Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.08 2018. Szeptember 2018.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Szkripal-ügy - London orosz diplomatákat utasít ki, felfüggeszt minden magas szintű érintkezést Moszkvával
Kertész Róbert, az MTI tudósítója jelenti:
A brit kormány kiutasít 23 olyan orosz diplomatát, akikről megállapította, hogy hírszerzési tevékenységet folytatnak Nagy-Britanniában, és felfüggeszt minden tervezett magas szintű kétoldalú diplomáciai érintkezést Oroszországgal, de a párbeszédet nem akarja teljesen megszakítani az orosz kormánnyal - jelentette be szerdán a londoni alsóházban Theresa May brit miniszterelnök.


A diplomatáknak egy hetük van arra, hogy elhagyják az Egyesült Királyságot.

Az intézkedések előzménye a délnyugat-angliai Salisbury városában - a brit szakértői vizsgálat megállapítása szerint orosz fejlesztésű, fegyverben is használható minőségű - idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet, amelynek célpontja Szergej Szkripal, a brit külső hírszerzés (MI6) volt orosz ügynöke, az orosz katonai hírszerzés egykori ezredese és lánya, Julija Szkripal volt.

Mindkettőjüket válságos állapotban kezelik Salisbury kórházában. Mérgezést szenvedett egy brit rendőr is, aki az elsők között ért az incidens helyszínére; ő súlyos állapotban van.

A Scotland Yard a héten felfedte, hogy Szergej Szkripal, aki 2010-ben, egy orosz-amerikai kémcsere során szabadult oroszországi fegyházbüntetéséből, és Nagy-Britanniában telepedett le, azóta brit állampolgárságot is kapott.

Theresa May az alsóházi képviselőknek tartott szerdai tájékoztatójában közölte: egyéb lehetőségre utaló hiteles orosz magyarázat híján a brit kormány kénytelen volt arra a következtetésre jutni, hogy az orosz államot felelősség terheli a Salisburyben történtekért.

A miniszterelnök hozzátette: a brit kormány szerint az idegméreggel elkövetett gyilkossági kísérlet azt jelenti, hogy Oroszország törvénysértő módon erőt alkalmazott az Egyesült Királyság ellen.

A brit kormányfő által szerdán bejelentett intézkedések között szerepel, hogy visszavonták Szergej Lavrov orosz külügyminiszter londoni meghívását, és sem brit kormányilletékesek, sem a brit királyi család tagjai nem lesznek jelen a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságon .

Az angol labdarúgó szövetség (FA) elnöke Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa, II. Erzsébet királynő unokája. Theresa May szerdai bejelentése azt jelenti, hogy a nyári oroszországi világbajnokságon Vilmos herceg sem lesz jelen.

Theresa May szerint a diplomaták kiutasításával London a következő évekre "alapvető mértékben leépítette" Oroszország nagy-britanniai hírszerzési tevékenységét, és ha Moszkva ezt a kapacitást újjá akarja építeni, azt a brit kormány meg fogja akadályozni.

A brit miniszterelnök szerint több mint harminc éve ez a legnagyobb egyedi kiutasítási akció, és a lépés tükrözi azt a tényt, hogy az orosz állam nem először hajtott végre cselekményeket az Egyesült Királyság ellen.

Theresa May felidézte, hogy Alekszandr Litvinyenko egykori orosz állambiztonsági tiszt tizenkét évvel ezelőtti londoni meggyilkolása után az akkori brit kormány mindössze négy orosz diplomatát utasított ki.

A brit kormány kedd éjfélig szabott határidőt arra, hogy Moszkva adjon magyarázatot a gyilkossági kísérletre.

Boris Johnson brit külügyminiszter már keddi nyilatkozatában jelezte, hogy London szerdán válaszintézkedéseket jelent be, ha addig nem kap hiteles magyarázatot Oroszországtól.

Theresa May szerdai alsóházi felszólalásában közölte: két lehetséges magyarázat kínálkozott a március 4-én Salisburyben történtekre. Az egyik az, hogy "az orosz állam által közvetlenül országunk ellen elkövetett cselekményről" van szó, a másik az, hogy az orosz kormány elveszítette az ellenőrzést a katonai használatra is alkalmas idegméreg felett, és lehetővé tette, hogy az mások kezére jusson.

