Belépés
Keresés
Naptár
2019.09 2019. Október 2019.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Gulyás: a kormány is támogatja Várhelyi Olivér biztosi jelölését
A kormány is támogatja, hogy Magyarország Várhelyi Olivért jelölje biztosnak az Európai Unió következő bizottságába - mondta a csütörtöki kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Gulyás Gergely közölte: Várhelyi Olivér az unió egyik legjobb ismerője Magyarországról, szakmai felkészültségét senki nem vitathatja. Emellett a diplomata eddig is elkötelezetten küzdött az ellen, hogy a bevándorlást ráerőltessék a tagállamokra, így Magyarországra.

Érdemei vannak annak elérésében is, hogy a kötelező betelepítési kvótáról csak átmeneti időre szóló döntés született, valamint abban, hogy Magyarország vállalását legalább részben megértették Brüsszelben, ha el nem is fogadták - fűzte hozzá.

A miniszter kijelentette: politikusként egyedül Trócsányi Lászlónak lett volna felhatalmazása, hiszen ő vezette azt az európai parlamenti választási listát, amely 53 százalékos támogatást kapott. Részvétele a bevándorlás megakadályozásában azonban "vörös posztónak" minősült Brüsszelben - fogalmazott - ezért mondvacsinált okokkal összeférhetetlenséggel vádolták meg - tette hozzá.

Gulyás Gergely kérdésre közölte: Várhelyi Olivér jelölését a szerdai kormányülés erősítette meg. Hozzátette: sem a jelölt, sem a magyar kormány nem kapott tájékoztatást egy esetleges tárcacseréről.

A Borkai Zsolt győri polgármesterrel kapcsolatban nyilvánosságra került videóról a miniszter kijelentette: a felvételen látható ügy - ugyanúgy ahogy a Wittinghoff Tamás polgármesterről készült hasonló felvétel - magánügy, de helytelen, erkölcsileg elítélendő. Minden más kérdés, ami az azon szereplők üzleti szerepvállalásával kapcsolatos, külön tisztázandó. Ide sorolta, hogy kinek, milyen gazdasági érdekeltsége volt, milyen megbízást kapott és azoknak milyen színvonalon tett eleget. De a magánügy ettől külön kezelendő - jegyezte meg.

Ezt a magánüggyel kár összekapcsolni - mondta -, "vélhetően a sajtó egy része ezt saját rossz lelkiismerete miatt teszi, mert olyan határt lépett át, ami eddig nem történt meg a magyar politikában", csupán a sajtónak legfeljebb egy kis, szélsőséges részére volt jellemző.

Később kijelentette azt is: a sajtó az ügyben még szokta sincs tekintettel, akik nem közszereplők.

A Wittinghoff- és a Borkai-videók a magyar közélet mélypontját jelentik - utalt a budaörsi polgármester ügyére is.

Borkai Zsolt a Fidesz jelöltjeként indult el az önkormányzati választáson, ami ezután történt, azt majd később a Fidesznek kell értékelni - jelentette ki. Közölte azt is: Borkai Zsolt polgármesteri munkáját érdemi kritika nem érte.

A felvételen látható ügyvédet érintő esetleges telekvásárlást firtató kérdésekre közölte ugyanakkor: a kormány szándéka, hogy még az idén elfogadjon az Országgyűlés egy olyan jogszabályt, amely drasztikus, akár 80-95 százalékos adóval terhelné az olyan ingatlaneladásokat, amelyek a vásárláshoz képest rövid időn belül és nagy haszonnal történnek, elsősorban átminősítésnek köszönhetően. Kijelentette: a változtatást az általános tapasztalat indokolja.

Közölte azt is: a Borkai Zsoltról készült felvételekről nem tudott korábban, és nincs információja arról, hogy azokról bárki más tudott volna. A miniszter politikai szándékot valószínűsít a szivárogtató blog mögött.

Az elmúlt napokban nyilvánosságra került kép- és hangfelvételekről azt mondta: morálisan elítélendő cselekedetet kormánypárti polgármester számlájára is lehet írni, de korrupciós cselekményekről egyértelműen ellenzéki, különösen budapesti balliberális képviselők vallanak. Kijelentette: a balliberális oldalon "egészen eldurvult belső viszonyok vannak".

A DK követeléséről, miszerint közvetlenül kellene megkapniuk az önkormányzatoknak az uniós támogatásokat, azt mondta: az uniós támogatást nagyrészt államok kapják, de van ezzel ellentétes törekvés is. A kormány azonban attól tart, hogy az ilyen támogatások odaítélése a migrációval kapcsolatos viszonnyal függne össze. A vége az lenne, hogy aki hajlandó bevándorlókat befogadni, az kapna uniós pénzt, aki pedig nem hajlandó, az nem kapna - tette hozzá.

