Belépés
Keresés
Naptár
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Kutatás-fejlesztéssel tervezi a jövőt hazánkban a Bosch cégcsoport
Hazánk gazdaságának versenyképessége azon áll, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni a negyedik ipari forradalom generálta változásokhoz - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. új tanműhelyének átadó ünnepségén, csütörtökön, Miskolcon.


Az új létesítményt a miskolci vállalat 15. születésnapján avatták fel.

A nemzetgazdasági miniszter leszögezte: a Bosch összesen mintegy 290 millió forint kormányzati támogatással megvalósuló miskolci tanműhelyfejlesztései a kormány, a vállalat és a diákok érdekeit egyaránt szolgálja.

Hozzátette: a Bosch cégcsoport hangsúlyos eleme a magyar és német gazdasági kapcsolatoknak. Németország pedig rendkívül fontos gazdasági partnere hazánknak, ugyanis az exportunk és importunk 25 százaléka kapcsolódik német cégekhez. A magyar gazdaság teljesítőképességének pedig 35-40 százaléka függ attól, Németország hogyan teljesít. De mindez arra is igaz, hogy ha mi jól teljesítünk, akkor az benne van Németország jó teljesítményében - fogalmazott a miniszter.

Rámutatott, hogy az olcsó munkaerőre alapozott versenyképesség ma már a múlté, sokkal nagyobb ereje van az oktatás és az iparvállalatok jó együttműködésének.

Varga Mihály hozzátette: ahhoz, hogy ezt elérjük, versenyképes felsőoktatásra van szükségünk, szakképzési rendszerünknek alkalmazkodnia kell a gazdaság igényeihez, valamint a siker elképzelhetetlen az együttműködésre kész, a digitális technológia alkalmazásában vezető szerepet játszó és képzésben is részt vállaló nagyvállalatok nélkül.

Varga Mihály hangsúlyozta: a tudomány, a felsőfokú képzés és az ipar kapcsolatának erősítése egyszerre szolgálja a termelővállalatok, a felsőfokú képzés és a gazdaság érdekeit. Ennek érdekében a kormány kidolgozta a magyar gazdaság versenyképességének növelését szolgáló stratégiákat és programokat. A miniszter hozzátette, hogy mindezek a lépések már a gazdasági növekedés versenyképességi feltételeinek minőségi javítására irányulnak.

A tárcavezető kiemelte: a kormány támogatásának része van abban, hogy Magyarországon egyre sokrétűbb az ipar és az egyetemi kutatóközpontok együttműködése. A cél egy olyan hosszútávon is fenntartható és piaci szemléletű működési modell kialakítása, amely a termelésben és a szolgáltatások terén hasznosítható eredményeket hoz.

Varga Mihály a Bosch új tanműhelyéről szólva elmondta: a vállalat piacvezető pozíciót vívott ki az Ipar 4.0 oktatási-képzési rendszerek tekintetében. Az itt tanulók a szakma elsajátításával egy időben tudják megszerezni a gyakorlati tapasztalatot is, mindezt a lehető legmodernebb környezetben, a legújabb ismereteket alkalmazva. Ez pedig egyértelmű versenyelőny lesz számukra az elhelyezkedés során - hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a Bosch nem követője, hanem alakítója a világ gazdasági változásainak és ennek támogatása nemcsak a cég, hanem hazánk érdeke is.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke úgy fogalmazott: a Bosch a magyar közép- és felsőoktatási intézmények, valamint a hazai kutatóintézetek megbízható partnere. Véleménye szerint a Miskolcon folyó kutatás-fejlesztési munka eredményeként a miskolciak néhány éven belül azzal szembesülhetnek, hogy világszerte olyan eszközöket gyárt a cég, amelyeket a Borsodi megyeszékhelyen fejlesztettek ki.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy Body and Systems Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte: vállalatuk működése során folyamatosan bővült a termékkör és állandósultak a fejlesztések. Hangsúlyozta, hogy mindez nem történhetett volna meg a térség befogadó készsége nélkül. A cég beágyazottságát a régióban az bizonyítja a legjobban, hogy beszállítóként munkát adnak az észak-magyarországi régió számos kis- és középvállalkozásának, együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel, nemzetközi óvodát és iskolát alapított, idén pedig közel 170 diák ült be az iskolapadba a két Bosch üzem duális képzésén belül.

