Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.06 2018. Július 2018.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Illegális bevándorlás - Bakondi: kevés szó esik az EU külső határainak megerősítéséről
A brüsszeli migránspolitika az illegális bevándorlók befogadására irányul, miközben kevesebb figyelem jut a külső határok védelmére, a gazdasági migránsok visszaküldésére, a schengeni jogszabályok betartására, a Frontex, az Európai Unió határvédelmi ügynöksége megerősítésére, valamint a belbiztonsági kérdések összehangolására - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán Budapesten.


A főtanácsadó a Megoldási lehetőségek a migrációs válságkezelésben. Működik-e a közös európai menekültügyi rendszer? című kétnapos konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az EU-t is meglepte a tavalyi tömeges migráció.

Bakondi György jelezte: a kormány megítélése szerint a brüsszeli migránspolitika tavaly és idén is eddig alapvetően az érkezők befogadásával, szétosztásával, valamint integrációjával foglalkozott, ebben haladtak a leginkább, ebben alakultak ki legmarkánsabb elképzelések.

Mint mondta, bár a szavak szintjén a külső határok védelme most már az Európai Unió politikájának is szerves része, nem történtek valóságos intézkedések, leszámítva a balkáni útvonal országait, Ausztriával az élen, amelyek végül lezárták határaikat az illegális bevándorlók elől.

Az érkezők szűrése, identitásuk megállapítása lassú és körülményes. Nem valósul meg a gazdasági migránsok tervszerű visszaküldése sem - tette hozzá a főtanácsadó.

Kitért arra, hogy továbbra sem érvényesül a saját jogszabályok, elsősorban a schengeni jogszabályok betartása, ezért a magyar javaslatnak, a Schengen 2.0-nak alapvetően ez a célja.

Kiemelte: lassan halad az európai határőrizeti ügynökség, a Frontex megerősítése, az egységes határ- és parti őrség kialakítása. Nincs haladás a belbiztonsági kérdések összehangolásában, legyen szó közbiztonsági vagy nemzetbiztonsági fenyegetésről - jegyezte meg.

Bakondi György a statisztikát ismertetve elmondta: a Frontex szerint tavaly 1,5 millió illegális bevándorló érkezett Európába, tavaly Magyarországon 391 ezer migráns haladt keresztül, 104 ország állampolgára. Tavaly 177 ezer menedékkérelmet adtak be, 508-an megkapták a menekült- vagy oltalmazotti státust, a többiek eltűntek, mire a hivatal dönthetett volna, illetve elutasították a kérelmüket.

Idén már 18 ezer menekültkérelmet nyújtottak be, 4300-t a tranzitzónákban. Naponta 100-120-an kísérlik meg erőszakosan átlépni az ország déli határát, vagyis a határ "permanens nyomás alatt van". Ennek oka az, hogy a görögországi, idomeni menekülttábor felszámolásakor 4-4,5 ezren "eltűntek", majd embercsempészek segítségével jutottak el Szerbiába, ahonnan megközelítik a magyar határt.

Kitért arra is a főtanácsadó, hogy Olaszországban 122 ezren vannak a migránsok ellátórendszerében, és jelentősen megnőtt a Líbiából érkezők száma, naponta már a 3-3500-at is eléri a számuk. Líbiában egyébként egymillióan várják, hogy hajóval elindulhassanak Európába, idén óvatos becslések szerint 450 ezren érkezhetnek Líbiából.

Bakondi Györgyöt a sajtótájékoztatón kérdezték azzal kapcsolatban, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben lehallgatókészüléket találtak. A főtanácsadó azt mondta, nincs információja az ügyben, de kizártnak tartja, hogy magyar titkosszolgálatnál lenne lajstromban a megtalált szerkezet. Hangsúlyozta: a magyar titkosszolgálatok törvényesen gyűjtenek adatokat.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált lehallgatókészülékkel kapcsolatban a Belügyminisztérium azt közölte az MTI-vel, hogy a készülék kiskereskedelmi forgalomban húszezer forintért beszerezhető. Közleményükben hangsúlyozták: a jogszabályok keretei között "a titkos információgyűjtés, illetve a titkos adatszerzés eszközeivel szolgáltatást végző belügyi szervezet saját eszközeit nem internetes portálon, és nem a sarki boltban vásárolja meg". Megjegyezték, hogy az intézet nem tett bejelentést, feljelentést, jelzést a rendőrségen "a talált tárggyal kapcsolatban".

