Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 9. rész (azonnali kérdések)
Azonnali kérdésekkel folytatta munkáját az Országgyűlés hétfőn, amelyek között szó volt Kiss Szilárd, valamint Érpatak polgármesterének ügyeiről is.


Az azonnali kérdéseket megelőzően Rétvári Bence (KDNP), az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szót kért, és Lukács László György jobbikos képviselőnek azt mondta: korábbi, hálapénzről szóló felszólalásában valótlan állításokat fogalmazott meg, akiről beszélt, nem rokona. Hozzátette: a kérdést már a HírTV-től is megkapta, és az, hogy most a Jobbik képviselője is feltette, azt bizonyítja, hogy a HírTV és a Jobbik "ugyanabból a kézből eszik".

MSZP: a földművelésügyi tárca miért nevezte ki az átvilágításon megbukott Kiss Szilárdot?

Mesterházy Attila (MSZP) azt kérdezte a földművelésügyi tárca vezetőjétől, miért hagyta figyelmen kívül, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal két esetben is súlyos kockázatot tárt fel Kiss Szilárd átvilágításával kapcsolatban. Feltette a kérdést: mi az oka, hogy Kiss Szilárdot kinevezték diplomatának, majd miniszteri biztosi címet kapott, ami nem igényel átvilágítást. Szerinte a minisztert az sem zavarja, hogy Kiss Szilárdot elítélték.

Nagy István, a tárca államtitkára elgondolkodtatónak tartotta, hogy a sajtó Kiss Szilárd átvilágításának anyagára hivatkozik, holott ilyen titkos dokumentumhoz a tárca sem szokott hozzáférni. A minisztériumok sem adhatnak tájékoztatást a minősített adatokról.

Kiss Szilárd letartóztatása nem áll kapcsolatban azzal a munkával, amit a tárcának végzett - folytatta -, Kiss Szilárd nem volt a miniszter közvetlen munkatársa, de amíg agrárattasé volt, 25 százalékkal nőtt az ország mezőgazdasági kivitele Oroszországba. Hozzátette: Kiss Szilárd nem miniszteri biztos volt, hanem miniszteri megbízott, tevékenysége pedig azért nem jelentett nemzetbiztonsági kockázatot, mert nem férhetett hozzá minősített adatokhoz.

Jobbik: mi lesz a devizahitelesekkel?

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arra mutatott rá, hogy több mint 140 ezer devizahitelest fenyeget a kilakoltatás, és 18 ezer olyan per folyik, amelyet szerinte a kabinet megpróbál "elkaszálni". Azt kérdezte a kormánytól: mi a véleményük a Pécsi Törvényszék és Ítélőtábla bírói karának egyeztetésén elhangzó kijelentésről, miszerint a devizahitelesek próbálkozásait "csak ki kell lőni"?

Cseresnyés Péter, a nemzetgazdasági tárca államtitkára kijelentette: a kormány jelentős terhet örökölt, hiszen millió fölött volt a hitelfelvevők száma. Sorolta a devizahitelesek érdekében eddig megtett intézkedéseket, amelyek mintegy félmillió hitelfelvevőn segítettek. Kijelentette: nem kommentál bírói ülésen elhangzottakat.

Fidesz: mit jelent valójában a jobbikos érpataki modell?

Boldog István (Fidesz) kijelentette: ahol a Jobbik a hatalomba férkőzik, ott egyből súlyos visszaélések mutatkoznak. Szólt azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint az Orosz Mihály Zoltánhoz, Érpatak polgármesteréhez köthető cégek több mint ötven család ingatlanát szerezték meg törvénytelenül, és azokat közpénzen felújíttatták, mintegy 150 millió forint értékben.

Rámutatott: Vona Gábor, a Jobbik elnöke nemrég kötött együttműködési megállapodást a polgármesterrel. Szerinte a polgármester úgy próbálja meg kijátszani a folyamatban lévő nyomozást, hogy a Jobbik szoknyája mögé bújva elrejtőzik.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy felelt: a rendőrség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal 2016 májusában és júliusában magánszemélyek és a kormányhivatal által tett feljelentések alapján a Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség rendelt el nyomozást hűtlen kezelés, csalás bűntettének gyanúja miatt.

