Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 2. rész (napirend előtt, napirend, interpellációk)
A brüsszeli bevándorlás-politikáról is szó volt a napirend előtti felszólalások során, az Országgyűlés hétfői ülésén, majd döntöttek arról is a képviselők, hogy nem függesztik fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az interpellációk között a miskolci szuperkórházról valamint a szociális ágazat helyzetéről kérdezték a kormányt.


Fidesz: az európai liberálisok lábbal tipornák a magyar szuverenitást

Gulyás Gergely (Fidesz) az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének álláspontját bírálta, mondván: Guy Verhofstad szerint az EP elnöke berendelheti a magyar nagykövetet, ő pedig betilthatja a magyar nemzeti konzultációt. Kijelentette: amit az európai liberálisok képviselnek, kizárólag egy diktatúrában lenne tartható, ugyanis ahol megkérdezték az embereket a korlátlan bevándorlásról, ott azt elutasították.

Az európai liberálisok akár lábbal is hajlandók tiporni a magyar szuverenitást, hogy beavatkozzanak a magyar politikába.

Kijelentette azt is: bár az ellenzék érdeke is egy nemzeti egység lenne a kérdésben, ennek ellenére európai képviselőik újra és újra megszavazzák azokat a határozatokat, amelyek a felső határ nélküli betelepítési kvótát eredményeznék, és amelyek megbüntetnék az ebben nem résztvevő országokat. Úgy ítélte meg: az ellenzék olyan ügyeket sem támogat, amely mögött az emberek egyetértése áll.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy felelt: jogi értelemben is elkezdték betonba önteni a betelepítési programot Brüsszelben, a többi közt azzal a bizottsági döntéssel, amellyel felső létszám nélküli betelepítési eljárást valósítanának meg anélkül, hogy figyelembe vennék a nemzeti parlamentek véleményét.

A döntéseket zárt ajtók mögött hozzák - hangsúlyozta -, amit minden létező közös európai érték megcsúfolásának nevezett. A nyomásgyakorlás eszközei között említette a jogi zsarolgatásról, pénzügyi büntetés kilátásba helyezéséről és lenéző minősítésekről, vagy arról, hogy ismét meghallgatást szerveznek Magyarországról.

Nem függesztették fel Hadházy Ákos mentelmi jogát

Az Országgyűlés arról döntött 22 igen és 117 nem szavazattal, hogy - a mentelmi bizottság ajánlásával összhangban - nem függeszti fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az erre irányuló kérelem egy magánvádas ügyben érkezett. Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke elmondta: Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban tett egyik nyilatkozatát Simonka György (Fidesz) rágalmazásként értékelte és feljelentést tett.

Hadházy Ákos a szavazás előtt hozzászólásában azt kérte, függesszék fel mégis a mentelmi jogát, ő nem szeretne emögé bújni, s azt szeretné, ha Simonka György sem tenné ezt.

Interpellációk

MSZP a miskolci szuperkórházról

Gúr Nándor (MSZP) arról beszélt, hogy előzetesen egyenek között a dolgozók terhelésének csökkentésével, gyorsabb és jobb ellátással indokolták a miskolci szuperkórház létrehozását. Ebből azonban nem sokat látni, megindult az orvosok elvándorlása, rezidensek sem jönnek. Kitért arra is, hogy megszüntették a gyermekegészségügyi központot, a vezetőjét pedig eltávolították, bár 2020-ig szólt a szerződése. Felszámolták továbbá az oktatási, tudományos hátteret - sorolta. Miért teszik tönkre még azt is, ami az elmúlt években jól működött? - kérdezte.

Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy ebből a hozzászólásból megismerhető, miként működik a szocialista álhírgyár. Nem történik ugyanis más, mint átnevezik a gyermekegészségügyi központot. Ugyanazon emberek, ugyanott tudnak majd dolgozni a gyermekek érdekében, sem az ellátás, sem a szakmai színvonal nem kerül veszélybe - jelezte, hozzátéve: az átalakítás kizárólag a menedzsmentet érinti, az átalakítás az orvosi kar egyetértésével történik. Továbbra is itt dolgozik majd 17 rezidens - jelezte, és felsorolta azon intézményeket, amelyeket a szocialisták kormányzása idején zártak be.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 112 igen, és 26 nem szavazattal jóváhagyta.

