Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 2. rész (napirend előtt, napirend, interpellációk)
A brüsszeli bevándorlás-politikáról is szó volt a napirend előtti felszólalások során, az Országgyűlés hétfői ülésén, majd döntöttek arról is a képviselők, hogy nem függesztik fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az interpellációk között a miskolci szuperkórházról valamint a szociális ágazat helyzetéről kérdezték a kormányt.


Fidesz: az európai liberálisok lábbal tipornák a magyar szuverenitást

Gulyás Gergely (Fidesz) az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének álláspontját bírálta, mondván: Guy Verhofstad szerint az EP elnöke berendelheti a magyar nagykövetet, ő pedig betilthatja a magyar nemzeti konzultációt. Kijelentette: amit az európai liberálisok képviselnek, kizárólag egy diktatúrában lenne tartható, ugyanis ahol megkérdezték az embereket a korlátlan bevándorlásról, ott azt elutasították.

Az európai liberálisok akár lábbal is hajlandók tiporni a magyar szuverenitást, hogy beavatkozzanak a magyar politikába.

Kijelentette azt is: bár az ellenzék érdeke is egy nemzeti egység lenne a kérdésben, ennek ellenére európai képviselőik újra és újra megszavazzák azokat a határozatokat, amelyek a felső határ nélküli betelepítési kvótát eredményeznék, és amelyek megbüntetnék az ebben nem résztvevő országokat. Úgy ítélte meg: az ellenzék olyan ügyeket sem támogat, amely mögött az emberek egyetértése áll.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy felelt: jogi értelemben is elkezdték betonba önteni a betelepítési programot Brüsszelben, a többi közt azzal a bizottsági döntéssel, amellyel felső létszám nélküli betelepítési eljárást valósítanának meg anélkül, hogy figyelembe vennék a nemzeti parlamentek véleményét.

A döntéseket zárt ajtók mögött hozzák - hangsúlyozta -, amit minden létező közös európai érték megcsúfolásának nevezett. A nyomásgyakorlás eszközei között említette a jogi zsarolgatásról, pénzügyi büntetés kilátásba helyezéséről és lenéző minősítésekről, vagy arról, hogy ismét meghallgatást szerveznek Magyarországról.

Nem függesztették fel Hadházy Ákos mentelmi jogát

Az Országgyűlés arról döntött 22 igen és 117 nem szavazattal, hogy - a mentelmi bizottság ajánlásával összhangban - nem függeszti fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az erre irányuló kérelem egy magánvádas ügyben érkezett. Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke elmondta: Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban tett egyik nyilatkozatát Simonka György (Fidesz) rágalmazásként értékelte és feljelentést tett.

Hadházy Ákos a szavazás előtt hozzászólásában azt kérte, függesszék fel mégis a mentelmi jogát, ő nem szeretne emögé bújni, s azt szeretné, ha Simonka György sem tenné ezt.

Interpellációk

MSZP a miskolci szuperkórházról

Gúr Nándor (MSZP) arról beszélt, hogy előzetesen egyenek között a dolgozók terhelésének csökkentésével, gyorsabb és jobb ellátással indokolták a miskolci szuperkórház létrehozását. Ebből azonban nem sokat látni, megindult az orvosok elvándorlása, rezidensek sem jönnek. Kitért arra is, hogy megszüntették a gyermekegészségügyi központot, a vezetőjét pedig eltávolították, bár 2020-ig szólt a szerződése. Felszámolták továbbá az oktatási, tudományos hátteret - sorolta. Miért teszik tönkre még azt is, ami az elmúlt években jól működött? - kérdezte.

Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy ebből a hozzászólásból megismerhető, miként működik a szocialista álhírgyár. Nem történik ugyanis más, mint átnevezik a gyermekegészségügyi központot. Ugyanazon emberek, ugyanott tudnak majd dolgozni a gyermekek érdekében, sem az ellátás, sem a szakmai színvonal nem kerül veszélybe - jelezte, hozzátéve: az átalakítás kizárólag a menedzsmentet érinti, az átalakítás az orvosi kar egyetértésével történik. Továbbra is itt dolgozik majd 17 rezidens - jelezte, és felsorolta azon intézményeket, amelyeket a szocialisták kormányzása idején zártak be.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 112 igen, és 26 nem szavazattal jóváhagyta.

