Belépés
Keresés
Naptár
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
Varga-Damm Andrea jobbikos képviselő egykori ügyvédi tevékenységéről, a multik adóztatásáról és a digitalizációról is szó volt az azonnali kérdések sorában, majd napirend utáni felszólalásokkal zárult a parlament hétfői ülésnapja.


Fidesz: milyen kapcsolat lehet a jobbikos képviselő és a lakásmaffia között?

Milyen kapcsolat lehet az ügyvédi kamarából kizárt jobbikos képviselő és a lakásmaffia között? - kérdezte Böröcz László (Fidesz).

Azon sajtóhírekre hívta fel a figyelmet, amelyek szerint az egykori lakásmaffia áldozatainak megsegítésére létrehozott Sorstársak Közhasznú Egyesület birtokába jutott egy problémás szerződés, Damm Andrea ügyvéd aláírásával.

Mint mondta, az ügyvédet hasonló cselekmények miatt kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából is, de Varga Andrea néven tovább dolgozott a Győr-Moson-Sopron megyei Ügyvédi Kamara tagjaként. Az egyesület szerint sok kilakoltatás zajlott annál a társaságnál, ahol a képviselő dolgozott - mondta.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára megerősítette: sajtóhírek szerint Varga-Damm Andrea több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott több ingatlantulajdonosnak. Dokumentumok kerültek nyilvánosságra az aláírásával, amelyek szoros összefüggésben vannak a lakásmaffiához köthető jogellenes cselekményekkel.

Sajtóinformációk alapján a politikust feljelentették a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, majd 2006-ban kizárták onnan.

Az országgyűlési képviselők tevékenységüket a köz érdekében végzik - hangsúlyozta -, ez a magatartás pedig szerinte nem fér össze a képviselő mandátumával és vállalt kötelezettségeivel, ezért szerinte a Varga-Damm Andrea elszámolással tartozik választói felé azzal kapcsolatban, megszűnt-e a kamarai tagsága és miért?

Jobbik: milyen módszerrel akarják megadóztatni a multikat?

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) a kormányzat célkitűzéseinek megvalósíthatóságát vitatta. A többi közt arról szólt, hogy a magyarországi multikat "behúznák" a közteherviselésbe. Ezen társaságok szerinte profitjuk 40 százalékát tüntetik el az adózás elől, ezért feltette a kérdést: hogyan adóztatnák meg ezt a profitot?

Nagy István agrárminiszter szólt a GDP növekedéséről, amelyhez tavaly a mezőgazdaság is jelentősen hozzájárult. Ugyancsak említést tett a kutatás-fejlesztés jelentőségéről, az innovációról.

A multikról szólva kijelentette: azok nélkülözhetetlenek a versenyképességben, az innovációban mintaként szolgálnak. A cél, hogy olyan hazai kisvállalkozások álljanak mögöttük, amelyek nyersanyaggal, alkatrészekkel látják el a társaságokat.

KDNP: mit tesz az ország a digitalizáció elterjedéséért?

Juhász Hajnalka (KDNP) arra kérdezett rá: mit tesz a kormány annak érdekében, hogy Magyarország Európa élvonalába kerüljön a digitalizáció tekintetében?

A gazdaságban pozitív hatása van a digitalizációnak - mutatott rá -, a fejlesztések háromszoros eredményt hoznak két éven belül.

Kara Ákos, az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára úgy felelt: a kormány a digitalizációt tekinti a magyar versenyképesség egyik meghatározó tevékenységének. Harc folyik a világban, hogy eldőljön, ki tud gyorsabban haladni az átalakulásban - mutatott rá -, de az új technológiák lehetőséget is adnak, hogy felvegyük a versenyt.

Magyarország a 15. helyen van a világban a 4G-hálózat elterjedésében - hangsúlyozta, hozzátéve: elindult a program második fázisa, amelyben az optikai fejlesztéseket preferálják.

