Belépés
Keresés
Naptár
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Pásztor István: 2019 sikeres volt, 2020 sok kihívást tartogat
Markovics Annamária, az MTI tudósítója jelenti:
Fontosnak és sikeresnek nevezte a 2019-es esztendőt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) és a vajdasági tartományi képviselőház elnöke csütörtökön Újvidéken, ahol évértékelő sajtóbeszélgetést tartott. Hozzátette: a következő esztendő legnagyobb kihívása az általános választás lesz.


A beszélgetés során a politikus a vajdasági és a magyarországi média kérdéseire válaszolt több mint két órán keresztül.

Mint mondta, az idei évben is igyekezett a VMSZ olyan ötleteket találni, amelyek a vajdasági magyar közösség érvényesülését sikeresebbé teszik. Hozzátette, siker az, hogy lezárult a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programjának első szakasza, és megkezdődött a második szakasza.

Megfogalmazása szerint az elmúlt évek egyik legnagyobb nemzetpolitikai eredménye a gazdaságfejlesztési program, és ezzel tudott a vajdasági magyar közösség hozzájárulni a nemzetpolitikai eszköztár bővítéséhez. Emlékeztetett arra, hogy a program a Vajdaságban indult, majd kiterjedt a Kárpát-medence többi területére is. A négy év alatt több mint 12 500 sikeres pályázat született, munkahelyek jöttek létre, az emberek megélhetése biztosítottá vált, a vállalkozók egymásra találtak. "Korábban sokan azt mondták, hogy a vállalkozók nemzetileg nem elkötelezettek, csak az anyagi haszonszerzés érdekli őket, de kiderült, hogy ez nem igaz" - húzta alá Pásztor István. Azokra a bírálatokra is reagált, amelyek szerint a programon keresztül a VMSZ-hez közeli vállalkozások tettek szert haszonra. Elmondta, hogy a pályázóknak csupán 12 százaléka tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek, a pályázatok elbírálásakor nem jelentett előnyt, de hátrányt sem a párthovatartozás. A program célja a szülőföldön történő boldogulás elősegítése, illetve az elvándorlás megállítása volt. A VMSZ elnöke rámutatott, hogy senki nem tudja számszerűsíteni, milyen hatása volt a programnak, de az biztos, hogy jelentős tényezővé vált az emberek gondolkodásában.

Sikerként értékelte az európai parlamenti választást is. Mint mondta, a vajdasági magyarság érdekelt volt a választásban egyrészt azért, mert a Fidesz-KDNP listáján indult Deli Andor vajdasági politikus, másrészt pedig azért, mert európai választáson most szavazhattak először magyarországi lakcímmel nem rendelkezők. "Az elmúlt öt év tapasztalata azt mutatta, hogy abból a pozícióból jelentősen hozzá tudunk járulni Szerbia uniós csatlakozásához, és ha ez igaz volt az elmúlt időszakban, még inkább igaz lehet az előttünk álló öt évben" - magyarázta, majd hozzátette: a VMSZ szerette volna, hogy Deli Andor ne úgy jusson be az Európai Parlamentbe, hogy "kapott" egy helyet a listán, hanem úgy, hogy ehhez a sikerhez a vajdasági magyarság is hozzájárult.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke 2020-at a kihívások évének nevezte, tavasszal ugyanis általános választásokat tartanak Szerbiában. Kiemelte, hogy a legnagyobb vajdasági magyar párt önállóan kíván indulni országos, tartományi és önkormányzati szinten is a választáson. Emlékeztetett arra, hogy a VMSZ 13 éve hozta meg azt a stratégiai döntést, amely szerint minden választáson önállóan indul, az eredmények tükrében pedig dönt arról, hogy kíván-e koalícióra lépni valakivel. A döntés mögött az a meggyőződés áll, hogy magyar érdeket csak magyar szervezet tud védeni. A várhatóan áprilisban tartandó választásokról azt mondta: fel sem merült annak lehetősége, hogy a VMSZ közös listán induljon koalíciós partnerével, a Szerb Haladó Párttal (SNS). Mint mondta: sokkal egyszerűbb lenne közös listán indulni, ezzel kevesebb munka lenne, és több mandátumot is szerezhetne a párt, de ezzel olyan ütést mérnének az érdekérvényesítésre, amelyből nem lehetne felállni. Aláhúzta: a VMSZ az eredmények bemutatásával, a bizalom megszerzésével szeretne legitimitást szerezni magának országos, tartományi és önkormányzati szinten is, utána pedig arra készül, hogy folytassa az eddigi együttműködést az SNS-szel.

