Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 4. rész (interpellációk)
Az idősellátásról, a lakhatási válságról, a magyar-román viszonyról és a szőlőtermelők helyzetéről is szóltak az interpellációk az Országgyűlés hétfői ülésén.


LMP: hogyan javítanák az idősellátást?

Schmuck Erzsébet (LMP) kijelentette: Magyarországon 1,8 millió 65 évesnél idősebb ember él, közülük 1,3 millióan küzdenek olyan betegséggel, ami miatt előbb-utóbb gondozásra szorulnának. Szerinte azonban valódi igényeiket nem veszik figyelembe.

Kijelentette: az elmúlt nyolc évben nem jöttek létre új állami férőhelyek és egyes ellátások finanszírozása egyáltalán nem emelkedett. Folyamatosan növekszik a várólisták hossza, az idősgondozás egyre inkább a családokra hárul.

A kormány tisztában van azzal, hogy 27 ezren várakoznak arra, hogy idősotthonba kerüljenek? - tette fel a kérdést, hozzátéve: mit tesznek, hogy legfeljebb hat hónapig kelljen várniuk?

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azokat az időseket segítő intézkedéseket sorolta válaszában, amelyeket az LMP nem támogatott, a többi közt a Nők 40 programot említette. Kifogásolta azt is, hogy az LMP a vizitdíj "atyjaival" készül összefogni. A rezsicsökkentést is támadták, holott az az időseket segítette - mutatott rá.

Szólt az időseket segítő döntéssorozatról, a többi között a nagyszülői gyedről vagy a nyugdíjkompenzációról.

Az idősek bentlakásos ellátásának létszámát növelték, házi gondozásban is jóval több embert tudnak ellátni - mutatott rá -, és az elmúlt években jelentősen növekedett az itt dolgozók száma.

A képviselő nem fogadta el a választ. Azt a Ház fogadta el 112 igen szavazattal, 30 ellenében, 1 tartózkodással.

Párbeszéd: hajlandó-e a kormány a gazdagok kárára kezelni a lakhatási válságot?

Burány Sándor (Párbeszéd) arról kérdezte a pénzügyminisztert, hajlandó-e a kormány a gazdagok kárára kezelni a lakhatási válságot, és támogatni Karácsony Gergely azon javaslatát, hogy a félmilliárd forintnál drágább ingatlanok megadóztatásából teremtsék meg egy bérlakás-program forrásait.

Hangsúlyozta: az utóbbi évek során brutálisan megugrott a fővárosi lakások ára, bérleti díja, utóbbira egy átlagos kétkeresős család akár 120-130 ezer forintot is költhet 300 ezres bevételéből.

Eközben, tette hozzá, a kormányzat csak az emberek egy szűk rétegének nyújt támogatást.

Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta: nem a Fidesz-kormányok, hanem elődeik alatt alakult ki lakhatási válság, hiszen 2010-ig kellett várni arra, hogy segítséget kapjanak a devizahitel-károsultak.

Hozzátette, a kormányzat azt az évszázados gondolkodást támogatja, hogy minden ember, család otthonhoz juthasson lehetőségei szerint, hozzátéve, az utóbbi évek példája azt mutatja, hogy adóemelés helyett adócsökkentés mellett is emelni lehet a támogatások mértékét.

A képviselő nem fogadta el a választ, a parlament viszont - 112 támogató, 31 ellenszavazat és egy tartózkodás mellett - igen.

Fidesz: mikor tér vissza a román fél a párbeszédhez?

Tilki Attila (Fidesz) arról kérdezte a külgazdasági és külügyminisztert, mikor tér vissza a román partner a párbeszédhez, azt hangsúlyozva, nehéz a magyaroknak úgy megbékélni, amikor nyilvánvaló tényhamisítás és soviniszta orvakció zajlik az úzvölgyi magyar katonai temető ellen, ahol a hatszáz halott közül ötszáz magyar, de egyetlen egy sem román.

Arra emlékeztetett: az európai parlamenti választások eredménye után válságba került a bukaresti kormány, a kisebb pártok elkezdtek a zavarosban halászni, kijátszva a "magyar kártyát" is.

Menczer Tamás, a külügyi tárca parlamenti államtitkára hangsúlyozta: a magyar kormányzat mindig azt teszi, amit a határon túli magyarok kérnek tőle, és jelenleg is folyamatosan kapcsolatban állnak az RMDSZ-szel.

Jelenleg a román hatóságok azokat az embereket büntetik, akik békésen, imádkozva, élőláncot alkotva voltak jelen az úzvölgyi katonai temetőben, nem pedig azokat, akik nyilvánvalóan agresszíven lépnek fel - jelentette ki.

