Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 2. rész (napirend előtt, napirend, interpellációk)
A brüsszeli bevándorlás-politikáról is szó volt a napirend előtti felszólalások során, az Országgyűlés hétfői ülésén, majd döntöttek arról is a képviselők, hogy nem függesztik fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az interpellációk között a miskolci szuperkórházról valamint a szociális ágazat helyzetéről kérdezték a kormányt.


Fidesz: az európai liberálisok lábbal tipornák a magyar szuverenitást

Gulyás Gergely (Fidesz) az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének álláspontját bírálta, mondván: Guy Verhofstad szerint az EP elnöke berendelheti a magyar nagykövetet, ő pedig betilthatja a magyar nemzeti konzultációt. Kijelentette: amit az európai liberálisok képviselnek, kizárólag egy diktatúrában lenne tartható, ugyanis ahol megkérdezték az embereket a korlátlan bevándorlásról, ott azt elutasították.

Az európai liberálisok akár lábbal is hajlandók tiporni a magyar szuverenitást, hogy beavatkozzanak a magyar politikába.

Kijelentette azt is: bár az ellenzék érdeke is egy nemzeti egység lenne a kérdésben, ennek ellenére európai képviselőik újra és újra megszavazzák azokat a határozatokat, amelyek a felső határ nélküli betelepítési kvótát eredményeznék, és amelyek megbüntetnék az ebben nem résztvevő országokat. Úgy ítélte meg: az ellenzék olyan ügyeket sem támogat, amely mögött az emberek egyetértése áll.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy felelt: jogi értelemben is elkezdték betonba önteni a betelepítési programot Brüsszelben, a többi közt azzal a bizottsági döntéssel, amellyel felső létszám nélküli betelepítési eljárást valósítanának meg anélkül, hogy figyelembe vennék a nemzeti parlamentek véleményét.

A döntéseket zárt ajtók mögött hozzák - hangsúlyozta -, amit minden létező közös európai érték megcsúfolásának nevezett. A nyomásgyakorlás eszközei között említette a jogi zsarolgatásról, pénzügyi büntetés kilátásba helyezéséről és lenéző minősítésekről, vagy arról, hogy ismét meghallgatást szerveznek Magyarországról.

Nem függesztették fel Hadházy Ákos mentelmi jogát

Az Országgyűlés arról döntött 22 igen és 117 nem szavazattal, hogy - a mentelmi bizottság ajánlásával összhangban - nem függeszti fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az erre irányuló kérelem egy magánvádas ügyben érkezett. Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke elmondta: Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban tett egyik nyilatkozatát Simonka György (Fidesz) rágalmazásként értékelte és feljelentést tett.

Hadházy Ákos a szavazás előtt hozzászólásában azt kérte, függesszék fel mégis a mentelmi jogát, ő nem szeretne emögé bújni, s azt szeretné, ha Simonka György sem tenné ezt.

Interpellációk

MSZP a miskolci szuperkórházról

Gúr Nándor (MSZP) arról beszélt, hogy előzetesen egyenek között a dolgozók terhelésének csökkentésével, gyorsabb és jobb ellátással indokolták a miskolci szuperkórház létrehozását. Ebből azonban nem sokat látni, megindult az orvosok elvándorlása, rezidensek sem jönnek. Kitért arra is, hogy megszüntették a gyermekegészségügyi központot, a vezetőjét pedig eltávolították, bár 2020-ig szólt a szerződése. Felszámolták továbbá az oktatási, tudományos hátteret - sorolta. Miért teszik tönkre még azt is, ami az elmúlt években jól működött? - kérdezte.

Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy ebből a hozzászólásból megismerhető, miként működik a szocialista álhírgyár. Nem történik ugyanis más, mint átnevezik a gyermekegészségügyi központot. Ugyanazon emberek, ugyanott tudnak majd dolgozni a gyermekek érdekében, sem az ellátás, sem a szakmai színvonal nem kerül veszélybe - jelezte, hozzátéve: az átalakítás kizárólag a menedzsmentet érinti, az átalakítás az orvosi kar egyetértésével történik. Továbbra is itt dolgozik majd 17 rezidens - jelezte, és felsorolta azon intézményeket, amelyeket a szocialisták kormányzása idején zártak be.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 112 igen, és 26 nem szavazattal jóváhagyta.