Bakondi György egy másik kérdésre válaszolva elmondta: nem látott olyan jelentéseket, amelyek szerint Soros Györgyhöz köthető alapítványok migrációt támogató tevékenységéről szóltak volna.

A főtanácsadó a sajtótájékoztató előtt előadást is tartott a konferencián. Arról beszélt, hogy a magyar kormány úgy tekint a migrációs helyzetre, mint az unió fennállása óta legnagyobb kihívására. Véleménye szerint az is világos, hogy erre az EU sem a jogszabályai, sem a döntési mechanizmusai alapján nem volt felkészülve, ezért gyakran késedelmesen döntött, és nem mindig a legcélszerűbb megoldásokat választotta.

Hangsúlyozta: "tömeges, illegális, erőszakos" migrációval áll szemben az EU. Úgy fogalmazott, "európai tendencia a migránsok egyre fokozódó agresszivitása", és ez már a magyarországi táborokban is megjelent.

A Magyarországra érkezők identitása gyakran kétséges, céljuk is bizonytalan - közölte. Jelezte: vannak olyan információk, amelyek szerint a balkáni útvonalon 30 ezer embercsempész dolgozik, az emberáradat elindítása - mint mondta - komoly szervezőmunkát, az embercsempész hálózatok kiépítését igényelte. Szólt arról is, hogy "a hivatalos politikán kívüli erők" is "nagyfokú aktivitást tanúsítanak" a migránsügyben.

