Belépés
Keresés
Naptár
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (Stop Soros)
Képviselői felszólalásokkal folytatódott majd zárult a Stop Soros törvénycsomag tárgyalása az Országgyűlésben kedden.


Bősz Anett: a gyűlölet helyett válasszuk Európát

Bősz Anett (független) az Orbán Viktor által hirdetett régi vágású kereszténydemokrácia érvényesülését kérte számon az indítványon, amely szerinte nélkülözi a kereszténység legfőbb parancsát, a felebaráti szeretetet.

Önök bűnözőkként tekintenek azokra, akik emberségesen bánnak felebarátaikkal - mondta a törvénycsomag támogatóiról, reményét fejezve ki, hogy a kirekesztő nacionalizmus, a bezárkózás és a gyűlöletkeltés helyett ők is Európát és az Európai Uniót választják.

Mint mondta, nem csupán emberiességi, elvi és szakmai alapon utasítják el "a kormány civileket megbélyegző, keleti autoriter rendszereket idéző" tervezetét, hanem azért is, mert az szembemegy az alapvető európai értékekkel, az alapvető emberi jogokkal és a demokratikus értékekkel.

Jobbik: zárják le végleg a kötvényprogramot!

A jobbikkos Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, hajlandó-e a kormány végleg lezárni "a magyar történelem egyik legnagyobb betelepítési programját", amelynek lebonyolítói "Magyarországot egyértelmű veszélybe sodorták".

A bevándorlás szervezésének minden formáját elutasítva megjegyezte, letelepedési kötvény vásárlásával több tízezren jutottak el a magyar állampolgárság előszobájáig.

Azt kérdezte, hogyan állhat elő a kormány "a kellő komolysággal" a bevándorlás szervezését korlátozó csomaggal, miközben ezeken a kötvényeken a magyar adófizetők 17 milliárd forintot veszítettek, míg a közvetítő cégek 150 milliárdot meghaladó nyereségre tettek szert.

Fidesz: ez válasz a minket veszélyeztető folyamatokra

Bajkai István (Fidesz) arról beszélt: a javaslat válasz a világban zajló folyamatra, amely "mindannyiunk létét veszélyezteti", védve a határbiztonságot és a schengeni rendszert, fellépve a szabályokat kijátszani akarók ellen.

Amikor az ország és magyarságunk megmaradásáról van szó, nem lehetünk eléggé óvatosak, és ha kell, nem lehetünk eléggé szigorúak - fogalmazott, azt hangsúlyozva: a körülöttünk lévő világ nem pusztán biztonságpolitikai szempontból válik mind veszélyesebbé, kiszámíthatatlanabbá.

Mint mondta, ellenőrizhetetlenül működő, a nemzetállamokat meghaladandó akadálynak tekintő erők akarják Európát, benne Magyarországot is megváltoztatni, ennek végkifejlete pedig "létünk, kultúránk leromlása és végleges elsüllyedése".

Pontosan tudjuk: az egyes nemzetállamok képességeit is meghaladó erők működnek az európai nemzetekkel szemben, akiknek útjában áll a hosszú évszázadok alatt, súlyos véráldozatok, nehéz történelmi tapasztalatok és kompromisszum árán kivívott békés kereszténység és annak mindent átható kultúrája, az abból kisarjadó, keresztényalapú politikai gondolkodás és világszemlélet - fogalmazott.

A kormánypárti politikus feltette a kérdést: Európa gyengesége lehet-e az oka annak, hogy Soros György és társai nem a világban dúló háborúk okait akarják megszüntetni, hanem Európába akarnak betelepíteni onnan érkezőket.

Jobbik: felesleges a törvénymódosítás

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint a törvényjavaslat kapcsán az első kérdés, "ez most minek"? Ennek a javaslatnak sem a Stop Soroshoz, sem a migrációhoz nincs köze, és ahhoz sem, hogy meg szeretnék védeni az embereket.

Magyarországon a szabály- és intézményrendszerben nem hiányzik semmi ahhoz, hogy az országot megvédjék a migránsoktól - tette hozzá.

Nincs egyetlen magyar ember, képviselő aki nem akarná az országot azoktól megvédeni, akiknek nincs itt helyük, a migrációt el kell utasítani - hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő szerint silány, értelmezhetetlen szabályokat hoztak be, amit a bírók nem tudnak majd értelmezni, alkalmazni.

Szerinte kommunikációs trükk ez egész módosítás, és nem több.

