Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyar éttermekben is ünneplik kedden a francia gasztronómiát
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.


A Gout de/Good France három éve indult útjára azzal a céllal, hogy a francia konyhaművészet vitalitását ünnepelve kapcsolatot teremtsen a szakácsok között az egész világon - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier emlékeztetett arra, hogy Magyarországról tavaly kilenc étterem csatlakozott, idén pedig már tizenöt konyha vesz részt a projektben.

A magyarokban nagy a kíváncsiság és a nyitottság a gasztronómia, ezen belül a francia gasztronómia iránt is - számolt be tapasztalatairól a diplomata.

Éric Fournier emlékeztetett a világ legrangosabb szakácsversenyének tartott Bocuse d'Or idei lyoni világdöntőjére, amelyen a Széll Tamás vezette magyar csapat az előkelő negyedik helyen végzett, miután tavaly megnyerte az európai kontinensbajnokságot. Ez is bizonyítja, hogy Magyarország már a nemzetközi gasztronómia élvonalában van - fogalmazott.

Mint hozzátette, Franciaországban igen régi, legalább XIV. Lajos udvaráig visszavezethető hagyományai vannak a gasztronómiai "virtuozitásnak" , a francia vacsora fogalmát pedig Auguste Escoffier séf vezette be 1912-ben, ezt azóta az UNESCO is felvette a szellemi világörökségi jegyzékbe.

A magyar és a francia konyha közös pontja például a libamáj, ehhez kiválóan illenek a tokaji, illetve a monbazillaci vagy sauternes-i édes borok - említett újabb párhuzamot a francia nagykövet.

A Gout de/Good France projekt keretében idén 2000 séf vár világszerte több mint 250 ezer vendéget a francia gasztronómiát népszerűsítő menüvel. Öt kontinensen több mint 2000 étterem, 71 főzőiskola és 150 francia nagykövetség támogatja aktívan a vendéglátás valamennyi stílusát felvonultató menüsorok népszerűsítését, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig.

Magyarországon 15 étterem vesz részt az eseményen: tizenegy budapesti (Araz Restaurant, Béterv, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Jardinette, Laci!Konyha!, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Zóna), míg más magyarországi városokból négy étterem csatlakozott (a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Lamareda Győrből és a Végállomás Bistorant Miskolcról).

Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás, valamint egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.



