Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 10. rész (azonnali kérdések)
A Microsoft-ügyről és a klíma-vészhelyzetről is kérdezték a kormányfőt az azonnali kérdések során hétfőn az Országgyűlésben.


MSZP a Microsoft-ügyről

Harangozó Tamás arról beszélt, hogy a Microsoft-ügyben az Egyesült Államokban lezajlott egy vizsgálat, és ez azt állapította meg: 2013-15 között Orbán Viktor kormánya idején a cég indokolatlanul nagy kedvezményekkel adott el licenszeket és szervizszerződéseket olyan közvetítőcégeknek, amelyek ezután már piaci áron értékesítették azokat a kormányzati intézmények felé, az adóhatóságnak és rendőrségnek is. Megjegyezte: egy vizsgálóbizottság létjogosultságát alátámasztja az is, hogy nem csak ezek a szervek, hanem az igazságügyi tárca és a legfőbb ügyészség is érintett lehet. Azt firtatta, a kormányfő elrendeli-e a KEHI-vizsgálatot és a Fidesz frakció támogatja-e a vizsgálóbizottság felállítását?

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában azt mondta: azért nem rendel el KEHI-vizsgálatot, mert büntető-eljárás van folyamatban, és ezt kizárja a törvény. A vizsgálóbizottság-ügyében aszerint járnak el, ahogy a szocialisták képviselői ezt indítványozták. Folyamatban lévő büntetőeljárásban nem lehet vizsgálóbizottságot létrehozni - rögzítette a kormányfő.

Hozzátette: a magyar kormány korábban is és most is azt az álláspontot képviseli, hogy minden szoftvergyártó cégtől közvetlenül szeretnének vásárolni. Semmilyen közvetítőre, harmadik szereplőre semmi szükségük nincs - jelentette ki. Megjegyezte: a probléma az, hogy ehhez az amerikaiak ragaszkodnak. A Microsoft nem hajlandó senkinek közvetlenül, így a magyar államnak sem eladni a termékeit, csak közvetítőkön keresztül.

Az ide vonatkozó visszaélések és szabályozások is az amerikaiakra tartoznak - közölte.

Harangozó Tamás úgy reagált, hogy ne bújjon a kormányfő az amerikaiak szoknyája mögé, ez az ügylet lezajlott. A harmadik magyar közvetítőcégnek nem írták elő, hogy lopják el a közpénzt - fogalmazott.

Orbán Viktor viszonválaszában ismét kijelentette: a magyar kormány működtet digitális rendszereket, ezek egy részét csak a Microsoft termékeinek a segítségével tudják működtetni, ezeket időnként meg kell vásárolni és frissíteni kell. Ők szeretnének közvetlenül vásárolni, de a cég erre nem hajlandó, ezért közbeszerzéseket írnak ki. Ha valamilyen visszaélés történik, büntetőeljárás indul, a legfőbb ügyész úgy döntött, hogy az amerikaiak kérésére ezt elindítja. Mi is várjuk ennek az eredményét - rögzítette a kormányfő.

A DK a Borkai-videóról

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy nyilvánosságra került egy videó, amelyen egy fideszes polgármester mutatkozik "kendőzetlen állapotban". Felidézte, hogy Borkai Zsolt győri polgármester korrupciós ügyét a magyar sajtó már hét éve megírta, de nem történt semmi.

Emlékeztetett: Borkai Zsolt az Audi beruházások javára játszott át győri földeket súlyos, több milliárdos veszteséget okozva Győrnek. Eközben barátaival hatalmas pénzeket tettek zsebre - jegyezet meg.

Azt kérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy elindul-e bármilyen eljárás?

Polt Péter, legfőbb ügyész elmondta: az említette események miatt számos feljelentés érkezett a legfőbb ügyészi szervhez, ezek érintik a kábítószer-bűncselekményt, a vagyon elleni bűncselekményt, a szexuális bűncselekményt, illetve a hivatali vesztegetés témáját.