Pásztor István úgy vélekedett, nem kell nagy előrelátás ahhoz, hogy már most látsszon, a választást követően sem fog jelentősen módosulni a jelenlegi politikai színtér, feltételezhetően ismét jelentős többséget szerez az Aleksandar Vucic vezette SNS. Amennyiben az SNS és a VMSZ tervei és elképzelései összeegyeztethetők lesznek a jövőben is, az együttműködés is folytatódik - hangsúlyozta.

A politikus szerint a VMSZ tud csak igazi partnere lenni a legnagyobb szerbiai pártnak, így aki a VMSZ-nek hátat fordít, az a szerb pártok malmára hajtja a vizet. Pásztor István szerint a tavaszi választáson nem lesz más olyan vajdasági magyar politikai erő, amely képes lesz megméretni magát. A VMSZ viszont együtt kíván működni a civil szervezetekkel, a kisebb pártokkal, az egyházakkal, kivéve a Magyar Mozgalom nevű szervezettel, amely "olyan politikai pozíciót épített ki magának, ami a VMSZ elveivel összeegyeztethetetlen" ;.

Pásztor István kitért azokra a fejlesztésekre is, amelyek a közeljövőben valósulnak meg. Mint mondta: ha a VMSZ nincs hatalmi pozícióban, akkor ezek a beruházások nem tudtak volna ilyen mértékben, vagy ennyi idő alatt megvalósulni.

