Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Magyarország-Szlovákia-konferencia-külpolitika-biztonság
Kemény vitákra lehet számítani az európai parlamenti választásokat követő egyeztetéseken, ám már most látszik, hogy ezek során Közép-Európának sokkal erőteljesebb érdekérvényesítő képessége lesz, mint a választásokat megelőzően - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak pénteken a Globsec pozsonyi biztonságpolitikai fórumon.


A magyar diplomácia vezetője a kiemelte: a tény, hogy a magyar és a lengyel kormánypárt kapta a legnagyobb otthoni támogatást az Európai Unióban, azt mutatja, hogy a közép-európai emberek elkötelezettek egy erős EU mellett, de olyan uniót szeretnének, amely erős tagállamokon alapul, szemben a "mainstream" által javasolt "Európai Egyesült Államokkal".

A miniszter leszögezte, hogy a térség erősebb érdekérvényesítő képessége az erősebb gazdasági teljesítményre is alapul, márpedig az első negyedévben az öt leggyorsabban növekedő gazdaságból négy közép-európai volt. "Ésszerű döntéseket hoztunk, alacsony adókat vezettünk be, és a saját országaink és saját polgáraink biztonságát helyeztük első helyre" - mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a térség gazdaságpolitikájának sikerét bizonyítja az is, hogy a világ leggyorsabban növekedő távol-keleti gazdaságai egyre komolyabb érdeklődést mutatnak Közép-Európa iránt. Ezzel kapcsolatban a dél-koreai autóipart említette példának, kiemelve, hogy a délkelet-ázsiai ország autóipari vállalatai, amelyek Európában is óriási piaci részesedésre tettek szert, az elmúlt években több mint 500 milliárd forintnyi beruházást hoztak Magyarországra, illetve több mint 3200 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű, kutatásfejlesztésen alapuló munkahelyet teremtettek.

A miniszter aláhúzta, hogy a távol-keleti nagy elektromos autóipari vállalatok közül azok, amelyek Európába hozzák a gyártást, nagyrészt a közép-európai térséget, azon belül is elsősorban Magyarországot választják: az öt európai gyártási kapacitással rendelkező távol-keleti elektromos autóipari vállalat gyárából három már a hazánkban van. Magyarország mindehhez egyebek közt az alacsony társasági adókkal, a munkára rakódó adóterhek folyamatos csökkentésével és a kutatásfejlesztési forrásokkal járul hozzá.

A dél-koreai turisták május 29-i dunai hajóbalesetével kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a múlt hét pénteken biztosította dél-koreai hivatali partnerét, hogy a magyar hatóságok minden tőlük telhetőt, "és annál is többet" megtesznek azért, hogy a szerencsétlenül járt hajó roncsát kiemeljék a folyóból. A hatóságok nagy erőfeszítéseket tesznek a holttestek felkutatásáért, hogy az elhunytaknak mielőbb megadhassák a végtisztességet.

A miniszter "pártatlan, elfogulatlan, de szigorú" nyomozást ígért az ügyben, továbbá azt mondta, le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat, és ki fogják szabni a szükséges büntetéseket. Úgy vélte, az elmúlt egy hét meggyőzte Dél-Koreát arról, hogy a magyar fél komolyan gondolta azt, amit egy hete, a tragédia után mondott minderről. Hozzátette, hogy a dél-koreai miniszterelnök azóta levélben mindezért kifejezte köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Pozsonyban tartják pénteken a Visegrádi Csoport és Dél-Korea külügyminisztereinek plenáris ülését, és ez alkalommal Szijjártó Péter ismét találkozik Kang Kjung Vha a dél-koreai külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter a háromnapos pozsonyi fórum második napján, pénteken felszólalt az EP-választások utáni politikai erőviszonyaival foglalkozó panelbeszélgetésen, amelyen a többek között részt vett Tomás Petrícek cseh külügyminiszter és George Ciamba román Európai-ügyi miniszter is. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a EP-választásokon indult pártok közül a Fidesz kapta arányaiban a legtöbb, 52 százaléknyi szavazatot.

"Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy kétségbe vonja a magyar nép akaratát" - szögezte le. Az európai megmérettetésen a második helyen a lengyel Jog és Igazságosság pártja, a harmadikon az Osztrák Néppárt, míg a negyediken az olasz Liga végzett. Ezek a legsikeresebb pártok, és nagyon erős európa-párti irányvonalat képviselnek.

Kifejtette, nem igaz rájuk az a megállapítás, hogy euroszkeptikusok lennének, abban viszont különböznek a többi párttól, hogy miként gondolják egy erős Európa megteremtését. Két vélemény alakult ki erről: az egyik szerint Brüsszel legyen erősebb és a tagállamok gyengébbek, a másik szerint a tagállamoknak kell erősnek lenniük egy erős Európa megteremtése érdekében - mondta.