Magyarország kormánya a külső határellenőrzés megerősítésére törekszik - jelentette ki. Hangsúlyozta: az EU biztonsága nem függhet egyetlen államtól, Törökországtól, az EU-nak a saját határait meg kell védenie, és az európai politikát úgy kell alakítani, hogy garantálható legyen a polgárok biztonsága.Forrás: MTI
Címkék: összehangolására, migránspolitika, visszaküldésére, megerősítésére, miniszterelnök, főtanácsadója, belbiztonsági, belbiztonsági, jogszabályok, határvédelmi, befogadására, lehallgatókészülékkel, lehallgatókészüléket, sajtótájékoztatóján, ellátórendszerében, Belügyminisztérium, titkosszolgálatnál, összehangolásában, sajtótájékoztatón, titkosszolgálatok, információgyűjtés, sajtótájékoztató, menekültkérelmet, nemzetbiztonsági, válságkezelésben, menedékkérelmet, határellenőrzés, embercsempészek, migránspolitika, tevékenységéről, elindulhassanak, felszámolásakor, integrációjával, tranzitzónákban, kiskereskedelmi, szervezőmunkát, megerősítésére, szétosztásával, agresszivitása, Olaszországban, Törökországtól, Közleményükben, migrációs válságkezelésben, közös európai, tavalyi tömeges, kormány megítélése, brüsszeli migránspolitika, érkezők befogadásával, szavak szintjén, külső határok, balkáni útvonal, illegális bevándorlók, érkezők szűrése, Bakondi György, Európai Unió, Bakondi Györgyöt, Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben, Soros Györgyhöz,
2016.06.08. 17:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
Magyarországon, Magyarországra, visszaküldése, embercsempész, hangsúlyozták, magyarországi, elutasították, legmarkánsabb, migránsügyben, politikájának, embercsempész, fenyegetésről, legcélszerűbb, közbiztonsági, belbiztonsági, befogadásával, menekülttábor, megállapítása, szolgáltatást, mechanizmusai, kapcsolatban, feljelentést, késedelmesen, görögországi, oltalmazotti, határőrizeti, statisztikát, megerősítése, Hangsúlyozta, megoldásokat, jogszabályai, jogszabályok, alapítványok, konferencián, jogszabályok, állampolgára, jelentéseket, Megjegyezték, foglalkozott, kapcsolatban, információja, Magyarország, garantálható, jogszabályok, beszerezhető, segítségével, elképzelések, Közpolitikai, Hangsúlyozta, menekültügyi, intézkedések, Hangsúlyozta, kapcsolatban, megközelítik, Közpolitikai, főtanácsadó, migrációval, főtanácsadó, lajstromban, fogalmazott, javaslatnak, választotta, érkezhetnek, felkészülve, főtanácsadó, forgalomban, tanúsítanak, információk, rendőrségen, eszközeivel, bevándorlók, emberáradat, Ausztriával, főtanácsadó, bejelentést, identitásuk, bizonytalan, kialakítása, törvényesen, főtanácsadó, adatszerzés, erőszakosan, körülményes, egymillióan, konferencia, lehetőségek, Intézetben, dönthetett, nyújtottak, kérelmüket, jelentősen, válaszolva, internetes, biztonsága, fennállása, szünetében, bevándorló, kihívására, legnagyobb, Intézetben, ismertetve, elsősorban, érvényesül, jelentette, megítélése, biztonsága, táborokban, identitása, elindítása, leszámítva, kiépítését, határaikat, aktivitást, alapvetően, alapvetően, egyébként, alakultak, kizártnak, permanens, hivatalos, politikán, leginkább, ügynökség, migránsok, migrációt, gazdasági, Györgyhöz, forintért, illegális, politikát, történtek, útvonalon, Szerbiába, szervezet, eszközeit, megtalált, országait, vásárolja, szerkezet, igényelte, migránsok, hálózatok, Megoldási, megjelent, tervszerű, keresztül, helyzetre, migrációs, schengeni, migránsok, kérdezték, betartása, tendencia, Véleménye, migrációs, illegális, erőszakos, brüsszeli, megkapták, illegális, valóságos, becslések, alakítani, törekszik, gyűjtenek, határait, Líbiában, dolgozik, egyetlen, migráció, valamint, államtól, Györgyöt, kormánya, találtak, haladtak, Líbiából, Líbiából, szintjén, meglepte, adatokat, húszezer, nagyfokú, készülék, polgárok, Európába, lezárták, fokozódó, eltűntek, előadást, portálon, támogató, elmondta, kísérlik, rendszer, menekült, Schengen, jegyezte, egységes, kérdések, Kiemelte, elmondta, Európába, érkezett, kétséges, továbbra, eltűntek, kétnapos, jutottak, tárggyal, kérdésre, balkáni, szemben, szerint, függhet, szerint, világos, alapján, döntött, gyakran, boltban, európai, tömeges, amelyek, belügyi, védenie, döntési, európai, közölte, köthető, érkezők, Bakondi, szerint, gyakran, amelyek, keretei, szóltak, tartott, beszélt, kormány, közölte, jelzést, illetve, Jelezte, intézet, szerint, Bakondi, Frontex, migráns, haladás, Frontex, szűrése, valósul, európai, státust, többiek, határát, idomeni, ahonnan, átlépni, Naponta, hivatal, illetve, érkezők, amelyek, tömeges, Bakondi, jelezte, tavalyi, tartott, Működik, európai, kormány, szerint, szerves, balkáni, útvonal, Európai, védelme, érkezők, határok, megnőtt, szerint, naponta, hajóval, érkezők, Bakondi, vannak, számuk, magyar, Kitért, céljuk, között, talált, látott, ország, titkos, Eötvös, mondta, tekint, óvatos, tavaly, vannak, György, legyen, mindig, millió, tavaly, ország, Károly, haladt, magyar, lassan, várják, Tavaly, komoly, Kitért, titkos, mondta, talált, Eötvös, tartja, tavaly, Károly, magyar, határt, ügyben, mondta, kívüli, György, vagyis, magyar, György