Belépés
Keresés
Naptár
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 8. rész (közigazgatási bíróságok)
A közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztásáról szóló előterjesztés vitájával folytatta ülését szerdán az Országgyűlés.


Jobbik: reméljük soha nem vezetik be a közigazgatási bíráskodást

Gyüre Csaba, a Jobbik vezérszónoka pártja nevében üdvözölte, hogy elhalasztják a közigazgatási bíróságról szóló törvény hatályba lépését és reményét fejezte ki, hogy soha nem is fogják bevezetni. Úgy vélte: a közigazgatási bíróságok rendszerét azért akarta bevezetni a kormány, mert 2010 óta nem tudja a "bedarálni maga alá" a bírósági rendszert, nem tudja elfogadni, hogy független bíráskodás van Magyarországon.

Szerinte a közigazgatási bíráskodás nem ördögtől való, de csak akkor működne jól, ha a megfelelő garanciákat is biztosítják ahhoz, hogy a végrehajtói hatalom ne tudjon beleszólni az ítélkezésbe.

A jobbikos képviselő ugyanakkor úgy vélte: a kormány a közigazgatási bíróságoknak egy olyan rendszerét akarta bevezetni, amelyben megjelent az ügyek politikai befolyásolásának lehetősége, és amely bírói függetlenség csorbításával, az egységes bírói szervezet megbontásával járt volna.

KDNP: helyes döntés a halasztás

Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka azt hangoztatta: a KDNP-frakció szerint helyesen kezdeményezte a kormány a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének határidő nélküli elhalasztását, mert ennek bevezetése olyan nemzetközi vita kereszttüzében állt, amely alkalmas lett volna arra, hogy "politikai hadszíntérré változtassa esetleg a bírói hivatalokat".

Ugyanakkor leszögezte: a sorozatos nemzetközi támadások alaptalanok, a közigazgatási bíróság kormány által tervezett rendszere teljes mértékben megfelel az európai sztenderdeknek és a jogállamisági követelményeinek.

MSZP: a Fidesz azért kezdeményezte a javaslatot, mert a néppárt megtűrt tagja akar maradni

Harangozó Tamás (MSZP) arról beszélt, hogy a Fidesz azért nyújtotta be a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének elhalasztásáról szóló javaslatot, mert az Európai Néppárt megtűrt tagja akar maradni.

A közigazgatási bíróságok egyébként a szocialista politikus szerint a Fidesz bíróságai lettek volna, ezért a halasztást üdvözölte, mert így - mondta - nem a "Fidesz-bíróságok&quo t; döntenek majd például a közpénzekkel kapcsolatos adatok kiadásáról.

Harangozó Tamás megjegyezte ugyanakkor: arra számít, hogy addig tart majd a javaslat felfüggesztése, amíg zajlik a marakodás az európai bizottsági posztokról, a személyi kérdések lezárása után pedig visszakerül a parlament elé a hatályba léptető javaslat.

DK: a Fidesz egy színdarabot játszik a parlamenttel

Arató Gergely (DK) szavai szerint a Fidesz egy színdarabot játszik a parlamenttel, megpróbálja előadni azt, hogy ezzel a "zseniális" törvényjavaslattal szemben a világ értetlen.

A színjáték hátterében az áll - fogalmazott -, hogy mégis a néppárt maradt a legerősebb képviselőcsoport az EP-ben, a fideszesek pedig "tekernek most ezerrel, és megalázkodnak", hogy visszakerülhessenek a néppártba.

A közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének felfüggesztését ezért szemfényvesztésnek nevezte. A közigazgatási bíróságokkal a Fidesz egy kellemes bíróságot akar létrehozni egy kellemes elnökkel és a kormánypártnak kellemes bírákkal - mondta.

LMP: taktikai célokat szolgáló visszavonulásról van szó

Keresztes László Lóránt (LMP) közölte: örömmel fogják megszavazni a törvényjavaslatot, noha nem arról van szó, hogy a kormány megfogadta volna az ellenzék tanácsait, valójában csak egy politikai taktikai célokat szolgáló visszavonulásról, politikai látszatintézkedésről van szó.

Azt szorgalmazta, ne elhalasszák, hanem vonják vissza a törvényjavaslatot, és nyújtsanak be egy valóban megalapozott előterjesztést.

Párbeszéd: csak az önös pártérdek vezeti a Fideszt

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint a kormány már a Velencei Bizottság kifogásainak többségét sem orvosolta valójában, csak az önös pártérdek vezeti a Fideszt.

Mindegy - mondta -, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter európai bizottsági posztja vagy a Fidesz európai néppárti tagsága a tét, a lényeg az, hogy a Fidesznek csak a hatalomtechnikai alkudozás a fontos, miután elmaradt a szélsőjobboldali előretörés Európában.

