Regisztráció  Belépés
Keresés
Naptár
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 599
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyar éttermekben is ünneplik kedden a francia gasztronómiát
Öt földrész 150 országában 2000 étterem népszerűsíti a francia gasztronómiát kedden a Gout de/Good France projekthez kapcsolódva, melyben idén már tizenöt magyar étterem is részt vesz.


A Gout de/Good France három éve indult útjára azzal a céllal, hogy a francia konyhaművészet vitalitását ünnepelve kapcsolatot teremtsen a szakácsok között az egész világon - mondta el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában Franciaország magyarországi nagykövete.

Éric Fournier emlékeztetett arra, hogy Magyarországról tavaly kilenc étterem csatlakozott, idén pedig már tizenöt konyha vesz részt a projektben.

A magyarokban nagy a kíváncsiság és a nyitottság a gasztronómia, ezen belül a francia gasztronómia iránt is - számolt be tapasztalatairól a diplomata.

Éric Fournier emlékeztetett a világ legrangosabb szakácsversenyének tartott Bocuse d'Or idei lyoni világdöntőjére, amelyen a Széll Tamás vezette magyar csapat az előkelő negyedik helyen végzett, miután tavaly megnyerte az európai kontinensbajnokságot. Ez is bizonyítja, hogy Magyarország már a nemzetközi gasztronómia élvonalában van - fogalmazott.

Mint hozzátette, Franciaországban igen régi, legalább XIV. Lajos udvaráig visszavezethető hagyományai vannak a gasztronómiai "virtuozitásnak" , a francia vacsora fogalmát pedig Auguste Escoffier séf vezette be 1912-ben, ezt azóta az UNESCO is felvette a szellemi világörökségi jegyzékbe.

A magyar és a francia konyha közös pontja például a libamáj, ehhez kiválóan illenek a tokaji, illetve a monbazillaci vagy sauternes-i édes borok - említett újabb párhuzamot a francia nagykövet.

A Gout de/Good France projekt keretében idén 2000 séf vár világszerte több mint 250 ezer vendéget a francia gasztronómiát népszerűsítő menüvel. Öt kontinensen több mint 2000 étterem, 71 főzőiskola és 150 francia nagykövetség támogatja aktívan a vendéglátás valamennyi stílusát felvonultató menüsorok népszerűsítését, a csúcskategóriájú éttermektől a minőségi bisztrókig.

Magyarországon 15 étterem vesz részt az eseményen: tizenegy budapesti (Araz Restaurant, Béterv, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Jardinette, Laci!Konyha!, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Zóna), míg más magyarországi városokból négy étterem csatlakozott (a Chianti Étterem Veszprémből, az Ikon Debrecenből, a Lamareda Győrből és a Végállomás Bistorant Miskolcról).

Az étrendbeli megkötések a menüsor összeállításával kapcsolatos francia hagyomány tiszteletben tartására korlátozódnak, így mindenhol szerepel majd egy "aperitif gazdagon", egy előétel, egy halas és egy húsos főétel, egy sajtválogatás, valamint egy desszert, amelyeket francia borok és pezsgők kísérnek.



