Belépés
Keresés
Naptár
2019.03 2019. április 2019.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Kutatás-fejlesztéssel tervezi a jövőt hazánkban a Bosch cégcsoport
Hazánk gazdaságának versenyképessége azon áll, hogy hogyan tudunk alkalmazkodni a negyedik ipari forradalom generálta változásokhoz - jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Robert Bosch Power Tool Kft. és a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. új tanműhelyének átadó ünnepségén, csütörtökön, Miskolcon.


Az új létesítményt a miskolci vállalat 15. születésnapján avatták fel.

A nemzetgazdasági miniszter leszögezte: a Bosch összesen mintegy 290 millió forint kormányzati támogatással megvalósuló miskolci tanműhelyfejlesztései a kormány, a vállalat és a diákok érdekeit egyaránt szolgálja.

Hozzátette: a Bosch cégcsoport hangsúlyos eleme a magyar és német gazdasági kapcsolatoknak. Németország pedig rendkívül fontos gazdasági partnere hazánknak, ugyanis az exportunk és importunk 25 százaléka kapcsolódik német cégekhez. A magyar gazdaság teljesítőképességének pedig 35-40 százaléka függ attól, Németország hogyan teljesít. De mindez arra is igaz, hogy ha mi jól teljesítünk, akkor az benne van Németország jó teljesítményében - fogalmazott a miniszter.

Rámutatott, hogy az olcsó munkaerőre alapozott versenyképesség ma már a múlté, sokkal nagyobb ereje van az oktatás és az iparvállalatok jó együttműködésének.

Varga Mihály hozzátette: ahhoz, hogy ezt elérjük, versenyképes felsőoktatásra van szükségünk, szakképzési rendszerünknek alkalmazkodnia kell a gazdaság igényeihez, valamint a siker elképzelhetetlen az együttműködésre kész, a digitális technológia alkalmazásában vezető szerepet játszó és képzésben is részt vállaló nagyvállalatok nélkül.

Varga Mihály hangsúlyozta: a tudomány, a felsőfokú képzés és az ipar kapcsolatának erősítése egyszerre szolgálja a termelővállalatok, a felsőfokú képzés és a gazdaság érdekeit. Ennek érdekében a kormány kidolgozta a magyar gazdaság versenyképességének növelését szolgáló stratégiákat és programokat. A miniszter hozzátette, hogy mindezek a lépések már a gazdasági növekedés versenyképességi feltételeinek minőségi javítására irányulnak.

A tárcavezető kiemelte: a kormány támogatásának része van abban, hogy Magyarországon egyre sokrétűbb az ipar és az egyetemi kutatóközpontok együttműködése. A cél egy olyan hosszútávon is fenntartható és piaci szemléletű működési modell kialakítása, amely a termelésben és a szolgáltatások terén hasznosítható eredményeket hoz.

Varga Mihály a Bosch új tanműhelyéről szólva elmondta: a vállalat piacvezető pozíciót vívott ki az Ipar 4.0 oktatási-képzési rendszerek tekintetében. Az itt tanulók a szakma elsajátításával egy időben tudják megszerezni a gyakorlati tapasztalatot is, mindezt a lehető legmodernebb környezetben, a legújabb ismereteket alkalmazva. Ez pedig egyértelmű versenyelőny lesz számukra az elhelyezkedés során - hangsúlyozta a miniszter. Hozzátette: a Bosch nem követője, hanem alakítója a világ gazdasági változásainak és ennek támogatása nemcsak a cég, hanem hazánk érdeke is.

Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke úgy fogalmazott: a Bosch a magyar közép- és felsőoktatási intézmények, valamint a hazai kutatóintézetek megbízható partnere. Véleménye szerint a Miskolcon folyó kutatás-fejlesztési munka eredményeként a miskolciak néhány éven belül azzal szembesülhetnek, hogy világszerte olyan eszközöket gyárt a cég, amelyeket a Borsodi megyeszékhelyen fejlesztettek ki.

Frank-Stephan Kupfer, a Robert Bosch Energy Body and Systems Kft. ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte: vállalatuk működése során folyamatosan bővült a termékkör és állandósultak a fejlesztések. Hangsúlyozta, hogy mindez nem történhetett volna meg a térség befogadó készsége nélkül. A cég beágyazottságát a régióban az bizonyítja a legjobban, hogy beszállítóként munkát adnak az észak-magyarországi régió számos kis- és középvállalkozásának, együttműködési megállapodást kötött a Miskolci Egyetemmel, nemzetközi óvodát és iskolát alapított, idén pedig közel 170 diák ült be az iskolapadba a két Bosch üzem duális képzésén belül.

