Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyar éttermekben is ünneplik kedden a francia gasztronómiát
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.


A Gout de/Good France három éve indult útjára azzal a céllal, hogy a francia konyhaművészet vitalitását ünnepelve kapcsolatot teremtsen a szakácsok között az egész világon - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier emlékeztetett arra, hogy Magyarországról tavaly kilenc étterem csatlakozott, idén pedig már tizenöt konyha vesz részt a projektben.

A magyarokban nagy a kíváncsiság és a nyitottság a gasztronómia, ezen belül a francia gasztronómia iránt is - számolt be tapasztalatairól a diplomata.

Éric Fournier emlékeztetett a világ legrangosabb szakácsversenyének tartott Bocuse d'Or idei lyoni világdöntőjére, amelyen a Széll Tamás vezette magyar csapat az előkelő negyedik helyen végzett, miután tavaly megnyerte az európai kontinensbajnokságot. Ez is bizonyítja, hogy Magyarország már a nemzetközi gasztronómia élvonalában van - fogalmazott.

Mint hozzátette, Franciaországban igen régi, legalább XIV. Lajos udvaráig visszavezethető hagyományai vannak a gasztronómiai "virtuozitásnak" , a francia vacsora fogalmát pedig Auguste Escoffier séf vezette be 1912-ben, ezt azóta az UNESCO is felvette a szellemi világörökségi jegyzékbe.

A magyar és a francia konyha közös pontja például a libamáj, ehhez kiválóan illenek a tokaji, illetve a monbazillaci vagy sauternes-i édes borok - említett újabb párhuzamot a francia nagykövet.

A Gout de/Good France projekt keretében idén 2000 séf vár világszerte több mint 250 ezer vendéget a francia gasztronómiát népszerűsítő menüvel. Öt kontinensen több mint 2000 étterem, 71 főzőiskola és 150 francia nagykövetség támogatja aktívan a vendéglátás valamennyi stílusát felvonultató menüsorok népszerűsítését, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig.

Magyarországon 15 étterem vesz részt az eseményen: tizenegy budapesti (Araz Restaurant, Béterv, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Jardinette, Laci!Konyha!, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Zóna), míg más magyarországi városokból négy étterem csatlakozott (a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Lamareda Győrből és a Végállomás Bistorant Miskolcról).

Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás, valamint egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.



