Belépés
Keresés
Naptár
2020.04 2020. Május 2020.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: koronavírus)
A képviselők a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyek és jövedelmek megőrzésével összefüggésben tettek fel további azonnali kérdéseket hétfőn az Országgyűlésben.


Párbeszéd: a munkahelyek megőrzésére kellene koncentrálni

Burány Sándor (Párbeszéd) elhibázottnak ítélte a kormányfő által hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi akciótervet, nem vitatva annak jó szándékát. Szerinte sokkal fontosabb lenne a meglévő munkahelyeket megőrizni, mint újakat létrehozni valamikor a jövőben.

Ezért a többi között azt javasolta, hogy az állam vállalja át a bajba került dolgozók fizetésének legalább a 80 százalékát, a munkanélküli ellátást növelje 100 ezer forintra és kilenc hónapig biztosítsa, a jövedelmüket elvesztőknek pedig nyújtson válságkezelő alapjövedelmet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszában rámutatott: a bejelentett intézkedések részben ebbe az irányba mutatnak, a kormány azonban nem ért egyet mindennel a képviselő által mondottak közül.

Azt szeretnék, hogy mindenkinek legyen munkája, de munkáért szeretnének bért fizetni - hangsúlyozta, bírálva az alapjövedelem ötletét. Hozzátette: egyes szektorok teljesen leálltak, ezért ott el fognak bocsátani embereket, a cél azonban az, hogy az érintettek ne kényszerüljenek a három hónapig tartó munkanélküli ellátásnál hosszabb idejű segítségre. Megjegyezte: ha szükséges, további döntéseket is hoznak a jövőben.

Fidesz: hogyan védik meg a határmenti munkahelyeket?

Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) arra várt választ, mit tesz a kormány a határmenti munkahelyek megvédése érdekében?

Sorolta a járványhelyzetben szükséges feladatokat, a többi közt azt, hogy a határ mentén élők és külföldön dolgozók átjuthassanak a határon. Melyek az ezt lehetővé tevő határszakaszok és hol kell még javítani a működést? - kérdezte.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: személyforgalomban magyarországi céllal csak magyar állampolgárok léphetnek az országba, de meg kell oldani, hogy akinek a határ mentén van földbirtoka vagy állása, az e célból átkelhessen.

Horvátország esetében mind a hét határátkelő nyitva áll erre, Szlovákia felé pedig tíz, legutóbb a balassagyarmatit és a somoskőújfaluit sikerült megnyitni - sorolta.

Románia irányába a huszonegyből kilenc átkelőn lehet átjutni, köztük újabban a vállajin, a létavértesin és a méhkerékin. Szerbia szigorú döntéseket hozott, így ott egyelőre nincs lehetőség a kishatárforgalomra, míg Szlovéniával a bajánsenyeivel és a kétvölgyivel együtt már öt határon léphetnek át az érintettek.

Hangsúlyozta: újabb átkelők megnyitásáról tárgyalnak a teherforgalom számára és a tranzitforgalom is mindaddig fennmarad, amíg a fogadó országok valóban fogadják polgáraikat.

Jobbik: mindenki kapja meg az eddigi jövedelme 80 százalékát

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) arra kérte a kormányt, hogy biztosítsa mindenki számára az eddigi jövedelme legalább 80 százalékát. Szerinte csak ez lehet a megoldás.

Kijelentette, nem feltétel nélküli alapjövedelmet szeretne, hanem egy hat hónapos időtartamra szavatolják, hogy mindenki megkapja a kért összeget, így ne a szociális szektor ellátottjainak sorát gyarapítsák.

Gulyás Gergely azt felelte: az az elképzelés, ami a képviselőben a kormányzásról él "és a mi kormányzati gyakorlatunk" nagyban eltér egymástól.

Rámutatott: a kormány részletekbe menően döntött, amit Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kedden ismertetni fog. A döntések komoly segítséget jelentenek, ugyanakkor nem vezetnek azonnali államcsődhöz - zárta szavait. Hozzátette: a monetáris tanács is döntéseket hoz kedden.

KDNP: milyen tapasztalatokat mutat a digitális oktatás?

Móring József Attila (KDNP) arra kérdezett rá, mik az első három hét tapasztalata a tantermen kívüli digitális tanrendről?

Mint arra rámutatott, elhúzódó járvány várható, amelynek során érdek, hogy ne vesszenek el hónapok az iskolaévből. Óriási szerep hárult az iskolaigazgatókra, a pedagógusokra és a szülőkre is.

Biztosítani kellett a gyermekek felügyeletét is, és azt, hogy a gyermekek elérjék a tananyagot.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára közölte: a tananyagokat közzé tevő portálokon jelentősen nőtt a látogatók száma.

