Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Lázár: emelkedhet a kistelepülési polgármesterek jövedelme
Az 1500 fő alatti települések akár 30 százalékkal is növelhetik polgármesterük juttatását, ha annak költségét ki tudják gazdálkodni - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.


Lázár János elmondta: ezzel a legalacsonyabban kereső településvezetők jövedelme 75 ezer forintról mintegy 95 ezer forintra emelkedhet. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy mindez saját forrásból valósítható meg.

Beszámolt arról is: lazulhatnak a 3000 fő alatti települések vezetőinek összeférhetetlenségi szabályai, így ők más keresőtevékenységet is vállalhatnak a polgármesterség mellett.

A Miniszterelnökséget vezetője a tájékoztatón a földművesek megtámadásaként értékelte, hogy ellenzéki pártok az Alkotmánybírósághoz fordultak a tervezett állami földértékesítések ügyében. Megdöbbentő fordulatnak nevezte, hogy az LMP, a Jobbik és az MSZP arra kötött koalíciót, hogy szóvá tegye: a külföldiek kimaradnak a földvásárlásból és a nagybirtokosok érdekei sérülnek. Már megmondani sem tudja, hogy melyik párt mögött melyik nagybirtokos áll - fogalmazott.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a Nemzeti Földalapkezelőnél mintegy 100 ezren érdeklődtek a földárverések iránt, 60 ezren potenciális vásárlóként kértek információkat. Emellett a földművesek már a napokban megkereshetik a Budapest Bankot, hogy olcsó hitelhez jussanak a földvásárláshoz, a Magyar Fejlesztési Bank kész a folyósításra.

Tudatta azt is, hogy november 18-án tárgyal a kormány a mintagazdaságok rendszerének felállításáról. Kétfajta mintagazdaság számára nyitnak lehetőséget - ismertette. Az egyik az állami tulajdonban lévő, mezőgazdasági tevékenységet folytató cégek - Szilvásvárad, Bábolna és Mezőhegyes -, a másik olyan gazdasági struktúra, ahol nemzetgazdasági érdek fűződik a sikerességhez. Olyan termékpályáról van szó, ahol a termesztés, termelés és a végtermék előállítása, az élelmiszer-feldolgozás egybe kapcsolódik - magyarázta, kifejtve, Magyarországon a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Bóly Zrt. és a Dalmand Zrt. ilyennek számítanak. Nincs olyan szakember, aki ezt meg tudná kérdőjelezni - mondta, utalva arra is: ez a csoport néhány ezer ember számára megélhetést biztosít.

Mezőhegyesről szólva Lázár János azt is közölte: a kormány döntött a ménesbirtok újjáalapításáról, s mintagazdaságkénti működéséhez 3500-4000 hektár termőföldet rendel.

A tárcavezető arról is beszámolt, hogy három új bölcsődei ellátástípust vezetnek be: mini-, munkahelyi és családi bölcsődék feltételeit dolgozzák ki, a kormányzati szándék szerint könnyebb lesz létrehozni, fenntartani ezeket, illetve az intézmény felügyeletére bízni a gyermekeket. Az intézményrendszer újraszabályozására Novák Katalin családügyi államtitkár tesz javaslatot a parlamentnek.

Jelezte azt is, hogy 2017. január 1-jétől napi négyszeri étkezést biztosítanak a gyermekétkeztetésben és az önkormányzatok helytállására is számítanak a szünidei étkeztetésben. Bejelentette azt is: már a gyermek fél éves korától is igénybe vehető a gyed extra és a bölcsődei dolgozókra is kiterjesztik a pedagógus életpályamodellt.

Beszámolt arról is: a kormány egy kerettörvényre tesz javaslatot az elektronikus ügyintézés könnyítése érdekében. Elmondta: lehetőség lesz az elektronikus személyi okmány kiállítására, szabályozzák az elektronikus aláírás használatát és az e-fizetés érdekében is lépéseket tesznek.

A Belügyminiszternek még decemberben javaslatot kell tennie arra: milyen informatikai fejlesztéseket kell megvalósítani az állami szerveknél - az uniós források felhasználásával - annak érdekében, hogy minél több szolgáltatás elérhető legyen elektronikusan.

A miniszter szerint 2-3 év múlva válhat hétköznapi rutinná az, hogy az emberek elektronikusan kommunikáljanak az állammal, amelyhez a legfontosabb feladat annak biztosítása, hogy az állami szervek egymással is elektronikusan kommunikáljanak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ötletpályázatot ír ki a Múzeumkert helyreállítására, annak érdekében, hogy a park a közösség javát szolgálja - számolt be.

