Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Önkormányzat 2019 - Tíz településen ismétlik meg a választást szabálytalanságok miatt
Tíz településen ismétlik lesz megismételt önkormányzati választás vasárnapválasztási bizottsági vagy bírósági döntés alapján, egyebek mellett pénzfelajánlások, szabálytalan lakcímlétesítések, valamint a mozgóurnás szavazás szabályainak megsértése miatt.


Jászberényben azért kell megismételni a polgármester-választást, mert a területi választási bizottság megállapította: idegenek mentek be a szavazókörökbe, a szavazatszámláló bizottsági tagok "kontrollálatlanul mozogtak", a szavazási szándékot torzító pénzfelajánlások történtek, ezek pedig befolyásolták a választás eredményét. Négy hete négy jelölt indult a polgármesteri posztért: Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), Szabó Tamás (Fidesz-KDNP), Magyar Levente (független) és Dobrosi Péter (Mi Hazánk Mozgalom), a legtöbb voksot Budai Lóránt kapta. Vasárnap minden jelölt újra indul.

A Somogy megyei Kisberényben azért kell megismételni a polgármester- és képviselő-választást, mert a helyi választási bizottság megállapította: a település induló névjegyzékében 128 helybéli szerepelt, ez a választást közvetlenül megelőző három hétben 252-re emelkedett, ami súlyosan sérti a választás tisztaságának alapelvét és a helyiek jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorláshoz fűződő jogát. A területi választási iroda vezetője még a voksolás előtt rendőrségi feljelentést tett az ügyben, jelenleg is tart a közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás. Október 13-án a négy önkormányzati képviselői tisztségért 11-en indultak, a polgármesteri tisztségért pedig hárman: Baloghné Varga Zsanett (független), Horváth Krisztián (Fidesz-KDNP) és Németh Sándorné (független), a mandátumot akkor Baloghné Varga Zsanett nyerte. Vasárnap minden jelölt újra indul.

A Baranya megyei Pettenden is azért kell megismételni a polgármester-választást, a képviselő-választást és a roma települési nemzetiségi önkormányzati választást, mert a területi választási bizottság megállapította: rövid idő alatt 103-ról 211-re nőtt a névjegyzékben szereplők száma, az újonnan bejelentkezők szavazatai pedig befolyásolták a választási eredményeket. Október 13-án a négy képviselői helyért 13 jelölt indult, a polgármesteri tisztségért pedig két független: Lakatos Sándor és Simon Sándor, a mandátumot Simon Sándor nyerte. A vasárnapi voksolásra három egyéni listás jelölt és egy roma nemzetiségi jelölt lépett vissza.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyéstán ugyancsak a választásra jogosultak számának irreális növekedése miatt tartanak megismételt szavazást: a helyi választási bizottság megállapította, hogy a településen 27-ről rövid idő alatt 98-ra emelkedett a névjegyzékben szereplők száma, a betelepülők pedig jogszerűtlenül jelentkeztek be a településre. A szabálytalanságok miatt itt nem is állapított meg eredményt a helyi választási bizottság.

A Zala megyei Várföldén szintén a tömeges lakcímbejelentés miatt kell megismételni a polgármester- és képviselő-választás szavazását. A Pécsi Ítélőtábla szerint befolyásolta a választás eredményét, hogy a településen 157-ről rövid idő alatt 239-re emelkedett a választópolgárok száma. A választás rendje elleni bűncselekmény miatt rendőrségi eljárás is indult. Október 13-án a négy képviselői helyért tíz jelölt indult, a polgármesteri posztért pedig két független jelölt: Szörcsökné Horváth Mária és Tóth Árpád, a mandátumot Szörcsökné Horváth Mária nyerte.

Baranya megyében, Komlón azért kell megismételni a polgármester- és képviselő-választást az 5. számú egyéni választókerület 13-as szavazókörében, mert a Pécsi Ítélőtábla megállapította: október 13-án egy 10-12 fős társaság tagjai jelentős számú választópolgárt kísértek a szavazóhelyiséghez, bementek velük oda és a szavazólap kitöltésének idejére a szavazófülkébe is, és ezt a szavazatszámláló bizottság nem akadályozta meg. A választópolgárok két polgármesterjelölt közül választhattak: Polics József (Fidesz-KDNP) és Ferenczy Tamás indult, az egyéni választókerületben pedig négy jelölt, ebből a vasárnapi voksolásra kettő visszalépett.

