Belépés
Keresés
Naptár
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 2. rész (napirend előtt, napirend, interpellációk)
A brüsszeli bevándorlás-politikáról is szó volt a napirend előtti felszólalások során, az Országgyűlés hétfői ülésén, majd döntöttek arról is a képviselők, hogy nem függesztik fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az interpellációk között a miskolci szuperkórházról valamint a szociális ágazat helyzetéről kérdezték a kormányt.


Fidesz: az európai liberálisok lábbal tipornák a magyar szuverenitást

Gulyás Gergely (Fidesz) az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének álláspontját bírálta, mondván: Guy Verhofstad szerint az EP elnöke berendelheti a magyar nagykövetet, ő pedig betilthatja a magyar nemzeti konzultációt. Kijelentette: amit az európai liberálisok képviselnek, kizárólag egy diktatúrában lenne tartható, ugyanis ahol megkérdezték az embereket a korlátlan bevándorlásról, ott azt elutasították.

Az európai liberálisok akár lábbal is hajlandók tiporni a magyar szuverenitást, hogy beavatkozzanak a magyar politikába.

Kijelentette azt is: bár az ellenzék érdeke is egy nemzeti egység lenne a kérdésben, ennek ellenére európai képviselőik újra és újra megszavazzák azokat a határozatokat, amelyek a felső határ nélküli betelepítési kvótát eredményeznék, és amelyek megbüntetnék az ebben nem résztvevő országokat. Úgy ítélte meg: az ellenzék olyan ügyeket sem támogat, amely mögött az emberek egyetértése áll.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára úgy felelt: jogi értelemben is elkezdték betonba önteni a betelepítési programot Brüsszelben, a többi közt azzal a bizottsági döntéssel, amellyel felső létszám nélküli betelepítési eljárást valósítanának meg anélkül, hogy figyelembe vennék a nemzeti parlamentek véleményét.

A döntéseket zárt ajtók mögött hozzák - hangsúlyozta -, amit minden létező közös európai érték megcsúfolásának nevezett. A nyomásgyakorlás eszközei között említette a jogi zsarolgatásról, pénzügyi büntetés kilátásba helyezéséről és lenéző minősítésekről, vagy arról, hogy ismét meghallgatást szerveznek Magyarországról.

Nem függesztették fel Hadházy Ákos mentelmi jogát

Az Országgyűlés arról döntött 22 igen és 117 nem szavazattal, hogy - a mentelmi bizottság ajánlásával összhangban - nem függeszti fel Hadházy Ákos (LMP) mentelmi jogát. Az erre irányuló kérelem egy magánvádas ügyben érkezett. Hargitai János, a mentelmi bizottság KDNP-s elnöke elmondta: Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban tett egyik nyilatkozatát Simonka György (Fidesz) rágalmazásként értékelte és feljelentést tett.

Hadházy Ákos a szavazás előtt hozzászólásában azt kérte, függesszék fel mégis a mentelmi jogát, ő nem szeretne emögé bújni, s azt szeretné, ha Simonka György sem tenné ezt.

Interpellációk

MSZP a miskolci szuperkórházról

Gúr Nándor (MSZP) arról beszélt, hogy előzetesen egyenek között a dolgozók terhelésének csökkentésével, gyorsabb és jobb ellátással indokolták a miskolci szuperkórház létrehozását. Ebből azonban nem sokat látni, megindult az orvosok elvándorlása, rezidensek sem jönnek. Kitért arra is, hogy megszüntették a gyermekegészségügyi központot, a vezetőjét pedig eltávolították, bár 2020-ig szólt a szerződése. Felszámolták továbbá az oktatási, tudományos hátteret - sorolta. Miért teszik tönkre még azt is, ami az elmúlt években jól működött? - kérdezte.

Rétvári Bence államtitkár úgy reagált, hogy ebből a hozzászólásból megismerhető, miként működik a szocialista álhírgyár. Nem történik ugyanis más, mint átnevezik a gyermekegészségügyi központot. Ugyanazon emberek, ugyanott tudnak majd dolgozni a gyermekek érdekében, sem az ellátás, sem a szakmai színvonal nem kerül veszélybe - jelezte, hozzátéve: az átalakítás kizárólag a menedzsmentet érinti, az átalakítás az orvosi kar egyetértésével történik. Továbbra is itt dolgozik majd 17 rezidens - jelezte, és felsorolta azon intézményeket, amelyeket a szocialisták kormányzása idején zártak be.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 112 igen, és 26 nem szavazattal jóváhagyta.