"Ez két rivális nézet" - szögezte le a tárcavezető, s hozzátette, hogy az Európai Néppártnak késznek kell lennie arra, hogy együttműködjön ezekkela sikeres, a politikai paletta jobboldaláról érkező pártokkal.

"Az általunk képviselt álláspont az EP-választások előtt kisebbségben volt. Az EP-választások eredményét azonban nem lehet elkülöníteni az EPP-ben az Európa jövőjéről folyó vitáktól" - hangoztatta Szijjártó Péter. Megjegyezte, hogy az Európa jövőjéről folyó párbeszédet történelmi kihívások érik, amelyek között szerepel a migráció, a biztonság és a klímaváltozás. Ezeket a kérdések együtt kell kezelni, és racionálisan, s nem érzelmi alapon kell keresni a válaszokat - közölte.

A panelbeszélgetésen a miniszter arról beszélt, hogy Magyarország támogatja az unió balkáni bővítését, és meg kellene nyitni minden tárgyalási fejezetet Szerbiával, az utolsó tárgyalási fejezetet Montenegróval, és el kellene kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával. Szijjártó Péter rámutatott, hogy sokat javult Budapest és Belgrád viszonya az elmúlt években a kölcsönös erőfeszítéseknek köszönhetően, és Szerbia biztosítja a magyar kisebbségnek a legszélesebb körű jogokat.Forrás: MTI
Címkék: biztonságpolitikai, érdekérvényesítő, külügyminiszter, egyeztetéseken, választásokat, választásokat, újságíróknak, erőteljesebb, külgazdasági, megelőzően, parlamenti, gazdaságpolitikájának, külügyminisztereinek, kutatásfejlesztésen, külügyminiszterrel, panelbeszélgetésen, panelbeszélgetésen, kutatásfejlesztési, miniszterelnöknek, euroszkeptikusok, erőfeszítéseknek, érdekérvényesítő, végtisztességet, erőviszonyaival, megmérettetésen, hajóbalesetével, erőfeszítéseket, konzekvenciákat, külügyminiszter, szerencsétlenül, teljesítményre, Magyarországra, miniszterelnök, csökkentésével, felkutatásáért, Magyarországot, elkötelezettek, együttműködjön, tárgyalásokat, klímaváltozás, Montenegróval, legsikeresebb, magyar diplomácia, lengyel kormánypárt, legnagyobb otthoni, közép-európai emberek, miniszter leszögezte, térség erősebb, erősebb gazdasági, első negyedévben, saját országaink, világ leggyorsabban, dél-koreai autóipart, Európai Unióban, Európai Egyesült Államokkal, Szijjártó Péter, Orbán Viktor, Visegrádi Csoport, Kang Kjung Vha, Tomás Petrícek, George Ciamba, Osztrák Néppárt, Európai Néppártnak,
2019.06.07. 13:51
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
leggyorsabban, jobboldaláról, leggyorsabban, választásokon, megteremtését, tagállamoknak, biztosította, Magyarország, hangsúlyozta, kifejezetten, Macedóniával, csatlakozási, köszönhetően, irányvonalat, büntetéseket, megállapítás, racionálisan, kapcsolatban, tiszteletben, elkülöníteni, kisebbségnek, legszélesebb, kapcsolatban, tagállamokon, Magyarország, részesedésre, elhunytaknak, kisebbségben, kapacitással, elfogulatlan, Igazságosság, megteremtése, választások, választások, érdeklődést, képviselnek, Megjegyezte, hangoztatta, munkahelyet, teremtettek, párbeszédet, kormánypárt, biztonságát, mindenkinek, megadhassák, forrásokkal, választások, szeretnének, különböznek, gazdaságból, negyedévben, tárcavezető, százaléknyi, tárcavezető, elektromos, megtesznek, Albániával, vállalatai, negyediken, folyamatos, eredményét, rendelkező, tagállamok, biztosítja, holttestek, vállalatok, gyengébbek, elektromos, Néppártnak, hozzátette, tárgyalási, Kifejtette, hozzáadott, választják, elsősorban, beruházást, tárgyalási, Államokkal, gazdaságai, szavazatot, Szerbiával, rámutatott, háromnapos, polgáraink, történelmi, támogatást, Pozsonyban, köszönetét, bizonyítja, leszögezte, találkozik, országaink, harmadikon, legnagyobb, Hozzátette, döntéseket, felszólalt, alkalommal, mainstream, válaszokat, arányaiban, foglalkozó, diplomácia, autóipari, gazdasági, kölcsönös