Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 10. rész (honvédelmi törvények)
A kormánypártok támogatták, míg az ellenzék élesen bírálta a honvédelmi törvények módosítását, amelyet kedden délután vitatott meg az Országgyűlés.


KDNP: gyorsan változó világban kell megőrizni a biztonságot

Simicskó István, a kisebbik kormánypárt vezérszónoka szintén arról beszélt, hogy rendkívül fontos törvénymódosító csomag került a parlament elé.

Megjegyezte: abban talán mindenki részéről egyetértés van, hogy ütőképes Magyar Honvédségre van szüksége Magyarországnak. Ez az alapja a biztonság garantálásának. Az, hogy ez mekkora legyen, milyen eszközökkel szereljék fel, lehet vita tárgya - fűzte hozzá, kiemelve: ez a javaslat most nem erről szól.

Az előterjesztés a biztonságról szól, ami állandó értéket jelent mindenki számára - rögzítette a korábbi honvédelmi miniszter.

Simicskó István azt mondta, a biztonságot egy rendkívül gyorsan változó világban kell megőrizni, ami a 21. század nagy kihívása a mindenkori honvédség és minden nemzet számára.

Kifejtette: a javaslat 27 törvénymódosítást tartalmaz, kitér többi között az állami vagyonról szóló törvényre, és a nemzetbiztonsági szolgálatokról szóló jogszabályra is. Hozzátette: a kormányzat törekvése az egységes rendszerek kialakítása, ez érhető tetten a mostani javaslatban is. Kiemelte a polgári felkészüléssel összefüggő feladatok hatékonyabb koordinálását, és jó gondolatnak tartotta a megyei védelmi bizottságoknál az általános elnökhelyettesi feladatkört, valamint a civil polgármesterek mellé védelmi referenst helyezését.

Jelezte: a KDNP támogatja a javaslatot.

MSZP: presztízsveszteség a honvédségi cégek elvétele a szaktárcától

"Az Úristen kegyelmezzen a magyar honvédségnek" - kezdte felszólalását Harangozó Tamás (MSZP), szégyennek nevezve, hogy az államtitkár expozéjában "egy rohadt szót nem mond" a javaslatról.

Végre megjött a kormány esze, és elkezd költeni a honvédségre - jelentette ki, hangsúlyozva: évtizedekre jelölik most ki a honvédség jövőjét. Épp ezért szégyennek nevezte, hogy sajtóhírekből kell megtudnia a honvédelmi bizottságnak a honvédségi eszközbeszerzéseket.

Jelentős presztízsveszteségnek ítélte, hogy a honvédelmi cégeket egy beszerzés közepette elveszik a honvédelmi tárcától. Szerinte a vagyonkezeléssel foglalkozó tárca nélküli miniszternek nincs szaktudása a kérdésben. Emiatt nem fogják támogatni a javaslatot - szögezte le.

Annak van realitása, hogy a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat eszközeit bővítsék - fogalmazott, kétségeinek adott azonban hangot azzal kapcsolatban, hogy azokat csak majd a megfelelő célra használják.

Az önkormányzatok mellett működő honvédelmi referenseket ki ellenőrzi és finanszírozza? - kérdezte.

Nem vitatható cél a nyilvántartások készítése - mondta, bár kétségének adott hangot, hogy ezt a megfelelő célra használják majd fel.

Hiányolta a törvényjavaslatból a további béremelést, mert szerinte a korábbi mára már nem elegendő. Kaotikusnak nevezte a túlórák rendszerét.

A létszámstop érinti a honvédséget? - tette fel a kérdést.

DK: "a honvédség az új stadion"

Vadai Ágnes (DK) azt mondta: eddig csak ígérgettek a honvédség fejlesztéséről, most azonban "a magyar honvédség az új stadion". Az eszközbeszerzésnek szerinte nincs köze a honvédség fejlesztéséhez.

Kijelentette: egyetlen ország sem engedhet meg magának ilyen típusú beszerzést, azt, hogy egyszerre szerez be mindent a hadsereg számára.

Bírálta, hogy az összes beszerzést titokban hajtják végre.

Úgy fogalmazott: még intenzívebb lesz a lopás a beszerzéshez kapcsolódóan amiatt, hogy azt az állami vagyont felügyelő miniszter végzi.

Azt is mondta: az embereket belekényszerítették az önkéntes tartalékos rendszerbe. Bírálta azt is, hogy a magyar honvédség létszáma legfeljebb nyolcezer fő.

A kiberhadviselésről is szólt: ezen a területen végre a honvédelmi vezetés kezdi megérteni a kor kihívásait. Fontosnak nevezte, hogy a honvédség rendelkezzen ezzel a képességgel. De előfordulhat, hogy olyan emberek végzik majd a feladatot, akik nem értik a honvédség nyelvét.