A Somogy megyei Taranyban az 1. számú szavazókörben kell megismételni a polgármester-választást, mert a területi választási bizottság megállapította, szabálytalanságok történtek a szavazókörben a mozgóurnás szavazás során. A polgármesteri posztért október 13-án és most vasárnap is négyen indultak: Czink Attila, Orbán György, Ritecz István és Szekretár Pál, a mandátumot négy hete Szekretár Pál nyerte.

A Veszprém megyei Litéren az 1. számú szavazókörben kell megismételni a polgármester-választást, mert a Győri Ítélőtábla megállapította, hogy a szavazókörnek átadott kilencszáz szavazólapból hat szavazólap hiányzik, azok holléte, felhasználásának módja ismeretlen, ezzel pedig sérült a szavazólapok zárt rendszerének elve, a választás tisztaságának, a jóhiszeműség és a rendeltetésszerű joggyakorlás elve. A polgármesteri posztért október 13-án és most is ketten indulnak: Szedlák Attila (Fidesz-KDNP) és Varga Mihály (független), négy hete Varga Mihály nyert.

Tolna megyében, Szekszárdon két választókerület - a 2-es és a 8-as - összesen hét szavazókörében ismétlik meg a képviselő-választást, ugyanis három jelölt a szavazás napján többször megjelent a szavazókörökben.

A Somogy megyei Lengyeltótiban a roma települési nemzetiségi választást kell megismételni, a területi választási bizottság szerint ugyanis bizonyított, hogy a szavazás napján szervezetten szállították a választópolgárokat a szavazókörökbe.Forrás: MTI
Címkék: vasárnapválasztási, lakcímlétesítések, pénzfelajánlások, önkormányzati, szabálytalan, szabályainak, településen, megismételt, bizottsági, megsértése, mozgóurnás, polgármesterjelölt, választópolgárokat, szavazóhelyiséghez, választókerületben, kontrollálatlanul, szabálytalanságok, szabálytalanságok, választópolgárok, lakcímbejelentés, szavazatszámláló, rendeltetésszerű, választópolgárok, rendeltetésszerű, pénzfelajánlások, felhasználásának, szavazatszámláló, választókerület, joggyakorláshoz, szavazókörökben, választópolgárt, választókerület, megállapította, megállapította, szavazófülkébe, szavazókörében, megállapította, névjegyzékében, szavazókörében, jogszerűtlenül, megállapította, megállapította, területi választási, szavazatszámláló bizottsági, szavazási szándékot, választás eredményét, polgármesteri posztért, legtöbb voksot, helyi választási, település induló, választást közvetlenül, választás tisztaságának, helyiek jóhiszemű, Budai Lóránt, Közösen Jászberényért Egyesület, Szabó Tamás, Magyar Levente, Dobrosi Péter, Hazánk Mozgalom, Baloghné Varga Zsanett, Horváth Krisztián, Németh Sándorné, Lakatos Sándor, Simon Sándor, Pécsi Ítélőtábla, Szörcsökné Horváth Mária, Tóth Árpád, Polics József, Ferenczy Tamás, Czink Attila, Orbán György, Ritecz István, Szekretár Pál, Győri Ítélőtábla, Szedlák Attila, Varga Mihály,
2019.11.09. 07:04
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
szavazókörökbe, megállapította, Lengyeltótiban, büntetőeljárás, szavazókörökbe, megállapította, bejelentkezők, önkormányzati, névjegyzékben, bűncselekmény, névjegyzékben, Jászberényben, önkormányzati, polgármesteri, polgármesteri, tisztaságának, befolyásolták, polgármesteri, polgármesteri, polgármesteri, polgármesteri, szavazókörben, szavazókörben, választhattak, szavazólapból, szavazókörnek, tisztaságának, Jászberényért, befolyásolták, szavazókörben, szállították, jelentkeztek, polgármester, kitöltésének, szervezetten, polgármester, megismételni, feljelentést, joggyakorlás, rendszerének, megismételni, szavazólapok, polgármester, megismételni, polgármester, eredményeket, megismételni, jóhiszeműség, visszalépett, befolyásolta, megismételni, Kisberényben, polgármester, polgármester, megismételni, megismételni, megismételni, polgármester, akadályozta, betelepülők, településen, nemzetiségi, közvetlenül, tisztségért, tisztségért, nemzetiségi, választásra, tisztségért, megismételt, bizonyított, nemzetiségi, településen, Szekszárdon, településre, választást, választást, választást, voksolásra, települési, képviselői, választást, választási, választást, választási, szavazólap, szavazatai, kilencszáz, ismeretlen, települési, Szörcsökné, jogosultak, választási, állapított, szavazólap, Ítélőtábla, emelkedett, mozgóurnás, eredményét, Ítélőtábla, szavazását, mandátumot, választást, választási, Szörcsökné, mandátumot, voksolásra, mandátumot, választási, választást, rendőrségi, képviselői, emelkedett, Ítélőtábla, növekedése, választást, mandátumot, választást, választást, választási, választási, rendőrségi, választási, választási, képviselői, emelkedett, eredményét, bizottsági, választást, képviselő, bizottság, választás, szándékot, bizottság, szavazási, közokirat, hamisítás, független, történtek, ugyancsak, szavazást, vasárnapi, választás, Taranyban, Várföldén, választás, választás, Szekretár, választás, képviselő, bizottság, alapelvét, bizottság, független, szereplők, Szekretár, szerepelt, képviselő, eredményt, jóhiszemű, település, képviselő, képviselő, bizottság, bizottság, Krisztián, választás, megjelent, bizottság, független, Egyesület, független, bizottság, vasárnapi, történtek, szereplők, független, Pettenden, független, helybéli, posztért, Mozgalom, vezetője, voksolás, területi, bementek, Sándorné, szavazás, Baloghné, Ferenczy, súlyosan, Vasárnap, indulnak, megelőző, összesen, Veszprém, területi, kísértek, ismétlik, területi, területi, területi, indultak, posztért, mozogtak, posztért, idegenek, szavazás, megyében, társaság, vasárnap, indultak, jelentős, megyében, többször, Vasárnap, tartanak, Baloghné, hiányzik, jelenleg, szavazás, számának, posztért, irreális, Dobrosi, október, Szedlák, október, október, Levente, Közösen, Október, eljárás, legtöbb, idejére, helyért, szerint, Horváth, ugyanis, szerint, Horváth, Baranya, tömeges, Lakatos, helyért, Október, Zemplén, Nyéstán, Október, Zsanett, Zsanett, Baranya, Horváth, holléte, újonnan, torzító, átadott, Litéren, helyiek, ugyanis, szintén, fűződő, hárman, megyei, nyerte, Lóránt, ketten, jelölt, tagjai, jelölt, indult, István, minden, jelölt, indult, jelölt, Mihály, Sándor, voksot, József, Polics, nyerte, Fidesz, sérült, indult, napján, megyei, Attila, Fidesz, Somogy, megyei, egyéni, megyei, jelölt, Hazánk, Németh, Fidesz, Lóránt, egyéni, indult, jelölt, György, Borsod, vissza, lépett, Attila, Somogy, induló, minden, jelölt, elleni, rendje, Ritecz, ügyben, megyei, indult, megyei, hétben, jelölt, Sándor, Komlón, nyerte, indult, mentek, Magyar, Somogy, Sándor, megyei, jelölt, nyerte, napján, Mihály, Fidesz, jelölt, listás, egyéni, négyen, számú, azért, Tamás, számú, Czink, tagok, Orbán, Győri, pedig, során, pedig, ezzel, módja, Budai, Szabó, helyi, rövid, alatt, három, előtt, miatt, helyi, száma, pedig, miatt, sérti, helyi, miatt, iroda, jogát, Abaúj, miatt, rövid, alatt, akkor, Varga, indul, azért, száma, Varga, Simon, három, Simon, pedig, pedig, pedig, három, Pécsi, pedig, számú, Pécsi, rövid, indul, kapta, velük, közül, Péter, Varga, Budai, Tamás, számú, azért, száma, miatt, alatt, ebből, kettő, Tolna, pedig, azért, Varga, Mária, Árpád, nyert, Mária, roma, most, hete, elve, hogy, négy, kell, KDNP, elve, Zala, roma, mert, kell, újra, KDNP, nőtt, négy, hogy, zárt, hogy, roma, négy, tart, Négy, hete, ezek, mert, kell, négy, KDNP, tett, mert, kell, újra, négy, kell, mert, most, mert, kell, KDNP, négy, hete, négy, mert, hogy, azok, kell, Tóth, kell, két, meg, hat, nem, Pál, még, Pál, ami, ról, meg, meg, nem, hét, ről, két, idő, két, itt, idő, oda, tíz, idő, fős, két, ről, egy, egy, ezt, voksolás előtt, négy önkormányzati, polgármesteri tisztségért, mandátumot akkor, roma települési, névjegyzékben szereplők, újonnan bejelentkezők, választási eredményeket, négy képviselői, mandátumot Simon, vasárnapi voksolásra, roma nemzetiségi, választásra jogosultak, településen 27-ről, betelepülők pedig, szabálytalanságok miatt, tömeges lakcímbejelentés, településen 157-ről, választópolgárok száma, választás rendje, mandátumot Szörcsökné, szavazólap kitöltésének, szavazatszámláló bizottság, mozgóurnás szavazás, mandátumot négy, szavazókörnek átadott, szavazólapok zárt, rendeltetésszerű joggyakorlás, szavazás napján, önkormányzati pedig bizottság, polgármester megismételni ről, Somogy hárman napján, mandátumot sérti Ítélőtábla, KDNP jóhiszemű szavazóhelyiséghez, szerepelt Pettenden megyében, független most polgármesteri, pedig területi önkormányzati, Mihály helyért Abaúj, jelölt Sándor jelölt, Horváth miatt posztért, roma ezek indult, négy Horváth szavazólapok, tagjai indul tart, azért jelölt választási, miatt szabálytalanságok rendje, képviselői település helyért, független befolyásolták hat, megyében három vasárnap, Szörcsökné szavazás eredményeket, hete hét KDNP, megjelent négy indul, még három hamisítás, polgármesteri szavazási polgármesteri, két szavazólapok száma, Ítélőtábla nem jogát, négy mandátumot polgármester, Sándorné induló választási, képviselő szavazókörben szavazóhelyiséghez, alatt alapelvét vasárnap, két választást Veszprém, zárt ügyben választási, napján megyei joggyakorláshoz, választópolgárok Czink bizottság, szavazókörnek négyen Dobrosi, hogy nem megyében, jelölt hogy pedig, száma emelkedett bizottság, nem vissza irreális, két Vasárnap pedig, területi mozogtak szavazókörben, roma Várföldén azért, polgármester felhasználásának történtek, településen megállapította szavazókörnek, újonnan jóhiszeműség Péter, választópolgárt szabálytalanságok miatt, október egyéni Németh, választást bizottság mert, Mihály bizottság Horváth, névjegyzékben történtek választópolgárok, kell iroda, indultak szavazatszámláló, egyéni pedig, indul pedig, miatt településre, két roma, választás Zsanett, választópolgárok kitöltésének, jelölt választókerület, négy megállapította, indult ugyanis, választási szavazófülkébe, szavazás újra, szereplők ami, nem Győri, két elve, szavazás kísértek, hete Jászberényért, állapított négyen, KDNP büntetőeljárás, négy hete, hogy választási, területi Pál, választás szabálytalanságok, fős települési, Jászberényben elleni, helyi képviselő, jelölt megismételni, eredményét polgármesteri, kitöltésének településre, Péter polgármesteri, büntetőeljárás képviselői, Zsanett ról, vezetője indul, hétben szavazási, Varga tagjai, képviselői azért, pedig induló, rövid polgármester, ügyben ezzel, szerepelt három, bizottság választhattak, Jászberényért Jászberényben, rendőrségi szerepelt, településen történtek, szintén két, október Németh, választási felhasználásának, Mihály Fidesz, rövid választási, szabálytalanságok Attila, alatt kilencszáz, súlyosan egyéni, újra polgármester, helyi Október, roma választhattak, Ítélőtábla rendőrségi, települési független, bizottság jelenleg, helyi helyért, kell képviselő, szerint jóhiszemű, hete indul, történtek Baranya, eljárás Szekszárdon, azért ugyanis, Mária napján, előtt választást, kilencszáz egyéni, megelőző ről, visszalépett közokirat, bűncselekmény megelőző, Mihály választási, Budai kell, miatt nyerte, megyében Borsod, mert tíz, szavazóhelyiséghez rövid, pedig Pettenden, ugyancsak képviselői, Polics szavazókörben, Péter területi, Tamás ugyanis, azért hogy, településen szavazólapok, tett vasárnapi, szavazás idő, iroda szavazókörében, emelkedett indult, idő megállapította, megismételni idegenek, mentek lakcímbejelentés, területi Sándor, Tamás jogosultak, polgármesteri polgármester, Október Magyar, Ítélőtábla választás, kitöltésének ami, mert kettő, hete bűncselekmény,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.