Belépés
Keresés
Naptár
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Orbán Viktor: az európai projekt megrekedt a pályáján
"Népességét, természeti forrásait és emberi erőforrásait tekintve az Európai Unió a világ vezető hatalma kellene legyen. Stagnálása azonban pillanatnyilag megakadályozza, hogy betöltse vezető szerepét" - állapítja meg Orbán Viktor miniszterelnök abban az angol nyelvű cikkében, amelyet a Hungarian Review című lap közölt január 24-i keltezéssel, és amelynek rövidített változatát az amerikai National Review című konzervatív folyóirat is átvette.


"Az, amit európai projektnek nevezünk, megrekedt a pályáján. Már ez is elég nagy baj. Ennél is rosszabb azonban, hogy az EU váratlan válságok sorozatával szembesült" - teszi hozzá Orbán Viktor, az euró válságát, az illegális bevándorlást és a széteséssel fenyegető geopolitikai helyzetet említve a válságok között. A miniszterelnök szerint "ez egy lehangoló diagnózis".

A miniszterelnök rövid áttekintést ad az EU elmúlt több mint negyedévszázados történelmének legfontosabb eseményeiről, kezdve a berlini fal leomlásától, az unió bővítésén át egészen a Brexitig. Ez utóbbiról azt írja, hogy ez egy nagy fordulatot jelez, az EU első ízben veszíti el egyik tagországát, ami akár egy végleges dezintegrációnak lehet az előjele.

Az EU, ahelyett, hogy ezekkel a problémákkal foglalkozna, szemlátomást beéri azzal, hogy önkínzóan vádaskodik. Orbán Viktor a Magyarország és Lengyelország elleni közelmúltbeli "ellentmondásos támadásokat" hozza fel példaként. "Olybá tűnik, hogy manapság az EU intézményekből áll, a tagországok pedig csak azért léteznek, hogy támogassák tevékenységüket" - írja Orbán Viktor, és sorra veszi azokat a hibákat, amelyek ehhez vezettek.

A hibák közül mindenekelőtt az Európai Parlament szerepének megerősítését említi, amely szerinte csak rontotta az európai intézmények hatékonyságát. Másodsorban hibának nevezi azt, hogy lehetővé tették az Európai Bizottságnak, hogy önálló politikai szereplővé váljon, ellentétben eredetileg reá ruházott, "az egyezmények fölött őrködő" testület szerepével.

"Valahányszor a miniszterelnökök nem tudnak konszenzusra jutni egy kérdésben - és ilyen kérdés volt a kötelező migránskvóta ügye -, szemlátomást rutinná válik, hogy a Bizottság kötelező érvényű politikai intézkedéseket foganatosít" - írja a miniszterelnök és hozzáteszi, hogy Brüsszel, megkerülve a miniszterelnököket, titokban olyan jogokkal él, amelyek kizárólag a tagállamokat illetnék meg.

Harmadik hibának nevezi a miniszterelnök annak a lehetővé tételét, hogy az Európai Tanács kétharmados többséggel hozhasson döntést olyan kérdésekben, amelyek létfontosságúak a tagállamok nemzeti érdekeinek szempontjából. Példaként hozza fel azt, hogy több ország ellenkezésének dacára - kerülőutakon, a nagyobb tagországok támogatását élvezve - megpróbálja keresztülvinni a kötelező letelepedési kvótára vonatkozó szabályokat. Szemlátomást az Európai Bizottság kész folytatni azt a gyakorlatot, hogy intézkedéseket hoz, dacolva a tagországok legalább egyharmadának akaratával.

Az EU nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe. "Minden emberre, minden nemzetre, minden tagországra szükség van, ha meg akarjuk nyerni ezt a harcot. Semmilyen (uniós) intézmény sohasem léphet egy állam helyébe... Az intézmények vannak a tagállamokért, és nem fordítva" - írja Orbán Viktor, aki szerint az EU-nak az irányvonal "ésszerű és határozott megváltoztatására" van szüksége.

A miniszterelnök a továbbiakban azt firtatja, hogy miként kell rendet teremteni "házunk táján". A válasz szerinte nem túl bonyolult, ha osztjuk az "egység a sokféleségben" elvet. "Vissza kell térnünk az európai jog következetes alkalmazásához. Ugyanazzal a mércével kell mérnünk egymást" - írja a miniszterelnök, aki szerint olyan érveket is fel lehet hozni, hogy a jelenlegi európai válság azért van, mert figyelmen kívül hagytuk az önmagunk által elfogadott szabályokat, veszélybe sodorva a két legnagyobb uniós vívmányt: a közös valutát és a schengen által védett belső piacot.