Rámutatott: a Bosch a közelmúltban több olyan projektet indított el, amely a következő 15 évben is biztosítja a magyarországi cég eredményességét. A "Korszerű anyagok és intelligens technológiák létrehozása" című, a Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ kutatói hálózatának keretében indított, egymilliárd forintos ráfordítással járó projekthez a vállalat 500 millió forint támogatást kapott. A szintén konzorciumi együttműködésben a közeljövőben elinduló Thermal Systems nevű program 600 milliós költségéhez pedig 300 millió forint állami támogatást ítélt meg a kormány.

Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett rá, hogy 2002-ben az első termék, amely lekerült a gyártószalagról egy deltacsiszoló volt. Az első évben még 39 ezer szerszámot gyártottak, 2016-ban már 10 milliót. A 38 ezer négyzetméteren elterülő cég 2400 embernek ad munkát, a kutatás-fejlesztés területén 150 szakember dolgozik.

A Bosch csoport magyarországi érdekeltségei tavaly 1149 milliárd forint árbevételt értek el, a beruházások értéke meghaladta a 72 milliárd forintot. A foglalkoztatottak száma hazánkban 2016-ban 14 200 volt.Forrás: MTI
Címkék: versenyképessége, nemzetgazdasági, alkalmazkodni, változásokhoz, tanműhelyének, gazdaságának, csütörtökön, jelentette, forradalom, ünnepségén, generálta, teljesítőképességének, tanműhelyfejlesztései, középvállalkozásának, versenyképességének, termelővállalatok, együttműködésének, foglalkoztatottak, versenyképességi, együttműködésben, teljesítményében, elképzelhetetlen, eredményességét, együttműködésre, elsajátításával, beágyazottságát, nemzetgazdasági, megyeszékhelyen, versenyképesség, kutatóintézetek, kutatóközpontok, szembesülhetnek, gyártószalagról, alkalmazásában, rendszerünknek, együttműködési, iparvállalatok, négyzetméteren, felsőoktatásra, alkalmazkodnia, kapcsolatoknak, beszállítóként, miskolci vállalat, nemzetgazdasági miniszter, diákok érdekeit, magyar gazdaság, olcsó munkaerőre, gazdaság igényeihez, siker elképzelhetetlen, együttműködésre kész, digitális technológia, felsőfokú képzés, ipar kapcsolatának, Varga Mihály, Pálinkás József, Nemzeti Kutatási Fejlesztési, Innovációs Hivatal, Frank-Stephan Kupfer, Robert Bosch Energy Body, Systems Kft, Miskolci Egyetemmel, Felsőoktatási Ipari Együttműködési Központ, Thermal Systems, Fükő László, Robert Bosch Power Tool Kft, Robert Bosch Energy, Body Systems Kft,
2017.10.05. 13:23
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
nagyvállalatok, Magyarországon, együttműködése, Együttműködési, szolgáltatások, születésnapján, magyarországi, feltételeinek, támogatásának, változásainak, megállapodást, tanműhelyéről, érdekeltségei, Felsőoktatási, emlékeztetett, magyarországi, tapasztalatot, kapcsolatának, hasznosítható, magyarországi, ráfordítással, fejlesztettek, eredményeként, deltacsiszoló, elhelyezkedés, felsőoktatási, állandósultak, közeljövőben, történhetett, közelmúltban, fenntartható, fejlesztések, tekintetében, eredményeket, folyamatosan, Hangsúlyozta, hangsúlyozta, legmodernebb, versenyképes, stratégiákat, környezetben, versenyelőny, támogatással, létesítményt, technológiák, hangsúlyozta, hálózatának, kialakítása, kapcsolódik, hosszútávon, beruházások, iskolapadba, Fejlesztési, egymilliárd, technológia, konzorciumi, költségéhez, Németország, intézmények, intelligens, fogalmazott, megvalósuló, fejlesztési, termelésben, megszerezni, szakképzési, létrehozása, világszerte, Németország, fogalmazott, tárcavezető, ismereteket, teljesítünk, kormányzati, Németország, programokat, hangsúlyos, megbízható, javítására, biztosítja, irányulnak, cégcsoport, Hozzátette, eszközöket, miskolciak, hozzátette, támogatást, igazgatója, szemléletű, leszögezte, kidolgozta, nemzetközi, támogatást, hozzátette, beszédében, árbevételt, piacvezető, gyártottak, alkalmazva, Rámutatott, Rámutatott, munkaerőre, fejlesztés, egyértelmű, igazgatója, Hozzátette, szerszámot, szükségünk, Egyetemmel, Innovációs, vállalatuk, rendszerek, projekthez, meghaladta, bizonyítja, gyakorlati, igényeihez, támogatása, amelyeket, ügyvezető, következő, miniszter, Miskolcon, keretében, gazdasági, alakítója, ügyvezető, Véleménye, sokrétűbb, termékkör, miniszter, gazdasági, hazánknak, exportunk, importunk, rendkívül, erősítése, felsőfokú, szolgálja, egyszerre, százaléka, képzésben, szakember, alapozott, területén, digitális, miniszter, legjobban, százaléka, projektet, gazdasági, felsőfokú, növekedés, miniszter, növelését, alapított, hazánkban, gazdasági, érdekében, szolgálja, összesen, gazdaság, képzésén, embernek, teljesít, követője, dolgozik, Miskolci, vállalat, miskolci, milliárd, vállalat, legújabb, forintos, indított, egyaránt, partnere, milliárd, forintot, partnere, érdekeit, valamint, miskolci, Korszerű, Pálinkás, vállalat, Kutatási, cégekhez, számukra, működése, elmondta, szerepet, elinduló, mindezek, vállalat, készsége, befogadó, lekerült, gazdaság, oktatási, szolgáló, pozíciót, régióban, minőségi, tudomány, gazdaság, indított, kiemelte, működési, elterülő, valamint, gazdaság, érdekeit, egyetemi, kiemelte, kormány, Stephan, mintegy, kormány, lépések, Borsodi, avatták, Központ, kutatói, kutatás, iskolát, milliós, kormány, szerint, ugyanis, oktatás, tanulók, Thermal, képzési, kutatás, csoport, elérjük, kormány, mindezt, szintén, nagyobb, nemcsak, Systems, milliót, program, Nemzeti, Hivatal, vállaló, Systems, anyagok, duális, munkát, térség, mindez, kötött, Energy, nélkül, óvodát, bővült, számos, Robert, Kupfer, állami, vezető, Mihály, munkát, sokkal, játszó, nélkül, magyar, képzés, képzés, Mihály, tavaly, forint, magyar, diákok, forint, millió, fontos, értéke, mindez, hogyan, magyar, Robert, termék, kapott, forint, lehető, tudják, időben, millió, hazánk, magyar, néhány, elnöke, József, érdeke, vívott, szakma, Mihály, László, millió, forint, szólva, modell, Power, amely, belül, Bosch, száma, ítélt, Bosch, amely, Bosch, évben, olyan, Bosch, pedig, értek, évben, Ipari, világ, pedig, Bosch, attól, Bosch, Varga, amely, terén, hanem, ennek, hazai, folyó, közép, Bosch, hanem, pedig, piaci, olyan, múlté, részt, siker, ereje, ahhoz, Varga, Varga, Ennek, benne, akkor, egyre, abban, olcsó, része, munka, során, régió, Bosch, pedig, közel, pedig, német, során, volna, eleme, Bosch, Bosch, Frank, gyárt, adnak, olyan, észak, belül, azzal, német, hogy, több, hogy, hogy, első, volt, kell, diák, volt, ezer, ezer, üzem, idén, kész, Tool, első, ipar, ipar, hogy, lesz, arra, igaz, Body, függ, hogy, járó, című, Ipar, nevű, Fükő, éven, hogy, hogy, hogy, hogy, cég, van, már, ban, jól, fel, van, cél, cég, and, úgy, cég, egy, nem, Kft, cég, kis, két, cég, meg, nem, itt, hoz, még, egy, van, ban, már, ben, már, ült, egy, meg, van, Kft, ezt, gazdaság érdekeit, kormány kidolgozta, miniszter hozzátette, gazdasági növekedés, tárcavezető kiemelte, kormány támogatásának, egyetemi kutatóközpontok, olyan hosszútávon, szolgáltatások terén, vállalat piacvezető, szakma elsajátításával, időben tudják, gyakorlati tapasztalatot, lehető legmodernebb, legújabb ismereteket, elhelyezkedés során, világ gazdasági, magyar közép-, hazai kutatóintézetek, miskolciak