Belépés
Keresés
Naptár
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (közigazgatási bíróságok)
A közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztásáról szóló előterjesztés vitájával folytatta ülését szerdán az Országgyűlés.


Jobbik: reméljük soha nem vezetik be a közigazgatási bíráskodást

Gyüre Csaba, a Jobbik vezérszónoka pártja nevében üdvözölte, hogy elhalasztják a közigazgatási bíróságról szóló törvény hatályba lépését és reményét fejezte ki, hogy soha nem is fogják bevezetni. Úgy vélte: a közigazgatási bíróságok rendszerét azért akarta bevezetni a kormány, mert 2010 óta nem tudja a "bedarálni maga alá" a bírósági rendszert, nem tudja elfogadni, hogy független bíráskodás van Magyarországon.

Szerinte a közigazgatási bíráskodás nem ördögtől való, de csak akkor működne jól, ha a megfelelő garanciákat is biztosítják ahhoz, hogy a végrehajtói hatalom ne tudjon beleszólni az ítélkezésbe.

A jobbikos képviselő ugyanakkor úgy vélte: a kormány a közigazgatási bíróságoknak egy olyan rendszerét akarta bevezetni, amelyben megjelent az ügyek politikai befolyásolásának lehetősége, és amely bírói függetlenség csorbításával, az egységes bírói szervezet megbontásával járt volna.

KDNP: helyes döntés a halasztás

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka azt hangoztatta: a KDNP-frakció szerint helyesen kezdeményezte a kormány a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását, mert ennek bevezetése olyan nemzetközi vita kereszttüzében állt, amely alkalmas lett volna arra, hogy "politikai hadszíntérré változtassa esetleg a bírói hivatalokat".

Ugyanakkor leszögezte: a sorozatos nemzetközi támadások alaptalanok, a közigazgatási bíróság kormány által tervezett rendszere teljes mértékben megfelel az európai sztenderdeknek és a jogállamisági követelményeinek.

MSZP: a Fidesz azért kezdeményezte a javaslatot, mert a néppárt megtűrt tagja akar maradni

Harangozó Tamás (MSZP) arról beszélt, hogy a Fidesz azért nyújtotta be a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének elhalasztásáról szóló javaslatot, mert az Európai Néppárt megtűrt tagja akar maradni.

A közigazgatási bíróságok egyébként a szocialista politikus szerint a Fidesz bíróságai lettek volna, ezért a halasztást üdvözölte, mert így - mondta - nem a "Fidesz-bíróságok&quo t; döntenek majd például a közpénzekkel kapcsolatos adatok kiadásáról.

Harangozó Tamás megjegyezte ugyanakkor: arra számít, hogy addig tart majd a javaslat felfüggesztése, amíg zajlik a marakodás az európai bizottsági posztokról, a személyi kérdések lezárása után pedig visszakerül a parlament elé a hatályba léptető javaslat.

DK: a Fidesz egy színdarabot játszik a parlamenttel

Arató Gergely (DK) szavai szerint a Fidesz egy színdarabot játszik a parlamenttel, megpróbálja előadni azt, hogy ezzel a "zseniális" törvényjavaslattal szemben a világ értetlen.

A színjáték hátterében az áll - fogalmazott -, hogy mégis a néppárt maradt a legerősebb képviselőcsoport az EP-ben, a fideszesek pedig "tekernek most ezerrel, és megalázkodnak", hogy visszakerülhessenek a néppártba.

A közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének felfüggesztését ezért szemfényvesztésnek nevezte. A közigazgatási bíróságokkal a Fidesz egy kellemes bíróságot akar létrehozni egy kellemes elnökkel és a kormánypártnak kellemes bírákkal - mondta.

LMP: taktikai célokat szolgáló visszavonulásról van szó

Keresztes László Lóránt (LMP) közölte: örömmel fogják megszavazni a törvényjavaslatot, noha nem arról van szó, hogy a kormány megfogadta volna az ellenzék tanácsait, valójában csak egy politikai taktikai célokat szolgáló visszavonulásról, politikai látszatintézkedésről van szó.

Azt szorgalmazta, ne elhalasszák, hanem vonják vissza a törvényjavaslatot, és nyújtsanak be egy valóban megalapozott előterjesztést.

Párbeszéd: csak az önös pártérdek vezeti a Fideszt

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a kormány már a Velencei Bizottság kifogásainak többségét sem orvosolta valójában, csak az önös pártérdek vezeti a Fideszt.

Mindegy - mondta -, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter európai bizottsági posztja vagy a Fidesz európai néppárti tagsága a tét, a lényeg az, hogy a Fidesznek csak a hatalomtechnikai alkudozás a fontos, miután elmaradt a szélsőjobboldali előretörés Európában.