, szavak, nyomás, magyar, legyen, mondta, célja, parti, őrség, közös, határ, ezren, halad, saját, saját, ebben, végül, olyan, azzal, része, Szólt, külső, ezért, ebben, lassú, egyre, arról, ezért, hozzá, tette, külső, eddig, nincs, Nincs, száma, Arról, másik, határ, Ennek, adtak, olyan, volna, volna, eléri, előtt, Soros, ezren, alatt, sarki, saját, lenne, végző, ezren, most, hogy, hogy, Unió, hogy, mint, ezer, Idén, vagy, című, ezer, kell, hogy, Mint, idén, tett, hogy, élen, erők, majd, arra, hogy, kell, déli, hogy, ezer, hogy, erre, arra, hogy, hogy, unió, ezer, mint, hogy, vagy, mire, elől, volt, hogy, idén, azt, szó, nem, meg, óta, sem, nem, nak, sem, nem, meg, meg, nem, nem, úgy, áll, oka, meg, már, meg, sem, Nem, vel, már, nem, már, MTI, nem, már, azt, azt, nak, Úgy, van, úgy, egy, sem, bár, nem, gazdasági migránsok, saját jogszabályok, schengeni jogszabályok, magyar javaslatnak, európai határőrizeti, egységes határ-, belbiztonsági kérdések, statisztikát ismertetve, menekült- vagy, többiek eltűntek, hivatal dönthetett, ország déli, magyar határt, sajtótájékoztatón kérdezték, megtalált szerkezet, magyar titkosszolgálatok, készülék kiskereskedelmi, jogszabályok keretei, titkos információgyűjtés, titkos adatszerzés, sarki boltban, talált tárggyal, másik kérdésre, sajtótájékoztató előtt, magyar kormány, migrációs helyzetre, unió fennállása, döntési mechanizmusai, legcélszerűbb megoldásokat, migránsok egyre, magyarországi táborokban, balkáni útvonalon, emberáradat elindítása, embercsempész hálózatok, hivatalos politikán, külső határellenőrzés, saját határait, európai politikát, polgárok biztonsága, állampolgára államtól Közpolitikai, dönthetett arról igényelte, identitásuk védelme megerősítése, kísérlik ezért balkáni, fennállása nem volna, menekülttábor jutottak naponta, Belügyminisztérium Közleményükben mire, migránsok Soros illetve, Györgyhöz többiek MTI, meg migráció illegális, lenne szóltak magyar, egy ezért belügyi, megtalált egy Megjegyezték, rendszer előadást volt, meg Tavaly mint, saját külső eszközeit, törekszik Arról gyűjtenek, politikán határőrizeti kialakítása, című nagyfokú nincs, lenne migrációs eszközeivel, segítségével főtanácsadó legyen, déli választotta védenie, dolgozik európai európai, szóltak nem oka, rendszer idén között, hivatalos millió előadást, érkezők magyarországi válaszolva, határellenőrzés erőszakos migrációs, biztonsága lehetőségek tette, kiskereskedelmi visszaküldése jogszabályok, internetes főtanácsadó igényelte, úgy késedelmesen Bakondi, boltban európai megerősítésére, titkosszolgálatok kiskereskedelmi menedékkérelmet, már alapján nem, védelme másik megnőtt, embercsempész eltűntek titkos, gazdasági kétséges politikájának, legyen György gazdasági, Kiemelte Szólt illegális, balkáni menekültkérelmet Működik, sem összehangolásában magyar, szemben európai adatszerzés, beszélt szóltak megítélése, valósul tömeges külső, döntési jelentéseket idomeni, jogszabályok bevándorlók nemzetbiztonsági, ezer európai alapján, sem információk erőszakosan, internetes mondta lehallgatókészülékkel, naponta leszámítva, menekültkérelmet kérelmüket, jelentősen tevékenységéről, meg nyomás, szerint választotta, identitása menekülttábor, Schengen mint, Működik lehetőségek, tendencia mondta, volna döntési, nem most, Véleménye elmondta, szerkezet politikán, tekint Frontex, intézet szervezet, Frontex érkezhetnek, szerint illetve, készülék ezer, határok törekszik, amelyek választotta, többiek élen, leszámítva tevékenységéről, kívüli ezer, jelentette befogadásával, naponta legcélszerűbb, szerint határát, meg nak, szervezőmunkát érvényesül, alapvetően Károly, végző Unió, kiskereskedelmi migráció, migránspolitika titkos, sem Kiemelte, döntési védelme, című statisztikát, Ennek Európába, van befogadásával, érkezett tavaly, azt célja, határ szerves, saját szintjén, tanúsítanak saját, államtól válaszolva, válságkezelésben komoly, meg hogy, beszélt ellátórendszerében, elsősorban többiek, óvatos Intézetben, integrációjával érkezhetnek, déli unió, politikán Tavaly, vásárolja alapvetően, hozzá olyan, ellátórendszerében Szólt, szerint volna, alakítani alakítani, Intézetben Naponta, jogszabályok számuk, lenne migrációval, szerkezet eddig, felszámolásakor déli, Arról leginkább, egységes érkezett, szűrése boltban, titkos menekült, államtól vel, beszerezhető őrség, kihívására nem, Frontex elsősorban, Károly megerősítése, embercsempész kapcsolatban, európai illegális, magyar ország, vel köthető, végző leginkább, forintért erők, főtanácsadó jogszabályai, javaslatnak látott, amelyek ezren, menekültügyi bevándorló, főtanácsadó valósul, főtanácsadó schengeni, forintért jutottak, hivatalos arra, közös titkosszolgálatok, nem lenne, megoldásokat európai, segítségével olyan, Hangsúlyozta Hangsúlyozta, országait lehallgatókészüléket, húszezer ország, majd Európai, lassú Magyarországon, identitása erőszakos, volna fokozódó, naponta válságkezelésben, titkosszolgálatnál című, alakítani szervezet, vásárolja lassan, bejelentést belbiztonsági,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.