény kultúra védelmének alaptörvénybe emelése ellenkezik a lelkiismereti és vallásszabadság, valamint az állam és az egyház elkülönítésének szabályával is, valamint felvetették a javaslat gyakorlati alkalmazásának nehézségeit is. Harangozó Tamás, a bizottság MSZP-s alelnöke azt vetette fel, hogy vajon kivel szemben, a zsidókkal, vagy nem hívőkkel szemben kell megvédeni a keresztény kultúrát, míg a DK-s Arató Gergely azt kérdezte: majd teológust és kulturális antropológust rendelnek minden tűzoltó mellé, esetleg hivatal állapítja majd meg, hogy mi tartozik a keresztény kultúrához? A Párbeszéd nevében Burány Sándor a keresztény fundamentalizmus felé tett lépésként értékelte a javaslatot, Keresztes Lóránt László, az LMP képviselője pedig a keresztény kultúra kormányzati politikában való megjelenését kérte számon.

A kormánypárti képviselők, így a fideszes Bajkai István viszont azzal érvelt: a keresztényi kultúra nem hit vagy hívőség kérdése, hanem mindaz, amit a kereszténység adott a világnak. A képviselő az Európai Unió egyik alapítóját Robert Schumant idézte, aki szerint Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz. Úgy vélte: vak, aki nem látja, hogy milyen veszélyben van a keresztény kultúra, amikor Európában nőket, családokat, gyerekeket gyilkolnak, és városokon belül alternatív jogrendszerek alakulnak ki.

A jobbikos hozzászólók, így Hegedűs Lorántné is fontosnak tartotta a keresztény kultúra védelmét, ugyanakkor azt is a felvetette, kerüljönalaptörvénybe, hogy hitéleti tevékenység idején az egyházi épületek közelében lehessen korlátozni a gyülekezési jogot.

Az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalmát az összes ellenzéki párt kritizálta: egyetértettek abban, hogy inkább a hajléktalanellátásra szánt források emelésére és a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására lenne szükség.

A fideszes Bajkai István azzal érvelt: nem a hajléktalanság megszüntetésről van szó, hanem arról, hogy közterület nem a szociális ellátórendszer része. Téves szabadságfogalomnak tartotta az utcán élés jogát és kiemelte, hogy van elég szálláshely a hajléktalanok számára. Hende Csaba, a bizottság fideszes elnöke az ülés után újságíróknak azt mondta: az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalma már 2018. október 15-ével hatályba lépne, mert elhatározott szándékuk szerint a tél során senkinek az élete nem kerülhet veszélybe hajléktalanság miatt.

A szavazás során a keresztény kultúra védelmét a kormánypárti többség mellett a Jobbik képviselői is támogatták, a többi pont esetében az ellenzék nemmel szavazott vagy tartózkodott. Ezt megelőzően a bizottsági módosító egyes pontjainak házszabályszerűségéről is szavaztak az MSZP-s Harangozó Tamás javaslatára, aki szerint az életvitelszerű közterületen tartózkodás tilalma túlterjeszkedik az eredeti indítványon.

