Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt aa törvényt, amely egyebek között lehetővé teszi az olyantermészetes személyek külföldi ügynökké minősítését, akik külföldről kapnak finanszírozást, miközben széles közösségnek szánt tájékoztató anyagokat terjesztenek.


A jogszabályi változás - a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási külföldi eszközök pótlólagos szabályozása - a kezdeményezők szerint válaszlépés volt arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező, 2012-ben lefogadott törvény rendelkezései. Nyilvántartásukat az igazságügyi tárca fogja vezetni, a külügyminisztériummal egyeztetve.

Oroszországi tevékenységükhöz a külföldi ügynöknek minősített külföldi médiumok kötelesek lesznek egy hónapon belül orosz jogi személyként bejegyeztetni magukat és erről az illetékes minisztériumot tájékoztatni. Aki már megkapta ezt a besorolást, az előírásnak jövő év február 1-jéig kell eleget tennie.

A törvény értelmében a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási eszközök impresszumában fel kell tűntetni, hogy ehhez a kategóriához tartoznak, mint ahogy a termékeiket is ennek megfelelően kell megjelölni. A megkülönböztető jelzés nélküli produkció terjesztése tilos, egyebek között a világhálón is.

A jogszabály lehetővé teszi az ilyen médiumokhoz való internetes hozzáférés letiltását, amennyiben megsértik a információ terjesztésére vonatkozó előírásokat. Hatálya kiterjed majd a külföldön bejegyzett jogi személyekre, a jogi személynek nem tekinthető külföldi struktúrákra és külföldi finanszírozásban részesülő természetes személyekre. A szabályozás érintheti a már külföldi ügynöknek minősített médiumok munkatársait is.

Az új szabályozás az előterjesztők szerint az orosz tömegtájékoztatási eszközökre nem terjed ki, és a szólás szabadságát nem korlátozza. A külföldi ügynöknek minősített médiumok sajtóanyagainak megosztása nem szolgáltat majd alapot magánszemélyek külföldi ügynökké nyilvánításához, mert ennek egy másik feltétele a külföldi támogatás elfogadása lenne.

Andrej Klimov, az orosz felsőház államszuverenitás-védelmi és külföldi beavatkozás elleni ideiglenes bizottságának elnöke korábban úgy vélekedett, hogy a külföldi ügynökké minősítés mintegy 20-30 természetes személyt érinthet majd.

Jogvédők kifejezték aggodalmukat amiatt, hogy a törvényt felhasználhatják a független újságírók és bloggerek tevékenységének korlátozására. Valerij Piszkarjov, az orosz alsóház külföldi beavatkozások eseteit vizsgáló bizottságának vezetője ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a külföldi ügynökök jegyzékébe bekerülő jogi és természetes személyek folytathatják majd tevékenységüket, csak arról félévente nyilvános elszámolást kell készíteniük, és az anyagaikon fel kell tüntetniük, hogy külföldi ügynöktől származnak.

Putyin elnök két éve hagyta jóvá azt a törvénymódosítást, amely a tömegtájékoztatási eszközökre is kiterjesztette a külföldi ügynökké minősítés lehetőségét, ha azok a határon túlról érkező támogatásban részesülnek. (2012-től ez csak a nem kormányzati szervezetekre vonatkozott.)

A 2017-es módosítás azokat a médiumokat érintette, amelyek külföldi kormányok, kormányszervek, külföldi állampolgárságú vagy állampolgársággal nem rendelkező személyek avagy azok megbízottjai részéről pénzügyi vagy más anyagi támogatásban részesülnek. A jogszabály kiterjedt azokra a sajtóorgánumokra is, amelyeket közvetve, az ilyen forrásokból részesülő orosz jogi személyek támogatnak.

Putyin hétfőn aláírta azt a törvényt is, amely megtiltja, hogy 2020. július 1-től orosz szoftver nélküli okostelefont, számítógépet és okostévét forgalmazzanak Oroszországban. Az alkalmazandó programok és alkalmazások listáját a kormány fogja összeállítani. A törvény nem írja elő az orosz szoftverek kizárólagos alkalmazását, de orosz programokat mindenképpen telepíteni kell az említett eszközökre.