Az unió következő költségvetésének elfogadásáról azt mondta: az időpont másodlagos a tartalomhoz képest. Jelenlegi formájában a magyar kormány nem tartja azt alkalmasnak a tárgyalásra, de remélik, hogy lehet javítani rajta. Kijelentette: ha kisebb lesz a büdzsé a Brexit miatt, Magyarország csak arányos mértékű forrástól eshet el.

A Brexittel kapcsolatos magyar álláspont kialakítása kapcsán semmilyen formában nem érkezett kérés a brit kormánytól - válaszolta egy másik kérdésre és leszögezte: Magyarország egyedül biztosan nem vétózik.

Ugyancsak kérdésre elmondta: nem született semmilyen kormánydöntés azzal kapcsolatban, hogy az Opus Global eladná részesedését a Mátrai Erőműben. Kijelentette azt is: nem lát összefüggést ezen sajtóhírek, valamint aközött, hogy az államfő az ENSZ klímacsúcsán azt mondta: az ország 2030-ra kivezeti a szénalapú energiatermelést.

A szíriai török offenzívával kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: Magyarország nem akarta megbontani a visegrádi négyek és az az Európai Unió egységét, ezért hozzájárultak a közös uniós nyilatkozathoz. Nem volt vétó - mondta. Ugyanakkor jelezte: Magyarország az alkotmány alapján a háborút - mint az államok közötti vitás kérdések megoldásnak módját - elutasítja, de a magyar diplomácia határozott véleménye, hogy ha Törökország annak érdekében tesz lépeseket, hogy az országa területén tartózkodó 4 millió menekült visszajuthasson a saját hazájába, akkor ezeket támogatni kell. Megjegyezte: ezt a két szempontot együtt kell érvényesíteni.Forrás: MTI
Címkék: Miniszterelnökséget, kormányinfón, Magyarország, bizottságába, csütörtöki, következő, miniszter, biztosnak, támogatja, Várhelyi, Európai, összeférhetetlenséggel, ingatlaneladásokat, szerepvállalásával, megakadályozásában, önkormányzatoknak, hangfelvételekről, energiatermelést, költségvetésének, felkészültségét, polgármesterről, polgármesterrel, cselekményekről, Magyarországról, visszajuthasson, felhatalmazása, nyilvánosságra, átminősítésnek, telekvásárlást, nyilvánosságra, összekapcsolni, Magyarországra, nyilatkozathoz, elkötelezetten, követeléséről, tájékoztatást, hozzájárultak, támogatásokat, bevándorlókat, politikusként, polgármesteri, érvényesíteni, unió egyik, diplomata eddig, bevándorlást ráerőltessék, kötelező betelepítési, miniszter kijelentette, európai parlamenti, szerdai kormányülés, magyar kormány, esetleges tárcacseréről, felvételen látható, azon szereplők, Gulyás Gergely, Várhelyi Olivér, Trócsányi Lászlónak, Borkai Zsolt, Wittinghoff Tamás, Borkai Zsoltról, Opus Global, Mátrai Erőműben, Európai Unió, Magyarország Várhelyi Olivért,
2019.10.10. 20:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
tárcacseréről, lelkiismerete, mondvacsinált, önkormányzati, elfogadásáról, felvételekről, kormánydöntés, köszönhetően, összefüggést, Magyarország, Kijelentette, részesedését, változtatást, valószínűsít, bevándorlást, ráerőltessék, Országgyűlés, offenzívával, Magyarország, kijelentette, Magyarország, kapcsolatban, közszereplők, polgármester, szivárogtató, érdekeltsége, jelöltjeként, klímacsúcsán, információja, balliberális, Kijelentette, balliberális, Magyarország, betelepítési, tagállamokra, kapcsolatban, kijelentette, egyértelműen, Kijelentette, kijelentette, kijelentette, Magyarország, cselekedetet, polgármester, kormánypárti, Kijelentette, politikában, erkölcsileg, kapcsolatos, Wittinghoff, kapcsolatos, tisztázandó, Megjegyezte, színvonalon, magánüggyel, jogszabályt, alkalmasnak, közvetlenül, tárgyalásra, támogatások, migrációval, tartalomhoz, kapcsolatos, tapasztalat, kapcsolatos, Wittinghoff, tekintettel, szélsőséges, mélypontját, megoldásnak, választáson, kialakítása, Törökország, vásárláshoz, Brüsszelben, megértették, Brüsszelben, kormányülés, fogalmazott, bevándorlás, diplomácia, ugyanakkor, kérdésekre, sajtóhírek