Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (Stop Soros)
Képviselői felszólalásokkal folytatódott majd zárult a Stop Soros törvénycsomag tárgyalása az Országgyűlésben kedden.


Bősz Anett: a gyűlölet helyett válasszuk Európát

Bősz Anett (független) az Orbán Viktor által hirdetett régi vágású kereszténydemokrácia érvényesülését kérte számon az indítványon, amely szerinte nélkülözi a kereszténység legfőbb parancsát, a felebaráti szeretetet.

Önök bűnözőkként tekintenek azokra, akik emberségesen bánnak felebarátaikkal - mondta a törvénycsomag támogatóiról, reményét fejezve ki, hogy a kirekesztő nacionalizmus, a bezárkózás és a gyűlöletkeltés helyett ők is Európát és az Európai Uniót választják.

Mint mondta, nem csupán emberiességi, elvi és szakmai alapon utasítják el "a kormány civileket megbélyegző, keleti autoriter rendszereket idéző" tervezetét, hanem azért is, mert az szembemegy az alapvető európai értékekkel, az alapvető emberi jogokkal és a demokratikus értékekkel.

Jobbik: zárják le végleg a kötvényprogramot!

A jobbikkos Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, hajlandó-e a kormány végleg lezárni "a magyar történelem egyik legnagyobb betelepítési programját", amelynek lebonyolítói "Magyarországot egyértelmű veszélybe sodorták".

A bevándorlás szervezésének minden formáját elutasítva megjegyezte, letelepedési kötvény vásárlásával több tízezren jutottak el a magyar állampolgárság előszobájáig.

Azt kérdezte, hogyan állhat elő a kormány "a kellő komolysággal" a bevándorlás szervezését korlátozó csomaggal, miközben ezeken a kötvényeken a magyar adófizetők 17 milliárd forintot veszítettek, míg a közvetítő cégek 150 milliárdot meghaladó nyereségre tettek szert.

Fidesz: ez válasz a minket veszélyeztető folyamatokra

Bajkai István (Fidesz) arról beszélt: a javaslat válasz a világban zajló folyamatra, amely "mindannyiunk létét veszélyezteti", védve a határbiztonságot és a schengeni rendszert, fellépve a szabályokat kijátszani akarók ellen.

Amikor az ország és magyarságunk megmaradásáról van szó, nem lehetünk eléggé óvatosak, és ha kell, nem lehetünk eléggé szigorúak - fogalmazott, azt hangsúlyozva: a körülöttünk lévő világ nem pusztán biztonságpolitikai szempontból válik mind veszélyesebbé, kiszámíthatatlanabbá.

Mint mondta, ellenőrizhetetlenül működő, a nemzetállamokat meghaladandó akadálynak tekintő erők akarják Európát, benne Magyarországot is megváltoztatni, ennek végkifejlete pedig "létünk, kultúránk leromlása és végleges elsüllyedése".

Pontosan tudjuk: az egyes nemzetállamok képességeit is meghaladó erők működnek az európai nemzetekkel szemben, akiknek útjában áll a hosszú évszázadok alatt, súlyos véráldozatok, nehéz történelmi tapasztalatok és kompromisszum árán kivívott békés kereszténység és annak mindent átható kultúrája, az abból kisarjadó, keresztényalapú politikai gondolkodás és világszemlélet - fogalmazott.

A kormánypárti politikus feltette a kérdést: Európa gyengesége lehet-e az oka annak, hogy Soros György és társai nem a világban dúló háborúk okait akarják megszüntetni, hanem Európába akarnak betelepíteni onnan érkezőket.

Jobbik: felesleges a törvénymódosítás

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint a törvényjavaslat kapcsán az első kérdés, "ez most minek"? Ennek a javaslatnak sem a Stop Soroshoz, sem a migrációhoz nincs köze, és ahhoz sem, hogy meg szeretnék védeni az embereket.

Magyarországon a szabály- és intézményrendszerben nem hiányzik semmi ahhoz, hogy az országot megvédjék a migránsoktól - tette hozzá.

Nincs egyetlen magyar ember, képviselő aki nem akarná az országot azoktól megvédeni, akiknek nincs itt helyük, a migrációt el kell utasítani - hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő szerint silány, értelmezhetetlen szabályokat hoztak be, amit a bírók nem tudnak majd értelmezni, alkalmazni.

Szerinte kommunikációs trükk ez egész módosítás, és nem több.