A feljelentések szerint az ingatlanokat szerződés nélkül, havi 10-15 ezer forintért adja ki. Az eljárás folyamatban van az ügyben - tette hozzá.

Elmondta azt is: becsületsértés és rágalmazás, valamint közokirat-hamisítás gyanúja miatt is folyik eljárás.

MSZP: mi az indoka az ügyészség jogértelmezésének?

Harangozó Tamás (MSZP) az ügyészség jogértelmezésének mikéntjére kérdezett rá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) egyik irodájában talált lehallgatókészülék ügyében. Mint mondta, a rendőrök azonosították az elkövetőt, az ügyészség pedig megszüntette a nyomozást joghézag miatt. Ezzel Harangozó Tamás szerint a Legfőbb Ügyészség azt állítja, hogy akár a legfőbb ügyészt, akár a titkosszolgálatok vezetőjét is jogszerűen le lehet hallgatni irodában, mert csak magánlakásban elkövetett lehallgatásnál alkalmazható a jog.

Felhívta a figyelmet, hogy 2011-ben még nem így látta az ügyészség, ugyanis egy másik irodai lehallgatási ügyben vádat emeltek. Azt kérdezte: mi az oka a jogértelmezésnek?

Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettese a kérdésre válaszolva elmondta, tiltott adatszerzés bűncselekményét többek között az valósítja meg, aki más lakásban technikai eszközzel megfigyel, vagy adatot rögzít.

Több törvényi tényállásban is rögzíti a jog ezt a tényállást. Ha a Büntető törvénykönyv több tényállásban is használja a fogalmat, akkor koherenciát csak úgy tudnak biztosítani, ha ugyanannak a fogalomnak ugyanolyan jelentéstartalmat tulajdonítanak - mondta.

Harangozó Tamás válaszában viccnek nevezte a jogértelmezést, hozzátéve: kiszolgáltatják az egész országot annak, hogy bárkit bármikor le lehessen hallgatni. Feltette a kérdést, hogy milyen magasabb célokat szolgál ennek az ügynek az "ilyen típusú kezelése?"

Meddig alázzák meg a saját kollégáikat, azzal, hogy nyilvánvaló politikai okokból tesznek lépéseket az ügyészségnél? - kérdezte.

