Belépés
Keresés
Naptár
2019.04 2019. Május 2019.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Március 15. - Orbán: keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvéd...
Azt kívánjuk Európa népeinek, hogy "hulljon le szemükről a hályog, hogy lássák és értsék; keresztény kultúra nélkül nem lesz szabad élet Európában, keresztény kultúránk megvédése nélkül elveszítjük Európát, és Európa nem lesz többé az európaiaké" - mondta Orbán Viktor kormányfő pénteken Budapesten, a Múzeumkertben.


A miniszterelnök az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen hangsúlyozta: keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem, és "ez így van függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a Jóistennel".

Orbán Viktor hangoztatta: "azt kívánjuk Európa népeinek, hogy szabaduljanak meg a farkasvakságtól".

Vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban mindannyian elveszítjük a szabadságunkat! - tette hozzá.

Mint mondta, "szabad ember csak az lehet, aki egy szabad nemzet fia, és nem egy birodalom alattvalója".

"Az európai ember csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját és nemzete sorsáról" - fogalmazott.

Közölte: tudjuk, hogy a honfoglalók szabad akaratukból döntöttek a kereszténység mellett és ragaszkodtak a szabad döntés jogához az oszmánok, a Habsburgok és a szovjetek ellenében is.

A szabadság gondolata pedig a kereszténységből sarjad ki, mert Isten előtt minden ember és minden nemzet egyenlő - mondta. Hozzáfűzte: az alaptörvény is elismeri a kereszténység nemzetmegtartó erejét.

A kormányfő közölte: látványos közép-európai felemelkedésre készülünk, hajdanvolt nagyságunk megismétlésére, elsöprő erejű közép-európai reneszánszra.

Itt vannak velünk a lengyelek ma is, ahogy végig velünk voltak 1848-1849-ben és a 20. században is. A lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni - mondta.

Orbán Viktor közölte: Közép-Európa legnagyobb, vezető országa Lengyelország.

"Amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és bennünket, magyarokat is támadnak" - mutatott rá. Hozzátette: azoknak a birodalomépítőknek, akik ki akarják terjeszteni árnyékukat Közép-Európára, azt üzenjük: mindig számolniuk kell a lengyel-magyar kötelékkel.

"Minden évben a magyarok istenére esküt teszünk, hogy kitartunk a szabadság mellett és ellene mondunk a rabságnak. A nemzet közös esküje azt jelenti, hogy minden magyar kiáll minden magyarért, és minden magyar közösen kiáll Magyarországért" - mondta.

Március 15. a nemzeti egység ígérete, "legyen béke, szabadság és egyetértés" - így kezdődik a 12 pont -, arra emlékeztet, "a hétköznapi könyöklés és hétköznapi szócsaták fölött legyen egy közös cél, egy nemzeti, amely összetart bennünket" - jelentette ki Orbán Viktor.

"Az oly sokféle magyart, a milliónyi irányba húzó vágyakat ma is átkarolja az a közös akarat, hogy Magyarországon egy szabad nemzet élhessen a saját független államában" - mondta.

Úgy fogalmazott: 1848 óta az idő már eldöntötte, mi igaz, és mi nem, "kiszórta, ami könnyűnek találtatott, és a rostán csak az igazság maradt fenn. Az igazság az, hogy a magyaroknak joguk van a saját hazájukhoz, joguk van a saját magyar életükhöz, ahogyan a kedvük szerint való".

Nem volt, nincs és nem is lesz mégoly erős és agyafúrt birodalom sem, amely ezen változtatni tudna - tette hozzá.

Orbán Viktor szerint hiába torkolltak a magyar szabadságharcok rendre újabb megszállásokba, "valójában sohasem győztek le bennünket": "itt, a birodalmak árnyékában, a civilizációk útkereszteződésében a haza megmaradásáért, a nemzet megtartásáért és a keresztény kultúráért vívott háborúkat mi végül mindig megnyertük".

"Voltunk, vagyunk és leszünk. A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez. És így lesz újra és újra, amíg világ a világ. Ez a legnagyobb diadal, amit egy magunkfajta európai nemzet a birodalmak felett arathat" - mondta.

A miniszterelnök kifejtette: a magyarok voltak azok, akik 1848-ban a legtovább harcoltak, és azok is, akik 1956-ban szembefordultak a világ legnagyobb hadseregével, a szovjettel.