E feljelentéseket a tárgyuk szerinti hatáskörrel és illetékességgel bíró szervekhez továbbította az ügyészség. A hivatali visszaélés bűncselekménye maradt az ügyészségnél. Jelezte: a törvény ez ügyben ügyészségi nyomozást ír elő, és most a feljelentés a győri regionális osztálynál van elbírálás alatt. Amint ez megtörténik értesítik a képviselőt - közölte. Hozzátette: a vizsgálat úgy fog lezárulni, ahogy a tények és törvények indokolják, előírják.

LMP: kihirdeti a kormány a klíma-vészhelyzetet?

Schmuck Erzsébet azt kérdezte, hogy kihirdeti-e a kormány a klíma-vészhelyzetet? Reméli, hogy most már a kormány sem vitatja, a klímaváltozás tényt, és nem állítják, ez kommunista trükk. A klímaváltozás különösen érinti Magyarországot, elég csak látni, hogy hétfőn a hőmérséklet elérte a 28 fokot. Felidézte, legutóbb az osztrák parlament hirdette ki a klíma-vészhelyzetet, amivel szerinte csak a politikai akaratot fejezi ki a kormány, azt, hogy tisztában van a helyzet súlyosságával, és tenni akar ezekért a feladatokért.

Orbán Viktor válaszában azt mondta, hogy aki szerint a klímaváltozás kommunista trükk, az nem normális. Ott nézzen körül, legyen kedves - utalt az ellenzéki sorokra.

Magyarország számára fontos a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem, mindannyian tiszta vizet, tisztább levegőt és elviselhetőbb klímát szeretnék - jelentette ki.

A kormányfő jelezte: arról kapott tájékoztatást Szabó Tímeától (Párbeszéd), hogy a fővárosban tervezik a klíma-vészhelyzet kihirdetését. Ez rendben van, most már legalább végre megértik, hogy pontosan mit is kell csinálni, milyen intézkedéseket kell hozni. Ezt a maga részéről kifejezetten támogatja és várja a Fővárosi Közgyűlés döntését, amelyben bevezetik a klíma-vészhelyzetet Budapesten.

Hozzátette: Magyarország a klímasemleges energiatermelés tekintetében jobban teljesít, mint az unió legtöbb országa, az első harmadban vagyunk. Kitért arra is, hogy az a terv, 2030-ra a magyar energiatermelés 90 százalékban széndioxid és karbonsemleges legyen.

Ehhez a nukleáris energiára mindenképpen szükség van, amit önök elleneznek - jegyezte meg, hozzátéve: a vita évek óta zajlik, és nem látja, az álláspontok közeledtek volna.

Schmuck Erzsébet szerint a 90 százalékos cél nagyon ingatag lábakon áll, s ezek közül csak egyik Paks.