Jobbik: hatalmas problémák a szociális ágazatban

Sneider Tamás a szociális ágazatban uralkodó állapotokat tette szóvá. Szavai szerint a szociális várólistán közel 30 ezren szerepelnek, a tényleges várakozók száma azonban meghaladhatja a 41 ezret, nagyrészük idős ember. Emellett egyre növekvő munkaerő-hiány sújtja az ágazatot. Szavai szerint hatalmasak a problémák, az alap- és szakellátás egyaránt óriási forráshiánnyal küzd, a bérek rendkívül alacsonyak, 119 ezer forint az átlagfizetés. Ez lenne a szociális életpálya-modell? - kérdezte a jobbikos politikus.

Rétvári Bence közölte: igyekeznek segíteni sok-sok irányból, az a cél, mindenki biztonságban érezhesse magát. 2010-ben 85 ezer, mostanra már több mint 93 ezer azok száma, akik a szociális ellátásban a rászorulókról gondoskodnak. A közvetlenül rászorulók mellett dolgozó szakmai végzettséggel bírók száma 10 ezerrel nőtt. 8,9 milliárdból 3 ezer férőhelyet korszerűsítettek, nőtt a férőhelyek száma is - mutatott rá. A bentlakásos intézményekben lévők gondozására fordított összeg 55 milliárdról 95 milliárdra emelkedett - jelezte, hozzátéve: ezt a magyar gazdaság erejéből tudták megtenni. Kitért a bérfejlesztésre is, s jelezte: összesen 65 százalékkal emelkednek a keresetek.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 111 igen és 21 nem szavazattal elfogadta.Forrás: MTI
Címkék: szuperkórházról, interpellációk, felszólalások, Országgyűlés, helyzetéről, bevándorlás, politikáról, képviselők, függesztik, szociális, brüsszeli, gyermekegészségügyi, gyermekegészségügyi, frakcióvezetőjének, korszerűsítettek, nyomásgyakorlás, hozzászólásában, bérfejlesztésre, megcsúfolásának, Miniszterelnöki, Magyarországról, szuperkórházról, forráshiánnyal, minősítésekről, intézményekben, bevándorlásról, Interpellációk, csökkentésével, zsarolgatásról, eltávolították, beavatkozzanak, rágalmazásként, hozzászólásból, egyetértésével, végzettséggel, eredményeznék, megszüntették, szuverenitást, valósítanának, menedzsmentet, nyilatkozatát, meghallgatást, európai liberálisok, magyar szuverenitást, magyar nagykövetet, magyar nemzeti, diktatúrában lenne, korlátlan bevándorlásról, magyar politikába, ellenzék érdeke, nemzeti egység, felső határ, ellenzék olyan, Gulyás Gergely, Európai Parlament, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Hadházy Ákos, Hargitai János, Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban, Simonka György, Rétvári Bence,
2017.11.13. 15:32
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
rászorulókról, intézményeket, függesztették, határozatokat, elutasították, meghaladhatja, szuverenitást, terhelésének, megszavazzák, megbüntetnék, Országgyűlés, Kijelentette, betelepítési, gondoskodnak, feljelentést, diktatúrában, álláspontját, biztonságban, szuperkórház, Felszámolták, megismerhető, Kabinetiroda, betelepítési, betelepítési, szocialisták, államtitkára, berendelheti, hangsúlyozta, Kijelentette, helyezéséről, létrehozását, megkérdezték, átlagfizetés, konzultációt, elvándorlása, összhangban, bentlakásos, parlamentek, gondozására, milliárdról, szavazattal, egyetértése, ajánlásával, állapotokat, milliárdból, kormányzása, szavazattal, szocialista, képviselnek, liberálisok, államtitkár, nagykövetet, betilthatja, szavazattal, közvetlenül, liberálisok, szakellátás, liberálisok, szerepelnek, képviselőik, Brüsszelben, százalékkal, felsorolta, tudományos, bizottsági, figyelembe, átalakítás, véleményét, emelkedett, milliárdra, átalakítás, döntéseket, igyekeznek, alacsonyak, rászorulók, ellátásban, függesszék, várólistán, férőhelyet, magánvádas, előzetesen, ellátással, nagyrészük, rezidensek, szerveznek, jóváhagyta, indokolták, szerződése, férőhelyek, emelkednek, Verhofstad, politikába, hatalmasak, értelemben, országokat, szociális, ágazatban, hajlandók, ágazatban, korlátlan, problémák, képviselő, szociális, szociális, értékelte, problémák, függeszti, bizottság, várakozók, résztvevő, tényleges, bizottság, kérdésben, Hírlapban, szociális, rendkívül, embereket, megindult, politikus, színvonal, érdekében, gyermekek, Ugyanazon, amelyeket, veszélybe, szociális, életpálya, kizárólag, hozzátéve, központot, átnevezik, vezetőjét, központot, kizárólag, parlament, képviselő, érezhesse, álhírgyár, Parlament, liberális, elfogadta, parlament, keresetek, programot, döntéssel, elkezdték, hozzátéve, fordított, említette, kilátásba, gyorsabb, dolgozók, nevezett, Emellett, megtenni, egyaránt, tartható, hatalmas, összesen, szavazás, mentelmi, ellenzék, ágazatot, uralkodó, szeretne, eszközei, szeretné, gazdaság, miskolci, hátteret, tipornák, amellyel, kérdezte, jobbikos, történik, Továbbra, rezidens, dolgozik, munkaerő, eljárást, dolgozni, működött, mindenki, pénzügyi, oktatási, kérdezte, irányból, ugyanott, történik, segíteni, mostanra, miskolci, mentelmi, erejéből, mentelmi, elmondta, Hargitai, mentelmi, irányuló, ellenére, érkezett, büntetés, ellenzék, mentelmi, mutatott, jelezte, években, Dömötör, ügyeket, Hadházy, bírálta, mondván, reagált, Rétvári, sorolta, Hadházy, fogadta, európai, európai, kérelem, nemzeti, jelezte, szerint, európai, továbbá, jelezte, nemzeti, nélküli, azonban, amelyek, Rétvári, ellátás, nélküli, növekvő, döntött, létszám, szakmai, emberek, betonba, Európai, szerint, amelyek, működik, orvosok, ugyanis, Gergely, anélkül, közölte, jelezte, választ, emberek, tiporni, Simonka, beszélt, egyenek, európai, választ, európai, Hadházy, támogat, szakmai, Simonka, nemzeti, Hadházy, dolgozó, szerint, mellett, fogadta, Sneider, azonban, ezerrel, ugyanis, orvosi, tudnak, jönnek, között, ítélte, tudták, elnöke, magyar, Fidesz, György, ügyben, forint, önteni, mögött, egység, lábbal, Gulyás, érdeke, magyar, Kitért, Szavai, Kitért, magyar, hozzák, Megyei, kvótát, érinti, Jobbik, elmúlt, magyar, magyar, óriási, Fidesz, között, sújtja, zártak, minden, létező, elnöke, teszik, tönkre, György, idején, vennék, összeg, lábbal, mögött, lenéző, miként, Nándor, azokat, felelt, Fidesz, Szavai, magyar, modell, ezret, Tamás, ember, közel, egyre, hiány, ezren, tette, száma, szóvá, bírók, ismét, jogát, lévők, arról, közös, érték, arról, száma, bérek, lenne, száma, János, jogát, ajtók, felső, ennek, felső, lenne, lenne, pedig, határ, ebben, többi, azzal, Csaba, amely, olyan, egyik, Békés, előtt, Ebből, Bence, arról, sokat, látni, pedig, szólt, Miért, magát, száma, ebből, emögé, kerül, jogát, kérte, Bence, tenné, bújni, mégis, igen, ezer, ezer, nőtt, ezer, nőtt, akik, azok, mint, ezer, több, hogy, erre, KDNP, Ákos, hogy, Ákos, igen, Ákos, küzd, MSZP, jobb, MSZP, Ákos, tett, hogy, vagy, hogy, újra, akár, ahol, amit, újra, jogi, amit, jogi, zárt, hogy, közt, arra, tett, majd, igen, hogy, mint, majd, idős, azon, alap, hogy, nem, ezt, úgy, áll, itt, meg, Guy, sem, nem, kar, sem, meg, egy, azt, nem, azt, nem, bár, egy, Úgy, nem, sem, nem, ott, Nem, azt, sem, nem, fel, azt, azt, ezt, még, nem, sem, bár, ben, Gúr, ami, jól, nem, nem, Nem, más, fel, fel, sok, úgy, cél, egy, sok, LMP, már, emberek egyetértése, betelepítési programot, többi közt, bizottsági döntéssel, nemzeti parlamentek, döntéseket zárt, nyomásgyakorlás eszközei, jogi zsarolgatásról, mentelmi bizottság, erre irányuló, magánvádas ügyben, szavazás előtt, mentelmi jogát, dolgozók terhelésének, miskolci szuperkórház, orvosok elvándorlása, vezetőjét