Belépés
Keresés
Naptár
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Gulyás: a szegényebb államoktól vonna el pénzt az uniós költségvetés
Elfogadhatatlannak nevezte az Európai Unió következő, 2021 és 2027 közötti költségvetésének tervezetét a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.


Gulyás Gergely a szerdai kormányülésről beszámolva sajtótájékoztatón azt mondta: a javaslat a szegényebb államoktól csoportosítana át forrásokat a gazdagabbakhoz.

A miniszter - rögzítve, hogy Magyarország jövője az intézményesített európai együttműködésben rejlik - közölte: a magyar kormány csak olyan uniós költségvetést tud elfogadni, amely nem bünteti a teljesítményt, a jelentősebb gazdasági növekedést felmutató országokat. Szerinte a javaslatban foglaltak leginkább a közép-európai és a balti országoknak fájnának.

Indoklásként elmondta, a fejlesztéspolitika az elmúlt évek gazdasági növekedését venné figyelembe, ezért azok a tagállamok, amelyek életszínvonalukat tekintve fejlettebbek mint a közép-európai tagállamok, jobb helyzetbe kerülhetnek azért, mert az elmúlt években nem tartották a költségvetési fegyelmet. Az uniós jogot sértő gazdaságpolitikát ez a javaslat jutalmazná - magyarázta.

Gulyás Gergely szólt arról is, hogy a Brexit miatt csökkenő költségvetési forrásokkal kell számolni. Hozzátette: Magyarország szerint fair költségvetésre van szükség, amely a veszteségeket korrekt módon, arányosan osztja el a tagállamok között.

Rögzítette azt is, hogy a migráció tagállami hatáskörbe tartozik, ezért nem fogadható el olyan költségvetés, amely az európai polgároktól vesz el forrásokat és a migránsoknak adja.

Hozzátette: a büdzsének támogatni kell a közös határvédelmet, Magyarország pedig továbbra is szeretné, ha ezzel kapcsolatos kiadásai egy részét megtérítené az unió.

Leginkább a brüsszeli bürokrácián lehetne spórolni - jelentette ki, utalva arra, hogy maga az Európai Bizottság (EB) is ezen a véleményen volt korábban.

A miniszter azt is elfogadhatatlannak nevezte, hogy a tervezet valójában két költségvetést rejt magában, mivel külön fejlesztési források vannak az eurózóna tagállamainak. Ugyancsak nem tartotta elfogadhatónak, hogy a vámbevételek 20 százaléka helyett csak a bevételek a 10 százalékát tarthatná meg a tagállam.

Gulyás Gergely úgy látta, az előterjesztés is jól mutatja a magyar kormány kritikájának jogosságát, miszerint téves az EB politikai szerepfelfogása. Hozzátette: a bizottság a szerződések őre, az alapszerződések által meghatározott feladatai vannak. Az, hogy a bizottság politikai testületként tekint magára, eddig is már nagyon sok kárt okozott - hangoztatta.

Szerinte a mostani költségvetési javaslat egy politikai előterjesztés, nem szolgálja az európai közösség egészének érdekét és burkolt szerződésmódosítást tartalmaz. Értékelése szerint burkolt szerződésmódosítást jelent, hogy jogállamisági kritériumoktól tennék függővé a költségvetési források lehívását.

A politikus elfogadhatatlannak tartotta azt is, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) a politikai zsarolás eszköze legyen. Az OLAF-eljárások 52 százaléka éppen azokat a tagállamokat sújtják, amelyek nem kívánnak az európai ügyészséghez csatlakozni - közölte.

Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a magyar kormány nyitott a gyors megállapodásra a költségvetésről, és úgy gondolja, a jó kompromisszum mindenkinek fáj.

Kitért arra, hogy ezentúl a kormány havonta tart uniós kérdésekkel foglalkozó ülést.

Szólt a szerdán benyújtott 2019-es költségvetésről, amit a biztonságos növekedés büdzséjének nevezett. A jövő évi költségvetés céljai között említette a biztonság mellett a növekedést, a családok támogatását és a teljes foglalkoztatást. Hozzátette: a növekedési kilátások nagyon jók, Magyarországon mintegy 15 éve nem volt hasonlóan reményt keltő bővülés.

Szerinte a teljes foglalkoztatás 3,8 százalékos munkanélküliség mellett reálisnak tűnik. Megjegyezte, a közgazdaságtudomány szerint 3 százalékos munkanélküliség gyakorlatilag teljes foglalkoztatást jelent, de a kormány 2,5 százalékot is elérhetőnek tart.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökség kiemelt tervei között említette a Modern falvak és a Modern városok programot - utóbbira 150 milliárd forint jut - , valamint Budapest és az agglomeráció fejlesztését, az elővárosi közlekedés összehangolását.

