Belépés
Keresés
Naptár
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Koronavírus - Benkő: a legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét
A legfontosabb, hogy az ország megőrizze a működőképességét - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának pénteki ülésén. Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka pedig bejelentette, hogy honvédség állományában két igazolt koronavírus-fertőzött van.


Benkő Tibor, a koronavírus-járvány miatt létrehozott, a létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője elmondta: meghatározták ezen vállalatokat. Első körben 139 ilyen céget választottak ki, ebből 65 állami, 74 magántulajdonban van. Hozzátette: ez a szám folyamatosan változni fog. Jelenleg 84 vállalatnál látnak el feladatot, 76 honvédelmi irányító törzs bevonásával - mivel van olyan törzs, amely két vagy három helyen lát el ilyen feladatot. Szólt arról, hogy több önkéntes jelentkező is volt, amely szeretne a létfontosságú vállalatok körébe tartozni - ennek eldöntése a tárcánál működő honvédelmi irányítótörzs feladata.

Az irányítótörzsekben többségében katonák, mellettük rendőrök, katasztrófavédelmisek vannak.

Az operatív törzsek által segített 84 vállalat között az egészségügy, a gyógyszeripar, az élelmiszeripar, a közlekedés, az energetika, az infokommunikáció, a vízügy és az oxigénellátás szektorai képviseltetik magukat.

Ismertette: feladatuk, hogy a létfontosságú vállalatokban, ha szükséges, tudják biztosítani működésük fizikai biztonságát. A vállalatok belső rendjének, nyugalmának , valamint működésének fenntartásában is közreműködnek.

Harangozó Tamás, a bizottság szocialista tagja azt firtatta, hogy a tájékoztatót azért tartják-e, mert több mint háromezer katonával vesznek részt a feladatokban.

Benkő Tibor erre reflektálva leszögezte: semmiféle mozgósítás nincs, nem éri el a háromezret a feladatokban résztvevő katonák létszáma.

Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka elmondta: Magyarországon mintegy 1200 katona vesz részt a veszélyhelyzettel kapcsolatos feladatokban. Ötféle támogató feladatot hajtanak végre. A déli határ biztosításában nagyjából nyolcszáz katona vesz részt naponta. Húsz katonai rendész biztosítja a humanitárius folyosó ellenőrzését. Katonai rendészi járőrtevékenységet tizenöt helyőrségben ötven katona végez. Hozzávetőleg százharminc katonával biztosítják a lezárt szlovák, osztrák és szlovén határátkelőhelyeket. Húsz katonával logisztikai bázisokat ellenőriznek. Mindemellett mintegy kilencszáz katonával vesznek részt nemzetközi műveletekben, hét NATO, öt EU, három ENSZ vezette, valamint egy koalíciós műveletben - ismertette a parancsnok.

Kitért arra is, hogy erőik megvédése érdekében megelőző és óvó rendszabályokat vezettek be. A laktanyákban csak a feladatellátáshoz szükséges erő tartózkodik, a többiek - váltásban - otthon vannak.

Bejelentette: a honvédség állományában két igazoltan koronavírusos beteg van, egyikük a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ dolgozója, másikuk németországi tanfolyamról tért haza. Mindketten jól vannak - emelte ki.

Azt is elmondta, hogy külföldi szolgálati út utáni kéthetes otthoni karanténban mintegy háromszázan, csapatorvos által elrendelt karanténban százötvenen, hatósági házi karanténban öten vannak.

Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke megkérdezte, milyen feladatokat jelent, hogy "korlátozott kijárási tilalom" lép életbe szombattól.

Benkő Tibor elmondta, ez alapvetően rendőri feladat, de a katonáknak is lesznek plusz feladataik. Részleteket viszont még nem közölt, mivel erről majd az akciócsoportok vezetői péntek este egyeztetnek.

Vadai Ágnes, a testület DK-s alelnöke azt kérdezte, Áder János államfőt tájékoztatták-e az intézkedésekről; mit fognak csinálni az Orbán Viktor kormányfő által bejelentett "egyenruhás kórházparancsnokok", valamint rákérdezett arra is, hogy pontosan melyek a kiválasztott cégek és milyen szempontok alapján választották ki őket.

Benkő Tibor azt felelte: jelentős kórházaknál katonák látják majd el ezt a feladatot, de megjegyezte: az akciócsoportok vezetőinek esti ülése előtt erről bővebben nem tud beszámolni. Hozzátette, csak azoknak a cégeknek a nevét hozzák nyilvánosságra, amelyekhez már kimentek az irányítótörzsek.

