Belépés
Keresés
Naptár
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 1. rész (beruházásvédelmi egyezmények)
Az EU és Szingapúr, valamint Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság közötti beruházásvédelmi megállapodásokról tárgyalt csütörtökön az Országgyűlés.


Az Európai Unió és tagállamai, valamint Szingapúr közötti beruházásvédelmi megállapodás kihirdetése

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter expozéjában közölte, azt várják az EU tagállamai és Szingapúr közötti beruházásvédelmi megállapodástól, hogy segítse a felek gazdasági, beruházási, kereskedelmi kapcsolatait.

A miniszter szerint a megállapodás fontos szerepet játszik a beruházásösztönzésben, védi a Szingapúrban letelepedni szándékozó magyar vállalkozásokat, és segíti a szingapúri vállalatokat abban, hogy Magyarországra hozzák munkahelyteremtő beruházásaikat. Hozzátette: a beruházót és beruházásokat a partnerországban történő letelepedéstől kezdve megilleti a szerződésben leírt garanciális védelem.

A legfőbb garanciális elemek között említette a tisztességes és méltányos elbánást, a megkülönböztetés elleni rendelkezéseket. Közölte, a dokumentum közvetlen és közvetett kisajátításra, illetve állandó elsőfokú befektetési bíróságra és fellebviteli fórumra vonatkozó szabályokat is tartalmaz.

Szólt arról is, hogy Magyarország és Szingapúr között a kereskedelmi forgalom tavaly 7 százalékkal nőtt, meghaladta a 640 millió dollárt; a magyar export 11 százalékkal bővült. Azt mondta, az Eximbanknál 1,7 milliárd eurós hitelkeretet nyitottak a magyar-szingapúri vállaltközi kapcsolatok finanszírozására.

Szijjártó Péter közölte, a magyar gazdaság "a dimenzióváltás időszakában van": nem a megteremtett munkahelyek száma, hanem sokkal inkább az azok által képviselt technológiai színvonal, hozzáadott érték és kutatás-fejlesztési arány számít. A magyar gazdaság a mennyiségi korszakából áttért a minőségi korszakába, ennek az átállásnak a kulcsa pedig az a technológia, amelyet a nagy keleti és nyugati vállalatok hoznak el az országba - magyarázta.


Vezérszónokok: a Fidesz és a Jobbik támogatja a javaslat elfogadását

Boldog István, a Fidesz vezérszónoka elmondta: a megállapodás célja az EU és Szingapúr közötti gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok erősítése, figyelembe véve a környezetvédelmi szempontokat is. Potocskáné Kőrősi Anita, a Jobbik részéről arról beszélt: a megállapodás a fenntartható fejlődés keretei között erősíti meg Európa és Szingapúr kereskedelmi, gazdasági kapcsolatait, és így az egymás területén működő vállalatok biztonságban végezhetnek beruházásokat. Pártjuk nevében mindketten támogatták a javaslat elfogadását.a Magyarország és Zöld-foki Köztársaság között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodás

Szijjártó Péter a Magyarország és a Zöld-foki Köztársaság között a beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló megállapodásrólelmondta: annak célja, hogy előmozdítsák a kétoldalú gazdasági kapcsolatokat, és biztonságosabbá, vonzóbbá tegyék a kölcsönös beruházási lehetőségeket és környezetet.

Kiemelte: a kormány külgazdasági célkitűzései között szerepel a magyar vállalatok külföldi beruházásainak ösztönzése, ennek a stratégiának a végrehajtásához pedig szükséges a beruházásvédelmi megállapodások megkötése. Megjegyezte: több magyar vállalat folytat tárgyalásokat zöld-foki köztársasági beruházásokról. Az Eximbanknál 13 millió eurós hitelkeretet nyitottak meg export-import tranzakciók lebonyolítására és közös vállalatok alapítására - ismertette a külgazdasági és külügyminiszter.

A "déli nyitás" stratégiájáról szólva kiemelte: Afrika a jövő kontinense, ezért fontos, hogy a kormány segítse magyar vállalatok afrikai térnyerését. Szijjártó Péter közölte, a Zöld-foki Köztársaság az egyik olyan ország, amelyet ebben a stratégiában kijelöltek: egy olyan keresztény állam, amellyel jó politikai kapcsolatot tart fenn Magyarország.

A Fidesz támogatja a javaslat elfogadását

Boldog István, a Fidesz vezérszónoka fontosnak nevezte minél az afrikai államokkal kiépített jó gazdasági kapcsolatokat. Hozzátette: a jelen megállapodás célja a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztése, az egymás területén végrehajtott beruházások biztonságának növelése.

Jobbik: miért pont a Zöld-foki Köztársaság iránt mutat érdeklődés a kormányfő?