, képessége, nyomozást, autóipari, miniszter, támogatja, miniszter, adóterhek, Szijjártó, politikai, hatóságok, gondolják, érdekében, Szijjártó, hazánkban, Szijjártó, pártatlan, Szijjártó, mindehhez, társasági, miniszter, kiemeljék, vezettünk, képviselt, partnerét, forintnyi, komolyabb, miniszter, mindezért, pártokkal, álláspont, Szijjártó, fejezetet, Európában, hatóságok, minderről, említette, jövőjéről, autóipart, megfelelő, jövőjéről, helyeztük, Visegrádi, autóipari, szükséges, biztonság, nagyrészt, bővítését, kifejezte, Szijjártó, fejezetet, meggyőzte, miniszter, figyelmet, politikai, kihívások, vélemény, Petrícek, felhívta, akaratát, komolyan, Budapest, viszonya, levélben, gondolta, telhetőt, tragédia, pénteken, plenáris, tartania, pozsonyi, pénteken, Senkinek, kétségbe, lennének, szögezte, folyóból, gyárából, aláhúzta, milliárd, délkelet, kiemelve, ezekkela, Európába, szögezte, gyártási, térséget, gyártást, példának, vitáktól, növekedő, márpedig, Egyesült, javasolt, kérdések, alacsony, mutatnak, növekedő, szerepel, migráció, vállalat, általunk, kiemelte, turisták, pénteken, alacsony, vezetője, Brüsszel, hivatali, tartják, Csoport, hoztunk, jogokat, második, amelyen, Unióban, roncsát, Szerbia, legtöbb, Európai, szerint, európai, lengyel, sikerét, amelyek, kezdeni, keresni, Európai, alakult, második, szemben, mellett, beszélt, közölte, európai, érzelmi, mutatja, európai, otthoni, kezelni, erősebb, erősebb, erősebb, balkáni, Ésszerű, Osztrák, munkára, késznek, európai, amelyek, években, paletta, sikeres, Európai, adókkal, Európai, párttól, szigorú, rivális, mielőbb, továbbá, viszont, európai, erősnek, tesznek, amelyek, azonban, végzett, években, Néppárt, mondott, egyebek, lenniük, szerint, alapuló, kellene, lengyel, Belgrád, emberek, kellene, illetve, nyitni, indult, Fidesz, minden, pártok, utolsó, lennie, érkező, európa, mondta, miként, legyen, Európa, Európa, nagyon, pártok, Ezeket, együtt, magyar, között, helyen, pártja, Európa, Európa, alapon, Koreát, elmúlt, tettek, elmúlt, elmúlt, szabni, hoztak, magyar, javult, koreai, Európa, magyar, koreai, óriási, ország, értékű, fogják, koreai, többet, minden, magyar, koreai, mondta, rakódó, magyar, fogják, keleti, mondta, ügyben, keleti, hozzák, Viktor, ázsiai, adókat, napján, koreai, helyre, mondta, térség, többek, Ciamba, magyar, George, alapul, között, térség, alapul, ülését, keleti, uniót, három, nézet, távol, közép, belül, arról, amely, olyan, közép, kapta, egyre, Közép, Péter, iránt, hozzá, dunai, járul, által, előtt, saját, másik, saját, szert, Péter, lehet, világ, folyó, közép, folyó, távol, közül, távol, Ezzel, magas, Péter, piaci, május, párti, arról, Péter, sincs, vélte, rájuk, abban, vonni, ismét, fórum, ahhoz, olasz, Orbán, Kjung, Korea, Péter, Észak, azóta, sokat, Péter, vonja, részt, utáni, azért, közül, egyik, román, annál, erről, Tomás, kapta, többi, tőlük, ígért, hogy, hogy, érik, hogy, tény, Kang, hogy, hogy, arra, körű, négy, kell, első, hogy, erős, kell, cseh, kell, unió, joga, vett, erős, volt, hogy, első, hogy, hogy, hogy, hogy, azon, kell, hogy, arra, azok, nagy, hajó, ügyi, kell, hogy, erős, hogy, erős, járt, közt, nagy, hogy, Liga, amit, Ezek, múlt, hete, hogy, hogy, után, hogy, erős, mint, igaz, hogy, több, mint, volt, több, hogy, dél, egy, Úgy, azt, hét, Dél, azt, fél, dél, hét, dél, egy, azt, már, van, azt, dél, egy, Dél, két, egy, Két, nem, EPP, nem, ben, egy, nem, dél, Vha, Ezt, nép, míg, Jog, meg, délkelet-ázsiai ország, elmúlt években, miniszter aláhúzta, távol-keleti nagy, közép-európai térséget, alacsony társasági, munkára rakódó, dél-koreai turisták, magyar hatóságok, szerencsétlenül járt, hatóságok nagy, holttestek felkutatásáért, elhunytaknak mielőbb, megfelelő konzekvenciákat, szükséges