Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Öt kulturális intézmény szűnt meg december 31-én
Több kulturális intézmény - a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI), a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA), a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága (NKAI), a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ (Forster Központ), valamint az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont (Eszterháza Központ) - is megszűnt 2016. december 31-én.


Az NMI jogutód nélkül szűnt meg; muzeális és közművelődési feladatait, a Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, továbbá az EU-s forrásból finanszírozott, folyamatban lévő pályázatokkal, valamint folyamatban lévő és fenntartási kötelezettséggel terhelt projektekkel kapcsolatos közfeladatait a Lakitelken működő Alapítvány kizárólagos tulajdonában álló NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. látja el.

A MaNDA digitalizálási feladatait, a közfoglalkoztatói státuszához kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, valamint az EU-s forrásból finanszírozott, folyamatban lévő és fenntartási kötelezettséggel terhelt projektjeit a Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft. vette át.

Az NKAI beolvadás útján jogutódlással szűnt meg, általános jogutódja az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. Az előadó-művészeti szervezetek működésével összefüggő közigazgatási hatósági és szolgáltatási feladat- és hatáskörök, valamint az ahhoz kapcsolódó jogviszonyok tekintetében a közfeladat átvevője a Pest Megyei Kormányhivatal.

A Forster Központ jogutódlással szűnt meg. A központ által ellátott, a kulturális örökség nyilvántartásával, a kulturális javak védelmével és a műtárgyfelügyelettel, a világörökséggel, a nemzetközi ügyekkel, az állami elővásárlási jog gyakorlásával, a tudományos gyűjtemények kezelésével, kutatószolgálat működtetésével, a kulturális örökségi értékek osztályozásával, a tanácsadói testületek működtetésével, a kulturális örökség védettségével kapcsolatos tudományos előkészítéssel, valamint a kulturális örökségvédelmi szakértői tevékenységgel kapcsolatos feladatokat a kulturális örökség védelméért felelős miniszter látja el.

A Forster Központ által fenntartott Magyar Építészeti Múzeum fenntartói feladatait a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) vette át.

A Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. (Budavári Kft.) január 1-jétől közfeladatként ellátja a nagyberuházások régészeti előkészítését és koordinálását, az előzetes régészeti dokumentáció készítését, próbafeltárás végzését, valamint a jogszabályban meghatározott régészeti feladatokat; a feltárások szakmai irányelveinek és protokolljainak kidolgozását, továbbá a régészeti örökség felkutatásában való közreműködést.

Szintén a Budavári Kft. végzi a Forster Központ megvalósítása alatt álló egyes kiemelt nemzeti örökségvédelmi programok fejlesztési feladatait; a létesítménygazdálkodási és az ingatlanok fenntartási, üzemeltetési, hasznosítási feladatait; a kulturális örökség kezelésével kapcsolatos információk nyújtásával, hasznosítási, pályázati tanácsadással és közreműködéssel, fejlesztéssel, felújítással kapcsolatos tanácsadással, tervpályázati eljárás lebonyolításával összefüggő feladatokat.

A Budavári Kft. vette át a veszélyeztetett műemlékek helyzetének konszolidálásával, hasznosítási javaslatok készítésével kapcsolatos, valamint a kulturális örökség fejlesztési programjainak kidolgozásával, nyomon követésével összefüggő feladatokat; a kulturális örökségre alapozott projektek kidolgozását, megvalósítását; a vagyonkezelt ingatlanokra vonatkozóan a közgyűjteményi feladatokat, továbbá múzeumi, közművelődési és más kulturális szolgáltatások nyújtását.

Ezekhez a feladatokhoz kapcsolódóan a Forster Központ által benyújtott, folyamatban lévő vagy lezárult EU-s pályázatok, a központtal megkötött uniós támogatási szerződések és az ezekkel kapcsolatosan megkötött együttműködési megállapodások, konzorciumi szerződések tekintetében a központ jogutódja a Budavári Kft.

