Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Szíria - Aszad általános szabad választást ígért 2021-re
Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:
Szíriában 2021-ben általános választást tartanak, amelyen bárki jelöltetheti majd magát, aki csak akarja - ígérte Bassár el-Aszad szíriai elnök az orosz RT állami televízió által hétfőn sugárzott interjújában.


Aszad, aki másfél éve nem nyilatkozott külföldi médiának, azt mondta, hogy a szíriai konfliktus a harmadik világháború miniatűr modellje, közvetett szereplőkkel. A válság kiváltó oka szerinte az, hogy az Egyesült Államok igyekszik megőrizni domináns pozícióját a világban a feltörekvő hatalmakkal szemben.

Az állította, hogy "a szíriai hadsereg sohasem vetett be vegyi fegyvert", még azelőtt sem, hogy az ilyen típusú harci eszközöket 2013-ban, a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) közreműködésével kivonták az országból. Szavai szerint az ezzel ellentétes állításokat sohasem bizonyították és azok a Szíria elleni támadások ürügyéül szolgáltak.

A brit és amerikai támogatásban részesülő "fehérsisakosok" szervezetét - amely videókat készített a szíriai hadseregnek tulajdonított vegyi támadásokról - az iszlamista szélsőséges an-Núszra Front "szárnyának" nevezte. Az állította, hogy a "fehérsisakosok" közül többen bizonyítottan az al-Kaida terrorszervezet tagjai, és ezt Damaszkusz be is tudja bizonyítani.

Aszad ismételten az al-Kaida és az Iszlám Állam (IÁ) támogatásával vádolta meg az Egyesült Államokat. A "hegemóniáját vesztő" Washington a meglátása szerint azért segíti a terrorszervezeteket, mert katonai fellépése Irakban kudarcot vallott, és mert minden eszközt megengedhetőnek tart az Oroszországgal, Iránnal, Szíriával, de még a nemet mondó nyugati szövetségeseivel szemben is.

"Hogyan keletkezett hirtelen 2014-ben az Iszlám Állam? Egyszerűen a semmiből. Irakban és Szíriában egyidejűleg, méghozzá amerikai fegyverekkel! Minden világos. Hogy sikerült Törökországba szállítani sok millió hordónyi olajat az amerikai légierő ellenőrzése mellett? Hogyan?" - vetette fel Aszad maga számára a kérdést.

"Arról van szó, hogy az amerikaiak fel akarták őket használni a szíriai hadsereg ellen. Ezt nem mi mondtuk, hanem az amerikaiak, és ezt a tények is alátámasztják" - fogalmazta meg a választ.

Aszad az amerikai Központi Hírszerző Ügynökséget (CIA) és Recep Tayyip Erdogan török elnököt is azzal vádolta meg, hogy bűnrészes a szíriai olaj IÁ-terroristákkal közösen való csempészésében.

Közölte: nem hiszi el az Abu Bakr al-Bagdadi IÁ-vezér likvidálásáról szóló amerikai narratívát. Aszad azt sugalmazta, hogy az amerikaiak aligha engedték volna szabadon az iraki Abu Graib börtönből a terroristát, aki hamarosan az összes muszlim kalifájává nyilvánította magát, "ha nem szántak volna neki valamilyen szerepet".

A damaszkuszi vezető azt vélelmezte, hogy Bagdadi eltávolításával az amerikaiak megpróbálhatták elterelni a figyelmet a terroristákkal való együttműködésről, egyúttal helyet csinálhattak egy új vezető számára, akinek segítségével mérsékelt szervezetté címkézhetnék át az IÁ-t. Felhívta a figyelmet arra is, hogy miközben Szaddam Huszein iraki elnök és fiai, valamint Moammer Kadhafi holttestét bemutatták a médiában, Oszama bin Laden vagy Bagdadi maradványainak képei sehol sem jelentek meg.

A szíriai elnök kérdésre válaszolva nem zárta ki azt a feltételezést, hogy a szíriai konfliktus kirobbantásában - csakúgy mint a szíriai olajvagyon megszerzésében - szerepe lehetett annak a tervnek, hogy Iránból Irakon és Szírián át a Földközi-tengerig, az európai országok felé, meg kellene építeni egy fölgázvezetéket. Valótlannak nevezte ugyanakkor azt az állítást, hogy valakik engedélyt kértek tőle egy, az országán délről északra vezető csőszakasz megépítésére, amit Oroszország érdekében utasított vissza.