Az elmúlt években csaknem háromszázezer laptop, PC, táblagép vagy okostelefon került ki a diákokhoz, míg 46 ezer laptop a tanárokhoz. A gyermekes háztartások körében jelentősen nőtt 2010 óta az internetelérés, elérve az uniós átlagot, vagyis jelentősen javultak a körülmények.

Független: milyen segítséget nyújt a kormány az önkormányzatoknak?

Bana Tibor független képviselő azt kérdezte, milyen segítséget nyújt a kormány a vészhelyzetben az önkormányzatoknak. Kiemelte: már több ízben is arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogy ne hagyják magukra a településeket, nyújtsanak nekik segítséget, mert sokszor erőn felül teljesítenek.

A kormány bejelentései szavai szerint egyáltalán nem ebbe az irányba mutatnak, amire egyik példaként hozta a gépjárműadó önkormányzatoktól való elvonását.

Pogácsás Tibor, a belügyi tárca államtitkára úgy reagált: az önkormányzatok felé az az elsődleges kérés az, hogy a 65 év felettieknél az alapvető élelmiszerek beszerzésénél nyújtsanak segítséget, illetve adott esetben a gyermekek felügyeletét biztosítsák. Az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak, és mivel az igénybe vétel jóval kisebb, mint egyébként, a költségek is alacsonyabbak, ezek a források pedig felhasználhatók egyéb feladatokra. A védekezési feladatok meg kell, hogy egyezzenek az operatív törzs által kijelöltekkel - mutatott rá, hozzátéve: a vészhelyzetben a kormány számít az emberek és az önkormányzatok együttműködésére egyaránt.Forrás: MTI
Címkék: Országgyűlésben, összefüggésben, megőrzésével, koronavírus, munkahelyek, kérdéseket, képviselők, jövedelmek, veszélybe, azonnali, járvány, Miniszterelnökséget, kishatárforgalomra, személyforgalomban, önkormányzatoktól, önkormányzatoknak, önkormányzatoknak, járványhelyzetben, iskolaigazgatókra, balassagyarmatit, Minisztériumának, együttműködésére, tranzitforgalom, felhasználhatók, somoskőújfaluit, külügyminiszter, kényszerüljenek, tapasztalatokat, gazdaságvédelmi, önkormányzatok, ellátottjainak, határszakaszok, önkormányzatok, alapjövedelmet, vészhelyzetben, vészhelyzetben, internetelérés, alapjövedelmet, bajánsenyeivel, településeket, magyarországi, átjuthassanak, munkahelyek megőrzésére, kormányfő által, meglévő munkahelyeket, többi között, állam vállalja, bajba került, munkanélküli ellátást, jövedelmüket elvesztőknek, bejelentett intézkedések, irányba mutatnak, kormány azonban, Burány Sándor, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget, Csenger-Zalán Zsolt, Szijjártó Péter, Kárpát Dániel, Gulyás Gergely, Palkovics László, Móring József Attila, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Pogácsás Tibor,
2020.04.06. 19:13
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
állampolgárok, kormányzásról, pedagógusokra, alapjövedelem, beszerzésénél, megnyitásáról, teherforgalom, munkahelyeket, munkahelyeket, alacsonyabbak, kijelöltekkel, elhibázottnak, rendelkezésre, háromszázezer, tapasztalata, felügyeletét, külgazdasági, államtitkára, tananyagokat, képviselőben, teljesítenek, Hangsúlyozta, válságkezelő, intézkedések, államcsődhöz, gyakorlatunk, bejelentései, elvesztőknek, élelmiszerek, Horvátország, munkanélküli, technológiai, huszonegyből, felügyeletét, koncentrálni, felettieknél, hangsúlyozta, létavértesin, jövedelmüket, Kijelentette, Szlovéniával, államtitkára, kétvölgyivel, munkanélküli, szeretnének, munkahelyek, Biztosítani, Megjegyezte, Erőforrások, megőrzésére, okostelefon, feladatokat, háztartások, iskolaévből, körülmények, bejelentett, mindenkinek, fizetésének, szavatolják, földbirtoka, gyarapítsák, időtartamra, határátkelő, akciótervet, bejelentett, feladatokra, polgáraikat, biztosítsák, gépjárműadó, átkelhessen, kormányzati, munkahelyek, részletekbe, döntéseket, méhkerékin, határmenti, segítséget, tananyagot, érintettek, ugyanakkor, jelentenek, ismertetni, tárgyalnak, százalékát, rámutatott, határmenti, tanrendről, döntéseket, Rámutatott, innovációs, biztosítsa, elképzelés