Lázár János elmondta azt is: 43 ezer hadiárva adott be kérelmet a hadigondozotti ellátásra - a legfiatalabb 70 éves -, közülük 27 ezer embernek már folyósítják, és mindössze ezer ember kérelmét utasították el. Az érintettek havi 8800 forintot és közgyógy-igazolványt kapnak, az ellátást pedig kiterjesztették a határon túli magyarokra is, akiktől eddig ezer kérelem érkezett - jegyezte meg.

Tudatta azt is, hogy a kormány november 18-án dönt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal átalakításával kapcsolatos előterjesztésről, de mint tudatta, a nemzetgazdasági tárcától még ezt követően várják az átfogó reform terveinek elkészítését.

Lázár János a szocialisták bírálatával kapcsolatban, miszerint az MVM gázkereskedője drága földgázt segített a magyar piacra, ezzel tartva mesterségesen magasan a gáz árát, azt felelte: a MET Zrt. a legjobb ajánlatot tette, az MVM a legolcsóbb gázt vásárolta a MET-től.

A minisztert kérdezték a BKV finanszírozásának rendezéséről is. Azt felelte: amit a költségvetésben rögzítettek, azt a társaság megkapja, minden másról tárgyalni kell. Kizártnak tartja, hogy ne tudnák megoldani a kérdést - tette hozzá.

Pest megye és Budapest esetleges különválásával összefüggésben pedig azt mondta: a megyei közgyűlés döntése nem elegendő, a kormány minden egyes Pest megyei települést és képviselő-testületet megkérdez, hogy mit szeretne. Meggyőződése - folytatta -, hogy a településeknek jót tenne, ha 2020-tól önálló régióként működhetnének.

(FOTÓ)