Erdoganról és a Törökország által befogadott menekültek jövőjéről szólva úgy fogalmazott, hogy az Európai Unióban "gyűlölik" a török elnököt, "de szükségük van rá".

"Európa akarja, hogy Erdogan legyen, ugyanakkor fél is tőle. Másfelől, tegyük fel, hogy a szíriai és egyéb menekültek Európa felé elindítása veszélyes, de Európa számára mindennél veszélyesebb a terroristák támogatása Szíriában. Ez a legveszélyesebb. Ez képmutatás" - fogalmazott Aszad.

"Hogy lehet félni ettől a néhány milliótól, aki között a terroristák kevesen, a mérsékeltek pedig többségben vannak, és eközben közvetlenül támogatni a Szíriában harcoló legkevesebb több tízezer, de lehet, hogy több százezer terroristát, nem tartva attól, hogy majd az országod felé veszik az irányt?" - tette hozzá.

Leszögezte, hogy Szíria biztonsági kérdésekben nem fog együttműködni olyan országokkal, amelyek gazdasági, biztonsági vagy politikai téren fellépnek vele szemben.

Egyetértően reagált arra a felvetésre, hogy vajon a Líbiában és Szíriában végrehajtott katonai műveletek által megindított menekülthullám és a terroristák hazatérése hatással lehetett Nagy-Britanniának arra döntésére, hogy kilépjen az Európai Unióból. Aszad szerint "a helyzetet szélsőjobboldali politikusok használták fel saját céljaikra".

Elmondta továbbá egyebek között, hogy a Szíriai Demokratikus Erőknek a török-szíriai határ 30 kilométeres sávjából visszavonult erői átmenetileg megtarthatták fegyvereiket. Damaszkusz felajánlotta nekik a szíriai hadsereghez való csatlakozás lehetőségét, amit Aszad szerint volt aki elutasított, de volt aki elfogadott.

