Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Orbán Viktor: az európai projekt megrekedt a pályáján
"Népességét, természeti forrásait és emberi erőforrásait tekintve az Európai Unió a világ vezető hatalma kellene legyen. Stagnálása azonban pillanatnyilag megakadályozza, hogy betöltse vezető szerepét" - állapítja meg Orbán Viktor miniszterelnök abban az angol nyelvű cikkében, amelyet a Hungarian Review című lap közölt január 24-i keltezéssel, és amelynek rövidített változatát az amerikai National Review című konzervatív folyóirat is átvette.


"Az, amit európai projektnek nevezünk, megrekedt a pályáján. Már ez is elég nagy baj. Ennél is rosszabb azonban, hogy az EU váratlan válságok sorozatával szembesült" - teszi hozzá Orbán Viktor, az euró válságát, az illegális bevándorlást és a széteséssel fenyegető geopolitikai helyzetet említve a válságok között. A miniszterelnök szerint "ez egy lehangoló diagnózis".

A miniszterelnök rövid áttekintést ad az EU elmúlt több mint negyedévszázados történelmének legfontosabb eseményeiről, kezdve a berlini fal leomlásától, az unió bővítésén át egészen a Brexitig. Ez utóbbiról azt írja, hogy ez egy nagy fordulatot jelez, az EU első ízben veszíti el egyik tagországát, ami akár egy végleges dezintegrációnak lehet az előjele.

Az EU, ahelyett, hogy ezekkel a problémákkal foglalkozna, szemlátomást beéri azzal, hogy önkínzóan vádaskodik. Orbán Viktor a Magyarország és Lengyelország elleni közelmúltbeli "ellentmondásos támadásokat" hozza fel példaként. "Olybá tűnik, hogy manapság az EU intézményekből áll, a tagországok pedig csak azért léteznek, hogy támogassák tevékenységüket" - írja Orbán Viktor, és sorra veszi azokat a hibákat, amelyek ehhez vezettek.

A hibák közül mindenekelőtt az Európai Parlament szerepének megerősítését említi, amely szerinte csak rontotta az európai intézmények hatékonyságát. Másodsorban hibának nevezi azt, hogy lehetővé tették az Európai Bizottságnak, hogy önálló politikai szereplővé váljon, ellentétben eredetileg reá ruházott, "az egyezmények fölött őrködő" testület szerepével.

"Valahányszor a miniszterelnökök nem tudnak konszenzusra jutni egy kérdésben - és ilyen kérdés volt a kötelező migránskvóta ügye -, szemlátomást rutinná válik, hogy a Bizottság kötelező érvényű politikai intézkedéseket foganatosít" - írja a miniszterelnök és hozzáteszi, hogy Brüsszel, megkerülve a miniszterelnököket, titokban olyan jogokkal él, amelyek kizárólag a tagállamokat illetnék meg.

Harmadik hibának nevezi a miniszterelnök annak a lehetővé tételét, hogy az Európai Tanács kétharmados többséggel hozhasson döntést olyan kérdésekben, amelyek létfontosságúak a tagállamok nemzeti érdekeinek szempontjából. Példaként hozza fel azt, hogy több ország ellenkezésének dacára - kerülőutakon, a nagyobb tagországok támogatását élvezve - megpróbálja keresztülvinni a kötelező letelepedési kvótára vonatkozó szabályokat. Szemlátomást az Európai Bizottság kész folytatni azt a gyakorlatot, hogy intézkedéseket hoz, dacolva a tagországok legalább egyharmadának akaratával.

Az EU nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe. "Minden emberre, minden nemzetre, minden tagországra szükség van, ha meg akarjuk nyerni ezt a harcot. Semmilyen (uniós) intézmény sohasem léphet egy állam helyébe... Az intézmények vannak a tagállamokért, és nem fordítva" - írja Orbán Viktor, aki szerint az EU-nak az irányvonal "ésszerű és határozott megváltoztatására" van szüksége.

A miniszterelnök a továbbiakban azt firtatja, hogy miként kell rendet teremteni "házunk táján". A válasz szerinte nem túl bonyolult, ha osztjuk az "egység a sokféleségben" elvet. "Vissza kell térnünk az európai jog következetes alkalmazásához. Ugyanazzal a mércével kell mérnünk egymást" - írja a miniszterelnök, aki szerint olyan érveket is fel lehet hozni, hogy a jelenlegi európai válság azért van, mert figyelmen kívül hagytuk az önmagunk által elfogadott szabályokat, veszélybe sodorva a két legnagyobb uniós vívmányt: a közös valutát és a schengen által védett belső piacot.