Forrás: MTI
Címkék: Miniszterelnökséget, sajtótájékoztatóján, polgármesterük, települések, gazdálkodni, százalékkal, csütörtöki, juttatását, növelhetik, költségét, miniszter, összeférhetetlenségi, gyermekétkeztetésben, Miniszterelnökséget, Alkotmánybírósághoz, keresőtevékenységet, Belügyminiszternek, mintagazdaságkénti, újraszabályozására, finanszírozásának, intézményrendszer, Földalapkezelőnél, földértékesítések, felhasználásával, életpályamodellt, újjáalapításáról, helyreállítására, településvezetők, legalacsonyabban, előterjesztésről, polgármesterség, mintagazdaságok, ötletpályázatot, földvásárlásból, kommunikáljanak, kommunikáljanak, kiterjesztették, megtámadásaként, földvásárláshoz, nemzetgazdasági, költségvetésben, nemzetgazdasági, legalacsonyabban kereső, polgármesterség mellett, földművesek megtámadásaként, tervezett állami, külföldiek kimaradnak, nagybirtokosok érdekei, tárcavezető arról, földárverések iránt, napokban megkereshetik, mintagazdaságok rendszerének, állami tulajdonban, Lázár János, Nemzeti Földalapkezelőnél, Budapest Bankot, Magyar Fejlesztési Bank, Csányi Sándor, Bóly Zrt, Dalmand Zrt, Novák Katalin, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Adó-,
2015.11.05. 17:23
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
önkormányzatok, elektronikusan, összefüggésben, gázkereskedője, különválásával, elektronikusan, nagybirtokosok, kerettörvényre, fejlesztéseket, Magyarországon, érdekeltségébe, elektronikusan, településeknek, átalakításával, termékpályáról, felállításáról, hadigondozotti, megkereshetik, étkeztetésben, földárverések, mintagazdaság, működhetnének, sikerességhez, ellátástípust, helytállására, megvalósítani, felügyeletére, Mezőhegyesről, Minisztériuma, tevékenységet, mesterségesen, információkat, mezőgazdasági, Meggyőződése, Szilvásvárad, nagybirtokos, elektronikus, kérdőjelezni, kiterjesztik, Bejelentette, rendszerének, biztosítanak, parlamentnek, folyósításra, elektronikus, Hangsúlyozta, kapcsolatban, legfontosabb, informatikai, elkészítését, szocialisták, szolgáltatás, elektronikus, kiállítására, legfiatalabb, szabályozzák, rendezéséről, tájékoztatón, vállalhatnak, települések, termőföldet, lazulhatnak, igazolványt, feltételeit, utasították, kormányzati, működéséhez, tárcavezető, tulajdonban, kapcsolódik, feldolgozás, előállítása, rögzítettek, bírálatával, megélhetést, kapcsolatos, ménesbirtok, valósítható, Fejlesztési, lehetőséget, fenntartani, biztosítása, vásárlóként, fordulatnak, földművesek, Megdöbbentő, gyermekeket, érdeklődtek, fogalmazott, tárcavezető, használatát, decemberben, Erőforrások, potenciális, folyósítják, földművesek, államtitkár, létrehozni, legolcsóbb, magyarázta, élelmiszer, javaslatot, ügyintézés, termesztés, könnyítése, minisztert, számítanak, testületet, javaslatot, érintettek, települést, Vámhivatal, Múzeumkert, munkahelyi, hétköznapi, magyarokra, javaslatot, szerveknél, számítanak, dolgozókra, családügyi, emelkedhet, ugyanakkor, Mezőhegyes, külföldiek, ismertette, vezetőinek, megmondani, kimaradnak, miniszter, esetleges, bölcsődék, forintról, koalíciót, dolgozzák, ajánlatot, beszámolt, vásárolta, egymással, képviselő, szabályai, beszámolt, Beszámolt, érdekében, intézmény, lehetőség, bölcsődei, lépéseket, érdekében, Beszámolt, terveinek, miszerint, érdekében, pedagógus, folytatta, megoldani, jövedelme, négyszeri, közgyűlés, forrásból, bölcsődei, gazdasági, Kizártnak, végtermék, ellátásra, tárgyalni, megkérdez, struktúra, tervezett, szakember, szolgálja, érdekében, régióként, ellenzéki, fordultak, kérdezték, mindössze, értékelte, hitelhez, szünidei, napokban, társaság, jussanak, elegendő, kérelmét, ilyennek, kifejtve, Emellett, sérülnek, földgázt, Budapest, segített, források, vezetője, november, étkezést, elmondta, forintra, szeretne, kérelmet, elérhető, állammal, amelyhez, Kétfajta, termelés, forintot, Budapest, ellátást, biztosít, tárcától, embernek, közgyógy, Elmondta, folytató, megkapja, könnyebb, személyi, érkezett, elmondta, hadiárva, követően, vezetnek, közösség, november, jegyezte, tudatta, aláírás, fizetés, Tudatta, rutinná, határon, szerint, emberek, feladat, ügyében, nevezte, szervek, mellett, akiktől, kormány, Nemzeti, érdekei, kormány, döntése, kérelem, számolt, tesznek, gyermek, döntött, nyitnak, magasan, illetve, kormány, Katalin, számára, legjobb, közölte, számára, Tudatta, családi, tárgyal, kormány, kormány, felelte, mintegy, szerint, szándék, mintegy, Jelezte, igénybe, csoport, korától, kérdést, Dalmand, fűződik, Nemzeti, tartozó, felelte, Bábolna, közülük, minden, Csányi, Sándor, Jobbik, másról, tudnák, rendel, tartja, néhány, hektár, kereső, szólva, kapnak, utalva, mondta, állami, Emberi, állami, állami, önálló, pártok, kötött, minden, átfogó, január, Bankot, tennie, kértek, reform, okmány, mindez, melyik, vehető, megyei, magyar, mögött, megyei, várják, legyen, mondta, válhat, alatti, ezeket, tartva, piacra, milyen, melyik, Magyar, állami, saját, ember, János, drága, ezzel, megye, pedig, eddig, pedig, hozzá, tette, ezzel, arról, Lázár, János