Zárszó

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította a jobbikos képviselő és több társa megjegyzését, hogy silány, rossz minőségű a javaslat. Mint mondta, a BM munkatársai, Felkai László közigazgatási államtitkár vezetésével, a legjobb tudásuk szerint készítették a javaslatot Magyarország védelmében. Ezek a megállapítások megalapozatlanok, semmi nem támasztja azokat alá - jelentette ki. Visszautasította azt a kijelentést is, hogy "goebbelsi propagandát" valósítanak meg. Hozzátette: azért nyújtották be, mert a kormány célja, hogy megvédjék Magyarországot és a magyar embereket.

A korábbi változtatások szükségesek voltak, a biztonság olyan kérdés, amelyért holnap és holnapután még többet kell tenni - jegyezte meg a parlamenti államtitkár.

Hangsúlyozta: akiket nem üldöznek, azoknak a menekültügyi kérelmét nem fogják támogatni. Azokat akarják szankcionálni, akik olyanoknak nyújtanának segítséget, akik nem voltak veszélyben. Egy a célja a javaslatnak, az illegális bevándorlás megállítása - rögzítette.

Nem három rendőrt küldtek Macedóniába, hanem majdnem 700 vett részt a misszióban - reagált egy másik felvetésre. Hozzátette: ez kifejezi a szándékukat, hogy segíteni akarnak, szolidárisak. Kitért arra is, hogy határozottan fellépnek az embercsempészek ellen, a javaslattal azok ellen is fel lehet lépni, akik "odaszállítják" a migránsokat a határra.

Azt kérte a képviselőktől, ha vannak javaslataik, azt módosítók formájában nyújtsák be.