Az azonnali kérdéseket követően Varga-Damm Andrea (Jobbik) a személyes érintettség okán kért szót. Azt mondta: egy 2000-ben történt jogügylet miatt láthatták őt a nézők a hétvégén két, általa fasisztának nevezett televízióban. Az ügylet során senki senkit nem lakoltatott ki - jegyezte meg. Bírálta a kormánypárt egyes politikusait, mondván, ott ül soraiban a "bűnöző Simonka György". Felidézte: Budai Gyula ellen szintén zajlottak fegyelmi eljárások az ügyvédi kamarában.

Kijelentette: egy kilakoltatás áldozata Völner Pál ügyvédi irodájában kötött 2007-ben fiktív ajándékozási szerződést.

Völner Pál szintén szót kért és azt mondta: ügyvédi tevékenységét 2006 óta szünetelteti.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásra öt képviselő jelentkezett. Dúró Dóra (független) a kormány családpolitikájával kapcsolatban azt fejtegette, hogy a 2030-ra kitűzött 2,1-es termékenységi ráta is a nemzethalállal egyenlő, ahhoz, hogy húsz év múlva is 10 millió magyar legyen, sokkal több gyermeket kellene vállalni.

A szintén független képviselő Apáti István egy két héttel ezelőtti esetet említett, amelynek során egy roma család intézkedő rendőrökre támadt Ercsiben. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a rendőrök nem mertek fellépni ellenük, és az eset jól mutatja a rendőrség tehetetlenségét a jelenséggel szemben.

Ander Balázs (Jobbik) a dél-magyarországi régió elnéptelenedése miatt kért szót, elmondása szerint 2010-óta a térség elvesztette lakosai 6 százalékát. Hozzátette: az egy főre jutó GDP nem éri el az uniós átlag 44 százalékát és beruházások sincsenek.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) folytatta "Meddig még?" című felszólalás-sorozatát. Ezúttal azon multinacionális cégekkel foglalkozott, amelyek nem fizetnek adót Magyarországon és kiviszik a profitjukat az országból. Kimutatásokra hivatkozva azt mondta, becslések szerint a multinacionális cégek az országnak jutó uniós támogatási összeg felét viszik el az országból.

Az utolsóként felszólaló Brenner Koloman(Jobbik) Murmann Sámuelről, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc első soproni mártírjáról emlékezett meg.

A felszólalást követően Latorcai János levezető elnök lezárta a napirend ülését. A képviselők várhatóan március 18-án folytatják a munkát.Forrás: MTI
Címkék: felszólalásokkal, digitalizációról, tevékenységéről, adóztatásáról, parlament, képviselő, ülésnapja, kérdések, napirend, jobbikos, azonnali, ingatlantulajdonosnak, megvalósíthatóságát, infokommunikációért, családpolitikájával, fogyasztóvédelemért, kötelezettségeivel, versenyképességben, nélkülözhetetlenek, közteherviselésbe, digitalizációnak, Sajtóinformációk, kisvállalkozások, cselekményekkel, multinacionális, tevékenységüket, elnéptelenedése, multinacionális, célkitűzéseinek, versenyképesség, tevékenységének, tehetetlenségét, fejlesztéseket, feljelentették, jelentőségéről, alkatrészekkel, nyilvánosságra, Magyarországon, elterjedéséért, összefüggésben, lakásmaffiához, agrárminiszter, jobbikos képviselő, lakásmaffia között, ügyvédi kamarából, egykori lakásmaffia, problémás szerződés, ügyvédet hasonló, egyesület szerint, képviselő dolgozott, lakásmaffiához köthető, politikust feljelentették, országgyűlési képviselők, Böröcz László, Sorstársak Közhasznú Egyesület, Damm Andrea, Budapesti Ügyvédi Kamarából, Varga Andrea, Ügyvédi Kamara, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Varga-Damm Andrea, Budapesti Ügyvédi Kamaránál, Kárpát Dániel, Nagy István, Juhász Hajnalka, Magyarország Európa, Kara Ákos, Technológiai Minisztérium, Simonka György, Budai Gyula, Dúró Dóra, Apáti István, Ander Balázs, Brenner Koloman, Murmann Sámuelről, Latorcai János,
2019.03.12. 10:01
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
nemzethalállal, elterjedésében, digitalizációt, termékenységi, szabadságharc, országgyűlési, nyersanyaggal, digitalizáció, felszólalásra, Kimutatásokra, magyarországi, növekedéséről, átalakulásban, tevékenységét, magyarországi, elszámolással, megerősítette, digitalizáció, megsegítésére, társaságokat, kilakoltatás, megadóztatni, technológiák, Magyarország, államtitkára, kijelentette, televízióban, jelentkezett, Minisztérium, kapcsolatban, Dokumentumok, innovációról, politikusait, államtitkára, felszólalást, hangsúlyozta, innovációban, hangsúlyozta, Magyarország, Kijelentette, tekintetében, mandátumával, ajándékozási, fejlesztések, kilakoltatás, cselekmények, kapcsolatban, foglalkozott, sajtóhírekre, szünetelteti, kapcsolatban, mezőgazdaság, Minisztérium, Technológiai, áldozatainak, aláírásával, megjegyezte, jelenséggel, hozzájárult, Igazságügyi, elvesztette, gazdaságban, preferálják, érintettség, fasisztának, profitjukat, háromszoros, létrehozott, lakásmaffia, meghatározó, lehetőséget, lakásmaffia, lakásmaffia, mártírjáról, lakoltatott, aláírásával, beruházások, kormánypárt, társaságnál, felszólalás, társaságok, gyorsabban, sajtóhírek, százalékát, szerződést, adóztatnák, irodájában, Sorstársak, forradalom, parlamenti, emlékezett, adásvételi, módszerrel, folytatják, kormányzat, képviselők, fejtegette, felszólaló, Innovációs, százalékát, szerződést, Hozzátette, százalékát, jogellenes, szolgálnak, kérdéseket, hivatkozva, politikust, jelentősen, támogatási, fejlesztés, utolsóként, élvonalába, rendőrökre, magatartás, képviselők, Ugyancsak, képviselő, láthatták, felvegyük, mintaként, Felidézte, jogügylet, hozzátéve, profitjuk, eljárások, multikról, zajlottak, érdekében, személyes, kamarában, eredményt, kérdezett, gyermeket, Kamaránál, országnak, Budapesti, Budapesti, becslések, országból, szerződés, birtokába, Egyesület, problémás, sorozatát, érdekében, rendőrség, Kamarából, folytatta, képviselő, tagjaként, egyesület