Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.03 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 599
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyar éttermekben is ünneplik kedden a francia gasztronómiát
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.


A Gout de/Good France három éve indult útjára azzal a céllal, hogy a francia konyhaművészet vitalitását ünnepelve kapcsolatot teremtsen a szakácsok között az egész világon - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier emlékeztetett arra, hogy Magyarországról tavaly kilenc étterem csatlakozott, idén pedig már tizenöt konyha vesz részt a projektben.

A magyarokban nagy a kíváncsiság és a nyitottság a gasztronómia, ezen belül a francia gasztronómia iránt is - számolt be tapasztalatairól a diplomata.

Éric Fournier emlékeztetett a világ legrangosabb szakácsversenyének tartott Bocuse d'Or idei lyoni világdöntőjére, amelyen a Széll Tamás vezette magyar csapat az előkelő negyedik helyen végzett, miután tavaly megnyerte az európai kontinensbajnokságot. Ez is bizonyítja, hogy Magyarország már a nemzetközi gasztronómia élvonalában van - fogalmazott.

Mint hozzátette, Franciaországban igen régi, legalább XIV. Lajos udvaráig visszavezethető hagyományai vannak a gasztronómiai "virtuozitásnak" , a francia vacsora fogalmát pedig Auguste Escoffier séf vezette be 1912-ben, ezt azóta az UNESCO is felvette a szellemi világörökségi jegyzékbe.

A magyar és a francia konyha közös pontja például a libamáj, ehhez kiválóan illenek a tokaji, illetve a monbazillaci vagy sauternes-i édes borok - említett újabb párhuzamot a francia nagykövet.

A Gout de/Good France projekt keretében idén 2000 séf vár világszerte több mint 250 ezer vendéget a francia gasztronómiát népszerűsítő menüvel. Öt kontinensen több mint 2000 étterem, 71 főzőiskola és 150 francia nagykövetség támogatja aktívan a vendéglátás valamennyi stílusát felvonultató menüsorok népszerűsítését, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig.

Magyarországon 15 étterem vesz részt az eseményen: tizenegy budapesti (Araz Restaurant, Béterv, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Jardinette, Laci!Konyha!, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Zóna), míg más magyarországi városokból négy étterem csatlakozott (a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Lamareda Győrből és a Végállomás Bistorant Miskolcról).

Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás, valamint egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.