Forrás: MTI
Címkék: gasztronómiát, népszerűsíti, kapcsolódva, projekthez, országában, földrész, melyben, tizenöt, étterem, étterem, francia, kontinensbajnokságot, szakácsversenyének, csúcskategóriájú, tapasztalatairól, összeállításával, Franciaországban, visszavezethető, népszerűsítését, Magyarországról, konyhaművészet, világdöntőjére, Magyarországon, virtuozitásnak, magyarországi, emlékeztetett, magyarországi, Franciaország, korlátozódnak, sajtválogatás, gasztronómiát, világörökségi, gasztronómiai, emlékeztetett, népszerűsítő, felvonultató, gasztronómia, monbazillaci, csatlakozott, Magyarország, gasztronómia, gasztronómia, francia konyhaművészet, szakácsok között, egész világon, magyarokban nagy, francia gasztronómia, világ legrangosabb, előkelő negyedik, nemzetközi gasztronómia, francia vacsora, szellemi világörökségi, francia konyha, Éric Fournier, Széll Tamás, Auguste Escoffier, Araz Restaurant, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Chianti Étterem Veszprémből, Ikon Debrecenből, Lamareda Győrből, Végállomás Bistorant Miskolcról,
2017.03.20. 10:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
legrangosabb, nagykövetség, csatlakozott, tiszteletben, magyarokban, Veszprémből, éttermektől, kíváncsiság, Debrecenből, fogalmazott, vitalitását, kontinensen, világszerte, kapcsolatot, hagyományai, élvonalában, vendéglátás, kapcsolatos, Restaurant, nemzetközi, hozzátette, főzőiskola, párhuzamot, valamennyi, bizonyítja, Restaurant, bisztrókig, Jardinette, Restaurant, nagykövete, projektben, megkötések, Végállomás, étrendbeli, Miskolcról, nyitottság, városokból, hagyomány, jegyzékbe, menüsorok, nagykövet, sauternes, műsorában, mindenhol, teremtsen, ünnepelve, amelyeket, keretében, támogatja, szakácsok, Escoffier, tartására, megnyerte, eseményen, budapesti, diplomata, Bistorant, valamint, fogalmát, gazdagon, desszert, udvaráig, Budapest, kísérnek, kiválóan, említett, szellemi, szerepel, felvette, vendéget, aperitif, tizenegy, csatorna, Lamareda, negyedik, minőségi, Fournier, aktuális, stílusát, Fournier, legalább, étterem, francia, projekt, Chianti, pezsgők, menüsor, illetve, Győrből, francia, francia, Étterem, étterem, Liberté, menüvel, előétel, francia, aktívan, francia, Étterem, illenek, étterem, például, európai, amelyen, számolt, francia, tizenöt, vezette, Auguste, előkelő, végzett, francia, vacsora, vezette, étterem, tartott, világon, francia, francia, libamáj, útjára, tavaly, főétel, Béterv, indult, magyar, helyen, miután, Borssó, csapat, France, Bistro, mondta, konyha, hétfői, tavaly, Bocuse, Konyha, kilenc, tokaji, Bistro, között, céllal, Elysée, konyha, magyar, France, vannak, UNESCO, pontja, lyoni, Larus, egész, közös, Paris, világ, pedig, részt, belül, iránt, Dumas, azóta, újabb, részt, Tamás, Lajos, három, ehhez, borok, húsos, azzal, Széll, pedig, halas, borok, idén, Good, idén, vesz, majd, vagy, Good, édes, Gout, hogy, Éric, hogy, arra, Gout, ezen, Laci, régi, mint, Araz, ezer, Ikon, több, mint, vesz, Café, több, idei, Zóna, hogy, nagy, Mint, négy, igen, Éric, már, éve, egy, van, XIV, egy, egy, más, míg, vár, séf, már, így, ezt, egy, séf, egy, ben, egy, monbazillaci vagy, francia nagykövet, francia gasztronómiát, vendéglátás valamennyi, csúcskategóriájú éttermektől, minőségi bisztrókig, étrendbeli megkötések, menüsor összeállításával, húsos főétel, főétel XIV Araz, csatorna Gout említett, konyhaművészet Magyarországról van, aktívan éttermektől éve, étterem vagy Magyarországról, egy Liberté budapesti, pontja menüsorok gazdagon, magyarokban számolt illetve, kiválóan egy Bistro, ezen nagykövete négy, magyarországi édes mint, Éric Jardinette egész, amelyeket városokból azóta, projektben részt Café, kapcsolatot hagyomány Larus, főzőiskola bizonyítja vendéglátás, tizenöt nagy illetve, több virtuozitásnak egy, Bistorant aktuális már, egy jegyzékbe párhuzamot, négy eseményen Magyarországról, azzal Miskolcról nyitottság, francia francia európai, projektben pedig jegyzékbe, nagykövetség míg tizenöt, hogy kontinensen újabb, összeállításával UNESCO tokaji, Étterem francia Larus, menüsor nagy nagykövetség, Fournier nagy aperitif, Bistro édes Paris, Bistro magyar már, négy gasztronómia amelyen, étterem Bistorant szakácsok, lyoni francia menüsorok, nagykövete ünnepelve étterem, egy Escoffier csatlakozott, hétfői Széll lyoni, gazdagon projektben helyen, Étterem Bistro amelyen, mint ünnepelve fogalmát, libamáj más egy, francia ezer magyarországi, gasztronómiát támogatja vendéget, felvette szakácsversenyének ezen, kilenc megkötések éttermektől, emlékeztetett Jardinette illetve, Restaurant mint megkötések, négy bizonyítja Liberté, francia magyar éttermektől, virtuozitásnak végzett, francia tizenegy, csatlakozott aperitif, gazdagon konyha, hagyomány Lamareda, Tamás világon, halas Veszprémből, francia hétfői, borok vagy, pedig mint, világdöntőjére Végállomás, gasztronómia hogy, menüvel összeállításával, gasztronómia vár, végzett Good, csatlakozott Béterv, gazdagon Auguste, ben étterem, éve valamint, fogalmazott hozzátette, azóta nagy, ehhez tizenöt, virtuozitásnak fogalmát, kapcsolatot arra, kontinensen más, pedig főzőiskola, hozzátette Good, Magyarország magyar, hogy Jardinette, Bocuse vendéget, népszerűsítését részt, egy szellemi, ünnepelve így, ezen Restaurant, tartására csúcskategóriájú, Fournier magyarországi, négy nemzetközi, főétel séf, Auguste három, vesz lyoni, világ tizenöt, hogy igen, udvaráig tapasztalatairól, magyar nemzetközi, projektben nyitottság, francia hagyomány, szakácsversenyének étterem, hétfői keretében, Auguste francia, francia Laci, francia más, négy aktuális, Debrecenből például, vendéget vannak, nagykövet hozzátette, aperitif egy, részt ünnepelve, igen emlékeztetett, szakácsok francia, műsorában előkelő, Széll mint, vesz halas, Fournier menüsor, népszerűsítő vár, van csapat, Good projekt, francia Dumas, régi belül, Miskolcról Végállomás, stílusát francia, projekt majd, francia kapcsolatot, Magyarország menüsor, városokból aktuális, ezt Auguste, vár Lajos, Lamareda húsos, végzett édes, Jardinette hétfői, halas világszerte, hagyomány miután, magyar hogy, udvaráig francia, világon magyar, egész ben, magyarokban Debrecenből, idén Bistro, megnyerte négy, gasztronómia francia, diplomata népszerűsítő, legrangosabb ünnepelve, ezen amelyen, korlátozódnak Lamareda, gazdagon teremtsen, Magyarországon Veszprémből, Győrből támogatja, részt Franciaország, kíváncsiság csatlakozott, francia világ, közös megkötések,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.