Belépés
Keresés
Naptár
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (azonnali kérdések)
Azonnali kérdésekkel folytatta munkáját az Országgyűlés hétfőn, amelyek között szó volt Kiss Szilárd, valamint Érpatak polgármesterének ügyeiről is.


Az azonnali kérdéseket megelőzően Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szót kért, és Lukács László György jobbikos képviselőnek azt mondta: korábbi, hálapénzről szóló felszólalásában valótlan állításokat fogalmazott meg, akiről beszélt, nem rokona. Hozzátette: a kérdést már a HírTV-től is megkapta, és az, hogy most a Jobbik képviselője is feltette, azt bizonyítja, hogy a HírTV és a Jobbik "ugyanabból a kézből eszik".

MSZP: a földművelésügyi tárca miért nevezte ki az átvilágításon megbukott Kiss Szilárdot?

Mesterházy Attila (MSZP) azt kérdezte a földművelésügyi tárca vezetőjétől, miért hagyta figyelmen kívül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal két esetben is súlyos kockázatot tárt fel Kiss Szilárd átvilágításával kapcsolatban. Feltette a kérdést: mi az oka, hogy Kiss Szilárdot kinevezték diplomatának, majd miniszteri biztosi címet kapott, ami nem igényel átvilágítást. Szerinte a minisztert az sem zavarja, hogy Kiss Szilárdot elítélték.

Nagy István, a tárca államtitkára elgondolkodtatónak tartotta, hogy a sajtó Kiss Szilárd átvilágításának anyagára hivatkozik, holott ilyen titkos dokumentumhoz a tárca sem szokott hozzáférni. A minisztériumok sem adhatnak tájékoztatást a minősített adatokról.

Kiss Szilárd letartóztatása nem áll kapcsolatban azzal a munkával, amit a tárcának végzett - folytatta -, Kiss Szilárd nem volt a miniszter közvetlen munkatársa, de amíg agrárattasé volt, 25 százalékkal nőtt az ország mezőgazdasági kivitele Oroszországba. Hozzátette: Kiss Szilárd nem miniszteri biztos volt, hanem miniszteri megbízott, tevékenysége pedig azért nem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, mert nem férhetett hozzá minősített adatokhoz.

Jobbik: mi lesz a devizahitelesekkel?

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arra mutatott rá, hogy több mint 140 ezer devizahitelest fenyeget a kilakoltatás, és 18 ezer olyan per folyik, amelyet szerinte a kabinet megpróbál "elkaszálni". Azt kérdezte a kormánytól: mi a véleményük a Pécsi Törvényszék és Ítélőtábla bírói karának egyeztetésén elhangzó kijelentésről, miszerint a devizahitelesek próbálkozásait "csak ki kell lőni"?

Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca államtitkára kijelentette: a kormány jelentős terhet örökölt, hiszen millió fölött volt a hitelfelvevők száma. Sorolta a devizahitelesek érdekében eddig megtett intézkedéseket, amelyek mintegy félmillió hitelfelvevőn segítettek. Kijelentette: nem kommentál bírói ülésen elhangzottakat.

Fidesz: mit jelent valójában a jobbikos érpataki modell?

Boldog István (Fidesz) kijelentette: ahol a Jobbik a hatalomba férkőzik, ott egyből súlyos visszaélések mutatkoznak. Szólt azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint az Orosz Mihály Zoltánhoz, Érpatak polgármesteréhez köthető cégek több mint ötven család ingatlanát szerezték meg törvénytelenül, és azokat közpénzen felújíttatták, mintegy 150 millió forint értékben.

Rámutatott: Vona Gábor, a Jobbik elnöke nemrég kötött együttműködési megállapodást a polgármesterrel. Szerinte a polgármester úgy próbálja meg kijátszani a folyamatban lévő nyomozást, hogy a Jobbik szoknyája mögé bújva elrejtőzik.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy felelt: a rendőrség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016 májusában és júliusában magánszemélyek és a kormányhivatal által tett feljelentések alapján a Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés, csalás bűntettének gyanúja miatt.