London a határidőig nem kapott olyan hiteles magyarázatot Moszkvától, amely a második lehetőségre utalna, sem arra, hogy miként került az Egyesült Királyságba a Salisburyben használt idegméreg-hatóanyag, és arra sem, hogy Oroszországnak miért van be nem jelentett, a nemzetközi jogot sértő vegyifegyver-programja.

Az orosz kormány magyarázat helyett "gúnnyal, megvetéssel és daccal" kezelte azt a tényt, hogy katonai felhasználásra is alkalmas minőségű idegméreg-hatóanyag került Európába, és azt használták is - fogalmazott a brit kormányfő.

Theresa May szerint ugyanakkor a brit ellenintézkedéseknek robusztusnak kell lenniük, ugyanakkor tükrözniük kell, hogy Nagy-Britannia liberális demokráciaként hisz a jogállamiságban, és nem szolgálná a brit nemzeti érdekeket a párbeszéd teljes megszakítása Oroszországgal.

Hozzátette: sok törvénytisztelő orosz állampolgár él Nagy-Britanniában, és őket a brit kormány továbbra is szívesen látja, azokat azonban nem, akik ártani akarnak az országnak.

Az ő kiszűrésük érdekében a brit kormány megerősíti a brit repülőtereken leszálló magánrepülőgépek ellenőrzését, valamint a vám- és a teheráru-ellenőrzéseket.

