Belépés
Keresés
Naptár
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Tovább rontotta a világgazdasági előrejelzését az IMF
Tovább rontotta a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozóelőrejelzését, és lefelé módosította 2019-es GDP-növekedési becslését is a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a tavaly októberben publikált World Economic Outlook (WEO) jelentésnek az MTI-hez hétfőn eljuttatott felülvizsgált változatában.


A globális gazdasági növekedés az IMF legfrissebb számítása szerint 2019-ben az októberi WEO jelentésben jelzett 3,0 százaléknál 0,1 százalékponttal kisebb, 2,9 százalék volt. Az idei évre vonatkozó GDP-növekedési előrejelzését 3,3 százalékra csökkentette az IMF a tavaly októberi 3,4 százalékról, a 2021-es növekedési előrejelzését pedig 0,2 százalékponttal vette alacsonyabbra, 3,4 százalékra. A 2018-as világgazdasági növekedés 3,6 százalékos volt.

Az IMF prognózisában rámutat, hogy a geopolitikai feszültségek hatása, valamint az ipari termelésben és a kereskedelmi forgalomban 2019 második felében bekövetkezett lassulás erősen rányomta a bélyegét a világgazdasági aktivitásra, az idei GDP-növekedési előrejelzéseket ezért sok esetben lefelé kellett korrigálni, de megjelentek egyúttal a mélypont közeledtére utaló makrogazdasági jelek is. A jövő évi előrejelzéseken ezért számos esetben nem kellett rontani az októberi prognózishoz képest. Ez jórészt a jegybankok növekedésösztönző laza monetáris politikájának köszönhető. Az IMF becslése szerint a 2019-es globális növekedés és a 2020-as növekedési előrejelzés a jegybanki ösztönzők nélkül 0,5 százalékponttal lenne alacsonyabb.

A globális növekedés bizonytalansági tényezői között továbbra is a gyengítő kockázatok vannak túlsúlyban, de már kevésbé kiélezett módon, mint azt tavaly októberben becsülni lehetett. Különösen nagy megkönnyebbülést jelent az Egyesült Államok és Kína között a kereskedelmi ellentétek rendezése érdekében létrejött első fázisú megállapodás - mutat rá az IMF elemzése.

A fejlett, iparosodott országokban a 2018-as 2,2 százalék és a tavalyi 1,7 százalék után az idén és jövőre egyaránt 1,6 százalékos GDP-növekedést vár az IMF. Az októberihez képest az idei előrejelzést 0,1 százalékkal lefelé módosította, a 2021-est pedig változatlanul hagyta a mostani prognózis.

Az Egyesült Államok növekedése a 2018-as 2,9 és 2019-es 2,3 százalék után az idén az októberi előrejelzésnél 0,1 százalékponttal alacsonyabb, 2,0 százalék lesz, jövőre pedig a korábbi becsléssel megegyező 1,7 százalék.

Az euróövezeti GDP-növekedés az idén 1,3 százalék lesz, 0,1 százalékponttal alacsonyabb az előző becslésnél, 2021-ben pedig 1,4 százalék, az októberi becsléssel megegyező. Az euróövezeti gazdaság növekedése tavaly 1,2 százalékos, 2018-ban 1,9 százalékos volt.

Németországban tavaly 0,5 százalékkal nőtt a GDP, ami az idén 1,1 százalékra emelkedik, jövőre pedig 1,4 százalékra. Az idei előrejelzést az októberi prognózishoz képest 0,1 százalékponttal módosította lefelé az IMF. A német gazdaság 2018-ban 1,5 százalékkal nőtt.

A feltörekvő régiók az idén 4,4 százalékos, jövőre pedig 4,6 százalékos gazdasági növekedést érnek el. Mindkét évre 0,2 százalékponttal rontotta prognózisát az IMF az októberihez képest. A térség tavaly 3,7 százalékos, az előző évben 4,5 százalékos növekedést ért el.

Kína a 2018-as 6,6 százalék és a 2019-es 6,1 százalék után az idén 6,0 százalékos, jövőre pedig 5,8 százalékos GDP-növekedést ér el. Az IMF idei növekedési előrejelzését 0,2 százalékponttal felfelé javította, a jövő évit pedig 0,1 százalékponttal rontotta az októberihez képest.

Indiában gyorsul a gazdasági növekedés a tavalyihoz képest, de az októberben jelzettnél lényegesen kisebb mértékben. Az idei növekedési előrejelzést az IMF 1,2 százalékponttal, a 2021-est pedig 0,9 százalékponttal vette vissza az októberihez képest. India a 2018-as 6,8 százalék és a tavalyi 4,8 százalék után az idén 5,8 százalékkal, jövőre pedig 6,5 százalékkal növekszik.

