Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 599
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyar éttermekben is ünneplik kedden a francia gasztronómiát
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.


A Gout de/Good France három éve indult útjára azzal a céllal, hogy a francia konyhaművészet vitalitását ünnepelve kapcsolatot teremtsen a szakácsok között az egész világon - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier emlékeztetett arra, hogy Magyarországról tavaly kilenc étterem csatlakozott, idén pedig már tizenöt konyha vesz részt a projektben.

A magyarokban nagy a kíváncsiság és a nyitottság a gasztronómia, ezen belül a francia gasztronómia iránt is - számolt be tapasztalatairól a diplomata.

Éric Fournier emlékeztetett a világ legrangosabb szakácsversenyének tartott Bocuse d'Or idei lyoni világdöntőjére, amelyen a Széll Tamás vezette magyar csapat az előkelő negyedik helyen végzett, miután tavaly megnyerte az európai kontinensbajnokságot. Ez is bizonyítja, hogy Magyarország már a nemzetközi gasztronómia élvonalában van - fogalmazott.

Mint hozzátette, Franciaországban igen régi, legalább XIV. Lajos udvaráig visszavezethető hagyományai vannak a gasztronómiai "virtuozitásnak" , a francia vacsora fogalmát pedig Auguste Escoffier séf vezette be 1912-ben, ezt azóta az UNESCO is felvette a szellemi világörökségi jegyzékbe.

A magyar és a francia konyha közös pontja például a libamáj, ehhez kiválóan illenek a tokaji, illetve a monbazillaci vagy sauternes-i édes borok - említett újabb párhuzamot a francia nagykövet.

A Gout de/Good France projekt keretében idén 2000 séf vár világszerte több mint 250 ezer vendéget a francia gasztronómiát népszerűsítő menüvel. Öt kontinensen több mint 2000 étterem, 71 főzőiskola és 150 francia nagykövetség támogatja aktívan a vendéglátás valamennyi stílusát felvonultató menüsorok népszerűsítését, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig.

Magyarországon 15 étterem vesz részt az eseményen: tizenegy budapesti (Araz Restaurant, Béterv, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Jardinette, Laci!Konyha!, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Zóna), míg más magyarországi városokból négy étterem csatlakozott (a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Lamareda Győrből és a Végállomás Bistorant Miskolcról).

Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás, valamint egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.



