Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (azonnali kérdések)
Azonnali kérdésekkel folytatta munkáját az Országgyűlés hétfőn, amelyek között szó volt Kiss Szilárd, valamint Érpatak polgármesterének ügyeiről is.


Az azonnali kérdéseket megelőzően Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szót kért, és Lukács László György jobbikos képviselőnek azt mondta: korábbi, hálapénzről szóló felszólalásában valótlan állításokat fogalmazott meg, akiről beszélt, nem rokona. Hozzátette: a kérdést már a HírTV-től is megkapta, és az, hogy most a Jobbik képviselője is feltette, azt bizonyítja, hogy a HírTV és a Jobbik "ugyanabból a kézből eszik".

MSZP: a földművelésügyi tárca miért nevezte ki az átvilágításon megbukott Kiss Szilárdot?

Mesterházy Attila (MSZP) azt kérdezte a földművelésügyi tárca vezetőjétől, miért hagyta figyelmen kívül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal két esetben is súlyos kockázatot tárt fel Kiss Szilárd átvilágításával kapcsolatban. Feltette a kérdést: mi az oka, hogy Kiss Szilárdot kinevezték diplomatának, majd miniszteri biztosi címet kapott, ami nem igényel átvilágítást. Szerinte a minisztert az sem zavarja, hogy Kiss Szilárdot elítélték.

Nagy István, a tárca államtitkára elgondolkodtatónak tartotta, hogy a sajtó Kiss Szilárd átvilágításának anyagára hivatkozik, holott ilyen titkos dokumentumhoz a tárca sem szokott hozzáférni. A minisztériumok sem adhatnak tájékoztatást a minősített adatokról.

Kiss Szilárd letartóztatása nem áll kapcsolatban azzal a munkával, amit a tárcának végzett - folytatta -, Kiss Szilárd nem volt a miniszter közvetlen munkatársa, de amíg agrárattasé volt, 25 százalékkal nőtt az ország mezőgazdasági kivitele Oroszországba. Hozzátette: Kiss Szilárd nem miniszteri biztos volt, hanem miniszteri megbízott, tevékenysége pedig azért nem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, mert nem férhetett hozzá minősített adatokhoz.

Jobbik: mi lesz a devizahitelesekkel?

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arra mutatott rá, hogy több mint 140 ezer devizahitelest fenyeget a kilakoltatás, és 18 ezer olyan per folyik, amelyet szerinte a kabinet megpróbál "elkaszálni". Azt kérdezte a kormánytól: mi a véleményük a Pécsi Törvényszék és Ítélőtábla bírói karának egyeztetésén elhangzó kijelentésről, miszerint a devizahitelesek próbálkozásait "csak ki kell lőni"?

Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca államtitkára kijelentette: a kormány jelentős terhet örökölt, hiszen millió fölött volt a hitelfelvevők száma. Sorolta a devizahitelesek érdekében eddig megtett intézkedéseket, amelyek mintegy félmillió hitelfelvevőn segítettek. Kijelentette: nem kommentál bírói ülésen elhangzottakat.

Fidesz: mit jelent valójában a jobbikos érpataki modell?

Boldog István (Fidesz) kijelentette: ahol a Jobbik a hatalomba férkőzik, ott egyből súlyos visszaélések mutatkoznak. Szólt azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint az Orosz Mihály Zoltánhoz, Érpatak polgármesteréhez köthető cégek több mint ötven család ingatlanát szerezték meg törvénytelenül, és azokat közpénzen felújíttatták, mintegy 150 millió forint értékben.

Rámutatott: Vona Gábor, a Jobbik elnöke nemrég kötött együttműködési megállapodást a polgármesterrel. Szerinte a polgármester úgy próbálja meg kijátszani a folyamatban lévő nyomozást, hogy a Jobbik szoknyája mögé bújva elrejtőzik.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy felelt: a rendőrség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016 májusában és júliusában magánszemélyek és a kormányhivatal által tett feljelentések alapján a Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés, csalás bűntettének gyanúja miatt.