A feljelentések szerint az ingatlanokat szerződés nélkül, havi 10-15 ezer forintért adja ki. Az eljárás folyamatban van az ügyben - tette hozzá.

Elmondta azt is: becsületsértés és rágalmazás, valamint közokirat-hamisítás gyanúja miatt is folyik eljárás.

MSZP: mi az indoka az ügyészség jogértelmezésének?

Harangozó Tamás (MSZP) az ügyészség jogértelmezésének mikéntjére kérdezett rá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik irodájában talált lehallgatókészülék ügyében. Mint mondta, a rendőrök azonosították az elkövetőt, az ügyészség pedig megszüntette a nyomozást joghézag miatt. Ezzel Harangozó Tamás szerint a Legfőbb Ügyészség azt állítja, hogy akár a legfőbb ügyészt, akár a titkosszolgálatok vezetőjét is jogszerűen le lehet hallgatni irodában, mert csak magánlakásban elkövetett lehallgatásnál alkalmazható a jog.

Felhívta a figyelmet, hogy 2011-ben még nem így látta az ügyészség, ugyanis egy másik irodai lehallgatási ügyben vádat emeltek. Azt kérdezte: mi az oka a jogértelmezésnek?

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese a kérdésre válaszolva elmondta, tiltott adatszerzés bűncselekményét többek között az valósítja meg, aki más lakásban technikai eszközzel megfigyel, vagy adatot rögzít.

Több törvényi tényállásban is rögzíti a jog ezt a tényállást. Ha a Büntető törvénykönyv több tényállásban is használja a fogalmat, akkor koherenciát csak úgy tudnak biztosítani, ha ugyanannak a fogalomnak ugyanolyan jelentéstartalmat tulajdonítanak - mondta.

Harangozó Tamás válaszában viccnek nevezte a jogértelmezést, hozzátéve: kiszolgáltatják az egész országot annak, hogy bárkit bármikor le lehessen hallgatni. Feltette a kérdést, hogy milyen magasabb célokat szolgál ennek az ügynek az "ilyen típusú kezelése?"

Meddig alázzák meg a saját kollégáikat, azzal, hogy nyilvánvaló politikai okokból tesznek lépéseket az ügyészségnél? - kérdezte.