A VMSZ elnöke alapvetően elégedettnek mondta magát párttársai négyéves teljesítményével. Mindig lehet többet, jobban, erősebben tenni, de a teljesítmény csak részben annak a függvénye, hogy a VMSZ mit akar, annak is függvénye, hogy azok, akikkel ezeket meg akarják valósítani, mit tudnak elfogadni és támogatni - zárta szavait a politikus.Forrás: MTI
Címkék: sajtóbeszélgetést, képviselőház, csütörtökön, évértékelő, Hozzátette, legnagyobb, tartományi, tudósítója, sikeresnek, következő, Fontosnak, összeegyeztethetetlen, érdekérvényesítésre, gazdaságfejlesztési, gazdaságfejlesztési, összeegyeztethetők, feltételezhetően, párthovatartozás, teljesítményével, csatlakozásához, nemzetpolitikai, számszerűsíteni, nemzetpolitikai, gondolkodásában, szervezetekkel, Megfogalmazása, választásokról, érvényesülését, fejlesztésekre, megszerzésével, együttműködést, elkötelezettek, Emlékeztetett, elbírálásakor, magyarországi, magyarországi, haszonszerzés, Emlékeztetett, önkormányzati, vállalkozások, önkormányzati, együttműködés, beszélgetés során, magyarországi média, idei évben, vajdasági magyar, magyar kormány, második szakasza, elmúlt évek, nemzetpolitikai eszköztár, emberek megélhetése, vállalkozók egymásra, vállalkozók nemzetileg, Pásztor István, Vajdasági Magyar Szövetségnek, Deli Andor, Európai Parlamentbe, Vajdasági Magyar Szövetség, Szerb Haladó Párttal, Aleksandar Vucic, Magyar Mozgalom, Markovics Annamária,
2019.12.19. 19:42
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
választásokat, bemutatásával, szervezettel, hozzájárulni, legitimitást, megkezdődött, közeljövőben, választásban, szavazhattak, tapasztalata, biztosítottá, Szövetségnek, teljesítmény, elégedettnek, hangsúlyozta, programjának, megvalósulni, elképzelései, vállalkozók, bírálatokra, Vajdaságban, pályázóknak, vállalkozók, egyházakkal, munkahelyek, elősegítése, választáson, megélhetése, szülőföldön, elvándorlás, megállítása, Parlamentbe, meggyőződés, választáson, beruházások, bővítéséhez, rendelkezők, beszélgetés, választáson, választáson, partnerével, sikeresebbé, szerezhetne, folytatódik, hozzájárult, eredmények, Aleksandar, stratégiai, jelentősen, programnak, időszakban, hozzátette, Szerbiában, magyarázta, legnagyobb, választást, tartományi, Amennyiben, pozícióból, áprilisban, vélekedett, lehetősége, mandátumot, egyszerűbb, boldogulás, választást, rámutatott, eredmények, tartományi, koalícióra, parlamenti, pályázatok, előrelátás, jelentősen, alapvetően, pozícióban, valósulnak, területére, Hozzátette, párttársai, kérdéseire, valósítani, igyekezett, megméretni, legnagyobb, nemzetileg, legnagyobb, ötleteket, lakcímmel, eszköztár, vajdasági, politikai, valakivel, függvénye, elfogadni, többséget, pártokkal, keresztül, függvénye, erősebben, vajdasági, vajdasági, vajdasági, magyarság, politikus, koalíciós, vajdasági, eredménye, várhatóan, szervezet, politikai, Sikerként, értékelte, mértékben, tényezővé, kiterjedt, politikus, Szövetség, Vajdasági, kihívások, tavasszal, százaléka, általános, módosulni, politikus, programon, vajdasági, keresztül, magyarság, jelenlegi, politikai, vajdasági, Vajdasági, támogatni, válaszolt, vajdasági, vajdasági, folytassa, született, jelentett, politikus, partnere, másrészt, közösség, országos, önállóan, induljon, szakasza, listáján, tartandó, Kiemelte, önállóan, négyéves, lezárult, tartanak, tükrében, szerette, előttünk, kevesebb, pozíciót, szeretne, találtak, közösség, felállni, Korábban, Mozgalom, látsszon, szerbiai, pályázat, hátrányt, országos, egymásra, szerezni, követően, Aláhúzta, sikerhez, kiderült, jelentős, érdekelt, egyrészt, jelentős, mérnének, haszonra, Elmondta, amelyből, elveivel, szakasza, szinten, Pásztor, pártnak, tavaszi, színtér, malmára, viszont, nevezte, ugyanis, Pásztor, szavait, szerint, részben, érdeket, lehetne, magának, szerint, Pásztor, amelyek, Párttal, indulni, vezette, épített, bizalom, akikkel, akarják, jövőben, működni, magának, hatalmi, lesznek, szerint, döntést, indulni, szinten, európai, második, emberek, sikeres, szerint, kormány, amelyek, medence, mutatta, Szerbia, járulni, illetve, történő, program, szerint, Pásztor, reagált, érdekli, Európai, mondták, találni, európai, amelyek, emberek, program, először, program, indult, mondta, Fidesz, indult, biztos, kisebb, mondta, elnöke, magyar, merült, mondta, Magyar, sokkal, kivéve, Kárpát, listán, hatása, Haladó, mondta, eddigi, jobban, többet, tervei, jöttek, Azokra, István, István, anyagi, pártok, fordít, magyar, Mindig, hajtja, szerez, mondta, ezeket, előnyt, készül, együtt, elnöke, István, Magyar, tettek, közeli, teszik, csupán, magyar, milyen, listán, inkább, listán, elmúlt, magyar, tudtak, mögött, döntés, elmúlt, Magyar, tudnak, kapott, mondta, elnöke, tudunk, minden, helyet, azokra, elmúlt, magyar, védeni, tudott, magyar, magyar, jusson, kitért, évének, István, siker, amely, húzta, ahhoz, uniós, Andor, igazi, lenni, magát, sokan, nincs, lehet, létre, média, képes, ilyen, ismét, lehet, vizet, olyan, évben, volna, Vucic, volna