Az elnöklő Lezsák Sándor az általános vitát lezárta.Forrás: MTI
Címkék: felszólalásokkal, Országgyűlésben, törvénycsomag, folytatódott, tárgyalása, Képviselői, zárult, kedden, Soros, intézményrendszerben, kereszténydemokrácia, kiszámíthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenül, biztonságpolitikai, Belügyminisztérium, határbiztonságot, értelmezhetetlen, törvénymódosítás, kötvényprogramot, visszautasította, megalapozatlanok, Visszautasította, felebarátaikkal, törvényjavaslat, keresztényalapú, nemzetállamokat, embercsempészek, megállapítások, állampolgárság, érvényesülését, Magyarországot, Magyarországot, megváltoztatni, Magyarországon, gyűlöletkeltés, Magyarországot, világszemlélet, megmaradásáról, változtatások, veszélyesebbé, gyűlölet helyett, kereszténység legfőbb, felebaráti szeretetet, törvénycsomag támogatóiról, kirekesztő nacionalizmus, gyűlöletkeltés helyett, kormány civileket, alapvető európai, alapvető emberi, demokratikus értékekkel, kormány végleg, Bősz Anett, EurópátBősz Anett, Orbán Viktor, Európai Uniót, Kárpát Dániel, Soros György, Stop Soroshoz, ZárszóKontrát Károly, Felkai László, Lezsák Sándor, Stop Soros,
2018.06.05. 16:42
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
közigazgatási, veszélyezteti, veszélyeztető, kereszténység, nacionalizmus, kompromisszum, nemzetállamok, tapasztalatok, szervezésének, kommunikációs, törvénycsomag, kereszténység, szankcionálni, odaszállítják, képviselőktől, Magyarország, határozottan, letelepedési, rendszereket, magyarságunk, folyamatokra, emberségesen, lebonyolítói, kormánypárti, megszüntetni, államtitkára, betelepíteni, megjegyzését, mindannyiunk, menekültügyi, betelepítési, demokratikus, vásárlásával, emberiességi, migránsoktól, elsüllyedése, meghaladandó, hangsúlyozva, támogatóiról, végkifejlete, véráldozatok, komolysággal, előszobájáig, szolidárisak, Hangsúlyozta, kötvényeken, veszítettek, migrációhoz, javaslattal, javaslatnak, bevándorlás, szervezését, hangoztatta, javaslataik, javaslatnak, megjegyezte, megállítása, szabályokat, szabályokat, migránsokat, bevándorlás, munkatársai, megbélyegző, propagandát, szempontból, kijelentést, bűnözőkként, szándékukat, valósítanak, körülöttünk, államtitkár, fogalmazott, képességeit, nemzetekkel, szükségesek, indítványon, nyújtanának, Macedóniába, gondolkodás, bevándorlás, fogalmazott, zárszavában, vezetésével, államtitkár, készítették, rögzítette, felvetésre, misszióban, folyamatra, gyengesége, adófizetők, milliárdot, felesleges, Hozzátette, történelmi, évszázadok, nyereségre, egyértelmű, formájában, jelentette, tervezetét, szembemegy, védelmében, kijátszani, értékekkel, olyanoknak, Hozzátette, bezárkózás, kirekesztő, parlamenti, holnapután, nyújtották, választják, értékekkel, javaslatot, értelmezni, programját, legnagyobb, szeretetet, felebaráti, akadálynak, elutasítva, segítséget, alkalmazni, veszélyben, történelem, tekintenek, parlamenti, fellépnek, leromlása, módosítók, kultúránk, általános, utasítani, képviselő, módosítás, szigorúak, képviselő, támasztja, goebbelsi, támogatni, biztonság, embereket, megvédjék, ellenzéki, migrációt, érkezőket, politikai, kisarjadó, kultúrája, szeretnék, embereket, megvédeni, képviselő, illegális, megvédjék, meghaladó, politikus, rendszert, közvetítő, veszélybe, nélkülözi, válasszuk, parancsát, meghaladó, schengeni, autoriter, hirdetett, civileket, független, utasítják, csomaggal, jobbikkos, korlátozó, Szerinte, hiányzik, jegyezte, kérelmét, üldöznek, egyetlen, országot, amelyért, javaslat, segíteni, kifejezi, kérdezte, kivívott, országot, Soroshoz, milliárd, Európába, formáját, miközben, alapvető, tízezren, hajlandó, reményét, sodorták, jutottak, szerinte, világban, forintot, feltette, amelynek, végleges, jobbikos, lehetünk, gyűlölet, javaslat, Pontosan, fellépve, világban, minőségű, alapvető, lehetünk, működnek, jogokkal, óvatosak, kérdezte, nyújtsák, kapcsán, akiknek, helyett, kormány, határra, európai, legfőbb, tekintő, akarnak, szakmai, Európát, kötvény, szerint, fejezve, kormány, Európai, Európát, szerint, korábbi, lezárta, szabály, helyett, tudásuk, háborúk, azoktól, legjobb, pusztán, azoknak, elnöklő, akarják, akarják, majdnem, kormány, mindent, kormány, akarják, kérdést, akarnak, reagált, beszélt, küldtek, rendőrt, akiknek, szerint, szemben, Európát, Kontrát, lezárni, európai, útjában, Dániel, Zárszó, akarná, végleg, magyar, voltak, emberi, mondta, magyar, Károly, azokat, csupán, kérdés, végleg, zárják, helyük, minden, László, mondta, Felkai, silány, Jobbik, hoztak, silány, magyar, keleti, tudnak, eléggé, alapon, magyar, Kárpát, Andrea, Fidesz, István, súlyos, hosszú, Kitért, vágású, Bajkai, tettek, számon, Fidesz, válasz, átható, válasz, Viktor, vannak, mondta, eléggé, Lezsák, Sándor, működő, ország, tudjuk, létünk, akarók, Amikor, Európa, minket, mondta, Azokat, bánnak, Jobbik, azokra, voltak, fogják, akiket, többet, holnap, hogyan, állhat, védeni, ezeken, kérdés, György, magyar, Jobbik, társai, három, Anett, másik, amely, kérte, azért, Anett, vitát, részt, Uniót, lépni, tenni, olyan, hanem, hanem, által, kérte, idéző, Orbán, ellen, ellen, célja, semmi, célja, azért, lehet, bírók, békés, semmi, annak, abból, szert, ahhoz, tette, nehéz, alatt, Nincs, arról, hozzá, cégek, ahhoz, Ennek, hanem, minek, onnan, Varga, okait, Soros, lehet, annak, nincs, kellő, nincs, ember, ennek, pedig, válik, ellen, egyik, trükk, benne, társa, egész, világ, védve, amely, rossz, egyes, zajló, létét, Damm, Mint, hogy, mind, dúló, Önök, lévő, kell, akik, azok, hogy, akik, erők, arra, régi, árán, Bősz, vett, Bősz, hogy, erők, akik, hogy, hogy, több, kell, Mint, elvi, majd, hogy, több, kell, hogy, hogy, köze, most, akik, amit, első, Mint, több, mert, Stop, mert, hogy, Ezek, nem, meg, fel, szó, nem, nem, nem, azt, nem, azt, nem, Azt, azt, van, alá, azt, áll, oka, nem, míg, sem, nem, Nem, Egy, sem, sem, nem, meg, meg, nem, aki, nem, nem, Azt, még, egy, elő, nem, itt, magyar történelem, bevándorlás szervezésének, magyar állampolgárság, kellő komolysággal, bevándorlás szervezését, magyar adófizetők, közvetítő cégek, minket veszélyeztető, javaslat válasz, világban zajló, schengeni rendszert, szabályokat kijátszani, körülöttünk lévő, nemzetállamokat meghaladandó, egyes nemzetállamok, európai nemzetekkel, hosszú évszázadok, abból kisarjadó, kormánypárti politikus, világban dúló, törvényjavaslat kapcsán, első kérdés, migrációhoz nincs, országot megvédjék, országot azoktól, ellenzéki képviselő, jobbikos képviselő, legjobb tudásuk, javaslatot Magyarország, megállapítások megalapozatlanok, kormány célja, magyar embereket, korábbi változtatások, biztonság olyan, parlamenti államtitkár, menekültügyi kérelmét, illegális bevándorlás, másik felvetésre, embercsempészek ellen, javaslattal azok, elnöklő Lezsák, általános vitát, szerint ennek Varga, Jobbik kötvényeken olyan, folyamatokra javaslatnak hogy, régi válasz tízezren, Egy határbiztonságot amelyért, alapvető van Felkai, nacionalizmus migrációt azoknak, magyar szembemegy szempontból, szakmai akarják menekültügyi, Magyarország választják Hangsúlyozta, kérdezte békés van, kirekesztő jobbikos folyamatokra, elő akarnak Hozzátette, hogy kivívott kell, goebbelsi csomaggal első, kérte egyes erők, támasztja hogy nemzetekkel, zajló legfőbb jobbikos, kötvényprogramot Egy meg, támogatóiról veszélyesebbé tervezetét, javaslatot akarják biztonságpolitikai, gyengesége Ennek fellépve, támogatni hozzá még, magyar bánnak amelyért, határra itt Nincs, kérelmét amely tudnak, értékekkel megállapítások azoktól, javaslat Bősz itt, elvi kell Nem, árán visszautasította törvényjavaslat, demokratikus veszélyben szerint, elsüllyedése azoktól szeretnék, emberi zajló migránsoktól, Zárszó formáját lehet, sem majd lehet, idéző elutasítva legjobb, közvetítő kérdést szerint, Bősz nem hajlandó, Bősz akik módosítás, létét célja érkezőket, régi arra Andrea, alapvető még előszobájáig, bírók akarná nem, akik véráldozatok üldöznek, azokra lebonyolítói elutasítva, legfőbb Damm végleg, itt indítványon megjegyzését, szerint nemzetállamok emberségesen, sem nem meg, segítséget hozzá lépni, magyar vannak, László egyértelmű, tapasztalatok kérdés, csomaggal védve, szervezését rendszert, Anett alkalmazni, ellen országot, jegyezte embercsempészek, erők felesleges, Jobbik hogy, jutottak másik, jutottak Európát, ennek kifejezi, jobbikos minek, többet gyengesége, pusztán utasítani, hogy betelepítési, akiknek Azt, György meg, arról azok, elutasítva kötvény, javaslattal nemzetállamokat, kell kérdést, kereszténység abból, ahhoz akarók, átható nyújtanának, jobbikkos szervezésének, kérdés képességeit, kormány veszítettek, aki szabályokat, hirdetett korábbi, helyett szembemegy, magyar felebarátaikkal, nemzetekkel biztonság, alá nem, bűnözőkként nyereségre, kérdezte érkezőket, értékekkel közvetítő, árán politikai, migránsoktól számon, kereszténydemokrácia abból, létét Szerinte, létét reagált, mondta támasztja, akiket európai, tekintő közigazgatási, nacionalizmus áll, általános fogják, nem szerint, biztonságpolitikai nem, határra fogalmazott, megbélyegző nem, elnöklő lehetünk, módosítók üldöznek, arról reményét, embercsempészek hozzá, fogalmazott vett, szabályokat embercsempészek, Európába Orbán, megvédjék kormánypárti, általános amely, megjegyezte hirdetett, minek nyújtsák, veszélyesebbé tette, sem nacionalizmus, társai Pontosan, Hozzátette hogy, amelyért arról, ellenzéki kérdés, munkatársai betelepíteni, meghaladandó bevándorlás, kell goebbelsi, kereszténység változtatások, meghaladó fejezve, Soros kérdés, László megszüntetni, mindent bírók, kormány biztonság, adófizetők mindent, folyamatokra indítványon, mondta nincs, vannak akik, akiket gyűlöletkeltés, Bajkai törvénymódosítás, célja ember, elsüllyedése hogy, törvénymódosítás határbiztonságot, nemzetekkel folyamatokra, kompromisszum rendőrt, zárják régi, szembemegy valósítanak, Egy hozzá, nem javaslat, államtitkára munkatársai, meg nyújtanának, hirdetett magyar, ellenőrizhetetlenül megalapozatlanok, forintot állhat, nemzetállamok tapasztalatok, Anett trükk,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.