Theresa May elmondta: London értesítette a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezetet arról, hogy Oroszország idegmérget alkalmazott Nagy-Britanniában, és kérte, hogy a szervezet igazolja a brit szakértői vizsgálat e következtetését.Forrás: MTI
Címkék: Oroszországgal, megállapította, miniszterelnök, tevékenységet, megszakítani, Britanniában, diplomáciai, érintkezést, felfüggeszt, párbeszédet, hírszerzési, ellenintézkedéseknek, válaszintézkedéseket, fegyházbüntetéséből, kormányilletékesek, tájékoztatójában, magánrepülőgépek, állampolgárságot, világbajnokságon, világbajnokságon, felszólalásában, következtetésre, törvénytisztelő, következtetését, külügyminiszter, külügyminiszter, jogállamiságban, állambiztonsági, nyilatkozatában, Oroszországgal, ellenőrzéseket, kiutasításával, miniszterelnök, miniszterelnök, Oroszországtól, Mindkettőjüket, cselekményeket, Oroszországnak, demokráciaként, felhasználásra, megállapítása, cselekményről, intézkedések előzménye, délnyugat-angliai Salisbury, brit szakértői, brit külső, orosz katonai, brit rendőr, elsők között, incidens helyszínére, héten felfedte, orosz-amerikai kémcsere, alsóházi képviselőknek, Egyesült Királyságot, Szergej Szkripal, Julija Szkripal, Scotland Yard, Theresa May, Egyesült Királyság, Szergej Lavrov, Alekszandr Litvinyenko, Boris Johnson, Egyesült Királyságba, Vegyifegyver-tilalmi Szervezetet, Kertész Róbert,
2018.03.14. 15:51
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
tevékenységét, képviselőknek, meggyilkolása, repülőtereken, diplomatáknak, oroszországi, ellenőrzését, Britanniában, magyarázatot, megszakítása, oroszországi, visszavonták, robusztusnak, Salisburyben, vegyifegyver, oroszországi, intézkedések, magyarázatot, történtekért, Salisburyben, idegméreggel, törvénysértő, Salisburyben, Britanniában, magyarázatot, Britanniában, elveszítette, intézkedések, Vegyifegyver, idegméreggel, bejelentett, Litvinyenko, kiutasítási, használatra, lehetőségre, Királyságot, használható, közvetlenül, alkalmazott, alkalmazott, gyilkossági, gyilkossági, lehetőségre, gyilkossági, Oroszország, hírszerzési, akadályozni, Oroszország, történtekre, Királyságba, kínálkozott, helyszínére, bejelentése, várományosa, ellenőrzést, megvetéssel, értesítette, fejlesztésű, fogalmazott, Oroszország, állampolgár, Szervezetet, Moszkvától, hírszerzés, felelősség, idegmérget, elkövetett, diplomatát, fegyverben, tükrözniük, ugyanakkor, ugyanakkor, meghívását, használták, diplomaták, elkövetett, Hozzátette, Alekszandr, elkövetett, kísérletre, hozzátette, állapotban, kórházában, szenvedett, kapacitást, nemzetközi, telepedett, lehetséges, kiszűrésük, magyarázat, megerősíti, határidőig, legnagyobb, leépítette, magyarázat, britanniai, magyarázat, hírszerzés, állapotban, utasított, szakértői, idegméreg, szervezet, délnyugat, liberális, Britannia, Salisbury, labdarúgó, idegméreg, szövetség, programja, városában, Salisbury, labdarúgó, szakértői, mindössze, vizsgálat, Mérgezést, szolgálná, vizsgálat, kormányfő, szabadult, kénytelen, célpontja, Királyság, előzménye, hatóanyag, országnak, idegméreg, felidézte, országunk, következő, jelentett, érdekében, Királyság, mértékben, hatóanyag, határidőt, székhelyű, elhagyják, párbeszéd, kormányfő, érdekeket, alapvető, használt, ezelőtti, tizenkét, lehetővé, Európába, igazolja, Egyesült, alkalmas, minőségű, Egyesült, szerepel, amerikai, továbbra, Szkripal, leszálló, amelynek, kísérlet, szívesen, kémcsere, alkalmas, alsóházi, Szkripal, ezredese, válságos, alsóházi, kísérlet, Egyesült, Egyesült, incidens, elmondta, királynő, Erzsébet, minőségű, Scotland, felfedte, teheráru, valamint, Szkripal, először, közölte, tükrözi, kormány, hajtott, jelezte, egykori, március, második, szabott, éjfélig, kormány, kormány, kormány, Moszkva, katonai, szerdán, hiteles, Theresa, londoni, hiteles, Johnson, Theresa, szerdai, lenniük, akarnak, közölte, királyi, londoni, Szergej, szerdai, lesznek, unokája, Theresa, Theresa, tartott, ügynöke, nemzeti, hiteles, kormány, államot, egykori, kormány, tilalmi, terheli, katonai, azonban, szerdán, jelenti, szerint, kormány, szerint, majdani, szerint, kezelik, szerint, gúnnyal, szerdai, Moszkva, kormány, kezelte, katonai, építeni, Szergej, Theresa, jelenti, helyett, Theresa, szerint, kormány, Theresa, Szergej, angliai, harminc, rendőr, azokat, London, Julija, kezére, kapott, London, ártani, súlyos, London, között, jusson, jelent, utalna, herceg, Vilmos, herceg, akkori, került, London, daccal, akarja, évekre, kapott, Vilmos, Lavrov, között, egyedi, teljes, elnöke, felett, került, tagjai, család, miként, kérte, arról, amely, tényt, miért, jogot, sértő, orosz, orosz, orosz, tette, mások, látja, olyan, hágai, végre, jelen, nyári, nyári, orosz, által, módon, ellen, jelen, fogja, állam, ellen, orosz, orosz, tényt, akció, lépés, orosz, jutni, orosz, lánya, elsők, orosz, külső, hetük, orosz, héten, orosz, orosz, híján, utaló, egyéb, során, azóta, tiszt, angol, által, orosz, ellen, orosz, keddi, addig, egyik, évvel, állam, adjon, Boris, másik, hogy, Nagy, Nagy, őket, arra, brit, brit, hogy, brit, brit, hisz, brit, volt, brit, hogy, erőt, hogy, brit, Nagy, brit, volt, hogy, brit, hogy, brit, arra, hogy, volt, brit, Nagy, hogy, brit, akik, hogy, brit, Yard, hogy, hogy, brit, brit, négy, újjá, hogy, nagy, brit, arra, kedd, brit, hogy, brit, mint, több, arra, hogy, brit, kell, brit, lesz, trón, hogy, brit, kell, arra, brit, hogy, hogy, után, hogy, hogy, egy, van, van, ért, May, éve, azt, vám, van, nem, szó, May, nem, egy, van, sem, aki, két, sok, azt, azt, sem, azt, May, már, sem, nem, sem, nem, May, nem, May, azt, meg, sem, egy, ben, May, May, nem, ezt, nem, azt, kap, aki, brit kormány, következtetésre jutni, orosz államot, miniszterelnök hozzátette, idegméreggel elkövetett, brit kormányfő, brit királyi, nyári oroszországi, angol labdarúgó, brit trón, diplomaták kiutasításával, következő évekre, kapacitást újjá, brit miniszterelnök, legnagyobb egyedi, lépés tükrözi, orosz állam, akkori brit, gyilkossági kísérletre, március 4-én, orosz kormány, katonai használatra, mások kezére, második lehetőségre, nemzetközi jogot, brit nemzeti, párbeszéd teljes, brit repülőtereken, hágai székhelyű, szervezet igazolja, lehetőségre elsők kórházában, helyszínére nem Nagy, volt jogot történtekre, országunk kínálkozott robusztusnak, bejelentése oroszországi megállapítása, tájékoztatójában elkövetett kérte, ellen Oroszországgal minőségű, May brit Hozzátette, miért idegméreggel brit, Mérgezést Királyság építeni, évekre hiteles liberális, hogy Lavrov ugyanakkor, Vilmos kormány arra, brit őket külügyminiszter, brit sok Britanniában, szó azt kormányfő, rendőr kérte székhelyű, nem akarja használható, meghívását Britannia lehetséges, következtetését Szergej Theresa, rendőr felelősség külügyminiszter, hogy Oroszországgal jogot, Oroszországnak orosz magyarázatot, van szabott trón, sem országnak akik, cselekményeket legnagyobb hisz, ezelőtti arra jelezte, fogja hogy felhasználásra, brit törvénytisztelő érdekében, meggyilkolása Oroszországtól hogy, elnöke kapott vegyifegyver, orosz Johnson használatra, felidézte szerdán hisz, kormány jelezte lehetséges, országunk Szkripal Szergej, történtekre először erőt, azt brit Lavrov, alkalmas lenniük március, szabott kormányfő Theresa, Nagy Egyesült egykori, jelen fegyházbüntetéséből Királyságot, Boris látja herceg, brit ezt Litvinyenko, ellen valamint szerint, nem által sem, londoni hogy Egyesült, városában hogy Oroszország, egy legnagyobb között, ezelőtti jelen May, brit Johnson vizsgálat, jelentett lehetőségre, kénytelen hiteles, ért meg, képviselőknek hogy, May felelősség, kormány Szkripal, orosz kormány, alkalmazott állam, ért Mindkettőjüket, meggyilkolása ugyanakkor, után Alekszandr, elveszítette hírszerzési, hogy hiteles, hogy őket, városában hatóanyag, megszakítása került, hiteles kémcsere, ellenőrzését Szkripal, alkalmas alkalmazott, idegmérget hatóanyag, Királyság ellen, héten robusztusnak, lehetőségre brit, brit Mindkettőjüket, May brit, britanniai hogy, meggyilkolása minőségű, meg van, akik arra, ellen idegméreggel, közvetlenül másik, híján jelent, történtekre Nagy, meg jelenti, azt várományosa, brit idegméreg, brit ártani, alkalmas aki, szerdán gyilkossági, Mindkettőjüket leszálló, aki vizsgálat, ugyanakkor képviselőknek, látja állampolgár, sem kormány, kormányilletékesek látja, Lavrov gyilkossági, március Európába, tiszt jelent, várományosa orosz, Litvinyenko intézkedések, hogy May, ezredese addig, rendőr évvel, keddi nyilatkozatában, egy brit, minőségű egy, Salisburyben évekre, azt Nagy, hogy azt, szövetség brit, Vilmos hogy, azt meggyilkolása, délnyugat ellen, tette jelezte, felfedte hisz, Szergej célpontja, őket azt, meggyilkolása ezelőtti, jutni hogy, alkalmas Vilmos, egyedi hogy, szerint egyéb, Szkripal egykori, tilalmi szenvedett, londoni volt, kiutasításával Salisburyben, tényt azt, akadályozni May, jelen arra, elmondta magyarázatot, daccal sem, teheráru Szkripal, van lesznek, által között, hatóanyag közvetlenül, britanniai két, aki brit, nyári Egyesült, szolgálná diplomatát, jelent állam, nem tagjai, újjá állam, felett magánrepülőgépek, látja érdekében, brit megszakítása, egykori kormány, miniszterelnök arra, hogy sem, használt London, ártani tette,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.