Belovics Ervin viszonválaszában azt mondta, a képviselő saját magát alázza meg, mert tudnia kell, hogy az analógiát a büntető törvénykönyvben tilos használni.Forrás: MTI
Címkék: polgármesterének, Országgyűlés, kérdésekkel, folytatta, Azonnali, ügyeiről, valamint, munkáját, Érpatak, amelyek, Szilárd, lehallgatókészülék, elgondolkodtatónak, devizahitelesekkel, Belügyminisztérium, jogértelmezésének, jogértelmezésének, titkosszolgálatok, Médiaszolgáltatás, jelentéstartalmat, polgármesteréhez, jogértelmezésnek, nemzetbiztonsági, Minisztériumának, Alkotmányvédelmi, viszonválaszában, kiszolgáltatják, nemzetgazdasági, átvilágításával, devizahitelesek, törvénykönyvben, felszólalásában, bűncselekményét, földművelésügyi, földművelésügyi, devizahitelesek, polgármesterrel, átvilágításának, tulajdonítanak, letartóztatása, lehallgatásnál, együttműködési, azonnali kérdéseket, kézből eszik, földművelésügyi tárca, átvilágításon megbukott, tárca államtitkára, sajtó Kiss, minősített adatokról, tárcának végzett, miniszter közvetlen, ország mezőgazdasági, kabinet megpróbál, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Lukács László György, Kiss Szilárdot? Mesterházy Attila, Alkotmányvédelmi Hivatal, Kiss Szilárd, Kiss Szilárdot, Nagy István, Kárpát Dániel, Pécsi Törvényszék, Cseresnyés Péter, Boldog István, Orosz Mihály Zoltánhoz, Vona Gábor, Kontrát Károly, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Nyíregyházi Járási Nyomozó Ügyészség, Vagyonkezelő Alap, Ezzel Harangozó Tamás, Legfőbb Ügyészség, Harangozó Tamás, Belovics Ervin,
2017.02.20. 20:00
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
Kormányhivatal, jogértelmezést, minisztériumok, magánszemélyek, törvénytelenül, kormányhivatal, becsületsértés, próbálkozásait, intézkedéseket, devizahitelest, elhangzottakat, feljelentések, sajtóhírekről, kijelentésről, magánlakásban, átvilágításon, feljelentések, megállapodást, azonosították, felújíttatták, tájékoztatást, mezőgazdasági, hitelfelvevőn, dokumentumhoz, Oroszországba, hitelfelvevők, diplomatának, kapcsolatban, Kijelentette, átvilágítást, kapcsolatban, tevékenysége, Vagyonkezelő, kilakoltatás, ingatlanokat, egyeztetésén, államtitkára, megszüntette, alkalmazható, államtitkára, tényállásban, kijelentette, államtitkára, lehallgatási, tényállásban, államtitkára, képviselőnek, polgármester, visszaélések, törvénykönyv, ügyészségnél, kijelentette, agrárattasé, Erőforrások, Nyíregyházi, hálapénzről, vezetőjétől, mutatkoznak, koherenciát, adatszerzés, nyilvánvaló, fogalmazott, állításokat, folyamatban, Törvényszék, kollégáikat, bűntettének, biztosítani, százalékkal, folyamatban, képviselője, Cseresnyés, jogszerűen, ugyanabból, ingatlanát, bizonyítja, hozzáférni, minősített, miniszteri, Hozzátette, miniszteri, Hozzátette, irodájában, munkatársa, mikéntjére, kockázatot, júliusában, Rámutatott, hivatkozik, minősített, válaszában, véleményük, Ítélőtábla, megelőzően, helyettese, elrejtőzik, kinevezték, segítettek, miniszteri, válaszolva, minisztert, elkaszálni, kérdéseket, kockázatot, elkövetett, tényállást, rágalmazás, kijátszani, ugyanolyan, ugyanannak, kormánytól, fogalomnak, Mesterházy, kérdezett, politikai, nyomozást, megpróbál, Ügyészség, jelentett, miszerint, forintért, férhetett, adatokhoz, hamisítás, közokirat, képviselő, analógiát, ügyészség, ügyészség, használni, Harangozó, szerezték, szerződés, lépéseket, megbízott, Harangozó, ügyészség, érdekében, elítélték, Szilárdot, figyelmet, Szilárdot