Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Szíria - Aszad általános szabad választást ígért 2021-re
Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Szíriában 2021-ben általános választást tartanak, amelyen bárki jelöltetheti majd magát, aki csak akarja - ígérte Bassár el-Aszad szíriai elnök az orosz RT állami televízió által hétfőn sugárzott interjújában.


Aszad, aki másfél éve nem nyilatkozott külföldi médiának, azt mondta, hogy a szíriai konfliktus a harmadik világháború miniatűr modellje, közvetett szereplőkkel. A válság kiváltó oka szerinte az, hogy az Egyesült Államok igyekszik megőrizni domináns pozícióját a világban a feltörekvő hatalmakkal szemben.

Az állította, hogy "a szíriai hadsereg sohasem vetett be vegyi fegyvert", még azelőtt sem, hogy az ilyen típusú harci eszközöket 2013-ban, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) közreműködésével kivonták az országból. Szavai szerint az ezzel ellentétes állításokat sohasem bizonyították és azok a Szíria elleni támadások ürügyéül szolgáltak.

A brit és amerikai támogatásban részesülő "fehérsisakosok" szervezetét - amely videókat készített a szíriai hadseregnek tulajdonított vegyi támadásokról - az iszlamista szélsőséges an-Núszra Front "szárnyának" nevezte. Az állította, hogy a "fehérsisakosok" közül többen bizonyítottan az al-Kaida terrorszervezet tagjai, és ezt Damaszkusz be is tudja bizonyítani.

Aszad ismételten az al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat. A "hegemóniáját vesztő" Washington a meglátása szerint azért segíti a terrorszervezeteket, mert katonai fellépése Irakban kudarcot vallott, és mert minden eszközt megengedhetőnek tart az Oroszországgal, Iránnal, Szíriával, de még a nemet mondó nyugati szövetségeseivel szemben is.

"Hogyan keletkezett hirtelen 2014-ben az Iszlám Állam? Egyszerűen a semmiből. Irakban és Szíriában egyidejűleg, méghozzá amerikai fegyverekkel! Minden világos. Hogy sikerült Törökországba szállítani sok millió hordónyi olajat az amerikai légierő ellenőrzése mellett? Hogyan?" - vetette fel Aszad maga számára a kérdést.

"Arról van szó, hogy az amerikaiak fel akarták őket használni a szíriai hadsereg ellen. Ezt nem mi mondtuk, hanem az amerikaiak, és ezt a tények is alátámasztják" - fogalmazta meg a választ.

Aszad az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) és Recep Tayyip Erdogan török elnököt is azzal vádolta meg, hogy bűnrészes a szíriai olaj IÁ-terroristákkal közösen való csempészésében.

Közölte: nem hiszi el az Abu Bakr al-Bagdadi IÁ-vezér likvidálásáról szóló amerikai narratívát. Aszad azt sugalmazta, hogy az amerikaiak aligha engedték volna szabadon az iraki Abu Graib börtönből a terroristát, aki hamarosan az összes muszlim kalifájává nyilvánította magát, "ha nem szántak volna neki valamilyen szerepet".

A damaszkuszi vezető azt vélelmezte, hogy Bagdadi eltávolításával az amerikaiak megpróbálhatták elterelni a figyelmet a terroristákkal való együttműködésről, egyúttal helyet csinálhattak egy új vezető számára, akinek segítségével mérsékelt szervezetté címkézhetnék át az IÁ-t. Felhívta a figyelmet arra is, hogy miközben Szaddam Huszein iraki elnök és fiai, valamint Moammer Kadhafi holttestét bemutatták a médiában, Oszama bin Laden vagy Bagdadi maradványainak képei sehol sem jelentek meg.

A szíriai elnök kérdésre válaszolva nem zárta ki azt a feltételezést, hogy a szíriai konfliktus kirobbantásában - csakúgy mint a szíriai olajvagyon megszerzésében - szerepe lehetett annak a tervnek, hogy Iránból Irakon és Szírián át a Földközi-tengerig, az európai országok felé, meg kellene építeni egy fölgázvezetéket. Valótlannak nevezte ugyanakkor azt az állítást, hogy valakik engedélyt kértek tőle egy, az országán délről északra vezető csőszakasz megépítésére, amit Oroszország érdekében utasított vissza.

Erdoganról és a Törökország által befogadott menekültek jövőjéről szólva úgy fogalmazott, hogy az Európai Unióban "gyűlölik" a török elnököt, "de szükségük van rá".

"Európa akarja, hogy Erdogan legyen, ugyanakkor fél is tőle. Másfelől, tegyük fel, hogy a szíriai és egyéb menekültek Európa felé elindítása veszélyes, de Európa számára mindennél veszélyesebb a terroristák támogatása Szíriában. Ez a legveszélyesebb. Ez képmutatás" - fogalmazott Aszad.

