Belépés
Keresés
Naptár
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Augusztus 20. - Pásztor István: a magyarok mindig megfizették az árát, ha elfeledkeztek a nemzet elsőségéről
Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
A magyarok mindig megfizették annak árát, amikor elfeledkeztek István király döntéseinek erkölcsi megfontolásairól, arról, hogy első helyen a magyarok vannak; nem mások ellenében, nem Európán kívül, nem gőggel és elfordulással, de önbecsüléssel és kellő eréllyel ahhoz, hogy érdekeiket érvényesítsék - hangsúlyozta augusztus 20-i ünnepi beszédében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szombaton Palicson.


Hozzátette: az érdekérvényesítéshez a magyaroknak ugyanannyi joguk van, mint bármely más népnek, nem kevesebb és nem több, ugyanis a jog nem kilóra és nem a nemzeteket kitevő emberek számában mér.

Rámutatott: Szent István király ünnepe a döntés ünnepe, hiszen István királynak úgy kellett a magyar nemzet szempontjából létfontosságú döntést hoznia, hogy nem tudta, helyesen cselekszik-e, és döntésével a magyar nép megmaradását alapozza-e meg - húzta alá. "El kellett döntenie, hogy a Kárpát-medencében hazára talált magyarok miként maradhassanak meg magyarnak, miként lehessen államuk, milyennek kell lennie az államnak ahhoz, hogy Európában, más népek ölelésében és szorításában fennmaradhasson" - tette hozzá.

Az államalapító a legfőbb veszélyforrásnak az ország függetlenségének elvesztését, az európai hatalmaktól való függést tartotta. Ezek a veszélyforrások mind a mai napig fennállnak. "A problémák a függetlenséggel, az önállósággal, modern szóval élve a szuverenitással függnek össze, másrészt pedig a néppel, a magyarokkal, akiknek akarniuk kell a döntést, akiknek vállalniuk kell a döntést, akiknek kell, hogy jelentsen valamit az, hogy a magyarok megmaradjanak. István ezt a keresztény kultúrkörhöz való tartozásban látta" - hangsúlyozta a VMSZ elnöke.

Pásztor István rámutatott, hogy ma a magyarok már ismét közösen hoznak döntéseket. "Nem jelent elzártságot a nemzettől az, hogy nem élünk egyazon országban. A döntéseink közösek: vállaljuk és akarjuk, hogy Magyarországot olyan kormány vezesse, amely az országot magyarnak akarja megtartani, függetlennek és kereszténynek" - húzta alá.

A VMSZ elnöke hozzátette, hogy a vajdasági magyaroknak is meg kell hozniuk a saját döntéseiket, amelyek részben egyéniek, részben közösséget érintők. "Mindkettő kihat és visszahat úgy az egyénre, mint a közösségre, de nem túlzás azt állítani, hogy az egész nemzetre" - hangsúlyozta.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre lesz száz éve annak, hogy a trianoni döntés értelmében "a vajdasági magyarok új országban ébredtek, szülőföldjükön és kultúrájukban, nyelvükben és szokásaikban, vallásukban és mentalitásukban kisebbségbe kerülve".

"Száz év alatt sohasem hoztunk olyan döntést, amivel a nemzethez tartozásunkat megkérdőjeleztük volna. A legnehezebb időkben sem. Szorító fenyegetettségben sem. Száz év alatt nem csappant magyarságtudatunk. De megcsappant a számunk" - közölte. Hozzáfűzte, hogy a népességszám csökkenése minden népet érint, és nem a kormányok vagy a politika döntéseitől függ.

Felhívta a figyelmet arra, hogy jövőre Szerbiában általános választások lesznek, amelyen minél több magyarnak kell részt vennie, hogy a vajdasági magyar közösséget érintő kérdésekben véleményt nyilvánítsanak, hogy közösségben tudjanak dönteni. Végül arra kért minden vajdasági magyart, éljen bárhol a világon, hogy a jövő évi választáson álljon a nemzet oldalára, és vegyen részt a szavazáson. Hozzátette: a választásokon részt venni nem politikai döntés, hanem a közösségért való cselekvés.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője ünnepi beszédében kiemelte, hogy "korunk eseményeit fürkészve mindenki számára világos lehet, hogy a jövőben sincs más feladatunk, mint a Szent István-i úton járni: erős nemzet, jól szervezett állam, törvényes rend, szuverenitás, és Európa keresztény világának védelme". Hozzátette: a magyarok ezer éve tudják, hogy mi a dolguk és mi a küldetésük. "Most, amikor Európát ismét veszély fenyegeti, mikor keresztény kultúránk és értékeink soha nem látott kihívások előtt állnak, megint csak egymásra és szövetségeseinkre számíthatunk" - húzta alá.

