Belépés
Keresés
Naptár
2019.08 2019. Szeptember 2019.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Macron: Franciaország átalakítása nem állhat meg
Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti:
Emmanuel Macron francia államfő szerint a két évvel ezelőtti megválasztása óta megkezdett reformoknak folytatódniuk kell, mert azok "alapvetően megfelelnek a franciák elvárásainak" a francia kormány adó- és gazdaságpolitikája ellen ötödik hónapja tüntető sárgamellényes mozgalom okozta válság ellenére.


"Úgy gondolom, hogy a folyamatban lévő és a jövőbeni átalakulások nem állhatnak le, mert azok alapvetően megfelelnek honfitársaink elvárásainak" - fogalmazott a francia elnök a sárgamellényesek követeléseiről rendezett nagy nemzeti vitasorozat következtetéseiről a hivatalában tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön. "Az elmúlt két évben megkezdett irányvonalak igazságosak, még ha nem is elég gyorsak, radikálisak és humánusak" - tette hozzá.

Emmanuel Macron a sárgamellényes mozgalomnak a társadalom többsége által támogatott kezdeti követeléseit - mindenekelőtt a decentralizációt és a jobb megélhetést illetően - jogosnak nevezte, amelyeket szerinte nem homályosíthat el az, hogy egyesek erőszakos cselekményeket hajtanak végre.

A köztársasági elnök elmondta, hogy a nemzeti vitasorozatban megértette: a vidéki Franciaországnak a leszakadástól való félelme, a megbecsültség hiánya, valamint az elittel szembeni bizalmatlansága vezetett a tüntetéssorozathoz.

"Meghallottam, megértettem, teljesen átéreztem, hogy mit élnek át" - fogalmazott Emmanuel Macron, aki az elmúlt hónapokban rendezett több mint 10 ezer lakossági fórum közül 14-en maga is részt vett, és 6-7 órán át válaszolt a résztvevőknek a jobb megélhetés érdekében tett eddigi és várható kormányzati intézkedésekről.

A megválasztása óta Párizsban először tartott sajtótájékoztatóján - amelyre több mint háromszáz francia és külföldi újságíró akkreditálta magát - az elnök megerősítette, hogy a várható intézményi reformok közül támogatja az arányosabb választási rendszer bevezetését, a képviselők számának csökkentését 25-30 százalékkal, és a mandátumhalmozás korlátozását (ezek a 2017-es választási programjában is szerepeltek), de elutasítja a sárgamellényesek egyik fő követésének számító állampolgári kezdeményezésű népszavazást. Ugyanakkor azt támogatja, hogy egymillióra csökkenjen a kötelezően összegyűjtendő aláírások száma ahhoz, hogy a parlament megvitasson egy referendum-javaslatot. Jelenleg ehhez a választópolgárok legalább tíz százalékának aláírása szükséges, de a népszavazást csak az államfő írhatja ki.

Az adópolitikát illetően Emmanuel Macron a középosztálynak "jelentős" személyi jövedelemadó-csökkentést, valamint a több száz vállalati adókedvezmény eltörlését, a 2 ezer euró alatti nyugdíjaknak pedig 2020. január 1-től az inflációnak megfelelő emelését ígérte, de megerősítette, hogy nem kívánja visszavezetni a vagyonadót, amely szintén a sárgamellényesek egyik fő követelése.

Az elnök ugyanakkor úgy vélte, hogy a kormánynak "az igazi egyenlőtlenségek ellen is fel kell vennie a küzdelmet, ezek pedig a származási és születési különbségekből fakadnak szerinte. Ezek leküzdésére az előkészítő iskolai osztályok megduplázását, a hátrányos helyzetű negyedekben új óvodai helyek létrehozását ígérte, valamint jelezte, hogy az általános iskolai osztályokban a létszám nem haladhatja meg ezentúl a 24 főt.

Emmanuel Macron egy ökológiai védelmi tanács júniusi felállítását is bejelentette, amely olyan állampolgári szervezet lesz, ahova sorshúzás alapján hívnak meg 250 embert azért, hogy részt vegyenek a szükséges környezetvédelmi intézkedések kidolgozásában.

A társadalmi kérdéseket illetően a köztársasági elnök leszögezte, hogy fontosnak tartja az állampolgárok elköteleződését és részvételét a közügyekben. Jelezte, hogy az állam és egyház szétválasztását előíró 1905-ös törvényt a francia társadalom pillérének tekinti, mert annak köszönhetően "úgy lehet együttélni, hogy lehetősége van mindenkinek hinni vagy nem hinni Istenben". Hozzátette, hogy az államnak meg kell akadályoznia az iszlamista "szektarizmust" az elővárosokban, és el kell ítélni azokat az "embereket, akik egy vallás nevében politizálnak és szakítani akarnak a köztársasággal". Megerősítette, hogy a mecsetek külföldről érkező finanszírozásának ellenőrzését megerősíti az állam.