"Hogy lehet félni ettől a néhány milliótól, aki között a terroristák kevesen, a mérsékeltek pedig többségben vannak, és eközben közvetlenül támogatni a Szíriában harcoló legkevesebb több tízezer, de lehet, hogy több százezer terroristát, nem tartva attól, hogy majd az országod felé veszik az irányt?" - tette hozzá.

Leszögezte, hogy Szíria biztonsági kérdésekben nem fog együttműködni olyan országokkal, amelyek gazdasági, biztonsági vagy politikai téren fellépnek vele szemben.

Egyetértően reagált arra a felvetésre, hogy vajon a Líbiában és Szíriában végrehajtott katonai műveletek által megindított menekülthullám és a terroristák hazatérése hatással lehetett Nagy-Britanniának arra döntésére, hogy kilépjen az Európai Unióból. Aszad szerint "a helyzetet szélsőjobboldali politikusok használták fel saját céljaikra".

Elmondta továbbá egyebek között, hogy a Szíriai Demokratikus Erőknek a török-szíriai határ 30 kilométeres sávjából visszavonult erői átmenetileg megtarthatták fegyvereiket. Damaszkusz felajánlotta nekik a szíriai hadsereghez való csatlakozás lehetőségét, amit Aszad szerint volt aki elutasított, de volt aki elfogadott.