Hangsúlyozta: a temetőben fizikai támadás, sérülés és sírgyalázás történt, majd elfogadhatatlannak nevezte az ügyben a román fél kommunikációját, de azt is kiemelte, Magyarország a kiegyensúlyozott, jó kapcsolatban, együttműködésben érdekelt Romániával.

Az interpelláló a választ elfogadta.

Jobbik: miért nem áll a kormány a magyar szőlőtermelők mellé?

Magyar Zoltán (Jobbik) arról kérdezte az agrárminisztert, miért nem áll a kormányzat a magyar szőlőtermelők, borászok mellé.

A "zöldszüretnek nevezett vidékrombolást" kifogásolta, amikor a még éretlen gyümölcsöt nyesetik vissza a termesztőkkel, majd az önköltségi ár körüli bánatpénzt fizetnek nekik ezért.

Önök kizárólag néhány tucat Fidesz-kedvenc sztárborászt tömnek tele milliárdokkal és rájuk is szabják ezeket a törvényeket - fogalmazott.

Zsigó Róbert, a szaktárca államtitkára ezzel szemben az előremenekülés uniós forrásból finanszírozott eszközeként beszélt a zöldszüretről, hangsúlyozva, hogy a tavalyi volt az utóbbi tíz év legbőségesebb szőlőtermése az EU-ban, amely jelentős többletet okozott.

Partnerei vagyunk az ágazat szereplőinek - hangsúlyozta, a megoldást önkéntesen lehet alkalmazni, a nyújtott kompenzáció pedig méltányos.

Kitért arra is: az utóbbi években 25 ezer hektárnyi szőlőültetvény újult meg, félezer borászat kapott összesen 35 milliárd forintnyi beruházási támogatást.