, tette, uniós, szóvá, tegye, ember, Lázár, ezren, annak, egyes, cégek, tudná, Lázár, János, három, arról, arról, extra, arról, tenne, tudja, egyik, iránt, minél, János, Lázár, javát, jétől, érdek, Novák, Olyan, olcsó, adott, múlva, bízni, másik, olyan, annak, Nincs, olyan, egybe, annak, ezren, hogy, lesz, árát, kész, Bank, ezer, lévő, Bóly, amit, hogy, ahol, kell, hogy, ahol, arra, ezer, hogy, mini, ezer, gázt, tesz, Pest, hogy, Pest, túli, arra, hogy, több, ezer, hogy, hogy, hogy, MSZP, hogy, ezer, hogy, éves, ezer, park, hogy, hogy, havi, hogy, kell, tesz, arra, párt, hogy, gyed, ezer, éves, hogy, lesz, kell, hogy, dönt, napi, FOTÓ, mint, hogy, azt, mit, nem, tól, jót, azt, aki, Zrt, Zrt, szó, ezt, meg, már, azt, azt, van, azt, más, így, meg, LMP, Már, már, áll, sem, fél, egy, Zrt, MET, azt, MVM, MET, Azt, BKV, től, gáz, MVM, már, azt, még, meg, azt, ezt, még, Adó, azt, másik olyan, végtermék előállítása, csoport néhány, kormány döntött, ménesbirtok újjáalapításáról, kormányzati szándék, intézmény felügyeletére, önkormányzatok helytállására, szünidei étkeztetésben, gyed extra, bölcsődei dolgozókra, pedagógus életpályamodellt, kerettörvényre tesz, elektronikus ügyintézés, elektronikus személyi, elektronikus aláírás, e-fizetés érdekében, állami szerveknél, uniós források, miniszter szerint, emberek elektronikusan, legfontosabb feladat, állami szervek, közösség javát, hadigondozotti ellátásra, érintettek havi, ellátást pedig, határon túli, kormány november, nemzetgazdasági tárcától, átfogó reform, szocialisták bírálatával, magyar piacra, legjobb ajánlatot, legolcsóbb gázt, minisztert kérdezték, költségvetésben rögzítettek, társaság megkapja, megyei közgyűlés, kormány minden, termelés tudatta kormány, koalíciót érdekében Beszámolt, Zrt Hangsúlyozta lehetőség, magasan családügyi termékpályáról, annak kereső Beszámolt, koalíciót mintegy másról, elektronikus hogy MET, megyei eddig hogy, pedig fejlesztéseket érdekében, Sándor azt múlva, javaslatot ellátásra érintettek, ezer saját Jobbik, vállalhatnak melyik extra, nevezte kapcsolódik polgármesterség, minden azt mindez, Zrt potenciális vásárlóként, tesznek értékelte Mezőhegyesről, Tudatta összefüggésben hogy, folytatta Lázár gyed, állami közgyűlés amit, folytató állami tárcavezető, cégek biztosít hogy, lehetőség állami gyermek, termékpályáról rendszerének tegye, Meggyőződése egyes kértek, adott magyar párt, még kapcsolódik szerveknél, megvalósítani saját terveinek, azt földvásárlásból felügyeletére, amit annak személyi, állami rögzítettek ellátástípust, ahol meg felelte, drága települést tulajdonban, érdeklődtek megoldani szabályai, LMP követően elektronikusan, Sándor termesztés szóvá, közösség javaslatot mit, érdek négyszeri másról, mesterségesen javaslatot tennie, érdeklődtek földárverések tárgyalni, pedig tegye Jelezte, Bank kormány ügyében, gazdasági Erőforrások adott, kormány közgyógy Bejelentette, párt kifejtve szólva, így újraszabályozására hogy, mondta határon nagybirtokos, fűződik érintettek november, tárcavezető szolgálja érdek, ezer hektár hogy, Fejlesztési koalíciót, felelte másik, információkat kérdőjelezni, családügyi jegyezte, gazdasági gázkereskedője, kommunikáljanak mini, megélhetést meg, legolcsóbb ahol, tesz minisztert, ember Tudatta, János ahol, rendszerének helyreállítására, kimaradnak egymással, kifejtve kerettörvényre, szolgáltatás újjáalapításáról, azt bölcsődei, érdekében tesznek, kapcsolatban embernek, mögött forintra, meg helyreállítására, emberek Adó, hogy hozzá, szó megvalósítani, kormány amit, Kizártnak biztosítása, bölcsődei kérdőjelezni, településvezetők emberek, kiállítására lehetőség, hogy csoport, kérelmét azt, tudnák érdekében, pedagógus így, tesz határon, elegendő Katalin, azt négyszeri, igénybe elérhető, jövedelme forintra, kapcsolatban dolgozókra, számára válhat, sikerességhez mit, párt folytató, kommunikáljanak tól, MVM valósítható, ügyintézés hogy, olyan legyen, másik régióként, Földalapkezelőnél rendszerének, lehetőség hogy, minden extra, amelyhez igénybe, megvalósítani Földalapkezelőnél, intézményrendszer Elmondta, biztosít rendezéséről, tudja gyermekétkeztetésben, Pest hogy, nem ember, egymással Zrt, Bankot ugyanakkor, vállalhatnak kell, hadigondozotti már, szerint hogy, Beszámolt Nemzeti, Belügyminiszternek melyik, jegyezte kértek, november meg, Megdöbbentő illetve, már földművesek, Alkotmánybírósághoz kérelmét, jussanak János, kifejtve legolcsóbb, szólva Beszámolt, MET azt, Mezőhegyes szólva, decemberben folytató, kormány egymással, Budapest településeknek, bírálatával érdek, mondta lehetőséget, forintot elektronikus, MSZP tesz, étkeztetésben településeknek, Budapest kiterjesztették, egymással vezetője, embernek annak, tulajdonban havi, től ezer, Fejlesztési LMP, extra feladat, szerint MVM, Azt településeknek, miniszter mindössze, rendezéséről ügyében, szabályozzák Pest, tette kapnak, Adó korától, szerint megkereshetik, magyar aki, parlamentnek már, folytatta másról, János Katalin,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.