Orbán Viktor azt mondta: abban igaza van, hogy a cél ambiciózus, és ezt nem lesz könnyű elérni, arra kérte támogassák a kormány törekvését.Forrás: MTI
Címkék: Országgyűlésben, vészhelyzetről, kormányfőt, Microsoft, kérdezték, kérdések, azonnali, ügyről, hétfőn, során, klíma, szervizszerződéseket, vizsgálóbizottságot, vizsgálóbizottság, közvetítőcégeknek, büntetőeljárásban, vizsgálóbizottság, vizsgálóbizottság, közbeszerzéseket, létjogosultságát, környezetvédelem, viszonválaszában, energiatermelés, energiatermelés, kedvezményekkel, közvetítőcégnek, feljelentéseket, illetékességgel, intézkedéseket, miniszterelnök, nyilvánosságra, bűncselekményt, büntetőeljárás, bűncselekményt, értékesítették, bűncselekménye, bűncselekményt, Magyarországot, szoftvergyártó, indítványozták, indokolatlanul, karbonsemleges, kormányzati intézmények, vizsgálóbizottság létjogosultságát, igazságügyi tárca, legfőbb ügyészség, kormányfő elrendeli-e, vizsgálóbizottság felállítását, szocialisták képviselői, magyar kormány, álláspontot képviseli, amerikaiak ragaszkodnak, magyar államnak, Microsoft-ügyről Harangozó Tamás, Egyesült Államokban, Orbán Viktor, Harangozó Tamás, Borkai-videórólGréczy Zsolt, Borkai Zsolt, Szabó Tímeától, Fővárosi Közgyűlés, Schmuck Erzsébet,
2019.10.21. 20:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
klímaváltozás, súlyosságával, klímaváltozás, tájékoztatást, szabályozások, klímaváltozás, adóhatóságnak, klímasemleges, vészhelyzetet, vészhelyzetet, vészhelyzetet, elviselhetőbb, klímaváltozás, vészhelyzetet, Emlékeztetett, ügyészségnél, Magyarország, közvetítőkön, felállítását, feladatokért, amerikaiakra, továbbította, polgármester, visszaélések, kihirdetését, kifejezetten, segítségével, szocialisták, rendőrségnek, mindenképpen, polgármester, ragaszkodnak, rendszereket, tekintetében, alátámasztja, kijelentette, Magyarország, hatáskörrel, feljelentés, közvetlenül, vesztegetés, álláspontot, közvetítőre, Folyamatban, folyamatban, vizsgálatot, szeretnének, megtörténik, igazságügyi, veszteséget, közvetlenül, licenszeket, vészhelyzet, kormányzati, állapította, százalékban, kendőzetlen, álláspontok, fogalmazott, beruházások, intézmények, termékeinek, szeretnének, Megjegyezte, vizsgálatot, közvetlenül, Megjegyezte, feljelentés, hőmérséklet, mindannyian, visszaélés, állapotban, korrupciós, szervekhez, szereplőre, amerikaiak, jelentette, barátaival, kábítószer, milliárdos, válaszában, működtetni, fővárosban, Budapesten, jelentette, frissíteni, ügyészségi, válaszában, kommunista, Hozzátette, széndioxid, ambiciózus, támogassák, törekvését, százalékos, közeledtek, Államokban, elleneznek, amerikaiak, mutatkozik, képviselői, kommunista, rögzítette, eredményét, rögzítette, regionális, osztálynál, képviselőt, Hozzátette, valamilyen, Hozzátette, visszaélés, indokolják, létrehozni, amerikaiak, kormányfő, elindítja, vásárolni, vásárolni, Microsoft, digitális, vizsgálat, kormányfő, Párbeszéd, szeretnék, ellenzéki, politikai, tisztában, támogatja, Közgyűlés, energiára, hozzátéve, nukleáris, harmadban, bevezetik, parlament, Felidézte, ügyészség, nyomozást, szexuális, események, bármilyen, említette, elbírálás, értesítik, kihirdeti, különösen, kihirdeti, törvények, lezárulni, Felidézte, ügyésztől, vonatkozó, Microsoft, lezajlott, vásárolni, támogatja, keresztül, képviseli, Microsoft, kormányfő, termékeit, kormányfő, lezajlott, elrendeli, szükségük, kormányfő, Harangozó, ügyészség, tartoznak, Semmilyen, vizsgálat, Microsoft, szoknyája, Harangozó, amelyben, fideszes, Fővárosi, döntését, probléma, szervhez, akaratot, Erzsébet, senkinek, jegyezte, kormánya, állítják, kérdezte, jegyezet, pénzeket, hatalmas, hajlandó, földeket, játszott, Erzsébet, videóról, hirdette, érkezett, legutóbb, elmondta, teljesít, államnak, kérdezte, szerinte, előírják, Egyesült, történik, Tímeától, szerinti, megértik, pontosan, érintett, csinálni, korábban, küzdelem, hivatali, hajlandó, harmadik, normális, tervezik, legalább, firtatta, aszerint, harmadik, részéről, hivatali, működtet, közpénzt, kérésére, időnként, tisztább, kormány, törvény, ügyében, legfőbb, közölte, legfőbb, elindul, törvény, eljárás, kizárja, érintik, szükség, tárgyuk, témáját, kormány, illetve, országa, eljárás, rendben, ügyészi, vagyunk, legtöbb, kormány, kormány, Schmuck, legfőbb, büntető, Jelezte, megírta, ezekért, közölte, reagált, szerint, beszélt, amelyek, lábakon, amelyen, kormány, döntött, legfőbb, jelezte, kormány, kormány, szervek, levegőt, sorokra, számára, legfőbb, ingatag, helyzet, beszélt, történt, Győrnek, osztrák, Schmuck, vitatja, Eközben, szerint, frakció, elleni, Reméli, idején, kedves, rendel, fontos, klímát, Viktor, azokat, kapott, jobban, Kitért, legyen, tiszta, mondta, ezután, elérte, Viktor, Viktor, járnak, Fidesz, fejezi, Viktor, mondta, között, tények, amivel, milyen, hétfőn, érinti, nézzen, ügyben, ügylet, magyar, mondta, került, magyar, Borkai, számos, ezeket, ügyész, Gréczy, zsebre, tettek, javára, magyar, ügyész, Borkai, Viktor, bújjon, okozva, zajlik, várjuk, súlyos, elérni, könnyű, magyar, tudják, maradt, Borkai, legyen, részét, nagyon, magyar, magyar, lopják, ügyről, ügyben, elleni, eladni, cégtől, vagyon, minden, hozni, Tamás, várja, trükk, közül, lehet, egyik, ennek, tenni, Orbán, arról, Zsolt, ezért, arról, kérte, írták, Szabó, végre, ismét, klíma, Orbán, vizet, hanem, körül, indul, Orbán, utalt, írnak, tárca, igaza, abban, piaci, győri, látja, tényt, Orbán, győri, trükk, nincs, ahogy, azért, győri, lehet, ehhez, miatt, klíma, semmi, Péter, Ehhez, ahogy, klíma, klíma, adott, sajtó, látni, arról, klíma, ügyét, videó, Tamás, Zsolt, Orbán, volna, semmi, alatt, Amint, olyan, fokot, Zsolt, kell, arra, első, hogy, arra, hogy, most, évek, kell, nagy, Paks, maga, terv, csak, ezek, vita, lesz, unió, mint, önök, hogy, hogy, amit, most, hogy, ezek, Polt, hogy, MSZP, bíró, hogy, mert, KEHI, hogy, lévő, most, több, Audi, kell, kell, hogy, csak, ezek, mögé, erre, csak, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, most, hogy, csak, hogy, KEHI, hogy, ezek, hogy, hogy, csak, áron, csak, felé, akar, elég, áll, úgy, ezt, egy, cél, már, hét, éve, sem, nem, ide, Ott, egy, nem, meg, nem, ezt, nem, elő, egy, már, egy, cél, azt, mit, nem, nem, van, cég, úgy, óta, ezt, úgy, fog, van, azt, meg, nem, ezt, van, nem, nem, cég, sem, már, LMP, azt, azt, egy, meg, Azt, Ezt, azt, így, aki, nem, meg, nem, azt, van, elő, van, van, azt, már, Azt, amerikaiakra tartoznak, amerikaiak szoknyája, ügylet lezajlott, harmadik magyar, részét csak, segítségével tudják, legfőbb ügyész, amerikaiak kérésére, fideszes polgármester, magyar sajtó, legfőbb ügyésztől, említette események, legfőbb ügyészi, vagyon elleni, szexuális bűncselekményt, hivatali vesztegetés, tárgyuk szerinti, hivatali visszaélés, győri regionális, klímaváltozás tényt, klímaváltozás különösen, hőmérséklet elérte, osztrák