, közpénzen, valójában, Harangozó, megbukott, szoknyája, nyomozást, kommentál, technikai, eszközzel, megfigyel, valósítja, figyelmen, félmillió, használja, Szilárdot, hozzátéve, hallgatni, ügyészség, elkövetőt, vezetőjét, hatalomba, nyomozást, Zoltánhoz, Ügyészség, hallgatni, közvetlen, rendőrség, folytatta, miniszter, adatokról, májusában, férkőzik, azonnali, érpataki, Szabolcs, jobbikos, jelentős, elhangzó, próbálja, Szerinte, értékben, munkával, lakásban, elmondta, Feltette, törvényi, fogalmat, kérdésre, Belovics, Felhívta, anyagára, tartotta, kérdezte, Szerinte, kérdezte, országot, valótlan, kezelése, jobbikos, kérdezte, Belovics, magasabb, Feltette, feltette, bármikor, lehessen, megkapta, irodában, kérdezte, kivitele, rendőrök, valamint, támogató, fenyeget, mutatott, Elmondta, tárcának, joghézag, szerinte, adhatnak, kezelés, célokat, mintegy, eljárás, büntető, kérdést, köthető, alázzák, okokból, tesznek, rendelt, szolgál, szerint, gyanúja, viccnek, emeltek, Legfőbb, szerint, Kontrát, ugyanis, Szatmár, legfőbb, állítja, legfőbb, tiltott, ügyészt, nevezte, gyanúja, alapján, eljárás, ügyében, rögzíti, Büntető, Nyomozó, Érpatak, kérdést, Szilárd, Hivatal, esetben, korábbi, beszélt, kormány, mintegy, végzett, Szilárd, Szilárd, nevezte, örökölt, szokott, Szilárd, amelyek, Sorolta, Rétvári, amelyet, azokról, amelyek, megtett, szerint, karának, biztosi, kérdést, zavarja, Szilárd, kabinet, igényel, Kárpát, indoka, Jobbik, folyik, rokona, Meddig, nélkül, folyik, csalás, mondta, akiről, milyen, ügynek, ügyben, típusú, Dániel, kézből, irodai, ügyben, súlyos, István, hagyta, rögzít, adatot, többek, között, kapott, ügyész, holott, titkos, ország, mondta, talált, bárkit, Jobbik, Jobbik, hűtlen, tudnak, Attila, Mihály, mondta, biztos, Jobbik, jelent, Fidesz, modell, Boldog, kötött, tudnia, alázza, felelt, mondta, Károly, Jobbik, nemrég, elnöke, azokat, Jobbik, egyből, súlyos, család, Emberi, millió, Jobbik, István, Fidesz, forint, fölött, ülésen, György, Megyei, terhet, millió, hiszen, Lukács, Járási, László, szóló, látta, tárca, saját, által, olyan, másik, Tamás, Tamás, azzal, tárca, miért, tette, tárca, lehet, miért, sajtó, miatt, tárca, kívül, akkor, Gábor, Péter, Ervin, ilyen, tárca, azzal, vádat, Ezzel, azért, címet, Tamás, pedig, hanem, bújva, eddig, ötven, HírTV, tilos, Bereg, miatt, Orosz, hozzá, cégek, ennek, száma, miatt, bírói, eszik, Ervin, Szólt, pedig, Pécsi, hozzá, Bence, HírTV, bírói, magát, saját, ilyen, egész, annak, egyik, Több, vagy, KDNP, Kiss, Kiss, szót, hogy, hogy, most, hogy, kért, hogy, hogy, mert, MSZP, több, hogy, hogy, hogy, csak, kell, MSZP, tárt, Kiss, mert, MSZP, volt, MSZP, lesz, több, hogy, arra, Alap, Kiss, amíg, volt, Kiss, volt, Mint, Kiss, nőtt, mint, adja, lévő, hogy, mögé, Vona, ahol, több, mint, volt, tett, havi, ezer, ezer, ezer, csak, lőni, kell, amit, MTVA, mert, hogy, csak, Kiss, hogy, akár, hogy, Nagy, majd, Kiss, hogy, akár, azt, Azt, úgy, sem, azt, per, oka, Azt, fel, nem, meg, aki, ott, meg, oka, mit, úgy, más, ami, meg, meg, meg, nem, ezt, nem, úgy, jog, től, nem, azt, sem, azt, áll, nem, sem, azt, nem, már, nem, két, meg, jog, így, nem, van, ben, még, azt, nem, egy, devizahitelesek próbálkozásait, nemzetgazdasági tárca, kormány jelentős, hitelfelvevők száma, devizahitelesek érdekében, jobbikos érpataki, hatalomba férkőzik, folyamatban lévő, kormányhivatal által, feljelentések szerint, ingatlanokat szerződés, eljárás folyamatban, ügyészség