Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Orbán Viktor: az európai projekt megrekedt a pályáján
"Népességét, természeti forrásait és emberi erőforrásait tekintve az Európai Unió a világ vezető hatalma kellene legyen. Stagnálása azonban pillanatnyilag megakadályozza, hogy betöltse vezető szerepét" - állapítja meg Orbán Viktor miniszterelnök abban az angol nyelvű cikkében, amelyet a Hungarian Review című lap közölt január 24-i keltezéssel, és amelynek rövidített változatát az amerikai National Review című konzervatív folyóirat is átvette.


"Az, amit európai projektnek nevezünk, megrekedt a pályáján. Már ez is elég nagy baj. Ennél is rosszabb azonban, hogy az EU váratlan válságok sorozatával szembesült" - teszi hozzá Orbán Viktor, az euró válságát, az illegális bevándorlást és a széteséssel fenyegető geopolitikai helyzetet említve a válságok között. A miniszterelnök szerint "ez egy lehangoló diagnózis".

A miniszterelnök rövid áttekintést ad az EU elmúlt több mint negyedévszázados történelmének legfontosabb eseményeiről, kezdve a berlini fal leomlásától, az unió bővítésén át egészen a Brexitig. Ez utóbbiról azt írja, hogy ez egy nagy fordulatot jelez, az EU első ízben veszíti el egyik tagországát, ami akár egy végleges dezintegrációnak lehet az előjele.

Az EU, ahelyett, hogy ezekkel a problémákkal foglalkozna, szemlátomást beéri azzal, hogy önkínzóan vádaskodik. Orbán Viktor a Magyarország és Lengyelország elleni közelmúltbeli "ellentmondásos támadásokat" hozza fel példaként. "Olybá tűnik, hogy manapság az EU intézményekből áll, a tagországok pedig csak azért léteznek, hogy támogassák tevékenységüket" - írja Orbán Viktor, és sorra veszi azokat a hibákat, amelyek ehhez vezettek.

A hibák közül mindenekelőtt az Európai Parlament szerepének megerősítését említi, amely szerinte csak rontotta az európai intézmények hatékonyságát. Másodsorban hibának nevezi azt, hogy lehetővé tették az Európai Bizottságnak, hogy önálló politikai szereplővé váljon, ellentétben eredetileg reá ruházott, "az egyezmények fölött őrködő" testület szerepével.

"Valahányszor a miniszterelnökök nem tudnak konszenzusra jutni egy kérdésben - és ilyen kérdés volt a kötelező migránskvóta ügye -, szemlátomást rutinná válik, hogy a Bizottság kötelező érvényű politikai intézkedéseket foganatosít" - írja a miniszterelnök és hozzáteszi, hogy Brüsszel, megkerülve a miniszterelnököket, titokban olyan jogokkal él, amelyek kizárólag a tagállamokat illetnék meg.

Harmadik hibának nevezi a miniszterelnök annak a lehetővé tételét, hogy az Európai Tanács kétharmados többséggel hozhasson döntést olyan kérdésekben, amelyek létfontosságúak a tagállamok nemzeti érdekeinek szempontjából. Példaként hozza fel azt, hogy több ország ellenkezésének dacára - kerülőutakon, a nagyobb tagországok támogatását élvezve - megpróbálja keresztülvinni a kötelező letelepedési kvótára vonatkozó szabályokat. Szemlátomást az Európai Bizottság kész folytatni azt a gyakorlatot, hogy intézkedéseket hoz, dacolva a tagországok legalább egyharmadának akaratával.

Az EU nem lesz sikeres, ha nem vonja be az embereket az előtte álló különféle válságok elleni küzdelembe. "Minden emberre, minden nemzetre, minden tagországra szükség van, ha meg akarjuk nyerni ezt a harcot. Semmilyen (uniós) intézmény sohasem léphet egy állam helyébe... Az intézmények vannak a tagállamokért, és nem fordítva" - írja Orbán Viktor, aki szerint az EU-nak az irányvonal "ésszerű és határozott megváltoztatására" van szüksége.

A miniszterelnök a továbbiakban azt firtatja, hogy miként kell rendet teremteni "házunk táján". A válasz szerinte nem túl bonyolult, ha osztjuk az "egység a sokféleségben" elvet. "Vissza kell térnünk az európai jog következetes alkalmazásához. Ugyanazzal a mércével kell mérnünk egymást" - írja a miniszterelnök, aki szerint olyan érveket is fel lehet hozni, hogy a jelenlegi európai válság azért van, mert figyelmen kívül hagytuk az önmagunk által elfogadott szabályokat, veszélybe sodorva a két legnagyobb uniós vívmányt: a közös valutát és a schengen által védett belső piacot.