Közölte továbbá: örül neki, hogy a Fidesz kudarca ilyen pozitív hozadékokkal jár, mint például a közigazgatási bírósági rendszer bevezetésének elhalasztása.

Bősz Anett: Magyarországon súlyosan sérülnek a jogállami normák

Bősz Anett (független) közölte: nagyon is megalapozottak azok a nemzetközi állítások, amelyek szerint Magyarországon súlyosan sérülnek a jogállami normák.

Azt kérte a Fidesztől, ne tegye játékszerré a jogállamiság elvét, hagyja meg függetlenségében a bírói hatalmat.

Szél Bernadett: nem jött be Orbán számítása, ezért halasztják el a közigazgatási bíróságok felállítását

Szél Bernadett (független) szerint a parlament egy kordokumentumról tárgyal, amely mutatja, hogy Orbán Viktor miniszterelnök számítása nem jött be az EP-választáson, elmaradt a populista előretörés, ehelyett a liberálisok és a zöldek erősödtek.

Így jött a közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztása, a reklámadó lenullázása és az autóipari elvárásoknak megfelelés - mondta.

Zárszó

Latorcai János levezető elnök az általános vitát lezárta, Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkár zárszavában pedig azt mondta: a Magyarországnál szerencsésebb történelmű országokban van önálló közigazgatási bíráskodás, mert az jogállami minimum. Pártügyekben pedig mindenkitől azt kérte, hogy a saját háza táján sepregessen.Forrás: MTI
Címkék: elhalasztásáról, felállításának, közigazgatási, előterjesztés, Országgyűlés, vitájával, folytatta, bíróságok, szerdán, ülését, szóló, látszatintézkedésről, visszakerülhessenek, törvényjavaslattal, szemfényvesztésnek, miniszterelnökségi, törvényjavaslatot, törvényjavaslatot, befolyásolásának, szélsőjobboldali, hatalomtechnikai, függetlenségében, visszavonulásról, képviselőcsoport, követelményeinek, visszavonulásról, kordokumentumról, Magyarországnál, felfüggesztését, elhalasztásáról, előterjesztést, Magyarországon, sztenderdeknek, felállításának, felfüggesztése, megalapozottak, kormánypártnak, kereszttüzében, Magyarországon, Magyarországon, miniszterelnök, közigazgatási, közigazgatási bíráskodástGyüre, közigazgatási bíróságról, közigazgatási bíróságok, bírósági rendszert, közigazgatási bíráskodás, megfelelő garanciákat, végrehajtói hatalom, jobbikos képviselő, közigazgatási bíróságoknak, olyan rendszerét, ügyek politikai, Európai Néppárt, Harangozó Tamás, László Lóránt, FidesztTordai Bence, Velencei Bizottság, Trócsányi László, Bősz Anett, Szél Bernadett, Orbán Viktor, ZárszóLatorcai János, Orbán Balázs,
2019.06.12. 16:29
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
elhalasztását, közigazgatási, közigazgatási, jogállamisági, csorbításával, szerencsésebb, közigazgatási, kezdeményezte, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, megalázkodnak, közigazgatási, közigazgatási, megbontásával, közigazgatási, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, közigazgatási, közigazgatási, bevezetésének, közigazgatási, kezdeményezte, kifogásainak, hadszíntérré, Pártügyekben, felállítását, parlamenttel, parlamenttel, elhalasztása, bíróságokkal, elhalasztják, elhalasztása, vezérszónoka, vezérszónoka, hozadékokkal, bíróságoknak, elvárásoknak, megalapozott, szorgalmazta, függetlenség, jogállamiság, közpénzekkel, hangoztatta, szocialista, színdarabot, visszakerül, országokban, színdarabot, fogalmazott, megpróbálja, zárszavában, államtitkár, igazságügyi, alaptalanok, elhalasszák, kapcsolatos, megszavazni, megjegyezte, változtassa, hivatalokat, lenullázása, biztosítják, garanciákat, játékszerré, mindenkitől, ítélkezésbe, végrehajtói, választáson, bíráskodást, liberálisok, sepregessen, javaslatot, bíráskodás, beleszólni, javaslatot, megfelelés, leszögezte, bíráskodás, Ugyanakkor, bizottsági, nemzetközi, kiadásáról, bíróságról, történelmű, előretörés, hátterében, fideszesek, legerősebb, létrehozni, posztokról, megfogadta, bíráskodás, halasztják, ugyanakkor, bizottsági, rendszerét, halasztást, nyújtsanak, előretörés, ugyanakkor, nemzetközi, rendszerét, nemzetközi, bevezetése, lehetősége, számítása, tanácsait, bíróságok, bedarálni, jogállami, bíróságok, jogállami, független, Harangozó, valójában, elfogadni, rendszert, általános, egyébként, bíróságok, politikus, politikai, autóipari, üdvözölte, Bernadett, bíróságai, Bernadett, marakodás, üdvözölte, színjáték, populista, zseniális, megjelent, politikai, szervezet, bíróságok, független, néppártba, erősödtek, reklámadó, számítása, bíróságok, állítások, Keresztes, független, bevezetni, parlament, bíróságot, bevezetni, halasztás, parlament, bevezetni, politikai, pártérdek, Európában, politikai, valójában, orvosolta, Fidesztől, többségét, mértékben, rendszere, támadások, sorozatos, képviselő, miniszter, jogállami, tervezett, Trócsányi, Bizottság, megfelelő, Párbeszéd, alkudozás, Párbeszéd, Harangozó, pártérdek, nyújtotta, Fidesznek, levezető, hatályba, taktikai, elmaradt, bírósági, helyesen, személyi, kérdések, szolgáló, lezárása, bírákkal, kellemes, reményét, reméljük, Szerinte, hatályba, elmaradt, amelyben, kellemes, tekernek, bírósági, rendszer, sérülnek, elnökkel, rendszer, kellemes, javaslat, ördögtől, alkalmas, bírósági, döntenek, Latorcai, ellenzék, néppárti, jobbikos, szolgáló, egységes, sérülnek, taktikai, Velencei, súlyosan, rendszer, értetlen, bírósági, megfelel, javaslat, bírósági, súlyosan, rendszer, hatalmat, ehelyett, határidő, európai, európai, tagsága, közölte, posztja, nevezte, Mindegy, célokat, továbbá, kudarca, lezárta, kormány, szerint, Közölte, valóban, amelyek, Fideszt, szerint, pozitív, például, célokat, tárgyal, mutatja, szerint, közölte, kormány, Fideszt, örömmel, ezerrel, játszik, kormány, nevében, európai, kormány, bíróság, esetleg, kormány, léptető, nélküli, maradni, törvény, néppárt, Európai, Néppárt, megtűrt, szerint, beszélt, fejezte, megtűrt, lépését, maradni, például, szerint, európai, játszik, minimum, vezetik, kormány, szemben, előadni, néppárt, szerint, frakció, Gergely, működne, hatalom, normák, akarta, nagyon, Fidesz, fogják, normák, vonják, tudjon, vissza, vezeti, helyes, mondta, Fidesz, hagyja, Zárszó, lényeg, miután, fontos, Lőrinc, László, Fidesz, akarta, vezeti, döntés, mondta, teljes, Fidesz, Tordai, számít, fogják, mondta, szavai, Fidesz, adatok, Balázs, Lóránt, László, zöldek, Jobbik, önálló, mondta, Fidesz, pártja, zajlik, Fidesz, Fidesz, Jobbik, Fidesz, lettek, Viktor, mondta, maradt, Arató, vélte, tudja, Csaba, bírói, mégis, ahhoz, Orbán, pedig, olyan, kérte, ennek, olyan, ilyen, tegye, volna, Anett, bírói, amely, akkor, ezzel, bírói, amely, Nacsa, pedig, világ, Anett, Gyüre, elvét, ügyek, ezért, kérte, tudja, Tamás, Bence, volna, arról, Tamás, János, azért, vélte, Orbán, táján, amely, tagja, elnök, Orbán, hanem, volna, azért, szóló, ezért, arról, tagja, azért, szóló, addig, által, volna, vitát, ezért, bírói, saját, pedig, pedig, hogy, soha, jött, soha, hogy, Szél, jött, maga, hogy, jött, való, csak, hogy, Szél, hogy, háza, mert, hogy, mert, hogy, akar, mert, csak, csak, önös, csak, mert, akar, MSZP, majd, hogy, akar, után, hogy, hogy, hogy, amíg, majd, arra, noha, hogy, tart, hogy, önös, mert, mint, KDNP, hogy, neki, KDNP, KDNP, azok, Bősz, járt, Bősz, MSZP, örül, arra, vagy, most, hogy, hogy, lett, vita, mert, állt, csak, azt, van, azt, áll, nem, így, azt, egy, elé, egy, egy, ben, azt, egy, úgy, jól, óta, Úgy, nem, nem, nem, alá, nem, van, nem, egy, LMP, jár, tét, sem, már, Azt, meg, nem, egy, nem, egy, Azt, nem, LMP, szó, van, van, szó, szó, van, egy, Így, egységes bírói, halasztásNacsa Lőrinc, közigazgatási bírósági, bírói hivatalokat, sorozatos nemzetközi, közigazgatási bíróság, európai sztenderdeknek, jogállamisági követelményeinek, néppárt megtűrt, szocialista politikus, halasztást üdvözölte, közpénzekkel kapcsolatos, javaslat felfüggesztése, európai bizottsági, személyi kérdések, hatályba léptető, színdarabot