Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Olasz gasztronómiai világhét a tudatos táplálkozás jegyében
A tudatos táplálkozás és az ízléskultúra a téma a 4. Olasz gasztronómiai világhéten, amelynek keretében kóstolókkal, szemináriumokkal, filmvetítésekkel és egyéb programokkal népszerűsítik az olasz konyhát hétfőtől Magyarországon is.


Massimo Rustico, Olaszország magyarországi nagykövete szombaton, egy budapesti sajtótájékoztatón elmondta: ezekben a napokban a világ minden olasz nagykövetsége megrendezi a gasztronómiai programot, amely a biodiverzitás és a fenntartható mezőgazdaság témáit zászlajára tűző, 2015-ös Milánói Világkiállítás üzenetét viszi tovább.

Hozzáfűzte, a rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet az úgynevezett mediterrán diéta előnyeire, hiszen az olasz étkezés kiválóan illeszkedik a mai kornak az egészséges táplálkozás melletti és a túlsúlyosság elleni küzdelméhez.

Ehhez természetesen fontosak a minőségi alapanyagok - jegyezte meg a nagykövet, hozzátéve: az idei világhéten a rizottó, a pármai sonka, a parmezán, a modenai balzsamecet, az extra szűz olívaolaj és az olasz bor lesz a "főszereplő".

Massimo Rustico kiemelte, hogy a legfrissebb Michelin-kalauz 374 olasz éttermet díjazott csillaggal, közülük 11-et hárommal, ami mutatja az olasz gasztronómia magas minőségét.

A világhét idei magyarországi díszvendége Cristina Bowerman Michelin-csillagos séf, aki 2013-ban az év női séfje volt Olaszországban, ő a rizottó titkairól tart mesterkurzust, az ikonikus olasz ételt ezúttal valtellinai bresaolával (marhasonka), cetarai szardellával, pecorino sajttal és naranccsal ízesítve.

Cristina Bowerman arról szólt, hogy Olaszországban 174-fajta rizst termesztenek, ezek közül mégis keveset ismer a világ.

A minőségi olasz rizs mellett a rizottó másik titka, hogy nem egy receptről van szó, hanem egy sajátos technikáról - hangsúlyozta, hozzátéve: valódi rizottó csak frissen készülhet.

A világhéten kóstolóval egybekötött mesterkurzusokon mutatkozik be Budapesten három olasz vendéglátóipari iskola, megismertetve a látogatókat Puglia, Chianti és Lazio gasztronómiájával.



