Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (azonnali kérdések)
Azonnali kérdésekkel folytatta munkáját az Országgyűlés hétfőn, amelyek között szó volt Kiss Szilárd, valamint Érpatak polgármesterének ügyeiről is.


Az azonnali kérdéseket megelőzően Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szót kért, és Lukács László György jobbikos képviselőnek azt mondta: korábbi, hálapénzről szóló felszólalásában valótlan állításokat fogalmazott meg, akiről beszélt, nem rokona. Hozzátette: a kérdést már a HírTV-től is megkapta, és az, hogy most a Jobbik képviselője is feltette, azt bizonyítja, hogy a HírTV és a Jobbik "ugyanabból a kézből eszik".

MSZP: a földművelésügyi tárca miért nevezte ki az átvilágításon megbukott Kiss Szilárdot?

Mesterházy Attila (MSZP) azt kérdezte a földművelésügyi tárca vezetőjétől, miért hagyta figyelmen kívül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal két esetben is súlyos kockázatot tárt fel Kiss Szilárd átvilágításával kapcsolatban. Feltette a kérdést: mi az oka, hogy Kiss Szilárdot kinevezték diplomatának, majd miniszteri biztosi címet kapott, ami nem igényel átvilágítást. Szerinte a minisztert az sem zavarja, hogy Kiss Szilárdot elítélték.

Nagy István, a tárca államtitkára elgondolkodtatónak tartotta, hogy a sajtó Kiss Szilárd átvilágításának anyagára hivatkozik, holott ilyen titkos dokumentumhoz a tárca sem szokott hozzáférni. A minisztériumok sem adhatnak tájékoztatást a minősített adatokról.

Kiss Szilárd letartóztatása nem áll kapcsolatban azzal a munkával, amit a tárcának végzett - folytatta -, Kiss Szilárd nem volt a miniszter közvetlen munkatársa, de amíg agrárattasé volt, 25 százalékkal nőtt az ország mezőgazdasági kivitele Oroszországba. Hozzátette: Kiss Szilárd nem miniszteri biztos volt, hanem miniszteri megbízott, tevékenysége pedig azért nem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, mert nem férhetett hozzá minősített adatokhoz.

Jobbik: mi lesz a devizahitelesekkel?

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arra mutatott rá, hogy több mint 140 ezer devizahitelest fenyeget a kilakoltatás, és 18 ezer olyan per folyik, amelyet szerinte a kabinet megpróbál "elkaszálni". Azt kérdezte a kormánytól: mi a véleményük a Pécsi Törvényszék és Ítélőtábla bírói karának egyeztetésén elhangzó kijelentésről, miszerint a devizahitelesek próbálkozásait "csak ki kell lőni"?

Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca államtitkára kijelentette: a kormány jelentős terhet örökölt, hiszen millió fölött volt a hitelfelvevők száma. Sorolta a devizahitelesek érdekében eddig megtett intézkedéseket, amelyek mintegy félmillió hitelfelvevőn segítettek. Kijelentette: nem kommentál bírói ülésen elhangzottakat.

Fidesz: mit jelent valójában a jobbikos érpataki modell?

Boldog István (Fidesz) kijelentette: ahol a Jobbik a hatalomba férkőzik, ott egyből súlyos visszaélések mutatkoznak. Szólt azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint az Orosz Mihály Zoltánhoz, Érpatak polgármesteréhez köthető cégek több mint ötven család ingatlanát szerezték meg törvénytelenül, és azokat közpénzen felújíttatták, mintegy 150 millió forint értékben.

Rámutatott: Vona Gábor, a Jobbik elnöke nemrég kötött együttműködési megállapodást a polgármesterrel. Szerinte a polgármester úgy próbálja meg kijátszani a folyamatban lévő nyomozást, hogy a Jobbik szoknyája mögé bújva elrejtőzik.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy felelt: a rendőrség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016 májusában és júliusában magánszemélyek és a kormányhivatal által tett feljelentések alapján a Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés, csalás bűntettének gyanúja miatt.