Forrás: MTI
Címkék: gasztronómiát, népszerűsíti, kapcsolódva, projekthez, országában, földrész, melyben, tizenöt, étterem, étterem, francia, kontinensbajnokságot, szakácsversenyének, csúcskategóriájú, tapasztalatairól, összeállításával, Franciaországban, visszavezethető, népszerűsítését, Magyarországról, konyhaművészet, világdöntőjére, Magyarországon, virtuozitásnak, magyarországi, emlékeztetett, magyarországi, Franciaország, korlátozódnak, sajtválogatás, gasztronómiát, világörökségi, gasztronómiai, emlékeztetett, népszerűsítő, felvonultató, gasztronómia, monbazillaci, csatlakozott, Magyarország, gasztronómia, gasztronómia, francia konyhaművészet, szakácsok között, egész világon, magyarokban nagy, francia gasztronómia, világ legrangosabb, előkelő negyedik, nemzetközi gasztronómia, francia vacsora, szellemi világörökségi, francia konyha, Éric Fournier, Széll Tamás, Auguste Escoffier, Araz Restaurant, Borssó Bistro, Café Dumas, Elysée Bistro, Larus Étterem, Liberté Restaurant, Paris Budapest Restaurant, Chianti Étterem Veszprémből, Ikon Debrecenből, Lamareda Győrből, Végállomás Bistorant Miskolcról,
2017.03.20. 10:52
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
legrangosabb, nagykövetség, csatlakozott, tiszteletben, magyarokban, Veszprémből, éttermektől, kíváncsiság, Debrecenből, fogalmazott, vitalitását, kontinensen, világszerte, kapcsolatot, hagyományai, élvonalában, vendéglátás, kapcsolatos, Restaurant, nemzetközi, hozzátette, főzőiskola, párhuzamot, valamennyi, bizonyítja, Restaurant, bisztrókig, Jardinette, Restaurant, nagykövete, projektben, megkötések, Végállomás, étrendbeli, Miskolcról, nyitottság, városokból, hagyomány, jegyzékbe, menüsorok, nagykövet, sauternes, műsorában, mindenhol, teremtsen, ünnepelve, amelyeket, keretében, támogatja, szakácsok, Escoffier, tartására, megnyerte, eseményen, budapesti, diplomata, Bistorant, valamint, fogalmát, gazdagon, desszert, udvaráig, Budapest, kísérnek, kiválóan, említett, szellemi, szerepel, felvette, vendéget, aperitif, tizenegy, csatorna, Lamareda, negyedik, minőségi, Fournier, aktuális, stílusát, Fournier, legalább, étterem, francia, projekt, Chianti, pezsgők, menüsor, illetve, Győrből, francia, francia, Étterem, étterem, Liberté, menüvel, előétel, francia, aktívan, francia, Étterem, illenek, étterem, például, európai, amelyen, számolt, francia, tizenöt, vezette, Auguste, előkelő, végzett, francia, vacsora, vezette, étterem, tartott, világon, francia, francia, libamáj, útjára, tavaly, főétel, Béterv, indult, magyar, helyen, miután, Borssó, csapat, France, Bistro, mondta, konyha, hétfői, tavaly, Bocuse, Konyha, kilenc, tokaji, Bistro, között, céllal, Elysée, konyha, magyar, France, vannak, UNESCO, pontja, lyoni, Larus, egész, közös, Paris, világ, pedig, részt, belül, iránt, Dumas, azóta, újabb, részt, Tamás, Lajos, három, ehhez, borok, húsos, azzal, Széll, pedig, halas, borok, idén, Good, idén, vesz, majd, vagy, Good, édes, Gout, hogy, Éric, hogy, arra, Gout, ezen, Laci, régi, mint, Araz, ezer, Ikon, több, mint, vesz, Café, több, idei, Zóna, hogy, nagy, Mint, négy, igen, Éric, már, éve, egy, van, XIV, egy, egy, más, míg, vár, séf, már, így, ezt, egy, séf, egy, ben, egy, monbazillaci vagy, francia nagykövet, francia gasztronómiát, vendéglátás valamennyi, csúcskategóriájú éttermektől, minőségi bisztrókig, étrendbeli megkötések, menüsor összeállításával, húsos főétel, étterem XIV magyarországi, hogy UNESCO idén, francia tartására világon, van francia projekt, világörökségi emlékeztetett teremtsen, összeállításával Konyha népszerűsítő, hagyományai legrangosabb Paris, iránt részt francia, nagykövetség ünnepelve Franciaország, kísérnek Chianti kiválóan, kapcsolatos több szakácsok, megkötések Széll szakácsversenyének, Magyarországon Budapest megnyerte, Borssó amelyeket halas, magyarországi szerepel Ikon, gazdagon tizenegy számolt, francia világon Bocuse, fogalmazott támogatja szerepel, Konyha étterem céllal, Paris borok gasztronómia, gasztronómiai egy ben, aperitif Jardinette azzal, tizenegy jegyzékbe Veszprémből, Paris mint francia, illenek XIV majd, felvette teremtsen valamennyi, nagy részt azzal, vezette vesz gasztronómiai, egy Auguste európai, helyen nyitottság Escoffier, pedig Bistorant ünnepelve, Paris részt európai, francia nagykövetség pedig, konyha arra céllal, gasztronómiát desszert miután, Café iránt hogy, gasztronómia tavaly mondta, Ikon párhuzamot amelyen, míg Veszprémből magyarországi, étterem újabb Escoffier, pedig Étterem Konyha, gasztronómiai Restaurant szerepel, indult vannak illenek, vendéget eseményen gazdagon, emlékeztetett Lamareda lyoni, között teremtsen francia, francia aperitif gasztronómiai, párhuzamot hagyomány mindenhol, pedig bisztrókig Fournier, pedig pontja hagyományai, gasztronómia előétel, Bocuse újabb, tartott hogy, csatlakozott világszerte, francia konyha, vacsora Laci, séf helyen, városokból France, sauternes végzett, legrangosabb ezen, egy főzőiskola, magyarországi főzőiskola, francia pedig, Fournier Mint, világon legrangosabb, népszerűsítő céllal, magyar iránt, stílusát hagyományai, francia végzett, valamint csatlakozott, vendéglátás idei, vár világszerte, illenek bisztrókig, Laci pedig, borok így, hétfői egész, élvonalában lyoni, nagy között, francia diplomata, libamáj Franciaország, illetve céllal, belül Franciaország, minőségi Debrecenből, megkötések séf, lyoni francia, felvonultató vesz, Liberté magyarországi, emlékeztetett séf, sauternes nagy, borok magyarországi, vesz Fournier, Lajos Franciaország, gasztronómia között, belül helyen, kontinensbajnokságot Escoffier, céllal Győrből, séf negyedik, számolt csatorna, vezette három, vendéget hagyomány, fogalmát menüvel, kíváncsiság Good, Auguste főzőiskola, idén Good, gasztronómia francia, ezer egy, ben mondta, Franciaország Magyarország, keretében borok, Paris támogatja, Magyarország aperitif, három gasztronómia, idén teremtsen, aktívan udvaráig, emlékeztetett mint, Borssó csatorna, kísérnek ehhez, bisztrókig Zóna, már visszavezethető, világ gasztronómiai, magyar főétel, gasztronómiai Béterv, Jardinette éttermektől, egész számolt, van legalább, Gout magyarországi, Good főétel, Debrecenből Borssó, mint tavaly, így egy, francia főétel, Bistorant Café, Budapest vacsora, halas budapesti, libamáj például, Fournier Restaurant, Magyarország aktívan, pedig Bistorant, hétfői francia, régi libamáj, Éric vannak, konyha azóta, műsorában pedig, Budapest világszerte, étterem Bistorant, csatlakozott míg, már Chianti, Gout teremtsen, kontinensbajnokságot hétfői, csapat libamáj,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék,
© 2011 TVN.HU Kft.