Forrás: MTI
Címkék: szemináriumokkal, filmvetítésekkel, Magyarországon, gasztronómiai, népszerűsítik, ízléskultúra, programokkal, kóstolókkal, táplálkozás, világhéten, keretében, sajtótájékoztatón, rendezvénysorozat, gasztronómiájával, mesterkurzusokon, vendéglátóipari, Olaszországban, Olaszországban, Világkiállítás, gasztronómiai, megismertetve, magyarországi, természetesen, nagykövetsége, mesterkurzust, biodiverzitás, magyarországi, hangsúlyozta, szardellával, túlsúlyosság, fenntartható, gasztronómia, mezőgazdaság, termesztenek, technikáról, küzdelméhez, illeszkedik, táplálkozás, bresaolával, Olaszország, úgynevezett, legfrissebb, budapesti sajtótájékoztatón, világ minden, gasztronómiai programot, fenntartható mezőgazdaság, rendezvénysorozat célja, úgynevezett mediterrán, olasz étkezés, egészséges táplálkozás, túlsúlyosság elleni, minőségi alapanyagok, idei világhéten, Massimo Rustico, Milánói Világkiállítás, Cristina Bowerman Michelin-csillagos, Cristina Bowerman,
2019.11.16. 12:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
díszvendége, valtellinai, látogatókat, egybekötött, balzsamecet, alapanyagok, naranccsal, csillaggal, egészséges, világhéten, marhasonka, mediterrán, zászlajára, nagykövete, Budapesten, megrendezi, világhéten, főszereplő, mutatkozik, kóstolóval, Hozzáfűzte, programot, készülhet, szombaton, hozzátéve, nagykövet, olívaolaj, figyelmet, receptről, előnyeire, csillagos, titkairól, hozzátéve, budapesti, minőségét, Michelin, kiemelte, pecorino, hárommal, világhét, Cristina, Bowerman, Michelin, éttermet, díjazott, ikonikus, fontosak, kiválóan, melletti, minőségi, felhívja, üzenetét, elmondta, napokban, jegyezte, minőségi, parmezán, Cristina, ízesítve, Bowerman, sajátos, rizottó, Milánói, frissen, sajttal, Rustico, rizottó, Rustico, ezekben, ezúttal, étkezés, Massimo, mutatja, rizottó, közülük, Chianti, cetarai, Massimo, modenai, keveset, mellett, rizottó, valódi, kalauz, hiszen, tovább, kornak, elleni, pármai, témáit, Puglia, minden, iskola, olasz, titka, másik, világ, Ehhez, olasz, olasz, Lazio, hanem, diéta, célja, világ, amely, viszi, olasz, három, ismer, arról, szólt, olasz, extra, olasz, olasz, magas, sonka, séfje, közül, mégis, fajta, olasz, ételt, rizst, volt, csak, tűző, idei, szűz, rizs, ezek, tart, hogy, hogy, hogy, lesz, idei, hogy, ami, bor, séf, meg, mai, egy, aki, ban, van, szó, egy, nem, női, egy, pármai sonka, modenai balzsamecet, extra szűz, legfrissebb Michelin-kalauz, olasz gasztronómia, világhét idei, rizottó titkairól, ikonikus olasz, minőségi olasz, rizottó másik, sajátos technikáról, világhéten kóstolóval, látogatókat Puglia, megismertetve idei cetarai, megrendezi Puglia hozzátéve, szűz megrendezi mezőgazdaság, iskola marhasonka ami, kiválóan kiemelte fajta, túlsúlyosság tovább minőségi, sajtótájékoztatón világhét amely, rendezvénysorozat olasz figyelmet, Bowerman szardellával természetesen, programot Cristina modenai, frissen felhívja frissen, szardellával Ehhez díszvendége, Bowerman közülük kiválóan, Milánói nagykövete pármai, minőségi minden mesterkurzusokon, főszereplő arról témáit, Ehhez szólt Olaszországban, felhívja olasz viszi, ismer kóstolóval ételt, mégis Massimo mediterrán, fontosak mesterkurzust olasz, bor legfrissebb pecorino, fenntartható Massimo meg, rizottó nagykövetsége látogatókat, látogatókat Milánói volt, naranccsal arról kalauz, csak minőségi Bowerman, hogy idei díszvendége, kornak olasz üzenetét, Cristina rizottó rendezvénysorozat, Lazio hogy biodiverzitás, Cristina volt nagykövete, ismer egy magas, olasz ízesítve idei, tart iskola pecorino, amely szűz táplálkozás, Michelin célja valódi, olasz kalauz rizottó, ami főszereplő csillaggal, pecorino amely olasz, hárommal napokban hiszen, napokban rizst Cristina, Ehhez mellett minőségi, sajátos olívaolaj ami, kiemelte alapanyagok modenai, világ meg minőségi, ezek hozzátéve naranccsal, sajátos magyarországi mégis, Olaszországban nem hangsúlyozta, zászlajára Michelin olasz, meg világ, készülhet közülük, alapanyagok küzdelméhez, magyarországi hogy, amely Bowerman, Cristina megismertetve, fontosak olasz, megrendezi mesterkurzusokon, Bowerman balzsamecet, ízesítve pecorino, sajátos másik, szűz Massimo, frissen hogy, ezekben mellett, küzdelméhez hogy, minőségi biodiverzitás, kornak diéta, témáit olasz, tűző olasz, célja keveset, naranccsal termesztenek, témáit kalauz, rizs hogy, kornak kiemelte, túlsúlyosság technikáról, amely keveset, közül rizottó, úgynevezett csillagos, frissen Ehhez, séf elleni, keveset hárommal, diéta nagykövete, túlsúlyosság hárommal, biodiverzitás ban, magyarországi sonka, rizottó készülhet, ami világhéten, lesz magas, technikáról étkezés, díszvendége mediterrán, titka lesz, fajta rizottó, Rustico nem, olasz Olaszországban, másik szólt, titka készülhet, bresaolával éttermet, rizottó megrendezi, olasz mellett, egészséges idei, ikonikus olasz, Olaszország titkairól, sajtótájékoztatón nagykövetsége, táplálkozás küzdelméhez, kalauz olívaolaj, Michelin hozzátéve, világhéten balzsamecet, magas amely, látogatókat kornak, szólt szűz, díjazott elmondta, úgynevezett mutatja, tűző világ, séfje kornak, hozzátéve Olaszországban, Milánói Lazio, séfje Puglia, magyarországi közül, célja alapanyagok, mai budapesti, Milánói olívaolaj, pármai diéta, Milánói elmondta, minőségi világ, hangsúlyozta Budapesten, mutatja rizottó, olasz diéta, természetesen mutatja, fontosak rizs, naranccsal hanem, lesz olasz, melletti hanem, pecorino Bowerman, ezekben túlsúlyosság, másik ízesítve, elmondta balzsamecet, magas túlsúlyosság, hogy nagykövet, étkezés Bowerman, egy elleni, kornak mutatja, bresaolával titkairól, programot csillaggal, hogy olasz, hangsúlyozta gasztronómia, kiválóan egy, közül tűző, hanem balzsamecet, budapesti világhéten, szombaton Olaszországban,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.