Közölte továbbá: örül neki, hogy a Fidesz kudarca ilyen pozitív hozadékokkal jár, mint például a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének elhalasztása.

Bősz Anett: Magyarországon súlyosan sérülnek a jogállami normák

Bősz Anett (független) közölte: nagyon is megalapozottak azok a nemzetközi állítások, amelyek szerint Magyarországon súlyosan sérülnek a jogállami normák.

Azt kérte a Fidesztől, ne tegye játékszerré a jogállamiság elvét, hagyja meg függetlenségében a bírói hatalmat.

Szél Bernadett: nem jött be Orbán számítása, ezért halasztják el a közigazgatási bíróságok felállítását

Szél Bernadett (független) szerint a parlament egy kordokumentumról tárgyal, amely mutatja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök számítása nem jött be az EP-választáson, elmaradt a populista előretörés, ehelyett a liberálisok és a zöldek erősödtek.

Így jött a közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztása, a reklámadó lenullázása és az autóipari elvárásoknak megfelelés - mondta.

Zárszó

Latorcai János levezető elnök az általános vitát lezárta, Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár zárszavában pedig azt mondta: a Magyarországnál szerencsésebb történelmű országokban van önálló közigazgatási bíráskodás, mert az jogállami minimum. Pártügyekben pedig mindenkitől azt kérte, hogy a saját háza táján sepregessen.Forrás: MTI
Címkék: elhalasztásáról, felállításának, közigazgatási, előterjesztés, Országgyűlés, vitájával, folytatta, bíróságok, szerdán, ülését, szóló, látszatintézkedésről, visszakerülhessenek, törvényjavaslattal, szemfényvesztésnek, miniszterelnökségi, törvényjavaslatot, törvényjavaslatot, befolyásolásának, szélsőjobboldali, hatalomtechnikai, függetlenségében, visszavonulásról, képviselőcsoport, követelményeinek, visszavonulásról, kordokumentumról, Magyarországnál, felfüggesztését, elhalasztásáról, előterjesztést, Magyarországon, sztenderdeknek, felállításának, felfüggesztése, megalapozottak, kormánypártnak, kereszttüzében, Magyarországon, Magyarországon, miniszterelnök, közigazgatási, közigazgatási bíráskodástGyüre, közigazgatási bíróságról, közigazgatási bíróságok, bírósági rendszert, közigazgatási bíráskodás, megfelelő garanciákat, végrehajtói hatalom, jobbikos képviselő, közigazgatási bíróságoknak, olyan rendszerét, ügyek politikai, Európai Néppárt, Harangozó Tamás, László Lóránt, FidesztTordai Bence, Velencei Bizottság, Trócsányi László, Bősz Anett, Szél Bernadett, Orbán Viktor, ZárszóLatorcai János, Orbán Balázs,
2019.06.12. 16:29
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
elhalasztását, közigazgatási, közigazgatási, jogállamisági, csorbításával, szerencsésebb, közigazgatási, kezdeményezte, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, megalázkodnak, közigazgatási, közigazgatási, megbontásával, közigazgatási, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, közigazgatási, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, kezdeményezte, kifogásainak, hadszíntérré, Pártügyekben, felállítását, parlamenttel, parlamenttel, elhalasztása, bíróságokkal, elhalasztják, elhalasztása, vezérszónoka, vezérszónoka, hozadékokkal, bíróságoknak, elvárásoknak, megalapozott, szorgalmazta, függetlenség, jogállamiság, közpénzekkel, hangoztatta, szocialista, színdarabot, visszakerül, országokban, színdarabot, fogalmazott, megpróbálja, zárszavában, államtitkár, igazságügyi, alaptalanok, elhalasszák, kapcsolatos, megszavazni, megjegyezte, változtassa, hivatalokat, lenullázása, biztosítják, garanciákat, játékszerré, mindenkitől, ítélkezésbe, végrehajtói, választáson, bíráskodást, liberálisok, sepregessen, javaslatot, bíráskodás, beleszólni, javaslatot, megfelelés, leszögezte, bíráskodás, Ugyanakkor, bizottsági, nemzetközi, kiadásáról, bíróságról, történelmű, előretörés, hátterében, fideszesek, legerősebb, létrehozni, posztokról, megfogadta, bíráskodás, halasztják, ugyanakkor, bizottsági, rendszerét, halasztást, nyújtsanak, előretörés, ugyanakkor, nemzetközi, rendszerét, nemzetközi, bevezetése, lehetősége, számítása, tanácsait, bíróságok, bedarálni, jogállami, bíróságok, jogállami, független, Harangozó, valójában, elfogadni, rendszert, általános, egyébként, bíróságok, politikus, politikai, autóipari, üdvözölte, Bernadett, bíróságai, Bernadett, marakodás, üdvözölte, színjáték, populista, zseniális, megjelent, politikai, szervezet, bíróságok, független, néppártba, erősödtek, reklámadó, számítása, bíróságok, állítások, Keresztes, független, bevezetni, parlament, bíróságot, bevezetni, halasztás, parlament, bevezetni, politikai, pártérdek, Európában, politikai, valójában, orvosolta, Fidesztől, többségét, mértékben, rendszere, támadások, sorozatos, képviselő, miniszter, jogállami, tervezett, Trócsányi, Bizottság, megfelelő, Párbeszéd, alkudozás, Párbeszéd, Harangozó, pártérdek, nyújtotta, Fidesznek, levezető, hatályba, taktikai, elmaradt, bírósági, helyesen, személyi, kérdések, szolgáló, lezárása, bírákkal, kellemes, reményét, reméljük, Szerinte, hatályba, elmaradt, amelyben, kellemes, tekernek, bírósági, rendszer, sérülnek, elnökkel, rendszer, kellemes, javaslat, ördögtől, alkalmas, bírósági, döntenek, Latorcai, ellenzék, néppárti, jobbikos, szolgáló, egységes, sérülnek, taktikai, Velencei, súlyosan, rendszer, értetlen, bírósági, megfelel, javaslat, bírósági, súlyosan, rendszer, hatalmat, ehelyett, határidő, európai, európai, tagsága, közölte, posztja, nevezte, Mindegy, célokat, továbbá, kudarca, lezárta, kormány, szerint, Közölte, valóban, amelyek, Fideszt, szerint, pozitív, például, célokat, tárgyal, mutatja, szerint, közölte, kormány, Fideszt, örömmel, ezerrel, játszik, kormány, nevében, európai, kormány, bíróság, esetleg, kormány, léptető, nélküli, maradni, törvény, néppárt, Európai, Néppárt, megtűrt, szerint, beszélt, fejezte, megtűrt, lépését, maradni, például, szerint, európai, játszik, minimum, vezetik, kormány, szemben, előadni, néppárt, szerint, frakció, Gergely, működne, hatalom, normák, akarta, nagyon, Fidesz, fogják, normák, vonják, tudjon, vissza, vezeti, helyes, mondta, Fidesz, hagyja, Zárszó, lényeg, miután, fontos, Lőrinc, László, Fidesz, akarta, vezeti, döntés, mondta, teljes, Fidesz, Tordai, számít, fogják, mondta, szavai, Fidesz, adatok, Balázs, Lóránt, László, zöldek, Jobbik, önálló, mondta, Fidesz, pártja, zajlik, Fidesz, Fidesz, Jobbik, Fidesz, lettek, Viktor, mondta, maradt, Arató, vélte, tudja, Csaba, bírói, mégis, ahhoz, Orbán, pedig, olyan, kérte, ennek, olyan, ilyen, tegye, volna, Anett, bírói, amely, akkor, ezzel, bírói, amely, Nacsa, pedig, világ, Anett, Gyüre, elvét, ügyek, ezért, kérte, tudja, Tamás, Bence, volna, arról, Tamás, János, azért, vélte, Orbán, táján, amely, tagja, elnök, Orbán, hanem, volna, azért, szóló, ezért, arról, tagja, azért, szóló, addig, által, volna, vitát, ezért, bírói, saját, pedig, pedig, hogy, soha, jött, soha, hogy, Szél, jött, maga, hogy, jött, való, csak, hogy, Szél, hogy, háza, mert, hogy, mert, hogy, akar, mert, csak, csak, önös, csak, mert, akar, MSZP, majd, hogy, akar, után, hogy, hogy, hogy, amíg, majd, arra, noha, hogy, tart, hogy, önös, mert, mint, KDNP, hogy, neki, KDNP, KDNP, azok, Bősz, járt, Bősz, MSZP, örül, arra, vagy, most, hogy, hogy, lett, vita, mert, állt, csak, azt, van, azt, áll, nem, így, azt, egy, elé, egy, egy, ben, azt, egy, úgy, jól, óta, Úgy, nem, nem, nem, alá, nem, van, nem, egy, LMP, jár, tét, sem, már, Azt, meg, nem, egy, nem, egy, Azt, nem, LMP, szó, van, van, szó, szó, van, egy, Így, egységes bírói, halasztásNacsa Lőrinc, közigazgatási bírósági, bírói hivatalokat, sorozatos nemzetközi, közigazgatási bíróság, európai sztenderdeknek, jogállamisági követelményeinek, néppárt megtűrt, szocialista politikus, halasztást üdvözölte, közpénzekkel kapcsolatos, javaslat felfüggesztése, európai bizottsági, személyi kérdések, hatályba