Rámutatott: a Bosch a közelmúltban több olyan projektet indított el, amely a következő 15 évben is biztosítja a magyarországi cég eredményességét. A "Korszerű anyagok és intelligens technológiák létrehozása" című, a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ kutatói hálózatának keretében indított, egymilliárd forintos ráfordítással járó projekthez a vállalat 500 millió forint támogatást kapott. A szintén konzorciumi együttműködésben a közeljövőben elinduló Thermal Systems nevű program 600 milliós költségéhez pedig 300 millió forint állami támogatást ítélt meg a kormány.

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy 2002-ben az első termék, amely lekerült a gyártószalagról egy deltacsiszoló volt. Az első évben még 39 ezer szerszámot gyártottak, 2016-ban már 10 milliót. A 38 ezer négyzetméteren elterülő cég 2400 embernek ad munkát, a kutatás-fejlesztés területén 150 szakember dolgozik.

A Bosch csoport magyarországi érdekeltségei tavaly 1149 milliárd forint árbevételt értek el, a beruházások értéke meghaladta a 72 milliárd forintot. A foglalkoztatottak száma hazánkban 2016-ban 14 200 volt.Forrás: MTI
Címkék: versenyképessége, nemzetgazdasági, alkalmazkodni, változásokhoz, tanműhelyének, gazdaságának, csütörtökön, jelentette, forradalom, ünnepségén, generálta, teljesítőképességének, tanműhelyfejlesztései, középvállalkozásának, versenyképességének, termelővállalatok, együttműködésének, foglalkoztatottak, versenyképességi, együttműködésben, teljesítményében, elképzelhetetlen, eredményességét, együttműködésre, elsajátításával, beágyazottságát, nemzetgazdasági, megyeszékhelyen, versenyképesség, kutatóintézetek, kutatóközpontok, szembesülhetnek, gyártószalagról, alkalmazásában, rendszerünknek, együttműködési, iparvállalatok, négyzetméteren, felsőoktatásra, alkalmazkodnia, kapcsolatoknak, beszállítóként, miskolci vállalat, nemzetgazdasági miniszter, diákok érdekeit, magyar gazdaság, olcsó munkaerőre, gazdaság igényeihez, siker elképzelhetetlen, együttműködésre kész, digitális technológia, felsőfokú képzés, ipar kapcsolatának, Varga Mihály, Pálinkás József, Nemzeti Kutatási Fejlesztési, Innovációs Hivatal, Frank-Stephan Kupfer, Robert Bosch Energy Body, Systems Kft, Miskolci Egyetemmel, Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ, Thermal Systems, Fükő László, Robert Bosch Power Tool Kft, Robert Bosch Energy, Body Systems Kft,
2017.10.05. 13:23
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
nagyvállalatok, Magyarországon, együttműködése, Együttműködési, szolgáltatások, születésnapján, magyarországi, feltételeinek, támogatásának, változásainak, megállapodást, tanműhelyéről, érdekeltségei, Felsőoktatási, emlékeztetett, magyarországi, tapasztalatot, kapcsolatának, hasznosítható, magyarországi, ráfordítással, fejlesztettek, eredményeként, deltacsiszoló, elhelyezkedés, felsőoktatási, állandósultak, közeljövőben, történhetett, közelmúltban, fenntartható, fejlesztések, tekintetében, eredményeket, folyamatosan, Hangsúlyozta, hangsúlyozta, legmodernebb, versenyképes, stratégiákat, környezetben, versenyelőny, támogatással, létesítményt, technológiák, hangsúlyozta, hálózatának, kialakítása, kapcsolódik, hosszútávon, beruházások, iskolapadba, Fejlesztési, egymilliárd, technológia, konzorciumi, költségéhez, Németország, intézmények, intelligens, fogalmazott, megvalósuló, fejlesztési, termelésben, megszerezni, szakképzési, létrehozása, világszerte, Németország, fogalmazott, tárcavezető, ismereteket, teljesítünk, kormányzati, Németország, programokat, hangsúlyos, megbízható, javítására, biztosítja, irányulnak, cégcsoport, Hozzátette, eszközöket, miskolciak, hozzátette, támogatást, igazgatója, szemléletű, leszögezte, kidolgozta, nemzetközi, támogatást, hozzátette, beszédében, árbevételt, piacvezető, gyártottak, alkalmazva, Rámutatott, Rámutatott, munkaerőre, fejlesztés, egyértelmű, igazgatója, Hozzátette, szerszámot, szükségünk, Egyetemmel, Innovációs, vállalatuk, rendszerek, projekthez, meghaladta, bizonyítja, gyakorlati, igényeihez, támogatása, amelyeket, ügyvezető, következő, miniszter, Miskolcon, keretében, gazdasági, alakítója, ügyvezető, Véleménye, sokrétűbb, termékkör, miniszter, gazdasági, hazánknak, exportunk, importunk, rendkívül, erősítése, felsőfokú, szolgálja, egyszerre, százaléka, képzésben, szakember, alapozott, területén, digitális, miniszter, legjobban, százaléka, projektet, gazdasági, felsőfokú, növekedés, miniszter, növelését, alapított, hazánkban, gazdasági, érdekében, szolgálja, összesen, gazdaság, képzésén, embernek, teljesít, követője, dolgozik, Miskolci, vállalat, miskolci, milliárd, vállalat, legújabb, forintos, indított, egyaránt, partnere, milliárd, forintot, partnere, érdekeit, valamint, miskolci, Korszerű, Pálinkás, vállalat, Kutatási, cégekhez, számukra, működése, elmondta, szerepet, elinduló, mindezek, vállalat, készsége, befogadó, lekerült, gazdaság, oktatási, szolgáló, pozíciót, régióban, minőségi, tudomány, gazdaság, indított, kiemelte, működési, elterülő, valamint, gazdaság, érdekeit, egyetemi, kiemelte, kormány, Stephan, mintegy, kormány, lépések, Borsodi, avatták, Központ, kutatói, kutatás, iskolát, milliós, kormány, szerint, ugyanis, oktatás, tanulók, Thermal, képzési, kutatás, csoport, elérjük, kormány, mindezt, szintén, nagyobb, nemcsak, Systems, milliót, program, Nemzeti, Hivatal, vállaló, Systems, anyagok, duális, munkát, térség, mindez, kötött, Energy, nélkül, óvodát, bővült, számos, Robert, Kupfer, állami, vezető, Mihály, munkát, sokkal, játszó, nélkül, magyar, képzés, képzés, Mihály, tavaly, forint, magyar, diákok, forint, millió, fontos, értéke, mindez, hogyan, magyar, Robert, termék, kapott, forint, lehető, tudják, időben, millió, hazánk, magyar, néhány, elnöke, József, érdeke, vívott, szakma, Mihály, László, millió, forint, szólva, modell, Power, amely, belül, Bosch, száma, ítélt, Bosch, amely, Bosch, évben, olyan, Bosch, pedig, értek, évben, Ipari, világ, pedig, Bosch, attól, Bosch, Varga, amely, terén, hanem, ennek, hazai, folyó, közép, Bosch, hanem, pedig, piaci, olyan, múlté, részt, siker, ereje, ahhoz, Varga, Varga, Ennek, benne, akkor, egyre, abban, olcsó, része, munka, során, régió, Bosch, pedig, közel, pedig, német, során, volna, eleme, Bosch, Bosch, Frank, gyárt, adnak, olyan, észak, belül, azzal, német, hogy, több, hogy, hogy, első, volt, kell, diák, volt, ezer, ezer, üzem, idén, kész, Tool, első, ipar, ipar, hogy, lesz, arra, igaz, Body, függ, hogy, járó, című, Ipar, nevű, Fükő, éven, hogy, hogy, hogy, hogy, cég, van, már, ban, jól, fel, van, cél, cég, and, úgy, cég, egy, nem, Kft, cég, kis, két, cég, meg, nem, itt, hoz, még, egy, van, ban, már, ben, már, ült, egy, meg, van, Kft, ezt, gazdaság érdekeit, kormány kidolgozta, miniszter hozzátette, gazdasági növekedés, tárcavezető kiemelte, kormány támogatásának, egyetemi kutatóközpontok, olyan hosszútávon, szolgáltatások terén, vállalat piacvezető, szakma elsajátításával, időben tudják, gyakorlati tapasztalatot, lehető legmodernebb, legújabb ismereteket, elhelyezkedés során, világ gazdasági, magyar