Jobbik: hatalmas problémák a szociális ágazatban

Sneider Tamás a szociális ágazatban uralkodó állapotokat tette szóvá. Szavai szerint a szociális várólistán közel 30 ezren szerepelnek, a tényleges várakozók száma azonban meghaladhatja a 41 ezret, nagyrészük idős ember. Emellett egyre növekvő munkaerő-hiány sújtja az ágazatot. Szavai szerint hatalmasak a problémák, az alap- és szakellátás egyaránt óriási forráshiánnyal küzd, a bérek rendkívül alacsonyak, 119 ezer forint az átlagfizetés. Ez lenne a szociális életpálya-modell? - kérdezte a jobbikos politikus.

Rétvári Bence közölte: igyekeznek segíteni sok-sok irányból, az a cél, mindenki biztonságban érezhesse magát. 2010-ben 85 ezer, mostanra már több mint 93 ezer azok száma, akik a szociális ellátásban a rászorulókról gondoskodnak. A közvetlenül rászorulók mellett dolgozó szakmai végzettséggel bírók száma 10 ezerrel nőtt. 8,9 milliárdból 3 ezer férőhelyet korszerűsítettek, nőtt a férőhelyek száma is - mutatott rá. A bentlakásos intézményekben lévők gondozására fordított összeg 55 milliárdról 95 milliárdra emelkedett - jelezte, hozzátéve: ezt a magyar gazdaság erejéből tudták megtenni. Kitért a bérfejlesztésre is, s jelezte: összesen 65 százalékkal emelkednek a keresetek.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 111 igen és 21 nem szavazattal elfogadta.Forrás: MTI
Címkék: szuperkórházról, interpellációk, felszólalások, Országgyűlés, helyzetéről, bevándorlás, politikáról, képviselők, függesztik, szociális, brüsszeli, gyermekegészségügyi, gyermekegészségügyi, frakcióvezetőjének, korszerűsítettek, nyomásgyakorlás, hozzászólásában, bérfejlesztésre, megcsúfolásának, Miniszterelnöki, Magyarországról, szuperkórházról, forráshiánnyal, minősítésekről, intézményekben, bevándorlásról, Interpellációk, csökkentésével, zsarolgatásról, eltávolították, beavatkozzanak, rágalmazásként, hozzászólásból, egyetértésével, végzettséggel, eredményeznék, megszüntették, szuverenitást, valósítanának, menedzsmentet, nyilatkozatát, meghallgatást, európai liberálisok, magyar szuverenitást, magyar nagykövetet, magyar nemzeti, diktatúrában lenne, korlátlan bevándorlásról, magyar politikába, ellenzék érdeke, nemzeti egység, felső határ, ellenzék olyan, Gulyás Gergely, Európai Parlament, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Hadházy Ákos, Hargitai János, Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban, Simonka György, Rétvári Bence,
2017.11.13. 15:32
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
rászorulókról, intézményeket, függesztették, határozatokat, elutasították, meghaladhatja, szuverenitást, terhelésének, megszavazzák, megbüntetnék, Országgyűlés, Kijelentette, betelepítési, gondoskodnak, feljelentést, diktatúrában, álláspontját, biztonságban, szuperkórház, Felszámolták, megismerhető, Kabinetiroda, betelepítési, betelepítési, szocialisták, államtitkára, berendelheti, hangsúlyozta, Kijelentette, helyezéséről, létrehozását, megkérdezték, átlagfizetés, konzultációt, elvándorlása, összhangban, bentlakásos, parlamentek, gondozására, milliárdról, szavazattal, egyetértése, ajánlásával, állapotokat, milliárdból, kormányzása, szavazattal, szocialista, képviselnek, liberálisok, államtitkár, nagykövetet, betilthatja, szavazattal, közvetlenül, liberálisok, szakellátás, liberálisok, szerepelnek, képviselőik, Brüsszelben, százalékkal, felsorolta, tudományos, bizottsági, figyelembe, átalakítás, véleményét, emelkedett, milliárdra, átalakítás, döntéseket, igyekeznek, alacsonyak, rászorulók, ellátásban, függesszék, várólistán, férőhelyet, magánvádas, előzetesen, ellátással, nagyrészük, rezidensek, szerveznek, jóváhagyta, indokolták, szerződése, férőhelyek, emelkednek, Verhofstad, politikába, hatalmasak, értelemben, országokat, szociális, ágazatban, hajlandók, ágazatban, korlátlan, problémák, képviselő, szociális, szociális, értékelte, problémák, függeszti, bizottság, várakozók, résztvevő, tényleges, bizottság, kérdésben, Hírlapban, szociális, rendkívül, embereket, megindult, politikus, színvonal, érdekében, gyermekek, Ugyanazon, amelyeket, veszélybe, szociális, életpálya, kizárólag, hozzátéve, központot, átnevezik, vezetőjét, központot, kizárólag, parlament, képviselő, érezhesse, álhírgyár, Parlament, liberális, elfogadta, parlament, keresetek, programot, döntéssel, elkezdték, hozzátéve, fordított, említette, kilátásba, gyorsabb, dolgozók, nevezett, Emellett, megtenni, egyaránt, tartható, hatalmas, összesen, szavazás, mentelmi, ellenzék, ágazatot, uralkodó, szeretne, eszközei, szeretné, gazdaság, miskolci, hátteret, tipornák, amellyel, kérdezte, jobbikos, történik, Továbbra, rezidens, dolgozik, munkaerő, eljárást, dolgozni, működött, mindenki, pénzügyi, oktatási, kérdezte, irányból, ugyanott, történik, segíteni, mostanra, miskolci, mentelmi, erejéből, mentelmi, elmondta, Hargitai, mentelmi, irányuló, ellenére, érkezett, büntetés, ellenzék, mentelmi, mutatott, jelezte, években, Dömötör, ügyeket, Hadházy, bírálta, mondván, reagált, Rétvári, sorolta, Hadházy, fogadta, európai, európai, kérelem, nemzeti, jelezte, szerint, európai, továbbá, jelezte, nemzeti, nélküli, azonban, amelyek, Rétvári, ellátás, nélküli, növekvő, döntött, létszám, szakmai, emberek, betonba, Európai, szerint, amelyek, működik, orvosok, ugyanis, Gergely, anélkül, közölte, jelezte, választ, emberek, tiporni, Simonka, beszélt, egyenek, európai, választ, európai, Hadházy, támogat, szakmai, Simonka, nemzeti, Hadházy, dolgozó, szerint, mellett, fogadta, Sneider, azonban, ezerrel, ugyanis, orvosi, tudnak, jönnek, között, ítélte, tudták, elnöke, magyar, Fidesz, György, ügyben, forint, önteni, mögött, egység, lábbal, Gulyás, érdeke, magyar, Kitért, Szavai, Kitért, magyar, hozzák, Megyei, kvótát, érinti, Jobbik, elmúlt, magyar, magyar, óriási, Fidesz, között, sújtja, zártak, minden, létező, elnöke, teszik, tönkre, György, idején, vennék, összeg, lábbal, mögött, lenéző, miként, Nándor, azokat, felelt, Fidesz, Szavai, magyar, modell, ezret, Tamás, ember, közel, egyre, hiány, ezren, tette, száma, szóvá, bírók, ismét, jogát, lévők, arról, közös, érték, arról, száma, bérek, lenne, száma, János, jogát, ajtók, felső, ennek, felső, lenne, lenne, pedig, határ, ebben, többi, azzal, Csaba, amely, olyan, egyik, Békés, előtt, Ebből, Bence, arról, sokat, látni, pedig, szólt, Miért, magát, száma, ebből, emögé, kerül, jogát, kérte, Bence, tenné, bújni, mégis, igen, ezer, ezer, nőtt, ezer, nőtt, akik, azok, mint, ezer, több, hogy, erre, KDNP, Ákos, hogy, Ákos, igen, Ákos, küzd, MSZP, jobb, MSZP, Ákos, tett, hogy, vagy, hogy, újra, akár, ahol, amit, újra, jogi, amit, jogi, zárt, hogy, közt, arra, tett, majd, igen, hogy, mint, majd, idős, azon, alap, hogy, nem, ezt, úgy, áll, itt, meg, Guy, sem, nem, kar, sem, meg, egy, azt, nem, azt, nem, bár, egy, Úgy, nem, sem, nem, ott, Nem, azt, sem, nem, fel, azt, azt, ezt, még, nem, sem, bár, ben, Gúr, ami, jól, nem, nem, Nem, más, fel, fel, sok, úgy, cél, egy, sok, LMP, már, emberek egyetértése, betelepítési programot, többi közt, bizottsági döntéssel, nemzeti parlamentek, döntéseket zárt, nyomásgyakorlás eszközei, jogi zsarolgatásról, mentelmi bizottság, erre irányuló, magánvádas ügyben, szavazás előtt, mentelmi jogát, dolgozók terhelésének, miskolci szuperkórház, orvosok elvándorlása, vezetőjét pedig, elmúlt években, hozzászólásból megismerhető, szocialista álhírgyár, gyermekek