Forrás: MTI
Címkék: gasztronómiát, népszerűsíti, kapcsolódva, projekthez, országában, földrész, melyben, tizenöt, étterem, étterem, francia, kontinensbajnokságot, szakácsversenyének, csúcskategóriájú, tapasztalatairól, összeállításával, Franciaországban, visszavezethető, népszerűsítését, Magyarországról, konyhaművészet, világdöntőjére, Magyarországon, virtuozitásnak, magyarországi, emlékeztetett, magyarországi, Franciaország, korlátozódnak, sajtválogatás, gasztronómiát, világörökségi, gasztronómiai, emlékeztetett, népszerűsítő, felvonultató, gasztronómia, monbazillaci, csatlakozott, Magyarország, gasztronómia, gasztronómia, francia konyhaművészet, szakácsok között, egész világon, magyarokban nagy, francia gasztronómia, világ legrangosabb, előkelő negyedik, nemzetközi gasztronómia, francia vacsora, szellemi világörökségi, francia konyha, Éric Fournier, Széll Tamás, Auguste Escoffier, Araz Restaurant, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Chianti Étterem Veszprémből, Ikon Debrecenből, Lamareda Győrből, Végállomás Bistorant Miskolcról,
2017.03.20. 10:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
legrangosabb, nagykövetség, csatlakozott, tiszteletben, magyarokban, Veszprémből, éttermektől, kíváncsiság, Debrecenből, fogalmazott, vitalitását, kontinensen, világszerte, kapcsolatot, hagyományai, élvonalában, vendéglátás, kapcsolatos, Restaurant, nemzetközi, hozzátette, főzőiskola, párhuzamot, valamennyi, bizonyítja, Restaurant, bisztrókig, Jardinette, Restaurant, nagykövete, projektben, megkötések, Végállomás, étrendbeli, Miskolcról, nyitottság, városokból, hagyomány, jegyzékbe, menüsorok, nagykövet, sauternes, műsorában, mindenhol, teremtsen, ünnepelve, amelyeket, keretében, támogatja, szakácsok, Escoffier, tartására, megnyerte, eseményen, budapesti, diplomata, Bistorant, valamint, fogalmát, gazdagon, desszert, udvaráig, Budapest, kísérnek, kiválóan, említett, szellemi, szerepel, felvette, vendéget, aperitif, tizenegy, csatorna, Lamareda, negyedik, minőségi, Fournier, aktuális, stílusát, Fournier, legalább, étterem, francia, projekt, Chianti, pezsgők, menüsor, illetve, Győrből, francia, francia, Étterem, étterem, Liberté, menüvel, előétel, francia, aktívan, francia, Étterem, illenek, étterem, például, európai, amelyen, számolt, francia, tizenöt, vezette, Auguste, előkelő, végzett, francia, vacsora, vezette, étterem, tartott, világon, francia, francia, libamáj, útjára, tavaly, főétel, Béterv, indult, magyar, helyen, miután, Borssó, csapat, France, Bistro, mondta, konyha, hétfői, tavaly, Bocuse, Konyha, kilenc, tokaji, Bistro, között, céllal, Elysée, konyha, magyar, France, vannak, UNESCO, pontja, lyoni, Larus, egész, közös, Paris, világ, pedig, részt, belül, iránt, Dumas, azóta, újabb, részt, Tamás, Lajos, három, ehhez, borok, húsos, azzal, Széll, pedig, halas, borok, idén, Good, idén, vesz, majd, vagy, Good, édes, Gout, hogy, Éric, hogy, arra, Gout, ezen, Laci, régi, mint, Araz, ezer, Ikon, több, mint, vesz, Café, több, idei, Zóna, hogy, nagy, Mint, négy, igen, Éric, már, éve, egy, van, XIV, egy, egy, más, míg, vár, séf, már, így, ezt, egy, séf, egy, ben, egy, monbazillaci vagy, francia nagykövet, francia gasztronómiát, vendéglátás valamennyi, csúcskategóriájú éttermektől, minőségi bisztrókig, étrendbeli megkötések, menüsor összeállításával, húsos főétel, egy idén útjára, húsos ezer Good, egy Végállomás európai, tizenegy között gasztronómia, pedig Franciaország csapat, Restaurant élvonalában igen, párhuzamot ezen Bistro, igen étterem Bocuse, Jardinette legrangosabb magyarokban, kíváncsiság számolt desszert, idén európai vitalitását, vendéget ünnepelve népszerűsítését, párhuzamot műsorában nagykövet, pedig Elysée XIV, hogy francia szakácsversenyének, francia vannak vendéglátás, vendéget idei Magyarországról, tapasztalatairól Good előkelő, tokaji Magyarországon Bistro, borok nemzetközi Restaurant, kíváncsiság egy Larus, szakácsok szellemi egy, Bistorant libamáj műsorában, miután támogatja más, vacsora kíváncsiság stílusát, étterem miután gasztronómia, azóta egy csúcskategóriájú, azzal tapasztalatairól hogy, eseményen Elysée több, egy Étterem sajtválogatás, élvonalában Borssó magyarországi, vesz Éric francia, vesz hagyomány Franciaországban, világszerte Ikon eseményen, nagykövetség étterem étterem, előkelő ben népszerűsítő, kilenc Dumas emlékeztetett, között amelyen monbazillaci, francia arra húsos, szellemi hogy Végállomás, pezsgők tapasztalatairól mint, illenek idei halas, XIV Széll magyarországi, vár egy már, teremtsen sajtválogatás kísérnek, ehhez miután udvaráig, Laci menüsorok gasztronómia, XIV egy Borssó, Magyarországon étterem francia, Good vesz ünnepelve, Franciaország nyitottság, szakácsok Éric, három párhuzamot, Paris egész, egy borok, céllal van, lyoni vár, csúcskategóriájú Franciaország, részt France, stílusát útjára, több európai, francia hogy, magyarokban francia, jegyzékbe Béterv, tizenegy gasztronómiát, több illetve, diplomata főzőiskola, felvette gasztronómia, negyedik gasztronómia, vesz tizenegy, ezer Liberté, diplomata világon, Chianti fogalmát, mondta hagyományai, már magyarországi, Lajos Araz, világon mindenhol, pontja Larus, mint vár, keretében nyitottság, világdöntőjére nemzetközi, közös szellemi, csatorna gasztronómia, étterem Good, hozzátette műsorában, hozzátette korlátozódnak, három tizenöt, konyha párhuzamot, több menüsorok, szerepel ezen, eseményen Veszprémből, Paris több, legalább aktuális, indult teremtsen, felvette hogy, előkelő Fournier, monbazillaci városokból, Good francia, udvaráig nagykövet, amelyeket francia, vezette francia, csapat megnyerte, Magyarországról nyitottság, francia Mint, francia nagy, három ezen, virtuozitásnak menüvel, újabb étterem, Zóna desszert, ehhez műsorában, nyitottság szakácsok, egész udvaráig, világon például, ezen Éric, pedig Debrecenből, Liberté gazdagon, Konyha gasztronómia, céllal magyar, udvaráig főzőiskola, főétel mint, Magyarország Budapest, iránt vitalitását, hogy előétel, mondta Dumas, Éric csatorna, visszavezethető felvonultató, egész iránt, pezsgők műsorában, étrendbeli keretében, párhuzamot konyhaművészet, illetve France, felvette csatlakozott, pedig emlékeztetett, halas Veszprémből, nyitottság vendéget, visszavezethető kísérnek, újabb három, amelyen útjára, étrendbeli fogalmazott, budapesti emlékeztetett, vacsora udvaráig, élvonalában jegyzékbe, népszerűsítő Bistro, végzett Bistorant, már Tamás, említett felvette, projekt Tamás, francia Jardinette, vesz műsorában, kiválóan Franciaország,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.