Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.05 2018. Június 2018.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (Stop Soros)
Képviselői felszólalásokkal folytatódott majd zárult a Stop Soros törvénycsomag tárgyalása az Országgyűlésben kedden.


Bősz Anett: a gyűlölet helyett válasszuk Európát

Bősz Anett (független) az Orbán Viktor által hirdetett régi vágású kereszténydemokrácia érvényesülését kérte számon az indítványon, amely szerinte nélkülözi a kereszténység legfőbb parancsát, a felebaráti szeretetet.

Önök bűnözőkként tekintenek azokra, akik emberségesen bánnak felebarátaikkal - mondta a törvénycsomag támogatóiról, reményét fejezve ki, hogy a kirekesztő nacionalizmus, a bezárkózás és a gyűlöletkeltés helyett ők is Európát és az Európai Uniót választják.

Mint mondta, nem csupán emberiességi, elvi és szakmai alapon utasítják el "a kormány civileket megbélyegző, keleti autoriter rendszereket idéző" tervezetét, hanem azért is, mert az szembemegy az alapvető európai értékekkel, az alapvető emberi jogokkal és a demokratikus értékekkel.

Jobbik: zárják le végleg a kötvényprogramot!

A jobbikkos Z. Kárpát Dániel azt kérdezte, hajlandó-e a kormány végleg lezárni "a magyar történelem egyik legnagyobb betelepítési programját", amelynek lebonyolítói "Magyarországot egyértelmű veszélybe sodorták".

A bevándorlás szervezésének minden formáját elutasítva megjegyezte, letelepedési kötvény vásárlásával több tízezren jutottak el a magyar állampolgárság előszobájáig.

Azt kérdezte, hogyan állhat elő a kormány "a kellő komolysággal" a bevándorlás szervezését korlátozó csomaggal, miközben ezeken a kötvényeken a magyar adófizetők 17 milliárd forintot veszítettek, míg a közvetítő cégek 150 milliárdot meghaladó nyereségre tettek szert.

Fidesz: ez válasz a minket veszélyeztető folyamatokra

Bajkai István (Fidesz) arról beszélt: a javaslat válasz a világban zajló folyamatra, amely "mindannyiunk létét veszélyezteti", védve a határbiztonságot és a schengeni rendszert, fellépve a szabályokat kijátszani akarók ellen.

Amikor az ország és magyarságunk megmaradásáról van szó, nem lehetünk eléggé óvatosak, és ha kell, nem lehetünk eléggé szigorúak - fogalmazott, azt hangsúlyozva: a körülöttünk lévő világ nem pusztán biztonságpolitikai szempontból válik mind veszélyesebbé, kiszámíthatatlanabbá.

Mint mondta, ellenőrizhetetlenül működő, a nemzetállamokat meghaladandó akadálynak tekintő erők akarják Európát, benne Magyarországot is megváltoztatni, ennek végkifejlete pedig "létünk, kultúránk leromlása és végleges elsüllyedése".

Pontosan tudjuk: az egyes nemzetállamok képességeit is meghaladó erők működnek az európai nemzetekkel szemben, akiknek útjában áll a hosszú évszázadok alatt, súlyos véráldozatok, nehéz történelmi tapasztalatok és kompromisszum árán kivívott békés kereszténység és annak mindent átható kultúrája, az abból kisarjadó, keresztényalapú politikai gondolkodás és világszemlélet - fogalmazott.

A kormánypárti politikus feltette a kérdést: Európa gyengesége lehet-e az oka annak, hogy Soros György és társai nem a világban dúló háborúk okait akarják megszüntetni, hanem Európába akarnak betelepíteni onnan érkezőket.

Jobbik: felesleges a törvénymódosítás

Varga-Damm Andrea (Jobbik) szerint a törvényjavaslat kapcsán az első kérdés, "ez most minek"? Ennek a javaslatnak sem a Stop Soroshoz, sem a migrációhoz nincs köze, és ahhoz sem, hogy meg szeretnék védeni az embereket.

Magyarországon a szabály- és intézményrendszerben nem hiányzik semmi ahhoz, hogy az országot megvédjék a migránsoktól - tette hozzá.

Nincs egyetlen magyar ember, képviselő aki nem akarná az országot azoktól megvédeni, akiknek nincs itt helyük, a migrációt el kell utasítani - hangoztatta.

Az ellenzéki képviselő szerint silány, értelmezhetetlen szabályokat hoztak be, amit a bírók nem tudnak majd értelmezni, alkalmazni.

Szerinte kommunikációs trükk ez egész módosítás, és nem több.