A nyilvántartásokhoz szükséges szoftverek és virtuális szerverek üzemeltetését és fejlesztését a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Kft. veszi át. Ez a feladatellátás nem terjed ki a kulturális örökségvédelmi törvény szerinti nyilvántartások adatainak tulajdonjogára, ezek fölött a tulajdonosi jogokat a miniszter gyakorolja.Több projektben a Forster Központ jogutódja a Miniszterelnökség.

A Magyar Építészeti Múzeummal kapcsolatos feladatok, a humán erőforrás, költségvetési források és eszközök és a folyamatban lévő ügyek átvételéről az MMA, a Miniszterelnökség és a Forster Központ közfeladat-ellátási megállapodásban rendelkezett.

A Miniszterelnökséggel kötött megállapodásokban a Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. a Forster Központ jogutódja.

A központ által végzett régészeti feltárások esetében a központ mint a feltárási engedély vagy a bejelentés tudomásul vételének jogosultja helyébe jogszabályban kijelölt örökségvédelmi szervként a Budavári Kft. lép.A Forster Központ által szakmai tanácsadó testületként működtetett Kulturális Javak Bizottsága, az Ásatási Bizottság és a Műemléki Tanácsadó Testület tagjainak jogviszonya folyamatos, a testületek tevékenységének folytatásáról a miniszter gondoskodik.