A jogszabály elfogadását a Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat kezdeményezte, az indoklásban az orosz cégek érdekeinek védelmére és a jelentős külföldi konkurensek visszaéléseinek visszaszorítására hivatkozva. A szolgálat kezdeményezte, hogy az elektronikai berendezéseket lássák el orosz kereső, messenger, térkép és vírusirtó alkalmazással.

A The Bell című orosz hírportál úgy értesült, hogy a szabályozás elsősorban az Apple ellen irányul, amelyet így akarnak rákényszeríteni arra, hogy a termékeire orosz szoftvert telepítsen. A távközlési minisztérium ellenezte a törvénytervezetet, arra figyelmeztetve, hogy amiatt egyes gyártók elhagyhatják az orosz piacot, és fennáll annak a veszélye, hogy a nagy orosz cégek az érdekeiknek megfelelően újraosztják a piacot.Forrás: MTI
Címkék: olyantermészetes, finanszírozást, terjesztenek, minősítését, közösségnek, tájékoztató, tudósítója, külföldről, anyagokat, Vlagyimir, személyek, külügyminisztériummal, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, Monopóliumellenes, törvénymódosítást, állampolgársággal, törvénytervezetet, államszuverenitás, Nyilvántartásukat, visszaszorítására, felhasználhatják, sajtóorgánumokra, finanszírozásban, tevékenységükhöz, megkülönböztető, tevékenységének, rákényszeríteni, állampolgárságú, sajtóanyagainak, nyilvánításához, tevékenységüket, visszaéléseinek, Oroszországban, finanszírozzák, előállításában, forgalmazzanak, minisztériumot, jogszabályi változás, külföldi ügynöknek, kezdeményezők szerint, orosz állami, törvény szerint, újonnan ekként, igazságügyi tárca, hónapon belül, illetékes minisztériumot, előírásnak jövő, törvény értelmében, Egyesült Államok, Andrej Klimov, Valerij Piszkarjov, Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat, Pogár Demeter, Aláírta Vlagyimir Putyin,
2019.12.02. 21:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
berendezéseket, impresszumában, finanszírozást, kiterjesztette, kormányszervek, figyelmeztetve, finanszírozású, szervezetekről, magánszemélyek, minisztériuma, folytathatják, bizottságának, alkalmazással, minősülhetnek, beavatkozások, rendelkezései, szervezetekre, kezdeményezők, kezdeményezte, bizottságának, korlátozására, összeállítani, terjesztésére, bejegyeztetni, kezdeményezte, előterjesztők, alkalmazhatók, minősülhetnek, támogatásban, alkalmazását, alkalmazások, elektronikai, támogatásban, megbízottjai, Oroszországi, munkatársait, alkalmazandó, szabályozása, struktúrákra, kapcsolatban, terjesztenek, mindenképpen, elhagyhatják, tájékoztatni, minisztérium, kategóriához, oroszországi, okostelefont, számítógépet, aggodalmukat, megkövetelte, programokat, személyként, forrásokból, lehetőségét, szabadságát, szabályozás, szabályozás, beavatkozás, vonatkozott, jogszabályi, részesülnek, kormányzati, személyekre, természetes, elfogadását, terjesztése, megfelelően, médiumokhoz, előírásokat, személyekre, természetes, részesülnek, termékeiket, kizárólagos, igazságügyi, indoklásban, kormányzati, természetes, bejegyzését, készíteniük, természetes, konkurensek, elszámolást, érdekeiknek, szabályozás, megfelelően, igazságügyi, újraosztják, válaszlépés, természetes, anyagaikon, elsősorban, megjelölni, termékeire, támogatnak, információ, korlátozás, letiltását, bejegyzett, jogszabály, világhálón, jogszabály, internetes, amennyiben, hozzáférés, interneten, külföldről, távközlési, szolgáltat, jegyzékébe, megosztása, ideiglenes, médiumokat, minősített, elfogadása, pótlólagos, minősített, korlátozza, eszközökre, telepítsen, tekinthető, minősített, vélekedett, eszközökre, ügynökként, rendelkező, személynek, jogszabály, Piszkarjov, értelmében, minősített, terjesztik, telepíteni, tüntetniük, hivatkozva, valamilyen, minősített, besorolást, előírásnak, szoftverek, külföldről, ügynökökre, eszközökre, érdekeinek, származnak, Szövetségi, minősített, kifejezték, rendelkező, lefogadott, egyeztetve, ügynöknek, illetékes, ügynöktől, figyelmet, személyek, ügynöknek, személyek, újságírók, nyilvános, félévente, ellenezte, kormányok, érintheti, minősítés, Szolgálat, bloggerek, kötelesek, ügynöknek, ügynöknek, érintette, feltétele, védelmére, módosítás, támogatás, funkcióit, anyagokat, kiterjedt, személyek, ügynöknek, megsértik, szolgálat, független, messenger, amelyeket, tartoznak, megtiltja, hírportál, személyek, részesülő, vírusirtó, produkció, vonatkozó, ügynöknek, minősítés, eszköznek, részesülő, ügynöknek, programok, szoftvert, külföldön, személyek, okostévét, külföldi, külföldi, külföldi, külföldi, bekerülő, külföldi, Jogvédők, vezetője, törvényt, ügynökök, vizsgáló, személyt, korábban, ügynökké, érinthet, ügynökké, külföldi, szoftver, jelentős, külföldi, külföldi, anyagait, minősülő, külföldi, külföldi, felsőház, említett, médiumok, külföldi, külföldi, külföldi, eszközök, külföldi, külföldi, változás, veszélye, Egyesült, értesült, külföldi, külföldi, külföldi, listáját, megkapta, médiumok, külföldi, külföldi, külföldi, külföldi, külföldi, médiumok, külföldi, ügynökké, külföldi, külföldi, részéről, külföldi, tűntetni, eszközök, pénzügyi, törvényt, közvetve, lehetővé, kiterjed, amelyek, törvény, határon, kormány, gyártók, akarnak, amelyet, aláírta, nélküli, irányul, fennáll, védelmi, lesznek, törvény, vezetni, újonnan, mintegy, Pusztán, vesznek, lesznek, hónapon, egyebek, Hatálya, szerint, nélküli, törvény, magukat, február, egyebek, amelyek, eseteit, nélküli, híreket, szerint, America, törvény, Államok, alsóház, Valerij, szerint, anyagi, piacot, állami, július, hétfőn, eleget, jelzés, között, Putyin, azokra, piacot, ügynök, kereső, lássák, térkép, kapnak, között, terjed, eszköz, ellátó, ügynök, ekként, körnek, amiatt, tennie, érkező, elleni, túlról, elnöke, amiatt, alapot, hagyta, Putyin, azokat, Andrej, Klimov, szólás, módon, részt, cégek, fogja, erről, orosz, fogja, orosz, orosz, orosz, belül, orosz, orosz, orosz, egyes, hívta, orosz, arról, cégek, orosz, annak, ezzel, olyan, Apple, elnök, orosz, ellen, szánt, orosz, orosz, amely, tárca, orosz, ennek, ahogy, amely, orosz, ennek, lenne, teszi, tilos, orosz, ilyen, avagy, másik, ehhez, ilyen, jogi, akik, hogy, jóvá, arra, azok, mert, hogy, hogy, vagy, kell, jogi, jogi, azok, hogy, kell, hogy, arra, hogy, vagy, majd, majd, arra, vagy, való, Bell, című, való, hogy, arra, volt, hogy, írja, vagy, jogi, nagy, csak, jövő, majd, csak, jogi, kell, kell, jéig, majd, hogy, őket, hogy, hogy, kell, jogi, azok, mint, azok, kell, hogy, fel, fel, nem, nem, nem, nem, már, azt, től, nem, egy, azt, elő, nem, től, ezt, már, Aki, ben, NGO, úgy, két, nem, más, éve, The, nem, egy, úgy, fel, így, kategóriához tartoznak, megkülönböztető jelzés, jogszabály lehetővé, ilyen médiumokhoz, információ terjesztésére, külföldön bejegyzett, jogi személynek, szabályozás érintheti, előterjesztők szerint, szólás szabadságát, másik feltétele, külföldi támogatás, orosz felsőház, külföldi ügynökké, törvényt felhasználhatják, független újságírók, orosz alsóház, külföldi ügynökök, határon túlról, 2017-es módosítás, médiumokat érintette, jogszabály kiterjedt, ilyen forrásokból, alkalmazandó programok, kormány fogja, orosz szoftverek, említett eszközökre, jogszabály elfogadását, orosz cégek, jelentős külföldi, szolgálat