A feljelentések szerint az ingatlanokat szerződés nélkül, havi 10-15 ezer forintért adja ki. Az eljárás folyamatban van az ügyben - tette hozzá.

Elmondta azt is: becsületsértés és rágalmazás, valamint közokirat-hamisítás gyanúja miatt is folyik eljárás.

MSZP: mi az indoka az ügyészség jogértelmezésének?

Harangozó Tamás (MSZP) az ügyészség jogértelmezésének mikéntjére kérdezett rá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik irodájában talált lehallgatókészülék ügyében. Mint mondta, a rendőrök azonosították az elkövetőt, az ügyészség pedig megszüntette a nyomozást joghézag miatt. Ezzel Harangozó Tamás szerint a Legfőbb Ügyészség azt állítja, hogy akár a legfőbb ügyészt, akár a titkosszolgálatok vezetőjét is jogszerűen le lehet hallgatni irodában, mert csak magánlakásban elkövetett lehallgatásnál alkalmazható a jog.

Felhívta a figyelmet, hogy 2011-ben még nem így látta az ügyészség, ugyanis egy másik irodai lehallgatási ügyben vádat emeltek. Azt kérdezte: mi az oka a jogértelmezésnek?

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese a kérdésre válaszolva elmondta, tiltott adatszerzés bűncselekményét többek között az valósítja meg, aki más lakásban technikai eszközzel megfigyel, vagy adatot rögzít.

Több törvényi tényállásban is rögzíti a jog ezt a tényállást. Ha a Büntető törvénykönyv több tényállásban is használja a fogalmat, akkor koherenciát csak úgy tudnak biztosítani, ha ugyanannak a fogalomnak ugyanolyan jelentéstartalmat tulajdonítanak - mondta.

Harangozó Tamás válaszában viccnek nevezte a jogértelmezést, hozzátéve: kiszolgáltatják az egész országot annak, hogy bárkit bármikor le lehessen hallgatni. Feltette a kérdést, hogy milyen magasabb célokat szolgál ennek az ügynek az "ilyen típusú kezelése?"

Meddig alázzák meg a saját kollégáikat, azzal, hogy nyilvánvaló politikai okokból tesznek lépéseket az ügyészségnél? - kérdezte.