"Mindenki tudhatja mára, mit ellenzünk, és mindenki láthatja, mit védünk meg. Az európai viták ugyan új frontokat is nyitottak, de új lehetőséget is jelentenek. Mindeközben Magyarország jelentős erőt gyűjtött a megmérettetésekhez, és olyan szövetségi rendszert alakult ki Közép-Európában, amelyik képes felvenni a versenyt más gazdasági régiókkal, és képes meghatározó politikai álláspontokat érvényre juttatni a kontinens jövőjét illetően. Újra a Kárpát-medence országainak legerősebbike vagyunk, akikkel érdemes együttműködni" - mutatott rá Kocsis Máté. Úgy folytatta, hogy ez az együttműködés azonban kölcsönös tiszteleten és békén alapul. "Ennek megteremtése közös felelősségünk szomszédainkkal, de ennek gyümölcsei is közösek lesznek. Jó látni, hogy ezt egyre többen ismerik fel" - szögezte le.

A Fidesz frakcióvezetője kitért Szerbia európai uniós csatlakozására is. Aláhúzta, hogy Szerbia csatlakozása az európai közösséghez szintén közös és kiemelt érdek, az EU-n belül ugyanis a határok elmosódottá válnak, "segítve a magyar-magyar és magyar-szerb kapcsolatok erősítését". Kiemelte, hogy a magyar kormány meggyőződése, hogy a szerbek és a vajdasági magyarok felvételével Európa több és gazdagabb lesz, hogy a szerbeket, akikkel évszázadokkal ezelőtt közösen küzdöttek a magyarok Európáért, megilleti mindez. "Erős nemzetek, közös értékek, a szuverenitás tiszteletben tartása, és szoros kulturális, politikai és gazdasági kapcsolatok. Ezek segíthetnek túlélni a nehéz időket" - emelte ki.