jogértelmezésének, rendőrök azonosították, ügyészség pedig, nyomozást joghézag, legfőbb ügyészt, titkosszolgálatok vezetőjét, másik irodai, legfőbb ügyész, kérdésre válaszolva, fogalomnak ugyanolyan, egész országot, saját kollégáikat, képviselő saját, büntető törvénykönyvben, kérdéseket miniszteri hogy, Belügyminisztérium felelt eszközzel, volt Azt jelentett, kérdést más vádat, nyomozást polgármesterrel szolgál, biztosi Kiss hatalomba, talált bárkit bújva, Minisztériumának azt jogszerűen, értékben száma rokona, Kiss nyomozást végzett, azért nevezte tette, nemrég ügyében Zoltánhoz, nem Zoltánhoz megpróbál, véleményük volt munkatársa, meg azonosították ugyanannak, országot Fidesz felszólalásában, vádat elkaszálni nemrég, szerint kérdezett Jobbik, elnöke mondta Szerinte, munkatársa emeltek biztos, sajtó miniszteri diplomatának, lehessen MSZP rögzít, tilos annak per, lehallgatókészülék azt ennek, munkatársa aki hogy, mintegy ügyészség szerint, állítja Kormányhivatal Tamás, egyeztetésén Szilárd mit, tárca Törvényszék nélkül, mezőgazdasági jelentős nemzetbiztonsági, sajtó devizahitelest Ítélőtábla, kért ügyészt polgármesterrel, országot minisztert mert, valósítja elkaszálni tárt, feljelentések mutatott bírói, azt hogy tájékoztatást, kérdésre hallgatni agrárattasé, elhangzottakat szolgál fölött, Médiaszolgáltatás jogszerűen tárt, ügyben képviselő miniszteri, többek nem miszerint, hogy egész bújva, Kiss jogszerűen azt, Lukács Érpatak miniszteri, esetben milyen mondta, férhetett nevezte gyanúja, férkőzik mint csak, Érpatak meg használni, fogalmazott más szolgál, így Szilárd tárca, Cseresnyés átvilágítást, miért adhatnak, Nagy alapján, folyamatban Orosz, forint törvénykönyv, Elmondta adatszerzés, vezetőjét nem, tárca meg, Hozzátette Rámutatott, joghézag kabinet, becsületsértés nyomozást, földművelésügyi azt, azokról mikéntjére, mit meg, hozzáférni szolgál, miért jelentős, nélkül feltette, Kiss Legfőbb, MTVA azt, helyettese folyik, kapcsolatban azokat, miatt célokat, Dániel szerinte, tartotta Szólt, Károly hogy, eszközzel tárca, devizahitelest férkőzik, miért titkos, indoka Jobbik, súlyos Tamás, dokumentumhoz ügyészség, Oroszországba Emberi, azzal amit, megszüntette adatot, mint nyomozást, kijelentette sem, már Kiss, magasabb folyik, megbízott Több, félmillió azt, Jobbik alázza, Fidesz Lukács, meg hozzátéve, ügyészség megtett, nem Mint, közokirat minisztériumok, kijelentette próbálja, tárca több, megpróbál Kiss, mutatott ingatlanokat, Törvényszék milyen, átvilágításon kijelentette, kivitele gyanúja, Tamás tárca, ügyészség jelentéstartalmat, Fidesz havi, Jobbik kérdezett, folyik tudnia, Dániel tárt, folyamatban karának, szóló joghézag, ügyész kell, Kiss szoknyája, forint letartóztatása, polgármester felújíttatták, folyamatban közpénzen, Emberi ugyanannak, mintegy elhangzottakat, tárca polgármester, HírTV nem, vezetőjétől kérdezte, volt szót, egyből Elmondta, Elmondta segítettek, megpróbál között, száma aki, Minisztériumának férkőzik, száma több, István rendőrök, lévő KDNP, beszélt viszonválaszában, mezőgazdasági fogalmazott, közokirat amelyek, kockázatot van, György Belügyminisztérium, nem hogy, Feltette lévő, Attila Kormányhivatal, érdekében földművelésügyi, használni kabinet, tudnia felszólalásában, ügyészt Emberi, kérdezte rágalmazás, ugyanis átvilágításának, Jobbik vezetőjét, több folyamatban, Szabolcs nem, Szilárdot modell, viccnek folyik, mondta államtitkára,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.