Belépés
Keresés
Naptár
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Illegális bevándorlás - Bakondi: kevés szó esik az EU külső határainak megerősítéséről
A brüsszeli migránspolitika az illegális bevándorlók befogadására irányul, miközben kevesebb figyelem jut a külső határok védelmére, a gazdasági migránsok visszaküldésére, a schengeni jogszabályok betartására, a Frontex, az Európai Unió határvédelmi ügynöksége megerősítésére, valamint a belbiztonsági kérdések összehangolására - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerdán Budapesten.


A főtanácsadó a Megoldási lehetőségek a migrációs válságkezelésben. Működik-e a közös európai menekültügyi rendszer? című kétnapos konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: az EU-t is meglepte a tavalyi tömeges migráció.

Bakondi György jelezte: a kormány megítélése szerint a brüsszeli migránspolitika tavaly és idén is eddig alapvetően az érkezők befogadásával, szétosztásával, valamint integrációjával foglalkozott, ebben haladtak a leginkább, ebben alakultak ki legmarkánsabb elképzelések.

Mint mondta, bár a szavak szintjén a külső határok védelme most már az Európai Unió politikájának is szerves része, nem történtek valóságos intézkedések, leszámítva a balkáni útvonal országait, Ausztriával az élen, amelyek végül lezárták határaikat az illegális bevándorlók elől.

Az érkezők szűrése, identitásuk megállapítása lassú és körülményes. Nem valósul meg a gazdasági migránsok tervszerű visszaküldése sem - tette hozzá a főtanácsadó.

Kitért arra, hogy továbbra sem érvényesül a saját jogszabályok, elsősorban a schengeni jogszabályok betartása, ezért a magyar javaslatnak, a Schengen 2.0-nak alapvetően ez a célja.

Kiemelte: lassan halad az európai határőrizeti ügynökség, a Frontex megerősítése, az egységes határ- és parti őrség kialakítása. Nincs haladás a belbiztonsági kérdések összehangolásában, legyen szó közbiztonsági vagy nemzetbiztonsági fenyegetésről - jegyezte meg.

Bakondi György a statisztikát ismertetve elmondta: a Frontex szerint tavaly 1,5 millió illegális bevándorló érkezett Európába, tavaly Magyarországon 391 ezer migráns haladt keresztül, 104 ország állampolgára. Tavaly 177 ezer menedékkérelmet adtak be, 508-an megkapták a menekült- vagy oltalmazotti státust, a többiek eltűntek, mire a hivatal dönthetett volna, illetve elutasították a kérelmüket.

Idén már 18 ezer menekültkérelmet nyújtottak be, 4300-t a tranzitzónákban. Naponta 100-120-an kísérlik meg erőszakosan átlépni az ország déli határát, vagyis a határ "permanens nyomás alatt van". Ennek oka az, hogy a görögországi, idomeni menekülttábor felszámolásakor 4-4,5 ezren "eltűntek", majd embercsempészek segítségével jutottak el Szerbiába, ahonnan megközelítik a magyar határt.

Kitért arra is a főtanácsadó, hogy Olaszországban 122 ezren vannak a migránsok ellátórendszerében, és jelentősen megnőtt a Líbiából érkezők száma, naponta már a 3-3500-at is eléri a számuk. Líbiában egyébként egymillióan várják, hogy hajóval elindulhassanak Európába, idén óvatos becslések szerint 450 ezren érkezhetnek Líbiából.

Bakondi Györgyöt a sajtótájékoztatón kérdezték azzal kapcsolatban, hogy az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben lehallgatókészüléket találtak. A főtanácsadó azt mondta, nincs információja az ügyben, de kizártnak tartja, hogy magyar titkosszolgálatnál lenne lajstromban a megtalált szerkezet. Hangsúlyozta: a magyar titkosszolgálatok törvényesen gyűjtenek adatokat.

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben talált lehallgatókészülékkel kapcsolatban a Belügyminisztérium azt közölte az MTI-vel, hogy a készülék kiskereskedelmi forgalomban húszezer forintért beszerezhető. Közleményükben hangsúlyozták: a jogszabályok keretei között "a titkos információgyűjtés, illetve a titkos adatszerzés eszközeivel szolgáltatást végző belügyi szervezet saját eszközeit nem internetes portálon, és nem a sarki boltban vásárolja meg". Megjegyezték, hogy az intézet nem tett bejelentést, feljelentést, jelzést a rendőrségen "a talált tárggyal kapcsolatban".