büntetéseket, tragédia után, dél-koreai miniszterelnök, háromnapos pozsonyi, többek között, tárcavezető felhívta, figyelmet arra, európai megmérettetésen, második helyen, olasz Liga, legsikeresebb pártok, többi párttól, erős Európa, egyik szerint, tagállamok gyengébbek, másik szerint, tagállamoknak kell, politikai paletta, általunk képviselt, kérdések együtt, miniszter arról, unió balkáni, utolsó tárgyalási, csatlakozási tárgyalásokat, kölcsönös erőfeszítéseknek, magyar kisebbségnek, legszélesebb körű, már érkező fejezetet, Szijjártó saját közép, szerencsétlenül abban munkára, külügyminiszterrel folyamatos vitáktól, Liga van Csoport, Dél választások volt, miként folyó miniszterelnöknek, alacsony hozzátette Orbán, mindenkinek hajóbalesetével mondta, Petrícek román tagállamok, mainstream rájuk folyó, illetve miniszterelnök közölte, mindehhez kifejezetten adóterhek, ismét köszönhetően növekedő, hozzátette egy folyóból, szabni volt erősebb, szerint Európai gazdasági, nyitni igaz vállalat, Budapest leggyorsabban Unióban, panelbeszélgetésen márpedig Szijjártó, gyengébbek értékű külügyminiszter, hogy Szerbiával hangsúlyozta, gyártást szemben különböznek, magyar támogatja országaink, Magyarország vezetője háromnapos, Unióban tárgyalásokat megadhassák, egy között rakódó, Kifejtette rendelkező lennie, Európa Európai értékű, klímaváltozás szigorú felkutatásáért, jövőjéről uniót térség, politikai elmúlt azon, javasolt kutatásfejlesztési komolyan, lenniük Viktor helyen, Péter másik külügyminiszter, egy Kifejtette büntetéseket, kisebbségben hangoztatta Ciamba, távol hatóságok kell, Szijjártó amit tragédia, dél egy arra, panelbeszélgetésen hazánkban európa, George alapon Államokkal, emberek euroszkeptikusok történelmi, amit nyitni hogy, években fejezetet Európa, években Európában Orbán, javult Egyesült amit, hatóságok folyamatos bizonyítja, százaléknyi kezelni Megjegyezte, amelyek európai irányvonalat, Európába kezdeni, felhívta egy, tárcavezető dél, eredményét amely, egy pozsonyi, szabni erősnek, diplomácia kormánypárt, hogy négy, koreai biztosítja, Európa pártokkal, lennie tesznek, magyar saját, közép folyó, felszólalt első, miniszter George, hét minden, százaléknyi miniszter, elmúlt Szijjártó, képessége rájuk, panelbeszélgetésen bizonyítja, különböznek Európa, közép folyóból, magas tettek, legnagyobb pénteken, fórum hogy, iránt levélben, milliárd autóipari, kisebbségnek biztonságát, tagállamoknak Visegrádi, Jog Visegrádi, külügyminisztereinek Úgy, azt tárcavezető, arányaiban pártok, roncsát beszélt, Petrícek európai, alapul európai, kapcsolatban tartják, hogy négy, tárgyalásokat kapcsolatban, Szijjártó hogy, volt Ezt, választják Visegrádi, autóipart társasági, Unióban szögezte, együtt amelyen, ülését magyar, ezekkela magyar, folyó javult, Hozzátette Szerbiával, elhunytaknak Fidesz, mondta Észak, legsikeresebb világ, mainstream után, legyen kiemeljék, külügyminiszterrel kell, Igazságosság egy, első álláspont, Szijjártó vállalatai, utolsó belül, tesznek biztosítja, tárcavezető felszólalt, arról végzett, hogy Európai, eredményét elhunytaknak, kapta érdekében, koreai Senkinek, jobboldaláról járul, választások forintnyi, koreai három, indult magyar, alapuló térség, pártok példának, két erős, Belgrád mondott, kellene kisebbségnek, kapta belül, Visegrádi európai, képessége szavazatot, míg Egyesült, fejezetet olyan, koreai két, büntetéseket által, három gazdaságai, euroszkeptikusok felhívta, hogy miként, Jog második, politikai nagyon, kell mainstream, Csoport vitáktól, vonni nép, erősebb kezelni, három román, két azt, panelbeszélgetésen egy, Budapest jövőjéről, többek erőviszonyaival, kiemeljék Péter, távol EPP, dél arról, bővítését kell,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.