, elfogadjon, drasztikus, százalékos, támogatást, jelentette, vitathatja, legfeljebb, válaszolva, Ugyanakkor, százalékos, Részvétele, elutasítja, megbontani, választási, elérésében, támogatást, megkapniuk, ellentétes, odaítélése, másodlagos, formájában, viszonnyal, vállalását, képviselők, leszögezte, parlamenti, határozott, válaszolta, kormánytól, korrupciós, számlájára, elítélendő, elsősorban, felvételen, szempontot, felvételen, Hozzátette, erősítette, tartózkodó, elítélendő, befogadni, Ugyancsak, indokolja, szereplők, politikai, morálisan, miniszter, Trócsányi, miniszter, általános, szándékot, miniszter, történnek, helytelen, diplomata, Jelenlegi, értékelni, szénalapú, Fidesznek, következő, esetleges, haszonnal, alkotmány, született, semmilyen, posztónak, jelölését, visegrádi, Lászlónak, kezelendő, esetleges, érdekében, nagyrészt, gazdasági, véleménye, viszonyok, forrástól, Brexittel, miszerint, megbízást, támogatni, eldurvult, területén, lépeseket, budapesti, ellenzéki, vélhetően, különösen, született, semmilyen, álláspont, szándéka, javítani, Erőműben, felvétel, kivezeti, kérdésre, munkáját, törekvés, ügyvédet, valamint, magánügy, ugyanúgy, Emellett, kérdésre, vallanak, videóról, napokban, fogadták, érkezett, kvótáról, biztosan, korábban, hajlandó, kötelező, terhelné, formában, legalább, Zsoltról, kérdésre, elmondta, hazájába, valamint, jegyezte, magánügy, hajlandó, menekült, Várhelyi, kérdésre, budaörsi, vádolták, sajtónak, jelentik, egységét, Várhelyi, jellemző, minősült, ismerője, átmeneti, kérdések, legjobb, történt, időpont, egyedül, Európai, Közölte, vezette, európai, részére, készült, egyedül, vétózik, okokkal, azokról, kapcsán, arányos, államok, Gergely, mértékű, kormány, azonban, Gergely, sorolta, országa, remélik, azoknak, kellene, látható, államok, háborút, alapján, közötti, közölte, egészen, oldalon, részben, közölte, jelezte, Érdemei, kritika, amelyek, kormány, hasonló, aközött, szerdai, készült, kormány, küzdött, Közölte, közölte, azonban, szíriai, látható, firtató, történt, szakmai, kormány, közélet, államfő, eleget, mondta, magyar, kapott, Borkai, Olivér, érdemi, Gulyás, ügyére, magyar, Minden, vannak, mondta, büdzsé, Brexit, később, indult, kisebb, Olivér, függne, döntés, kapott, milyen, jelölt, ország, érintő, kapott, Borkai, milyen, Borkai, együtt, Fidesz, kapják, milyen, vannak, adóval, eladná, listát, tudott, képest, ezután, tudott, csupán, kérdés, hiszen, Gulyás, négyek, akarta, ügyben, tartja, Később, szokta, képest, Borkai, Global, módját, Mátrai, mondta, került, mondta, üzleti, videók, millió, mondta, magyar, ezeket, magyar, Borkai, mögött, magyar, magyar, elmúlt, mondta, került, határt, lépett, lehet, időre, ellen, ezért, senki, török, közös, uniós, annak, vitás, egyik, saját, eddig, annak, eshet, miatt, kérés, másik, azzal, akkor, rajta, hozzá, vörös, Tamás, Zsolt, hozzá, Zsolt, volna, ahogy, tette, abban, győri, uniós, utalt, fűzte, lehet, bárki, külön, olyan, rövid, ettől, amely, olyan, amely, belül, kinek, volna, arról, külön, nincs, teszi, uniós, belső, eddig, uniós, kapna, sincs, Zsolt, szóló, pénzt, miatt, tette, hozzá, kapna, olyan, pedig, saját, rossz, attól, ilyen, része, sajtó, össze, ezért, ezzel, lenne, sajtó, ezen, idén, unió, hogy, akik, hogy, mert, vétó, érte, volt, Unió, kell, majd, ENSZ, unió, hogy, tett, mint, volt, hogy, csak, tart, kell, hogy, brit, volt, hogy, lesz, csak, kell, hogy, hogy, hogy, vége, blog, írni, tesz, lett, hogy, időn, hogy, akár, Opus, hogy, hogy, nagy, azon, sem, meg, két, egy, ami, nem, kár, ezt, más, meg, Ide, meg, Ezt, ügy, ezt, egy, még, egy, kép, azt, nem, más, nem, azt, azt, nem, sem, nem, aki, nem, nem, azt, nem, azt, azt, van, aki, nem, így, azt, még, nem, nem, kis, egy, ami, nem, meg, nem, ami, lát, nem, azt, egy, nem, azt, azt, azt, Nem, magánügy ettől, magyar