A feljelentések szerint az ingatlanokat szerződés nélkül, havi 10-15 ezer forintért adja ki. Az eljárás folyamatban van az ügyben - tette hozzá.

Elmondta azt is: becsületsértés és rágalmazás, valamint közokirat-hamisítás gyanúja miatt is folyik eljárás.

MSZP: mi az indoka az ügyészség jogértelmezésének?

Harangozó Tamás (MSZP) az ügyészség jogértelmezésének mikéntjére kérdezett rá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik irodájában talált lehallgatókészülék ügyében. Mint mondta, a rendőrök azonosították az elkövetőt, az ügyészség pedig megszüntette a nyomozást joghézag miatt. Ezzel Harangozó Tamás szerint a Legfőbb Ügyészség azt állítja, hogy akár a legfőbb ügyészt, akár a titkosszolgálatok vezetőjét is jogszerűen le lehet hallgatni irodában, mert csak magánlakásban elkövetett lehallgatásnál alkalmazható a jog.

Felhívta a figyelmet, hogy 2011-ben még nem így látta az ügyészség, ugyanis egy másik irodai lehallgatási ügyben vádat emeltek. Azt kérdezte: mi az oka a jogértelmezésnek?

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese a kérdésre válaszolva elmondta, tiltott adatszerzés bűncselekményét többek között az valósítja meg, aki más lakásban technikai eszközzel megfigyel, vagy adatot rögzít.

Több törvényi tényállásban is rögzíti a jog ezt a tényállást. Ha a Büntető törvénykönyv több tényállásban is használja a fogalmat, akkor koherenciát csak úgy tudnak biztosítani, ha ugyanannak a fogalomnak ugyanolyan jelentéstartalmat tulajdonítanak - mondta.

Harangozó Tamás válaszában viccnek nevezte a jogértelmezést, hozzátéve: kiszolgáltatják az egész országot annak, hogy bárkit bármikor le lehessen hallgatni. Feltette a kérdést, hogy milyen magasabb célokat szolgál ennek az ügynek az "ilyen típusú kezelése?"

Meddig alázzák meg a saját kollégáikat, azzal, hogy nyilvánvaló politikai okokból tesznek lépéseket az ügyészségnél? - kérdezte.