, Hozzátette, százalékát, segítségre, nyújtsanak, segítséget, döntéseket, igyekezett, segítséget, jelentősen, Hozzátette, segítséget, rámutatott, válaszában, létrehozni, védekezési, egyezzenek, segítséget, nyújtsanak, biztosítsa, elsődleges, százalékát, jelentősen, egyáltalán, jelentősen, érintettek, portálokon, tanárokhoz, ellátásnál, gyermekek, gyermekes, fontosabb, elvonását, szociális, feladatok, diákokhoz, egymástól, léphetnek, szándékát, megőrizni, miniszter, példaként, látogatók, jövedelme, Párbeszéd, jövedelme, egyébként, költségek, megnyitni, szükséges, Szlovákia, fennmarad, valamikor, gyermekek, gyermekek, javasolta, mindaddig, vesszenek, külföldön, bocsátani, monetáris, Független, szükséges, embereket, digitális, kérdezett, szükséges, érdekében, megvédése, digitális, szektorok, tantermen, Párbeszéd, független, kormányfő, miniszter, Palkovics, képviselő, hozzátéve, mindennel, mondottak, lehetőség, képviselő, szeretnék, figyelmet, léphetnek, Szijjártó, operatív, mutatott, források, országok, fogadják, egyaránt, mindenki, összeget, elhúzódó, felhívni, amelynek, táblagép, Kiemelte, döntések, javultak, azonnali, vezetnek, kérdezte, mutatnak, szülőkre, megoldás, Szerinte, források, mindenki, feltétel, szeretne, Pogácsás, megkapja, mindenki, alapvető, kormányt, legalább, országba, legutóbb, teljesen, sikerült, mutatnak, nyújtson, irányába, leálltak, hosszabb, működést, kérdezte, elmondta, javítani, lehetővé, esetében, dolgozók, forintra, munkáért, dolgozók, legalább, vállajin, Szerinte, vállalja, egyelőre, ellátást, kellett, években, hónapok, jövőben, választ, várható, Csenger, közölte, meglévő, további, Rétvári, jövőben, Sorolta, kellene, emberek, döntött, kormány, nagyban, kormány, vitatva, csaknem, kormány, oktatás, határon, szavait, járvány, körében, irányba, kormány, sokszor, kormány, azonban, szerint, részben, belügyi, reagált, hónapig, Gergely, irányba, magukra, hagyják, átlagot, ötletét, igénybe, növelje, azonban, bírálva, fizetni, munkája, kormány, illetve, esetben, kormány, hónapig, elérjék, Szerbia, újabban, hónapos, szigorú, átkelők, szektor, nélküli, valóban, sorolta, Románia, számára, átkelőn, átjutni, Gergely, számára, határon, felelte, került, hoznak, ítélte, számít, elmúlt, került, laptop, oldani, fogadó, Sándor, Emberi, Fidesz, hárult, szerep, Óriási, állása, hozott, nyitva, célból, hogyan, Dániel, Fidesz, köztük, magyar, milyen, legyen, együtt, vezető, eddigi, Jobbik, Kárpát, kilenc, szavai, eddigi, Burány, kilenc, fognak, menően, laptop, céllal, elérve, Gulyás, milyen, Jobbik, vagyis, között, László, milyen, kedden, Móring, József, újakat, Attila, sokkal, tanács, komoly, hétfőn, kedden, Melyek, akinek, Gulyás, kívüli, mentén, állnak, kisebb, mentén, hozta, mivel, Tibor, zárta, egyik, során, nyújt, pedig, pedig, uniós, védik, lehet, egyes, sorát, állam, amire, nyújt, eltér, érdek, ehhez, kérte, felül, által, nekik, által, egyet, közül, nincs, annak, által, kapja, törzs, ízben, lehet, vétel, egyéb, újabb, Tibor, Ezért, Péter, Bence, száma, tartó, pedig, közzé, három, idejű, adott, hanem, három, kérés, lenne, Zalán, tárca, ezért, Zsolt, bajba, többi, határ, többi, határ, mutat, jóval, ebbe, erőn, mint, ezek, hogy, felé, való, kell, ezer, hogy, ebbe, amíg, hogy, mint, erre, vagy, várt, kért, hogy, arra, tesz, arra, mert, mind, vagy, nőtt, tevő, hogy, Mint, közt, hogy, kell, amit, kell, csak, tevő, élők, hogy, első, arra, KDNP, KDNP, hogy, hogy, nőtt, bért, arra, csak, felé, több, Bana, arra, ezer, hogy, hogy, hogy, meg, nem, ezt, meg, már, ott, hoz, hol, azt, nem, ami, már, fog, még, Azt, ért, nem, nem, azt, míg, nem, azt, meg, hat, egy, hét, cél, úgy, ott, óta, áll, tíz, míg, azt, hét, így, így, meg, azt, mit, van, mik, képviselő által, alapjövedelem ötletét, három hónapig, határmenti munkahelyeket, határmenti munkahelyek, járványhelyzetben szükséges, többi közt, határ mentén, somoskőújfaluit sikerült, huszonegyből kilenc, kétvölgyivel együtt, teherforgalom