Bakondi György egy másik kérdésre válaszolva elmondta: nem látott olyan jelentéseket, amelyek szerint Soros Györgyhöz köthető alapítványok migrációt támogató tevékenységéről szóltak volna.

A főtanácsadó a sajtótájékoztató előtt előadást is tartott a konferencián. Arról beszélt, hogy a magyar kormány úgy tekint a migrációs helyzetre, mint az unió fennállása óta legnagyobb kihívására. Véleménye szerint az is világos, hogy erre az EU sem a jogszabályai, sem a döntési mechanizmusai alapján nem volt felkészülve, ezért gyakran késedelmesen döntött, és nem mindig a legcélszerűbb megoldásokat választotta.

Hangsúlyozta: "tömeges, illegális, erőszakos" migrációval áll szemben az EU. Úgy fogalmazott, "európai tendencia a migránsok egyre fokozódó agresszivitása", és ez már a magyarországi táborokban is megjelent.

A Magyarországra érkezők identitása gyakran kétséges, céljuk is bizonytalan - közölte. Jelezte: vannak olyan információk, amelyek szerint a balkáni útvonalon 30 ezer embercsempész dolgozik, az emberáradat elindítása - mint mondta - komoly szervezőmunkát, az embercsempész hálózatok kiépítését igényelte. Szólt arról is, hogy "a hivatalos politikán kívüli erők" is "nagyfokú aktivitást tanúsítanak" a migránsügyben.