"És azok is mi voltunk, akik az Európába indított migránsinváziót megállítottuk Magyarország déli határainál. És azok is mi vagyunk, akik erős Európát, erős nemzetállamokat és új, erős vezetőket akarunk látni Európa élén, akik nem a bajt hozzák ide, hanem a segítséget viszik oda" - mondta a kormányfő.

Kijelentette: új kezdetet akarunk, hogy megállítsuk Európa hanyatlását, véget vethessünk "az Európai Egyesült Államokról szóló lázálmoknak", hogy Európa újra az európaiaké lehessen.

Azt mondta: szeretni Magyarországot annyit tesz, mint újra és újra egyesíteni magyarokat, és a magyarokat csak a szabadság zászlaja alatt lehet egyesíteni.

A miniszterelnök szerint Magyarországon, ha szabadság van, minden van: "boldog békeidők, biztonság, sok gyermek, gyarapodó ország, erős nemzet".

Kiemelte: "nekünk a szabadság nem cél, hanem az út, amin eljuthatunk a céljainkhoz".

"S mi, magyarok egyszerű dolgokat akarunk, éppúgy, mint 1848-ban: saját hazát, jó szomszédot, megértő társat, szerető családot és munkát, amelynek haszna, értelme és gyümölcse van" - sorolta.

Orbán Viktor megjegyezte: ezért a szabadság nekünk "nem elvont idea, hanem maga az élet; lélegzetvétel, vérkeringés és szívdobbanás".

A kormányfő hangsúlyozta: s mert szabadok vagyunk, az élet nagyszerű dolgokat tartogat a magyarok számára.

A ránk váró évek be fogják bizonyítani, hogy mi, magyarok nem azért jöttünk a világba, hogy elszenvedjük az életet, hanem hogy értelmet adjunk neki - közölte.

Orbán Viktor azzal zárta beszédét: "Magyarország mindenek előtt, a Jóisten mindannyiunk fölött, hajrá Magyarország, hajrá magyarok".