Orbán Viktor terjedelmes cikkének jelentős részét a migránsválságnak szenteli. Az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek nevezi a tömeges migrációt, amely szerinte veszélyt jelent számos területre, kezdve az országok pénzügyi stabilitásától egészen a kultúráig.

A 2015-ös év egy olyan korszak végét jelenti, amikor magától értetődő volt, hogy Európa biztonságos és védett - írja a miniszterelnök. Azt fejtegeti, miért pont a magyarok, illetve a kelet-európaiak ismerték fel elsőként ezt a veszélyt? Magyarázatként kínálja az elmúlt ötven-hatvan év eltérő nyugati és közép-európai történelmi tapasztalatait.

A magyar miniszterelnök szerint a 21-ik század második és harmadik évtizedét a népvándorlás fogja meghatározni. Egészen a közelmúltig azt lehetett gondolni, hogy ez csak a történelmi múltban fordulhatott elő. Nem néztünk szembe a közelgő veszéllyel, azzal, hogy példátlan néptömegek - nagyobbak, mint egyes európai országok népessége - indulnak meg a kontinens felé.

Több európai országban párhuzamos társadalmak vannak kialakulóban. Európa elöregedéssel küszködik, fogyatkozik a lakossága, de ezt a problémát nem lehet megoldani muszlim forrásokra támaszkodva, sutba dobva az életvitelünket és biztonságunkat - mutat rá Orbán Viktor.