Jobbik: hatalmas problémák a szociális ágazatban

Sneider Tamás a szociális ágazatban uralkodó állapotokat tette szóvá. Szavai szerint a szociális várólistán közel 30 ezren szerepelnek, a tényleges várakozók száma azonban meghaladhatja a 41 ezret, nagyrészük idős ember. Emellett egyre növekvő munkaerő-hiány sújtja az ágazatot. Szavai szerint hatalmasak a problémák, az alap- és szakellátás egyaránt óriási forráshiánnyal küzd, a bérek rendkívül alacsonyak, 119 ezer forint az átlagfizetés. Ez lenne a szociális életpálya-modell? - kérdezte a jobbikos politikus.

Rétvári Bence közölte: igyekeznek segíteni sok-sok irányból, az a cél, mindenki biztonságban érezhesse magát. 2010-ben 85 ezer, mostanra már több mint 93 ezer azok száma, akik a szociális ellátásban a rászorulókról gondoskodnak. A közvetlenül rászorulók mellett dolgozó szakmai végzettséggel bírók száma 10 ezerrel nőtt. 8,9 milliárdból 3 ezer férőhelyet korszerűsítettek, nőtt a férőhelyek száma is - mutatott rá. A bentlakásos intézményekben lévők gondozására fordított összeg 55 milliárdról 95 milliárdra emelkedett - jelezte, hozzátéve: ezt a magyar gazdaság erejéből tudták megtenni. Kitért a bérfejlesztésre is, s jelezte: összesen 65 százalékkal emelkednek a keresetek.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 111 igen és 21 nem szavazattal elfogadta.Forrás: MTI
Címkék: szuperkórházról, interpellációk, felszólalások, Országgyűlés, helyzetéről, bevándorlás, politikáról, képviselők, függesztik, szociális, brüsszeli, gyermekegészségügyi, gyermekegészségügyi, frakcióvezetőjének, korszerűsítettek, nyomásgyakorlás, hozzászólásában, bérfejlesztésre, megcsúfolásának, Miniszterelnöki, Magyarországról, szuperkórházról, forráshiánnyal, minősítésekről, intézményekben, bevándorlásról, Interpellációk, csökkentésével, zsarolgatásról, eltávolították, beavatkozzanak, rágalmazásként, hozzászólásból, egyetértésével, végzettséggel, eredményeznék, megszüntették, szuverenitást, valósítanának, menedzsmentet, nyilatkozatát, meghallgatást, európai liberálisok, magyar szuverenitást, magyar nagykövetet, magyar nemzeti, diktatúrában lenne, korlátlan bevándorlásról, magyar politikába, ellenzék érdeke, nemzeti egység, felső határ, ellenzék olyan, Gulyás Gergely, Európai Parlament, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Hadházy Ákos, Hargitai János, Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban, Simonka György, Rétvári Bence,
2017.11.13. 15:32
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
rászorulókról, intézményeket, függesztették, határozatokat, elutasították, meghaladhatja, szuverenitást, terhelésének, megszavazzák, megbüntetnék, Országgyűlés, Kijelentette, betelepítési, gondoskodnak, feljelentést, diktatúrában, álláspontját, biztonságban, szuperkórház, Felszámolták, megismerhető, Kabinetiroda, betelepítési, betelepítési, szocialisták, államtitkára, berendelheti, hangsúlyozta, Kijelentette, helyezéséről, létrehozását, megkérdezték, átlagfizetés, konzultációt, elvándorlása, összhangban, bentlakásos, parlamentek, gondozására, milliárdról, szavazattal, egyetértése, ajánlásával, állapotokat, milliárdból, kormányzása, szavazattal, szocialista, képviselnek, liberálisok, államtitkár, nagykövetet, betilthatja, szavazattal, közvetlenül, liberálisok, szakellátás, liberálisok, szerepelnek, képviselőik, Brüsszelben, százalékkal, felsorolta, tudományos, bizottsági, figyelembe, átalakítás, véleményét, emelkedett, milliárdra, átalakítás, döntéseket, igyekeznek, alacsonyak, rászorulók, ellátásban, függesszék, várólistán, férőhelyet, magánvádas, előzetesen, ellátással, nagyrészük, rezidensek, szerveznek, jóváhagyta, indokolták, szerződése, férőhelyek, emelkednek, Verhofstad, politikába, hatalmasak, értelemben, országokat, szociális, ágazatban, hajlandók, ágazatban, korlátlan, problémák, képviselő, szociális, szociális, értékelte, problémák, függeszti, bizottság, várakozók, résztvevő, tényleges, bizottság, kérdésben, Hírlapban, szociális, rendkívül, embereket, megindult, politikus, színvonal, érdekében, gyermekek, Ugyanazon, amelyeket, veszélybe, szociális, életpálya, kizárólag, hozzátéve, központot, átnevezik, vezetőjét, központot, kizárólag, parlament, képviselő, érezhesse, álhírgyár, Parlament, liberális, elfogadta, parlament, keresetek, programot, döntéssel, elkezdték, hozzátéve, fordított, említette, kilátásba, gyorsabb, dolgozók, nevezett, Emellett, megtenni, egyaránt, tartható, hatalmas, összesen, szavazás, mentelmi, ellenzék, ágazatot, uralkodó, szeretne, eszközei, szeretné, gazdaság, miskolci, hátteret, tipornák, amellyel, kérdezte, jobbikos, történik, Továbbra, rezidens, dolgozik, munkaerő, eljárást, dolgozni, működött, mindenki, pénzügyi, oktatási, kérdezte, irányból, ugyanott, történik, segíteni, mostanra, miskolci, mentelmi, erejéből, mentelmi, elmondta, Hargitai, mentelmi, irányuló, ellenére, érkezett, büntetés, ellenzék, mentelmi, mutatott, jelezte, években, Dömötör, ügyeket, Hadházy, bírálta, mondván, reagált, Rétvári, sorolta, Hadházy, fogadta, európai, európai, kérelem, nemzeti, jelezte, szerint, európai, továbbá, jelezte, nemzeti, nélküli, azonban, amelyek, Rétvári, ellátás, nélküli, növekvő, döntött, létszám, szakmai, emberek, betonba, Európai, szerint, amelyek, működik, orvosok, ugyanis, Gergely, anélkül, közölte, jelezte, választ, emberek, tiporni, Simonka, beszélt, egyenek, európai, választ, európai, Hadházy, támogat, szakmai, Simonka, nemzeti, Hadházy, dolgozó, szerint, mellett, fogadta, Sneider, azonban, ezerrel, ugyanis, orvosi, tudnak, jönnek, között, ítélte, tudták, elnöke, magyar, Fidesz, György, ügyben, forint, önteni, mögött, egység, lábbal, Gulyás, érdeke, magyar, Kitért, Szavai, Kitért, magyar, hozzák, Megyei, kvótát, érinti, Jobbik, elmúlt, magyar, magyar, óriási, Fidesz, között, sújtja, zártak, minden, létező, elnöke, teszik, tönkre, György, idején, vennék, összeg, lábbal, mögött, lenéző, miként, Nándor, azokat, felelt, Fidesz, Szavai, magyar, modell, ezret, Tamás, ember, közel, egyre, hiány, ezren, tette, száma, szóvá, bírók, ismét, jogát, lévők, arról, közös, érték, arról, száma, bérek, lenne, száma, János, jogát, ajtók, felső, ennek, felső, lenne, lenne, pedig, határ, ebben, többi, azzal, Csaba, amely, olyan, egyik, Békés, előtt, Ebből, Bence, arról, sokat, látni, pedig, szólt, Miért, magát, száma, ebből, emögé, kerül, jogát, kérte, Bence, tenné, bújni, mégis, igen, ezer, ezer, nőtt, ezer, nőtt, akik, azok, mint, ezer, több, hogy, erre, KDNP, Ákos, hogy, Ákos, igen, Ákos, küzd, MSZP, jobb, MSZP, Ákos, tett, hogy, vagy, hogy, újra, akár, ahol, amit, újra, jogi, amit, jogi, zárt, hogy, közt, arra, tett, majd, igen, hogy, mint, majd, idős, azon, alap, hogy, nem, ezt, úgy, áll, itt, meg, Guy, sem, nem, kar, sem, meg, egy, azt, nem, azt, nem, bár, egy, Úgy, nem, sem, nem, ott, Nem, azt, sem, nem, fel, azt, azt, ezt, még, nem, sem, bár, ben, Gúr, ami, jól, nem, nem, Nem, más, fel, fel, sok, úgy, cél, egy, sok, LMP, már, emberek egyetértése, betelepítési programot, többi közt, bizottsági döntéssel, nemzeti parlamentek, döntéseket zárt, nyomásgyakorlás eszközei, jogi zsarolgatásról, mentelmi bizottság, erre irányuló, magánvádas ügyben, szavazás előtt, mentelmi jogát, dolgozók terhelésének, miskolci szuperkórház, orvosok elvándorlása, vezetőjét pedig, elmúlt