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: Múzeumkertben, elveszítjük, keresztény, keresztény, európaiaké, Budapesten, kormányfő, megvédése, Európában, kultúránk, szemükről, útkereszteződésében, birodalomépítőknek, kereszténységből, Lengyelországot, farkasvakságtól, nemzetállamokat, Magyarországért, szembefordultak, migránsinváziót, szabadságharcok, megmaradásáért, szabadságunkat, miniszterelnök, Magyarországon, megismétlésére, megszállásokba, miniszterelnök, miniszterelnök, Magyarországon, nemzetmegtartó, Magyarországot, felemelkedésre, újraegyesíteni, Lengyelország, lélegzetvétel, kereszténység, szabaduljanak, megtartásáért, megállítottuk, szabadságharc, kereszténység, 1848-49-es forradalom, liberális európai, szabad nemzet, birodalom alattvalója, európai ember, honfoglalók szabad, kereszténység mellett, szabad döntés, szovjetek ellenében, szabadság gondolata, kereszténységből sarjad, Orbán Viktor, Amikor Brüsszelből Lengyelországot, Európai Egyesült Államokról,
2019.03.15. 12:21
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
birodalomban, Magyarország, mindannyiunk, hadseregével, Magyarország, Magyarország, ragaszkodtak, hangsúlyozta, hangsúlyozta, szívdobbanás, Magyarország, Kijelentette, elszenvedjük, reneszánszra, Magyarország, civilizációk, terjeszteni, hanyatlását, honfoglalók, fogalmazott, akaratukból, eljuthatunk, megállítsuk, céljainkhoz, lázálmoknak, alattvalója, Brüsszelből, vérkeringés, magunkfajta, találtatott, hangoztatta, bizonyítani, függetlenül, személyesen, mindannyian, fogalmazott, elveszítjük, megjegyezte, magyaroknak, változtatni, alaptörvény, segítséget, vethessünk, legnagyobb, magyarokat, Habsburgok, Hozzátette, szovjettel, nagyságunk, határainál, megnyertük, legnagyobb, európaiaké, Államokról, birodalmak, Hozzáfűzte, kifejtette, legnagyobb, hajdanvolt, birodalmak, jelentette, hétköznapi, torkolltak, szomszédot, ünnepségen, hazájukhoz, egyesíteni, emlékeztet, egyetértés, Jóistennel, hétköznapi, eldöntötte, kötelékkel, keresztény, emléknapja, keresztény, kultúráért, magyarokat, magyarokat, forradalom, árnyékukat, egyesíteni, számolniuk, árnyékában, alkalmából, bennünket, milliónyi, harcoltak, szócsaták, könyöklés, összetart, legtovább, magyarért, valójában, kitartunk, bennünket, lengyelek, háborúkat, bennünket, szabadság, rabságnak, független, átkarolja, államában, könnyűnek, birodalom, életükhöz, szabadság, kormányfő, döntöttek, szabadság, biztonság, szabadság, szovjetek, szabadság, ellenében, gyarapodó, szabadság, kormányfő, nagyszerű, szabadság, liberális, szabadság, században, gyümölcse, gondolata, birodalom, vezetőket, kormányfő, látványos, lengyelek, készülünk, magyarok, magyarok, dolgokat, kiszórta, lehetett, istenére, kezdődik, Kiemelte, magyarok, családot, amelynek, magyarok, agyafúrt, tartogat, vágyakat, egyszerű, dolgokat, hányadán, kívánjuk, békeidők, Európára, támadják, mindenek, indított, beszédét, lehessen, Egyesült, elismeri, magyarok, szabadok, szeretni, Európába, zászlaja, népeinek, sorsáról, élhessen, oszmánok, értelmet, támadnak, mutatott, kezdetet, magyarok, magyart, közölte, voltunk, Jóisten, világba, sokféle, irányba, jöttünk, számára, megértő, nemzeti, arathat, szerint, gyermek, akarunk, európai, Voltunk, Európai, híréhez, leszünk, vagyunk, győztek, sohasem, Európát, ahogyan, sorolta, vagyunk, igazság, szerint, értelme, akarunk, akarunk, szerető, szerint, vagyunk, igazság, jogához, Közölte, elsöprő, mellett, nemzete, közösen, közölte, nemzeti, mondunk, európai, európai, mellett, Európát, Március, ígérete, európai, egyenlő, lengyel, akarják, üzenjük, tartott, kultúra, azoknak, jelenti, európai, országa, teszünk, közölte, Európát, dönthet, velünk, viszik, erejét, mondta, velünk, hozzák, Európa, Viktor, Amikor, diadal, vezető, megint, magyar, vívott, mindig, Európa, nemzet, voltak, szabad, nélkül, mondta, mondta, felett, mondta, voltak, sarjad, nekünk, elvont, Vegyék, Európa, Viktor, mondta, munkát, haszna, szabad, Viktor, fogják, magyar, nélkül, fölött, szabad, Viktor, állunk, életet, adjunk, társat, szabad, nemzet, annyit, döntés, szabad, mondta, Európa, nemzet, minden, minden, szabad, tudjuk, nekünk, nemzet, éppúgy, nemzet, ország, minden, boldog, boldog, Európa, vannak, magyar, ellene, Viktor, akarat, rendre, esküje, magyar, egység, kedvük, mondta, minden, maradt, nemzet, mégoly, minden, rostán, minden, legyen, magyar, fölött, Viktor, magyar, mindig, mondta, Minden, magyar, nemzet, legyen, szabad, tette, ember, közép, látni, erejű, hazát, hanem, kiáll, ahogy, joguk, észre, Isten, kiáll, saját, közös, ember, Orbán, végig, pedig, közép, ember, véget, joguk, saját, saját, nincs, saját, lehet, hozzá, előtt, ezért, szóló, hanem, hanem, lenne, Orbán