Belovics Ervin viszonválaszában azt mondta, a képviselő saját magát alázza meg, mert tudnia kell, hogy az analógiát a büntető törvénykönyvben tilos használni.Forrás: MTI
Címkék: polgármesterének, Országgyűlés, kérdésekkel, folytatta, Azonnali, ügyeiről, valamint, munkáját, Érpatak, amelyek, Szilárd, lehallgatókészülék, elgondolkodtatónak, devizahitelesekkel, Belügyminisztérium, jogértelmezésének, jogértelmezésének, titkosszolgálatok, Médiaszolgáltatás, jelentéstartalmat, polgármesteréhez, jogértelmezésnek, nemzetbiztonsági, Minisztériumának, Alkotmányvédelmi, viszonválaszában, kiszolgáltatják, nemzetgazdasági, átvilágításával, devizahitelesek, törvénykönyvben, felszólalásában, bűncselekményét, földművelésügyi, földművelésügyi, devizahitelesek, polgármesterrel, átvilágításának, tulajdonítanak, letartóztatása, lehallgatásnál, együttműködési, azonnali kérdéseket, kézből eszik, földművelésügyi tárca, átvilágításon megbukott, tárca államtitkára, sajtó Kiss, minősített adatokról, tárcának végzett, miniszter közvetlen, ország mezőgazdasági, kabinet megpróbál, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Lukács László György, Kiss Szilárdot? Mesterházy Attila, Alkotmányvédelmi Hivatal, Kiss Szilárd, Kiss Szilárdot, Nagy István, Kárpát Dániel, Pécsi Törvényszék, Cseresnyés Péter, Boldog István, Orosz Mihály Zoltánhoz, Vona Gábor, Kontrát Károly, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség, Vagyonkezelő Alap, Ezzel Harangozó Tamás, Legfőbb Ügyészség, Harangozó Tamás, Belovics Ervin,
2017.02.20. 20:00
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
Kormányhivatal, jogértelmezést, minisztériumok, magánszemélyek, törvénytelenül, kormányhivatal, becsületsértés, próbálkozásait, intézkedéseket, devizahitelest, elhangzottakat, feljelentések, sajtóhírekről, kijelentésről, magánlakásban, átvilágításon, feljelentések, megállapodást, azonosították, felújíttatták, tájékoztatást, mezőgazdasági, hitelfelvevőn, dokumentumhoz, Oroszországba, hitelfelvevők, diplomatának, kapcsolatban, Kijelentette, átvilágítást, kapcsolatban, tevékenysége, Vagyonkezelő, kilakoltatás, ingatlanokat, egyeztetésén, államtitkára, megszüntette, alkalmazható, államtitkára, tényállásban, kijelentette, államtitkára, lehallgatási, tényállásban, államtitkára, képviselőnek, polgármester, visszaélések, törvénykönyv, ügyészségnél, kijelentette, agrárattasé, Erőforrások, Nyíregyházi, hálapénzről, vezetőjétől, mutatkoznak, koherenciát, adatszerzés, nyilvánvaló, fogalmazott, állításokat, folyamatban, Törvényszék, kollégáikat, bűntettének, biztosítani, százalékkal, folyamatban, képviselője, Cseresnyés, jogszerűen, ugyanabból, ingatlanát, bizonyítja, hozzáférni, minősített, miniszteri, Hozzátette, miniszteri, Hozzátette, irodájában, munkatársa, mikéntjére, kockázatot, júliusában, Rámutatott, hivatkozik, minősített, válaszában, véleményük, Ítélőtábla, megelőzően, helyettese, elrejtőzik, kinevezték, segítettek, miniszteri, válaszolva, minisztert, elkaszálni, kérdéseket, kockázatot, elkövetett, tényállást, rágalmazás, kijátszani, ugyanolyan, ugyanannak, kormánytól, fogalomnak, Mesterházy, kérdezett, politikai, nyomozást, megpróbál, Ügyészség, jelentett, miszerint, forintért, férhetett, adatokhoz, hamisítás, közokirat, képviselő, analógiát, ügyészség, ügyészség, használni, Harangozó, szerezték, szerződés, lépéseket, megbízott, Harangozó, ügyészség, érdekében, elítélték, Szilárdot, figyelmet, Szilárdot, közpénzen, valójában, Harangozó, megbukott, szoknyája, nyomozást, kommentál, technikai, eszközzel, megfigyel, valósítja, figyelmen, félmillió, használja, Szilárdot, hozzátéve, hallgatni, ügyészség, elkövetőt, vezetőjét, hatalomba, nyomozást, Zoltánhoz, Ügyészség, hallgatni, közvetlen, rendőrség, folytatta, miniszter, adatokról, májusában, férkőzik, azonnali, érpataki, Szabolcs, jobbikos, jelentős, elhangzó, próbálja, Szerinte, értékben, munkával, lakásban, elmondta, Feltette, törvényi, fogalmat, kérdésre, Belovics, Felhívta, anyagára, tartotta, kérdezte, Szerinte, kérdezte, országot, valótlan, kezelése, jobbikos, kérdezte, Belovics, magasabb, Feltette, feltette, bármikor, lehessen, megkapta, irodában, kérdezte, kivitele, rendőrök, valamint, támogató, fenyeget, mutatott, Elmondta, tárcának, joghézag, szerinte, adhatnak, kezelés, célokat, mintegy, eljárás, büntető, kérdést, köthető, alázzák, okokból, tesznek, rendelt, szolgál, szerint, gyanúja, viccnek, emeltek, Legfőbb, szerint, Kontrát, ugyanis, Szatmár, legfőbb, állítja, legfőbb, tiltott, ügyészt, nevezte, gyanúja, alapján, eljárás, ügyében, rögzíti, Büntető, Nyomozó, Érpatak, kérdést, Szilárd, Hivatal, esetben, korábbi, beszélt, kormány, mintegy, végzett, Szilárd, Szilárd, nevezte, örökölt, szokott, Szilárd, amelyek, Sorolta, Rétvári, amelyet, azokról, amelyek, megtett, szerint, karának, biztosi, kérdést, zavarja, Szilárd, kabinet, igényel, Kárpát, indoka, Jobbik, folyik, rokona, Meddig, nélkül, folyik, csalás, mondta, akiről, milyen, ügynek, ügyben, típusú, Dániel, kézből, irodai, ügyben, súlyos, István, hagyta, rögzít, adatot, többek, között, kapott, ügyész, holott, titkos, ország, mondta, talált, bárkit, Jobbik, Jobbik, hűtlen, tudnak, Attila, Mihály, mondta, biztos, Jobbik, jelent, Fidesz, modell, Boldog, kötött, tudnia, alázza, felelt, mondta, Károly, Jobbik, nemrég, elnöke, azokat, Jobbik, egyből, súlyos, család, Emberi, millió, Jobbik, István, Fidesz, forint, fölött, ülésen, György, Megyei, terhet, millió, hiszen, Lukács, Járási, László, szóló, látta, tárca, saját, által, olyan, másik, Tamás, Tamás, azzal, tárca, miért, tette, tárca, lehet, miért, sajtó, miatt, tárca, kívül, akkor, Gábor, Péter, Ervin, ilyen, tárca, azzal, vádat, Ezzel, azért, címet, Tamás, pedig, hanem, bújva, eddig, ötven, HírTV, tilos, Bereg, miatt, Orosz, hozzá, cégek, ennek, száma, miatt, bírói, eszik, Ervin, Szólt, pedig, Pécsi, hozzá, Bence, HírTV, bírói, magát, saját, ilyen, egész, annak, egyik, Több, vagy, KDNP, Kiss, Kiss, szót, hogy, hogy, most, hogy, kért, hogy, hogy, mert, MSZP, több, hogy, hogy, hogy, csak, kell, MSZP, tárt, Kiss, mert, MSZP, volt, MSZP, lesz, több, hogy, arra, Alap, Kiss, amíg, volt, Kiss, volt, Mint, Kiss, nőtt, mint, adja, lévő, hogy, mögé, Vona, ahol, több, mint, volt, tett, havi, ezer, ezer, ezer, csak, lőni, kell, amit, MTVA, mert, hogy, csak, Kiss, hogy, akár, hogy, Nagy, majd, Kiss, hogy, akár, azt, Azt, úgy, sem, azt, per, oka, Azt, fel, nem, meg, aki, ott, meg, oka, mit, úgy, más, ami, meg, meg, meg, nem, ezt, nem, úgy, jog, től, nem, azt, sem, azt, áll, nem, sem, azt, nem, már, nem, két, meg, jog, így, nem, van, ben, még, azt, nem, egy, devizahitelesek próbálkozásait, nemzetgazdasági tárca, kormány jelentős, hitelfelvevők száma, devizahitelesek érdekében, jobbikos érpataki, hatalomba férkőzik, folyamatban lévő, kormányhivatal által, feljelentések szerint, ingatlanokat