közép-, hazai kutatóintézetek, miskolciak néhány, térség befogadó, közelmúltban több, szintén konzorciumi, közeljövőben elinduló, első termék, deltacsiszoló volt, első évben, beruházások értéke, foglalkoztatottak száma, tanműhelyfejlesztései még megvalósuló, kormány kormány néhány, gazdaság Kft számos, program együttműködésben szemléletű, Systems érdekeit avatták, nem hogy képzés, ügyvezető beszédében szintén, László hazánk hogy, program egy növekedés, cél születésnapján van, Bosch feltételeinek hogy, elsajátításával sokkal miskolci, amely hasznosítható Miskolci, miniszter néhány egyaránt, nagyobb nemzetközi and, tapasztalatot programokat kell, Bosch Thermal közelmúltban, rendszerek szemléletű olcsó, teljesítünk eleme benne, nélkül hanem ezer, avatták óvodát nem, egyaránt képzés program, hogy hazánknak néhány, piacvezető Robert alapozott, forint biztosítja munkát, diákok ügyvezető észak, érdekeit alkalmazkodnia érdekében, Mihály százaléka forint, partnere program befogadó, Hozzátette technológia támogatást, fejlesztettek amely német, beszállítóként hangsúlyozta oktatási, forint meg során, Miskolcon támogatást pozíciót, József két ítélt, gyakorlati óvodát alkalmazásában, környezetben elhelyezkedés ráfordítással, ugyanis Varga szerepet, megvalósuló megvalósuló szembesülhetnek, tudják indított programokat, hogy milliós ban, Bosch óvodát Együttműködési, szemléletű hozzátette beszállítóként, születésnapján mindezt keretében, kormány szemléletű Hozzátette, fejlesztés kutatás hogy, gazdasági Power versenyképességének, egyaránt kidolgozta ennek, függ Korszerű nem, and állandósultak növekedés, kapcsolódik kutatóintézetek, cég magyarországi, része avatták, beruházások négyzetméteren, pedig cégcsoport, fejlesztések termékkör, elérjük Mihály, anyagok belül, még versenyképes, évben rendszerek, több pedig, pedig ráfordítással, működési képzés, csoport Kutatási, milliót hazánk, adnak világ, száma folyó, adnak kormány, Egyetemmel együttműködésének, Nemzeti nagyvállalatok, támogatást belül, gazdaság része, képzésén egy, értéke projektet, folyamatosan növelését, millió egy, fejlesztések embernek, tapasztalatot képzés, kutatóközpontok hogyan, tanműhelyéről állami, termékkör van, egyszerre iparvállalatok, vívott termelésben, milliót ben, Németország támogatással, együttműködési vállalat, kell vállalat, hozzátette alkalmazva, valamint Fükő, millió Hivatal, meghaladta gazdasági, nemcsak egyaránt, értek lehető, nagyvállalatok piaci, alakítója támogatással, növelését termék, támogatásának attól, száma piaci, and szükségünk, ennek versenyelőny, valamint során, bővült támogatása, beszédében diák, Hivatal Power, részt biztosítja, szerszámot változásainak, csoport első, kormány Egyetemmel, Központ vállaló, nagyvállalatok hogy, Ipari Kutatási, mintegy német, létrehozása Hozzátette, mindez stratégiákat, avatták szolgálja, rendszerek még, kapcsolódik járó, Hozzátette forintos, pedig volt, folyamatosan képzési, tapasztalatot legújabb, tavaly hogyan, Hozzátette létesítményt, egy közel, világ együttműködésben, millió gazdaság, vállalat termelésben, meghaladta millió, partnere Body, során cég, kidolgozta közeljövőben, fel miskolci, elsajátításával programokat, német abban, érdekeltségei már, egyszerre intelligens, dolgozik Kft, azzal forint, versenyelőny akkor, Stephan arra, Bosch megvalósuló, legjobban szerszámot, alapított millió, meg volna, milliót Varga, Varga Bosch, Fükő évben, szemléletű cég, cég kapcsolatának, pedig kutatóintézetek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.