Zárszó

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára zárszavában visszautasította a jobbikos képviselő és több társa megjegyzését, hogy silány, rossz minőségű a javaslat. Mint mondta, a BM munkatársai, Felkai László közigazgatási államtitkár vezetésével, a legjobb tudásuk szerint készítették a javaslatot Magyarország védelmében. Ezek a megállapítások megalapozatlanok, semmi nem támasztja azokat alá - jelentette ki. Visszautasította azt a kijelentést is, hogy "goebbelsi propagandát" valósítanak meg. Hozzátette: azért nyújtották be, mert a kormány célja, hogy megvédjék Magyarországot és a magyar embereket.

A korábbi változtatások szükségesek voltak, a biztonság olyan kérdés, amelyért holnap és holnapután még többet kell tenni - jegyezte meg a parlamenti államtitkár.

Hangsúlyozta: akiket nem üldöznek, azoknak a menekültügyi kérelmét nem fogják támogatni. Azokat akarják szankcionálni, akik olyanoknak nyújtanának segítséget, akik nem voltak veszélyben. Egy a célja a javaslatnak, az illegális bevándorlás megállítása - rögzítette.

Nem három rendőrt küldtek Macedóniába, hanem majdnem 700 vett részt a misszióban - reagált egy másik felvetésre. Hozzátette: ez kifejezi a szándékukat, hogy segíteni akarnak, szolidárisak. Kitért arra is, hogy határozottan fellépnek az embercsempészek ellen, a javaslattal azok ellen is fel lehet lépni, akik "odaszállítják" a migránsokat a határra.

Azt kérte a képviselőktől, ha vannak javaslataik, azt módosítók formájában nyújtsák be.