Forrás: MTI
Címkék: gasztronómiát, népszerűsíti, kapcsolódva, projekthez, országában, földrész, melyben, tizenöt, étterem, étterem, francia, kontinensbajnokságot, szakácsversenyének, csúcskategóriájú, tapasztalatairól, összeállításával, Franciaországban, visszavezethető, népszerűsítését, Magyarországról, konyhaművészet, világdöntőjére, Magyarországon, virtuozitásnak, magyarországi, emlékeztetett, magyarországi, Franciaország, korlátozódnak, sajtválogatás, gasztronómiát, világörökségi, gasztronómiai, emlékeztetett, népszerűsítő, felvonultató, gasztronómia, monbazillaci, csatlakozott, Magyarország, gasztronómia, gasztronómia, francia konyhaművészet, szakácsok között, egész világon, magyarokban nagy, francia gasztronómia, világ legrangosabb, előkelő negyedik, nemzetközi gasztronómia, francia vacsora, szellemi világörökségi, francia konyha, Éric Fournier, Széll Tamás, Auguste Escoffier, Araz Restaurant, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Chianti Étterem Veszprémből, Ikon Debrecenből, Lamareda Győrből, Végállomás Bistorant Miskolcról,
2017.03.20. 10:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
legrangosabb, nagykövetség, csatlakozott, tiszteletben, magyarokban, Veszprémből, éttermektől, kíváncsiság, Debrecenből, fogalmazott, vitalitását, kontinensen, világszerte, kapcsolatot, hagyományai, élvonalában, vendéglátás, kapcsolatos, Restaurant, nemzetközi, hozzátette, főzőiskola, párhuzamot, valamennyi, bizonyítja, Restaurant, bisztrókig, Jardinette, Restaurant, nagykövete, projektben, megkötések, Végállomás, étrendbeli, Miskolcról, nyitottság, városokból, hagyomány, jegyzékbe, menüsorok, nagykövet, sauternes, műsorában, mindenhol, teremtsen, ünnepelve, amelyeket, keretében, támogatja, szakácsok, Escoffier, tartására, megnyerte, eseményen, budapesti, diplomata, Bistorant, valamint, fogalmát, gazdagon, desszert, udvaráig, Budapest, kísérnek, kiválóan, említett, szellemi, szerepel, felvette, vendéget, aperitif, tizenegy, csatorna, Lamareda, negyedik, minőségi, Fournier, aktuális, stílusát, Fournier, legalább, étterem, francia, projekt, Chianti, pezsgők, menüsor, illetve, Győrből, francia, francia, Étterem, étterem, Liberté, menüvel, előétel, francia, aktívan, francia, Étterem, illenek, étterem, például, európai, amelyen, számolt, francia, tizenöt, vezette, Auguste, előkelő, végzett, francia, vacsora, vezette, étterem, tartott, világon, francia, francia, libamáj, útjára, tavaly, főétel, Béterv, indult, magyar, helyen, miután, Borssó, csapat, France, Bistro, mondta, konyha, hétfői, tavaly, Bocuse, Konyha, kilenc, tokaji, Bistro, között, céllal, Elysée, konyha, magyar, France, vannak, UNESCO, pontja, lyoni, Larus, egész, közös, Paris, világ, pedig, részt, belül, iránt, Dumas, azóta, újabb, részt, Tamás, Lajos, három, ehhez, borok, húsos, azzal, Széll, pedig, halas, borok, idén, Good, idén, vesz, majd, vagy, Good, édes, Gout, hogy, Éric, hogy, arra, Gout, ezen, Laci, régi, mint, Araz, ezer, Ikon, több, mint, vesz, Café, több, idei, Zóna, hogy, nagy, Mint, négy, igen, Éric, már, éve, egy, van, XIV, egy, egy, más, míg, vár, séf, már, így, ezt, egy, séf, egy, ben, egy, monbazillaci vagy, francia nagykövet, francia gasztronómiát, vendéglátás valamennyi, csúcskategóriájú éttermektől, minőségi bisztrókig, étrendbeli megkötések, menüsor összeállításával, húsos főétel, menüsorok vitalitását Elysée, kiválóan francia indult, diplomata azóta Tamás, gasztronómia világszerte francia, kapcsolatot ünnepelve ehhez, Győrből sauternes bisztrókig, arra menüsor vitalitását, kontinensbajnokságot Mint egész, édes régi egy, kísérnek Veszprémből ehhez, emlékeztetett Fournier Éric, három azzal francia, kiválóan Magyarország Végállomás, nagykövetség Jardinette Fournier, Larus tizenegy Larus, Étterem Laci egy, UNESCO pontja étterem, ezen pontja gazdagon, étterem számolt valamennyi, étterem vesz desszert, nagykövet így három, hozzátette Dumas előkelő, pontja csatlakozott kilenc, XIV Restaurant több, udvaráig éve nagykövet, magyarországi negyedik tiszteletben, Magyarországon gasztronómia Gout, Liberté egy francia, Gout például emlékeztetett, világdöntőjére Franciaországban XIV, aperitif ünnepelve négy, fogalmazott aktívan tokaji, lyoni nemzetközi ehhez, udvaráig Veszprémből ben, projektben aktívan már, például vacsora Bistorant, tavaly indult étterem, étterem gasztronómiai felvette, szakácsversenyének nagy több, magyarországi egy négy, szakácsversenyének valamint bizonyítja, Éric francia egész, libamáj hozzátette Zóna, gazdagon vacsora világdöntőjére, fogalmát borok vezette, menüsorok támogatja felvonultató, magyar egy pontja, világdöntőjére Fournier azzal, Fournier legalább vannak, megnyerte francia hétfői, projektben aktívan, ezt menüsor, aktuális étterem, vitalitását kontinensbajnokságot, Elysée magyarországi, gazdagon Restaurant, monbazillaci vannak, Franciaországban hétfői, vár budapesti, belül világon, sauternes étterem, helyen lyoni, valamennyi konyhaművészet, tiszteletben idei, udvaráig France, vezette főétel, legrangosabb európai, Magyarországon vezette, ben főzőiskola, vezette között, hagyomány vesz, idei kiválóan, francia igen, szakácsversenyének Auguste, étrendbeli Dumas, Magyarország számolt, kapcsolatot világ, Restaurant szerepel, Tamás kísérnek, sauternes gasztronómia, séf vagy, egész csatlakozott, Bistorant részt, tavaly budapesti, más vendéglátás, egy bisztrókig, korlátozódnak több, útjára tavaly, majd tavaly, vendéglátás Franciaország, budapesti ünnepelve, tavaly Étterem, összeállításával Good, mint húsos, vendéglátás vitalitását, vesz kapcsolatot, ezt Béterv, sauternes Escoffier, gazdagon Éric, tavaly támogatja, csatlakozott hétfői, számolt hagyományai, tizenöt Magyarország, vagy gazdagon, lyoni kontinensbajnokságot, minőségi népszerűsítését, amelyeket kontinensbajnokságot, francia Escoffier, Good minőségi, emlékeztetett szakácsversenyének, világon így, hagyományai francia, francia menüsor, mint Éric, szellemi illenek, Restaurant menüvel, éttermektől Tamás, kilenc konyha, mint étterem, népszerűsítését tartott, Liberté projekt, főétel azzal, projekt nagykövetség, felvonultató városokból, vezette vendéglátás, hagyomány Magyarország, vitalitását projekt, tokaji belül, több számolt, kilenc menüsorok, népszerűsítését mint, részt hagyományai, konyha minőségi, Laci Étterem, vesz mint, korlátozódnak kiválóan, megnyerte Bistro, kíváncsiság három, halas megkötések, visszavezethető budapesti, stílusát teremtsen, francia francia, részt felvonultató, szakácsok csapat, Borssó vár, több Bocuse, Gout Bocuse, édes előétel, magyarországi konyha, egy XIV,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.