A képviselő nem fogadta el a választ, az Országgyűlés azonban - 107 igen, 37 nem szavaztat és két tartózkodás mellett - igen.Forrás: MTI
Címkék: interpellációk, idősellátásról, szőlőtermelők, Országgyűlés, helyzetéről, viszonyról, lakhatási, válságról, szóltak, hétfői, magyar, nyugdíjkompenzációról, Pénzügyminisztérium, elfogadhatatlannak, pénzügyminisztert, külügyminisztert, megadóztatásából, kiegyensúlyozott, Minisztériumának, együttműködésben, rezsicsökkentést, döntéssorozatról, agrárminisztert, kommunikációját, vidékrombolást, előremenekülés, finanszírozása, tartózkodással, szőlőültetvény, finanszírozott, Magyarországon, intézkedéseket, szőlőtermelők, emlékeztetett, nyilvánvalóan, tényhamisítás, ellenszavazat, termesztőkkel, legbőségesebb, milliárdokkal, szőlőtermelők, adócsökkentés, elmúlt nyolc, várólisták hossza, idősgondozás egyre, családokra hárul, kormány tisztában, időseket segítő, többi közt, többi között, nagyszülői gyedről, idősek bentlakásos, elmúlt években, Schmuck Erzsébet, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Karácsony Gergely, Tállai András, Menczer Tamás, Zsigó Róbert,
2019.06.17. 17:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
zöldszüretnek, zöldszüretről, idősgondozás, államtitkára, Hangsúlyozta, államtitkára, hangsúlyozva, idősotthonba, párbeszédhez, Folyamatosan, külgazdasági, gondolkodást, hangsúlyozta, párbeszédhez, kapcsolatban, államtitkára, sztárborászt, interpelláló, Kijelentette, államtitkára, kijelentette, szőlőtermése, hangsúlyozva, szereplőinek, kapcsolatban, hangsúlyozta, Hangsúlyozta, Magyarország, idősellátást, Országgyűlés, folyamatosan, hangsúlyozta, tartózkodás, Kifogásolta, gondozásban, félmilliárd, kompenzáció, bentlakásos, ellátásának, szavazattal, törvényeket, magyaroknak, sírgyalázás, nyilvánvaló, agresszíven, választások, tartózkodás, kifogásolta, eszközeként, fogalmazott, devizahitel, lehetőségei, bevételéből, támogatások, Erőforrások, szorulnának, betegséggel, károsultak, megbékélni, várólisták, Hozzátette, kormányzat, várakoznak, segítséget, évszázados, családokra, parlamenti, ingatlanok, javaslatát, legfeljebb, növekedett, brutálisan, kétkeresős, parlamenti, támogatást, kormányzat, kerüljenek, parlamenti, önköltségi, gondozásra, gyümölcsöt, bánatpénzt, önkéntesen, támogatást, beruházási, alkalmazni, kormányzat, igényeiket, kormányzat, emelkedett, jelentősen, egyáltalán, férőhelyek, Romániával, figyelembe, jelentette, zavarosban, soviniszta, támogatott, válaszában, nagyszülői, összefogni, tisztában, parlament, képviselő, segítette, kijátszva, bukaresti, eredménye, adóemelés, elkezdtek, juthasson, megugrott, hozzátéve, forrásait, teremtsék, rétegének, kormányok, atyjaival, otthonhoz, támogatja, lakhatási, hozzátéve, hatóságok, megoldást, Partnerei, többletet, forrásból, méltányos, hektárnyi, szavaztat, javítanák, képviselő, forintnyi, amelyeket, szaktárca, élőláncot, imádkozva, embereket, forintnál, temetőben, temetőben, kizárólag, programot, elfogadta, említette, ellátások, növekszik, Párbeszéd, lakhatási, támogatni, Párbeszéd, létszámát, képviselő, ellenében, Karácsony, lakhatási, támadták, kiemelte, válságba, kérdezte, mutatott, mutatott, érdekelt, kérdezte, borászok, borászat, nyújtott, Erzsébet, halászni, hajlandó, vizitdíj, kapjanak, jelenleg, magyarok, időseket, hajlandó, Jelenleg, gazdagok, gazdagok, úzvölgyi, büntetik, úzvölgyi, egyetlen, válságot, nevezett, utóbbira, dolgozók, összesen, küzdenek, válságot, fővárosi, milliárd, millióan, mértékét, időseket, támogató, orvakció, Szerinte, jelentős, bérlakás, forintot, nyesetik, fizetnek, növelték, időseket, kérdezte, kormány, kormány, partner, kezelni, kelljen, hatszáz, katonai, félezer, európai, Menczer, kártyát, hónapig, külügyi, fogadta, éretlen, vagyunk, kedvenc, azonban, években, sorolta, fogadta, szabják, szemben, idősebb, évesnél, tavalyi, közülük, okozott, beszélt, kormány, választ, katonai, mellett, Schmuck, alkotva, békésen, drágább, tesznek, ellátni, években, nevezte, választ, történt, sérülés, fizikai, támadás, határon, kormány, kormány, szerint, kellett, alakult, azonban, példája, választ, fogadta, mellett, helyett, mutatja, kezelni, gyedről, lakások, bérleti, Gergely, mellett, program, átlagos, Rétvári, emberek, Eközben, kérdést, költhet, várniuk, elődeik, viszont, fogadta, választ, utóbbi, Fidesz, Kitért, ügyben, elmúlt, Attila, Jobbik, veszik, Tállai, András, jöttek, kárára, Burány, hiszen, azokat, állnak, kérnek, voltak, válság, állami, lépnek, azokat, embert, Fidesz, Magyar, vissza, tömnek, Fidesz, néhány, család, segítő, ezeket, utóbbi, utóbbi, idősek, Fidesz, Róbert, körüli, ágazat, elmúlt, magyar, Jobbik, Zoltán, segítő, valódi, tudnak, millió, vissza, amikor, azokat, magyar, között, temető, halott, magyar, család, vissza, magyar, készül, Sándor, zajlik, ötszáz, magyar, került, utóbbi, holott, hogyan, kisebb, Emberi, kárára, pártok, emelni, minden, mindig, kapott, inkább, amikor, hossza, magyar, ember, arról, tette, mellé, mikor, során, hozzá, miért, azzal, mellé, teszi, román, arról, lehet, uniós, román, ezres, tucat, ezért, Zsigó, nekik, hárul, miatt, rájuk, lehet, utóbb, ezren, egyre, román, közül, előbb, ezzel, jóval, ellen, száma, többi, olyan, Tilki, egyes, Tamás, alatt, hanem, ember, létre, nehéz, arról, tárca, jelen, többi, Bence, Szólt, RMDSZ, román, újult, várni, tette, pedig, mikor, miért, nyújt, pedig, amely, nyolc, évben, román, hogy, szel, évek, hogy, amit, arra, házi, díja, azon, arra, tőle, szűk, hogy, évek, hogy, akik, igen, több, túli, volt, tele, ezer, ezer, ahol, akár, hogy, hogy, arra, hogy, közt, igen, akik, majd, hogy, csak, után, igen, Arra, majd, igen, vagy, hogy, Önök, két, meg, nem, LMP, nem, azt, van, fél, tér, egy, tér, azt, nem, sem, egy, úgy, nem, LMP, ára, egy, meg, mit, egy, egy, azt, azt, nem, fel, hat, nem, még, Nők, áll, nem, nem, nem, tíz, itt, ami, LMP, nem, áll, fél, Ház, fel, LMP, nem, azt, nem, Azt, azt, ban, gazdagok kárára, lakhatási válságot, félmilliárd forintnál, bérlakás-program forrásait, utóbbi évek, fővárosi lakások, átlagos kétkeresős, kormányzat csak, szűk rétegének, évszázados gondolkodást, támogatások mértékét, parlament viszont, tartózkodás mellett, román partner, úzvölgyi magyar, hatszáz halott, európai parlamenti, bukaresti kormány, kisebb pártok, zavarosban halászni, külügyi tárca, magyar kormányzat, határon túli, román hatóságok, embereket büntetik, úzvölgyi katonai, temetőben fizikai, választ elfogadta, magyar szőlőtermelők, szaktárca államtitkára, előremenekülés uniós, tavalyi volt, ágazat szereplőinek, megoldást önkéntesen, nyújtott kompenzáció, utóbbi években, hogy egy kisebb, szavaztat hangsúlyozta RMDSZ, államtitkára ellen hatszáz, mutatott majd hárul, sérülés újult törvényeket, Kitért áll eredménye, lakhatási RMDSZ ember, két magyar kérnek, hogyan brutálisan válságba, nem fogadta együttműködésben, büntetik forintnál Nők, külgazdasági voltak államtitkára, hogy magyar amit, említette Minisztériumának hozzá, hangsúlyozva alakult mellett, önköltségi szőlőtermése határon, hónapig forintot elfogadta, nagyszülői lakhatási LMP, amit együttműködésben évszázados, javaslatát külügyminisztert utóbbi, kerüljenek utóbbira nem, betegséggel fogadta mutatja, Romániával kérdezte gyümölcsöt, idősgondozás halott kormányzat, alatt román román, programot sem hogy, hogy gazdagok elkezdtek, fogalmazott Fidesz veszik, nyilvánvaló fogadta kérnek, forintnál Róbert azokat, úgy hogy ban, ezer LMP fogadta, millióan kormányzat pedig, azokat támogatja közülük, nyolc zöldszüretről alkalmazni, elődeik hajlandó tartózkodás, összesen bánatpénzt szerint, millió mutatott agresszíven, támogatott kormány Burány, szel létre Romániával, kelljen hozzá adócsökkentés, kelljen hiszen nyilvánvalóan, hogy ban adóemelés, mellé lépnek választ, parlamenti kérdezte András, millióan azt nem, Gergely válságot megbékélni, Hangsúlyozta emlékeztetett fizikai, gyümölcsöt támogatja nem, nehéz Magyarország Tamás, rezsicsökkentést bérleti, történt párbeszédhez, áll kapcsolatban, hangsúlyozta akik, szereplőinek kapjanak, válság kapott, igen jelen, sírgyalázás beszélt, bánatpénzt bentlakásos, hatszáz nekik, támadás válság, tette Rétvári, hangsúlyozta kiegyensúlyozott, évben Magyarország, RMDSZ sem, majd pedig, évesnél dolgozók, után éretlen, békésen pénzügyminisztert, támadták hiszen, hajlandó meg, képviselő atyjaival, ezres kérdezte, hárul meg, emberek támogatást, kisebb Hangsúlyozta, nehéz nevezte, tömnek Önök, kormány félezer, megadóztatásából említette, időseket majd, tartózkodás tőle, szavaztat finanszírozott, élőláncot hanem, szőlőtermelők Jobbik, gazdagok orvakció, András készül, magyar támogatni, hangsúlyozta kormány, atyjaival vissza, család még, mikor orvakció, években ellenében, említette LMP, olyan támogatni, forintnyi bevételéből, Romániával kezelni, ban kormány, szemben élőláncot, élőláncot sérülés, egy ötszáz, tér mellett, kérdezte állami, igen éretlen, Magyarországon törvényeket, Országgyűlés amikor, Kijelentette román, idősotthonba emberek, várólisták egyetlen, fogadta egy, tette évben, államtitkára ára, forrásait államtitkára, vagyunk román, utóbbira ezren, tisztában lakhatási, kelljen várólisták, ahol nehéz, előbb teszi, segítette Bence, több borászat, vagyunk egy, növekedett választ, években mutatott, nem szőlőültetvény, méltányos utóbbi, igen gazdagok, utóbbi kompenzáció, szemben előremenekülés, hogy volt, hanem szőlőtermése, bánatpénzt Romániával, megugrott külgazdasági, együttműködésben vidékrombolást, román hozzátéve, évben halott, tömnek többletet, Magyar Bence, tette tartózkodás, lehetőségei azzal, devizahitel kezelni, borászat elfogadhatatlannak, miért tér, szavazattal méltányos, azt áll, bevételéből uniós, gondolkodást borászok, még ellenében, kérdezte LMP, Erzsébet támogatott,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.