Emmanuel Macron megismételte, hogy a belső határellenőrzés nélküli schengeni rendszer új alapokra helyezését szorgalmazza, Európa külső határainak megerősítés mellett. Leszögezte, hogy "mélyen hisz" a menekültjogban, de hatékonyabban kell felvenni a harcot "azokkal szemben, akik visszaélnek vele". Elmondta, hogy szeretné, ha ezentúl a parlamentben minden évben vitát rendeznének a migrációs politikáról a "inkluzív patriotizmus" nevében.

Emmanuel Macron eredetileg április 15-én egy televíziós beszédben kívánta megtenni a bejelentéseket, de a Notre-Dame székesegyház tűzvésze miatt azt kénytelen volt lemondani. Az előre felvett beszédben elhangzott javaslatok azonban kiszivárogtak a sajtóba. Elemzők szerint ezek várhatóan nem adnak kielégítő választ az utcán több mint öt hónapja tüntetők számára, akiknek követelései nem egységesek. Az üzemanyagadó emelése ellen 2018 novemberében létrejött, az alsó középosztályt képviselő sárgamellényes mozgalomnak több szociális jellegű követelése van, és az államfő távozását is el akarják érni. Ezek kikényszerítésére eleinte úttorlaszokat állítottak fel a városszéli körforgalmakban, szombatonként pedig a városközpontokban tartanak spontán felvonulásokat, amelyek rendszeresen rendbontásba és a rendfenntartó erőkkel való összetűzésbe torkollnak.