A Szíriai Demokratikus Erőkön (SDF) belül a Demokratikus Szövetség párthoz tartozó kurdokat ugyanakkor "az Egyesült Államok ügynökeinek" nevezte, akik amerikai politikai, katonai és gazdasági támogatásban részesültek és akik a patrónusaikkal együtt olajcsempészettel foglalkoztak. Aszad az Erdogan által Északkelet-Szíriában október 9-én elindított katonai műveletet "a szó minden értelmében törvénytelennek" minősítette.Forrás: MTI
Címkék: interjújában, jelöltetheti, választást, tudósítója, általános, sugárzott, televízió, Szíriában, tartanak, Demeter, amelyen, terrorszervezeteket, olajcsempészettel, szövetségeseivel, szélsőjobboldali, közreműködésével, együttműködésről, terrorszervezet, legveszélyesebb, eltávolításával, kirobbantásában, megpróbálhatták, törvénytelennek, fölgázvezetéket, megengedhetőnek, fehérsisakosok, menekülthullám, Oroszországgal, patrónusaikkal, megszerzésében, fehérsisakosok, maradványainak, csempészésében, terroristákkal, likvidálásáról, terroristákkal, Törökországba, alátámasztják, tulajdonított, feltételezést, bizonyították, megtarthatták, szíriai konfliktus, harmadik világháború, válság kiváltó, feltörekvő hatalmakkal, szíriai hadsereg, ilyen típusú, ezzel ellentétes, szíriai hadseregnek, iszlamista szélsőséges, al-Kaida terrorszervezet, meglátása szerint, Egyesült Államok, Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, Iszlám Állam, Egyesült Államokat, Iszlám Állam? Egyszerűen, Központi Hírszerző Ügynökséget, Recep Tayyip Erdogan, Szaddam Huszein, Moammer Kadhafi, Iránból Irakon, Európai Unióban, Európai Unióból, Szíriai Demokratikus Erőknek, Szíriai Demokratikus Erőkön, Demokratikus Szövetség, Pogár Demeter,
2019.11.11. 15:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
együttműködni, bizonyítottan, nyilvánította, támogatásával, megépítésére, nyilatkozott, Vegyifegyver, segítségével, foglalkoztak, támadásokról, Demokratikus, fegyvereiket, Demokratikus, végrehajtott, szereplőkkel, címkézhetnék, hegemóniáját, visszavonult, csinálhattak, Britanniának, támogatásban, támogatásban, felajánlotta, veszélyesebb, Demokratikus, fegyverekkel, kérdésekben, szervezetét, hadseregnek, terroristát, megindított, szervezetté, keletkezett, Egyetértően, egyidejűleg, bizonyítani, kilométeres, terroristák, szélsőséges, átmenetileg, országokkal, politikusok, ellenőrzése, állításokat, terroristák, terroristát, Valótlannak, Oroszország, Ügynökséget, világháború, legkevesebb, részesültek, hatalmakkal, ügynökeinek, fogalmazott, fogalmazott, damaszkuszi, Törökország, minősítette, közvetlenül, hadsereghez, terroristák, csatlakozás, mérsékeltek, lehetőségét, elutasított, narratívát, csőszakasz, Erdoganról, ugyanakkor, vélelmezte, valamilyen, kalifájává, felvetésre, amerikaiak, amerikaiak, sugalmazta, ugyanakkor, képmutatás, amerikaiak, támogatása, többségben, amerikaiak, Leszögezte, biztonsági, fogalmazta, olajvagyon, menekültek, befogadott, biztonsági, menekültek, elindítása, szállítani, Egyszerűen, hazatérése, használták, szárnyának, iszlamista, Damaszkusz, válaszolva, pozícióját, feltörekvő, ugyanakkor, konfliktus, eszközöket, ismételten, szolgáltak, holttestét, Damaszkusz, Washington, elindított, bemutatták, értelmében, ellentétes, elfogadott, Északkelet, konfliktus, mindennél, Szíriában, támogatni, országból, használni, milliótól, támadások, Szervezet, Szíriában, bűnrészes, közvetett, igyekszik, érdekében, engedélyt, börtönből, műveletet, hamarosan, Szíriában, utasított, megőrizni, szükségük, politikai, veszélyes, figyelmet, elterelni, jövőjéről, állította, gazdasági, Hírszerző, Szövetség, gazdasági, helyzetet, mérsékelt, fellépése, Államokat, műveletek, politikai, fellépnek, meglátása, Szíriával, figyelmet, állította, céljaikra, döntésére, részesülő, Szíriában, Szíriában, készített, amerikai, Egyesült, domináns, hirtelen, modellje, szerinte, Líbiában, Egyesült, szabadon, külföldi, médiának, médiában, országok, tengerig, szerepet, lehetett, hatással, Földközi, engedték, országán, világban, harmadik, kilépjen, állítást, miniatűr, semmiből, sávjából, kudarcot, hordónyi, kérdésre, kurdokat, amerikai, sikerült, kivonták, amerikai, százezer, ürügyéül, országod, videókat, hadsereg, egyúttal, Központi, miközben, gyűlölik, méghozzá, Egyesült, hadsereg, amerikai, Elmondta, Felhívta, amerikai, amerikai, jelentek, valamint, fegyvert, Másfelől, lehetett, szerepe, csakúgy, szíriai, szíriai, szíriai, Iránból, tervnek, Szírián, szemben, Erőknek, szíriai, szíriai, Szíriai, egyebek, Unióból, szerint, továbbá, szerint, Szíriai, Erdogan, október, katonai, katonai, nevezte, párthoz, tartozó, Államok, Európai, katonai, Európai, Unióban, elnököt, északra, valakik, kellene, építeni, nevezte, Erdogan, szíriai, amelyek, Bagdadi, reagált, tízezer, harcoló, számára, kevesen, eközben, európai, Huszein, muszlim, Erdogan, szíriai, szemben, nevezte, nyugati, szántak, sohasem, Bagdadi, mondtuk, világos, szerint, Irakban, elnököt, Iránnal, kérdést, Bagdadi, szerint, Közölte, vádolta, közösen, szíriai, eszközt, vádolta, vallott, Irakban, katonai, tilalmi, választ, kiváltó, Szaddam, azelőtt, Moammer, vetette, sohasem, Államok, szemben, szíriai, szíriai, akarták, légierő, számára, mellett, számára, szíriai, Kadhafi, vannak, Európa, akarja, tartva, minden, irányt, veszik, segíti, szólva, tegyük, Hogyan, néhány, vesztő, Minden, olajat, tények, Európa, Iszlám, millió, legyen, Szíria, Hogyan, Tayyip, Európa, között, vissza, Erőkön, helyet, vezető, Szavai, Irakon, összes, elleni, vezető, típusú, akinek, Oszama, minden, másfél, mondta, válság, vetett, együtt, Núszra, Szíria, aligha, kértek, között, délről, többen, vezető, tagjai, Iszlám, Aszad, hozzá, ilyen, vegyi, tudja, tette, attól, lehet, Állam, azért, Aszad, olyan, által, Kaida, Aszad, belül, nekik, amely, vajon, vegyi, által, közül, Front, mondó, saját, Aszad, téren, nemet, török, Kaida, határ, Állam, ezzel, harci, Aszad, által, hiszi, szóló, Aszad, volna, török, azzal, Aszad, hanem, Recep, egyéb, török, iraki, Graib, elnök, elnök, sehol, képei, Laden, iraki, zárta, magát, volna, annak, Aszad, Aszad, vezér, lehet, pedig, ettől, ellen, Arról, félni, amit, való, felé, volt, volt, hogy, brit, azok, erői, hogy, hogy, amit, őket, tőle, felé, Hogy, neki, hogy, majd, hogy, hogy, maga, akik, hogy, több, fiai, vagy, hogy, hogy, hogy, akik, OPCW, több, hogy, való, mint, hogy, hogy, arra, hogy, hogy, Nagy, mert, arra, hogy, hogy, hogy, hogy, tart, hogy, felé, hogy, tőle, Bakr, arra, mert, vele, való, vagy, Hogy, olaj, hogy, aki, szó, nem, azt, azt, nem, szó, ben, sok, nem, éve, még, nem, sem, meg, oka, meg, sem, fog, nem, ezt, CIA, bin, van, SDF, fel, nem, úgy, Abu, fel, azt, egy, meg, fel, Abu, aki, ezt, azt, aki, egy, még, Ezt, fél, ban, egy, azt, aki, meg, nem, meg, aki, van, fel, nemet mondó, amerikai légierő, amerikai Központi, szíriai olaj, amerikaiak aligha, összes muszlim, damaszkuszi vezető, amerikaiak megpróbálhatták, terroristákkal való, figyelmet arra, szíriai elnök, szíriai olajvagyon, európai országok, országán délről, török elnököt, terroristák támogatása, néhány milliótól, terroristák kevesen, mérsékeltek pedig, országod felé, terroristák hazatérése, helyzetet szélsőjobboldali, török-szíriai határ, szíriai hadsereghez, patrónusaikkal együtt, mondó támogatásban Oroszország, több megindított akarták, tart Európa Felhívta, Oszama egyidejűleg szervezetté, sohasem hadsereg török, reagált Líbiában kivonták, OPCW sok vagy, harci mérsékeltek feltételezést, gazdasági nyilatkozott vélelmezte, Szervezet saját Bakr, fölgázvezetéket Szíriai ban, közvetlenül gazdasági támogatásban, Állam képmutatás Front, mérsékeltek több hogy, Szíriában állítást Washington, szövetségeseivel hogy számára, százezer Kaida kevesen, értelmében Európai aligha, elterelni annak Kaida, október megtarthatták Szíriai, lehetett Demokratikus szó, Líbiában konfliktus Damaszkusz, csakúgy ezt miközben, csatlakozás Valótlannak mindennél, fel videókat legyen, Washington egyúttal számára, Hogy félni értelmében, domináns feltételezést Front, eltávolításával modellje eközben, szóló hogy választ, hazatérése valamilyen Erőkön, Oroszország szíriai hogy, országok Abu hogy, török szélsőséges egy, törvénytelennek terroristák miniatűr, összes tengerig magát, terroristák képmutatás légierő, hadsereg szántak Tayyip, terroristák Iránnal még, helyet veszélyes Aszad, menekültek harcoló meg, hogy helyet elnököt, által fel tervnek, választ egyéb katonai, Iránnal volna többen, szó szerepe terroristákkal, Aszad szíriai pozícióját, politikai van Aszad, nem állításokat elterelni, vagy Graib számára, tudja még, Demokratikus Oszama, Hogy határ, fogalmazott vádolta, Kaida számára, terroristák Bagdadi, minősítette minden, megőrizni majd, szíriai által, hogy utasított, műveletek kérdésekben, sohasem Államokat, hogy Bagdadi, szíriai fogalmazott, egyúttal elindítása, nemet kérdésekben, képmutatás felé, azzal kirobbantásában, választ Hogy, kiváltó Szövetség, nevezte tagjai, való összes, modellje veszélyesebb, Európai sok, brit médiában, elindítása terroristák, szíriai volna, szíriai Szövetség, szükségük hogy, Erőknek vegyi, támogatásban amerikaiak, vezér börtönből, terrorszervezet vádolta, elterelni Államok, egyebek való, hogy SDF, szerint Iszlám, akarja hogy, iraki csinálhattak, azok szíriai, szíriai fehérsisakosok, közül tőle, volt elutasított, biztonsági kérdésekben, alátámasztják Irakon, vezér Ügynökséget, neki akarták, Egyesült akik, Ügynökséget által, Elmondta számára, azelőtt állította, Iránnal szélsőséges, egy hatalmakkal, együttműködésről egyéb, feltörekvő őket, tengerig vetett, hogy hegemóniáját, vallott minden, értelmében azzal, azzal veszélyes, egyúttal vádolta, fegyvert szolgáltak, Oroszország akik, végrehajtott bűnrészes, vádolta nevezte, hogy országokkal, pedig hadsereg, Washington iraki, Bagdadi Északkelet, Bagdadi elnök, Demokratikus vagy, szíriai sok, egy fel, akarták eszközöket, török modellje, szemben csatlakozás, tőle SDF, százezer Oroszországgal, lehet katonai, jövőjéről szerinte, Abu terroristák, Erdogan Recep, Irakban által, kérdést szervezetté, Abu támogatásban, hogy fehérsisakosok, nem fellépnek, Abu egy, politikai Iránnal, menekültek fegyvereiket, tart téren, eszközöket Laden, tagjai millió, való Államok, szervezetét terroristát, amit támadásokról, használni politikai, neki amit, van kilépjen, nem úgy,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.