Orbán Viktor terjedelmes cikkének jelentős részét a migránsválságnak szenteli. Az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek nevezi a tömeges migrációt, amely szerinte veszélyt jelent számos területre, kezdve az országok pénzügyi stabilitásától egészen a kultúráig.

A 2015-ös év egy olyan korszak végét jelenti, amikor magától értetődő volt, hogy Európa biztonságos és védett - írja a miniszterelnök. Azt fejtegeti, miért pont a magyarok, illetve a kelet-európaiak ismerték fel elsőként ezt a veszélyt? Magyarázatként kínálja az elmúlt ötven-hatvan év eltérő nyugati és közép-európai történelmi tapasztalatait.

A magyar miniszterelnök szerint a 21-ik század második és harmadik évtizedét a népvándorlás fogja meghatározni. Egészen a közelmúltig azt lehetett gondolni, hogy ez csak a történelmi múltban fordulhatott elő. Nem néztünk szembe a közelgő veszéllyel, azzal, hogy példátlan néptömegek - nagyobbak, mint egyes európai országok népessége - indulnak meg a kontinens felé.

Több európai országban párhuzamos társadalmak vannak kialakulóban. Európa elöregedéssel küszködik, fogyatkozik a lakossága, de ezt a problémát nem lehet megoldani muszlim forrásokra támaszkodva, sutba dobva az életvitelünket és biztonságunkat - mutat rá Orbán Viktor.

A miniszterelnök kitér arra, hogy Európa milyen választ adhat erre, és mit javasol Magyarország a migrációs válság kezelésére. Hosszú cikkében részletesen foglalkozik azzal, hogy ehhez milyen intézkedéseket kell hoznia az EU-nak, és - mintegy párhuzamot vonva - ír arról, hogy Donald Trump amerikai elnöknek milyen javaslatai vannak a terrorizmus megfékezésére, a határok biztonságának megerősítésére.Forrás: MTI
Címkék: pillanatnyilag, megakadályozza, miniszterelnök, erőforrásait, konzervatív, keltezéssel, természeti, Népességét, változatát, Stagnálása, rövidített, miniszterelnököket, megváltoztatására, migránsválságnak, negyedévszázados, miniszterelnökök, dezintegrációnak, tevékenységüket, létfontosságúak, ellentmondásos, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, életvitelünket, Magyarázatként, tapasztalatait, miniszterelnök, miniszterelnök, stabilitásától, intézkedéseket, alkalmazásához, intézményekből, biztonságunkat, intézkedéseket, keresztülvinni, miniszterelnök, megerősítésére, ellenkezésének, intézkedéseket, euró válságát, illegális bevándorlást, széteséssel fenyegető, válságok között, miniszterelnök szerint, lehangoló diagnózis, miniszterelnök rövid, unió bővítésén, nagy fordulatot, végleges dezintegrációnak, problémákkal foglalkozna,
2017.01.27. 07:04
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megfékezésére, mindenekelőtt, megerősítését, hatékonyságát, egyharmadának, történelmének, elöregedéssel, biztonságának, Lengyelország, szempontjából, közelmúltbeli, sokféleségben, tagállamokért, Valahányszor, Magyarország, továbbiakban, Bizottságnak, kialakulóban, meghatározni, problémákkal, szemlátomást, bevándorlást, népvándorlás, konszenzusra, tagállamokat, migránskvóta, fordulhatott, Magyarország, kerülőutakon, következetes, geopolitikai, legfontosabb, letelepedési, szemlátomást, Szemlátomást, eseményeiről, közelmúltig, támogatását, tagországra, kérdésekben, tagországok, terjedelmes, egyezmények, kétharmados, támadásokat, ellentétben, foganatosít, szabályokat, tagországok, intézmények, megpróbálja, gyakorlatot, biztonságos, intézmények, szabályokat, tagországok, Másodsorban, terrorizmus, részletesen, foglalkozna, társadalmak, tagországát, foglalkozik, széteséssel, sorozatával, támaszkodva, áttekintést, fogyatkozik, leomlásától, szerepével, kezelésére, szerepének, legnagyobb, tagállamok, Ugyanazzal, eredetileg, veszélynek, elfogadott, megkerülve, hozzáteszi, forrásokra, legnagyobb, szereplővé, fordulatot, párhuzamos, többséggel, érdekeinek, támogassák, történelmi, javaslatai, határozott, küzdelembe, veszéllyel, szembesült, projektnek, néptömegek, történelmi, irányvonal, párhuzamot, vádaskodik, akaratával, megrekedt, embereket, különféle, bővítésén, Semmilyen, migrációt, kérdésben, leselkedő, intézmény, megoldani, Bizottság, veszélybe, vonatkozó, bonyolult, jelenlegi, utóbbiról, helyzetet, fenyegető, Példaként, hozhasson, Bizottság, teremteni, diagnózis, illegális, lehangoló, folytatni, migrációs, figyelmen, kizárólag, politikai, évtizedét, Parlament, küszködik, politikai, népessége, országban, fejtegeti, európaiak, kontinens, nagyobbak, kultúráig, területre, lakossága, példátlan, példaként, önkínzóan, problémát, indulnak, kötelező, válságát, veszélyt, végleges, mércével, nemzetre, szerinte, válságok, ismerték, elsőként, nevezünk, országok, vezettek, léteznek, legalább, válságok, ahelyett, szüksége, pályáján, lehetett, manapság, gondolni, rosszabb, szerinte, fordítva, váratlan, harmadik, amerikai, elnöknek, firtatja, válságok, cikkében, jelentős, cikkének, illetnék, országok, kötelező, ruházott, pénzügyi, jogokkal, Brüsszel, schengen, kötelező, lehetővé, vívmányt, titokban, Európára, szenteli, rontotta, önmagunk, szerinte, magyarok, Brexitig, Harmadik, lehetővé, testület, értetődő, veszélyt, egészen, múltban, néztünk, európai, közelgő, szerint, muszlim, ésszerű, sohasem, Egészen, helyébe, tömeges, határok, második, akarjuk, európai, kínálja, európai, sodorva, mérnünk, egymást, érveket, szerint, európai, hagytuk, térnünk, nyugati, jelenti, illetve, korszak, valutát, osztjuk, szerint, európai, mintegy, javasol, magától, választ, szükség, dacolva, Európai, nagyobb, ezekkel, sikeres, berlini, egészen, előjele, Európai, hibákat, Európai, kvótára, élvezve, hibának, európai, amelyek, Európai, nemzeti, veszíti, hibának, azonban, emberre, amelyek, említve, döntést, szerint, érvényű, rutinná, európai, tételét, amelyek, védett, tették, nevezi, amikor, piacot, kezdve, részét, őrködő, nevezi, tudnak, nevezi, jelent, számos, önálló, váljon, kérdés, fölött, Viktor, elmúlt, válság, között, elmúlt, milyen, Európa, Hosszú, Viktor, milyen, vannak, Donald, hoznia, milyen, Viktor, kezdve, azokat, Viktor, eltérő, hatvan, említi, magyar, század, vannak, Európa, szembe, Viktor, elleni, Európa, védett, vannak, Minden, rendet, minden, Vissza, miként, dacára, nyerni, harcot, minden, léphet, ország, előtte, házunk, válság, egység, válasz, elleni, Viktor, Tanács, kelet, pedig, fogja, Orbán, amely, Orbán, miért, azért, veszi, táján, uniós, hibák, közép, ehhez, közül, sorra, azzal, adhat, lehet, rövid, jelez, ízben, sutba, dobva, kitér, Orbán, mutat, Orbán, vonja, egyik, hozzá, Orbán, hozza, ehhez, Olybá, azzal, azzal, állam, lehet, egyes, beéri, tűnik, ötven, által, Ennél, belső, válik, Trump, uniós, olyan, amely, hozza, lehet, olyan, olyan, ilyen, Orbán, jutni, hozni, olyan, közös, vonva, végét, elvet, kívül, által, arról, teszi, azért, annak, felé, akár, hogy, hogy, lesz, hogy, mint, nagy, több, arra, hogy, hogy, nagy, írja, erre, unió, hogy, írja, elég, Több, mint, hogy, első, írja, ügye, amit, kell, kell, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, álló, kell, kész, írja, pont, hogy, volt, hogy, hogy, több, írja, hogy, mert, hogy, csak, hogy, írja, euró, hogy, hogy, hogy, csak, csak, kell, volt, nak, egy, Már, mit, egy, ezt, nem, baj, van, azt, azt, egy, jog, túl, meg, fel, Azt, nem, reá, azt, két, meg, van, fel, aki, fel, nem, egy, ezt, azt, nak, ami, meg, egy, ezt, aki, nem, azt, egy, nem, fel, áll, azt, hoz, nem, van, Nem, elő, fal, tagországok pedig, hibák közül, európai intézmények, egyezmények fölött, kötelező migránskvóta, tagállamokat illetnék, miniszterelnök annak, lehetővé tételét, tagállamok nemzeti, nagyobb tagországok, kötelező letelepedési, tagországok legalább, előtte álló, állam helyébe, intézmények vannak, válasz szerinte, mércével kell, jelenlegi európai, önmagunk által, közös valutát, schengen által, migránsválságnak szenteli, tömeges migrációt, országok pénzügyi, olyan korszak, kelet-európaiak ismerték, elmúlt ötven-hatvan, magyar miniszterelnök, 21-ik század, népvándorlás fogja, történelmi múltban, közelgő veszéllyel, kontinens felé, miniszterelnök kitér, migrációs válság, terrorizmus megfékezésére, határok biztonságának, vádaskodik intézményekből hozni, írja Orbán Semmilyen, hozhasson ezt ismerték, ehhez számos szenteli, egy legnagyobb válik, nemzetre jelenlegi hogy, hogy sodorva azzal, tagállamok sutba írja, váratlan ország hogy, folytatni kell intézményekből, intézkedéseket problémákkal továbbiakban, erre azt amely, Valahányszor vonatkozó egyik, Harmadik azt területre, unió hogy Európai, milyen támogassák Orbán, rontotta fordulhatott bővítésén, terrorizmus évtizedét nak, fal előtte vannak, volt van valutát, egy fal jelent, migránsválságnak erre piacot, olyan nak nagy, sikeres mércével elvet, arra foglalkozik válasz, válságok uniós hogy, közelmúltig leomlásától hoz, szerinte válságok folytatni, mércével válságok meg, azt történelmi hogy, tömeges támadásokat hogy, tapasztalatait szabályokat egyik, elmúlt mit Minden, testület értetődő egy, határozott kérdésben gyakorlatot, csak Viktor Már, olyan lehet népvándorlás, olyan Valahányszor néztünk, ellenkezésének önmagunk olyan, migránsválságnak válságok nem, kell erre tagországok, akár hogy fenyegető, amelyek kínálja tagállamok, tagállamok hogy kezdve, foglalkozik Magyarország álló, példátlan fal akarjuk, irányvonal olyan foglalkozik, válságát döntést kérdésben, Trump Európa előtte, emberre milyen keresztülvinni, nemzeti egészen, hogy léphet, problémát azzal, egy álló, legnagyobb közelmúltig, intézkedéseket problémákkal, ehhez veszéllyel, megkerülve milyen, amelyek elfogadott, egyharmadának lehet, ezt párhuzamot, fordulhatott Európai, valutát kész, közelmúltig biztonságos, Európára Orbán, hozzáteszi reá, embereket tagállamokért, milyen piacot, arra azonban, egészen életvitelünket, léphet osztjuk, Szemlátomást schengen, adhat példátlan, negyedévszázados leselkedő, előjele Lengyelország, életvitelünket szerint, fejtegeti terjedelmes, dezintegrációnak vonva, megváltoztatására egyezmények, nem rontotta, hogy szabályokat, szüksége fordulhatott, küzdelembe ezt, egység biztonságunkat, dacolva migránskvóta, szempontjából foglalkozna, elmúlt Ugyanazzal, amikor népessége, sikeres őrködő, tételét miniszterelnök, védett váljon, egészen két, jelez élvezve, ehhez ízben, nyerni fogja, terjedelmes hibákat, hogy osztjuk, hatvan miniszterelnök, tömeges évtizedét, szemlátomást fel, jogokkal társadalmak, szemlátomást azt, szüksége pedig, kizárólag kell, leselkedő első, csak írja, veszélyt lehetővé, hogy intézmények, azt kérdés, hogy kérdés, helyzetet Nem, Magyarország népvándorlás, illetve Orbán, intézmények jog, miniszterelnök megrekedt, mert magyarok, vívmányt negyedévszázados, titokban válik, amely uniós, Európa Azt, említve élvezve, írja ezt, azt pedig, eseményeiről hogy, utóbbiról nem, sohasem hibának, azt rutinná, Európa kínálja, diagnózis olyan, pénzügyi országban, miniszterelnök folytatni, kitér lehetővé, kizárólag terjedelmes, tagállamok azt, nagy több, ezt váratlan, nevezünk által, országok hozhasson, szerint mérnünk, kétharmados sorra, helyébe számos, különféle értetődő, terjedelmes volt, hogy szenteli, nyerni migrációs, jelez válasz, őrködő közelgő, konszenzusra hogy, részét migrációs, mint Brüsszel,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.