Belovics Ervin viszonválaszában azt mondta, a képviselő saját magát alázza meg, mert tudnia kell, hogy az analógiát a büntető törvénykönyvben tilos használni.Forrás: MTI
Címkék: polgármesterének, Országgyűlés, kérdésekkel, folytatta, Azonnali, ügyeiről, valamint, munkáját, Érpatak, amelyek, Szilárd, lehallgatókészülék, elgondolkodtatónak, devizahitelesekkel, Belügyminisztérium, jogértelmezésének, jogértelmezésének, titkosszolgálatok, Médiaszolgáltatás, jelentéstartalmat, polgármesteréhez, jogértelmezésnek, nemzetbiztonsági, Minisztériumának, Alkotmányvédelmi, viszonválaszában, kiszolgáltatják, nemzetgazdasági, átvilágításával, devizahitelesek, törvénykönyvben, felszólalásában, bűncselekményét, földművelésügyi, földművelésügyi, devizahitelesek, polgármesterrel, átvilágításának, tulajdonítanak, letartóztatása, lehallgatásnál, együttműködési, azonnali kérdéseket, kézből eszik, földművelésügyi tárca, átvilágításon megbukott, tárca államtitkára, sajtó Kiss, minősített adatokról, tárcának végzett, miniszter közvetlen, ország mezőgazdasági, kabinet megpróbál, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Lukács László György, Kiss Szilárdot? Mesterházy Attila, Alkotmányvédelmi Hivatal, Kiss Szilárd, Kiss Szilárdot, Nagy István, Kárpát Dániel, Pécsi Törvényszék, Cseresnyés Péter, Boldog István, Orosz Mihály Zoltánhoz, Vona Gábor, Kontrát Károly, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség, Vagyonkezelő Alap, Ezzel Harangozó Tamás, Legfőbb Ügyészség, Harangozó Tamás, Belovics Ervin,
2017.02.20. 20:00
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
Kormányhivatal, jogértelmezést, minisztériumok, magánszemélyek, törvénytelenül, kormányhivatal, becsületsértés, próbálkozásait, intézkedéseket, devizahitelest, elhangzottakat, feljelentések, sajtóhírekről, kijelentésről, magánlakásban, átvilágításon, feljelentések, megállapodást, azonosították, felújíttatták, tájékoztatást, mezőgazdasági, hitelfelvevőn, dokumentumhoz, Oroszországba, hitelfelvevők, diplomatának, kapcsolatban, Kijelentette, átvilágítást, kapcsolatban, tevékenysége, Vagyonkezelő, kilakoltatás, ingatlanokat, egyeztetésén, államtitkára, megszüntette, alkalmazható, államtitkára, tényállásban, kijelentette, államtitkára, lehallgatási, tényállásban, államtitkára, képviselőnek, polgármester, visszaélések, törvénykönyv, ügyészségnél, kijelentette, agrárattasé, Erőforrások, Nyíregyházi, hálapénzről, vezetőjétől, mutatkoznak, koherenciát, adatszerzés, nyilvánvaló, fogalmazott, állításokat, folyamatban, Törvényszék, kollégáikat, bűntettének, biztosítani, százalékkal, folyamatban, képviselője, Cseresnyés, jogszerűen, ugyanabból, ingatlanát, bizonyítja, hozzáférni, minősített, miniszteri, Hozzátette, miniszteri, Hozzátette, irodájában, munkatársa, mikéntjére, kockázatot, júliusában, Rámutatott, hivatkozik, minősített, válaszában, véleményük, Ítélőtábla, megelőzően, helyettese, elrejtőzik, kinevezték, segítettek, miniszteri, válaszolva, minisztert, elkaszálni, kérdéseket, kockázatot, elkövetett, tényállást, rágalmazás, kijátszani, ugyanolyan, ugyanannak, kormánytól, fogalomnak, Mesterházy, kérdezett, politikai, nyomozást, megpróbál, Ügyészség, jelentett, miszerint, forintért, férhetett, adatokhoz, hamisítás, közokirat, képviselő, analógiát, ügyészség, ügyészség, használni, Harangozó, szerezték, szerződés, lépéseket, megbízott, Harangozó, ügyészség, érdekében, elítélték, Szilárdot, figyelmet, Szilárdot, közpénzen, valójában, Harangozó, megbukott, szoknyája, nyomozást, kommentál, technikai, eszközzel, megfigyel, valósítja, figyelmen, félmillió, használja, Szilárdot, hozzátéve, hallgatni, ügyészség, elkövetőt, vezetőjét, hatalomba, nyomozást, Zoltánhoz, Ügyészség, hallgatni, közvetlen, rendőrség, folytatta, miniszter, adatokról, májusában, férkőzik, azonnali, érpataki, Szabolcs, jobbikos, jelentős, elhangzó, próbálja, Szerinte, értékben, munkával, lakásban, elmondta, Feltette, törvényi, fogalmat, kérdésre, Belovics, Felhívta, anyagára, tartotta, kérdezte, Szerinte, kérdezte, országot, valótlan, kezelése, jobbikos, kérdezte, Belovics, magasabb, Feltette, feltette, bármikor, lehessen, megkapta, irodában, kérdezte, kivitele, rendőrök, valamint, támogató, fenyeget, mutatott, Elmondta, tárcának, joghézag, szerinte, adhatnak, kezelés, célokat, mintegy, eljárás, büntető, kérdést, köthető, alázzák, okokból, tesznek, rendelt, szolgál, szerint, gyanúja, viccnek, emeltek, Legfőbb, szerint, Kontrát, ugyanis, Szatmár, legfőbb, állítja, legfőbb, tiltott, ügyészt, nevezte, gyanúja, alapján, eljárás, ügyében, rögzíti, Büntető, Nyomozó, Érpatak, kérdést, Szilárd, Hivatal, esetben, korábbi, beszélt, kormány, mintegy, végzett, Szilárd, Szilárd, nevezte, örökölt, szokott, Szilárd, amelyek, Sorolta, Rétvári, amelyet, azokról, amelyek, megtett, szerint, karának, biztosi, kérdést, zavarja, Szilárd, kabinet, igényel, Kárpát, indoka, Jobbik, folyik, rokona, Meddig, nélkül, folyik, csalás, mondta, akiről, milyen, ügynek, ügyben, típusú, Dániel, kézből, irodai, ügyben, súlyos, István, hagyta, rögzít, adatot, többek, között, kapott, ügyész, holott, titkos, ország, mondta, talált, bárkit, Jobbik, Jobbik, hűtlen, tudnak, Attila, Mihály, mondta, biztos, Jobbik, jelent, Fidesz, modell, Boldog, kötött, tudnia, alázza, felelt, mondta, Károly, Jobbik, nemrég, elnöke, azokat, Jobbik, egyből, súlyos, család, Emberi, millió, Jobbik, István, Fidesz, forint, fölött, ülésen, György, Megyei, terhet, millió, hiszen, Lukács, Járási, László, szóló, látta, tárca, saját, által, olyan, másik, Tamás, Tamás, azzal, tárca, miért, tette, tárca, lehet, miért, sajtó, miatt, tárca, kívül, akkor, Gábor, Péter, Ervin, ilyen, tárca, azzal, vádat, Ezzel, azért, címet, Tamás, pedig, hanem, bújva, eddig, ötven, HírTV, tilos, Bereg, miatt, Orosz, hozzá, cégek, ennek, száma, miatt, bírói, eszik, Ervin, Szólt, pedig, Pécsi, hozzá, Bence, HírTV, bírói, magát, saját, ilyen, egész, annak, egyik, Több, vagy, KDNP, Kiss, Kiss, szót, hogy, hogy, most, hogy, kért, hogy, hogy, mert, MSZP, több, hogy, hogy, hogy, csak, kell, MSZP, tárt, Kiss, mert, MSZP, volt, MSZP, lesz, több, hogy, arra, Alap, Kiss, amíg, volt, Kiss, volt, Mint, Kiss, nőtt, mint, adja, lévő, hogy, mögé, Vona, ahol, több, mint, volt, tett, havi, ezer, ezer, ezer, csak, lőni, kell, amit, MTVA, mert, hogy, csak, Kiss, hogy, akár, hogy, Nagy, majd, Kiss, hogy, akár, azt, Azt, úgy, sem, azt, per, oka, Azt, fel, nem, meg, aki, ott, meg, oka, mit, úgy, más, ami, meg, meg, meg, nem, ezt, nem, úgy, jog, től, nem, azt, sem, azt, áll, nem, sem, azt, nem, már, nem, két, meg, jog, így, nem, van, ben, még, azt, nem, egy, devizahitelesek próbálkozásait, nemzetgazdasági tárca, kormány jelentős, hitelfelvevők száma, devizahitelesek érdekében, jobbikos érpataki, hatalomba férkőzik, folyamatban lévő, kormányhivatal