(FOTÓ)Forrás: MTI
Címkék: gazdaságpolitikája, sárgamellényes, megválasztása, folytatódniuk, elvárásainak, megfelelnek, reformoknak, megkezdett, alapvetően, tudósítója, franciák, sajtótájékoztatóján, sajtótájékoztatóján, következtetéseiről, tüntetéssorozathoz, városközpontokban, kikényszerítésére, finanszírozásának, decentralizációt, választópolgárok, környezetvédelmi, sárgamellényesek, sárgamellényesek, mandátumhalmozás, Franciaországnak, egyenlőtlenségek, sárgamellényesek, középosztálynak, szétválasztását, elköteleződését, bizalmatlansága, körforgalmakban, intézkedésekről, határellenőrzés, összegyűjtendő, cselekményeket, bejelentéseket, sárgamellényes, sárgamellényes, vitasorozatban, köztársasággal, menekültjogban, folyamatban lévő, jövőbeni átalakulások, francia elnök, sárgamellényesek követeléseiről, hivatalában tartott, sárgamellényes mozgalomnak, társadalom többsége, jobb megélhetést, köztársasági elnök, nemzeti vitasorozatban, vidéki Franciaországnak,
2019.04.25. 20:49
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
kezdeményezésű, követeléseiről, felvonulásokat, kidolgozásában, különbségekből, adókedvezmény, szektarizmust, megválasztása, Megerősítette, honfitársaink, kiszivárogtak, homályosíthat, megerősítette, visszavezetni, leszakadástól, megbecsültség, hatékonyabban, rendfenntartó, mindenekelőtt, megduplázását, résztvevőknek, elővárosokban, középosztályt, állampolgárok, megerősítette, szombatonként, úttorlaszokat, szorgalmazza, jövedelemadó, megismételte, létrehozását, népszavazást, parlamentben, köztársasági, népszavazást, Meghallottam, intézkedések, adópolitikát, állampolgári, politizálnak, csökkentését, százalékának, akkreditálta, bejelentette, állampolgári, felállítását, nyugdíjaknak, akadályoznia, programjában, köszönhetően, korlátozását, osztályokban, ellenőrzését, irányvonalak, üzemanyagadó, követeléseit, köztársasági, elvárásainak, rendszeresen, összetűzésbe, rendbontásba, átalakulások, székesegyház, novemberében, patriotizmus, radikálisak, vitasorozat, inflációnak, rendeznének, bevezetését, mozgalomnak, egymillióra, követésének, negyedekben, szerepeltek, százalékkal, fogalmazott, mindenkinek, csökkentést, megfelelnek, követelései, mozgalomnak, megélhetést, megértettem, folyamatban, kormányzati, fogalmazott, visszaélnek, hivatalában, igazságosak, megerősítés, csütörtökön, megvitasson, közügyekben, részvételét, politikáról, leküzdésére, együttélni, képviselők, leszögezte, eredetileg, megkezdett, társadalom, kérdéseket, támogatott, egységesek, elutasítja, követelése, Ugyanakkor, állítottak, csökkenjen, kötelezően, városszéli, társadalom, társadalmi, javaslatot, pillérének, referendum, választási, intézményi, lehetősége, külföldről, elhangzott, javaslatok, származási, határainak, torkollnak, megerősíti, ugyanakkor, előkészítő, vagyonadót, megélhetés, helyezését, követelése, hónapokban, televíziós, iszlamista, Hozzátette, arányosabb, választási, megértette, alapvetően, Leszögezte, haladhatja, eltörlését, kormánynak, távozását, születési, küzdelmet, megfelelő, rendezett, állhatnak, ökológiai, vállalati, szükséges, általános, szervezet, migrációs, hátrányos, szükséges, sorshúzás, osztályok, humánusak, Párizsban, beszédben, lemondani, amelyeket, várhatóan, embereket, háromszáz, erőszakos, kénytelen, lakossági, rendezett, beszédben, schengeni, átéreztem, érdekében, válaszolt, kielégítő, szakítani, képviselő, létrejött, támogatja, szociális, támogatja, fontosnak, aláírások, parlament, törvényt, szeretné, fakadnak, felvenni, megtenni, alapokra, tűzvésze, rendszer, Elmondta, tartanak, illetően, Emmanuel, Emmanuel, államnak, Istenben, valamint, tüntetők, vegyenek, helyzetű, inkluzív, mecsetek, Emmanuel, szerinte, Emmanuel, illetően, legalább, Jelenleg, hajtanak, jelentős, vezetett, teljesen, valamint, személyi, Emmanuel, szerinte, újságíró, külföldi, illetően, jogosnak, reformok, többsége, Emmanuel, elmondta, számának, rendszer, szembeni, aláírása, valamint, jövőbeni, emelését, gondolom, azonban, nevében, tekinti, félelme, emelése, mellett, április, erőkkel, felvett, jellegű, azokkal, szintén, egyesek, gyorsak, francia, nevezte, számító, kezdeti, akarnak, választ, szerint, amelyre, tartott, kívánta, várható, először, nevében, Elemzők, számára, akiknek, államfő, sajtóba, nélküli, francia, hónapja, nemzeti, várható, Jelezte, védelmi, francia, létszám, kívánja, ezentúl, tartott, amelyek, alapján, elittel, nemzeti, akarják, ezentúl, spontán, írhatja, államfő, szemben, iskolai, eleinte, iskolai, júniusi, jelezte, vennie, tanács, Macron, elmúlt, alatti, január, Macron, érkező, eddigi, helyek, vidéki, azokat, minden, vallás, ítélni, óvodai, ígérte, hívnak, Macron, egyház, mélyen, elmúlt, embert, Macron, Macron, tartja, hiánya, harcot, Európa, ígérte, előíró, Macron, élnek, előre, évben, részt, állam, Notre, fórum, külső, elnök, belső, közül, miatt, végre, vitát, lehet, részt, azért, ahova, olyan, évben, ellen, száma, ahhoz, ehhez, amely, elnök, vélte, pedig, igazi, elnök, egyik, pedig, pedig, amely, állam, elnök, ellen, annak, magát, közül, utcán, hinni, elnök, adnak, tette, által, hozzá, egyik, hinni, több, mint, lévő, Dame, FOTÓ, hogy, ezek, való, nagy, alsó, több, elég, hogy, volt, érni, azok, jobb, Ezek, mert, tett, hogy, mert, hogy, hogy, hogy, ezek, hogy, kell, kell, hogy, hogy, vagy, csak, hogy, Ezek, hogy, hogy, ezek, kell, hogy, euró, lesz, több, száz, ezer, akik, hogy, mint, ezer, vett, hogy, több, hogy, akik, kell, vele, hisz, hogy, maga, való, órán, hogy, hogy, több, jobb, mint, egy, fel, meg, egy, főt, től, fel, nem, Úgy, úgy, nem, azt, mit, nem, nem, nem, van, úgy, nem, nem, meg, óta, azt, egy, egy, meg, két, tíz, van, nem, még, aki, leszakadástól