, Orbán, azzal, zárta, világ, világ, közös, lehet, hajrá, újabb, nincs, évben, akkor, egész, Közép, amely, esküt, méltó, előtt, nincs, hiába, Közép, akkor, világ, amely, éppen, Közép, lehet, közös, Orbán, alatt, azért, volna, Orbán, tette, hozzá, Orbán, tudna, hanem, saját, attól, hajrá, végül, mint, amin, erős, csak, igaz, élet, arra, pont, évek, váró, hogy, hogy, FOTÓ, neki, hogy, hogy, ránk, béke, maga, idea, Mint, hogy, élet, hogy, hogy, maga, húzó, mert, csak, újra, déli, azok, akik, erős, akik, akik, azok, erős, erős, volt, való, bajt, akik, erős, élén, azok, akik, lesz, régi, nagy, szép, kell, haza, akik, lesz, újra, ezen, azok, amit, hogy, újra, amíg, hogy, lesz, csak, mert, újra, hogy, fenn, mint, újra, tesz, hogy, csak, hogy, hogy, egy, sok, egy, így, van, oly, van, sem, ban, egy, azt, ami, itt, óta, így, van, egy, nem, nem, már, sem, cél, név, idő, sem, van, nem, aki, nem, egy, nem, nem, ide, azt, van, van, oda, Nem, egy, Itt, sem, Úgy, egy, ban, fia, ben, így, cél, Azt, meg, ban, azt, nem, kereszténység nemzetmegtartó, kormányfő közölte, lengyelek nélkül, lengyel-magyar kötelékkel, magyarok istenére, szabadság mellett, nemzet közös, nemzeti egység, hétköznapi könyöklés, milliónyi irányba, saját független, rostán csak, igazság maradt, magyaroknak joguk, saját hazájukhoz, saját magyar, kedvük szerint, magyar szabadságharcok, birodalmak árnyékában, haza megmaradásáért, nemzet megtartásáért, keresztény kultúráért, legnagyobb diadal, magunkfajta európai, birodalmak felett, miniszterelnök kifejtette, magyarok voltak, legtovább harcoltak, világ legnagyobb, bajt hozzák, segítséget viszik, európaiaké lehessen, magyarokat csak, szabadság zászlaja, miniszterelnök szerint, szabadság nekünk, kormányfő hangsúlyozta, élet nagyszerű, magyarok számára, ránk váró, legyen Orbán országa, azok kereszténység újra, szabadság istenére arra, voltunk éppen kezdődik, minden sem mondta, Viktor minden felett, Minden van torkolltak, hogy régi nemzetállamokat, volna rendre hogy, évek magyaroknak világ, csak világ erejét, mutatott rostán munkát, államában haza maga, szabadságunkat szabadság minden, hányadán hogy állunk, erős látványos segítséget, mutatott sok Magyarország, voltak hogy ban, Viktor nemzet elvont, népeinek világba szabad, kereszténység szabadság akarunk, haszna mondta nem, Magyarország azok kell, amit lesz megállítsuk, Március egyetértés csak, így migránsinváziót hazájukhoz, mindannyian sokféle Magyarország, Jóistennel újra mint, lázálmoknak igazság velünk, rostán Közép akik, gyarapodó hogy eljuthatunk, legyen Egyesült hanem, nemzet Európai fogják, nemzet szabadság vagyunk, ellene zárta minden, hozzák szóló ország, erejű idea név, Közép fia újra, fölött civilizációk független, céljainkhoz hanem Itt, így nem amin, Magyarországon magyar hangoztatta, nincs szabadság magyar, szabadság amely volna, látni támadják országa, összetart hogy jelentette, váró egyenlő van, Közép Jóistennel nem, nemzet FOTÓ nemzetmegtartó, hogy hogy előtt, attól csak, saját társat, bajt kormányfő, joguk minden, szabad birodalmak, maga átkarolja, hogy közölte, szabad jöttünk, joguk mutatott, haszna dönthet, hogy Európa, könyöklés egy, akarják végül, hajrá Amikor, szabad közös, kitartunk népeinek, vezető csak, újra Európába, keresztény életet, hogy saját, hanem Közép, oly egység, forradalom Európát, Nem lesz, húzó szabad, népeinek magyar, útkereszteződésében társat, akarat akarják, indított irányba, nem fenn, nemzetmegtartó hajdanvolt, könnyűnek Viktor, hadseregével segítséget, nagy szabadság, közép hanem, azt számára, magyar erős, egy saját, dolgokat név, annyit Habsburgok, akarják újra, alatt akarják, egyenlő támadnak, csak hajrá, nincs erős, ember Orbán, azt csak, vezetőket mindannyiunk, miniszterelnök nagyságunk, magyarok Orbán, hogy bennünket, Kijelentette ahogyan, hangsúlyozta megtartásáért, hanyatlását gyermek, ban tette, mondta európai, nélkül liberális, újra ben, rostán hogy, tette szabadok, közép közösen, honfoglalók tette, elismeri Jóisten, hanem voltunk, nemzet azt, Magyarország szerint, lengyelek nagyságunk, béke kiszórta, keresztény újra, Orbán keresztény, szabad kötelékkel, mindig szívdobbanás, európai mondta, mindannyiunk Magyarország, lehessen hogy, Európát Nem, szabadság Viktor, minden éppúgy, való hányadán, nem oszmánok, egyszerű útkereszteződésében, alatt Viktor, nagyságunk szabad, húzó indított, lengyel vezető, mondta egy, végig Hozzátette, szabadságharc elveszítjük, kiáll bizonyítani, kötelékkel cél, ami éppúgy, nem egyetértés, hadseregével éppúgy, közös hogy, mert lehet, szabadság alkalmából, hozzá farkasvakságtól, előtt déli, minden annyit, legnagyobb szabadságharcok,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.