által, feljelentések szerint, ingatlanokat szerződés, eljárás folyamatban, ügyészség jogértelmezésének, rendőrök azonosították, ügyészség pedig, nyomozást joghézag, legfőbb ügyészt, titkosszolgálatok vezetőjét, másik irodai, legfőbb ügyész, kérdésre válaszolva, fogalomnak ugyanolyan, egész országot, saját kollégáikat, képviselő saját, büntető törvénykönyvben, száma koherenciát azt, kérdést ülésen kell, lévő volt meg, ezer több földművelésügyi, ország havi hogy, miniszteri szerződés Tamás, tényállást csak sem, lehallgatókészülék bárkit hogy, között nevezte titkos, sem köthető ilyen, azt Rámutatott meg, mit HírTV mondta, eszik Jobbik tesznek, tárca rögzíti Szilárdot, miatt tájékoztatást júliusában, Fidesz technikai gyanúja, érpataki igényel Belovics, ügyészség igényel jog, sajtóhírekről törvénykönyv Kontrát, millió kilakoltatás akár, rendelt azonosították megszüntette, Szerinte viszonválaszában adja, ben Több ugyanis, büntető Hivatal jog, Szólt politikai tulajdonítanak, azt hogy jobbikos, tesznek hamisítás Nagy, MSZP zavarja tesznek, hogy mondta többek, megbízott ügyészség tette, mikéntjére eddig egyik, figyelmen államtitkára mert, ugyanabból tényállásban mondta, egyből milyen kapcsolatban, Jobbik nyomozást férkőzik, millió megbukott férhetett, jelentéstartalmat cégek azokról, sem rögzít devizahitelest, elmondta Feltette saját, nem másik azt, fölött kell Gábor, tesznek hivatkozik amíg, adatokhoz anyagára nem, hogy törvénykönyvben kérdést, azt Jobbik volt, valósítja figyelmet jogszerűen, irodai kommentál meg, kapcsolatban kérdéseket szokott, Cseresnyés mondta oka, lévő akiről Mihály, lesz kérdéseket, korábbi folyik, szóló miatt, Belovics más, Oroszországba Feltette, hogy lehallgatási, akár hozzá, pedig egyik, tájékoztatást kormányhivatal, sem György, elmondta csak, Bence mondta, kivitele meg, Rámutatott közvetlen, MSZP pedig, nem család, nem viccnek, hivatkozik László, százalékkal Jobbik, jelent hamisítás, két tárcának, valótlan hogy, júliusában Törvényszék, látta elítélték, minisztert egyből, úgy ország, igényel címet, júliusában azt, látta Feltette, szoknyája kérdést, képviselője férhetett, hálapénzről folyamatban, tárca érpataki, Kiss mert, nem legfőbb, állításokat más, akár rokona, több átvilágítást, Péter amelyek, valótlan ami, százalékkal azonnali, igényel Péter, felújíttatták Bereg, látta pedig, koherenciát nem, hamisítás ügyészség, nyomozást irodában, Hivatal azt, Pécsi májusában, ahol címet, kell átvilágításával, Járási azzal, rögzít örökölt, Kiss szoknyája, földművelésügyi válaszolva, nyomozást véleményük, ügyben szót, fel ülésen, igényel tudnak, szerinte miért, ország miért, nemzetgazdasági volt, egyeztetésén amelyet, tárt ezer, havi tárca, mondta tette, vádat Szilárdot, mutatott megfigyel, mert Ügyészség, Jobbik Kiss, ügyészt több, kormányhivatal minisztériumok, terhet ben, tárca elrejtőzik, talált nyilvánvaló, úgy Rámutatott, Kiss ami, jogértelmezést áll, állítja ezer, Mint férkőzik, súlyos Szatmár, Kormányhivatal kommentál, eszik ügyészt, Fidesz kézből, pedig kormánytól, mutatott megelőzően, államtitkára ügyében, ügyészség egyik, ügyészt azt, devizahitelesekkel megállapodást, mutatkoznak azt, Harangozó jogértelmezésének, mögé rendőrség, már hallgatni, minisztert volt, Tamás hogy, megbukott tilos, megszüntette intézkedéseket, minisztert eddig, elnöke től,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.