Belépés
Keresés
Naptár
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Putyin aláírta a törvényt, amely alapján magánszemélyek is külföldi ügynöknek minősíthetők
Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök azt aa törvényt, amely egyebek között lehetővé teszi az olyantermészetes személyek külföldi ügynökké minősítését, akik külföldről kapnak finanszírozást, miközben széles közösségnek szánt tájékoztató anyagokat terjesztenek.


A jogszabályi változás - a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási külföldi eszközök pótlólagos szabályozása - a kezdeményezők szerint válaszlépés volt arra, hogy az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma megkövetelte az orosz állami finanszírozású RT America külföldi ügynökként való bejegyzését.

A törvény szerint külföldi ügynök funkcióit ellátó külföldi tömegtájékoztatási eszköznek minősülhetnek olyan természetes személyek, akik korlátozás nélküli körnek szánt híreket vagy anyagokat terjesztenek, egyebek között az interneten is, és külföldről kapnak finanszírozást. Pusztán külföldi ügynöknek minősülhetnek azok a természetes és oroszországi jogi személyek, amelyek külföldi ügynöknek minősülő tömegtájékoztatási eszköz anyagait terjesztik vagy részt is vesznek azok előállításában, és valamilyen módon külföldről finanszírozzák őket.

Az újonnan ekként minősített külföldi ügynökökre alkalmazhatók lesznek a "külföldi ügynök nem kormányzati szervezetekről" (NGO) rendelkező, 2012-ben lefogadott törvény rendelkezései. Nyilvántartásukat az igazságügyi tárca fogja vezetni, a külügyminisztériummal egyeztetve.

Oroszországi tevékenységükhöz a külföldi ügynöknek minősített külföldi médiumok kötelesek lesznek egy hónapon belül orosz jogi személyként bejegyeztetni magukat és erről az illetékes minisztériumot tájékoztatni. Aki már megkapta ezt a besorolást, az előírásnak jövő év február 1-jéig kell eleget tennie.

A törvény értelmében a külföldi ügynöknek minősített tömegtájékoztatási eszközök impresszumában fel kell tűntetni, hogy ehhez a kategóriához tartoznak, mint ahogy a termékeiket is ennek megfelelően kell megjelölni. A megkülönböztető jelzés nélküli produkció terjesztése tilos, egyebek között a világhálón is.

A jogszabály lehetővé teszi az ilyen médiumokhoz való internetes hozzáférés letiltását, amennyiben megsértik a információ terjesztésére vonatkozó előírásokat. Hatálya kiterjed majd a külföldön bejegyzett jogi személyekre, a jogi személynek nem tekinthető külföldi struktúrákra és külföldi finanszírozásban részesülő természetes személyekre. A szabályozás érintheti a már külföldi ügynöknek minősített médiumok munkatársait is.

Az új szabályozás az előterjesztők szerint az orosz tömegtájékoztatási eszközökre nem terjed ki, és a szólás szabadságát nem korlátozza. A külföldi ügynöknek minősített médiumok sajtóanyagainak megosztása nem szolgáltat majd alapot magánszemélyek külföldi ügynökké nyilvánításához, mert ennek egy másik feltétele a külföldi támogatás elfogadása lenne.

Andrej Klimov, az orosz felsőház államszuverenitás-védelmi és külföldi beavatkozás elleni ideiglenes bizottságának elnöke korábban úgy vélekedett, hogy a külföldi ügynökké minősítés mintegy 20-30 természetes személyt érinthet majd.

Jogvédők kifejezték aggodalmukat amiatt, hogy a törvényt felhasználhatják a független újságírók és bloggerek tevékenységének korlátozására. Valerij Piszkarjov, az orosz alsóház külföldi beavatkozások eseteit vizsgáló bizottságának vezetője ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a külföldi ügynökök jegyzékébe bekerülő jogi és természetes személyek folytathatják majd tevékenységüket, csak arról félévente nyilvános elszámolást kell készíteniük, és az anyagaikon fel kell tüntetniük, hogy külföldi ügynöktől származnak.

Putyin elnök két éve hagyta jóvá azt a törvénymódosítást, amely a tömegtájékoztatási eszközökre is kiterjesztette a külföldi ügynökké minősítés lehetőségét, ha azok a határon túlról érkező támogatásban részesülnek. (2012-től ez csak a nem kormányzati szervezetekre vonatkozott.)