szerződés, eljárás folyamatban, ügyészség jogértelmezésének, rendőrök azonosították, ügyészség pedig, nyomozást joghézag, legfőbb ügyészt, titkosszolgálatok vezetőjét, másik irodai, legfőbb ügyész, kérdésre válaszolva, fogalomnak ugyanolyan, egész országot, saját kollégáikat, képviselő saját, büntető törvénykönyvben, mint azokról Boldog, Rétvári miért átvilágítást, ügyészségnél csak egy, hogy törvényi hogy, között folytatta nem, Törvényszék dokumentumhoz bírói, saját valótlan sem, lesz tette Boldog, valamint kell diplomatának, jog beszélt tárca, Zoltánhoz próbálja ugyanannak, azt amit mit, intézkedéseket devizahitelesek eszik, intézkedéseket MSZP ügyészségnél, már fenyeget eljárás, nem többek ügyben, hanem munkával azt, tárca minősített Járási, elkövetőt Boldog milyen, Elmondta rögzít elhangzottakat, ügyészségnél per kezelés, Belovics lőni hallgatni, Szilárdot nem Szabolcs, azonosították viszonválaszában miniszteri, minisztert elgondolkodtatónak tudnak, tárca nem júliusában, elítélték Gábor ügyben, hamisítás rendőrök bírói, úgy miatt Feltette, mintegy jogszerűen van, ügyben figyelmen akár, polgármesteréhez tárca hogy, közvetlen Minisztériumának száma, tárca kapcsolatban ilyen, lőni hatalomba annak, Hivatal polgármesterrel Ervin, tette nyomozást nevezte, analógiát mondta hogy, letartóztatása kabinet súlyos, rendelt Kormányhivatal Kiss, kérdést felelt Erőforrások, jobbikos súlyos Alap, fogalmazott van hogy, úgy olyan nem, miért kézből megbukott, alapján kijelentésről adatokról, politikai bírói tárca, címet letartóztatása megbízott, alázza hitelfelvevők mert, lépéseket Jobbik ezer, ingatlanokat azt, örökölt jelentett, érpataki kollégáikat, Kijelentette Szilárd, adatszerzés azt, joghézag Alap, oka államtitkára, valamint kormánytól, mondta kérdést, között Vona, ügyészség használni, ország Szilárdot, folyik elkövetett, valamint Szerinte, örökölt nem, ügyészség kötött, azt vagy, lőni Szilárdot, nem nem, lesz ingatlanokat, nem képviselő, nem hogy, Belovics fogalmat, ügyészségnél jogértelmezésnek, mint azért, csak hálapénzről, jogértelmezésének eljárás, Szatmár ügynek, Péter amit, jog tényállást, lévő elkövetett, hogy MSZP, Alkotmányvédelmi Orosz, adatszerzés már, eddig még, mezőgazdasági tárca, férhetett tulajdonítanak, kapott ülésen, mutatott címet, látta valójában, Legfőbb ügynek, alázzák legfőbb, jogértelmezést úgy, földművelésügyi Bence, hogy egy, jogértelmezésének hiszen, kockázatot mint, beszélt Ügyészség, modell forint, tényállást Szerinte, millió hozzátéve, becsületsértés úgy, elmondta István, István szót, kérdezte hamisítás, diplomatának Mint, volt igényel, ügyészség amit, szerint értékben, fölött ügyészség, Szerinte hiszen, meg titkos, Kárpát rendelt, volt folyamatban, egyeztetésén felújíttatták, kérdést pedig, megkapta talált, által annak, forintért képviselő, hagyta család, szerint látta, kormány munkával, kérdéseket volt, miszerint Tamás, júliusában per, azt ügynek, holott Azt, kollégáikat agrárattasé, munkával nemzetbiztonsági, figyelmen alapján, tevékenysége Kiss, megpróbál szokott, viccnek mit, szoknyája ilyen, válaszában kell, Feltette HírTV, típusú ezer, ingatlanokat hogy, Gábor elmondta, Érpatak úgy, figyelmet Legfőbb, eljárás amit, kérdésre Emberi, felszólalásában miatt, hiszen férkőzik, tényállást saját, válaszában ügyében, valójában Megyei, tárcának bárkit, kérdezte Jobbik,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.