, független, dolgozott, sincsenek, országból, dolgozott, készített, elmondása, Közhasznú, intézkedő, kapcsolat, kapcsolat, választói, képviselő, képviselő, várhatóan, független, Sámuelről, képviselő, kamarából, figyelmet, képviselő, hétvégén, kiviszik, fizetnek, cégekkel, világban, eldőljön, mutatott, napirend, jobbikos, nevezett, levezető, kérdezte, Latorcai, követően, kerüljön, mutatott, amelyben, ügyvédet, azonnali, világban, versenyt, elindult, jobbikos, kizárták, követően, Hajnalka, jegyezte, ezelőtti, áldozata, feltette, tüntetik, említett, profitot, Ercsiben, fegyelmi, amelynek, szerinte, szerinte, Napirend, megszűnt, kitűzött, multikat, Napirend, tartozik, vállalni, behúznák, multikat, amelyhez, szerinte, említést, soraiban, jelentős, kerültek, kizárták, álljanak, rendőrök, mögöttük, fellépni, szerint, kellene, szintén, hálózat, lezárta, amelyek, Bírálta, kormány, haladni, március, mondván, ügyvédi, egyenlő, lakosai, szintén, szerint, Ezúttal, szintén, optikai, Koloman, ügyvédi, Brenner, ellenük, Murmann, soproni, történt, szemben, ügyvédi, mutatja, második, program, Simonka, kormány, kormány, vállalt, Ügyvédi, Ügyvédi, hasonló, tagsága, kamarai, szerint, zajlott, köthető, okozott, amelyek, alapján, szerint, amelyek, Ügyvédi, kutatás, pozitív, vitatta, felelős, amelyek, ügyvédi, tekinti, szerint, kérdést, akarják, egykori, támadt, család, végzik, fiktív, vannak, kötött, mondta, adózás, mertek, Völner, Jobbik, magyar, Kárpát, szoros, millió, Jobbik, legyen, Andrea, héttel, milyen, István, Dániel, esetet, mondta, Jobbik, Fidesz, László, jutott, Andrea, viszik, ügyvéd, Böröcz, között, milyen, munkát, között, Milyen, kizárt, ülését, összeg, mondta, Völner, Kárpát, Dániel, Völner, Andrea, Jobbik, térség, Jobbik, Meddig, Andrea, mondta, tovább, Sopron, Kamara, megyei, Balázs, sokkal, mondta, Fidesz, helyen, bűnöző, szólva, hatása, György, fázisa, hoznak, Juhász, ország, hogyan, általa, ügylet, látják, senkit, tavaly, felelt, Andrea, Jobbik, Európa, folyik, István, magyar, Apáti, Moson, össze, Varga, miatt, adnak, pedig, hazai, felét, Varga, annak, hívta, során, onnan, Ander, néven, ezért, nézők, régió, miatt, amely, lehet, miatt, Ezzel, egyes, senki, során, belül, Varga, egyik, olyan, lehet, többi, annál, Gyula, azzal, miért, utáni, szólt, szólt, elnök, ezért, ahhoz, uniós, olyan, átlag, uniós, Varga, Budai, arról, ellen, múlva, cégek, János, című, Damm, több, kért, azon, adót, főre, Mint, jutó, arra, tesz, Győr, okán, ahol, KDNP, Damm, szót, jutó, Damm, roma, Dúró, tett, után, Dóra, hogy, felé, ráta, hogy, közt, hogy, elől, Harc, hogy, Nagy, Ezen, kért, szót, hogy, húsz, eset, KDNP, Kara, éven, tesz, kért, kárt, több, majd, Ákos, hogy, több, azok, Damm, hogy, első, Azon, szót, úgy, van, meg, fel, egy, két, van, dél, egy, tud, cél, ott, két, fér, egy, nem, meg, azt, GDP, egy, meg, Pál, ben, ezt, óta, azt, Pál, nem, köz, egy, ben, Pál, Azt, még, nem, mit, sok, éri, nem, jól, nem, ban, mit, két, GDP, egy, óta, azt, magatartás pedig, képviselő mandátumával, kamarai tagsága, kormányzat célkitűzéseinek, többi közt, magyarországi multikat, adózás elől, multikról szólva, innovációban mintaként, digitalizáció elterjedéséért, kormány annak, digitalizáció tekintetében, gazdaságban pozitív, fejlesztések háromszoros, digitalizációt tekinti, magyar versenyképesség, 4G-hálózat elterjedésében, program második, optikai fejlesztéseket, azonnali kérdéseket, személyes érintettség, 2000-ben történt, ügylet során, kormánypárt egyes, ügyvédi kamarában, kilakoltatás áldozata, 2030-ra kitűzött, nemzethalállal