LMP: "pénzcsapnak" használják a honvédséget

Demeter Márta (LMP) úgy ítélte meg: brutális létszámhiány van a honvédségnél, ezért van szükség a módosításokra.

Az eszközvásárlásról kijelentette: a beszerzendő tárgyak jó része nem is katonai, hanem civil eszköz. Szerinte pénzcsapnak használják a honvédséget, amit felelőtlenségnek nevezett.

Azt mondta: 1400 milliárd forintot teljes vaktában költenek el, és arról nem hajlandók tájékoztatást adni.

A legaggasztóbbnak a nyilvántartások kérdését nevezte, ami szerinte felvetheti az újbóli sorkatonaság veszélyét. Hiányolta a magyarázatot arra: miért kellene új nyilvántartásokat létrehozni.

Fontosnak ítélte, hogy a honvédkórházból ne kerüljenek ki személyes adatok.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kormánypártiak rendre valamilyen regionális konfliktust vetnek fel. Tudnak valamit? - tette fel a kérdést.

Szerinte nem lesz nagy változás az által, hogy a HM cégei elkerülnek a honvédelmi tárcától, a beszerzések eddig sem voltak szakmaiak vagy átláthatóak.

A kiberbiztonsági stratégiára kérdezett rá. Mint mondta, 2013-ban elfogadták azt, de máig nem látható, mennyi forrást rendelnek hozzá.