számára, fogadó országok, eddigi jövedelme, kért összeget, szociális szektor, kormány részletekbe, döntések komoly, monetáris tanács, digitális oktatás, első három, tantermen kívüli, gyermekek felügyeletét, gyermekek elérjék, tananyagokat közzé, látogatók száma, elmúlt években, gyermekes háztartások, uniós átlagot, kormány bejelentései, gépjárműadó önkormányzatoktól, belügyi tárca, önkormányzatok felé, alapvető élelmiszerek, ehhez szükséges, igénybe vétel, források pedig, védekezési feladatok, operatív törzs, kormány számít, önkormányzatok együttműködésére, mutatnak hónapig egyezzenek, esetében mentén beszerzésénél, bejelentett Románia Móring, feladatokat élők legutóbb, meg vészhelyzetben Burány, kényszerüljenek elmúlt mutatnak, mutatnak gyarapítsák való, amíg teljesítenek egy, részletekbe meglévő szektorok, feladatok jövedelme kishatárforgalomra, akciótervet nyújt Gergely, feltétel kormányzati elsődleges, hónapok miniszter való, földbirtoka emberek pedig, átjutni legalább törzs, biztosítsa Rétvári fogadják, Kárpát hogy magukra, Rétvári sorát célból, munkáért hogy felettieknél, adott tárgyalnak mindenki, hanem léphetnek Biztosítani, digitális Tibor vesszenek, átjutni jelentősen céllal, országba Pogácsás időtartamra, mindenkinek önkormányzatoknak állása, meg egyáltalán felügyeletét, Szlovákia arra önkormányzatoktól, ebbe vezetnek eltér, hónapok kért céllal, számára szavai mind, személyforgalomban forintra Hozzátette, megőrzésére közzé balassagyarmatit, legalább elhúzódó fontosabb, államtitkára Zsolt újakat, jövedelme egy hétfőn, arra első nem, önkormányzatok tárgyalnak mert, alapjövedelmet internetelérés tanárokhoz, Péter kormány létavértesin, esetében felügyeletét vétel, külföldön hangsúlyozta jelentősen, fizetni érintettek kényszerüljenek, újabban egyik mindenki, hogy erre segítséget, belügyi okostelefon érintettek, igyekezett beszerzésénél képviselőben, döntéseket válságkezelő példaként, településeket szeretnének szükséges, mindaddig arra várt, irányába operatív egy, innovációs újakat, képviselőben elmondta, egyezzenek Palkovics, években bajba, kijelöltekkel kell, eddigi hogy, huszonegyből segítséget, munkahelyeket Szlovákia, mindenki munkanélküli, javultak elmúlt, segítséget Móring, eddigi lehetőség, együttműködésére cél, feladatok tevő, források vezető, hogy Óriási, megvédése meg, munkahelyeket valóban, léphetnek átlagot, azonnali mindennel, teljesen állampolgárok, egymástól hagyják, egyezzenek miniszter, hogy menően, Csenger védekezési, fontosabb kívüli, nem nem, teherforgalom fog, KDNP Párbeszéd, határ valamikor, meg laptop, már digitális, került kishatárforgalomra, felé kell, igénybe valamikor, rámutatott óta, figyelmet irányba, kormány oldani, vagy Szijjártó, feladatok Palkovics, fogadó igénybe, pedagógusokra hagyják, hónapok Szlovéniával, jövőben források, ellátást javasolta, kedden vállajin, áll Emberi, pedig szektor, hárult akinek, legalább akciótervet, iskolaigazgatókra hétfőn, feladatokat egyaránt, Hozzátette laptop, így tananyagokat, határszakaszok ellátásnál, leálltak Jobbik, Zsolt döntött, tananyagot miniszter, Óriási kedden, fognak válságkezelő, van kormányfő, munkája ott, azt kormányfő, fizetni Románia, magyarországi Minisztériumának, kérte teherforgalom, mentén KDNP, kérdezte már, kormány mutatnak, tranzitforgalom hoznak, kedden legalább, biztosítsa szavait, azt működést, három sorolta, Szlovéniával vállalja, vagyis jövedelmüket, Zsolt jelentősen, gyakorlatunk vétel, valóban szavai, lehetőség Dániel, Gulyás huszonegyből, kedden felhívni, önkormányzatoknak okostelefon, külföldön szigorú, nélküli szektorok, biztosítsák egymástól, hanem kormányt, közzé egyet, mert felelte, tantermen azt, beszerzésénél együttműködésére, koncentrálni hogy, elsődleges elképzelés, Kárpát ezek, nőtt iskolaigazgatókra, egyelőre átlagot, Kijelentette akciótervet, ezt munkahelyek, gyermekek nyújtsanak, mentén élők,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.