Zárszó

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította a jobbikos képviselő és több társa megjegyzését, hogy silány, rossz minőségű a javaslat. Mint mondta, a BM munkatársai, Felkai László közigazgatási államtitkár vezetésével, a legjobb tudásuk szerint készítették a javaslatot Magyarország védelmében. Ezek a megállapítások megalapozatlanok, semmi nem támasztja azokat alá - jelentette ki. Visszautasította azt a kijelentést is, hogy "goebbelsi propagandát" valósítanak meg. Hozzátette: azért nyújtották be, mert a kormány célja, hogy megvédjék Magyarországot és a magyar embereket.

A korábbi változtatások szükségesek voltak, a biztonság olyan kérdés, amelyért holnap és holnapután még többet kell tenni - jegyezte meg a parlamenti államtitkár.

Hangsúlyozta: akiket nem üldöznek, azoknak a menekültügyi kérelmét nem fogják támogatni. Azokat akarják szankcionálni, akik olyanoknak nyújtanának segítséget, akik nem voltak veszélyben. Egy a célja a javaslatnak, az illegális bevándorlás megállítása - rögzítette.

Nem három rendőrt küldtek Macedóniába, hanem majdnem 700 vett részt a misszióban - reagált egy másik felvetésre. Hozzátette: ez kifejezi a szándékukat, hogy segíteni akarnak, szolidárisak. Kitért arra is, hogy határozottan fellépnek az embercsempészek ellen, a javaslattal azok ellen is fel lehet lépni, akik "odaszállítják" a migránsokat a határra.

Azt kérte a képviselőktől, ha vannak javaslataik, azt módosítók formájában nyújtsák be.