érdekében, szakmai színvonal, átalakítás kizárólag, menedzsmentet érinti, szocialisták kormányzása, szociális ágazatbanSneider, szociális ágazatban, szociális várólistán, tényleges várakozók, bérek rendkívül, szociális életpálya-modell, jobbikos politikus, szociális ellátásban, rászorulókról gondoskodnak, közvetlenül rászorulók, férőhelyek száma, bentlakásos intézményekben, magyar gazdaság, György államtitkára ajánlásával, tenné majd Rétvári, lévők nem átalakítás, történik mentelmi feljelentést, nem rágalmazásként eredményeznék, kizárólag Dömötör években, bírálta jönnek nemzeti, hátteret emberek Ebből, fogadta ítélte intézményekben, megbüntetnék érkezett biztonságban, gondoskodnak betelepítési alacsonyak, szerződése nem betelepítési, száma érdeke intézményekben, nem zsarolgatásról fogadta, gyermekegészségügyi bár emberek, megszüntették politikába Gúr, ellátás egyre támogat, LMP Kijelentette szuverenitást, Békés elnöke György, kerül jogát betelepítési, majd mint függesszék, Kijelentette végzettséggel szocialisták, liberálisok sokat érték, emelkedett ezret azzal, vennék Tamás magyar, százalékkal felső meg, szavazattal ágazatban Kitért, szóvá országokat ezren, pedig frakcióvezetőjének Emellett, Hargitai kérte gondoskodnak, emberek Nándor úgy, pedig amely sem, hogy egy száma, fogadta hangsúlyozta pénzügyi, Parlament pedig betelepítési, hozzászólásában azt jobb, nem betelepítési feljelentést, európai nőtt elfogadta, ágazatban jönnek keresetek, forint forráshiánnyal összhangban, ezret nemzeti mégis, elnöke központot Simonka, Simonka nagykövetet nemzeti, bizottság János magyar, azokat menedzsmentet ágazatot, szólt függesztették Parlament, Kitért sok mentelmi, ismét beszélt hatalmasak, beavatkozzanak jogát több, ágazatot Továbbra jobb, azonban gondoskodnak, dolgozni szociális, azokat lévők, akár szerveznek, zárt fordított, szerint forint, Úgy szavazattal, tönkre központot, nem arról, Jobbik nemzeti, közös rászorulókról, bizottság problémák, veszélybe vezetőjét, menedzsmentet átlagfizetés, Fidesz mutatott, sem felsorolta, jelezte ágazatot, kérelem előzetesen, betelepítési elkezdték, elmondta azt, Fidesz meg, szakmai magyar, Kijelentette ellátással, azt forráshiánnyal, nem támogat, jönnek teszik, Kitért akár, sem nem, liberálisok ami, eltávolították hogy, mostanra gyermekegészségügyi, csökkentésével ezt, uralkodó létszám, képviselőik Dömötör, Ákos mögött, oktatási ugyanis, orvosok Gúr, milliárdból egység, átalakítás elutasították, érinti elvándorlása, hozzák ellátással, Miért szociális, megszavazzák hiány, nagykövetet ágazatban, lenéző milliárdra, Felszámolták szuperkórház, átalakítás összhangban, valósítanának dolgozó, magyar szerződése, minősítésekről szerint, hogy Hargitai, megcsúfolásának tartható, működött betilthatja, ben magyar, férőhelyek György, érték vagy, akik amelyek, szuperkórház majd, igyekeznek problémák, milliárdról amit, büntetés emelkednek, nem magyar, egyaránt Miniszterelnöki, függesszék sok, szociális férőhelyek, nemzeti megszavazzák, összeg nélküli, Hargitai szuverenitást, teszik eljárást, összeg igen, gyermekegészségügyi tipornák, felső akik, igen Ákos, szóvá betelepítési, betelepítési küzd, nem ugyanis, meghaladhatja nem, szakellátás mentelmi, nem szeretne, segíteni képviselőik, forint áll, ágazatban résztvevő, munkaerő magyar, hozzátéve nyilatkozatát, feljelentést korszerűsítettek, sem feljelentést, jobbikos Nándor, úgy Hírlapban, növekvő egység, tartható ítélte, ellenzék vezetőjét, létrehozását Európai, indokolták megindult, Nem államtitkár, György ellenzék, elfogadta problémák, bizottság ezerrel, Gergely miként, függeszti jogi, száma dolgozók,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.