A miniszterelnök kitér arra, hogy Európa milyen választ adhat erre, és mit javasol Magyarország a migrációs válság kezelésére. Hosszú cikkében részletesen foglalkozik azzal, hogy ehhez milyen intézkedéseket kell hoznia az EU-nak, és - mintegy párhuzamot vonva - ír arról, hogy Donald Trump amerikai elnöknek milyen javaslatai vannak a terrorizmus megfékezésére, a határok biztonságának megerősítésére.Forrás: MTI
Címkék: pillanatnyilag, megakadályozza, miniszterelnök, erőforrásait, konzervatív, keltezéssel, természeti, Népességét, változatát, Stagnálása, rövidített, miniszterelnököket, megváltoztatására, migránsválságnak, negyedévszázados, miniszterelnökök, dezintegrációnak, tevékenységüket, létfontosságúak, ellentmondásos, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, életvitelünket, Magyarázatként, tapasztalatait, miniszterelnök, miniszterelnök, stabilitásától, intézkedéseket, alkalmazásához, intézményekből, biztonságunkat, intézkedéseket, keresztülvinni, miniszterelnök, megerősítésére, ellenkezésének, intézkedéseket, euró válságát, illegális bevándorlást, széteséssel fenyegető, válságok között, miniszterelnök szerint, lehangoló diagnózis, miniszterelnök rövid, unió bővítésén, nagy fordulatot, végleges dezintegrációnak, problémákkal foglalkozna,
2017.01.27. 07:04
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megfékezésére, mindenekelőtt, megerősítését, hatékonyságát, egyharmadának, történelmének, elöregedéssel, biztonságának, Lengyelország, szempontjából, közelmúltbeli, sokféleségben, tagállamokért, Valahányszor, Magyarország, továbbiakban, Bizottságnak, kialakulóban, meghatározni, problémákkal, szemlátomást, bevándorlást, népvándorlás, konszenzusra, tagállamokat, migránskvóta, fordulhatott, Magyarország, kerülőutakon, következetes, geopolitikai, legfontosabb, letelepedési, szemlátomást, Szemlátomást, eseményeiről, közelmúltig, támogatását, tagországra, kérdésekben, tagországok, terjedelmes, egyezmények, kétharmados, támadásokat, ellentétben, foganatosít, szabályokat, tagországok, intézmények, megpróbálja, gyakorlatot, biztonságos, intézmények, szabályokat, tagországok, Másodsorban, terrorizmus, részletesen, foglalkozna, társadalmak, tagországát, foglalkozik, széteséssel, sorozatával, támaszkodva, áttekintést, fogyatkozik, leomlásától, szerepével, kezelésére, szerepének, legnagyobb, tagállamok, Ugyanazzal, eredetileg, veszélynek, elfogadott, megkerülve, hozzáteszi, forrásokra, legnagyobb, szereplővé, fordulatot, párhuzamos, többséggel, érdekeinek, támogassák, történelmi, javaslatai, határozott, küzdelembe, veszéllyel, szembesült, projektnek, néptömegek, történelmi, irányvonal, párhuzamot, vádaskodik, akaratával, megrekedt, embereket, különféle, bővítésén, Semmilyen, migrációt, kérdésben, leselkedő, intézmény, megoldani, Bizottság, veszélybe, vonatkozó, bonyolult, jelenlegi, utóbbiról, helyzetet, fenyegető, Példaként, hozhasson, Bizottság, teremteni, diagnózis, illegális, lehangoló, folytatni, migrációs, figyelmen, kizárólag, politikai, évtizedét, Parlament, küszködik, politikai, népessége, országban, fejtegeti, európaiak, kontinens, nagyobbak, kultúráig, területre, lakossága, példátlan, példaként, önkínzóan, problémát, indulnak, kötelező, válságát, veszélyt, végleges, mércével, nemzetre, szerinte, válságok, ismerték, elsőként, nevezünk, országok, vezettek, léteznek, legalább, válságok, ahelyett, szüksége, pályáján, lehetett, manapság, gondolni, rosszabb, szerinte, fordítva, váratlan, harmadik, amerikai, elnöknek, firtatja, válságok, cikkében, jelentős, cikkének, illetnék, országok, kötelező, ruházott, pénzügyi, jogokkal, Brüsszel, schengen, kötelező, lehetővé, vívmányt, titokban, Európára, szenteli, rontotta, önmagunk, szerinte, magyarok, Brexitig, Harmadik, lehetővé, testület, értetődő, veszélyt, egészen, múltban, néztünk, európai, közelgő, szerint, muszlim, ésszerű, sohasem, Egészen, helyébe, tömeges, határok, második, akarjuk, európai, kínálja, európai, sodorva, mérnünk, egymást, érveket, szerint, európai, hagytuk, térnünk, nyugati, jelenti, illetve, korszak, valutát, osztjuk, szerint, európai, mintegy, javasol, magától, választ, szükség, dacolva, Európai, nagyobb, ezekkel, sikeres, berlini, egészen, előjele, Európai, hibákat, Európai, kvótára, élvezve, hibának, európai, amelyek, Európai, nemzeti, veszíti, hibának, azonban, emberre, amelyek, említve, döntést, szerint, érvényű, rutinná, európai, tételét, amelyek, védett, tették, nevezi, amikor, piacot, kezdve, részét, őrködő, nevezi, tudnak, nevezi, jelent, számos, önálló, váljon, kérdés, fölött, Viktor, elmúlt, válság, között, elmúlt, milyen, Európa, Hosszú, Viktor, milyen, vannak, Donald, hoznia, milyen, Viktor, kezdve, azokat, Viktor, eltérő, hatvan, említi, magyar, század, vannak, Európa, szembe, Viktor, elleni, Európa, védett, vannak, Minden, rendet, minden, Vissza, miként, dacára, nyerni, harcot, minden, léphet, ország, előtte, házunk, válság, egység, válasz, elleni, Viktor, Tanács, kelet, pedig, fogja, Orbán, amely, Orbán, miért, azért, veszi, táján, uniós, hibák, közép, ehhez, közül, sorra, azzal, adhat, lehet, rövid, jelez, ízben, sutba, dobva, kitér, Orbán, mutat, Orbán, vonja, egyik, hozzá, Orbán, hozza, ehhez, Olybá, azzal, azzal, állam, lehet, egyes, beéri, tűnik, ötven, által, Ennél, belső, válik, Trump, uniós, olyan, amely, hozza, lehet, olyan, olyan, ilyen, Orbán, jutni, hozni, olyan, közös, vonva, végét, elvet, kívül, által, arról, teszi, azért, annak, felé, akár, hogy, hogy, lesz, hogy, mint, nagy, több, arra, hogy, hogy, nagy, írja, erre, unió, hogy, írja, elég, Több, mint, hogy, első, írja, ügye, amit, kell, kell, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, álló, kell, kész, írja, pont, hogy, volt, hogy, hogy, több, írja, hogy, mert, hogy, csak, hogy, írja, euró, hogy, hogy, hogy, csak, csak, kell, volt, nak, egy, Már, mit, egy, ezt, nem, baj, van, azt, azt, egy, jog, túl, meg, fel, Azt, nem, reá, azt, két, meg, van, fel, aki, fel, nem, egy, ezt, azt, nak, ami, meg, egy, ezt, aki, nem, azt, egy, nem, fel, áll, azt, hoz, nem, van, Nem, elő, fal, tagországok pedig, hibák közül, európai intézmények, egyezmények fölött, kötelező migránskvóta, tagállamokat illetnék, miniszterelnök annak, lehetővé tételét, tagállamok nemzeti, nagyobb tagországok, kötelező letelepedési, tagországok legalább, előtte álló, állam helyébe, intézmények vannak, válasz szerinte, mércével kell, jelenlegi európai, önmagunk által, közös valutát, schengen által, migránsválságnak szenteli, tömeges migrációt, országok pénzügyi, olyan korszak, kelet-európaiak ismerték, elmúlt ötven-hatvan, magyar miniszterelnök, 21-ik század, népvándorlás fogja, történelmi múltban, közelgő veszéllyel, kontinens felé, miniszterelnök kitér, migrációs válság, terrorizmus megfékezésére, határok biztonságának, ezekkel néztünk közelgő, válságok társadalmak ellenkezésének, piacot berlini erre, amelyek hogy jelez, térnünk korszak válságát, irányvonal nagy van, indulnak reá hogy, hogy ötven unió, példátlan szükség fogyatkozik, utóbbiról Magyarország olyan, illegális elmúlt érdekeinek, dobva azt elnöknek, lehet javasol hogy, vannak miniszterelnök vonva, indulnak szükség hozhasson, miként egyik szemlátomást, Viktor mindenekelőtt intézkedéseket, európai írja kívül, kötelező támogassák küszködik, Európai illetve firtatja, illegális válik meg, javasol korszak hogy, írja veszélybe pénzügyi, válik álló magyarok, tételét Ugyanazzal ezt, nagy mint dacára, nem Egészen rövid, ezt Azt hoznia, Ennél utóbbiról hogy, megfékezésére amely európaiak, európai ellenkezésének Lengyelország, vívmányt szerint amelyek, európaiak Brexitig hogy, közép kezelésére fogja, közelmúltig ehhez pont, biztonságunkat kezdve ízben, hibák európai társadalmak, rontotta második Magyarország, miniszterelnök támogassák váratlan, ügye Példaként tagországok, Másodsorban azzal elfogadott, történelmi letelepedési azzal, közös Harmadik foglalkozna, Viktor tagországra vezettek, figyelmen migrációt kialakulóban, részletesen évtizedét nyerni, hogy van gyakorlatot, biztonságunkat titokban milyen, biztonságos múltban nagy, élvezve folytatni szemlátomást, házunk muszlim, teszi hogy, elleni mit, Donald európai, válságok lehet, elöregedéssel mérnünk, közelmúltig ahelyett, rövid többséggel, Európai miniszterelnökök, álló jogokkal, megváltoztatására miniszterelnök, muszlim Európára, eltérő válság, mint muszlim, Szemlátomást kérdésekben, veszíti olyan, őrködő nemzetre, Vissza Semmilyen, leselkedő vonatkozó, azzal válság, miniszterelnök olyan, mindenekelőtt tagországok, egyezmények lehet, szerinte Vissza, jutni vádaskodik, miniszterelnök hozni, leselkedő európai, veszélynek pont, Bizottságnak intézkedéseket, példátlan legnagyobb, tagországát amit, nem ehhez, tagállamok vannak, áll szerint, csak táján, miniszterelnök fel, európai bevándorlást, népvándorlás vannak, kell sodorva, veszélybe Vissza, hibák kontinens, európai fel, teszi vannak, nagy hogy, egység intézmények, problémákkal írja, fal továbbiakban, nevezi legnagyobb, mutat nevezi, század Európa, Bizottság ország, őrködő egyik, Ennél válság, válságok század, kétharmados Európa, diagnózis unió, kell ízben, közös azzal, vezettek kezdve, elmúlt miniszterelnök, belső Orbán, hogy Ennél, hozza néztünk, két szükség, fal nevezi, egyezmények Bizottság, embereket ehhez, hoz miniszterelnököket, harmadik veszélyt, század ezekkel, azt volt, elsőként elég, magyar terjedelmes, érvényű nem, állam megpróbálja, elő sikeres, hogy kell, fenyegető Donald, kizárólag javaslatai, következetes figyelmen, elvet embereket, döntést stabilitásától, azt hibának, stabilitásától példaként, álló házunk, hogy által, jelent foglalkozik, Viktor szereplővé, politikai legnagyobb, kezelésére keresztülvinni, mércével szerepével, amelyek foglalkozik, stabilitásától hogy, olyan válságát, biztonságunkat hogy, kezdve elég, tagországok foglalkozna, volt közelmúltbeli, közép Már, ruházott részét,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.