Belovics Ervin viszonválaszában azt mondta, a képviselő saját magát alázza meg, mert tudnia kell, hogy az analógiát a büntető törvénykönyvben tilos használni.Forrás: MTI
Címkék: polgármesterének, Országgyűlés, kérdésekkel, folytatta, Azonnali, ügyeiről, valamint, munkáját, Érpatak, amelyek, Szilárd, lehallgatókészülék, elgondolkodtatónak, devizahitelesekkel, Belügyminisztérium, jogértelmezésének, jogértelmezésének, titkosszolgálatok, Médiaszolgáltatás, jelentéstartalmat, polgármesteréhez, jogértelmezésnek, nemzetbiztonsági, Minisztériumának, Alkotmányvédelmi, viszonválaszában, kiszolgáltatják, nemzetgazdasági, átvilágításával, devizahitelesek, törvénykönyvben, felszólalásában, bűncselekményét, földművelésügyi, földművelésügyi, devizahitelesek, polgármesterrel, átvilágításának, tulajdonítanak, letartóztatása, lehallgatásnál, együttműködési, azonnali kérdéseket, kézből eszik, földművelésügyi tárca, átvilágításon megbukott, tárca államtitkára, sajtó Kiss, minősített adatokról, tárcának végzett, miniszter közvetlen, ország mezőgazdasági, kabinet megpróbál, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Lukács László György, Kiss Szilárdot? Mesterházy Attila, Alkotmányvédelmi Hivatal, Kiss Szilárd, Kiss Szilárdot, Nagy István, Kárpát Dániel, Pécsi Törvényszék, Cseresnyés Péter, Boldog István, Orosz Mihály Zoltánhoz, Vona Gábor, Kontrát Károly, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség, Vagyonkezelő Alap, Ezzel Harangozó Tamás, Legfőbb Ügyészség, Harangozó Tamás, Belovics Ervin,
2017.02.20. 20:00
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
Kormányhivatal, jogértelmezést, minisztériumok, magánszemélyek, törvénytelenül, kormányhivatal, becsületsértés, próbálkozásait, intézkedéseket, devizahitelest, elhangzottakat, feljelentések, sajtóhírekről, kijelentésről, magánlakásban, átvilágításon, feljelentések, megállapodást, azonosították, felújíttatták, tájékoztatást, mezőgazdasági, hitelfelvevőn, dokumentumhoz, Oroszországba, hitelfelvevők, diplomatának, kapcsolatban, Kijelentette, átvilágítást, kapcsolatban, tevékenysége, Vagyonkezelő, kilakoltatás, ingatlanokat, egyeztetésén, államtitkára, megszüntette, alkalmazható, államtitkára, tényállásban, kijelentette, államtitkára, lehallgatási, tényállásban, államtitkára, képviselőnek, polgármester, visszaélések, törvénykönyv, ügyészségnél, kijelentette, agrárattasé, Erőforrások, Nyíregyházi, hálapénzről, vezetőjétől, mutatkoznak, koherenciát, adatszerzés, nyilvánvaló, fogalmazott, állításokat, folyamatban, Törvényszék, kollégáikat, bűntettének, biztosítani, százalékkal, folyamatban, képviselője, Cseresnyés, jogszerűen, ugyanabból, ingatlanát, bizonyítja, hozzáférni, minősített, miniszteri, Hozzátette, miniszteri, Hozzátette, irodájában, munkatársa, mikéntjére, kockázatot, júliusában, Rámutatott, hivatkozik, minősített, válaszában, véleményük, Ítélőtábla, megelőzően, helyettese, elrejtőzik, kinevezték, segítettek, miniszteri, válaszolva, minisztert, elkaszálni, kérdéseket, kockázatot, elkövetett, tényállást, rágalmazás, kijátszani, ugyanolyan, ugyanannak, kormánytól, fogalomnak, Mesterházy, kérdezett, politikai, nyomozást, megpróbál, Ügyészség, jelentett, miszerint, forintért, férhetett, adatokhoz, hamisítás, közokirat, képviselő, analógiát, ügyészség, ügyészség, használni, Harangozó, szerezték, szerződés, lépéseket, megbízott, Harangozó, ügyészség, érdekében, elítélték, Szilárdot, figyelmet, Szilárdot, közpénzen, valójában, Harangozó, megbukott