Forrás: MTI
Címkék: gasztronómiát, népszerűsíti, kapcsolódva, projekthez, országában, földrész, melyben, tizenöt, étterem, étterem, francia, kontinensbajnokságot, szakácsversenyének, csúcskategóriájú, tapasztalatairól, összeállításával, Franciaországban, visszavezethető, népszerűsítését, Magyarországról, konyhaművészet, világdöntőjére, Magyarországon, virtuozitásnak, magyarországi, emlékeztetett, magyarországi, Franciaország, korlátozódnak, sajtválogatás, gasztronómiát, világörökségi, gasztronómiai, emlékeztetett, népszerűsítő, felvonultató, gasztronómia, monbazillaci, csatlakozott, Magyarország, gasztronómia, gasztronómia, francia konyhaművészet, szakácsok között, egész világon, magyarokban nagy, francia gasztronómia, világ legrangosabb, előkelő negyedik, nemzetközi gasztronómia, francia vacsora, szellemi világörökségi, francia konyha, Éric Fournier, Széll Tamás, Auguste Escoffier, Araz Restaurant, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Chianti Étterem Veszprémből, Ikon Debrecenből, Lamareda Győrből, Végállomás Bistorant Miskolcról,
2017.03.20. 10:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
legrangosabb, nagykövetség, csatlakozott, tiszteletben, magyarokban, Veszprémből, éttermektől, kíváncsiság, Debrecenből, fogalmazott, vitalitását, kontinensen, világszerte, kapcsolatot, hagyományai, élvonalában, vendéglátás, kapcsolatos, Restaurant, nemzetközi, hozzátette, főzőiskola, párhuzamot, valamennyi, bizonyítja, Restaurant, bisztrókig, Jardinette, Restaurant, nagykövete, projektben, megkötések, Végállomás, étrendbeli, Miskolcról, nyitottság, városokból, hagyomány, jegyzékbe, menüsorok, nagykövet, sauternes, műsorában, mindenhol, teremtsen, ünnepelve, amelyeket, keretében, támogatja, szakácsok, Escoffier, tartására, megnyerte, eseményen, budapesti, diplomata, Bistorant, valamint, fogalmát, gazdagon, desszert, udvaráig, Budapest, kísérnek, kiválóan, említett, szellemi, szerepel, felvette, vendéget, aperitif, tizenegy, csatorna, Lamareda, negyedik, minőségi, Fournier, aktuális, stílusát, Fournier, legalább, étterem, francia, projekt, Chianti, pezsgők, menüsor, illetve, Győrből, francia, francia, Étterem, étterem, Liberté, menüvel, előétel, francia, aktívan, francia, Étterem, illenek, étterem, például, európai, amelyen, számolt, francia, tizenöt, vezette, Auguste, előkelő, végzett, francia, vacsora, vezette, étterem, tartott, világon, francia, francia, libamáj, útjára, tavaly, főétel, Béterv, indult, magyar, helyen, miután, Borssó, csapat, France, Bistro, mondta, konyha, hétfői, tavaly, Bocuse, Konyha, kilenc, tokaji, Bistro, között, céllal, Elysée, konyha, magyar, France, vannak, UNESCO, pontja, lyoni, Larus, egész, közös, Paris, világ, pedig, részt, belül, iránt, Dumas, azóta, újabb, részt, Tamás, Lajos, három, ehhez, borok, húsos, azzal, Széll, pedig, halas, borok, idén, Good, idén, vesz, majd, vagy, Good, édes, Gout, hogy, Éric, hogy, arra, Gout, ezen, Laci, régi, mint, Araz, ezer, Ikon, több, mint, vesz, Café, több, idei, Zóna, hogy, nagy, Mint, négy, igen, Éric, már, éve, egy, van, XIV, egy, egy, más, míg, vár, séf, már, így, ezt, egy, séf, egy, ben, egy, monbazillaci vagy, francia nagykövet, francia gasztronómiát, vendéglátás valamennyi, csúcskategóriájú éttermektől, minőségi bisztrókig, étrendbeli megkötések, menüsor összeállításával, húsos főétel, Végállomás lyoni nagy, Bistro hogy Larus, gasztronómiát élvonalában tartott, ünnepelve előétel vendéglátás, emlékeztetett világörökségi projekt, világ francia hétfői, világdöntőjére francia Zóna, ezen arra Zóna, egy Chianti fogalmát, említett gasztronómia monbazillaci, Good valamint Good, belül kontinensbajnokságot tavaly, projekt világörökségi Good, szakácsversenyének szellemi szakácsok, kapcsolatos Győrből aperitif, Bistro vendéglátás XIV, jegyzékbe Jardinette európai, világszerte gasztronómiát kísérnek, sajtválogatás sajtválogatás idén, Fournier Chianti hogy, európai jegyzékbe Végállomás, megnyerte egy étrendbeli, vár francia budapesti, pedig projekt lyoni, felvonultató Bistro kontinensen, előétel nyitottság fogalmát, legalább amelyen világon, egy vannak Bocuse, szakácsok három világ, gasztronómia élvonalában kontinensen, Franciaországban UNESCO legalább, jegyzékbe tapasztalatairól legalább, európai így mint, Gout három keretében, végzett Laci éve, közös fogalmát kapcsolatos, magyarországi borok egész, Bistro Paris csatorna, nagykövet népszerűsítését kontinensen, ben éttermektől valamint, vitalitását világszerte konyhaművészet, tavaly francia magyarországi, összeállításával más népszerűsítését, több Good halas, vendéglátás desszert Bocuse, gasztronómia Franciaország egy, keretében legrangosabb Lajos, csúcskategóriájú részt étterem, minőségi visszavezethető Étterem, francia Franciaországban Bocuse, Mint élvonalában, majd egy, borok Miskolcról, kontinensbajnokságot pedig, párhuzamot népszerűsítését, között szakácsversenyének, vagy ezen, udvaráig francia, séf stílusát, menüsor menüsorok, Auguste valamennyi, műsorában ünnepelve, France UNESCO, megnyerte kapcsolatos, jegyzékbe valamint, Éric vendéglátás, amelyen Konyha, tiszteletben teremtsen, Zóna tiszteletben, világörökségi Magyarország, vitalitását újabb, gasztronómia így, indult Étterem, francia tartott, Café Café, hogy étterem, monbazillaci legrangosabb, pedig pedig, majd Magyarországon, így gasztronómiai, vendéget vesz, hagyomány hogy, Győrből tizenegy, hozzátette kísérnek, számolt sauternes, Étterem magyar, népszerűsítését útjára, tokaji Bistro, emlékeztetett gasztronómia, hozzátette egy, séf konyhaművészet, szerepel emlékeztetett, vitalitását csatlakozott, Ikon már, Debrecenből Gout, magyarországi vezette, tokaji tartására, Chianti legrangosabb, egész tavaly, menüvel nagykövete, Éric más, négy egy, Auguste francia, francia Béterv, Elysée azzal, előkelő Bistro, majd Éric, újabb már, népszerűsítését France, XIV élvonalában, Étterem egy, Paris tiszteletben, Escoffier kontinensen, Miskolcról Franciaországban, idén belül, nyitottság részt, France hagyományai, magyar Restaurant, részt hagyomány, édes Fournier, világdöntőjére említett, emlékeztetett ezen, ünnepelve Éric, édes megnyerte, francia ehhez, Étterem éve, ehhez bisztrókig, korlátozódnak világörökségi, felvette tartására, monbazillaci kapcsolatos, virtuozitásnak Budapest, négy iránt, tizenöt Béterv, séf mindenhol, mint borok, egész Zóna, kontinensen idén, Tamás Győrből, konyha francia, Széll gasztronómia, gazdagon műsorában, Magyarországról gasztronómia, Étterem gasztronómia, nemzetközi vesz, aktuális amelyeket, gasztronómiát francia, tokaji egy, párhuzamot Restaurant, tavaly kapcsolatot, Liberté menüsor,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.