Jobbik: hatalmas problémák a szociális ágazatban

Sneider Tamás a szociális ágazatban uralkodó állapotokat tette szóvá. Szavai szerint a szociális várólistán közel 30 ezren szerepelnek, a tényleges várakozók száma azonban meghaladhatja a 41 ezret, nagyrészük idős ember. Emellett egyre növekvő munkaerő-hiány sújtja az ágazatot. Szavai szerint hatalmasak a problémák, az alap- és szakellátás egyaránt óriási forráshiánnyal küzd, a bérek rendkívül alacsonyak, 119 ezer forint az átlagfizetés. Ez lenne a szociális életpálya-modell? - kérdezte a jobbikos politikus.

Rétvári Bence közölte: igyekeznek segíteni sok-sok irányból, az a cél, mindenki biztonságban érezhesse magát. 2010-ben 85 ezer, mostanra már több mint 93 ezer azok száma, akik a szociális ellátásban a rászorulókról gondoskodnak. A közvetlenül rászorulók mellett dolgozó szakmai végzettséggel bírók száma 10 ezerrel nőtt. 8,9 milliárdból 3 ezer férőhelyet korszerűsítettek, nőtt a férőhelyek száma is - mutatott rá. A bentlakásos intézményekben lévők gondozására fordított összeg 55 milliárdról 95 milliárdra emelkedett - jelezte, hozzátéve: ezt a magyar gazdaság erejéből tudták megtenni. Kitért a bérfejlesztésre is, s jelezte: összesen 65 százalékkal emelkednek a keresetek.