Magyarország kormánya a külső határellenőrzés megerősítésére törekszik - jelentette ki. Hangsúlyozta: az EU biztonsága nem függhet egyetlen államtól, Törökországtól, az EU-nak a saját határait meg kell védenie, és az európai politikát úgy kell alakítani, hogy garantálható legyen a polgárok biztonsága.Forrás: MTI
Címkék: összehangolására, migránspolitika, visszaküldésére, megerősítésére, miniszterelnök, főtanácsadója, belbiztonsági, belbiztonsági, jogszabályok, határvédelmi, befogadására, lehallgatókészülékkel, lehallgatókészüléket, sajtótájékoztatóján, ellátórendszerében, Belügyminisztérium, titkosszolgálatnál, összehangolásában, sajtótájékoztatón, titkosszolgálatok, információgyűjtés, sajtótájékoztató, menekültkérelmet, nemzetbiztonsági, válságkezelésben, menedékkérelmet, határellenőrzés, embercsempészek, migránspolitika, tevékenységéről, elindulhassanak, felszámolásakor, integrációjával, tranzitzónákban, kiskereskedelmi, szervezőmunkát, megerősítésére, szétosztásával, agresszivitása, Olaszországban, Törökországtól, Közleményükben, migrációs válságkezelésben, közös európai, tavalyi tömeges, kormány megítélése, brüsszeli migránspolitika, érkezők befogadásával, szavak szintjén, külső határok, balkáni útvonal, illegális bevándorlók, érkezők szűrése, Bakondi György, Európai Unió, Bakondi Györgyöt, Eötvös Károly Közpolitikai Intézetben, Soros Györgyhöz,
2016.06.08. 17:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
Magyarországon, Magyarországra, visszaküldése, embercsempész, hangsúlyozták, magyarországi, elutasították, legmarkánsabb, migránsügyben, politikájának, embercsempész, fenyegetésről, legcélszerűbb, közbiztonsági, belbiztonsági, befogadásával, menekülttábor, megállapítása, szolgáltatást, mechanizmusai, kapcsolatban, feljelentést, késedelmesen, görögországi, oltalmazotti, határőrizeti, statisztikát, megerősítése, Hangsúlyozta, megoldásokat, jogszabályai, jogszabályok, alapítványok, konferencián, jogszabályok, állampolgára, jelentéseket, Megjegyezték, foglalkozott, kapcsolatban, információja, Magyarország, garantálható, jogszabályok, beszerezhető, segítségével, elképzelések, Közpolitikai, Hangsúlyozta, menekültügyi, intézkedések, Hangsúlyozta, kapcsolatban, megközelítik, Közpolitikai, főtanácsadó, migrációval, főtanácsadó, lajstromban, fogalmazott, javaslatnak, választotta, érkezhetnek, felkészülve, főtanácsadó, forgalomban, tanúsítanak, információk, rendőrségen, eszközeivel, bevándorlók, emberáradat, Ausztriával, főtanácsadó, bejelentést, identitásuk, bizonytalan, kialakítása, törvényesen, főtanácsadó, adatszerzés, erőszakosan, körülményes, egymillióan, konferencia, lehetőségek, Intézetben, dönthetett, nyújtottak, kérelmüket, jelentősen, válaszolva, internetes, biztonsága, fennállása, szünetében, bevándorló, kihívására, legnagyobb, Intézetben, ismertetve, elsősorban, érvényesül, jelentette, megítélése, biztonsága, táborokban, identitása, elindítása, leszámítva, kiépítését, határaikat, aktivitást, alapvetően, alapvetően, egyébként, alakultak, kizártnak, permanens, hivatalos, politikán, leginkább, ügynökség, migránsok, migrációt, gazdasági, Györgyhöz, forintért, illegális, politikát, történtek, útvonalon, Szerbiába, szervezet, eszközeit, megtalált, országait, vásárolja, szerkezet, igényelte, migránsok, hálózatok, Megoldási, megjelent, tervszerű, keresztül, helyzetre, migrációs, schengeni, migránsok, kérdezték, betartása, tendencia, Véleménye, migrációs, illegális, erőszakos, brüsszeli, megkapták, illegális, valóságos, becslések, alakítani, törekszik, gyűjtenek, határait, Líbiában, dolgozik, egyetlen, migráció, valamint, államtól, Györgyöt, kormánya, találtak, haladtak, Líbiából, Líbiából, szintjén, meglepte, adatokat, húszezer, nagyfokú, készülék, polgárok, Európába, lezárták, fokozódó, eltűntek, előadást, portálon, támogató, elmondta, kísérlik, rendszer, menekült, Schengen, jegyezte, egységes, kérdések, Kiemelte, elmondta, Európába, érkezett, kétséges, továbbra, eltűntek, kétnapos, jutottak, tárggyal, kérdésre, balkáni, szemben, szerint, függhet, szerint, világos, alapján, döntött, gyakran, boltban, európai, tömeges, amelyek, belügyi, védenie, döntési, európai, közölte, köthető, érkezők, Bakondi, szerint, gyakran, amelyek, keretei, szóltak, tartott, beszélt, kormány, közölte, jelzést, illetve, Jelezte, intézet, szerint, Bakondi, Frontex, migráns, haladás, Frontex, szűrése, valósul, európai, státust, többiek, határát, idomeni, ahonnan, átlépni, Naponta, hivatal, illetve, érkezők, amelyek, tömeges, Bakondi, jelezte, tavalyi, tartott, Működik, európai, kormány, szerint, szerves, balkáni, útvonal, Európai, védelme, érkezők, határok, megnőtt, szerint, naponta, hajóval, érkezők, Bakondi, vannak, számuk, magyar, Kitért, céljuk, között, talált, látott, ország, titkos, Eötvös, mondta, tekint, óvatos, tavaly, vannak, György, legyen, mindig, millió, tavaly, ország, Károly, haladt, magyar, lassan, várják, Tavaly, komoly, Kitért, titkos, mondta, talált, Eötvös, tartja, tavaly, Károly, magyar, határt, ügyben, mondta, kívüli, György, vagyis, magyar, György, szavak, nyomás, magyar, legyen, mondta, célja, parti, őrség, közös, határ, ezren, halad, saját, saját, ebben, végül, olyan, azzal, része, Szólt, külső, ezért, ebben, lassú, egyre, arról, ezért, hozzá, tette, külső, eddig, nincs, Nincs, száma, Arról, másik, határ, Ennek, adtak, olyan, volna, volna, eléri, előtt, Soros, ezren, alatt, sarki, saját, lenne, végző, ezren, most, hogy, hogy, Unió, hogy, mint, ezer, Idén, vagy, című, ezer, kell, hogy, Mint, idén, tett, hogy, élen, erők, majd, arra, hogy, kell, déli, hogy, ezer, hogy, erre, arra, hogy, hogy, unió, ezer, mint, hogy, vagy, mire, elől, volt, hogy, idén, azt, szó, nem, meg, óta, sem, nem, nak, sem, nem, meg, meg, nem, nem, úgy, áll, oka, meg, már, meg, sem, Nem, vel, már, nem, már, MTI, nem, már, azt, azt, nak, Úgy, van, úgy, egy, sem, bár, nem, gazdasági