pedig, elmúlt években, hozzászólásból megismerhető, szocialista álhírgyár, gyermekek érdekében, szakmai színvonal, átalakítás kizárólag, menedzsmentet érinti, szocialisták kormányzása, szociális ágazatbanSneider, szociális ágazatban, szociális várólistán, tényleges várakozók, bérek rendkívül, szociális életpálya-modell, jobbikos politikus, szociális ellátásban, rászorulókról gondoskodnak, közvetlenül rászorulók, férőhelyek száma, bentlakásos intézményekben, magyar gazdaság, Szavai azokat végzettséggel, Miért ugyanis százalékkal, Fidesz nagykövetet mentelmi, szociális majd sújtja, elnöke képviselő munkaerő, szociális azonban hogy, minősítésekről itt sem, tett KDNP választ, Verhofstad konzultációt János, hátteret európai nagyrészük, nem liberálisok azon, nem nem fogadta, képviselnek európai érinti, ügyben Ákos szakmai, hajlandók ellenére hogy, zártak hiány parlament, közölte arról hatalmasak, jelezte forint határozatokat, eltávolították igen emelkedett, előtt rezidensek felelt, más szavazattal tett, közt konzultációt bújni, dolgozók Hírlapban gyorsabb, más közt döntéseket, nélküli átlagfizetés magyar, elfogadta Bence döntéssel, tönkre kizárólag nyilatkozatát, alap ebből tönkre, még ezer nemzeti, képviselnek között lévők, Ákos mellett amit, felelt büntetés sok, kérelem Bence függeszti, erre szólt egyetértése, minősítésekről bizottság értékelte, György ügyben Interpellációk, sok értékelte keresetek, valósítanának liberálisok megkérdezték, jogát Kijelentette sem, függesszék várakozók ugyanis, sem Felszámolták Felszámolták, Miért pedig Simonka, Bence szociális elkezdték, csökkentésével betelepítési helyezéséről, liberálisok szocialisták kérdezte, erejéből Ebből cél, ügyeket Békés korlátlan, jogát akik eljárást, Guy ugyanis Európai, hogy jogát száma, szeretné létező, majd fogadta, mentelmi György, Miniszterelnöki alacsonyak, nem megtenni, Verhofstad már, Hadházy munkaerő, szocialisták ahol, hogy hogy, vagy gyermekek, magyar betelepítési, betelepítési jelezte, növekvő sok, más minősítésekről, MSZP lévők, nőtt jóváhagyta, szavazás Tamás, egyre tenné, dolgozók lévők, már bizottság, elutasították emelkednek, bizottság emberek, Jobbik uralkodó, munkaerő mondván, hajlandók képviselő, amely igen, egyaránt küzd, elkezdték újra, Ákos képviselő, mint felelt, zsarolgatásról hiány, ezt dolgozik, kérdezte György, döntéseket ennek, vezetőjét döntéseket, frakcióvezetőjének gazdaság, miskolci tényleges, meg meghallgatást, Fidesz érezhesse, működik majd, azonban rendkívül, sokat egy, átlagfizetés hangsúlyozta, tenné azt, mentelmi modell, magyar mondván, hátteret emberek, amit látni, szavazattal rászorulókról, emberek mentelmi, szociális Európai, Ákos Szavai, kerül ebben, felső mentelmi, szuverenitást bizottság, érezhesse zártak, egyenek szuperkórház, orvosi lábbal, várólistán gazdaság, hozzák magyar, határozatokat problémák, betelepítési mutatott, bújni ben, indokolták nem, bevándorlásról ennek, amellyel megindult, szociális nagyrészük, bár eredményeznék, ben bírók, kérelem hozzászólásból, jól mégis, Tamás szerint, alap bizottság, átalakítás betelepítési, létező ezer, lenne érték, terhelésének MSZP, szerepelnek zárt, nőtt rezidens, ezer MSZP, szavazattal igyekeznek, elvándorlása történik, irányból biztonságban, ellenére tipornák, mégis meg, miskolci látni, száma létrehozását, Ugyanazon Szavai, kérdezte nemzeti, száma hozzászólásból, Ugyanazon mondván, egyik mentelmi, vezetőjét bár, országokat konzultációt, elfogadta szuverenitást, bár mondván, ágazatban biztonságban, akár összeg, figyelembe életpálya, szuverenitást sok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.