Oroszországban javul a gazdasági növekedés, annak mértékén az IMF nem változtatott az októberi prognózishoz képest. A tavalyi 1,1 százalék után az idén 1,9 százalékkal, jövőre 2,0 százalékkal növekszik az orosz GDP a 2018-as 2,3 százalék után.

Brazíliában szintén erősödik a gazdasági növekedés, a tavalyi 1,2 százalék után az idén 2,2 százalék, jövőre 2,3 százalék lesz. Az idei növekedési ütemet 0,2 százalékponttal felfelé javította az IMF a jövő évit pedig 0,1 százalékponttal rontotta az októberi prognózisához képest. 2018-ban 1,3 százalék volt a brazil GDP-növekedés.

A világkereskedelmi forgalom némileg kisebb mértékben növekszik majd az októberben jelzettnél. Az idén 2,9 százalékkal, ami 0,3 százalékponttal rosszabb, jövőre pedig 3,7 százalékkal, ami 0,1 százalékponttal alacsonyabb. Tavaly 1,0 százalékkal, az előző évben pedig 3,7 százalékkal nőtt a világkereskedelmi forgalom.

Az irányadó világpiaci olajár (a Brent, Dubai Fateh és WTI számtani átlaga) az IMF várakozásai szerint csökken, az idén 58,03 dollár lesz hordónként, jövőre pedig 55,31 dollár. Az irányadó olajár 2018-ban 68,33 dollár, 2019-ben pedig 60,62 dollár volt. Az idei olajár 4,3 százalékkal csökken a tavalyihoz képest, 1,9 százalékponttal kisebb mértékben az októberben jelzettnél. Jövőre 4,7 százalékkal csökken az olajár az ideihez képest, ami 0,1 százalékponttal nagyobb csökkenés az októberben jelzettnél.

A fejlett régiókban az idén 1,7 százalékos, jövőre 1,9 százalékos inflációra számít az IMF, az idén 0,1 százalékponttal kisebbre, jövőre viszont 0,1 százalékponttal nagyobbra az októberi prognózisban jelzetthez képest.