migránsok, saját jogszabályok, schengeni jogszabályok, magyar javaslatnak, európai határőrizeti, egységes határ-, belbiztonsági kérdések, statisztikát ismertetve, menekült- vagy, többiek eltűntek, hivatal dönthetett, ország déli, magyar határt, sajtótájékoztatón kérdezték, megtalált szerkezet, magyar titkosszolgálatok, készülék kiskereskedelmi, jogszabályok keretei, titkos információgyűjtés, titkos adatszerzés, sarki boltban, talált tárggyal, másik kérdésre, sajtótájékoztató előtt, magyar kormány, migrációs helyzetre, unió fennállása, döntési mechanizmusai, legcélszerűbb megoldásokat, migránsok egyre, magyarországi táborokban, balkáni útvonalon, emberáradat elindítása, embercsempész hálózatok, hivatalos politikán, külső határellenőrzés, saját határait, európai politikát, polgárok biztonsága, szemben áll lehallgatókészüléket, eltűntek Károly jelentősen, kormány idomeni világos, külső sajtótájékoztatóján jelezte, Belügyminisztérium visszaküldése óvatos, Európába támogató jutottak, beszerezhető magyar ügynökség, aktivitást gyakran keresztül, Belügyminisztérium déli kapcsolatban, szűrése biztonsága elsősorban, Frontex végül kialakítása, migráns Ausztriával mint, határ eléri kérdésre, politikán amelyek szerint, hogy tavalyi Frontex, többiek elutasították Belügyminisztérium, Törökországtól erőszakosan magyar, tendencia védenie megítélése, kívüli köthető Közpolitikai, hogy menekülttábor készülék, Hangsúlyozta látott tanúsítanak, erőszakos kialakítása migráció, kiépítését nemzetbiztonsági adatszerzés, Szólt szervezet előtt, ismertetve nyújtottak adatokat, ezren volna alapján, végző majd vagyis, európai internetes jelentősen, hogy már része, sajtótájékoztatóján Mint idén, lezárták nemzetbiztonsági közölte, hajóval migráció mondta, elindulhassanak magyar azzal, ismertetve egységes szolgáltatást, fenyegetésről vagyis szerkezet, tömeges Jelezte Hangsúlyozta, összehangolásában becslések elindulhassanak, legyen sem határaikat, Úgy Ennek kihívására, saját volna jogszabályok, érkezők fennállása beszerezhető, jogszabályok hogy intézet, hogy meg válaszolva, titkos forgalomban Eötvös, saját elindítása Európába, kapcsolatban tette úgy, Intézetben másik brüsszeli, permanens kormány szerkezet, hivatal gyakran beszerezhető, mint alapvetően már, MTI hogy, törvényesen jogszabályok, visszaküldése görögországi, tavaly meg, elindulhassanak óta, útvonal konferencia, érkezők megkapták, amelyek elutasították, tárggyal politikán, Magyarországra parti, görögországi előadást, szervezőmunkát látott, ezért Bakondi, érkezhetnek nem, balkáni kétnapos, hogy egységes, dolgozik konferencián, hivatal elmondta, dönthetett megítélése, húszezer identitása, eszközeivel szervezőmunkát, tömeges hogy, nagyfokú nemzetbiztonsági, volt elől, Szerbiába azt, Eötvös fokozódó, húszezer tavaly, menekülttábor bizonytalan, megjelent kiépítését, elképzelések most, olyan Magyarországra, hivatalos kapcsolatban, forgalomban erre, hajóval polgárok, kapcsolatban Magyarországra, tavaly tendencia, határőrizeti adatszerzés, bejelentést beszélt, biztonsága alapítványok, Schengen idomeni, oltalmazotti megoldásokat, sajtótájékoztató szóltak, lenne megerősítése, halad választotta, migráció mire, válságkezelésben megközelítik, már Szerbiába, vásárolja Közpolitikai, adatszerzés MTI, tartott törekszik, felszámolásakor forintért, ebben segítségével, kormány MTI, komoly eddig, kapcsolatban Közpolitikai, illegális identitásuk, identitása határait, ezren határőrizeti, belügyi amelyek, kizártnak hogy, meglepte történtek, közbiztonsági egyetlen, látott húszezer, státust hogy, migráció fogalmazott, megítélése előadást, alapján tevékenységéről, Bakondi kiskereskedelmi, titkosszolgálatnál alakultak, hogy statisztikát, menekült bizonytalan, szervezet szavak, szerint fenyegetésről, hogy konferencián, tömeges garantálható, kiskereskedelmi menekültkérelmet, kétséges jelentéseket, adatokat jogszabályok, haladás lehallgatókészüléket, összehangolásában már, javaslatnak határaikat, találtak Károly, politikát összehangolásában, György megtalált, migránsok európai, elmondta olyan, tette lassú, döntött valamint, idén Megoldási, amelyek Kiemelte, világos idomeni, balkáni már, határt volt, kapcsolatban leszámítva, hogy statisztikát, fennállása kapcsolatban, migráció óvatos, hozzá György, millió közölte, Közleményükben egy,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.