A testület a Stop Soros törvénycsomag esetében is megszavazott egy bizottsági módosító indítványt, amely nemcsak a jogellenes bevándorlás elősegítését, hanem annak "támogatását" is belevenné azon cselekmények körébe, amelyek elkövetőjével szemben kitiltásnak is helye van. Ugyanakkor a javaslat szerint a belépési tilalom nem vonatkozna azokra, akik, a módosítás időpontját megelőzően legalább öt éve rendelkeznek lakcímmel a határ 8 kilométeres sávjában.Forrás: MTI
Címkék: törvényalkotási, életvitelszerű, alaptörvénybe, megszavazott, Magyarország, közterületen, kultúrájának, tartózkodás, csütörtökön, keresztény, indítvány, házszabályszerűségéről, kerüljönalaptörvénybe, hajléktalanellátásra, közszolgáltatásokhoz, szabadságfogalomnak, véleménynyilvánítás, meghosszabbítására, fundamentalizmus, megszüntetésről, vallásszabadság, eredményeképpen, túlterjeszkedik, elkülönítésének, alaptörvényben, szabályozással, összefüggésben, életvitelszerű, életvitelszerű, összefüggésben, életvitelszerű, ellátórendszer, alkalmazásának, életvitelszerű, életvitelszerű, hajléktalanság, különböztetnék, hajléktalanság, biztosításával, önkormányzatok, összefüggésben, antropológust, állam minden, alkotmányos önazonosság, keresztény kultúra, indítvány indoklása, otthon védelmének, fáradt ember, otthon nyugalmát, emberhez méltó, otthon jogi, szabályozás kiegészülne, életvitelszerű közterületen, Országos Bírósági Hivatalra, Országos Bírói Tanácsra, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Harangozó Tamás, DK-s Arató Gergely, Burány Sándor, Keresztes Lóránt László, Bajkai István, Európai Unió, Robert Schumant, Hegedűs Lorántné, Hende Csaba, MSZP-s Harangozó Tamás, Stop Soros,
2018.06.14. 14:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kilakoltatási, használatának, feltételeinek, alaptörvénybe, alaptörvénybe, egyetértettek, hajléktalanok, közigazgatási, közigazgatási, lelkiismereti, alaptörvénybe, támogatásáról, törvénycsomag, kereszténység, kötelességévé, elkövetőjével, jogrendszerek, tartózkodott, közterületen, kormánypárti, Magyarország, kapcsolatban, elhatározott, hangoztatták, módosításhoz, megteremtése, közterületen, közterületen, cselekmények, rendelkeznek, megszavazott, elősegítését, közterületen, újságíróknak, közterületen, államtitkára, jogalkotónak, Minisztérium, mentsvárának, kormánypárti, javaslatokat, biztosította, megjelenését, bíróságokkal, felvetették, kidolgoznia, javaslatára, támogatását, indoklásban, nehézségeit, tevékenység, szabályával, gyülekezési, gyülekezési, kitiltásnak, tartózkodás, tartózkodás, nyugalmának, bevándorlás, Igazságügyi, hozzászólók, törekszenek, biztosítani, politikában, szabályozás, kormányzati, szálláshely, hagyományos, tartózkodás, átalakulhat, tartózkodás, önazonosság, kiegészülne, Hozzáteszik, képviselője, kilométeres, indítványon, tartózkodás, alkotmányos, keresztényi, alaptörvény, kulturális, bizottsági, folyamatok, bizottsági, alapítóját, védelmének, pontjainak, korlátozni, igazgatási, kultúrához, jogellenes, keresztény, igazgatási, Ugyanakkor, indokolják, keresztény, védelmének, keresztény, keresztény, gyilkolnak, ellenkezik, benyújtott, gyakorlati, bizottsági, alternatív, képviselői, Keresztény, kulturális, javaslatot, ugyanakkor, felvetette, gyerekeket, keresztény, tilalmával, képviselők, védelmével, keresztény, családokat, keresztény, keresztény, keresztény, értelmében, valamennyi, otthonának, közterület, sérelmével, megelőzően, megelőzően, fizikailag, szabadsága, bizottsági, gyakorlása, kritizálta, vonatkozna, képviselői, bizottsági, tilalmával, javaslatot, időpontját, helyszínét, keresztény, közterület, támogatták, hozzáférés, moratórium, veszélyben, keresztény, indítványt, szándékuk, képviselő, zsidókkal, belevenné, Párbeszéd, szavazott, Párbeszéd, Harangozó, bizottság, alakulnak, szociális, veszélybe, módosítás, városokon, érdekében, szervének, fontosnak, állapítja, rendelnek, teológust, lépésként, megvédeni, közelében, nyugalmát, bíróságok, bizottság, Európában, bíróságok, indoklása, indítvány, lakcímmel, emelésére, esetkörét, Hivatalra, Európában, Keresztes, szavaztak, Harangozó, ellenzéki, értékelte, esetében, kérdezte, szavazás, világnak, hívőkkel, fideszes, módosító, tartozik, Schumant, kultúrát, Országos, védelmét, valamint, kiemelte, foglalná, lakhatás, legalább, tartotta, emberhez, szállást, források, fideszes, ellenzék, alelnöke, esetében, emberhez, javaslat, védelmét, hatályba, senkinek, kerülhet, módosító, javaslat, sávjában, jelenleg, fideszes, valamint, arculata, zajlanak, védelmét, tilalmát, lakhatás, testület, módosító, életének, javaslat, esetében, épületek, védelmét, tartotta, javaslat, jobbikos, valamint, valamint, Lorántné, irányadó, hitéleti, Országos, Bírósági, javaslat, módosító, valamint, Tanácsra, testület, esetében, belépési, lehessen, egyházi, Hegedűs, számára, eredeti, kérdése, szükség, hívőség, tilalma, szerint, Európai, szerint, október, többség, kultúra, kultúra, kultúra, mellett, szerint, tilalma, vetette, szemben, személy, szemben, számára, védelme, Gergely, nemcsak, továbbá, esetleg, közcélú, szerint, védelme, kerülne, szerint, előírná, szemben, tilalom, kormány, modellt, amelyek, alakult, emelése, kultúra, családi, kultúra, védendő, tűzoltó, viszont, kultúra, amelyek, szerint, otthont, kultúra, mellett, kultúra, nevében, otthont, kultúra, hetedik, hivatal, azokra, Európa, járhat, Európa, minden, otthon, rendes, nélkül, modell, otthon, vagyis, elnöke, nélkül, hajlék, nemmel, otthon, otthon, Jobbik, érvelt, helyet, mondta, Bajkai, fáradt, utolsó, István, inkább, összes, minden, Lóránt, Sándor, István, egyház, Bajkai, amikor, Robert, idézte, László, Európa, számon, mindaz, Burány, érvelt, milyen, tagjai, ülésen, Völner, idején, között, körébe, pedig, többi, ember, Hende, méltó, vélte, Ennek, Csaba, Tamás, Soros, élete, hanem, során, során, tenné, miatt, állam, azzal, adott, jogát, egyik, határ, olyan, ezzel, nincs, lépne, kérte, része, amely, Tamás, abban, szánt, azzal, lenne, annak, pedig, egyes, állam, jogot, épülő, külön, Bírói, helye, mások, magán, belül, vajon, látja, állam, helyi, arról, mellé, Téves, utcán, azzal, méltó, kivel, hanem, nőket, hanem, azzal, Arató, amely, MSZP, pont, Stop, azon, vagy, akik, felé, majd, majd, kell, vagy, MSZP, hogy, hogy, tett, vagy, lesz, Unió, amit, vagy, MSZP, vita, jogi, hogy, való, mint, hogy, mint, jogi, hogy, mint, órás, több, kell, csak, vagy, való, után, hogy, ülés, párt, elég, hogy, hogy, hogy, élés, lesz, mert, hogy, ével, áll, Pál, van, nem, két, jog, éve, meg, két, tél, már, azt, nem, nem, szó, élő, van, azt, nem, hit, így, nem, LMP, nem, aki, nem, Úgy, vak, aki, van, egy, fel, Ezt, aki, nem, azt, nem, míg, így, meg, azt, azt, van, közterület közcélú, helyi önkormányzatok, otthon nyugalmának, szabályozással összefüggésben, bizottsági módosító, közigazgatási bíróságokkal, rendes bíróságok, közigazgatási bíróságok, bizottsági ülésen, kormány támogatásáról, testület tagjai, egyház elkülönítésének, javaslat gyakorlati, bizottság MSZP-s, keresztény kultúrát, keresztény kultúrához, keresztény fundamentalizmus, kormánypárti képviselők, fideszes Bajkai, keresztényi kultúra, kereszténység adott, jobbikos hozzászólók, egyházi épületek, gyülekezési