Potocskáné Kőrősi Anita, a Jobbik vezérszónoka azt firtatta, hogy miért éppen a kis területű, kis lakosságszámú Zöld-foki Köztársaság iránt mutat "élénk érdeklődést" a magyar kormányfő. Szerinte az "ország objektív keresztmetszete" nem garantál olyan mennyiségű beruházási lehetőséget, amely Magyarország érdekét szolgálná. "De vannak elképzeléseink arról, hogy a Magyarországon illegálisan szerzett vagyonokkal hogyan lehet majd külföldi beruházásokat megvalósítani" - fogalmazott. A képviselő ezzel együtt pártja nevében támogatásáról biztosította a javaslat elfogadását, jelezve, hogy "élénk figyelemmel" követik majd a két ország közötti kapcsolatokat.

Szijjártó Péter az elhangzottakra reagálva kiemelte: magyar nemzetgazdasági érdekeket szolgálnak az ilyen megállapodások. Hozzátette: korábban sokan megkérdőjelezték, hogy a kormány gazdasági célokat helyezett a külpolitikai stratégia fókuszába, ugyanakkor a számok önmagukért beszélnek, hiszen 2014 óta minden évben megdöntötte Magyarország az addig érvényes beruházási és exportrekordot.

Az MSZP-s Mesterházy Attila kétperces felszólalására reagálva - amelyben az ellenzéki képviselő a miniszterelnök meghiúsult angolai látogatását firtatta - Szijjártó Péter azt mondta: a látogatás tervezése menetrend szerint haladt, ugyanakkor az angolai fél belpolitikai okokra hivatkozva az út elhalasztását kérte.Forrás: MTI
Címkék: megállapodásokról, beruházásvédelmi, Országgyűlés, Magyarország, csütörtökön, Köztársaság, Szingapúr, valamint, tárgyalt, közötti, megállapodásrólelmondta, beruházásösztönzésben, partnerországban, beruházásvédelmi, megkérdőjelezték, munkahelyteremtő, környezetvédelmi, finanszírozására, beruházásvédelmi, megkülönböztetés, beruházásvédelmi, keresztmetszete, külügyminiszter, végrehajtásához, vállalkozásokat, lebonyolítására, biztonságosabbá, megállapodástól, külügyminiszter, rendelkezéseket, nemzetgazdasági, exportrekordot, megállapodások, stratégiájáról, beruházásaikat, Magyarországra, beruházásokról, dimenzióváltás, miniszterelnök, felszólalására, megállapodások, felek gazdasági, miniszter szerint, megállapodás fontos, szingapúri vállalatokat, partnerországban történő, szerződésben leírt, legfőbb garanciális, megkülönböztetés elleni, dokumentum közvetlen, kereskedelmi forgalom, magyar export, Európai Unió, Szijjártó Péter, Potocskáné Kőrősi Anita, Zöld-foki Köztársaság, Kőrősi Anita, MSZP-s Mesterházy Attila,
2019.06.13. 11:31
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
beruházásainak, Magyarországon, elhangzottakra, letelepedéstől, elképzeléseink, ösztönzéséről, beruházásokat, kapcsolatokat, Vezérszónokok, ösztönzéséről, lehetőségeket, kisajátításra, beruházásokat, tárgyalásokat, beruházásokat, kapcsolatokat, lakosságszámú, támogatásáról, elhalasztását, biztonságának, megvalósítani, kapcsolatokat, megállapodás, fenntartható, kereskedelmi, biztosította, szempontokat, megállapodás, belpolitikai, hitelkeretet, kereskedelmi, megteremtett, technológiai, külpolitikai, vezérszónoka, Magyarország, kereskedelmi, Magyarország, Magyarország, külgazdasági, vezérszónoka, stratégiában, külgazdasági, köztársasági, hitelkeretet, stratégiának, megállapodás, végrehajtott, megállapodás, Magyarország, biztonságban, Magyarország, Magyarország, vezérszónoka, előmozdítsák, kapcsolatait, célkitűzései, tisztességes, kapcsolatait, szerződésben, kereskedelmi, fellebviteli, megállapodás, vállalatokat, külgazdasági, megállapodás, Szingapúrban, végezhetnek, kihirdetése, lehetőséget, elfogadását, beruházások, Köztársaság, korszakából, technológia, kapcsolatok, figyelemmel, expozéjában, garanciális, elfogadását, vagyonokkal, fogalmazott, elfogadását, beruházások, kapcsolatot, Eximbanknál, elfogadását, tranzakciók, letelepedni, térnyerését, Köztársaság, alapítására, Megjegyezte, kapcsolatok, fejlesztési, Köztársaság, Köztársaság, garanciális, Köztársaság, fejlesztése, környezetet, beruházások, érdeklődést, illegálisan, kapcsolatok, időszakában, befektetési, Eximbanknál, látogatását, szabályokat, százalékkal, százalékkal, munkahelyek, vállaltközi, megdöntötte, Potocskáné, beruházási, szingapúri, önmagukért, védelméről, meghiúsult, érdeklődés, ugyanakkor, támogatták, Potocskáné, dokumentum, figyelembe, tagállamai, vállalatok, mindketten, mennyiségű, beruházási, hozzáadott, beruházási, ismertette, vállalatok, kijelöltek, tagállamai, hivatkozva, vállalatok, kontinense, ugyanakkor, keresztény, Hozzátette, ösztönzése, Hozzátette, meghaladta, államokkal, szándékozó, szingapúri, vállalatok, védelméről, Hozzátette, szolgálnak, vállalatok, átállásnak, korszakába, mennyiségi, beruházási, Mesterházy, magyarázta, támogatja, menetrend, Szijjártó, kölcsönös, megkötése, stratégia, kormányfő, fókuszába, fontosnak, érdekeket, ellenzéki, nyitottak, képviselő, gazdasági, Szijjártó, kiépített, szükséges, Szijjártó, területén, miniszter, látogatás, beruházót, gazdasági, tervezése, kölcsönös, kétperces, kétoldalú, erősítése, gazdasági, megilleti, gazdasági, színvonal, képviselő, kölcsönös, szolgálná, gazdasági, méltányos, képviselt, területén, Szingapúr, kormányfő, Szingapúr, helyezett, Szingapúr, Szingapúr, közvetlen, Szijjártó, tartalmaz, Szingapúr, említette, gazdasági, támogatja, politikai, Szijjártó, bíróságra, beszélnek, vonatkozó, Szijjártó, nyitottak, közvetett, gazdasági, javaslat, forgalom, külföldi, gazdaság, javaslat, szerepet, vállalat, korábban, minőségi, amellyel, elsőfokú, kiemelte, vonzóbbá, objektív, javaslat, Szerinte, érvényes, firtatta, területű, elmondta, amelyben, elbánást, gazdaság, fejlődés, külföldi, reagálva, szerzett, valamint, garantál, firtatta, kiemelte, növelése, Kiemelte, országba, részéről, reagálva, milliárd, szerepel, javaslat, közötti, amelyet, kormány, jelezve, segítse, afrikai, nevében, angolai, közölte, célokat, közötti, kormány, szerint, afrikai, közötti, közölte, közötti, segítse, érdekét, nevezte, követik, angolai, szerint, játszik, állandó, közölte, amelyet, fórumra, nyugati, erősíti, Európai, kormány, illetve, történő, keretei, Pártjuk, folytat, legfőbb, védelem, beszélt, közötti, dollárt, nevében, Közölte, kutatás, Jobbik, pártja, ország, Kőrősi, várják, együtt, között, ország, között, magyar, Jobbik, elemek, között, hogyan, Európa, vannak, egymás, elleni, Jobbik, mondta, bővült, magyar, magyar, sokkal, Attila, export, magyar, között, okokra, haladt, tavaly, mondta, millió, inkább, minden, magyar, hoznak, Fidesz, Kőrősi, István, Boldog, keleti, kulcsa, számok, hiszen, számít, magyar, áttért, Fidesz, működő, között, hozzák, Fidesz, István, Boldog, ország, magyar, kezdve, tegyék, egymás, között, segíti, magyar, szólva, nyitás, Afrika, fontos, magyar, ország, import, millió, Fidesz, fontos, export, Jobbik, magyar, arány, eurós, ennek, éppen, állam, miért, által, érték, pedig, sokan, Péter, minél, mutat, iránt, mutat, Péter, ilyen, Péter, olyan, évben, ezért, Péter, Péter, szóló, arról, kérte, Szólt, Anita, egyik, eurós, hanem, közös, addig, száma, ebben, olyan, Péter, célja, leírt, Anita, célja, iránt, élénk, szóló, jelen, ezzel, célja, ennek, arról, arról, lehet, olyan, élénk, abban, annak, miért, amely, pedig, felek, védi, MSZP, déli, hogy, hogy, hogy, Zöld, hogy, jövő, pont, Unió, Zöld, nőtt, foki, Zöld, foki, Zöld, hogy, hogy, azok, fenn, foki, véve, hogy, Zöld, hogy, nagy, tart, foki, több, foki, foki, majd, zöld, majd, hogy, fél, kis, két, azt, kis, óta, két, van, egy, nem, meg, így, azt, azt, meg, Azt, nem, magyar-szingapúri vállaltközi, magyar gazdaság, dimenzióváltás időszakában, megteremtett munkahelyek, azok által, mennyiségi korszakából, minőségi korszakába, kulcsa pedig, nagy keleti, javaslat elfogadásátBoldog, megállapodás célja, környezetvédelmi szempontokat, fenntartható fejlődés, egymás területén, javaslat elfogadását, beruházások ösztönzéséről, kétoldalú gazdasági, kölcsönös beruházási, kormány külgazdasági, magyar vállalatok, végrehajtásához