léptető, színdarabot játszik, parlamenttelArató Gergely, világ értetlen, színjáték hátterében, néppárt maradt, legerősebb képviselőcsoport, fideszesek pedig, közigazgatási bíróságokkal, kellemes bíróságot, kellemes elnökkel, kormánypártnak kellemes, kormány megfogadta, ellenzék tanácsait, politikai taktikai, valóban megalapozott, önös pártérdek, hatalomtechnikai alkudozás, szélsőjobboldali előretörés, jogállami normákBősz, nemzetközi állítások, jogállami normák, jogállamiság elvét, bírói hatalmat, kordokumentumról tárgyal, populista előretörés, zöldek erősödtek, reklámadó lenullázása, autóipari elvárásoknak, általános vitát, jogállami minimum, saját háza, pedig hatályba halasztást, lényeg végrehajtói Latorcai, azért pedig megfelelés, Keresztes kormány mert, pártérdek értetlen tanácsait, bíróságok addig vagy, Trócsányi hogy megalapozott, halasztás vezetik közigazgatási, Fidesz szervezet fogják, hogy európai közigazgatási, tagja valójában amelyek, szó neki maradt, ördögtől önálló európai, Fidesz nem van, Velencei mértékben egységes, ennek Fidesz bíráskodás, tudjon képviselőcsoport kormánypártnak, elvét rendszere lényeg, hogy van van, ellenzék hogy személyi, európai szerint zöldek, kordokumentumról kormány kormány, volna látszatintézkedésről beleszólni, végrehajtói Fidesz hivatalokat, lenullázása közigazgatási kormány, Zárszó arról mindenkitől, csak pártérdek bíráskodás, KDNP hadszíntérré Néppárt, Fideszt vagy törvény, sérülnek Európában megfelelő, jött noha Úgy, súlyosan MSZP örömmel, egy tudjon örömmel, bíráskodás addig országokban, tervezett nem legerősebb, mint európai van, közigazgatási Szerinte Bizottság, bíróságok Bernadett ehelyett, jött ezért alkudozás, Fidesztől kiadásáról ilyen, volna befolyásolásának minimum, zöldek közölte rendszer, garanciákat tagsága szerencsésebb, ahhoz Fidesz MSZP, csak visszavonulásról soha, miniszterelnök most Bizottság, megalapozottak nem azért, elmaradt bíróságról közigazgatási, mert miniszterelnökségi mert, rendszerét sorozatos Magyarországon, nem jogállamisági, csorbításával Fideszt, akkor nélküli, Azt Bősz, szélsőjobboldali kormánypártnak, szerint Arató, járt rendszer, tegye mégis, határidő mondta, miniszterelnök szerint, szerint Szél, azt ezért, mert pedig, addig bírói, Magyarországon függetlenség, volna LMP, javaslatot hogy, szerint vita, Párbeszéd Mindegy, hogy elmaradt, nevében Fidesznek, szerencsésebb sérülnek, pedig ezért, felállítását Harangozó, levezető kapcsolatos, azért óta, Azt olyan, akkor hogy, kormány valóban, szemben európai, döntés orvosolta, szerint háza, biztosítják szélsőjobboldali, elvét törvény, valóban európai, azt követelményeinek, lett szó, szolgáló ennek, Orbán megtűrt, tét visszakerül, Anett volna, bevezetésének mégis, jobbikos soha, Európai egy, politikai vezérszónoka, bírósági egy, bírósági nem, azért teljes, van Mindegy, játékszerré továbbá, törvényjavaslatot kifogásainak, tárgyal van, közigazgatási nem, fontos hogy, Fideszt Gergely, Így történelmű, halasztás bevezetésének, most azért, azok taktikai, ennek sepregessen, játszik kapcsolatos, bíróságokkal Magyarországnál, közpénzekkel arra, Fidesz bíróságoknak, mértékben csak, Fidesz jogállami, egy elhalasztása, bíróságok felfüggesztését, kezdeményezte Bősz, azok minimum, közölte KDNP, szóló Szél, Azt Arató, kormány hogy, megalapozott egyébként, kormánypártnak pedig, Latorcai elhalasszák, világ minimum, követelményeinek bírósági, pedig Párbeszéd, megfogadta független, Anett kapcsolatos, kellemes visszakerülhessenek, beleszólni szerint, örül közigazgatási, csorbításával pártérdek, jár mert, ítélkezésbe egy, játszik azért, pedig Lóránt, képviselőcsoport csak, mértékben megfelel, van bevezetésének, visszavonulásról visszavonulásról, javaslat Nacsa, személyi Arató, kordokumentumról elhalasztása, mert súlyosan, vezérszónoka Magyarországon, óta hatalomtechnikai,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.