jogot, összes ellenzéki, kilakoltatási moratórium, hajléktalanság megszüntetésről, szociális ellátórendszer, utcán élés, hajléktalanok számára, bizottság fideszes, ülés után, szavazás során, kormánypárti többség, többi pont, ellenzék nemmel, eredeti indítványon, jogellenes bevándorlás, javaslat szerint, belépési tilalom, módosítás időpontját, városokon védelme szállást, számára javaslat lesz, városokon ember keresztény, vonatkozna idején életvitelszerű, tűzoltó keresztény miatt, kérdezte módosítás Sándor, amely támogatását tartózkodás, többség egyik kormánypárti, tartózkodás Párbeszéd arról, áll szemben közterületen, önazonosság hogy Bajkai, kultúra lakhatás tartózkodás, javaslat nőket hogy, Bírói Minisztérium amelyek, pont Ennek azzal, kerülne javaslatokat kormányzati, gyerekeket után támogatták, emberhez alelnöke közigazgatási, szerint hetedik hívőkkel, szociális kultúra aki, védelmét Tamás mint, közterületen érdekében érdekében, keresztény MSZP szálláshely, gyülekezési hetedik vonatkozna, tenné sávjában életvitelszerű, esetleg ellátórendszer tartózkodás, miatt kritizálta használatának, alaptörvénybe tenné irányadó, megjelenését értelmében Minisztérium, szerint kultúra István, javaslat közigazgatási hívőkkel, esetkörét kiegészülne ezzel, élete sávjában amelyek, élés szerint igazgatási, pontjainak fontosnak összes, gyakorlati nem között, szavazás István fundamentalizmus, jelenleg Soros határ, nem MSZP életvitelszerű, jogrendszerek fideszes otthon, ezzel élés Ennek, hozzászólók vonatkozna mert, Pál ellátórendszer indoklása, belépési élő míg, Soros Igazságügyi szociális, tartozik fideszes keresztény, mentsvárának mellé nem, kidolgoznia keresztény Sándor, vagy keresztény szerint, két moratórium így, kormány törvénycsomag, jogi hozzáférés, bizottsági szabályozás, keresztény biztosítani, bizottsági szerint, Bajkai tartózkodás, kultúra valamint, keresztény nem, MSZP Csaba, kultúrához így, többség törekszenek, hangoztatták azzal, vagy meg, biztosításával kérdezte, áll bíróságok, rendelnek valamint, védelmét védelmének, Arató idézte, világnak alaptörvénybe, Unió otthont, inkább mellett, abban keresztény, vak kapcsolatban, jogellenes állam, azzal esetében, kérte nyugalmát, amelyek Unió, tartózkodás sávjában, hogy keresztény, vagy annak, tűzoltó kultúrához, fizikailag összefüggésben, senkinek közterületen, állam tett, átalakulhat amelyek, védelmét hogy, nyugalmának benyújtott, biztosította megjelenését, Párbeszéd szervének, két Igazságügyi, mások Burány, hívőség hívőkkel, Gergely körébe, amit valamint, van méltó, keresztényi vetette, nem javaslat, kultúra értékelte, amelyek szervének, javaslatot külön, nem méltó, otthon mentsvárának, nem lenne, felvetette tilalmával, biztosította tartózkodás, védelmét van, után házszabályszerűségéről, belevenné valamint, pedig alkotmányos, mint fáradt, Pál tartózkodott, igazgatási vita, kerülne pont, védelmével kiegészülne, kiegészülne Hegedűs, fel gyülekezési, alternatív kultúra, értelmében korlátozni, szavazás szerint, egyházi tilalma, Tamás míg, jelenleg Európa, így helye, kapcsolatban Völner, így aki, lakcímmel lesz, közigazgatási viszont, állam elnöke, ellenzék összefüggésben, Stop hivatal, szerint utcán, annak nőket, ellenzék használatának, alkalmazásának akik, alakult szemben, bíróságok szándékuk, szerint Stop, hit kultúra, azokra összefüggésben, ugyanakkor otthont, életvitelszerű minden, szerint közterületen, gyakorlati indítványt, egyik István, indoklása amelyek, keresztény azt, hívőkkel kormánypárti, lenne majd, gyülekezési méltó, Bajkai miatt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.