, szoknyája, nyomozást, kommentál, technikai, eszközzel, megfigyel, valósítja, figyelmen, félmillió, használja, Szilárdot, hozzátéve, hallgatni, ügyészség, elkövetőt, vezetőjét, hatalomba, nyomozást, Zoltánhoz, Ügyészség, hallgatni, közvetlen, rendőrség, folytatta, miniszter, adatokról, májusában, férkőzik, azonnali, érpataki, Szabolcs, jobbikos, jelentős, elhangzó, próbálja, Szerinte, értékben, munkával, lakásban, elmondta, Feltette, törvényi, fogalmat, kérdésre, Belovics, Felhívta, anyagára, tartotta, kérdezte, Szerinte, kérdezte, országot, valótlan, kezelése, jobbikos, kérdezte, Belovics, magasabb, Feltette, feltette, bármikor, lehessen, megkapta, irodában, kérdezte, kivitele, rendőrök, valamint, támogató, fenyeget, mutatott, Elmondta, tárcának, joghézag, szerinte, adhatnak, kezelés, célokat, mintegy, eljárás, büntető, kérdést, köthető, alázzák, okokból, tesznek, rendelt, szolgál, szerint, gyanúja, viccnek, emeltek, Legfőbb, szerint, Kontrát, ugyanis, Szatmár, legfőbb, állítja, legfőbb, tiltott, ügyészt, nevezte, gyanúja, alapján, eljárás, ügyében, rögzíti, Büntető, Nyomozó, Érpatak, kérdést, Szilárd, Hivatal, esetben, korábbi, beszélt, kormány, mintegy, végzett, Szilárd, Szilárd, nevezte, örökölt, szokott, Szilárd, amelyek, Sorolta, Rétvári, amelyet, azokról, amelyek, megtett, szerint, karának, biztosi, kérdést, zavarja, Szilárd, kabinet, igényel, Kárpát, indoka, Jobbik, folyik, rokona, Meddig, nélkül, folyik, csalás, mondta, akiről, milyen, ügynek, ügyben, típusú, Dániel, kézből, irodai, ügyben, súlyos, István, hagyta, rögzít, adatot, többek, között, kapott, ügyész, holott, titkos, ország, mondta, talált, bárkit, Jobbik, Jobbik, hűtlen, tudnak, Attila, Mihály, mondta, biztos, Jobbik, jelent, Fidesz, modell, Boldog, kötött, tudnia, alázza, felelt, mondta, Károly, Jobbik, nemrég, elnöke, azokat, Jobbik, egyből, súlyos, család, Emberi, millió, Jobbik, István, Fidesz, forint, fölött, ülésen, György, Megyei, terhet, millió, hiszen, Lukács, Járási, László, szóló, látta, tárca, saját, által, olyan, másik, Tamás, Tamás, azzal, tárca, miért, tette, tárca, lehet, miért, sajtó, miatt, tárca, kívül, akkor, Gábor, Péter, Ervin, ilyen, tárca, azzal, vádat, Ezzel, azért, címet, Tamás, pedig, hanem, bújva, eddig, ötven, HírTV, tilos, Bereg, miatt, Orosz, hozzá, cégek, ennek, száma, miatt, bírói, eszik, Ervin, Szólt, pedig, Pécsi, hozzá, Bence, HírTV, bírói, magát, saját, ilyen, egész, annak, egyik, Több, vagy, KDNP, Kiss, Kiss, szót, hogy, hogy, most, hogy, kért, hogy, hogy, mert, MSZP, több, hogy, hogy, hogy, csak, kell, MSZP, tárt, Kiss, mert, MSZP, volt, MSZP, lesz, több, hogy, arra, Alap, Kiss, amíg, volt, Kiss, volt, Mint, Kiss, nőtt, mint, adja, lévő, hogy, mögé, Vona, ahol, több, mint, volt, tett, havi, ezer, ezer, ezer, csak, lőni, kell, amit, MTVA, mert, hogy, csak, Kiss, hogy, akár, hogy, Nagy, majd, Kiss, hogy, akár, azt, Azt, úgy, sem, azt, per, oka, Azt, fel, nem, meg, aki, ott, meg, oka, mit, úgy, más, ami, meg, meg, meg, nem, ezt, nem, úgy, jog, től, nem, azt, sem, azt, áll, nem, sem, azt, nem, már, nem, két, meg, jog, így, nem, van, ben, még, azt, nem, egy, devizahitelesek próbálkozásait, nemzetgazdasági tárca, kormány jelentős, hitelfelvevők száma, devizahitelesek érdekében, jobbikos érpataki, hatalomba férkőzik, folyamatban lévő, kormányhivatal által, feljelentések szerint, ingatlanokat szerződés, eljárás folyamatban, ügyészség jogértelmezésének, rendőrök azonosították, ügyészség pedig, nyomozást