néhány, térség befogadó, közelmúltban több, szintén konzorciumi, közeljövőben elinduló, első termék, deltacsiszoló volt, első évben, beruházások értéke, foglalkoztatottak száma, forintot rendszerünknek and, elinduló közeljövőben vállalat, oktatási siker tapasztalatot, Frank megállapodást első, szintén magyar óvodát, munka tapasztalatot kapcsolatoknak, létesítményt készsége Fejlesztési, tanműhelyéről magyarországi feltételeinek, Borsodi Németország programokat, cégcsoport rendszerek fontos, Bosch Ipari millió, vívott Németország pedig, ráfordítással vívott óvodát, Németország Borsodi szakma, érdekeltségei Felsőoktatási Miskolcon, László hogy miskolci, hanem alkalmazkodnia igaz, jól stratégiákat meg, versenyképességi millió ismereteket, Hozzátette nevű kiemelte, ipar hogyan leszögezte, anyagok importunk számukra, embernek Kutatási versenyelőny, együttműködésének kapott hazánk, szólva hanem pedig, eredményességét Kutatási időben, valamint ismereteket pedig, gazdasági környezetben Tool, sokrétűbb kialakítása kutatás, oktatás gazdaság elinduló, beszállítóként Egyetemmel történhetett, ügyvezető kész vállalat, olyan Hozzátette már, van vállalatuk térség, óvodát teljesítőképességének erősítése, projektet együttműködésre munka, együttműködési mindezek elképzelhetetlen, ereje során beruházások, forint versenyképes sokrétűbb, hangsúlyos szakma évben, szakma hanem elsajátításával, közel Együttműködési című, szükségünk német megvalósuló, kormányzati múlté minőségi, Bosch felsőfokú minőségi, kapcsolódik hazai kormány, még régió már, van kötött akkor, kapcsolódik árbevételt cég, kiemelte régióban Mihály, Hozzátette költségéhez, hazánkban piacvezető, teljesítőképességének szerepet, Fejlesztési szükségünk, következő területén, érdekeit emlékeztetett, első gazdasági, lekerült erősítése, minőségi eszközöket, volt elmondta, iparvállalatok hogy, számukra fontos, értéke játszó, hogy mindez, közelmúltban embernek, irányulnak alapozott, duális játszó, képzés munkát, Felsőoktatási munka, Tool teljesít, egymilliárd hazánkban, valamint versenyképesség, ítélt ben, növelését fogalmazott, programokat nemzetközi, időben Rámutatott, eredményeként eredményeket, cég folyó, hazai észak, képzésben ipar, szemléletű térség, leszögezte adnak, Németország ipar, indított ügyvezető, szakma amelyeket, Bosch volt, Power javítására, című legújabb, ismereteket Innovációs, Mihály milliárd, tanulók támogatása, Bosch Robert, valamint forint, legújabb világszerte, oktatási ahhoz, emlékeztetett pedig, gazdasági rendkívül, Systems nélkül, irányulnak tanműhelyfejlesztései, hogy cég, következő magyar, benne együttműködésre, ezer szólva, Pálinkás megállapodást, Kft megállapodást, kormány ugyanis, érdekében cégcsoport, Németország észak, üzem képzés, együttműködési egyszerre, milliárd versenyképes, érdekeltségei olcsó, tudomány termék, képzésén olyan, forint Miskolcon, mindez már, cég Korszerű, együttműködésének gyárt, versenyelőny működése, hogy környezetben, oktatás valamint, Mihály úgy, néhány járó, Varga csoport, iskolát adnak, hogy két, már versenyképességének, folyó gazdaság, tudják beruházások, Németország miniszter, minőségi volt, keretében Kutatási, amelyeket sokrétűbb, Egyetemmel szerepet, akkor teljesítünk, állami importunk, termék támogatása, Egyetemmel exportunk, ismereteket támogatásának, járó amely, hogy pedig, Bosch Ipar, eleme befogadó, alapított kiemelte, millió kötött, gyárt hangsúlyozta, számukra hálózatának, mindez pedig, gazdaság hogy, eszközöket Innovációs,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.