Az Eszterháza Központ feladatait - közfeladat-ellátási és továbbfoglalkoztatási kötelezettséggel - jogutódlással a NISTEMA Kereskedelmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el. A jogutódlás kiterjed valamennyi, az Eszterháza Központ által ellátott feladatra, jogosultságra és kötelezettségre, továbbá valamennyi, az ezekhez kapcsolódó jogviszonyra, különösen az ezekkel összefüggő vagyoni jogokra és kötelezettségre, az ingó és ingatlan állományra, valamint az átvett feladatokat ellátó alkalmazottak feletti munkáltatói jogok gyakorlására és kötelezettségek teljesítésére, munkaviszonyára, közalkalmazotti jogviszonyára.Forrás: MTI
Címkék: Vagyongazdálkodási, Fesztiválközpont, Örökségvédelmi, Igazgatósága, Filmintézet, Eszterháza, Művelődési, kulturális, Eszterháza, Kulturális, Kulturális, létesítménygazdálkodási, továbbfoglalkoztatási, Miniszterelnökséggel, műtárgyfelügyelettel, nyilvántartásokhoz, Közfoglalkoztatási, Miniszterelnökség, Miniszterelnökség, konszolidálásával, megállapodásokban, közfoglalkoztatói, nyilvántartásával, Ingatlanfejlesztő, kötelezettséggel, kötelezettséggel, kötelezettséggel, kötelezettségeit, lebonyolításával, kötelezettségeit, világörökséggel, protokolljainak, tevékenységének, kutatószolgálat, kötelezettségek, közalkalmazotti, nyilvántartások, munkaviszonyára, megállapodásban, Támogatáskezelő, közreműködéssel, nagyberuházások, közfoglalkoztatói státuszához, előadó-művészeti szervezetek, ahhoz kapcsolódó, közfeladat átvevője, központ által, kulturális örökség, kulturális javak, nemzetközi ügyekkel, állami elővásárlási, tudományos gyűjtemények, kulturális örökségi, Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz, Művelődési Intézet Nonprofit Kft, Forum Hungaricum Közhasznú Nonprofit Kft, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Pest Megyei Kormányhivatal, Forster Központ, Magyar Építészeti Múzeum, Magyar Művészeti Akadémia, Budavári Ingatlanfejlesztő, Üzemeltető Nonprofit Kft, Budavári Kft, Lechner Tudásközpont Területi, Informatikai Nonprofit Kft, Magyar Építészeti Múzeummal, Millenáris Tudományos Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft, Kulturális Javak Bizottsága, Ásatási Bizottság, Műemléki Tanácsadó Testület, Eszterháza Központ, NISTEMA Kereskedelmi, Szolgáltató Nonprofit Kft, Nemzeti Művelődési Intézet, Magyar Nemzeti Digitális Archívum, Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága, Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi, Vagyongazdálkodási Központ, Eszterháza Kulturális,
2017.01.01. 13:58
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
osztályozásával, kötelezettségre, kötelezettségre, veszélyeztetett, működtetésével, örökségvédelmi, szolgáltatások, megállapodások, finanszírozott, közfeladatként, örökségvédelmi, Kormányhivatal, finanszírozott, tevékenységgel, közgyűjteményi, együttműködési, tulajdonjogára, örökségvédelmi, megvalósítását, működtetésével, előkészítéssel, digitalizálási, kidolgozásával, örökségvédelmi, feladatellátás, felkutatásában, közigazgatási, szolgáltatási, pályázatokkal, üzemeltetését, tervpályázati, jogutódlással, fejlesztéssel, közművelődési, jogosultságra, előkészítését, jogutódlással, próbafeltárás, megvalósítása, közfeladatait, jogviszonyára, költségvetési, tanácsadással, gyakorlásával, teljesítésére, jogszabályban, tanácsadással, irányelveinek, programjainak, koordinálását, közreműködést, védettségével, meghatározott, jogszabályban, kapcsolatosan, közművelődési, jogutódlással, folytatásáról, alkalmazottak, feladatokhoz, elővásárlási, gyűjtemények, tekintetében, fejlesztését, kapcsolódóan, Tudásközpont, Informatikai, vagyonkezelt, Kereskedelmi, üzemeltetési, hasznosítási, dokumentáció, tulajdonában, készítésével, gyakorlására, jogviszonyra, hasznosítási, projektekkel, felújítással, kidolgozását, tekintetében, kidolgozását, jogviszonyok, rendelkezett, ingatlanokra, hasznosítási, testületként, kapcsolatos, kapcsolatos, feladatokat, feladatokat, helyzetének, kapcsolatos, fenntartott, feladatokat, követésével, vonatkozóan, feladatokat, fejlesztési, kapcsolatos, folyamatban, státuszához, Szolgáltató, fenntartási, gondoskodik, folyamatban, jogviszonya, fenntartási, kizárólagos, kapcsolatos, feladatokat, munkáltatói, fejlesztési, folyamatban, fenntartási, folyamatban, folyamatban, projektjeit, tulajdonosi, nyújtásával, kapcsolatos, szerződések, konzorciumi, szerződések, kezelésével, működtetett, átvételéről, feladatokat, kezelésével, működésével, kapcsolatos, szervezetek, információk, kulturális, ingatlanok, feladatait, feladatait, Építészeti, folyamatos, testületek, Eszterháza, Bizottsága, Kulturális, bejelentés, jogosultja, feladatait, közfeladat, kapcsolódó, összefüggő, állományra, valamennyi, Eszterháza, jogutódlás, valamennyi, feltárások, Kulturális, benyújtott, pályázatok, központtal, kulturális, kulturális, kulturális, összefüggő, támogatási, szoftverek, közfeladat, Millenáris, Tudományos, Építészeti, projektben, kulturális, gyakorolja, javaslatok, összefüggő, tanácsadói, testületek, kulturális, tudományos, védelmével, nemzetközi, kulturális, tudományos, fenntartói, feladatait, Építészeti, védelméért, kulturális, kulturális, kulturális, kulturális, Lakitelken, Alapítvány, kapcsolódó, Programhoz, feladatait, Kulturális, Művelődési, feladatait, hatáskörök, kapcsolódó, összefüggő, Hungaricum, kapcsolódó, Üzemeltető, közfeladat, feltárások, készítését, feladatok, erőforrás, Múzeummal, jogutódja, művészeti, jogutódja, Közhasznú, általános, adatainak, Erőforrás, régészeti, megkötött, régészeti, megkötött, jogutódja, szükséges, Nonprofit, szerverek, virtuális, Nonprofit, forrásból, forrásból, tagjainak, Tanácsadó, Bizottság, miniszter, Nonprofit, Nonprofit, feladatra, programok, Közhasznú, Nonprofit, különösen, feltárási, régészeti, jogutódja, beolvadás, tudomásul, tanácsadó, szervként, vételének, pályázati, miniszter, régészeti, nyújtását, Nonprofit, szakértői, műemlékek, régészeti, miniszter, Művészeti, alapozott, projektek, örökségre, Budavári, Akadémia, források, eszközök, Budavári, ellátott, Területi, hatósági, valamint, valamint, ingatlan, valamint, esetében, átvevője, engedély, valamint, szerinti, ellátási, előzetes, kijelölt, kiterjed, Budavári, örökségi, valamint, valamint, valamint, lezárult, ellátott, Budavári, végzését, Budavári, ügyekkel, ellátási, Műemléki, Testület, Budavári, muzeális, Ásatási, Intézet, ellátja, vagyoni, Központ, jogutód, Forster, Szintén, örökség, szakmai, Központ, Forster, Központ, NISTEMA, Központ, Központ, örökség, terhelt, Forster, terhelt, helyébe, ezekhez, ezekkel, központ, továbbá, végzett, nemzeti, központ, Forster, jogokra, továbbá, jogokat, továbbá, múzeumi, Központ, Központ, központ, örökség, örökség, törvény, Központ, kiemelt, Forster, felelős, Lechner, központ, szakmai, Forster, Forster, Központ, Ezekhez, Forster, továbbá, eljárás, feladat, értékek, feletti, örökség, örökség, ezekkel, Központ, állami, jogait, működő, nélkül, terjed, ellátó, átvett, Magyar, nyomon, fölött, Magyar, kötött, előadó, Emberi, január, Múzeum, Magyar, Megyei, jogait, uniós, által, MaNDA, végzi, ahhoz, látja, vette, humán, látja, ügyek, által, veszi, látja, jogok, szűnt, által, útján, Forum, Javak, vette, által, javak, jétől, egyes, alatt, vette, által, által, szűnt, szűnt, ingó, álló, lévő, lévő, lévő, való, mint, vagy, álló, Pest, lévő, vagy, ezek, NKAI, Több, lévő, MMA, más, NMI, jog, Kft, Kft, NMI, Kft, Kft, meg, Kft, Kft, MMA, meg, Kft, Kft, lép, Kft, meg, nem, Kft, Kft, tanácsadói testületek, kulturális örökségvédelmi, nagyberuházások régészeti, előzetes régészeti, jogszabályban meghatározott, feltárások szakmai, régészeti örökség, ingatlanok fenntartási, veszélyeztetett műemlékek, kulturális örökségre, vagyonkezelt ingatlanokra, közgyűjteményi feladatokat, feladatokhoz kapcsolódóan, központtal megkötött, ezekkel kapcsolatosan, központ jogutódja, tulajdonosi jogokat, miniszter gyakorolja, humán erőforrás, folyamatban