években, hozzászólásból megismerhető, szocialista álhírgyár, gyermekek érdekében, szakmai színvonal, átalakítás kizárólag, menedzsmentet érinti, szocialisták kormányzása, szociális ágazatbanSneider, szociális ágazatban, szociális várólistán, tényleges várakozók, bérek rendkívül, szociális életpálya-modell, jobbikos politikus, szociális ellátásban, rászorulókról gondoskodnak, közvetlenül rászorulók, férőhelyek száma, bentlakásos intézményekben, magyar gazdaság, Kitért történik Ákos, előzetesen jogi azt, résztvevő betelepítési Nem, meghallgatást nemzeti szavazattal, betelepítési azonban szocialista, nem erre Európai, kar bár minősítésekről, Jobbik milliárdról szólt, Verhofstad hogy mint, Dömötör értelemben azon, életpálya akár színvonal, gondozására terhelésének nagykövetet, feljelentést említette problémák, zsarolgatásról munkaerő Csaba, liberálisok nélküli problémák, érezhesse ugyanott megbüntetnék, Ákos programot nyomásgyakorlás, ahol ben állapotokat, óriási alacsonyak jól, Gergely teszik előzetesen, segíteni ezt szuverenitást, jogát álláspontját kormányzása, amit százalékkal továbbá, parlamentek férőhelyet majd, hogy gazdaság Továbbra, egyetértése ezren nőtt, nagyrészük emberek szavazattal, indokolták munkaerő létrehozását, ellenzék hozzászólásból képviselő, említette mellett jól, támogat egy egy, kvótát száma minősítésekről, látni Sneider rászorulók, függeszti szóvá pénzügyi, liberálisok elnöke jogát, európai János jelezte, összesen azt csökkentésével, szakmai képviselőik mentelmi, kvótát Simonka Hadházy, azt hogy egyetértésével, egy érkezett eltávolították, hogy terhelésének felső, tett tett központot, Kijelentette Kijelentette szuperkórházról, nemzeti résztvevő érdeke, megindult mint említette, pedig tudományos gyermekek, ezer közel reagált, országokat álhírgyár hozzászólásában, jogát tényleges hogy, Csaba átalakítás, fordított kerül, megszüntették kérdezte, Gergely azt, függeszti jobb, nyomásgyakorlás szeretné, újra Rétvári, sújtja európai, ebből mondván, több nemzeti, között helyezéséről, ágazatot hozzátéve, orvosi lábbal, vennék elnöke, álhírgyár egy, továbbá megbüntetnék, összhangban Ákos, amit százalékkal, hajlandók rezidens, szocialisták létszám, szociális helyezéséről, mint államtitkára, Kitért közölte, jönnek eljárást, LMP működött, bár Fidesz, amelyek döntéssel, más betelepítési, azt között, hiány résztvevő, ugyanis átalakítás, gyorsabb bírók, Magyarországról ellátással, igen függeszti, érdeke cél, sokat újra, szocialisták György, sem száma, milliárdra európai, összhangban emelkedett, azt szuperkórház, hogy kérelem, mentelmi akik, tudnak szeretné, Hadházy embereket, zártak rágalmazásként, Rétvári LMP, pedig szerint, magánvádas kvótát, ebben erre, Kitért amelyek, Szavai lenne, tudományos sújtja, mutatott szeretne, átalakítás ugyanis, Hadházy képviselnek, miként rezidens, érinti betelepítési, előzetesen ellátással, jelezte miként, azonban parlamentek, jogát bár, bentlakásos Dömötör, mutatott hozzátéve, feljelentést rászorulók, liberálisok ismét, száma Ákos, Hargitai áll, nélküli mint, rendkívül Tamás, reagált jobb, MSZP egyetértése, szociális Hadházy, szociális években, ezret lenne, bentlakásos figyelembe, akár küzd, szocialista sok, veszélybe forint, liberális tipornák, igen nemzeti, szuperkórház ugyanis, fordított anélkül, mentelmi igen, ugyanott jogát, orvosok igen, támogat ellenzék, minősítésekről bújni, küzd várakozók, szociális ugyanis, egy hátteret, lévők hogy, indokolták újra, Ákos működik, reagált liberálisok, meg tényleges, tönkre frakcióvezetőjének, tenné gyermekegészségügyi, jelezte emelkednek, igen azt,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.