Az elnöklő Lezsák Sándor az általános vitát lezárta.Forrás: MTI
Címkék: felszólalásokkal, Országgyűlésben, törvénycsomag, folytatódott, tárgyalása, Képviselői, zárult, kedden, Soros, intézményrendszerben, kereszténydemokrácia, kiszámíthatatlanabbá, ellenőrizhetetlenül, biztonságpolitikai, Belügyminisztérium, határbiztonságot, értelmezhetetlen, törvénymódosítás, kötvényprogramot, visszautasította, megalapozatlanok, Visszautasította, felebarátaikkal, törvényjavaslat, keresztényalapú, nemzetállamokat, embercsempészek, megállapítások, állampolgárság, érvényesülését, Magyarországot, Magyarországot, megváltoztatni, Magyarországon, gyűlöletkeltés, Magyarországot, világszemlélet, megmaradásáról, változtatások, veszélyesebbé, gyűlölet helyett, kereszténység legfőbb, felebaráti szeretetet, törvénycsomag támogatóiról, kirekesztő nacionalizmus, gyűlöletkeltés helyett, kormány civileket, alapvető európai, alapvető emberi, demokratikus értékekkel, kormány végleg, Bősz Anett, EurópátBősz Anett, Orbán Viktor, Európai Uniót, Kárpát Dániel, Soros György, Stop Soroshoz, ZárszóKontrát Károly, Felkai László, Lezsák Sándor, Stop Soros,
2018.06.05. 16:42
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
közigazgatási, veszélyezteti, veszélyeztető, kereszténység, nacionalizmus, kompromisszum, nemzetállamok, tapasztalatok, szervezésének, kommunikációs, törvénycsomag, kereszténység, szankcionálni, odaszállítják, képviselőktől, Magyarország, határozottan, letelepedési, rendszereket, magyarságunk, folyamatokra, emberségesen, lebonyolítói, kormánypárti, megszüntetni, államtitkára, betelepíteni, megjegyzését, mindannyiunk, menekültügyi, betelepítési, demokratikus, vásárlásával, emberiességi, migránsoktól, elsüllyedése, meghaladandó, hangsúlyozva, támogatóiról, végkifejlete, véráldozatok, komolysággal, előszobájáig, szolidárisak, Hangsúlyozta, kötvényeken, veszítettek, migrációhoz, javaslattal, javaslatnak, bevándorlás, szervezését, hangoztatta, javaslataik, javaslatnak, megjegyezte, megállítása, szabályokat, szabályokat, migránsokat, bevándorlás, munkatársai, megbélyegző, propagandát, szempontból, kijelentést, bűnözőkként, szándékukat, valósítanak, körülöttünk, államtitkár, fogalmazott, képességeit, nemzetekkel, szükségesek, indítványon, nyújtanának, Macedóniába, gondolkodás, bevándorlás, fogalmazott, zárszavában, vezetésével, államtitkár, készítették, rögzítette, felvetésre, misszióban, folyamatra, gyengesége, adófizetők, milliárdot, felesleges, Hozzátette, történelmi, évszázadok, nyereségre, egyértelmű, formájában, jelentette, tervezetét, szembemegy, védelmében, kijátszani, értékekkel, olyanoknak, Hozzátette, bezárkózás, kirekesztő, parlamenti, holnapután, nyújtották, választják, értékekkel, javaslatot, értelmezni, programját, legnagyobb, szeretetet, felebaráti, akadálynak, elutasítva, segítséget, alkalmazni, veszélyben, történelem, tekintenek, parlamenti, fellépnek, leromlása, módosítók, kultúránk, általános, utasítani, képviselő, módosítás, szigorúak, képviselő, támasztja, goebbelsi, támogatni, biztonság, embereket, megvédjék, ellenzéki, migrációt, érkezőket, politikai, kisarjadó, kultúrája, szeretnék, embereket, megvédeni, képviselő, illegális, megvédjék, meghaladó, politikus, rendszert, közvetítő, veszélybe, nélkülözi, válasszuk, parancsát, meghaladó, schengeni, autoriter, hirdetett, civileket, független, utasítják, csomaggal, jobbikkos, korlátozó, Szerinte, hiányzik, jegyezte, kérelmét, üldöznek, egyetlen, országot, amelyért, javaslat, segíteni, kifejezi, kérdezte, kivívott, országot, Soroshoz, milliárd, Európába, formáját, miközben, alapvető, tízezren, hajlandó, reményét, sodorták, jutottak, szerinte, világban, forintot, feltette, amelynek, végleges, jobbikos, lehetünk, gyűlölet, javaslat, Pontosan, fellépve, világban, minőségű, alapvető, lehetünk, működnek, jogokkal, óvatosak, kérdezte, nyújtsák, kapcsán, akiknek, helyett, kormány, határra, európai, legfőbb, tekintő, akarnak, szakmai, Európát, kötvény, szerint, fejezve, kormány, Európai, Európát, szerint, korábbi, lezárta, szabály, helyett, tudásuk, háborúk, azoktól, legjobb, pusztán, azoknak, elnöklő, akarják, akarják, majdnem, kormány, mindent, kormány, akarják, kérdést, akarnak, reagált, beszélt, küldtek, rendőrt, akiknek, szerint, szemben, Európát, Kontrát, lezárni, európai, útjában, Dániel, Zárszó, akarná, végleg, magyar, voltak, emberi, mondta, magyar, Károly, azokat, csupán, kérdés, végleg, zárják, helyük, minden, László, mondta, Felkai, silány, Jobbik, hoztak, silány, magyar, keleti, tudnak, eléggé, alapon, magyar, Kárpát, Andrea, Fidesz, István, súlyos, hosszú, Kitért, vágású, Bajkai, tettek, számon, Fidesz, válasz, átható, válasz, Viktor, vannak, mondta, eléggé, Lezsák, Sándor, működő, ország, tudjuk, létünk, akarók, Amikor, Európa, minket, mondta, Azokat, bánnak, Jobbik, azokra, voltak, fogják, akiket, többet, holnap, hogyan, állhat, védeni, ezeken, kérdés, György, magyar, Jobbik, társai, három, Anett, másik, amely, kérte, azért, Anett, vitát, részt, Uniót, lépni, tenni, olyan, hanem, hanem, által, kérte, idéző, Orbán, ellen, ellen, célja, semmi, célja, azért, lehet, bírók, békés, semmi, annak, abból, szert, ahhoz, tette, nehéz, alatt, Nincs, arról, hozzá, cégek, ahhoz, Ennek, hanem, minek, onnan, Varga, okait, Soros, lehet, annak, nincs, kellő, nincs, ember, ennek, pedig, válik, ellen, egyik, trükk, benne, társa, egész, világ, védve, amely, rossz, egyes, zajló, létét, Damm, Mint, hogy, mind, dúló, Önök, lévő, kell, akik, azok, hogy, akik, erők, arra, régi, árán, Bősz, vett, Bősz, hogy, erők, akik, hogy, hogy, több, kell, Mint, elvi, majd, hogy, több, kell, hogy, hogy, köze, most, akik, amit, első, Mint, több, mert, Stop, mert, hogy, Ezek, nem, meg, fel, szó, nem, nem, nem, azt, nem, azt, nem, Azt, azt, van, alá, azt, áll, oka, nem, míg, sem, nem, Nem, Egy, sem, sem, nem, meg, meg, nem, aki, nem, nem, Azt, még, egy, elő, nem, itt, magyar történelem, bevándorlás szervezésének, magyar állampolgárság, kellő komolysággal, bevándorlás szervezését, magyar adófizetők, közvetítő cégek, minket veszélyeztető, javaslat válasz, világban zajló, schengeni rendszert, szabályokat kijátszani, körülöttünk lévő, nemzetállamokat meghaladandó, egyes nemzetállamok, európai nemzetekkel, hosszú évszázadok, abból kisarjadó, kormánypárti politikus, világban dúló, törvényjavaslat kapcsán, első kérdés, migrációhoz nincs, országot megvédjék, országot azoktól, ellenzéki képviselő, jobbikos képviselő, legjobb tudásuk, javaslatot Magyarország, megállapítások megalapozatlanok, kormány célja, magyar embereket, korábbi változtatások, biztonság olyan, parlamenti államtitkár, menekültügyi kérelmét, illegális bevándorlás, másik felvetésre, embercsempészek ellen, javaslattal azok, elnöklő Lezsák, általános vitát, állampolgárság kötvényeken Európát, hanem védelmében Hangsúlyozta, emberi akarják onnan, megállítása hajlandó törvénycsomag, helyett felebarátaikkal szakmai, veszélybe migránsoktól kellő, akarják tekintő kérelmét, kérte azoknak egyetlen, fogalmazott autoriter felesleges, bánnak javaslatnak felebaráti, elnöklő valósítanak hajlandó, határbiztonságot hogy mondta, szervezését Európát zárszavában, Azt tudjuk vágású, törvényjavaslat megbélyegző Sándor, háborúk mindent arról, goebbelsi közigazgatási holnapután, három lehet Ennek, államtitkára még hangoztatta, kultúrája Európa utasítani, magyar képességeit fejezve, Magyarországot bevándorlás alapvető, amely válasszuk Stop, nem képviselő azokat, útjában kisarjadó bírók, misszióban Önök veszélyben, kereszténydemokrácia migránsokat meghaladó, nyújtották akik javaslatnak, változtatások nem kötvényeken, vezetésével biztonság pedig, pusztán azt biztonságpolitikai, törvénymódosítás nem államtitkár, forintot ezeken emberi, rendszert súlyos több, nem államtitkár misszióban, ezeken milliárd szervezésének, Azt Európába formájában, embereket azokra elsüllyedése, kötvény hanem megjegyzését, vágású Azt szerinte, javaslat nyújtsák civileket, minőségű tekintő közvetítő, Amikor mert változtatások, tervezetét értelmezni voltak, véráldozatok államtitkár vett, közvetítő első elutasítva, jutottak hogy kérdés, minket jelentette korlátozó, okait hanem emberiességi, köze autoriter kompromisszum, kultúrája ellen, kérdést három, javaslatot megalapozatlanok, nacionalizmus nem, azt migránsoktól, államtitkár készítették, kellő biztonság, szerinte bánnak, bánnak megvédeni, sem betelepíteni, szembemegy létünk, arról kötvény, Magyarországot emberi, milliárdot migránsokat, legfőbb mondta, nyereségre egyik, formáját alatt, kormány többet, Soros László, Kitért által, kérte trükk, azt elnöklő, veszítettek hiányzik, Macedóniába benne, lépni migránsokat, fel meg, egyes három, kapcsán hogy, segítséget ezeken, változtatások ahhoz, fellépnek történelem, zárják másik, nemzetállamok emberiességi, kifejezi régi, amely állampolgárság, hoztak forintot, azok európai, oka kereszténydemokrácia, nem megjegyezte, egész Azokat, migrációt lehet, Lezsák szabályokat, nyújtsák meghaladandó, világszemlélet lehet, társa államtitkára, akarják elsüllyedése, javaslat vásárlásával, zajló nyújtsák, nyereségre formájában, kisarjadó azt, szeretetet azt, kérelmét előszobájáig, szerint megvédjék, Hangsúlyozta Pontosan, tudásuk nem, hangsúlyozva Mint, vitát cégek, biztonságpolitikai képességeit, akik veszélyezteti, azt hanem, szabályokat határra, hogy Dániel, László védeni, embercsempészek egyes, azt autoriter, minek felvetésre, képviselő bűnözőkként, közvetítő pedig, mindent kormány, parlamenti megváltoztatni, óvatosak kérelmét, több körülöttünk, megbélyegző hogy, korlátozó képviselőktől, azt érkezőket, trükk migránsoktól, ember Jobbik, fogják kivívott, utasítják azért, formájában goebbelsi, határozottan megállapítások, kérdést javaslat, készítették hogy, államtitkár célja, egyetlen határra, onnan azok, régi Jobbik, gyűlöletkeltés megváltoztatni, mondta jutottak, hangsúlyozva mindent, békés Azt, Lezsák magyar, súlyos megvédeni, meg ellenőrizhetetlenül, veszélyeztető folyamatra, megvédjék bevándorlás, Hozzátette erők, szemben helyett, bírók abból, folyamatra szervezését,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.