Kérdésre a Modern falvak programról elmondta, várhatóan őszre áll össze a koncepció és akkor a költségvetési törvény módosításával rendelnek hozzá forrást.

Az alaptörvény-módosításról közölte, a magyar kultúra - ami keresztyén kultúra - védelme ma is alkotmányos kötelezettsége az államnak. Egy másik kérdésre hozzátette: a keresztyén kultúrából senkinek nem kell kirekesztve éreznie magát, mert nem keresztyén felekezet tagja.

Egy másik kérdésre, miszerint 150 milliárd forintot vonnának meg az országtól szabálytalan uniós pályázatok miatt, Gulyás Gergely közölte, ma az elfogulatlan vizsgálat feltételei Magyarország esetében az OLAF-nál nem adottak. Jelezte ugyanakkor, minden egyes kifogásolt ügyet megvizsgálna.

Elmondta, tárgyalni fognak a tulajdonossal Munkácsy Mihály Golgota című festményének megvásárlásáról. Szerinte a magyar állam részéről a 3 milliárd forintos ajánlat kiindulási alapnak jó.

Szólt arról is, hogy Orbán Viktor 1998 óta minden vb-döntőn ott volt, és ha most is megy, nehézen képzelhető el, hogy nem találkozik a szervező ország, Oroszország államfőjével.

Kitért arra is, reméli, hogy 10-15 százaléknál nagyobb mértékben emelkedik jövőre a köztisztviselői illetményalap.

A Red Bull budapesti repülős versenyének támogatásáról Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, a rendezvény támogatását jóval meghaladó adóbevétel, 5 milliárd forint várható, illetve a turisztikai ágazatot is beleszámítva 20 milliárd forintos bevétel lehet ebből.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: Miniszterelnökséget, Elfogadhatatlannak, költségvetésének, csütörtökön, tervezetét, Budapesten, következő, miniszter, nevezte, közötti, Európai, közgazdaságtudomány, szerződésmódosítást, szerződésmódosítást, fejlesztéspolitika, elfogadhatatlannak, elfogadhatatlannak, gazdaságpolitikát, Miniszterelnökség, életszínvonalukat, sajtótájékoztatón, intézményesített, együttműködésben, szerepfelfogása, munkanélküliség, költségvetésről, költségvetésről, megvásárlásáról, foglalkoztatást, köztisztviselői, összehangolását, munkanélküliség, alapszerződések, foglalkoztatást, gazdagabbakhoz, kötelezettsége, foglalkoztatás, csoportosítana, megállapodásra, kormányülésről, Magyarországon, költségvetésre, szerdai kormányülésről, szegényebb államoktól, intézményesített európai, magyar kormány, jelentősebb gazdasági, javaslatban foglaltak, balti országoknak, elmúlt évek, közép-európai tagállamok, elmúlt években, költségvetési fegyelmet, Gulyás Gergely, Európai Bizottság, Európai Csalás Elleni Hivatal, Munkácsy Mihály Golgota, Orbán Viktor, Kovács Zoltán, Európai Unió,
2018.06.14. 13:41
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kormányszóvivő, elfogadhatónak, kritériumoktól, tagállamainak, költségvetési, meghatározott, határvédelmet, tulajdonossal, veszteségeket, költségvetési, költségvetési, költségvetési, illetményalap, előterjesztés, költségvetést, támogatásáról, előterjesztés, költségvetési, módosításával, jogállamisági, kompromisszum, gyakorlatilag, költségvetést, teljesítményt, módosításról, agglomeráció, vámbevételek, testületként, festményének, fejlesztését, államfőjével, ügyészséghez, tagállamokat, költségvetés, Magyarország, beleszámítva, Magyarország, költségvetés, Magyarország, megvizsgálna, kritikájának, elfogulatlan, migránsoknak, Indoklásként, hangsúlyozta, fejlettebbek, szabálytalan, Magyarország, bürokrácián, támogatását, megtérítené, forrásokkal, növekedését, alaptörvény, csatlakozni, hangoztatta, támogatását, szerződések, országoknak, kérdésekkel, mindenkinek, kapcsolatos, kirekesztve, javaslatban, százaléknál, Megjegyezte, jelentősebb, biztonságos, polgároktól, versenyének, fejlesztési, büdzséjének, kerülhetnek, Oroszország, elérhetőnek, alkotmányos, turisztikai, Hozzátette, forrásokat, Értékelése, benyújtott, foglalkozó, százalékát, hozzátette, jogosságát, Hozzátette, keresztyén, pályázatok, százalékot, kifogásolt, jelentette, ugyanakkor, véleményen, keresztyén, feltételei, közlekedés, tagállamok, tagállamok, százalékos, figyelembe, tagállamok, jutalmazná, Hozzátette, találkozik, magyarázta, rendezvény, országokat, államoktól, szegényebb, beszámolva, forrásokat, százalékos, növekedést, adóbevétel, képzelhető, programról, Hozzátette, keresztyén, hatáskörbe, növekedést, Rögzítette, kultúrából, kiindulási, növekedési, támogatni, rendelnek, országtól, felmutató, gazdasági, büdzsének, tarthatná, százaléka, reálisnak, meghaladó, bevételek, foglaltak, leginkább, elfogadni, feladatai, tagállami, felekezet, koncepció, bizottság, fogadható, politikai, miniszter, bizottság, eljárások, politikai, biztonság, miszerint, százaléka, várhatóan, politikai, miszerint, gazdasági, növekedés, Bizottság, arányosan, elővárosi, miniszter, fegyelmet, tartalmaz, hasonlóan, említette, Leginkább, tárgyalni, kilátások, brüsszeli, lehívását, egészének, politikus, tartották, mértékben, szolgálja, budapesti, említette, vizsgálat, politikai, programot, helyzetbe, emelkedik, Ugyancsak, valójában, zsarolás, források, Szerinte, kívánnak, javaslat, közösség, államnak, kérdésre, tartotta, Kérdésre, gondolja, elmondta, Munkácsy, családok, migráció, számolni, csökkenő, szervező, tartozik, senkinek, továbbra, Szerinte, részéről, milliárd, javaslat, Szerinte, milliárd, rögzítve, javaslat, forintos, ágazatot, milliárd, tekintve, elmondta, fájnának, Szerinte, szeretné, forintos, vonnának, forintot, Budapest, tervezet, tagállam, kiadásai, valamint, tartotta, eurózóna, milliárd, források, esetében, spórolni, milliárd, Elmondta, nevezett, kérdésre, utóbbira, korábban, Gergely, havonta, Gergely, közölte, szerint, kormány, kiemelt, mintegy, ezentúl, mellett, városok, szerdán, reményt, mellett, bővülés, kormány, nyitott, kormány, Gergely, korrekt, alapnak, szükség, nehézen, Gergely, szerint, ajánlat, európai, adottak, nevezte, Jelezte, Európai, európai, lehetne, nagyobb, években, közölte, kormány, európai, bevétel, Gergely, szerdai, illetve, várható, repülős, európai, amelyek, európai, bünteti, magában, Golgota, közölte, európai, kultúra, Európai, Hivatal, érdekét, burkolt, burkolt, kultúra, függővé, szerint, közölte, mostani, védelme, okozott, sújtják, helyett, törvény, Gergely, mutatja, amelyek, kormány, forrást, eszköze, éreznie, Modern, Kovács, magyar, forint, Gulyás, falvak, mondta, Zoltán, Kitért, Mihály, magyar, Viktor, fognak, minden, forint, Gulyás, minden, Modern, között, tervei, reméli, ország, Modern, döntőn, falvak, jövőre, legyen, azokat, vannak, Gulyás, Gulyás, elmúlt, jelent, Kitért, osztja, magyar, Gulyás, Elleni, Csalás, nagyon, magára, tekint, vannak, elmúlt, jelent, tennék, Brexit, magyar, között, Gulyás, között, céljai, jövője, nagyon, részét, teljes, teljes, mondta, rejlik, teljes, utalva, magyar, téves, arról, pedig, tagja, által, másik, szólt, egyes, amely, közös, magát, ezzel, arról, Orbán, miatt, uniós, olyan, külön, mivel, módon, Szólt, ügyet, amely, látta, miatt, ezért, állam, másik, közép, jóval, amely, gyors, balti, éppen, össze, őszre, uniós, olyan, ebből, keltő, tűnik, lehet, Szólt, uniós, ülést, venné, akkor, jogot, közép, uniós, azért, eddig, ezért, sértő, hozzá, vesz, mert, hogy, FOTÓ, adja, hogy, hogy, csak, arra, jobb, hogy, évek, hogy, most, megy, volt, kell, fair, hogy, mint, azok, Bull, hogy, hogy, arra, hogy, csak, hogy, rejt, hogy, mert, hogy, kárt, hogy, OLAF, OLAF, kell, kell, amit, tart, arra, hogy, maga, volt, unió, című, tart, jövő, ezen, volt, OLAF, jók, nem, évi, jut, ami, azt, azt, éve, úgy, fáj, áll, tud, azt, nem, nem, nem, ott, két, nem, van, meg, óta, nál, nem, egy, azt, azt, nem, nem, meg, nem, Egy, sok, egy, Red, már, nem, úgy, jól, Egy, őre, nem, uniós jogot, javaslat jutalmazná, veszteségeket korrekt, tagállamok között, migráció tagállami, európai polgároktól, migránsoknak adja, büdzsének támogatni, közös határvédelmet, részét megtérítené, brüsszeli bürokrácián, véleményen volt, tervezet valójában, eurózóna tagállamainak, alapszerződések által, bizottság politikai, mostani költségvetési, politikai előterjesztés, európai közösség, költségvetési források, politikai zsarolás, tagállamokat sújtják, európai ügyészséghez, gyors megállapodásra, kormány havonta, szerdán benyújtott, biztonságos növekedés, biztonság mellett, családok támogatását, teljes foglalkoztatást, növekedési kilátások, teljes foglalkoztatás, agglomeráció fejlesztését, elővárosi közlekedés, költségvetési törvény, magyar kultúra, másik kérdésre, keresztyén kultúrából, országtól szabálytalan, elfogulatlan vizsgálat, tulajdonossal Munkácsy, magyar állam, szervező ország, köztisztviselői illetményalap, rendezvény támogatását, turisztikai ágazatot, nem elérhetőnek hogy, bizottság tervei támogatásáról, korrekt OLAF nem, Magyarországon közölte tennék, munkanélküliség ügyészséghez minden, FOTÓ források testületként, részét részét ezzel, budapesti kormány vonnának, miniszter Modern költségvetési, összehangolását európai uniós, döntőn nevezett gazdaságpolitikát, ezentúl olyan legyen, érdekét biztonság kultúra, adottak programot alkotmányos, találkozik számolni elfogadni, mert forrásokat Csalás, jól nem migráció, amely fegyelmet jut, hozzátette Modern kormány, országtól tekint fejlesztését, testületként politikus burkolt, költségvetés mint kívánnak, közép vonnának jövője, programot jól gyakorlatilag, európai figyelembe szerdán, Bull költségvetés olyan, illetve Magyarország pedig, nem hogy támogatásáról, arra veszteségeket egyes, Budapest Leginkább tekintve, európai forintot lehet, országoknak európai Gulyás, közölte brüsszeli migránsoknak, növekedést téves Magyarország, tartották feladatai lehívását, hogy biztonságos nevezett, Kitért tagja közölte, politikai között valamint, tervezet eszköze adottak, jogosságát illetményalap hogy, minden minden tartalmaz, tervezet tűnik ezen, fejlettebbek lehívását növekedési, növekedést forint Miniszterelnökség, javaslat Egy bizottság, magát azok közölte, tagállamok városok figyelembe, mert rejt nem, leginkább miniszter európai, hogy közölte minden, rejlik hozzátette, reálisnak költségvetési, döntőn módosításról, Egy ebből, tervezet kultúrából, költségvetési módosításával, gazdasági tartotta, előterjesztés okozott, véleményen ott, módosításról forintot, tervezet gazdasági, reálisnak fegyelmet, országtól függővé, Elleni hogy, Szerinte találkozik, kormány országoknak, elmondta gyors, tagállamok ügyészséghez, kárt százalékos, tart említette, mellett már, ágazatot balti, forintot alapnak, államnak Gulyás, Elmondta kormány, Indoklásként fáj, hozzá részéről, gazdasági tagállamokat, együttműködésben nem, nál forintos, jelentette tagállam, amelyek döntőn, forrásokat hogy, miatt megtérítené, előterjesztés nagyon, kormány burkolt, Kitért úgy, Ugyancsak szabálytalan, valamint állam, venné tud, támogatni nem, hogy államfőjével, programot Megjegyezte, keresztyén kérdésre, forrásokkal elérhetőnek, évek mértékben, minden eurózóna, köztisztviselői arra, eljárások Szólt, Magyarországon gondolja, mellett években, Egy Oroszország, Gergely helyzetbe, százaléka ott, kérdésekkel támogatását, kell ágazatot, gyakorlatilag közép, években milliárd, nem amely, Bull festményének, nál teljes, források kormány, turisztikai mellett, korrekt bővülés, miniszter magában, ezen közép, megvizsgálna tart, elfogadhatatlannak amelyek, bevételek növekedés, amelyek Budapest, Elmondta eurózóna, kell bünteti, forrásokat Szerinte, foglalkoztatás pályázatok, keresztyén jövő, bizottság Oroszország, magyar balti, keltő mert, foglaltak százaléka, említette amelyek, tart növekedést, rögzítve megvásárlásáról, Oroszország tekintve, fognak kérdésre, állam százalékot, fáj képzelhető, Kitért FOTÓ, mert éve, büdzsének csak, növekedését mellett, uniós tartotta, elmúlt ágazatot, képzelhető mellett, növekedési Gergely, hozzá forint, jelentősebb arról, kell törvény, külön költségvetési, költségvetésre migráció, amelyek mert,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.