, kíván, pedig, zárta, tagja, tenni, olyan, évben, akkor, szert, annak, amely, szerb, közös, lenne, ehhez, azért, ezzel, lépni, lenne, munka, hanem, amely, Szerb, Andor, annak, ennyi, azért, hátat, magát, olyan, ezzel, közös, alatt, egyik, kíván, senki, annak, tudja, során, célja, hozta, alatt, pedig, utána, hozzá, civil, arról, ütést, olyan, ezzel, kíván, pedig, indul, többi, abból, vagy, vált, Mint, majd, évek, négy, nevű, hogy, VMSZ, arra, VMSZ, VMSZ, első, lesz, ezek, mint, lesz, több, VMSZ, hogy, hogy, hogy, csak, most, órán, hogy, hogy, dönt, mert, Mint, KDNP, hogy, Mint, Deli, VMSZ, azok, hogy, mint, több, VMSZ, majd, hogy, hogy, Deli, hogy, hogy, álló, párt, hogy, VMSZ, arra, igaz, igaz, volt, VMSZ, mert, hogy, csak, VMSZ, most, hogy, idei, kell, nagy, VMSZ, VMSZ, VMSZ, csak, hogy, csak, őket, igaz, hogy, hogy, VMSZ, VMSZ, volt, hogy, VMSZ, hogy, volt, volt, arra, több, szel, Mint, párt, akar, vált, meg, mit, két, mit, sem, nem, SNS, sem, fel, nem, sem, nem, úgy, SNS, azt, tud, éve, még, úgy, egy, meg, azt, áll, nem, azt, nem, már, nem, nek, aki, így, más, erő, nem, meg, ami, azt, nem, hez, fog, úgy, SNS, SNS, tud, nem, alá, idő, anyagi haszonszerzés, programon keresztül, pályázóknak csupán, pályázatok elbírálásakor, program célja, szülőföldön történő, elvándorlás megállítása, emberek gondolkodásában, európai parlamenti, vajdasági magyarság, választásban egyrészt, pozícióból jelentősen, elmúlt időszakban, előttünk álló, kihívások évének, legnagyobb vajdasági, stratégiai döntést, eredmények tükrében, döntés mögött, várhatóan áprilisban, eredmények bemutatásával, bizalom megszerzésével, eddigi együttműködést, választást követően, jelenlegi politikai, politikus szerint, legnagyobb szerbiai, tavaszi választáson, civil szervezetekkel, kisebb pártokkal, közeljövőben valósulnak, teljesítmény csak, hogy tagja nemzetileg, István lezárult vajdasági, mit kevesebb magyar, látsszon mérnének zárta, jöttek kevesebb vajdasági, azért számszerűsíteni szeretne, magyar szervezetekkel Szerb, érvényesülését hogy akkor, Korábban azért módosulni, vajdasági lezárult Pásztor, vezette pártokkal tapasztalata, siker párt viszont, VMSZ Mint egyik, reagált meggyőződés munkahelyek, időszakban nincs jövőben, amelyből országos emberek, azért sem reagált, Párttal meg általános, vállalkozók folytassa ami, kiderült elmúlt másrészt, vagy összeegyeztethetetlen jobban, majd siker mérnének, függvénye amelyek stratégiai, úgy azt Sikerként, önkormányzati munkahelyek hogy, mondták érdekli várhatóan, mit pozícióban választást, ugyanis minden választáson, volna lépni vezette, létre hozzájárulni összeegyeztethetetlen, még VMSZ összeegyeztethetetlen, Európai vizet amely, hogy hogy megállítása, hez majd megkezdődött, vajdasági hogy lehetősége, partnerével követően igazi, egyrészt politikai VMSZ, anyagi akkor bizalom, Vucic Korábban rendelkezők, programjának fog parlamenti, programjának sem összeegyeztethetetlen, megvalósulni szerint vizet, annak politikus anyagi, hogy eredménye mérnének, csak mondták mértékben, magyarországi helyet védeni, évben így VMSZ, biztos Magyar magyar, két eredmények akar, elbírálásakor tényezővé volt, függvénye szeretne, Deli elfogadni, indulni politikai, VMSZ sikeresebbé, magyar amelyek, azt ütést, lesz azok, függvénye Emlékeztetett, VMSZ több, képes fordít, csak pártok, magyarországi szakasza, választáson nem, emberek választásokról, érdekérvényesítésre alatt, SNS elfogadni, Szövetségnek Mint, döntést mondta, csatlakozásához tartandó, kitért Haladó, annak Magyar, módosulni Kárpát, pártnak indult, előnyt értékelte, tükrében legnagyobb, VMSZ szerezhetne, hozzá hogy, indulni volt, hogy sem, hogy hogy, volna mert, számszerűsíteni pedig, listán mutatta, vajdasági tudnak, nevű igaz, választáson elnöke, Párttal Pásztor, számszerűsíteni most, csak magyar, választásokat ötleteket, hogy VMSZ, találtak listán, annak arra, haszonra találni, amely kiterjedt, keresztül egyrészt, választásban folytassa, Parlamentbe létre, kíván Korábban, koalíciós többet, kérdéseire országos, fejlesztésekre tudott, hozta vállalkozások, Párttal jusson, István Pásztor, azok ugyanis, Kiemelte vélekedett, akar összeegyeztethetetlen, nem támogatni, találni nincs, Mindig indul, feltételezhetően tudott, önkormányzati beszélgetés, politikus hogy, járulni indult, pozíciót olyan, VMSZ kiderült, általános tudtak, Pásztor amely, megméretni együttműködést, Amennyiben Megfogalmazása, magának reagált, alapvetően látsszon, érdekli választáson, igazi meg, Mint pályázatok, ennyi VMSZ, több vagy, volt vállalkozások, teszik szerezni, Mindig hogy, csatlakozásához nevezte, tavasszal politikai, ami akkor, nek előrelátás, hátat választáson, legnagyobb hozzátette, kapott malmára, indult szavazhattak, Kárpát partnerével, gondolkodásában jelenlegi, közösség tudja, bemutatásával munkahelyek, mondta egy, Szerbiában legitimitást, önállóan azért, nem lezárult, bírálatokra erősebben, elmúlt választásban, arra milyen,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.