lévő, központ mint, feltárási engedély, bejelentés tudomásul, testületek tevékenységének, miniszter gondoskodik, jogutódlás kiterjed, ezekhez kapcsolódó, ezekkel összefüggő, átvett feladatokat, törvény Területi fenntartási, koordinálását Művelődési egyes, közgyűjteményi üzemeltetési közfeladat, erőforrás Közhasznú működő, Központ kiterjed feladatokat, kiemelt közfeladat átvevője, Központ által Központ, gyakorlására Művészeti vette, Magyar egyes szerződések, Forster Kft megállapodásban, Központ továbbá Műemléki, kötelezettségre lévő jogszabályban, meg közfoglalkoztatói feladatait, kulturális régészeti látja, programjainak szervezetek Nonprofit, Lakitelken feladatellátás kötelezettséggel, működtetésével nyomon mint, vette megállapodásban virtuális, örökség alatt kulturális, tervpályázati Budavári összefüggő, folytatásáról projektben alkalmazottak, látja Hungaricum feladatellátás, kötelezettséggel kulturális jogosultságra, kulturális értékek valamint, gondoskodik Kft továbbfoglalkoztatási, működő kulturális közigazgatási, jogait forrásból más, Forster védelmével Miniszterelnökség, működtetett kapcsolatos álló, örökség állományra szervként, kapcsolódóan Nonprofit létesítménygazdálkodási, feltárások kulturális Hungaricum, Múzeummal Lakitelken NKAI, engedély végzi továbbá, fenntartási közfeladatait terhelt, folyamatban Kft tanácsadással, tanácsadói terjed Forster, valamennyi Akadémia próbafeltárás, kulturális vagy benyújtott, kezelésével Központ örökség, egyes által kezelésével, egyes folyamatban örökség, pályázatok értékek tekintetében, információk fenntartói együttműködési, együttműködési továbbá testületként, működő közreműködéssel tulajdonában, Kft Üzemeltető tevékenységének, Budavári által valamint, átvett fenntartási Művészeti, jogviszonyra alapozott szerződések, meg Közhasznú, kidolgozását működtetett, projektben virtuális, közgyűjteményi ezekkel, kulturális működtetett, teljesítésére Központ, javaslatok feladatokat, tagjainak végzését, szolgáltatások alapozott, útján közreműködéssel, tulajdonjogára vagy, Forster Kft, szakértői tanácsadó, kapcsolatos Tudásközpont, eljárás ahhoz, régészeti Ezekhez, állományra jogokat, szolgáltatási továbbá, kapcsolatos készítésével, Akadémia esetében, Tanácsadó törvény, testületek meg, kötelezettséggel Kft, szerinti előkészítéssel, pályázati Nonprofit, koordinálását Testület, Kulturális szűnt, valamint veszélyeztetett, feladatok álló, kapcsolatos folyamatban, Forster Ezekhez, együttműködési koordinálását, miniszter készítésével, NMI január, tudományos szervként, Hungaricum Kft, folyamatos szűnt, NMI jogutódlás, Javak alapozott, Üzemeltető kapcsolódó, megvalósítása valamint, koordinálását eszközök, tanácsadó átvett, Intézet megállapodások, továbbá NMI, Eszterháza forrásból, Központ feladatait, Központ nyújtásával, vagyoni ügyekkel, tanácsadással közművelődési, fenntartott ellátási, felkutatásában források, különösen szolgáltatások, létesítménygazdálkodási Lakitelken, Testület Üzemeltető, ezek ellátó, tanácsadással örökségvédelmi, feladatait helyébe, ezek jogutódlással, örökség jogutód, előkészítéssel tekintetében, hasznosítási vette, végzését MMA, folytatásáról közfeladat, ingatlan feladatait, jogutódja Javak, Kft Területi, Közhasznú Nonprofit, Forster általános, kötelezettséggel valamennyi, Miniszterelnökséggel Kft, dokumentáció teljesítésére, Kormányhivatal valamint, útján lebonyolításával, értékek Szintén, ezekkel által, által MMA, központ beolvadás, vagy Kft, ezek régészeti, konzorciumi Építészeti, Alapítvány kapcsolatos, szolgáltatások MMA, veszi felelős, közfeladat vette, koordinálását készítését, jogok jogutódlás, Budavári Kft, kötelezettségek Bizottság, Közfoglalkoztatási Megyei, helyzetének Forster, örökség gyakorlásával, Forster Nonprofit, terhelt valamint, megkötött ügyekkel, tekintetében január, jogutódlással jogutód, programjainak Kereskedelmi, ellátási kötelezettségek, lép védettségével,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.