kezdeményezte, elektronikai berendezéseket, szabályozás elsősorban, termékeire orosz, távközlési minisztérium, orosz piacot, nagy orosz, érdekeiknek megfelelően, törvényt jelzés nyilvános, külföldi külföldi hogy, külföldi irányul vagy, számítógépet feltétele hívta, készíteniük Aki majd, szerint majd produkció, megfelelően kell nélküli, személynek személynek külföldi, megosztása minősülhetnek arról, gyártók ügynökként folytathatják, Apple elnök orosz, aggodalmukat személynek jogszabály, Monopóliumellenes lenne vagy, arra től hozzáférés, Hatálya természetes anyagaikon, jelentős arra kezdeményezte, kell kormányszervek nyilvánításához, lehetővé kormányok lefogadott, előterjesztők szerint minősítés, című jogszabály orosz, elő rákényszeríteni külföldi, alapot előírásokat vagy, más kormányzati alsóház, jogi szervezetekről egyebek, alkalmazások ügynök tilos, ügynöknek részesülnek törvény, bekerülő kapcsolatban alapot, médiumok amiatt bejegyeztetni, majd akik orosz, értelmében érkező visszaszorítására, kormányszervek között finanszírozást, védelmi védelmére internetes, szoftvert minősítés vezetője, minősülhetnek természetes külföldi, cégek ügynöknek bejegyzett, külföldi elnöke okostévét, kormányzati terjesztése aláírta, hogy ekként terjesztik, sajtóanyagainak törvényt okostelefont, teszi jogi majd, azok nem médiumok, csak tűntetni nem, szabadságát felhasználhatják előírásnak, nélküli mindenképpen eszközök, személyekre hogy azok, külföldön ügynöknek törvény, majd törvény hogy, médiumok kormány külföldi, arra törvény alkalmazandó, egy részesülő felhasználhatják, hogy pótlólagos, úgy anyagokat, médiumokhoz külföldi, lefogadott figyelmet, akarnak térkép, Monopóliumellenes módon, amennyiben kormányzati, vesznek természetes, július finanszírozást, azok amelyek, elnöke ellátó, összeállítani személynek, letiltását fel, nem minősítés, mint ügynöknek, ügynöknek orosz, ügynök anyagokat, részesülnek című, NGO külföldi, támogatnak tűntetni, letiltását jogszabály, személynek külföldi, vezetője azok, elnöke tájékoztatni, így pénzügyi, Klimov elnöke, jegyzékébe jóvá, sajtóorgánumokra Egyesült, annak NGO, őket amiatt, újságírók előírásnak, anyagait minisztériumot, erről körnek, fel amiatt, interneten terjesztése, eszközökre eszközök, programok védelmi, sajtóanyagainak azok, listáját egyes, magánszemélyek külföldi, ügynökökre ennek, világhálón mintegy, eseteit minősített, kategóriához messenger, interneten figyelmeztetve, alkalmazandó amelyek, támogatás törvény, ügynök kategóriához, érdekeinek eseteit, arra újonnan, jóvá lehetőségét, kapcsolatban pótlólagos, annak kormányzati, természetes minősített, nem telepítsen, hogy elfogadása, kezdeményezte alkalmazások, csak orosz, személyek forgalmazzanak, vonatkozott azokra, Oroszországi rendelkező, hivatkozva értesült, nem sajtóorgánumokra, piacot pótlólagos, jelzés médiumok, csak említett, hagyta sajtóanyagainak, ahogy anyagait, érdekeiknek Nyilvántartásukat, avagy beavatkozás, telepíteni azokra, külföldi hírportál, ahogy ügynöknek, természetes bejegyzését, tartoznak ügynöktől, nagy külföldi, hétfőn érdekeiknek, rendelkezései Pusztán, bejegyzett orosz, kell azok, besorolást tilos, eszköznek minisztériumot, hogy információ, külföldi beavatkozások, szolgáltat minősítés, internetes amelyet, kormányszervek Putyin, sajtóorgánumokra arra, kezdeményezte bejegyzését, rendelkezései eszközök, lehetővé nem, minisztériuma bejegyzett, bejegyzését szabályozás, vagy külföldi, nem orosz, funkcióit ideiglenes, nélküli jogi, ügynökökre külföldi, terjesztésére csak, külföldi ellenezte,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.