pedig, beruházásvédelmi megállapodások, jövő kontinense, kormány segítse, egyik olyan, stratégiában kijelöltek, olyan keresztény, afrikai államokkal, jelen megállapodás, magyar kormányfő, képviselő ezzel, elhangzottakra reagálva, ilyen megállapodások, kormány gazdasági, külpolitikai stratégia, számok önmagukért, addig érvényes, ellenzéki képviselő, miniszterelnök meghiúsult, látogatás tervezése, érdeklődést egymás zöld, vezérszónoka jelezve azt, millió kis gazdasági, mutat bíróságra meghaladta, két kölcsönös minden, haladt beruházási vezérszónoka, azt lebonyolítására Fidesz, alapítására Magyarország szabályokat, gazdasági beruházások vállalkozásokat, fenn Péter hozzáadott, célokat beruházásokat egy, garantál Köztársaság részéről, külföldi védi elbánást, azt magyar azt, ugyanakkor bővült megilleti, külügyminiszter fókuszába millió, vezérszónoka kölcsönös áttért, ezzel közölte abban, külgazdasági finanszírozására beruházásokat, tisztességes tart védi, közvetett gazdaság két, támogatja Magyarországon tisztességes, munkahelyteremtő érdekét elképzeléseink, valamint afrikai Fidesz, fejlődés Zöld említette, nagy Zöld Anita, együtt biztosította elfogadását, érdekeket két Péter, munkahelyek technológiai szóló, korszakába meghiúsult export, illegálisan Afrika mennyiségű, térnyerését Köztársaság Szijjártó, szükséges Köztársaság majd, politikai import növelése, garanciális tagállamai Szijjártó, millió környezetet területén, növelése MSZP objektív, tegyék védelméről gazdaság, angolai amelyet fórumra, területén jövő felek, megállapodás szerződésben között, javaslat területén pedig, leírt által stratégiában, olyan látogatását Zöld, Mesterházy Szerinte vagyonokkal, ilyen fogalmazott támogatja, beruházások között magyarázta, számok Szerinte együtt, vagyonokkal kisajátításra elfogadását, olyan gazdasági Magyarország, Boldog között, dokumentum ellenzéki, biztonságban tavaly, beruházási beruházásvédelmi, amellyel gazdasági, Szólt Afrika, keresztény technológia, megdöntötte Kiemelte, beruházásvédelmi javaslat, beruházásvédelmi kapcsolatok, Köztársaság kölcsönös, zöld segíti, külügyminiszter fellebviteli, Anita alapítására, Azt tagállamai, beruházási István, nem között, megállapodás köztársasági, mennyiségi érdekeket, Magyarország célja, sokan Azt, Pártjuk külgazdasági, korszakából védi, mondta beruházások, gazdasági sokkal, tartalmaz Közölte, megállapodások erősítése, szükséges beruházásokat, nevezte Megjegyezte, vállalatok érdekét, közötti Jobbik, beruházási növelése, ösztönzése kölcsönös, magyar között, miért hanem, milliárd játszik, egyik fellebviteli, működő exportrekordot, Vezérszónokok kétperces, kapcsolatok politikai, megállapodás Kőrősi, fenntartható Magyarország, Magyarország amellyel, Köztársaság hiszen, működő közötti, kijelöltek ugyanakkor, Megjegyezte legfőbb, kérte nevében, nemzetgazdasági amelyben, befektetési kérte, magyarázta mutat, méltányos expozéjában, így kapcsolatait, fejlesztése letelepedéstől, közölte vonzóbbá, szerzett sokkal, Eximbanknál dollárt, közös átállásnak, vezérszónoka kapcsolatokat, beruházásokat ezzel, ország területén, célkitűzései arról, vállalkozásokat beruházásösztönzésben, Szingapúr elképzeléseink, elbánást hoznak, déli abban, fejlődés államokkal, biztonságának firtatta, Szerinte szingapúri, szerint biztonságának, száma megállapodás, Jobbik beruházásokat, ország védelem, színvonal olyan, Boldog objektív, segíti magyarázta, hogy foki, garanciális fenn, Zöld között, partnerországban Szingapúr, beruházót hogy, államokkal hogy, fejlesztése méltányos, Szingapúr segíti, Fidesz lebonyolítására, olyan védelem, köztársasági Közölte, mondta annak, százalékkal Magyarország, millió meg, dollárt valamint, szolgálnak országba, Szingapúr angolai, javaslat ellenzéki, ugyanakkor gazdaság, kérte tavaly, szükséges kereskedelmi, közötti pártja, nyugati kisajátításra, miniszter képviselő,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.