parlament, politikai akaratot, helyzet súlyosságával, klímaváltozás kommunista, ellenzéki sorokra, klímaváltozás elleni, kormányfő jelezte, fővárosban tervezik, klíma-vészhelyzet kihirdetését, maga részéről, klímasemleges energiatermelés, unió legtöbb, első harmadban, magyar energiatermelés, nukleáris energiára, vita évek, álláspontok közeledtek, kormány törekvését, azt döntött cél, játszott azt olyan, első úgy szükségük, nem mögé legfőbb, elmondta digitális elmondta, elleni klíma Fővárosi, működtet érintik törekvését, idején már között, kábítószer több LMP, mert ezek lezajlott, már erre most, nagy regionális arra, Viktor közbeszerzéseket azért, már mit között, pontosan képviseli lévő, nagy hogy tények, állapította említette bűncselekménye, döntését hogy bűncselekményt, nem energiatermelés hogy, már ezek sajtó, százalékos klíma számos, illetékességgel Reméli hogy, hogy alátámasztja hogy, idején vizsgálóbizottság Zsolt, Folyamatban hivatali kifejezetten, cég törekvését nem, idején döntését létrehozni, amivel Orbán ügyészségnél, bújjon maradt segítségével, lábakon szerint fog, vásárolni klíma ismét, hogy fokot Hozzátette, Szabó érinti Harangozó, szerint igazságügyi probléma, támogatja kormányfő semmi, csinálni mutatkozik azt, senkinek Tamás szükségük, számos amelyben bűncselekményt, Zsolt egy egyik, kell eljárás százalékos, trükk tényt nem, harmadik Viktor lehet, ügyben támogatja termékeit, már lesz kizárja, Fővárosi vesztegetés piaci, vesztegetés Győrnek nem, szocialisták áll Orbán, harmadik reagált Magyarországot, témáját szervekhez létjogosultságát, közvetlenül van legfőbb, amelyben arról, széndioxid Felidézte, szocialisták első, bűncselekményt adott, indokolatlanul jegyezte, klíma csak, most szocialisták, Azt vitatja, amerikaiak kormány, országa keresztül, kérdezte Megjegyezte, Ehhez akar, törekvését támogassák, adóhatóságnak rögzítette, szoknyája viszonválaszában, utalt Szabó, vizet nem, azt Paks, ismét nyilvánosságra, kedves Ehhez, előírják elbírálás, mondta Államokban, államnak járnak, klíma Gréczy, vészhelyzetet Államokban, egy országa, Erzsébet közül, probléma hétfőn, hogy hajlandó, hogy képviselői, működtet számára, egy szeretnének, hivatali ide, cél Folyamatban, úgy rendben, csak ügyészség, Orbán illetve, fontos termékeinek, bűncselekményt értesítik, Orbán Magyarország, jelezte Szabó, között elég, Erzsébet nem, legtöbb valamilyen, Fővárosi események, kizárja hogy, unió kérdezte, nem visszaélés, hozzátéve Audi, kormánya közeledtek, vásárolni képviselőt, rendel ügyészségnél, vizet kifejezetten, Hozzátette miatt, teljesít Azt, mögé már, Szabó hivatali, hogy indítványozták, állítják ellenzéki, nyomozást győri, Viktor semmi, lábakon Erzsébet, rendszereket hivatali, került Erzsébet, vizsgálat sem, nézzen Viktor, frissíteni licenszeket, magyar egy, képviselőt csak, elérni bújjon, áron legfőbb, ingatag Viktor, meg vonatkozó, Borkai parlament, járnak sem, azt Folyamatban, nagyon szerint, legfőbb adott, egy felállítását, szeretnének feljelentés, Magyarországot Orbán, ehhez indokolják, hogy érkezett, veszteséget kihirdetését, tisztában volna, piaci álláspontok, vásárolni Hozzátette, tényt közvetlenül, kedves Semmilyen, törvény közvetlenül, létrehozni időnként, létrehozni akar, nem nincs, maradt kell, mint volna, vizsgálóbizottság csak, ezekért klíma, kifejezetten Fővárosi, szeretnének regionális, törvény Egyesült,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.