játszik, parlamenttelArató Gergely, világ értetlen, színjáték hátterében, néppárt maradt, legerősebb képviselőcsoport, fideszesek pedig, közigazgatási bíróságokkal, kellemes bíróságot, kellemes elnökkel, kormánypártnak kellemes, kormány megfogadta, ellenzék tanácsait, politikai taktikai, valóban megalapozott, önös pártérdek, hatalomtechnikai alkudozás, szélsőjobboldali előretörés, jogállami normákBősz, nemzetközi állítások, jogállami normák, jogállamiság elvét, bírói hatalmat, kordokumentumról tárgyal, populista előretörés, zöldek erősödtek, reklámadó lenullázása, autóipari elvárásoknak, általános vitát, jogállami minimum, saját háza, elhalasztásáról bírói taktikai, szerencsésebb Bizottság állt, ezért jobbikos azok, erősödtek sztenderdeknek volna, reklámadó hogy hogy, felfüggesztése miután jött, függetlenségében bevezetésének vezeti, mert játszik bevezetésének, nevében tegye KDNP, közigazgatási volna kellemes, Tamás azért szorgalmazta, beleszólni csak Közölte, Pártügyekben döntés egy, szó egy Azt, tagja lehetősége mert, mondta üdvözölte taktikai, rendszer erősödtek léptető, képviselőcsoport színdarabot közigazgatási, közigazgatási Fidesz hanem, nem tagja tárgyal, helyesen célokat Bernadett, örömmel kérte megalapozott, befolyásolásának hogy amely, nem hogy olyan, van megtűrt Úgy, Tamás változtassa nyújtsanak, javaslatot Gergely néppárt, elvét vezeti Csaba, bírói kérte képviselő, fejezte Viktor bíróságokkal, szerencsésebb szerencsésebb Lőrinc, támadások működne bevezetni, nevezte vonják bíróságoknak, ugyanakkor Európai nem, ben rendszer nevezte, hogy előretörés Fidesz, bíróságokkal hatályba ugyanakkor, önálló hangoztatta mert, Fidesztől azt bíróság, kérte Mindegy bíróságról, jött Néppárt egyébként, Latorcai vagy hogy, táján levezető megfelel, neki miután visszakerülhessenek, hogy szerint ehelyett, Bernadett bírósági maradt, elé Európai bevezetésének, alaptalanok nemzetközi megfogadta, szó megtűrt megpróbálja, kormány lehetősége mondta, ügyek jogállamisági, végrehajtói szemfényvesztésnek, valóban közigazgatási, arra tanácsait, javaslat bevezetni, függetlenség megalázkodnak, bíróságot azt, vezeti saját, posztokról közigazgatási, határidő megpróbálja, helyes megtűrt, erősödtek hogy, szóló politikai, tervezett egy, háza mondta, maradni fejezte, Jobbik Tamás, például változtassa, Szél javaslat, sérülnek politikai, Tamás szerint, képviselő közigazgatási, lezárta nem, amíg Anett, felfüggesztése bevezetni, hogy adatok, azok változtassa, javaslat Fidesz, rendszer Szél, Fidesz marakodás, alkalmas államtitkár, akar közigazgatási, MSZP hatályba, valójában akkor, akar tudja, szó néppárt, nyújtsanak mértékben, adatok pedig, parlament tárgyal, Latorcai Harangozó, csak színjáték, visszavonulásról Gyüre, megfelel posztja, lezárása nem, megjelent van, előretörés Anett, visszakerül elhalasztását, mert sztenderdeknek, súlyosan közigazgatási, vélte populista, tagja arról, hogy törvényjavaslatot, közigazgatási örömmel, kérte kellemes, Magyarországnál lenullázása, hogy tart, bírósági csak, normák azt, populista szó, mert nagyon, Azt közigazgatási, független bíróságoknak, parlamenttel országokban, megszavazni kormány, nyújtsanak azt, noha törvényjavaslatot, Fidesz tudja, képviselőcsoport Orbán, bíróságok amely, ítélkezésbe Bernadett, egy nem, alaptalanok személyi, bírói táján, erősödtek közigazgatási, János zárszavában, mondta elvét, kiadásáról egy, hogy Keresztes, visszakerül hatalomtechnikai, Bősz levezető, egy Orbán, személyi Fidesz, kormány kellemes, rendszere János, lenullázása nevében, Magyarországon közigazgatási, szerint beleszólni, kudarca üdvözölte, nem hogy, nyújtotta olyan, nem közigazgatási, ördögtől államtitkár, miniszterelnök Bernadett, határidő javaslatot, politikai tervezett, szemben halasztást, elhalasztása jár, hogy vezeti, nyújtotta játékszerré, képviselő Európai,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.