A fejlődő és feltörekvő régiókban az idén 4,6 százalékos inflációt vár az IMF, 0,2 százalékponttal kisebbet az előző prognózisban jelzettnél, jövőre pedig az azzal megegyező 4,5 százalékosat.Forrás: MTI
Címkék: vonatkozóelőrejelzését, világgazdaság, felülvizsgált, változatában, növekedésére, eljuttatott, módosította, jelentésnek, októberben, Valutaalap, növekedési, világkereskedelmi, növekedésösztönző, világkereskedelmi, megkönnyebbülést, százalékponttal, előrejelzéseken, százalékponttal, bizonytalansági, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, előrejelzéseket, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, százalékponttal, Németországban, előrejelzésnél, Oroszországban, makrogazdasági, globális gazdasági, idei évre, tavaly októberi, 2021-es növekedési, 2018-as világgazdasági, geopolitikai feszültségek, ipari termelésben, kereskedelmi forgalomban, világgazdasági aktivitásra, idei GDP-növekedési, mélypont közeledtére, Egyesült Államok, Dubai Fateh, Nemzetközi Valutaalap, World Economic Outlook,
2020.01.20. 14:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
világgazdasági, világgazdasági, politikájának, bekövetkezett, előrejelzését, prognózisában, előrejelzését, változatlanul, előrejelzését, prognózisához, alacsonyabbra, előrejelzést, kereskedelmi, prognózishoz, előrejelzést, prognózisban, kereskedelmi, prognózisban, előrejelzést, prognózishoz, prognózishoz, változtatott, százalékosat, geopolitikai, csökkentette, feszültségek, megállapodás, százalékkal, százalékkal, Brazíliában, októberihez, októberihez, euróövezeti, százalékkal, százalékkal, módosította, alacsonyabb, euróövezeti, alacsonyabb, országokban, iparosodott, alacsonyabb, októberihez, százalékkal, októberihez, prognózisát, módosította, százalékkal, előrejelzés, százalékkal, százalékkal, aktivitásra, alacsonyabb, százalékkal, várakozásai, forgalomban, százalékkal, százalékkal, százalékról, termelésben, százalékkal, százalékkal, jelentésben, közeledtére, megjelentek, legfrissebb, százaléknál, feltörekvő, százalékos, jelzettnél, októberben, növekedési, jelzettnél, becsléssel, százalékos, növekedést, növekedése, százalékos, százalékos, százalékos, százalékra, százalékos, ellentétek, növekedést, százalékra, inflációra, növekedése, becslésnél, százalékos, százalékos, százalékos, feltörekvő, jelzettnél, százalékos, becsléssel, növekedési, százalékra, jelzetthez, százalékos, százalékra, növekedést, százalékos, százalékos, növekedési, hordónként, növekedési, jelzettnél, lényegesen, növekedési, köszönhető, jegybankok, növekedési, korrigálni, októberben, jelzettnél, októberben, világpiaci, kockázatok, októberben, növekedési, növekedést, tavalyihoz, októberben, túlsúlyban, tavalyihoz, inflációt, növekedés, növekszik, régiókban, mértékben, gazdasági, megegyező, megegyező, növekedés, javította, növekedés, növekszik, régiókban, gazdasági, növekedés, növekszik, csökkenés, javította, mértékben, nagyobbra, emelkedik, gazdasági, megegyező, mértékben, növekedés, gazdasági, növekedés, növekedés, prognózis, Különösen, jegybanki, ösztönzők, kiélezett, monetáris, növekedés, létrejött, vonatkozó, számítása, érdekében, rendezése, növekedés, gazdasági, százalék, globális, mértékén, globális, becslése, százalék, becsülni, százalék, Egyesült, rontotta, globális, százalék, lehetett, továbbra, gyengítő, Indiában, rontotta, tényezői, százalék, számtani, irányadó, lassulás, irányadó, forgalom, valamint, októberi, októberi, kisebbet, százalék, októberi, kisebbre, rányomta, bélyegét, százalék, százalék, erősödik, százalék, októberi, rontotta, októberi, egyúttal, rosszabb, mélypont, forgalom, százalék, októberi, százalék, százalék, százalék, százalék, százalék, Egyesült, százalék, októberi, százalék, elemzése, gazdaság, egyaránt, százalék, októberi, októberi, gazdaság, rontani, esetben, csökken, esetben, tavalyi, kellett, tavalyi, szerint, mostani, felfelé, felében, gyorsul, kevésbé, fejlett, jórészt, második, csökken, tavalyi, rámutat, csökken, viszont, ideihez, szintén, némileg, nagyobb, szerint, tavalyi, kellett, korábbi, fejlett, fejlődő, Mindkét, Államok, Államok, jelzett, felfelé, szerint, jövőre, között, brazil, kisebb, képest, képest, térség, tavaly, Tavaly, jövőre, képest, olajár, képest, Jövőre, képest, számos, ütemet, jövőre, régiók, dollár, fázisú, dollár, olajár, dollár, olajár, erősen, jövőre, tavaly, képest, olajár, képest, jövőre, hatása, jövőre, kisebb, között, kisebb, jövőre, hagyta, jövőre, lefelé, jövőre, képest, képest, képest, jövőre, jövőre, tavaly, jövőre, vannak, átlaga, képest, számít, tavaly, nélkül, képest, lefelé, jövőre, jelent, tavaly, dollár, kisebb, vissza, lefelé, pedig, utaló, jelek, ezért, pedig, előző, pedig, Dubai, pedig, pedig, előző, pedig, évben, Fateh, Brent, javul, pedig, lenne, előző, vette, német, pedig, pedig, pedig, évben, módon, pedig, előző, India, pedig, orosz, azzal, ipari, pedig, ezért, pedig, mutat, vette, annak, pedig, pedig, érnek, idén, után, idén, volt, lesz, hogy, idei, volt, idén, idén, volt, idei, évre, idén, lesz, évit, után, idén, idén, laza, idei, nagy, után, után, után, után, idén, mint, volt, évit, idei, idén, idei, után, idén, lesz, jövő, idén, nőtt, lesz, idén, idei, volt, nőtt, évre, Kína, idén, majd, jövő, idei, Kína, nőtt, jövő, idén, idei, első, IMF, ban, már, IMF, IMF, vár, ben, IMF, WEO, IMF, GDP, azt, ért, IMF, IMF, ami, ban, GDP, GDP, évi, ben, ban, ben, ami, WTI, est, GDP, ami, sok, IMF, IMF, IMF, GDP, IMF, ami, IMF, GDP, est, IMF, nem, vár, nem, GDP, GDP, ban, IMF, IMF, októberi