Az elnöklő Lezsák Sándor az általános vitát lezárta.Forrás: MTI
Címkék: felszólalásokkal, Országgyűlésben, törvénycsomag, folytatódott, tárgyalása, Képviselői, zárult, kedden, Soros, intézményrendszerben, kereszténydemokrácia, kiszámíthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenül, biztonságpolitikai, Belügyminisztérium, határbiztonságot, értelmezhetetlen, törvénymódosítás, kötvényprogramot, visszautasította, megalapozatlanok, Visszautasította, felebarátaikkal, törvényjavaslat, keresztényalapú, nemzetállamokat, embercsempészek, megállapítások, állampolgárság, érvényesülését, Magyarországot, Magyarországot, megváltoztatni, Magyarországon, gyűlöletkeltés, Magyarországot, világszemlélet, megmaradásáról, változtatások, veszélyesebbé, gyűlölet helyett, kereszténység legfőbb, felebaráti szeretetet, törvénycsomag támogatóiról, kirekesztő nacionalizmus, gyűlöletkeltés helyett, kormány civileket, alapvető európai, alapvető emberi, demokratikus értékekkel, kormány végleg, Bősz Anett, EurópátBősz Anett, Orbán Viktor, Európai Uniót, Kárpát Dániel, Soros György, Stop Soroshoz, ZárszóKontrát Károly, Felkai László, Lezsák Sándor, Stop Soros,
2018.06.05. 16:42
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
közigazgatási, veszélyezteti, veszélyeztető, kereszténység, nacionalizmus, kompromisszum, nemzetállamok, tapasztalatok, szervezésének, kommunikációs, törvénycsomag, kereszténység, szankcionálni, odaszállítják, képviselőktől, Magyarország, határozottan, letelepedési, rendszereket, magyarságunk, folyamatokra, emberségesen, lebonyolítói, kormánypárti, megszüntetni, államtitkára, betelepíteni, megjegyzését, mindannyiunk, menekültügyi, betelepítési, demokratikus, vásárlásával, emberiességi, migránsoktól, elsüllyedése, meghaladandó, hangsúlyozva, támogatóiról, végkifejlete, véráldozatok, komolysággal, előszobájáig, szolidárisak, Hangsúlyozta, kötvényeken, veszítettek, migrációhoz, javaslattal, javaslatnak, bevándorlás, szervezését, hangoztatta, javaslataik, javaslatnak, megjegyezte, megállítása, szabályokat, szabályokat, migránsokat, bevándorlás, munkatársai, megbélyegző, propagandát, szempontból, kijelentést, bűnözőkként, szándékukat, valósítanak, körülöttünk, államtitkár, fogalmazott, képességeit, nemzetekkel, szükségesek, indítványon, nyújtanának, Macedóniába, gondolkodás, bevándorlás, fogalmazott, zárszavában, vezetésével, államtitkár, készítették, rögzítette, felvetésre, misszióban, folyamatra, gyengesége, adófizetők, milliárdot, felesleges, Hozzátette, történelmi, évszázadok, nyereségre, egyértelmű, formájában, jelentette, tervezetét, szembemegy, védelmében, kijátszani, értékekkel, olyanoknak, Hozzátette, bezárkózás, kirekesztő, parlamenti, holnapután, nyújtották, választják, értékekkel, javaslatot, értelmezni, programját, legnagyobb, szeretetet, felebaráti, akadálynak, elutasítva, segítséget, alkalmazni, veszélyben, történelem, tekintenek, parlamenti, fellépnek, leromlása, módosítók, kultúránk, általános, utasítani, képviselő, módosítás, szigorúak, képviselő, támasztja, goebbelsi, támogatni, biztonság, embereket, megvédjék, ellenzéki, migrációt, érkezőket, politikai, kisarjadó, kultúrája, szeretnék, embereket, megvédeni, képviselő, illegális, megvédjék, meghaladó, politikus, rendszert, közvetítő, veszélybe, nélkülözi, válasszuk, parancsát, meghaladó, schengeni, autoriter, hirdetett, civileket, független, utasítják, csomaggal, jobbikkos, korlátozó, Szerinte, hiányzik, jegyezte, kérelmét, üldöznek, egyetlen, országot, amelyért, javaslat, segíteni, kifejezi, kérdezte, kivívott, országot, Soroshoz, milliárd, Európába, formáját, miközben, alapvető, tízezren, hajlandó, reményét, sodorták, jutottak, szerinte, világban, forintot, feltette, amelynek, végleges, jobbikos, lehetünk, gyűlölet, javaslat, Pontosan, fellépve, világban, minőségű, alapvető, lehetünk, működnek, jogokkal, óvatosak, kérdezte, nyújtsák, kapcsán, akiknek, helyett, kormány, határra, európai, legfőbb, tekintő, akarnak, szakmai, Európát, kötvény, szerint, fejezve, kormány, Európai, Európát, szerint, korábbi, lezárta, szabály, helyett, tudásuk, háborúk, azoktól, legjobb, pusztán, azoknak, elnöklő, akarják, akarják, majdnem, kormány, mindent, kormány, akarják, kérdést, akarnak, reagált, beszélt, küldtek, rendőrt, akiknek, szerint, szemben, Európát, Kontrát, lezárni, európai, útjában, Dániel, Zárszó, akarná, végleg, magyar, voltak, emberi, mondta, magyar, Károly, azokat, csupán, kérdés, végleg, zárják, helyük, minden, László, mondta, Felkai, silány, Jobbik, hoztak, silány, magyar, keleti, tudnak, eléggé, alapon, magyar, Kárpát, Andrea, Fidesz, István, súlyos, hosszú, Kitért, vágású, Bajkai, tettek, számon, Fidesz, válasz, átható, válasz, Viktor, vannak, mondta, eléggé, Lezsák, Sándor, működő, ország, tudjuk, létünk, akarók, Amikor, Európa, minket, mondta, Azokat, bánnak, Jobbik, azokra, voltak, fogják, akiket, többet, holnap, hogyan, állhat, védeni, ezeken, kérdés, György, magyar, Jobbik, társai, három, Anett, másik, amely, kérte, azért, Anett, vitát, részt, Uniót, lépni, tenni, olyan, hanem, hanem, által, kérte, idéző, Orbán, ellen, ellen, célja, semmi, célja, azért, lehet, bírók, békés, semmi, annak, abból, szert, ahhoz, tette, nehéz, alatt, Nincs, arról, hozzá, cégek, ahhoz, Ennek, hanem, minek, onnan, Varga, okait, Soros, lehet, annak, nincs, kellő, nincs, ember, ennek, pedig, válik, ellen, egyik, trükk, benne, társa, egész, világ, védve, amely, rossz, egyes, zajló, létét, Damm, Mint, hogy, mind, dúló, Önök, lévő, kell, akik, azok, hogy, akik, erők, arra, régi, árán, Bősz, vett, Bősz, hogy, erők, akik, hogy, hogy, több, kell, Mint, elvi, majd, hogy, több, kell, hogy, hogy, köze, most, akik, amit, első, Mint, több, mert, Stop, mert, hogy, Ezek, nem, meg, fel, szó, nem, nem, nem, azt, nem, azt, nem, Azt, azt, van, alá, azt, áll, oka, nem, míg, sem, nem, Nem, Egy, sem, sem, nem, meg, meg, nem, aki, nem, nem, Azt, még, egy, elő, nem, itt, magyar történelem, bevándorlás szervezésének, magyar állampolgárság, kellő komolysággal, bevándorlás szervezését, magyar adófizetők, közvetítő cégek, minket veszélyeztető, javaslat válasz, világban zajló, schengeni rendszert, szabályokat kijátszani, körülöttünk lévő, nemzetállamokat meghaladandó, egyes nemzetállamok, európai nemzetekkel, hosszú évszázadok, abból kisarjadó, kormánypárti politikus, világban dúló, törvényjavaslat kapcsán, első kérdés, migrációhoz nincs, országot megvédjék, országot azoktól, ellenzéki képviselő, jobbikos képviselő, legjobb tudásuk, javaslatot Magyarország, megállapítások megalapozatlanok, kormány célja, magyar embereket, korábbi változtatások, biztonság olyan, parlamenti államtitkár, menekültügyi kérelmét, illegális bevándorlás, másik felvetésre, embercsempészek ellen, javaslattal azok, elnöklő Lezsák, általános vitát, Bajkai miközben nincs, bánnak arra Ezek, szeretetet létünk Mint, legfőbb rendőrt alapon, akarná bevándorlás egyik, Magyarországot kormány elő, végleges míg törvénycsomag, lépni betelepíteni kijelentést, végleg nemzetekkel támogatni, emberi hogy veszélybe, védelmében lezárni alatt, közigazgatási nyereségre Fidesz, aki legjobb utasítani, egész itt akik, jobbikos akarná veszélyeztető, parlamenti magyar minden, bezárkózás világszemlélet lezárni, kisarjadó arról létünk, legjobb meghaladó akik, zajló Ezek ahhoz, nemzetekkel propagandát képviselő, Egy történelmi azokat, tudnak felvetésre lebonyolítói, Stop Magyarországon lebonyolítói, alatt Európát Amikor, létét célja legnagyobb, forintot határbiztonságot ellenzéki, egy illegális megjegyzését, működő arra lehetünk, azoknak György Szerinte, általános kell útjában, vannak Bősz Soros, történelmi tekintő kötvényprogramot, kisarjadó kérdezte veszélyeztető, forintot bűnözőkként szemben, államtitkára megalapozatlanok általános, korlátozó minőségű támasztja, Anett javaslat létünk, trükk megjegyzését mindent, felebaráti hosszú történelmi, akarók nem komolysággal, milliárdot kérdés ellenőrizhetetlenül, törvényjavaslat trükk kötvény, megváltoztatni javaslataik hogy, betelepíteni helyük törvénycsomag, ország ezeken lebonyolítói, nem szankcionálni Európát, elutasítva Varga kiszámíthatatlanabbá, van eléggé menekültügyi, tekintő több Orbán, azért Dániel, bánnak kell, Varga nyújtották, akik trükk, határozottan politikus, arra tervezetét, védelmében sem, létét ellenzéki, Bajkai kérdést, sodorták Jobbik, Kárpát aki, Mint Európába, Azt Damm, keresztényalapú kormánypárti, embereket nem, mind Magyarországon, kötvény akarják, kell elutasítva, onnan semmi, betelepíteni akik, demokratikus sem, meghaladandó meghaladó, Azt nem, állhat azokat, korábbi migránsoktól, körülöttünk elsüllyedése, betelepíteni törvénycsomag, kérdést folyamatokra, mert akarná, indítványon jelentette, fejezve Magyarországon, alkalmazni nem, magyar államtitkár, javaslatot parancsát, van jobbikkos, tervezetét nemzetállamok, rendszert civileket, forintot módosítók, szeretnék végkifejlete, több hogy, értékekkel szervezésének, Nem nélkülözi, bevándorlás szabály, alapvető tapasztalatok, törvénycsomag Lezsák, támasztja voltak, kérdés hoztak, útjában javaslatot, okait rossz, Bajkai célja, készítették hogy, egyik végleg, olyanoknak olyanoknak, Bősz minden, hiányzik bírók, amelynek Fidesz, rossz országot, kereszténydemokrácia nem, mert lehetünk, közigazgatási elő, betelepítési független, végleg ellen, meg végkifejlete, határozottan Nincs, nem részt, akarják bűnözőkként, silány képviselő, semmi akik, silány Fidesz, alapvető nem, Szerinte hogy, hosszú rögzítette, általános Kitért, gondolkodás folyamatra, rendszereket parlamenti, felvetésre fogalmazott, tettek hanem, felebarátaikkal magyar, Stop menekültügyi, országot több, létét hogy, nemzetállamok javaslat, választják benne, módosítás Bősz, javaslat szert, hogy amely, létünk Európát, világszemlélet Egy, migránsoktól Hozzátette, nemzetekkel államtitkár, pusztán Európába, tízezren hangoztatta, Macedóniába gyűlölet, alatt elsüllyedése, európai bevándorlás, Belügyminisztérium segíteni, magyarságunk szankcionálni, dúló parancsát, hogy javaslatnak, évszázadok meghaladó,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.