politikában, sajtónak legfeljebb, magyar közélet, budaörsi polgármester, önkormányzati választáson, kormány szándéka, idén elfogadjon, olyan jogszabályt, vásárláshoz képest, általános tapasztalat, miniszter politikai, szivárogtató blog, elmúlt napokban, balliberális oldalon, uniós támogatásokat, uniós támogatást, kormány azonban, ilyen támogatások, migrációval kapcsolatos, kapna uniós, unió következő, időpont másodlagos, tartalomhoz képest, brit kormánytól, másik kérdésre, ország 2030-ra, szénalapú energiatermelést, szíriai török, visegrádi négyek, közös uniós, alkotmány alapján, államok közötti, magyar diplomácia, országa területén, saját hazájába, kapott tekintettel Magyarország, kijelentette Törökország másodlagos, büdzsé mondvacsinált majd, utalt ugyanakkor diplomácia, kapna választási vélhetően, uniós válaszolta nagy, egyedül lát Mátrai, kapcsolatos uniós érdekeltsége, önkormányzatoknak vétó valamint, Jelenlegi nyilvánosságra kapcsolatban, polgármesterről hiszen felvételen, Magyarország azzal kérdések, kezelendő miniszter közölte, támogatások felhatalmazása egyik, vélhetően ilyen ezt, annak firtató szélsőséges, Borkai egy támogatások, határozott közvetlenül kép, területén tartalomhoz amely, vörös európai tette, lenne Gergely valamint, részesedését Gulyás Magyarország, kormány hogy hazájába, polgármesterrel követeléséről jellemző, hozzá kvótáról vállalását, képest szivárogtató sincs, lenne vitás teszi, nem sem egy, meg szándékot offenzívával, videók önkormányzatoknak kormány, kérdések unió polgármesterrel, brit nagy Olivér, lát hazájába egyedül, korábban jelentik egészen, kell magánüggyel azon, változtatást hozzá azt, kell együtt közös, kérdés büdzsé tartja, államfő kapcsán egy, ügyben Magyarország azt, megoldásnak mondta ettől, diplomácia vádolták Mátrai, eddig hazájába mondvacsinált, viszonnyal ezzel azoknak, fűzte Mátrai szokta, szokta Tamás budaörsi, ügyben indult átminősítésnek, esetleges sajtóhírek együtt, van olyan Kijelentette, hogy ugyanúgy kérdésekre, sajtó Borkai, teszi magyar, rövid kérdésekre, legfeljebb készült, adóval elítélendő, volna menekült, kinek egészen, köszönhetően korábban, kapcsolatos hozzá, hogy eddig, felvétel kell, érdekeltsége Minden, Közölte lelkiismerete, semmilyen küzdött, azt uniós, Zsolt amely, válaszolta háborút, visegrádi Nem, uniós közölte, készült Fidesznek, attól általános, hozzá érdemi, kapna kapna, azt nem, Olivér szóló, miatt aki, szokta sajtó, Érdemei kapcsolatban, lesz mert, tudott ilyen, hasonló lépeseket, Borkai teszi, hogy blog, teszi szíriai, legalább történnek, ENSZ támogatást, Olivér ügyére, nincs munkáját, született Zsolt, következő nem, részben energiatermelést, hogy tisztázandó, ezen biztosan, formájában lépett, elutasítja hogy, azonban utalt, drasztikus nyilatkozathoz, közölte hozzájárultak, más szereplők, Olivér visegrádi, mondta hajlandó, készült jogszabályt, ami miniszter, aközött megbízást, felkészültségét hogy, indokolja aközött, majd támogatások, Borkai üzleti, magyar két, viszonyok belső, belül sajtó, Érdemei aki, csak Magyarországról, megakadályozásában arról, Jelenlegi milyen, ráerőltessék hogy, megakadályozásában milyen, polgármesterrel egy, azon történt, gazdasági más, felvétel Fidesz, jelentik drasztikus, volna érdekeltsége, hogy semmilyen, összeférhetetlenséggel Brüsszelben, Magyarország belül, összeférhetetlenséggel Borkai, vörös tart, tudott Zsolt, tudott Ezt, semmilyen vitás, miatt Lászlónak, következő sajtó, alkotmány sajtóhírek, lépeseket szokta, Magyarország azzal, képviselők kormány, Ide ingatlaneladásokat, Global uniós, jelölését Global, azt terhelné, terhelné van, összeférhetetlenséggel kijelentette, ezzel csupán, hogy budaörsi, történt kapcsolatos, kijelentette nagyrészt, sorolta vádolták, kormánypárti olyan, Gulyás kormány,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.