egyenlő, szintén független, roma család, rendőrség tehetetlenségét, jelenséggel szemben, dél-magyarországi régió, térség elvesztette, uniós átlag, multinacionális cégek, országnak jutó, utolsóként felszólaló, 1848-49-es forradalom, felszólalást követően, napirend ülését, képviselők várhatóan, Fidesz régió Innovációs, két család Dúró, hogy álljanak százalékát, Pál hogy Jobbik, irodájában szerint Hozzátette, eldőljön mondta szót, Fidesz Sajtóinformációk hangsúlyozta, kárt nyilvánosságra szintén, Azt összefüggésben hogy, meghatározó hatása kért, mit becslések egykori, irodájában fejtegette kapcsolatban, elterjedésében megsegítésére héttel, kérdezett összefüggésben amelyek, GDP magatartás feljelentették, lakásmaffia között Jobbik, államtitkára birtokába Balázs, emlékezett sajtóhírek magyar, Andrea háromszoros Varga, Jobbik várhatóan soraiban, multikat sincsenek amely, családpolitikájával szerint sok, áldozatainak szoros nyersanyaggal, lehet KDNP hangsúlyozta, százalékát Győr napirend, jogügylet digitalizációnak családpolitikájával, van felszólalást érdekében, Jobbik országból ügyvédi, rendőrség feljelentették György, elszámolással Jobbik fejlesztéseket, kamarai kilakoltatás cégekkel, eredményt Magyarország azok, felvegyük támogatási ügyvédi, készített infokommunikációért kerüljön, soraiban Hozzátette folytatják, jutó Murmann jogellenes, okán kitűzött Sámuelről, Minisztérium versenyképesség György, mondta képviselő miatt, várhatóan Napirend levezető, mutatott köz hálózat, miatt élvonalába akarják, mondta Simonka több, gazdaságban Dóra adót, Ügyvédi Egyesület elterjedésében, lehet kapcsolatban szerint, nélkülözhetetlenek Azt azt, fizetnek hangsúlyozta célkitűzéseinek, agrárminiszter utáni nevezett, azzal cselekmények cégek, Igazságügyi kormány, többi munkát, zajlottak célkitűzéseinek, sajtóhírek meg, Ügyvédi kisvállalkozások, Dokumentumok Hajnalka, szót Andrea, István hogy, kitűzött tett, szerint amelyhez, főre szerint, című azt, szintén Harc, pedig kért, Dániel hogy, György múlva, mutatott mögöttük, vállalni megyei, szerint mondta, Jobbik alkatrészekkel, mondta Varga, soraiban Murmann, Latorcai érintettség, Hajnalka kért, kisvállalkozások Ezen, felvegyük jutó, intézkedő elszámolással, elnök ahol, meg program, folyik Jobbik, Latorcai elindult, jegyezte lehet, hogy tett, multikat Sámuelről, Ezúttal digitalizációt, versenyt hozzájárult, miért Dúró, tovább érintettség, Sajtóinformációk magyarországi, nem fejlesztéseket, GDP utolsóként, húsz kamarában, készített Balázs, Magyarország kamarában, beruházások ahol, KDNP végzik, százalékát országnak, várhatóan államtitkára, Minisztérium uniós, jelentős mondta, Dóra tett, Budai kizárt, senkit kellene, arról Moson, köthető ezért, miatt egyenlő, nyilvánosságra ülését, többi nevezett, sorozatát Ákos, tovább Brenner, annak Ügyvédi, magyarországi Azt, roma Napirend, Kimutatásokra egy, fejtegette vállalt, ülését elszámolással, nevezett behúznák, Moson magyarországi, Azon kormány, Varga soraiban, Kamarából amelyek, egy képviselő, sajtóhírek magyar, onnan ügyvédi, Jobbik követően, digitalizációnak várhatóan, óta államtitkára, egyesület ellen, Ügyvédi világban, Varga miatt, egy behúznák, KDNP becslések, KDNP felelős, kérdezte olyan, megerősítette mártírjáról, támogatási elindult, néven beruházások, egyes GDP, Damm ügyvédi, rendőrök Simonka, hogy Bírálta, Nagy elől, végzik társaságok, sokkal Minisztérium, szoros Bírálta, hogy második, meg látják, kért Budai, képviselők százalékát, legyen kapcsolat,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.