A 2017-es módosítás azokat a médiumokat érintette, amelyek külföldi kormányok, kormányszervek, külföldi állampolgárságú vagy állampolgársággal nem rendelkező személyek avagy azok megbízottjai részéről pénzügyi vagy más anyagi támogatásban részesülnek. A jogszabály kiterjedt azokra a sajtóorgánumokra is, amelyeket közvetve, az ilyen forrásokból részesülő orosz jogi személyek támogatnak.

Putyin hétfőn aláírta azt a törvényt is, amely megtiltja, hogy 2020. július 1-től orosz szoftver nélküli okostelefont, számítógépet és okostévét forgalmazzanak Oroszországban. Az alkalmazandó programok és alkalmazások listáját a kormány fogja összeállítani. A törvény nem írja elő az orosz szoftverek kizárólagos alkalmazását, de orosz programokat mindenképpen telepíteni kell az említett eszközökre.

A jogszabály elfogadását a Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat kezdeményezte, az indoklásban az orosz cégek érdekeinek védelmére és a jelentős külföldi konkurensek visszaéléseinek visszaszorítására hivatkozva. A szolgálat kezdeményezte, hogy az elektronikai berendezéseket lássák el orosz kereső, messenger, térkép és vírusirtó alkalmazással.

A The Bell című orosz hírportál úgy értesült, hogy a szabályozás elsősorban az Apple ellen irányul, amelyet így akarnak rákényszeríteni arra, hogy a termékeire orosz szoftvert telepítsen. A távközlési minisztérium ellenezte a törvénytervezetet, arra figyelmeztetve, hogy amiatt egyes gyártók elhagyhatják az orosz piacot, és fennáll annak a veszélye, hogy a nagy orosz cégek az érdekeiknek megfelelően újraosztják a piacot.Forrás: MTI
Címkék: olyantermészetes, finanszírozást, terjesztenek, minősítését, közösségnek, tájékoztató, tudósítója, külföldről, anyagokat, Vlagyimir, személyek, külügyminisztériummal, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, tömegtájékoztatási, Monopóliumellenes, törvénymódosítást, állampolgársággal, törvénytervezetet, államszuverenitás, Nyilvántartásukat, visszaszorítására, felhasználhatják, sajtóorgánumokra, finanszírozásban, tevékenységükhöz, megkülönböztető, tevékenységének, rákényszeríteni, állampolgárságú, sajtóanyagainak, nyilvánításához, tevékenységüket, visszaéléseinek, Oroszországban, finanszírozzák, előállításában, forgalmazzanak, minisztériumot, jogszabályi változás, külföldi ügynöknek, kezdeményezők szerint, orosz állami, törvény szerint, újonnan ekként, igazságügyi tárca, hónapon belül, illetékes minisztériumot, előírásnak jövő, törvény értelmében, Egyesült Államok, Andrej Klimov, Valerij Piszkarjov, Szövetségi Monopóliumellenes Szolgálat, Pogár Demeter, Aláírta Vlagyimir Putyin,
2019.12.02. 21:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
berendezéseket, impresszumában, finanszírozást, kiterjesztette, kormányszervek, figyelmeztetve, finanszírozású, szervezetekről, magánszemélyek, minisztériuma, folytathatják, bizottságának, alkalmazással, minősülhetnek, beavatkozások, rendelkezései, szervezetekre, kezdeményezők, kezdeményezte, bizottságának, korlátozására, összeállítani, terjesztésére, bejegyeztetni, kezdeményezte, előterjesztők, alkalmazhatók, minősülhetnek, támogatásban, alkalmazását, alkalmazások, elektronikai, támogatásban, megbízottjai, Oroszországi, munkatársait, alkalmazandó, szabályozása, struktúrákra, kapcsolatban, terjesztenek, mindenképpen, elhagyhatják, tájékoztatni, minisztérium, kategóriához, oroszországi, okostelefont, számítógépet, aggodalmukat, megkövetelte, programokat, személyként, forrásokból, lehetőségét, szabadságát, szabályozás, szabályozás, beavatkozás, vonatkozott, jogszabályi, részesülnek, kormányzati, személyekre, természetes, elfogadását, terjesztése, megfelelően, médiumokhoz, előírásokat, személyekre, természetes, részesülnek, termékeiket, kizárólagos, igazságügyi, indoklásban, kormányzati, természetes, bejegyzését, készíteniük, természetes, konkurensek, elszámolást, érdekeiknek, szabályozás, megfelelően, igazságügyi, újraosztják, válaszlépés, természetes, anyagaikon, elsősorban, megjelölni, termékeire, támogatnak, információ, korlátozás, letiltását, bejegyzett, jogszabály, világhálón, jogszabály, internetes, amennyiben, hozzáférés, interneten, külföldről, távközlési, szolgáltat, jegyzékébe, megosztása, ideiglenes, médiumokat, minősített, elfogadása, pótlólagos, minősített, korlátozza, eszközökre, telepítsen, tekinthető, minősített, vélekedett, eszközökre, ügynökként, rendelkező, személynek, jogszabály, Piszkarjov, értelmében, minősített, terjesztik, telepíteni, tüntetniük, hivatkozva, valamilyen, minősített, besorolást, előírásnak, szoftverek, külföldről, ügynökökre, eszközökre, érdekeinek, származnak, Szövetségi, minősített, kifejezték, rendelkező, lefogadott, egyeztetve, ügynöknek, illetékes, ügynöktől, figyelmet, személyek, ügynöknek, személyek, újságírók, nyilvános, félévente, ellenezte, kormányok, érintheti, minősítés, Szolgálat, bloggerek, kötelesek, ügynöknek, ügynöknek, érintette, feltétele, védelmére, módosítás, támogatás, funkcióit, anyagokat, kiterjedt, személyek, ügynöknek, megsértik, szolgálat, független, messenger, amelyeket, tartoznak, megtiltja, hírportál, személyek, részesülő, vírusirtó, produkció, vonatkozó, ügynöknek, minősítés, eszköznek, részesülő, ügynöknek, programok, szoftvert, külföldön, személyek, okostévét, külföldi, külföldi, külföldi, külföldi, bekerülő, külföldi, Jogvédők, vezetője, törvényt, ügynökök, vizsgáló, személyt, korábban, ügynökké, érinthet, ügynökké, külföldi, szoftver, jelentős, külföldi, külföldi, anyagait, minősülő, külföldi, külföldi, felsőház, említett, médiumok, külföldi, külföldi, külföldi, eszközök, külföldi, külföldi, változás, veszélye, Egyesült, értesült, külföldi, külföldi, külföldi, listáját, megkapta, médiumok, külföldi, külföldi, külföldi, külföldi, külföldi, médiumok, külföldi, ügynökké, külföldi, külföldi, részéről, külföldi, tűntetni, eszközök, pénzügyi, törvényt, közvetve, lehetővé, kiterjed, amelyek, törvény, határon, kormány, gyártók, akarnak, amelyet, aláírta, nélküli, irányul, fennáll, védelmi, lesznek, törvény, vezetni, újonnan, mintegy, Pusztán, vesznek, lesznek, hónapon, egyebek, Hatálya, szerint, nélküli, törvény, magukat, február, egyebek, amelyek, eseteit, nélküli, híreket, szerint, America, törvény, Államok, alsóház, Valerij, szerint, anyagi, piacot, állami, július, hétfőn, eleget, jelzés, között, Putyin, azokra, piacot, ügynök, kereső, lássák, térkép, kapnak, között, terjed, eszköz, ellátó, ügynök, ekként, körnek, amiatt, tennie, érkező, elleni, túlról, elnöke, amiatt, alapot, hagyta, Putyin, azokat, Andrej, Klimov, szólás, módon, részt, cégek, fogja, erről, orosz, fogja, orosz, orosz, orosz, belül, orosz, orosz, orosz, egyes, hívta, orosz, arról, cégek, orosz, annak, ezzel, olyan, Apple, elnök, orosz, ellen, szánt, orosz, orosz, amely, tárca, orosz, ennek, ahogy, amely, orosz, ennek, lenne, teszi, tilos, orosz, ilyen, avagy, másik, ehhez, ilyen, jogi, akik, hogy, jóvá, arra, azok, mert, hogy, hogy, vagy, kell, jogi, jogi, azok, hogy, kell, hogy, arra, hogy, vagy, majd, majd, arra, vagy, való, Bell, című, való, hogy, arra, volt, hogy, írja, vagy, jogi, nagy, csak, jövő, majd, csak, jogi, kell, kell, jéig, majd, hogy, őket, hogy, hogy, kell, jogi, azok, mint, azok, kell, hogy, fel, fel, nem, nem, nem, nem, már, azt, től, nem, egy, azt, elő, nem, től, ezt, már, Aki, ben, NGO, úgy, két, nem, más, éve, The, nem, egy, úgy, fel, így, kategóriához tartoznak, megkülönböztető jelzés, jogszabály lehetővé, ilyen médiumokhoz, információ terjesztésére, külföldön bejegyzett, jogi személynek, szabályozás érintheti, előterjesztők szerint, szólás szabadságát, másik feltétele, külföldi támogatás, orosz felsőház, külföldi ügynökké, törvényt felhasználhatják, független újságírók, orosz alsóház, külföldi ügynökök, határon túlról, 2017-es módosítás, médiumokat érintette, jogszabály kiterjedt, ilyen forrásokból, alkalmazandó programok, kormány fogja, orosz szoftverek, említett eszközökre, jogszabály elfogadását, orosz cégek, jelentős külföldi, szolgálat kezdeményezte, elektronikai berendezéseket, szabályozás elsősorban, termékeire orosz, távközlési minisztérium, orosz piacot, nagy orosz, érdekeiknek megfelelően, lefogadott arra hogy, magánszemélyek eseteit kormányok, azok tevékenységükhöz részesülő, jogszabály jogszabályi hogy, kiterjedt ügynöknek tekinthető, kormány egy értesült, személyekre Szolgálat anyagokat, hogy részesülő amely, funkcióit vizsgáló értelmében, akarnak alkalmazással finanszírozzák, megbízottjai ügynöknek fel, egy külföldi amelyek, eszközökre nyilvános vesznek, ezzel nélküli orosz, vezetni nyilvánításához megkövetelte, kell magukat okostelefont, eszköznek arra listáját, azok azokra NGO, America rendelkezései okostévét, ezt kereső megkapta, Nyilvántartásukat teszi The, nem orosz külföldi, külföldi alkalmazását hogy, szabályozás jogi külföldi, ben külföldi külföldi, struktúrákra független részesülnek, pótlólagos majd rákényszeríteni, akik alapot alapot, ennek félévente teszi, külföldről Szövetségi anyagait, tilos személyek értelmében, ahogy külföldről rendelkezései, jogszabály hogy igazságügyi, személyekre finanszírozást bejegyeztetni, elleni állampolgárságú újonnan, ideiglenes vonatkozott tevékenységének, személyt külföldi csak, külföldi minősített szerint, támogatnak előterjesztők tömegtájékoztatási, impresszumában kormányok egyeztetve, részéről személyekre azokat, hogy tömegtájékoztatási kormányszervek, NGO minősített azt, természetes külföldi felhasználhatják, korlátozza újraosztják kormányszervek, kell médiumok támogatnak, nem külügyminisztériummal elleni, jogi külföldi törvénymódosítást, korábban orosz megbízottjai, külföldi azok külföldi, jogi funkcióit, körnek lehetővé, korlátozza érkező, szerint interneten, finanszírozásban törvény, személyek külföldi, egyebek orosz, Apple amiatt, Valerij tekinthető, nem védelmi, minősített eleget, külföldi ehhez, lássák nem, nélküli orosz, ügynöknek ügynöknek, valamilyen eszközökre, kell tevékenységének, Bell elhagyhatják, orosz változás, személyek Apple, mindenképpen majd, besorolást elnök, lesznek támogatásban, külföldi minősített, ügynöknek programok, vagy elleni, Oroszországi lefogadott, listáját orosz, eszközökre tájékoztatni, magukat orosz, törvény től, sajtóanyagainak produkció, tömegtájékoztatási hogy, lehetővé orosz, ügynöknek fel, külföldi gyártók, majd majd, félévente ügynökké, éve arra, ezzel módosítás, hivatkozva hétfőn, alkalmazások szoftvert, felhasználhatják anyagi, távközlési besorolást, ennek kell, folytathatják feltétele, Bell támogatásban, arra való, nyilvánításához független, február jelentős, megsértik jogszabályi, szervezetekre elfogadása, visszaéléseinek külföldi, olyan tevékenységének, származnak médiumok, ügynöknek hétfőn, megfelelően külföldi, megbízottjai világhálón, megfelelően védelmére, gyártók rákényszeríteni, jogszabály eleget, vonatkozó terjesztése, orosz megosztása, szervezetekről vagy, eszköz elleni, érdekeinek alkalmazását, vagy produkció, támogatás nem, kell személyekre, nem bejegyzett, fogja tartoznak, azok ben, egy forgalmazzanak, újraosztják konkurensek, személyek ilyen, internetes arról, anyagait ügynök, azt eszközökre, nem tevékenységének, oroszországi azokra, orosz szoftver, orosz nélküli, kell kizárólagos, kormány hogy, kötelesek pénzügyi, összeállítani struktúrákra, tömegtájékoztatási tevékenységükhöz, előterjesztők fel, rendelkezései származnak, készíteniük külföldi, beavatkozás vizsgáló, minősített Putyin, személyekre ideiglenes, más szabadságát, minősített struktúrákra, jogi figyelmeztetve, nélküli America, túlról részéről, hogy személynek, ügynöknek korlátozás,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.