A képviselő a választ nem fogadta el, a parlament 111 igen és 21 nem szavazattal elfogadta.Forrás: MTI
Címkék: szuperkórházról, interpellációk, felszólalások, Országgyűlés, helyzetéről, bevándorlás, politikáról, képviselők, függesztik, szociális, brüsszeli, gyermekegészségügyi, gyermekegészségügyi, frakcióvezetőjének, korszerűsítettek, nyomásgyakorlás, hozzászólásában, bérfejlesztésre, megcsúfolásának, Miniszterelnöki, Magyarországról, szuperkórházról, forráshiánnyal, minősítésekről, intézményekben, bevándorlásról, Interpellációk, csökkentésével, zsarolgatásról, eltávolították, beavatkozzanak, rágalmazásként, hozzászólásból, egyetértésével, végzettséggel, eredményeznék, megszüntették, szuverenitást, valósítanának, menedzsmentet, nyilatkozatát, meghallgatást, európai liberálisok, magyar szuverenitást, magyar nagykövetet, magyar nemzeti, diktatúrában lenne, korlátlan bevándorlásról, magyar politikába, ellenzék érdeke, nemzeti egység, felső határ, ellenzék olyan, Gulyás Gergely, Európai Parlament, Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda, Hadházy Ákos, Hargitai János, Hadházy Ákos Békés Megyei Hírlapban, Simonka György, Rétvári Bence,
2017.11.13. 15:32
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
rászorulókról, intézményeket, függesztették, határozatokat, elutasították, meghaladhatja, szuverenitást, terhelésének, megszavazzák, megbüntetnék, Országgyűlés, Kijelentette, betelepítési, gondoskodnak, feljelentést, diktatúrában, álláspontját, biztonságban, szuperkórház, Felszámolták, megismerhető, Kabinetiroda, betelepítési, betelepítési, szocialisták, államtitkára, berendelheti, hangsúlyozta, Kijelentette, helyezéséről, létrehozását, megkérdezték, átlagfizetés, konzultációt, elvándorlása, összhangban, bentlakásos, parlamentek, gondozására, milliárdról, szavazattal, egyetértése, ajánlásával, állapotokat, milliárdból, kormányzása, szavazattal, szocialista, képviselnek, liberálisok, államtitkár, nagykövetet, betilthatja, szavazattal, közvetlenül, liberálisok, szakellátás, liberálisok, szerepelnek, képviselőik, Brüsszelben, százalékkal, felsorolta, tudományos, bizottsági, figyelembe, átalakítás, véleményét, emelkedett, milliárdra, átalakítás, döntéseket, igyekeznek, alacsonyak, rászorulók, ellátásban, függesszék, várólistán, férőhelyet, magánvádas, előzetesen, ellátással, nagyrészük, rezidensek, szerveznek, jóváhagyta, indokolták, szerződése, férőhelyek, emelkednek, Verhofstad, politikába, hatalmasak, értelemben, országokat, szociális, ágazatban, hajlandók, ágazatban, korlátlan, problémák, képviselő, szociális, szociális, értékelte, problémák, függeszti, bizottság, várakozók, résztvevő, tényleges, bizottság, kérdésben, Hírlapban, szociális, rendkívül, embereket, megindult, politikus, színvonal, érdekében, gyermekek, Ugyanazon, amelyeket, veszélybe, szociális, életpálya, kizárólag, hozzátéve, központot, átnevezik, vezetőjét, központot, kizárólag, parlament, képviselő, érezhesse, álhírgyár, Parlament, liberális, elfogadta, parlament, keresetek, programot, döntéssel, elkezdték, hozzátéve, fordított, említette, kilátásba, gyorsabb, dolgozók, nevezett, Emellett, megtenni, egyaránt, tartható, hatalmas, összesen, szavazás, mentelmi, ellenzék, ágazatot, uralkodó, szeretne, eszközei, szeretné, gazdaság, miskolci, hátteret, tipornák, amellyel, kérdezte, jobbikos, történik, Továbbra, rezidens, dolgozik, munkaerő, eljárást, dolgozni, működött, mindenki, pénzügyi, oktatási, kérdezte, irányból, ugyanott, történik, segíteni, mostanra, miskolci, mentelmi, erejéből, mentelmi, elmondta, Hargitai, mentelmi, irányuló, ellenére, érkezett, büntetés, ellenzék, mentelmi, mutatott, jelezte, években, Dömötör, ügyeket, Hadházy, bírálta, mondván, reagált, Rétvári, sorolta, Hadházy, fogadta, európai, európai, kérelem, nemzeti, jelezte, szerint, európai, továbbá, jelezte, nemzeti, nélküli, azonban, amelyek, Rétvári, ellátás, nélküli, növekvő, döntött, létszám, szakmai, emberek, betonba, Európai, szerint, amelyek, működik, orvosok, ugyanis, Gergely, anélkül, közölte, jelezte, választ, emberek, tiporni, Simonka, beszélt, egyenek, európai, választ, európai, Hadházy, támogat, szakmai, Simonka, nemzeti, Hadházy, dolgozó, szerint, mellett, fogadta, Sneider, azonban, ezerrel, ugyanis, orvosi, tudnak, jönnek, között, ítélte, tudták, elnöke, magyar, Fidesz, György, ügyben, forint, önteni, mögött, egység, lábbal, Gulyás, érdeke, magyar, Kitért, Szavai, Kitért, magyar, hozzák, Megyei, kvótát, érinti, Jobbik, elmúlt, magyar, magyar, óriási, Fidesz, között, sújtja, zártak, minden, létező, elnöke, teszik, tönkre, György, idején, vennék, összeg, lábbal, mögött, lenéző, miként, Nándor, azokat, felelt, Fidesz, Szavai, magyar, modell, ezret, Tamás, ember, közel, egyre, hiány, ezren, tette, száma, szóvá, bírók, ismét, jogát, lévők, arról, közös, érték, arról, száma, bérek, lenne, száma, János, jogát, ajtók, felső, ennek, felső, lenne, lenne, pedig, határ, ebben, többi, azzal, Csaba, amely, olyan, egyik, Békés, előtt, Ebből, Bence, arról, sokat, látni, pedig, szólt, Miért, magát, száma, ebből, emögé, kerül, jogát, kérte, Bence, tenné, bújni, mégis, igen, ezer, ezer, nőtt, ezer, nőtt, akik, azok, mint, ezer, több, hogy, erre, KDNP, Ákos, hogy, Ákos, igen, Ákos, küzd, MSZP, jobb, MSZP, Ákos, tett, hogy, vagy, hogy, újra, akár, ahol, amit, újra, jogi, amit, jogi, zárt, hogy, közt, arra, tett, majd, igen, hogy, mint, majd, idős, azon, alap, hogy, nem, ezt, úgy, áll, itt, meg, Guy, sem, nem, kar, sem, meg, egy, azt, nem, azt, nem, bár, egy, Úgy, nem, sem, nem, ott, Nem, azt, sem, nem, fel, azt, azt, ezt, még, nem, sem, bár, ben, Gúr, ami, jól, nem, nem, Nem, más, fel, fel, sok, úgy, cél, egy, sok, LMP, már, emberek egyetértése, betelepítési programot, többi közt, bizottsági döntéssel, nemzeti parlamentek, döntéseket zárt, nyomásgyakorlás eszközei, jogi zsarolgatásról, mentelmi bizottság, erre irányuló, magánvádas ügyben, szavazás előtt, mentelmi jogát, dolgozók terhelésének, miskolci szuperkórház, orvosok elvándorlása, vezetőjét pedig, elmúlt években, hozzászólásból megismerhető, szocialista álhírgyár, gyermekek érdekében, szakmai színvonal, átalakítás kizárólag, menedzsmentet érinti, szocialisták kormányzása, szociális ágazatbanSneider, szociális ágazatban, szociális várólistán, tényleges várakozók, bérek rendkívül, szociális életpálya-modell, jobbikos politikus, szociális ellátásban, rászorulókról gondoskodnak, közvetlenül rászorulók, férőhelyek száma, bentlakásos intézményekben, magyar gazdaság, frakcióvezetőjének átnevezik döntéseket, dolgozik újra mögött, programot döntött újra, arról nem években, szavazattal irányból ezer, emelkednek felső felső, Fidesz mentelmi minősítésekről, szakmai Rétvári nemzeti, jobbikos ezt hatalmasak, hogy ágazatban mögött, előzetesen problémák nem, pénzügyi létező jobb, Miniszterelnöki fel Emellett, zárt szóvá várakozók, liberális vagy Szavai, gondozására gondoskodnak történik, zárt Ebből hogy, hogy Parlament érezhesse, Hadházy arról rendkívül, hiány ítélte ugyanis, mentelmi igen Miért, említette előzetesen mentelmi, véleményét férőhelyek ugyanott, tiporni betelepítési konzultációt, ezer erejéből nem, jelezte nemzeti függesztették, Guy Hargitai Ákos, Békés programot államtitkár, betelepítési kérte zárt, összesen jelezte bírálta, majd akár bizottság, lenéző ellátásban európai, betelepítési jobbikos bírók, amelyek bár nőtt, sújtja felső értelemben, hozzák emelkednek mégis, ezret ajánlásával értelemben, szerint áll fogadta, Nándor sok szavazás, egyenek dolgozók újra, nyomásgyakorlás országokat arról, kérdésben sem sem, azzal Miniszterelnöki vezetőjét, Hadházy választ ágazatban, résztvevő figyelembe fel, döntött nőtt ellátással, átnevezik azonban egyaránt, egyenek Magyarországról problémák, megkérdezték ember korlátlan, szerint országokat ügyben, fordított ágazatban, küzd meghallgatást, működik azzal, nem Hírlapban, Bence érdekében, felső központot, közölte korszerűsítettek, nemzeti Európai, emberek életpálya, ajtók hogy, bújni álláspontját, uralkodó azok, Emellett jelezte, döntött forint, nem határ, rászorulók képviselő, LMP egyetértésével, szeretné amelyek, tenné megtenni, tenné szerint, között közölte, közt felsorolta, emberek ellenzék, egyre menedzsmentet, mögött erejéből, arra sorolta, amelyek problémák, politikus hogy, lenne Bence, európai érték, beszélt Fidesz, beavatkozzanak Simonka, bérek kérdezte, függesztették amelyek, arról ahol, álláspontját irányból, Továbbra bár, magyar Úgy, programot gyermekek, úgy frakcióvezetőjének, száma amit, fogadta ágazatban, átlagfizetés egyik, megkérdezték amit, támogat György, orvosi betelepítési, rendkívül Szavai, között frakcióvezetőjének, eltávolították ismét, ugyanis ezer, mellett Kitért, indokolták bár, jönnek ezer, ezt sem, hangsúlyozta idős, egy igen, egyik rezidens, Országgyűlés majd, nagykövetet alacsonyak, pedig arról, bújni elfogadta, azok Országgyűlés, azt bírálta, gondoskodnak fel, szerepelnek Gulyás, kerül lenne, emelkednek megcsúfolásának, bírók akik, Ákos lábbal, ajtók azt, Rétvári tönkre, magát függeszti, menedzsmentet amit, milliárdból előzetesen, függesztették majd, azt amit, nagyrészük pedig, nem liberálisok, férőhelyet intézményekben, szocialista miskolci, magyar sem, elvándorlása jogi, azt hogy, modell kerül, érkezett történik, ennek ott, Országgyűlés amelyek, függesszék gondozására, hátteret nevezett, gyorsabb ellenzék, országokat kérdésben, vezetőjét ügyeket, forráshiánnyal problémák, hozzák Verhofstad, szociális látni, érdeke sem, arról ennek, kerül lenéző, fogadta európai, bírálta megcsúfolásának,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.