A Szíriai Demokratikus Erőkön (SDF) belül a Demokratikus Szövetség párthoz tartozó kurdokat ugyanakkor "az Egyesült Államok ügynökeinek" nevezte, akik amerikai politikai, katonai és gazdasági támogatásban részesültek és akik a patrónusaikkal együtt olajcsempészettel foglalkoztak. Aszad az Erdogan által Északkelet-Szíriában október 9-én elindított katonai műveletet "a szó minden értelmében törvénytelennek" minősítette.Forrás: MTI
Címkék: interjújában, jelöltetheti, választást, tudósítója, általános, sugárzott, televízió, Szíriában, tartanak, Demeter, amelyen, terrorszervezeteket, olajcsempészettel, szövetségeseivel, szélsőjobboldali, közreműködésével, együttműködésről, terrorszervezet, legveszélyesebb, eltávolításával, kirobbantásában, megpróbálhatták, törvénytelennek, fölgázvezetéket, megengedhetőnek, fehérsisakosok, menekülthullám, Oroszországgal, patrónusaikkal, megszerzésében, fehérsisakosok, maradványainak, csempészésében, terroristákkal, likvidálásáról, terroristákkal, Törökországba, alátámasztják, tulajdonított, feltételezést, bizonyították, megtarthatták, szíriai konfliktus, harmadik világháború, válság kiváltó, feltörekvő hatalmakkal, szíriai hadsereg, ilyen típusú, ezzel ellentétes, szíriai hadseregnek, iszlamista szélsőséges, al-Kaida terrorszervezet, meglátása szerint, Egyesült Államok, Vegyifegyver-tilalmi Szervezet, Iszlám Állam, Egyesült Államokat, Iszlám Állam? Egyszerűen, Központi Hírszerző Ügynökséget, Recep Tayyip Erdogan, Szaddam Huszein, Moammer Kadhafi, Iránból Irakon, Európai Unióban, Európai Unióból, Szíriai Demokratikus Erőknek, Szíriai Demokratikus Erőkön, Demokratikus Szövetség, Pogár Demeter,
2019.11.11. 15:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
együttműködni, bizonyítottan, nyilvánította, támogatásával, megépítésére, nyilatkozott, Vegyifegyver, segítségével, foglalkoztak, támadásokról, Demokratikus, fegyvereiket, Demokratikus, végrehajtott, szereplőkkel, címkézhetnék, hegemóniáját, visszavonult, csinálhattak, Britanniának, támogatásban, támogatásban, felajánlotta, veszélyesebb, Demokratikus, fegyverekkel, kérdésekben, szervezetét, hadseregnek, terroristát, megindított, szervezetté, keletkezett, Egyetértően, egyidejűleg, bizonyítani, kilométeres, terroristák, szélsőséges, átmenetileg, országokkal, politikusok, ellenőrzése, állításokat, terroristák, terroristát, Valótlannak, Oroszország, Ügynökséget, világháború, legkevesebb, részesültek, hatalmakkal, ügynökeinek, fogalmazott, fogalmazott, damaszkuszi, Törökország, minősítette, közvetlenül, hadsereghez, terroristák, csatlakozás, mérsékeltek, lehetőségét, elutasított, narratívát, csőszakasz, Erdoganról, ugyanakkor, vélelmezte, valamilyen, kalifájává, felvetésre, amerikaiak, amerikaiak, sugalmazta, ugyanakkor, képmutatás, amerikaiak, támogatása, többségben, amerikaiak, Leszögezte, biztonsági, fogalmazta, olajvagyon, menekültek, befogadott, biztonsági, menekültek, elindítása, szállítani, Egyszerűen, hazatérése, használták, szárnyának, iszlamista, Damaszkusz, válaszolva, pozícióját, feltörekvő, ugyanakkor, konfliktus, eszközöket, ismételten, szolgáltak, holttestét, Damaszkusz, Washington, elindított, bemutatták, értelmében, ellentétes, elfogadott, Északkelet, konfliktus, mindennél, Szíriában, támogatni, országból, használni, milliótól, támadások, Szervezet, Szíriában, bűnrészes, közvetett, igyekszik, érdekében, engedélyt, börtönből, műveletet, hamarosan, Szíriában, utasított, megőrizni, szükségük, politikai, veszélyes, figyelmet, elterelni, jövőjéről, állította, gazdasági, Hírszerző, Szövetség, gazdasági, helyzetet, mérsékelt, fellépése, Államokat, műveletek, politikai, fellépnek, meglátása, Szíriával, figyelmet, állította, céljaikra, döntésére, részesülő, Szíriában, Szíriában, készített, amerikai, Egyesült, domináns, hirtelen, modellje, szerinte, Líbiában, Egyesült, szabadon, külföldi, médiának, médiában, országok, tengerig, szerepet, lehetett, hatással, Földközi, engedték, országán, világban, harmadik, kilépjen, állítást, miniatűr, semmiből, sávjából, kudarcot, hordónyi, kérdésre, kurdokat, amerikai, sikerült, kivonták, amerikai, százezer, ürügyéül, országod, videókat, hadsereg, egyúttal, Központi, miközben, gyűlölik, méghozzá, Egyesült, hadsereg, amerikai, Elmondta, Felhívta, amerikai, amerikai, jelentek, valamint, fegyvert, Másfelől, lehetett, szerepe, csakúgy, szíriai, szíriai, szíriai, Iránból