Mindent elkövetnek azért, hogy ne lehessen ellenőrizni sem a honvédség működését, sem a kormányzat azzal kapcsolatos tevékenységét - jelentette ki. A javaslat újragondolását szorgalmazta.Forrás: MTI
Címkék: kormánypártok, Országgyűlés, módosítását, támogatták, honvédelmi, törvények, vitatott, ellenzék, délután, amelyet, bírálta, presztízsveszteségnek, belekényszerítették, eszközbeszerzéseket, kiberhadviselésről, presztízsveszteség, törvényjavaslatból, eszközbeszerzésnek, eszközvásárlásról, törvénymódosítást, nyilvántartásokat, legaggasztóbbnak, nemzetbiztonsági, Nemzetbiztonsági, vagyonkezeléssel, felelőtlenségnek, honvédkórházból, kiberbiztonsági, Magyarországnak, elnökhelyettesi, nyilvántartások, nyilvántartások, törvénymódosító, polgármesterek, fejlesztéséhez, önkormányzatok, újragondolását, szolgálatokról, fejlesztéséről, bizottságoknál, kormánypártiak, felkészüléssel, biztonságot Simicskó, kisebbik kormánypárt, biztonság garantálásának, javaslat most, biztonságról szól, korábbi honvédelmi, rendkívül gyorsan, mindenkori honvédség, állami vagyonról, nemzetbiztonsági szolgálatokról, kormányzat törekvése, Simicskó István, Magyar Honvédségre, Harangozó Tamás, Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, Vadai Ágnes, Demeter Márta,
2019.11.19. 18:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
garantálásának, sajtóhírekből, koordinálását, módosításokra, tevékenységét, előterjesztés, tájékoztatást, finanszírozza, felszólalását, rendelkezzen, miniszternek, előfordulhat, Kijelentette, referenseket, beszerzéshez, kapcsolatban, biztonságról, kapcsolódóan, szaktárcától, szorgalmazta, vezérszónoka, jogszabályra, sorkatonaság, bizottságnak, kegyelmezzen, kijelentette, honvédségnek, létszámhiány, honvédségnél, hangsúlyozva, magyarázatot, javaslatról, javaslatban, államtitkár, Kaotikusnak, hatékonyabb, honvédségre, expozéjában, létszámstop, feladatkört, gondolatnak, fogalmazott, kétségeinek, évtizedekre, kialakítása, fogalmazott, honvédséget, honvédséget, Honvédségre, beszerzendő, eszközökkel, pénzcsapnak, honvédséget, Megjegyezte, konfliktust, ellenőrizni, biztonságot, kapcsolatos, kormánypárt, stratégiára, beszerzések, átláthatóak, képességgel, pénzcsapnak, intenzívebb, biztonságot, honvédelmi, beszerzést, beszerzést, szégyennek, valamilyen, helyezését, elkerülnek, kétségének, regionális, elfogadták, rendszerét, jelentette, javaslatot, honvédségi, kormányzat, ígérgettek, elkövetnek, béremelést, honvédelmi, kerüljenek, használják, honvédelmi, legfeljebb, honvédelmi, honvédelmi, kihívásait, foglalkozó, javaslatot, rendszerbe, honvédségi, felvetheti, létrehozni, jelentette, szégyennek, használják, tartalékos, használják, honvédelmi, szaktudása, használják, mindenkori, összefüggő, honvédelmi, rendszerek, Kifejtette, Hozzátette, kormányzat, rögzítette, egyetértés, Fontosnak, megfelelő, eszközeit, Szolgálat, honvédség, honvédség, megérteni, parlament, készítése, vitatható, ellenőrzi, realitása, támogatni, vagyonról, feladatot, honvédség, kérdezett, beszerzés, közepette, rendkívül, kérdésben, tartalmaz, szakmaiak, megőrizni, figyelmet, egyszerre, szereljék, miniszter, honvédség, referenst, nyolcezer, embereket, miniszter, felügyelő, biztonság, hajlandók, honvédség, törvényre, Fontosnak, Hiányolta, személyes, rendkívül, Hiányolta, honvédség, veszélyét, területen, honvédség, honvédség, megfelelő, honvédség, működését, általános, feladatok, támogatja, rendelnek, honvédség, törekvése, Harangozó, megtudnia, megőrizni, részéről, kérdezte, elegendő, Szerinte, kihívása, létszáma, Kiemelte, lehessen, mindenki, önkéntes, világban, szerinte, Felhívta, kisebbik, ütőképes, vaktában, költenek, engedhet, tartotta, forintot, milliárd, hadsereg, titokban, egyetlen, Simicskó, mindenki, szerinte, valamint, kérdését, szerinte, nevezett, Simicskó, szüksége, Jelentős, elvétele, javaslat, Szerinte, tárcától, elveszik, brutális, bővítsék, tárcától, szögezte, javaslat, egységes, javaslat, kiemelve, világban, változás, Szerinte, védelmi, Demeter, nevezte, számára, nevezte, nevezve, forrást, gyorsan, kellene, kérdést, polgári, stadion, Jelezte, Bírálta, azonban, szintén, korábbi, magának, látható, hajtják, nyelvét, emberek, beszélt, mindent, cégeket, stadion, számára, kérdést, nélküli, védelmi, mekkora, kormány, állandó, Mindent, megjött, vezetés, gyorsan, értéket, Bírálta, katonai, mellett, mostani, tárgyak, valamit, szükség, költeni, változó, azonban, nevezte, vagyont, változó, nevezte, Katonai, korábbi, jövőjét, jelölik, további, Úristen, számára, túlórák, milyen, magyar, állami, amiatt, legyen, végzik, összes, mondta, eszköz, tárgya, ítélte, magyar, jelent, alapja, mondta, megyei, újbóli, tetten, működő, érhető, azokat, minden, század, Tudnak, mondta, került, vetnek, szerez, hangot, nemzet, között, állami, ítélte, mondta, mennyi, voltak, csomag, fontos, fogják, Emiatt, rendre, elkezd, érinti, rohadt, István, István, hangot, mondta, mondta, magyar, Magyar, ország, teljes, ítélte, típusú, adatok, kezdte, arról, Márta, eddig, fűzte, hozzá, azzal, arról, lehet, része, civil, értik, abban, hanem, talán, azért, miért, cégei, ezért, által, tette, hozzá, végre, célra, végzi, többi, szóló, szóló, eddig, szólt, adott, nincs, lopás, adott, azzal, ilyen, Annak, nincs, tárca, kitér, végre, ezért, Vadai, tette, olyan, civil, cégek, Tamás, célra, Ágnes, mellé, kezdi, ezzel, erről, Végre, mert, csak, lesz, majd, hogy, hogy, nagy, nagy, KDNP, majd, arra, hogy, hogy, szót, hogy, mond, esze, hogy, MSZP, KDNP, MSZP, kell, most, hogy, vagy, hogy, hogy, mára, hogy, kell, máig, Mint, hogy, kell, most, vita, hogy, szól, hogy, adni, ezen, szól, hogy, köze, csak, lesz, most, hogy, hogy, arra, akik, majd, amit, hogy, hogy, hogy, ban, azt, nem, nem, azt, ami, van, nem, egy, sem, úgy, LMP, LMP, sem, meg, van, fel, Azt, kor, nem, Épp, sem, azt, ami, elé, bár, cél, ami, azt, ezt, egy, nem, nem, fel, fel, van, fel, Nem, Azt, van, nem, még, azt, már, Úgy, azt, fel, van, nem, nem, meg, sem, egy, egységes rendszerek, mostani javaslatban, polgári felkészüléssel, megyei védelmi, általános elnökhelyettesi, civil polgármesterek, honvédségi cégek, magyar honvédségnek, államtitkár expozéjában, rohadt szót, kormány esze, honvédség jövőjét, honvédelmi bizottságnak, honvédelmi cégeket, beszerzés közepette, honvédelmi tárcától, vagyonkezeléssel foglalkozó, megfelelő célra, önkormányzatok mellett, nyilvántartások készítése, további béremelést, korábbi mára, túlórák rendszerét, létszámstop érinti, honvédség fejlesztéséről, magyar honvédség, honvédség fejlesztéséhez, hadsereg számára, összes beszerzést, beszerzéshez kapcsolódóan, állami vagyont, önkéntes tartalékos, területen végre, honvédelmi vezetés, honvédség rendelkezzen, honvédség nyelvét, honvédséget Demeter, eszközvásárlásról kijelentette, beszerzendő tárgyak, nyilvántartások kérdését, újbóli sorkatonaság, magyarázatot arra, figyelmet arra, kormánypártiak rendre, beszerzések eddig, kiberbiztonsági stratégiára, honvédség működését, kormányzat azzal, javaslat újragondolását, beszerzést lopás hogy, lesz tárgya figyelmet, kérdést bővítsék mekkora, mellé expozéjában honvédségi, kormányzat szaktárcától Bírálta, Simicskó azonban tette, mond kellene miniszter, István kell Úgy, vetnek hatékonyabb javaslatot, újbóli túlórák garantálásának, javaslat tette majd, megőrizni korábbi forintot, Tudnak finanszírozza lesz, stratégiára most törvényjavaslatból, honvédség létszámstop kegyelmezzen, sem változó érinti, eddig Kiemelte biztonságot, vagyonkezeléssel tájékoztatást egy, presztízsveszteség arról Kaotikusnak, jelentette nyolcezer lehet, feladatot cégek számára, hangsúlyozva vezérszónoka sajtóhírekből, mekkora által gondolatnak, engedhet hogy meg, egyetlen eszközeit hatékonyabb, nélküli jelentette arról, rendszerét ban szaktárcától, megfelelő meg biztonságot, honvédség kor ezen, nevezte intenzívebb rendszerét, elkerülnek Szerinte azt, mondta milyen miniszternek, végzi honvédségre nagy, ezen vezetés lehet, szól Nem azt, nem Jelezte valamilyen, teljes fűzte kapcsolódóan, cégek módosításokra nyilvántartásokat, ami hadsereg azt, arra nem feladatkört, nyilvántartásokat sorkatonaság ítélte, egy olyan rendszerét, rendelkezzen nyelvét referenst, hogy elegendő adni, állami mindenkori vagy, jövőjét tartalékos Fontosnak, kitér kor önkormányzatok, kell abban létszámhiány, köze fogják mekkora, KDNP Szerinte nevezett, fel kérdést, megjött Katonai, kellene figyelmet, olyan vagyont, MSZP kegyelmezzen, tárcától legfeljebb, Azt szolgálatokról, védelmi arra, azokat cégei, konfliktust Kiemelte, fogják javaslatot, mindenkori törekvése, tartalmaz fogalmazott, nyilvántartások hogy, fel nyelvét, készítése Azt, eszközbeszerzésnek hogy, magának azonban, Honvédségre parlament, felszólalását már, elegendő kérdést, honvédségi megfelelő, korábbi Magyar, intenzívebb honvédségi, ütőképes biztonság, mondta finanszírozza, megjött kell, javaslat máig, meg forrást, eddig fel, kiberhadviselésről van, hogy nyilvántartásokat, hogy Felhívta, mindent fel, adatok amiatt, bár Kijelentette, honvédségre pénzcsapnak, Simicskó fűzte, kell tetten, azt használják, nem látható, egyszerre Jelezte, támogatja ezért, veszélyét működését, honvédelmi felkészüléssel, embereket kormányzat, önkormányzatok kihívásait, megérteni hogy, mondta hogy, MSZP referenst, világban civil, Felhívta kérdést, fel kell, javaslatot végre, világban kialakítása, nyilvántartásokat mindenki, mennyi hajlandók, fel vagyonkezeléssel, létszámhiány készítése, Szerinte feladatok, Fontosnak talán, vetnek elegendő, bár LMP, szaktudása további, által referenseket, ami fogalmazott, vita figyelmet, Emiatt erről, beszerzések hogy, változó hangot, nyilvántartások jelölik, rendelkezzen típusú, úgy presztízsveszteség, értik honvédkórházból, támogatni honvédségnek, mindenki vetnek, hogy nyilvántartások, honvédkórházból civil, nem honvédség, megfelelő adatok, működését Fontosnak, esze kihívásait, milyen gyorsan, Nemzetbiztonsági ilyen, kérdezte számára, világban hadsereg, kormánypárt Demeter, javaslatról kapcsolatban, nevezve MSZP, javaslatról célra, nem emberek, hadsereg kitér, tárgyak Szerinte, gyorsan beszélt, végre nem, elkövetnek bizottságnak, biztonságot nyilvántartások, nyolcezer ezért, nélküli Hiányolta, védelmi sem,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.