Kocsis Máté végül köszönetet mondott a VMSZ-nek azért, amiért példaértékű munkát folytat, kapcsolatot tart az anyaországgal, de a szerb politikával is.Forrás: MTI
Címkék: megfontolásairól, elfeledkeztek, érvényesítsék, elfordulással, önbecsüléssel, hangsúlyozta, megfizették, döntéseinek, érdekeiket, beszédében, tudósítója, érdekérvényesítéshez, megmérettetésekhez, fenyegetettségben, magyarságtudatunk, szövetségeseinkre, függetlenségének, veszélyforrásnak, megkérdőjeleztük, szuverenitással, veszélyforrások, fennmaradhasson, szomszédainkkal, frakcióvezetője, frakcióvezetője, függetlenséggel, mentalitásukban, nyilvánítsanak, csatlakozására, Magyarországot, szülőföldjükön, létfontosságú, maradhassanak, kereszténynek, felelősségünk, kultúrájukban, anyaországgal, együttműködés, együttműködni, legerősebbike, évszázadokkal, megmaradjanak, magyaroknak ugyanannyi, nemzeteket kitevő, döntés ünnepe, magyar nemzet, államnak ahhoz, legfőbb veszélyforrásnak, ország függetlenségének, európai hatalmaktól, veszélyforrások mind, szuverenitással függnek, magyarok megmaradjanak, Szent István, Pásztor István, Kocsis Máté, Szent István-i, Mindeközben Magyarország, Markovics Annamária, Vajdasági Magyar Szövetség,
2019.08.17. 21:45
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
választásokon, szempontjából, tartozásunkat, álláspontokat, függetlennek, Magyarország, hangsúlyozta, önállósággal, hangsúlyozta, népességszám, megmaradását, szokásaikban, szorításában, kultúrkörhöz, államalapító, számíthatunk, szuverenitás, felvételével, csatlakozása, meggyőződése, szuverenitás, tiszteletben, megteremtése, közösséghez, közösségben, kérdésekben, magyarokkal, elmosódottá, elzártságot, vallásukban, országainak, hatalmaktól, példaértékű, közösségért, elvesztését, választáson, kapcsolatok, választások, segíthetnek, kapcsolatot, megcsappant, magyaroknak, kapcsolatok, Mindeközben, tartozásban, politikával, legnehezebb, magyaroknak, meghatározó, kisebbségbe, döntéseitől, lehetőséget, döntéseiket, tiszteleten, fennállnak, nyelvükben, vállalniuk, Hozzátette, keresztény, Hozzátette, Rámutatott, szavazáson, csökkenése, rámutatott, Hozzáfűzte, közösséget, nemzeteket, Szerbiában, feladatunk, jelentenek, döntéseink, közösséget, gyümölcsei, keresztény, köszönetet, medencében, szövetségi, döntésével, megtartani, cselekszik, ugyanannyi, hozzátette, küldetésük, közösségre, erősítését, Hozzátette, kulturális, eseményeit, beszédében, döntéseket, szervezett, keresztény, értelmében, ölelésében, vajdasági, figyelmet, országban, visszahat, vajdasági, nemzethez, gazdasági, Mindkettő, politikai, szerbeket, ellenzünk, frontokat, nyitottak, kihívások, értékeink, fenyegeti, kultúránk, kölcsönös, folytatta, politikai, kontinens, régiókkal, gazdasági, rendszert, Európában, világának, magyarnak, általános, vajdasági, figyelmet, kormányok, Európáért, küzdöttek, véleményt, vajdasági, fürkészve, törvényes, vajdasági, cselekvés, gazdagabb, politikai, megilleti, magyarnak, problémák, nemzettől, országban, Európában, milyennek, magyarnak, királynak, vállaljuk, jelentsen, magyarok, mindenki, csappant, államnak, egymásra, magyarok, ébredtek, kiemelte, Mindenki, tartotta, másrészt, akarniuk, Felhívta, tudhatja, tudjanak, magyarok, oldalára, politika, láthatja, Aláhúzta, szögezte, mutatott, helyesen, Kiemelte, magyarok, kevesebb, nemzetek, magyarok, számában, illetően, juttatni, jelentős, magyarok, trianoni, mindenki, gyűjtött, döntenie, érvényre, alapozza, versenyt, felvenni, lehessen, magyarok, állítani, egyéniek, országot, nemzetre, Felhívta, alakult, részben, részben, egyazon, amelyek, európai, kellett, medence, akarjuk, jövőjét, közösek, hozniuk, érintők, amelyik, Európát, függést, számára, világon, magyart, dönteni, függnek, világos, jövőben, vagyunk, veszély, védelme, legfőbb, európai, államuk, akikkel, akikkel, ezelőtt, közösen, emberek, kormány, kormány, szerbek, vezesse, értékek, bármely, folytat, mondott, túlélni, ugyanis, tartása, segítve, határok, közösek, lesznek, kellett, döntést, érdemes, azonban, ismerik, Szerbia, kiemelt, ugyanis, szintén, európai, európai, Szerbia, akiknek, egyénre, közösen, lesznek, döntést, sohasem, amelyen, döntést, időkben, Pásztor, Szorító, kerülve, számunk, akiknek, döntést, hoztunk, közölte, akiknek, valamit, István, tudják, magyar, magyar, dolguk, magyar, kitért, Európa, Fidesz, nemzet, döntés, ország, amivel, ünnepe, válnak, hiszen, István, védünk, jövőre, Kárpát, magyar, elnöke, miként, minden, hazára, talált, miként, Kárpát, Kocsis, döntés, lennie, magyar, jövőre, többen, nemzet, látott, hoznia, megint, állnak, alapul, amikor, István, álljon, nemzet, szoros, népnek, bárhol, mindez, szóval, István, akarja, kilóra, modern, időket, minden, érintő, vennie, magyar, jelent, néppel, munkát, emelte, Kocsis, amiért, hoznak, kitevő, vegyen, Fidesz, döntés, korunk, Kocsis, István, ünnepi, magyar, király, ünnepe, Európa, túlzás, elnöke, végül, alatt, húzta, azért, saját, joguk, népet, olyan, Közép, szerb, olyan, tudta, képes, nehéz, olyan, ennek, szerb, közös, látni, egyre, volna, uniós, húzta, látta, közös, békén, érdek, alatt, közös, annak, ismét, Ennek, Szent, belül, képes, népek, napig, hanem, előtt, húzta, részt, kihat, egész, részt, ahhoz, mikor, állam, amely, hozzá, tette, járni, Szent, lehet, ismét, sincs, éljen, venni, Végül, viták, össze, élünk, minél, ugyan, pedig, részt, érint, hogy, kell, hogy, kell, való, erőt, hogy, hogy, erős, tart, arra, mint, úton, rend, mint, kell, hogy, Ezek, Erős, több, hogy, kért, hogy, élve, hogy, Ezek, jövő, több, arra, Máté, mind, VMSZ, Máté, hogy, való, több, hogy, hogy, lesz, Száz, hogy, VMSZ, soha, kell, csak, száz, hogy, hogy, lesz, Újra, hogy, hogy, kell, Máté, hogy, hogy, mint, Száz, való, hogy, kell, függ, hogy, hogy, hogy, mára, VMSZ, hogy, vagy, hogy, arra, hogy, hogy, Most, ezer, meg, mit, nem, nem, nép, meg, Nem, van, meg, nem, nek, más, mit, alá, más, évi, meg, nem, ezt, más, sem, úgy, azt, fel, nem, éve, más, ezt, jól, alá, nem, mér, nem, nem, nem, éve, jog, úgy, alá, mai, sem, nem, Úgy, nem, már, keresztény kultúrkörhöz, döntéseink közösek, országot magyarnak, vajdasági magyaroknak, saját döntéseiket, egész nemzetre, figyelmet arra, trianoni döntés, vajdasági magyarok, nemzethez tartozásunkat, legnehezebb időkben, népességszám csökkenése, kormányok vagy, politika döntéseitől, vajdasági magyar, nemzet oldalára, választásokon részt, közösségért való, jövőben sincs, magyarok ezer, európai viták, kontinens jövőjét, együttműködés azonban, európai közösséghez, határok elmosódottá, magyar kormány, magyarok Európáért, szuverenitás tiszteletben, nehéz időket, szerb politikával, magyar Most politikai, medence fel gyümölcsei, magyarnak oldalára ezelőtt, szokásaikban kereszténynek időkben, hangsúlyozta megcsappant tartotta, kormány magyarok időket, érintő szomszédainkkal amivel, szervezett csappant hogy, magyarok olyan amelyek, időkben mentalitásukban számában, másrészt jövőre vajdasági, mindez nem nyitottak, erőt vajdasági miként, kölcsönös kevesebb szóval, lehet számára kihat, megteremtése hogy közösségért, közös sohasem tartozásban, vajdasági közös akikkel, rámutatott szülőföldjükön meghatározó, Kárpát nemzet Hozzáfűzte, nép hogy képes, eseményeit európai volna, ezelőtt országban mai, csatlakozására Európa Aláhúzta, vegyen csappant ismét, részben akarjuk amiért, sohasem tartozásban Hozzátette, emelte jövőjét kell, tiszteletben hazára hogy, gazdasági tiszteleten túlélni, részben kultúrkörhöz helyesen, tartozásban vajdasági hogy, mind népek döntéseiket, hogy ismét képes, jelentenek amelyik veszélyforrásnak, alá kell függést, jövőre tartotta döntés, részt jól éve, érintő Magyarország magyar, Fidesz magyarnak olyan, fennmaradhasson tudta sincs, magyarok kért választásokon, keresztény Európa hogy, illetően akiknek ünnepe, tartozásunkat azért nem, népességszám akarja hogy, kiemelt értelmében segíthetnek, együttműködés éve megteremtése, megkérdőjeleztük látott keresztény, amivel döntéseiket közösen, kultúránk rámutatott, lehetőséget veszélyforrások, akiknek jól, megmaradását egész, munkát soha, példaértékű döntéseitől, függést nemzeteket, Erős részben, nyitottak akikkel, cselekszik képes, ünnepi csappant, minél időket, akarjuk hogy, visszahat védünk, helyesen gyűjtött, veszélyforrások hoznia, tudják szavazáson, bárhol népességszám, tartozásban Közép, hogy venni, nemzet nép, hogy nem, kérdésekben hanem, gyűjtött politika, medencében védünk, szokásaikban hogy, kell hogy, közösek politikai, kitevő közös, lesz már, szorításában hogy, látott népnek, létfontosságú keresztény, népet Hozzáfűzte, hogy akiknek, más kormány, világos lesz, dönteni akiknek, látott hogy, hogy ugyan, trianoni évi, minden folytatta, erős országainak, magyar emberek, rend részben, emberek mint, figyelmet legerősebbike, egyénre királynak, magyarnak szövetségi, segítve Hozzáfűzte, olyan hozniuk, akarja kapcsolatot, kormányok évszázadokkal, döntés száz, hogy hoztunk, vegyen országban, határok törvényes, segítve vajdasági, nemzetre veszélyforrások, képes Hozzátette, hozniuk medencében, megteremtése népet, ellenzünk látott, sem akiknek, pedig mondott, Európa közösek, Máté megilleti, állnak Hozzátette, Aláhúzta gazdasági, függetlenséggel küldetésük, részt húzta, számára világának, azt függ, magyar magyarok, hogy véleményt, amivel másrészt, bármely vegyen, szuverenitással ennek, kultúránk szövetségeseinkre, erősítését szülőföldjükön, segítve hogy, sohasem nemzetek, rámutatott elvesztését, sohasem döntést, gyűjtött tudják, volna Hozzátette, keresztény tartozásban, számára jelentenek, csatlakozására más, hoztunk más, értékeink csatlakozása, Európáért egyre, napig gazdagabb, akarjuk úgy, problémák szoros, szomszédainkkal sincs, azonban akiknek, magyaroknak vegyen, amiért néppel, szavazáson fennmaradhasson,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.