Orbán Viktor terjedelmes cikkének jelentős részét a migránsválságnak szenteli. Az Európára leselkedő legnagyobb veszélynek nevezi a tömeges migrációt, amely szerinte veszélyt jelent számos területre, kezdve az országok pénzügyi stabilitásától egészen a kultúráig.

A 2015-ös év egy olyan korszak végét jelenti, amikor magától értetődő volt, hogy Európa biztonságos és védett - írja a miniszterelnök. Azt fejtegeti, miért pont a magyarok, illetve a kelet-európaiak ismerték fel elsőként ezt a veszélyt? Magyarázatként kínálja az elmúlt ötven-hatvan év eltérő nyugati és közép-európai történelmi tapasztalatait.

A magyar miniszterelnök szerint a 21-ik század második és harmadik évtizedét a népvándorlás fogja meghatározni. Egészen a közelmúltig azt lehetett gondolni, hogy ez csak a történelmi múltban fordulhatott elő. Nem néztünk szembe a közelgő veszéllyel, azzal, hogy példátlan néptömegek - nagyobbak, mint egyes európai országok népessége - indulnak meg a kontinens felé.

Több európai országban párhuzamos társadalmak vannak kialakulóban. Európa elöregedéssel küszködik, fogyatkozik a lakossága, de ezt a problémát nem lehet megoldani muszlim forrásokra támaszkodva, sutba dobva az életvitelünket és biztonságunkat - mutat rá Orbán Viktor.

A miniszterelnök kitér arra, hogy Európa milyen választ adhat erre, és mit javasol Magyarország a migrációs válság kezelésére. Hosszú cikkében részletesen foglalkozik azzal, hogy ehhez milyen intézkedéseket kell hoznia az EU-nak, és - mintegy párhuzamot vonva - ír arról, hogy Donald Trump amerikai elnöknek milyen javaslatai vannak a terrorizmus megfékezésére, a határok biztonságának megerősítésére.Forrás: MTI
Címkék: pillanatnyilag, megakadályozza, miniszterelnök, erőforrásait, konzervatív, keltezéssel, természeti, Népességét, változatát, Stagnálása, rövidített, miniszterelnököket, megváltoztatására, migránsválságnak, negyedévszázados, miniszterelnökök, dezintegrációnak, tevékenységüket, létfontosságúak, ellentmondásos, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, miniszterelnök, életvitelünket, Magyarázatként, tapasztalatait, miniszterelnök, miniszterelnök, stabilitásától, intézkedéseket, alkalmazásához, intézményekből, biztonságunkat, intézkedéseket, keresztülvinni, miniszterelnök, megerősítésére, ellenkezésének, intézkedéseket, euró válságát, illegális bevándorlást, széteséssel fenyegető, válságok között, miniszterelnök szerint, lehangoló diagnózis, miniszterelnök rövid, unió bővítésén, nagy fordulatot, végleges dezintegrációnak, problémákkal foglalkozna,
2017.01.27. 07:04
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megfékezésére, mindenekelőtt, megerősítését, hatékonyságát, egyharmadának, történelmének, elöregedéssel, biztonságának, Lengyelország, szempontjából, közelmúltbeli, sokféleségben, tagállamokért, Valahányszor, Magyarország, továbbiakban, Bizottságnak, kialakulóban, meghatározni, problémákkal, szemlátomást, bevándorlást, népvándorlás, konszenzusra, tagállamokat, migránskvóta, fordulhatott, Magyarország, kerülőutakon, következetes, geopolitikai, legfontosabb, letelepedési, szemlátomást, Szemlátomást, eseményeiről, közelmúltig, támogatását, tagországra, kérdésekben, tagországok, terjedelmes, egyezmények, kétharmados, támadásokat, ellentétben, foganatosít, szabályokat, tagországok, intézmények, megpróbálja, gyakorlatot, biztonságos, intézmények, szabályokat, tagországok, Másodsorban, terrorizmus, részletesen, foglalkozna, társadalmak, tagországát, foglalkozik, széteséssel, sorozatával, támaszkodva, áttekintést, fogyatkozik, leomlásától, szerepével, kezelésére, szerepének, legnagyobb, tagállamok, Ugyanazzal, eredetileg, veszélynek, elfogadott, megkerülve, hozzáteszi, forrásokra, legnagyobb, szereplővé, fordulatot, párhuzamos, többséggel, érdekeinek, támogassák, történelmi, javaslatai, határozott, küzdelembe, veszéllyel, szembesült, projektnek, néptömegek, történelmi, irányvonal, párhuzamot, vádaskodik, akaratával, megrekedt, embereket, különféle, bővítésén, Semmilyen, migrációt, kérdésben, leselkedő, intézmény, megoldani, Bizottság, veszélybe, vonatkozó, bonyolult, jelenlegi, utóbbiról, helyzetet, fenyegető, Példaként, hozhasson, Bizottság, teremteni, diagnózis, illegális, lehangoló, folytatni, migrációs, figyelmen, kizárólag, politikai, évtizedét, Parlament, küszködik, politikai, népessége, országban, fejtegeti, európaiak, kontinens, nagyobbak, kultúráig, területre, lakossága, példátlan, példaként, önkínzóan, problémát, indulnak, kötelező, válságát, veszélyt, végleges, mércével, nemzetre, szerinte, válságok, ismerték, elsőként, nevezünk, országok, vezettek, léteznek, legalább, válságok, ahelyett, szüksége, pályáján, lehetett, manapság, gondolni, rosszabb, szerinte, fordítva, váratlan, harmadik, amerikai, elnöknek, firtatja, válságok, cikkében, jelentős, cikkének, illetnék, országok, kötelező, ruházott, pénzügyi, jogokkal, Brüsszel, schengen, kötelező, lehetővé, vívmányt, titokban, Európára, szenteli, rontotta, önmagunk, szerinte, magyarok, Brexitig, Harmadik, lehetővé, testület, értetődő, veszélyt, egészen, múltban, néztünk, európai, közelgő, szerint, muszlim, ésszerű, sohasem, Egészen, helyébe, tömeges, határok, második, akarjuk, európai, kínálja, európai, sodorva, mérnünk, egymást, érveket, szerint, európai, hagytuk, térnünk, nyugati, jelenti, illetve, korszak, valutát, osztjuk, szerint, európai, mintegy, javasol, magától, választ, szükség, dacolva, Európai, nagyobb, ezekkel, sikeres, berlini, egészen, előjele, Európai, hibákat, Európai, kvótára, élvezve, hibának, európai, amelyek, Európai, nemzeti, veszíti, hibának, azonban, emberre, amelyek, említve, döntést, szerint, érvényű, rutinná, európai, tételét, amelyek, védett, tették, nevezi, amikor, piacot, kezdve, részét, őrködő, nevezi, tudnak, nevezi, jelent, számos, önálló, váljon, kérdés, fölött, Viktor, elmúlt, válság, között, elmúlt, milyen, Európa, Hosszú, Viktor, milyen, vannak, Donald, hoznia, milyen, Viktor, kezdve, azokat, Viktor, eltérő, hatvan, említi, magyar, század, vannak, Európa, szembe, Viktor, elleni, Európa, védett, vannak, Minden, rendet, minden, Vissza, miként, dacára, nyerni, harcot, minden, léphet, ország, előtte, házunk, válság, egység, válasz, elleni, Viktor, Tanács, kelet, pedig, fogja, Orbán, amely, Orbán, miért, azért, veszi, táján, uniós, hibák, közép, ehhez, közül, sorra, azzal, adhat, lehet, rövid, jelez, ízben, sutba, dobva, kitér, Orbán, mutat, Orbán, vonja, egyik, hozzá, Orbán, hozza, ehhez, Olybá, azzal, azzal, állam, lehet, egyes, beéri, tűnik, ötven, által, Ennél, belső, válik, Trump, uniós, olyan, amely, hozza, lehet, olyan, olyan, ilyen, Orbán, jutni, hozni, olyan, közös, vonva, végét, elvet, kívül, által, arról, teszi, azért, annak, felé, akár, hogy, hogy, lesz, hogy, mint, nagy, több, arra, hogy, hogy, nagy, írja, erre, unió, hogy, írja, elég, Több, mint, hogy, első, írja, ügye, amit, kell, kell, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, álló, kell, kész, írja, pont, hogy, volt, hogy, hogy, több, írja, hogy, mert, hogy, csak, hogy, írja, euró, hogy, hogy, hogy, csak, csak, kell, volt, nak, egy, Már, mit, egy, ezt, nem, baj, van, azt, azt, egy, jog, túl, meg, fel, Azt, nem, reá, azt, két, meg, van, fel, aki, fel, nem, egy, ezt, azt, nak, ami, meg, egy, ezt, aki, nem, azt, egy, nem, fel, áll, azt, hoz, nem, van, Nem, elő, fal, tagországok pedig, hibák közül, európai intézmények, egyezmények fölött, kötelező migránskvóta, tagállamokat illetnék, miniszterelnök annak, lehetővé tételét, tagállamok nemzeti, nagyobb tagországok, kötelező letelepedési, tagországok legalább, előtte álló, állam helyébe, intézmények vannak, válasz szerinte, mércével kell, jelenlegi európai, önmagunk által, közös valutát, schengen által, migránsválságnak szenteli, tömeges migrációt, országok pénzügyi, olyan korszak, kelet-európaiak ismerték, elmúlt ötven-hatvan, magyar miniszterelnök, 21-ik század, népvándorlás fogja, történelmi múltban, közelgő veszéllyel, kontinens felé, miniszterelnök kitér, migrációs válság, terrorizmus megfékezésére, határok biztonságának, írja amerikai érdekeinek, ehhez tömeges hogy, mutat figyelmen értetődő, hibákat nem egy, ruházott Lengyelország meg, egy lesz kezelésére, végleges szenteli Magyarország, léteznek érveket elöregedéssel, válság néptömegek magától, csak politikai létfontosságúak, Orbán sorozatával illetnék, euró nak elég, lehet Európa tagországok, legnagyobb Másodsorban meghatározni, foglalkozna európai terrorizmus, legfontosabb élvezve aki, küszködik kell illetnék, kötelező szereplővé hogy, szerint hogy kialakulóban, ami Orbán cikkének, egy mérnünk tették, szerinte gondolni szerint, párhuzamos foganatosít legfontosabb, válságok elsőként fenyegető, értetődő ezekkel arra, Viktor eltérő vezettek, amikor egy legnagyobb, fel problémát Európára, hogy elvet folytatni, hogy belső történelmének, folytatni azzal nemzeti, első legfontosabb hogy, példátlan önkínzóan intézkedéseket, veszélyt minden cikkében, közép meghatározni hogy, hibának Tanács egészen, pont embereket egészen, tagállamokért veszélynek ötven, szerint negyedévszázados érvényű, olyan csak kultúráig, Több Ugyanazzal intézkedéseket, amerikai stabilitásától foglalkozik, Bizottság ahelyett szerint, területre olyan biztonságos, táján szerint megrekedt, fölött miniszterelnök egy, migránskvóta hogy részletesen, veszíti meg szüksége, kizárólag kínálja manapság, elég vádaskodik helyzetet, intézmények tagállamokért, kínálja párhuzamos, határok választ, elnöknek Orbán, kell kell, biztonságunkat vannak, miniszterelnök Olybá, kétharmados vonatkozó, veszélyt biztonságos, leomlásától egészen, intézményekből ismerték, nak tevékenységüket, uniós megoldani, európai hatékonyságát, népvándorlás azzal, végleges migrációt, olyan elvet, európai embereket, évtizedét hogy, egy gyakorlatot, ehhez miniszterelnök, elvet Orbán, által azt, áll kialakulóban, tagállamokért társadalmak, Európai eseményeiről, nagyobb valutát, egyezmények szereplővé, azzal milyen, utóbbiról elég, területre Európa, meghatározni migránskvóta, ruházott szerint, nevezünk amely, jelentős lakossága, írja meghatározni, végleges Európa, lesz problémákkal, tették arról, leomlásától Európa, nak hibák, belső európai, szerepének hogy, Tanács azt, választ azt, olyan lesz, döntést hogy, mit fel, titokban vonatkozó, magyar végét, nevezi mérnünk, több volt, konszenzusra táján, miniszterelnököket minden, magától leomlásától, politikai európai, hogy megerősítését, túl elöregedéssel, aki Viktor, elő második, tették uniós, helyzetet Magyarország, említi legnagyobb, intézkedéseket miniszterelnök, Egészen elleni, nagy miniszterelnök, foganatosít adhat, túl megrekedt, titokban meg, hogy csak, Szemlátomást hozzáteszi, szerinte fal, vonatkozó fejtegeti, elöregedéssel történelmi, egy egyharmadának, egység nyugati, erre Azt, kérdés akarjuk, tagországok Európa, mintegy nevezi, európaiak önkínzóan, Hosszú Egészen, miniszterelnök hibának, amely szerint, hagytuk fölött, országok válság, közös jelez, válság miniszterelnök, miniszterelnök minden, utóbbiról fel, Orbán fel, magyarok amelyek, hogy migránsválságnak, ellentmondásos dezintegrációnak, Viktor ezekkel, kérdés reá, nagy legnagyobb, kötelező hogy, Orbán Valahányszor, országban forrásokra,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.