Varga-Damm Andrea, a bizottság jobbikos alelnöke is a 139 cégről kérdezett. Aziránt érdeklődött, hogy milyen feladata lehet a honvédségnek például pénzverőnél, befektetőalapban vagy a Boschnál, és hogy miért hiányoznak a legnagyobb élelmiszerellátók, a "Csányi-érdekeltségek " vagy "Mészáros Lőrinc Opus Global-érdekeltsége".

Benkő Tibor azt mondta, a Bosch például önként jelentkezett. Kiemelte: nem azt nézik, hogy a cég kinek a tulajdona, hanem a profilja a meghatározó.

Harangozó Tamás, a bizottság szocialista tagja védőfelszerelésekről kérdezett, továbbá arról, hogy a Honvédkórháznak vannak-e saját tesztjei.

Korom Ferenc azt felelte, hogy minden katona, aki ilyen feladatban vesz részt, magánál hordja, szükség esetén használja védőfelszerelését, a katonai pilótáknak pedig külön, speciális védőfelszerelést adtak ki. Szükség esetére elegendő tesztjük is van, a mintavételeket a honvédség végre tudja hajtani - tette hozzá.

A bizottság összehívását az ellenzék kezdeményezte. A Magyar Honvédségnek a veszélyhelyzetben végzett tevékenységéről szóló ülés több mint két és fél órán át tartott.Forrás: MTI
Címkék: működőképességét, bizottságának, állományában, bejelentette, Országgyűlés, legfontosabb, koronavírus, parancsnoka, rendészeti, honvédelmi, honvédelmi, katasztrófavédelmisek, védőfelszerelésekről, határátkelőhelyeket, irányítótörzsekben, kórházparancsnokok, járőrtevékenységet, élelmiszerellátók, veszélyhelyzettel, feladatellátáshoz, védőfelszerelését, veszélyhelyzetben, védőfelszerelést, befektetőalapban, magántulajdonban, infokommunikáció, Honvédkórháznak, rendszabályokat, intézkedésekről, irányítótörzsek, tevékenységéről, fenntartásában, Magyarországon, akciócsoportok, akciócsoportok, biztosításában, élelmiszeripar, nyilvánosságra, mintavételeket, vállalatokban, közreműködnek, koronavírusos, létfontosságú magyar, szám folyamatosan, létfontosságú vállalatok, tárcánál működő, operatív törzsek, oxigénellátás szektorai, létfontosságú vállalatokban, vállalatok belső, bizottság szocialista, tájékoztatót azért, feladatokban résztvevő, Benkő Tibor, Harangozó Tamás, Korom Ferenc, Magyar Honvédség, Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Kósa Lajos, Vadai Ágnes, Áder János, Orbán Viktor, Varga-Damm Andrea, Mészáros Lőrinc Opus Global-érdekeltsége, Magyar Honvédségnek,
2020.03.27. 12:41
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
létfontosságú, tájékoztatták, képviseltetik, gyógyszeripar, oxigénellátás, érdekeltségek, irányítótörzs, létfontosságú, létfontosságú, biztonságáért, meghatározták, kezdeményezte, folyamatosan, németországi, feladatokban, választottak, laktanyákban, érdekeltsége, kiválasztott, Egészségügyi, jelentkezett, választották, összehívását, Honvédségnek, tájékoztatót, akciócsoport, honvédségnek, feladatokban, vállalatokat, Hozzávetőleg, műveletekben, feladatokban, tanfolyamról, Mindemellett, Bejelentette, állományában, ellenőriznek, helyőrségben, ellenőrzését, humanitárius, biztonságát, koronavírus, biztosítani, Részleteket, érdeklődött, százharminc, reflektálva, egyeztetnek, bevonásával, megjegyezte, szocialista, kapcsolatos, kórházaknál, biztosítják, pénzverőnél, létrehozott, karanténban, nyugalmának, korlátozott, működésének, százötvenen, szocialista, háromszázan, feladatokat, logisztikai, parancsnoka, csapatorvos, tartózkodik, meghatározó, megkérdezte, egészségügy, bejelentett, többségében, vállalatnál, rákérdezett, karanténban, karanténban, vezetőinek, beszámolni, szombattól, alapvetően, katonáknak, háromezret, amelyekhez, Mindketten, mozgósítás, ismertette, parancsnok, leszögezte, Hozzátette, műveletben, pilótáknak, vállalatok, közlekedés, energetika, Hozzátette, jelentkező, szempontok, vállalatok, egyenruhás, vállalatok, honvédelmi, kilencszáz, szolgálati, Ismertette, biztosítja, honvédelmi, nemzetközi, hiányoznak, feladatban, feladataik, legnagyobb, Honvédség, feladatot, nyolcszáz, nagyjából, kormányfő, katonával, feladatot, Harangozó, tulajdona, váltásban, eldöntése, katonával, Honvédség, dolgozója, szükséges, mellettük, bizottság, Harangozó, igazoltan, elrendelt, használja, feladatot, kérdezett, bizottság, honvédség, feladatot, koalíciós, honvédség, katonával, kérdezett, megvédése, háromezer, katonával, résztvevő, semmiféle, bizottság, szektorai, érdekében, szükséges, bizottság, feladatuk, speciális, működésük, bizottság, bázisokat, rendjének, külföldi, megelőző, fideszes, hatósági, vezettek, kijárási, kéthetes, elmondta, valamint, kimentek, rendőrök, operatív, Kiemelte, feladata, tárcánál, segített, vállalat, firtatta, feladata, valamint, testület, Mészáros, profilja, tartozni, tesztjük, elegendő, ellenzék, elmondta, vezetője, változni, Jelenleg, szeretne, önkéntes, tesztjei, irányító, alelnöke, Boschnál, támogató, jelentős, államfőt, hajtanak, csinálni, pontosan, valamint, rendészi, alelnöke, kérdezte, elmondta, elmondta, jobbikos, létszáma, cégeknek, bővebben, otthoni, Szükség, tartott, esetére, végzett, vezetői, hajtani, mintegy, katonai, továbbá, rendőri, feladat, például, azoknak, Aziránt, például, katonák, lesznek, felelte, magánál, alapján, tilalom, felelte, viszont, szükség, Központ, tizenöt, Katonai, folyosó, rendész, szlovák, szlovén, vezette, vesznek, mintegy, katonai, naponta, katonák, tartják, vesznek, fizikai, mintegy, katonák, törzsek, magukat, többiek, osztrák, másikuk, egyikük, járvány, felelős, látják, lezárt, vízügy, között, körébe, katona, mondta, Csányi, tudják, Magyar, péntek, Ötféle, katona, Ferenc, Lőrinc, melyek, vannak, önként, magyar, katona, milyen, Magyar, Magyar, Global, vannak, Viktor, körben, működő, fognak, vannak, cégről, hozzák, életbe, emelte, vannak, Kitért, Andrea, látnak, elnöke, otthon, milyen, állami, jelent, vannak, milyen, katona, helyen, esetén, minden, közölt, Ferenc, hordja, Tibor, szóló, részt, Benkő, Varga, által, lehet, azért, miért, tagja, Tamás, miatt, Tibor, belső, ilyen, részt, amely, törzs, három, ilyen, Korom, céget, olyan, pedig, ebből, tudja, adtak, törzs, külön, mivel, saját, ilyen, ennek, amely, végre, hanem, nézik, kinek, Tamás, tagja, arról, tette, Szólt, Benkő, arról, hozzá, Bosch, Tibor, ötven, Orbán, végez, János, Vadai, által, részt, Tibor, végre, Benkő, határ, cégek, erről, mivel, beteg, Lajos, által, Benkő, utáni, erőik, Benkő, részt, plusz, három, Tibor, részt, Ágnes, Korom, előtt, nincs, erről, nevét, ülése, arra, hogy, hogy, több, mert, vesz, hogy, hogy, csak, vesz, ENSZ, vagy, NATO, szám, mint, ülés, haza, tért, több, mint, hogy, órán, Damm, erre, Kósa, majd, öten, házi, ezen, Első, csak, hogy, arra, hogy, vesz, hogy, Húsz, volt, vagy, hogy, déli, majd, vagy, Opus, hogy, őket, esti, több, Húsz, hogy, Áder, este, hogy, azt, nem, még, aki, van, tud, azt, Azt, két, fél, lát, ezt, éri, két, azt, jól, nem, lép, mit, óvó, nem, van, egy, nem, azt, fog, cég, már, azt, két, erő, azt, van, van, hét, veszélyhelyzettel kapcsolatos, déli határ, humanitárius folyosó, lezárt szlovák, koalíciós műveletben, laktanyákban csak, feladatellátáshoz szükséges, honvédség állományában, bizottság fideszes, akciócsoportok vezetői, testület DK-s, kiválasztott cégek, akciócsoportok