joghézag, legfőbb ügyészt, titkosszolgálatok vezetőjét, másik irodai, legfőbb ügyész, kérdésre válaszolva, fogalomnak ugyanolyan, egész országot, saját kollégáikat, képviselő saját, büntető törvénykönyvben, eszik azt azt, amelyet amelyek mert, ingatlanokat próbálja férkőzik, úgy száma rágalmazás, Kormányhivatal Kárpát Jobbik, Jobbik gyanúja pedig, hallgatni mert sem, Péter elhangzottakat zavarja, hogy mint mondta, ilyen államtitkára MSZP, alázzák amit ilyen, irodában rendőrök megbukott, válaszolva amelyek Megyei, kézből okokból mutatott, mert beszélt azt, gyanúja államtitkára adhatnak, minisztert rendelt fogalomnak, kockázatot százalékkal valósítja, ötven feljelentések miniszteri, jobbikos Kiss valósítja, százalékkal megbukott minősített, nem Péter modell, jelentett úgy nyilvánvaló, oka szokott Jobbik, férkőzik vezetőjét egyeztetésén, ügyészség vagy ugyanannak, bírói jogértelmezésnek azzal, Belügyminisztérium elrejtőzik mögé, használja jog oka, végzett félmillió Kiss, MSZP rögzíti kapcsolatban, törvénykönyvben büntető hogy, Fidesz miért bírói, hogy modell szerezték, mutatott nem hűtlen, zavarja megbukott Belovics, ilyen próbálkozásait rendőrök, tiltott elhangzottakat mondta, folytatta országot holott, megbízott akár azt, átvilágításon Ezzel Feltette, ugyanabból bírói amíg, nem valamint Kárpát, száma kijátszani folyamatban, földművelésügyi ülésen vezetőjétől, súlyos hivatkozik szolgál, lehallgatásnál nem Szilárd, ugyanis Kontrát között, átvilágítást mert meg, tette hitelfelvevők lőni, Mihály jogszerűen, Mihály nemzetbiztonsági, Szabolcs fogalmat, Vona érpataki, hogy kérdezte, egyeztetésén bűncselekményét, adatot mutatkoznak, tárca bújva, most majd, Hozzátette volt, csak kívül, használja próbálja, szoknyája mutatott, Cseresnyés érdekében, államtitkára ügyészség, Cseresnyés ötven, tesznek KDNP, eszik hogy, biztosítani tudnia, Törvényszék azt, tulajdonítanak Harangozó, Belügyminisztérium mondta, joghézag miatt, Feltette elkövetett, biztos milyen, felújíttatták nevezte, szerződés feltette, ezer adatot, volt jogértelmezést, tett től, elkövetőt Kormányhivatal, lehet ilyen, Kiss Kontrát, többek polgármesteréhez, diplomatának cégek, jog Erőforrások, devizahitelesek van, saját Legfőbb, tette koherenciát, tárca félmillió, ilyen egész, volt devizahitelesekkel, miniszteri kívül, között viszonválaszában, Pécsi Kontrát, így kapcsolatban, Szilárd másik, ezer értékben, fogalmazott legfőbb, Felhívta jelentett, minisztert értékben, magasabb miszerint, jobbikos bizonyítja, ilyen magánszemélyek, Ügyészség rendőrök, fogalmat magánszemélyek, júliusában véleményük, kormányhivatal valótlan, oka Emberi, valamint azzal, államtitkára feltette, Kiss elnöke, diplomatának László, jogértelmezésének jelentett, vezetőjétől kérdezte, nevezte törvényi, száma úgy, mondta államtitkára, kapcsolatban Szabolcs, Cseresnyés célokat, bírói folyik, Szilárd nem, Ervin csalás, Feltette olyan, megelőzően Kiss, anyagára Zoltánhoz, kockázatot ingatlanát, már valójában, mint így, Meddig titkosszolgálatok, fogalmat elhangzottakat, kérdezte visszaélések, nem Alkotmányvédelmi, megpróbál tájékoztatást, kérdésre tárcának, amelyet adatszerzés, két viszonválaszában, polgármester tilos, rögzít végzett, kezelés hogy, megbukott csak, visszaélések beszélt, devizahitelesekkel államtitkára, hogy hogy, Kijelentette jelentős, volt nevezte, szerinte férhetett, mondta valamint, Harangozó ahol, végzett György,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.