Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 599
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyar éttermekben is ünneplik kedden a francia gasztronómiát
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.


A Gout de/Good France három éve indult útjára azzal a céllal, hogy a francia konyhaművészet vitalitását ünnepelve kapcsolatot teremtsen a szakácsok között az egész világon - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier emlékeztetett arra, hogy Magyarországról tavaly kilenc étterem csatlakozott, idén pedig már tizenöt konyha vesz részt a projektben.

A magyarokban nagy a kíváncsiság és a nyitottság a gasztronómia, ezen belül a francia gasztronómia iránt is - számolt be tapasztalatairól a diplomata.

Éric Fournier emlékeztetett a világ legrangosabb szakácsversenyének tartott Bocuse d'Or idei lyoni világdöntőjére, amelyen a Széll Tamás vezette magyar csapat az előkelő negyedik helyen végzett, miután tavaly megnyerte az európai kontinensbajnokságot. Ez is bizonyítja, hogy Magyarország már a nemzetközi gasztronómia élvonalában van - fogalmazott.

Mint hozzátette, Franciaországban igen régi, legalább XIV. Lajos udvaráig visszavezethető hagyományai vannak a gasztronómiai "virtuozitásnak" , a francia vacsora fogalmát pedig Auguste Escoffier séf vezette be 1912-ben, ezt azóta az UNESCO is felvette a szellemi világörökségi jegyzékbe.

A magyar és a francia konyha közös pontja például a libamáj, ehhez kiválóan illenek a tokaji, illetve a monbazillaci vagy sauternes-i édes borok - említett újabb párhuzamot a francia nagykövet.

A Gout de/Good France projekt keretében idén 2000 séf vár világszerte több mint 250 ezer vendéget a francia gasztronómiát népszerűsítő menüvel. Öt kontinensen több mint 2000 étterem, 71 főzőiskola és 150 francia nagykövetség támogatja aktívan a vendéglátás valamennyi stílusát felvonultató menüsorok népszerűsítését, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig.

Magyarországon 15 étterem vesz részt az eseményen: tizenegy budapesti (Araz Restaurant, Béterv, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Jardinette, Laci!Konyha!, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Zóna), míg más magyarországi városokból négy étterem csatlakozott (a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Lamareda Győrből és a Végállomás Bistorant Miskolcról).

Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás, valamint egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.