való, megbecsültség hiánya, elittel szembeni, elmúlt hónapokban, jobb megélhetés, elnök megerősítette, várható intézményi, arányosabb választási, képviselők számának, mandátumhalmozás korlátozását, 2017-es választási, sárgamellényesek egyik, kötelezően összegyűjtendő, parlament megvitasson, választópolgárok legalább, népszavazást csak, államfő írhatja, adópolitikát illetően, több száz, inflációnak megfelelő, elnök ugyanakkor, igazi egyenlőtlenségek, előkészítő iskolai, hátrányos helyzetű, általános iskolai, ökológiai védelmi, szükséges környezetvédelmi, társadalmi kérdéseket, állampolgárok elköteleződését, francia társadalom, vallás nevében, mecsetek külföldről, belső határellenőrzés, parlamentben minden, migrációs politikáról, televíziós beszédben, előre felvett, utcán több, üzemanyagadó emelése, alsó középosztályt, államfő távozását, városszéli körforgalmakban, városközpontokban tartanak, rendfenntartó erőkkel, megkezdett számára akik, intézkedésekről vezetett követelései, félelme hogy vagy, szerinte volt Ezek, lesz még menekültjogban, amelyeket nagy ezer, valamint jelentős ehhez, társadalom kezdeményezésű tartott, televíziós olyan üzemanyagadó, kidolgozásában távozását képviselő, alsó francia tüntetéssorozathoz, lehet Macron személyi, azt vitasorozat szervezet, több embert követésének, vidéki várható egymillióra, belső nem Franciaországnak, nemzeti parlament elmondta, Párizsban előre tartott, sajtótájékoztatóján intézkedésekről hónapokban, üzemanyagadó megerősítette minden, Elemzők mint társadalom, államfő ítélni egy, leszakadástól államfő Meghallottam, államnak valamint való, érkező intézkedések beszédben, kell kell hátrányos, több hajtanak hozzá, schengeni vagy számának, egy vagy gyorsak, határainak bizalmatlansága vidéki, azt elittel várható, támogatott megfelelnek városszéli, követésének származási vele, arányosabb pedig humánusak, akadályoznia fontosnak többsége, gyorsak referendum hátrányos, hogy átalakulások hogy, miatt Elemzők elnök, leküzdésére akarnak nélküli, mint hogy írhatja, illetően ezek eredetileg, megerősítette népszavazást szerinte, általános hónapokban ellen, társadalom január erőkkel, érkező Dame nem, rendszeresen hátrányos támogatott, felvett elhangzott rendszer, átéreztem elköteleződését szétválasztását, adópolitikát javaslatot várható, közül mindenekelőtt illetően, általános tartott, megértette nemzeti, érkező Istenben, résztvevőknek egyenlőtlenségek, magát kell, megerősíti tűzvésze, aláírások nem, eredetileg beszédben, felállítását spontán, vidéki tartja, több jövedelemadó, középosztályt van, felállítását csütörtökön, leszögezte száma, nem küzdelmet, hivatalában alapvetően, hogy szerint, nem államfő, középosztálynak felvonulásokat, alapján hogy, től több, kérdéseket osztályok, több szembeni, elnök köztársasággal, nyugdíjaknak tartanak, ahhoz megerősítette, kezdeti kell, sárgamellényes részt, elővárosokban megerősíti, mecsetek megválasztása, eddigi ígérte, szakítani sajtóba, csökkenjen humánusak, patriotizmus megerősíti, rendszer mint, népszavazást háromszáz, részt embereket, pedig vennie, kell azokkal, előíró kidolgozásában, következtetéseiről tüntetők, akadályoznia választ, hónapokban százalékkal, javaslatot fontosnak, rendszer amely, külföldi székesegyház, vegyenek hogy, állam azért, külföldről nem, sárgamellényes olyan, amely székesegyház, csökkentését rendszer, tartott kell, követeléseit vezetett, vegyenek hogy, gyorsak inkluzív, Leszögezte élnek, intézkedésekről helyek, hogy Hozzátette, rendfenntartó megtenni, leszakadástól francia, elittel egyesek, számának rendezett, külföldről hogy, szervezet megfelelő, számító bejelentette, tekinti ígérte, eddigi úttorlaszokat, amelyek volt, várható visszavezetni, Macron osztályokban, gyorsak sárgamellényes, Ezek nemzeti, részt adnak, több lévő, igazságosak sárgamellényesek, érdekében kell, kívánta hogy, társadalom hogy, olyan spontán, visszaélnek megerősíti, amely elnök, környezetvédelmi megtenni, kell iskolai, Ugyanakkor jelentős, elnök egy, vennie társadalmi, elköteleződését valamint, euró száma, helyezését hogy, kezdeti gyorsak, Ezek nem, létrejött létrejött, vett hívnak, lehetősége tanács, ugyanakkor emelését, nem megbecsültség, lehetősége egy, azonban átalakulások, alapján több,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.