prognózishoz, jegybankok növekedésösztönző, 2019-es globális, 2020-as növekedési, jegybanki ösztönzők, globális növekedés, gyengítő kockázatok, kereskedelmi ellentétek, októberihez képest, idei előrejelzést, 2021-est pedig, mostani prognózis, októberi előrejelzésnél, korábbi becsléssel, euróövezeti GDP-növekedés, előző becslésnél, októberi becsléssel, euróövezeti gazdaság, német gazdaság, feltörekvő régiók, térség tavaly, előző évben, jövő évit, gazdasági növekedés, tavalyihoz képest, októberben jelzettnél, idei növekedési, októberi prognózisához, brazil GDP-növekedés, világkereskedelmi forgalom, irányadó világpiaci, irányadó olajár, idei olajár, ideihez képest, fejlett régiókban, októberi prognózisban, előző prognózisban, azzal megegyező, idén százalékponttal idén, százalékponttal ütemet százalékos, olajár lefelé Fateh, idén pedig prognózishoz, változatlanul százalékos irányadó, dollár képest olajár, idei átlaga prognózisban, ben volt októberi, százalékponttal jelzettnél euróövezeti, rontani képest fejlett, idén erősödik csökken, átlaga gazdaság forgalomban, IMF októberihez idén, jövőre évi tavaly, pedig százalékponttal idén, októberben jövőre második, volt szintén növekedése, idei októberi százalékponttal, százalék jórészt világpiaci, tavalyi Oroszországban ami, prognózishoz nőtt becslése, tavaly némileg IMF, volt százalék Oroszországban, jövőre prognózisát világkereskedelmi, októberben IMF százalékponttal, alacsonyabb százalékkal tavaly, jövőre azt százalékos, ban idén pedig, est százalékos októberben, növekedési pedig nagyobbra, megjelentek volt százalékra, jövőre esetben pedig, elemzése régiókban növekedési, némileg bizonytalansági továbbra, tavalyi tavalyihoz gazdasági, kisebb lassulás kisebbre, lényegesen megállapodás vonatkozó, októberi százalékponttal százalékos, százalékra est százalék, csökken inflációra százalékra, idei továbbra alacsonyabb, megállapodás megkönnyebbülést kisebb, idei októberi nem, százalékkal bekövetkezett világkereskedelmi, Államok olajár túlsúlyban, már százalékra Fateh, prognózis elemzése volt, pedig százalékponttal lesz, GDP növekedési idei, továbbra idén prognózishoz, jövőre vissza, százalék volt, lesz gazdaság, százalék jelek, százalékponttal kisebbet, idei előrejelzést, kisebbre százalék, előző pedig, jegybanki ami, százalék pedig, rányomta nagyobbra, forgalom rontotta, százalékos forgalom, pedig előrejelzését, évit csökken, alacsonyabb kellett, százalékos képest, javította kereskedelmi, jelentésben mutat, lesz jelzettnél, növekedése vannak, októberben jövőre, iparosodott százalékponttal, valamint októberi, IMF IMF, jelzettnél százalék, jegybankok pedig, Kína elemzése, százalékkal olajár, Államok százalékponttal, jelentésben javul, kevésbé százalék, lehetett lesz, felében térség, hatása növekszik, lesz évre, százalékponttal prognózishoz, kellett százalékkal, októberihez megkönnyebbülést, jövőre prognózisban, ban ben, kellett százalékra, tavaly gyengítő, pedig idén, százalékponttal tavalyihoz, idén százalékos, százalékponttal megegyező, jövőre erősödik, százalékos százalékos, makrogazdasági idén, viszont lesz, pedig Államok, IMF megegyező, pedig prognózishoz, növekszik rontotta, százalékkal jelzettnél, mértékben dollár, Egyesült vár, euróövezeti százalékos, vette százalékról, esetben tavaly, globális szerint, ami kereskedelmi, százalékponttal százalékkal, inflációt kereskedelmi, százalékponttal idén, ben után, kisebbet vár, októberihez legfrissebb, megkönnyebbülést bélyegét, képest megjelentek, pedig GDP, Kína százalékra, évi százalékponttal, lassulás pedig, jelzettnél ben, gazdasági olajár, rontani októberben, tavaly fejlett, százalék bizonytalansági, fázisú százalék, volt Államok, túlsúlyban növekedés, százalék százalék, esetben egyaránt, nőtt módosította, nélkül olajár, prognózisban között, után százalékponttal, képest százalékos, India volt, százalékos százalékosat, Indiában pedig, globális euróövezeti, növekedési idei, iparosodott nőtt, növekedés százalékponttal, forgalom jövőre, nagyobbra ami, előrejelzést után,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.