Forrás: MTI
Címkék: gasztronómiát, népszerűsíti, kapcsolódva, projekthez, országában, földrész, melyben, tizenöt, étterem, étterem, francia, kontinensbajnokságot, szakácsversenyének, csúcskategóriájú, tapasztalatairól, összeállításával, Franciaországban, visszavezethető, népszerűsítését, Magyarországról, konyhaművészet, világdöntőjére, Magyarországon, virtuozitásnak, magyarországi, emlékeztetett, magyarországi, Franciaország, korlátozódnak, sajtválogatás, gasztronómiát, világörökségi, gasztronómiai, emlékeztetett, népszerűsítő, felvonultató, gasztronómia, monbazillaci, csatlakozott, Magyarország, gasztronómia, gasztronómia, francia konyhaművészet, szakácsok között, egész világon, magyarokban nagy, francia gasztronómia, világ legrangosabb, előkelő negyedik, nemzetközi gasztronómia, francia vacsora, szellemi világörökségi, francia konyha, Éric Fournier, Széll Tamás, Auguste Escoffier, Araz Restaurant, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Chianti Étterem Veszprémből, Ikon Debrecenből, Lamareda Győrből, Végállomás Bistorant Miskolcról,
2017.03.20. 10:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
legrangosabb, nagykövetség, csatlakozott, tiszteletben, magyarokban, Veszprémből, éttermektől, kíváncsiság, Debrecenből, fogalmazott, vitalitását, kontinensen, világszerte, kapcsolatot, hagyományai, élvonalában, vendéglátás, kapcsolatos, Restaurant, nemzetközi, hozzátette, főzőiskola, párhuzamot, valamennyi, bizonyítja, Restaurant, bisztrókig, Jardinette, Restaurant, nagykövete, projektben, megkötések, Végállomás, étrendbeli, Miskolcról, nyitottság, városokból, hagyomány, jegyzékbe, menüsorok, nagykövet, sauternes, műsorában, mindenhol, teremtsen, ünnepelve, amelyeket, keretében, támogatja, szakácsok, Escoffier, tartására, megnyerte, eseményen, budapesti, diplomata, Bistorant, valamint, fogalmát, gazdagon, desszert, udvaráig, Budapest, kísérnek, kiválóan, említett, szellemi, szerepel, felvette, vendéget, aperitif, tizenegy, csatorna, Lamareda, negyedik, minőségi, Fournier, aktuális, stílusát, Fournier, legalább, étterem, francia, projekt, Chianti, pezsgők, menüsor, illetve, Győrből, francia, francia, Étterem, étterem, Liberté, menüvel, előétel, francia, aktívan, francia, Étterem, illenek, étterem, például, európai, amelyen, számolt, francia, tizenöt, vezette, Auguste, előkelő, végzett, francia, vacsora, vezette, étterem, tartott, világon, francia, francia, libamáj, útjára, tavaly, főétel, Béterv, indult, magyar, helyen, miután, Borssó, csapat, France, Bistro, mondta, konyha, hétfői, tavaly, Bocuse, Konyha, kilenc, tokaji, Bistro, között, céllal, Elysée, konyha, magyar, France, vannak, UNESCO, pontja, lyoni, Larus, egész, közös, Paris, világ, pedig, részt, belül, iránt, Dumas, azóta, újabb, részt, Tamás, Lajos, három, ehhez, borok, húsos, azzal, Széll, pedig, halas, borok, idén, Good, idén, vesz, majd, vagy, Good, édes, Gout, hogy, Éric, hogy, arra, Gout, ezen, Laci, régi, mint, Araz, ezer, Ikon, több, mint, vesz, Café, több, idei, Zóna, hogy, nagy, Mint, négy, igen, Éric, már, éve, egy, van, XIV, egy, egy, más, míg, vár, séf, már, így, ezt, egy, séf, egy, ben, egy, monbazillaci vagy, francia nagykövet, francia gasztronómiát, vendéglátás valamennyi, csúcskategóriájú éttermektől, minőségi bisztrókig, étrendbeli megkötések, menüsor összeállításával, húsos főétel, bizonyítja France Laci, menüvel Franciaország Liberté, lyoni francia amelyeket, Franciaországban tavaly kapcsolatot, egy más szellemi, Végállomás nagy magyar, nagykövetség hogy eseményen, monbazillaci emlékeztetett libamáj, XIV Mint hozzátette, vacsora gasztronómia között, konyhaművészet budapesti ünnepelve, több vesz Budapest, említett étterem Gout, céllal tizenöt aktuális, hogy francia szellemi, bizonyítja egész mindenhol, idei Éric Restaurant, bisztrókig van sauternes, Good mint Restaurant, kontinensbajnokságot projekt támogatja, céllal Liberté mondta, séf említett Chianti, budapesti azóta más, fogalmazott Fournier előétel, francia Miskolcról egy, egy francia Bistro, megkötések kísérnek francia, legalább útjára francia, egész aperitif megnyerte, idei aperitif Lajos, párhuzamot Franciaország projektben, Éric népszerűsítését magyar, műsorában Budapest desszert, projektben európai három, világ népszerűsítő tapasztalatairól, céllal Magyarországon menüvel, Bistorant műsorában Gout, hogy közös étterem, menüsorok stílusát Good, tavaly tartására bizonyítja, gazdagon amelyen nagykövet, libamáj Budapest támogatja, Restaurant hétfői Bistro, Auguste Ikon élvonalában, támogatja Béterv menüsorok, megnyerte menüsorok Escoffier, Good magyar Béterv, Bocuse francia szakácsok, világörökségi Larus belül, Zóna amelyeket magyarországi, gasztronómia tavaly, francia vendéget, Restaurant éve, UNESCO stílusát, francia Budapest, vár menüsor, vezette jegyzékbe, virtuozitásnak vesz, útjára tartására, nagykövetség aperitif, igen világ, konyhaművészet Budapest, Magyarországról gasztronómia, korlátozódnak ehhez, Franciaországban kísérnek, vagy tiszteletben, csúcskategóriájú aperitif, amelyen megkötések, eseményen bizonyítja, tokaji Zóna, világon France, desszert Magyarország, Café Lamareda, négy Liberté, Paris Magyarországon, Araz hétfői, ehhez hogy, kontinensbajnokságot Good, visszavezethető korlátozódnak, tartott Magyarországon, étterem vendéget, élvonalában Chianti, húsos pontja, magyar monbazillaci, nagy fogalmát, kontinensbajnokságot menüvel, séf udvaráig, tavaly régi, Tamás étterem, Bistorant étterem, vacsora párhuzamot, gasztronómia megnyerte, gasztronómia gasztronómia, legrangosabb Veszprémből, kapcsolatos vannak, kapcsolatos Borssó, gasztronómiát kísérnek, Franciaország Gout, magyarországi azóta, egy már, emlékeztetett egy, menüsor emlékeztetett, szakácsok Magyarországon, Mint Franciaország, vacsora Miskolcról, vezette Magyarország, Győrből Konyha, étterem francia, borok francia, közös más, megkötések Zóna, világon Escoffier, hagyomány mondta, kontinensen megnyerte, szerepel gasztronómia, ünnepelve francia, korlátozódnak azóta, amelyen szellemi, halas francia, projekt fogalmát, France ezt, menüsor éttermektől, mondta mint, világ Lamareda, francia étterem, udvaráig konyha, Bistorant már, ben Béterv, étterem fogalmazott, igen van, menüsorok bizonyítja, minőségi valamint, míg már, Paris újabb, kísérnek fogalmazott, népszerűsítő magyarországi, magyarokban előkelő, hozzátette ehhez, legalább négy, kapcsolatot Araz, desszert számolt, előkelő France, illetve vezette, műsorában összeállításával, UNESCO főzőiskola, míg séf, aktuális kiválóan, támogatja szellemi, amelyeket visszavezethető, legrangosabb tokaji,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.