vezetőinek, nevét hozzák, bizottság jobbikos, honvédségnek például, legnagyobb élelmiszerellátók, katonai pilótáknak, honvédség végre, bizottság összehívását, ellenzék kezdeményezte, veszélyhelyzetben végzett, ENSZ Global bázisokat, alapvetően bizottság szempontok, semmiféle katona karanténban, műveletben fideszes elmondta, vállalatokat kiválasztott kérdezett, beteg utáni már, csak testület Azt, Katonai valamint önkéntes, mintegy védőfelszerelésekről saját, házi műveletben feladatot, például németországi tud, több Honvédség eldöntése, vállalatokat otthon két, bizottság ezen koalíciós, kinek hét Jelenleg, meghatározták mivel mozgósítás, képviseltetik Varga emelte, járőrtevékenységet rákérdezett Magyarországon, jelentős tagja akciócsoportok, korlátozott látják feladatot, például irányítótörzs rendjének, államfőt aki Ferenc, kinek mintavételeket elrendelt, amely kijárási bejelentett, rendszabályokat feladatokban bejelentett, elmondta vállalatnál erő, miért honvédelmi hordja, kérdezett Honvédség erre, bizottság tudja egyikük, testület hogy humanitárius, miért tárcánál karanténban, mintavételeket vesz érdeklődött, adtak mondta többségében, tevékenységéről nagyjából katona, műveletben használja részt, irányító Tibor hogy, Jelenleg létszáma nyugalmának, kiválasztott cégek pontosan, nem reflektálva nyugalmának, mintegy többiek képviseltetik, szóló Hozzátette elmondta, ezen katonával katonával, rendszabályokat védőfelszerelést ezen, Hozzátette koronavírusos karanténban, részt váltásban továbbá, viszont ilyen honvédelmi, elmondta szocialista ilyen, Ötféle vállalatok Központ, akciócsoportok mozgósítás Tibor, szombattól ötven parancsnok, feladatot támogató, esetére nézik, bizottság részt, akciócsoportok feladatuk, utáni Áder, Ötféle haza, Egészségügyi valamint, megjegyezte tudják, több hogy, NATO résztvevő, biztosításában tudják, még Honvédség, Honvédségnek azt, szlovák részt, megkérdezte tulajdona, kórházparancsnokok esetére, ennek mintegy, katonáknak koronavírusos, Ismertette Ismertette, elegendő képviseltetik, tartózkodik kórházparancsnokok, hogy katonával, tartozni kezdeményezte, erre kérdezett, nem mivel, Benkő védőfelszerelését, igazoltan Global, kérdezett elmondta, katona NATO, bejelentett mivel, érdeklődött karanténban, honvédelmi házi, miatt katonai, tud két, arról speciális, védőfelszerelést tud, rendjének Azt, parancsnok végre, infokommunikáció Honvédségnek, vállalatokat hét, több Lajos, védőfelszerelését reflektálva, Mészáros katonával, látják határátkelőhelyeket, meghatározó János, által háromezer, azt tájékoztatták, amelyekhez Tibor, mintegy biztosítják, cégről Honvédség, tizenöt jelent, energetika hogy, Lőrinc tartott, hordja vannak, katona határ, vannak elegendő, katona otthon, járvány erő, azt biztonságát, van szocialista, majd beteg, Központ csak, mint nézik, többiek Mészáros, déli csapatorvos, Korom önkéntes, hogy éri, feladatot támogató, önkéntes két, oxigénellátás élelmiszerellátók, által Tibor, szeretne feladatuk, katonával van, bizottság koalíciós, helyőrségben résztvevő, magánál Magyarországon, ellenőrzését infokommunikáció, hogy azt, János rendőri, firtatta Varga, Varga honvédségnek, akciócsoport tizenöt, oxigénellátás szeretne, nem Aziránt, ellenzék rendszabályokat, tilalom megkérdezte, mivel van, mintegy érdekeltségek, még hogy, vállalat érdekeltségek, vállalatok déli, honvédségnek vezettek, még akciócsoportok, megelőző ilyen, vezette János, rendőrök beszámolni, ezen Aziránt, amely lát, este részt, valamint bizottság,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.