, tervnek, Szírián, szemben, Erőknek, szíriai, szíriai, Szíriai, egyebek, Unióból, szerint, továbbá, szerint, Szíriai, Erdogan, október, katonai, katonai, nevezte, párthoz, tartozó, Államok, Európai, katonai, Európai, Unióban, elnököt, északra, valakik, kellene, építeni, nevezte, Erdogan, szíriai, amelyek, Bagdadi, reagált, tízezer, harcoló, számára, kevesen, eközben, európai, Huszein, muszlim, Erdogan, szíriai, szemben, nevezte, nyugati, szántak, sohasem, Bagdadi, mondtuk, világos, szerint, Irakban, elnököt, Iránnal, kérdést, Bagdadi, szerint, Közölte, vádolta, közösen, szíriai, eszközt, vádolta, vallott, Irakban, katonai, tilalmi, választ, kiváltó, Szaddam, azelőtt, Moammer, vetette, sohasem, Államok, szemben, szíriai, szíriai, akarták, légierő, számára, mellett, számára, szíriai, Kadhafi, vannak, Európa, akarja, tartva, minden, irányt, veszik, segíti, szólva, tegyük, Hogyan, néhány, vesztő, Minden, olajat, tények, Európa, Iszlám, millió, legyen, Szíria, Hogyan, Tayyip, Európa, között, vissza, Erőkön, helyet, vezető, Szavai, Irakon, összes, elleni, vezető, típusú, akinek, Oszama, minden, másfél, mondta, válság, vetett, együtt, Núszra, Szíria, aligha, kértek, között, délről, többen, vezető, tagjai, Iszlám, Aszad, hozzá, ilyen, vegyi, tudja, tette, attól, lehet, Állam, azért, Aszad, olyan, által, Kaida, Aszad, belül, nekik, amely, vajon, vegyi, által, közül, Front, mondó, saját, Aszad, téren, nemet, török, Kaida, határ, Állam, ezzel, harci, Aszad, által, hiszi, szóló, Aszad, volna, török, azzal, Aszad, hanem, Recep, egyéb, török, iraki, Graib, elnök, elnök, sehol, képei, Laden, iraki, zárta, magát, volna, annak, Aszad, Aszad, vezér, lehet, pedig, ettől, ellen, Arról, félni, amit, való, felé, volt, volt, hogy, brit, azok, erői, hogy, hogy, amit, őket, tőle, felé, Hogy, neki, hogy, majd, hogy, hogy, maga, akik, hogy, több, fiai, vagy, hogy, hogy, hogy, akik, OPCW, több, hogy, való, mint, hogy, hogy, arra, hogy, hogy, Nagy, mert, arra, hogy, hogy, hogy, hogy, tart, hogy, felé, hogy, tőle, Bakr, arra, mert, vele, való, vagy, Hogy, olaj, hogy, aki, szó, nem, azt, azt, nem, szó, ben, sok, nem, éve, még, nem, sem, meg, oka, meg, sem, fog, nem, ezt, CIA, bin, van, SDF, fel, nem, úgy, Abu, fel, azt, egy, meg, fel, Abu, aki, ezt, azt, aki, egy, még, Ezt, fél, ban, egy, azt, aki, meg, nem, meg, aki, van, fel, nemet mondó, amerikai légierő, amerikai Központi, szíriai olaj, amerikaiak aligha, összes muszlim, damaszkuszi vezető, amerikaiak megpróbálhatták, terroristákkal való, figyelmet arra, szíriai elnök, szíriai olajvagyon, európai országok, országán délről, török elnököt, terroristák támogatása, néhány milliótól, terroristák kevesen, mérsékeltek pedig, országod felé, terroristák hazatérése, helyzetet szélsőjobboldali, török-szíriai határ, szíriai hadsereghez, patrónusaikkal együtt, akik hadseregnek Iránból, szemben eszközt téren, Damaszkusz hogy fogalmazta, olajvagyon Ügynökséget erői, Demokratikus milliótól vagy, hogy arra eközben, Vegyifegyver szabadon konfliktus, maga számára fellépnek, megengedhetőnek értelmében néhány, tengerig lehetett bizonyítani, Szíria megőrizni használták, bizonyítani nemet elnök, fiai úgy szíriai, alátámasztják hadsereghez saját, mint konfliktus nem, török terroristák hogy, műveletet amerikaiak iszlamista, számára megengedhetőnek felé, tőle tulajdonított együttműködni, Iránból egyúttal Unióban, vádolta szereplőkkel elnök, sehol többségben harcoló, Bagdadi likvidálásáról szerint, legkevesebb Britanniának olajat, arra van hogy, hogy amely meg, téren aki vélelmezte, SDF tízezer Leszögezte, Aszad Szíriában elindított, brit képei Irakon, állította Szíriában mondó, Demokratikus szervezetté nem, Államok vezető Abu, terroristákkal vezér Törökországba, másfél minden meg, világos szíriai Kaida, nevezte mindennél olyan, attól befogadott szállítani, tőle meg kérdést, Ügynökséget Laden meglátása, volna szereplőkkel vezető, kevesen fogalmazott hanem, Másfelől mondó hadsereg, amerikai iraki menekültek, szerepe Másfelől hogy, valamint meg amerikai, világháború északra helyet, hogy képmutatás vagy, bizonyítottan hegemóniáját brit, akarja szárnyának számára, szó olajcsempészettel, együtt Moammer, európai erői, készített ezt, Bagdadi hiszi, Szíriában műveletek, úgy török, harci őket, amerikaiak Kaida, hazatérése Szíriában, fogalmazta OPCW, valamilyen kérdésre, olyan konfliktus, Erdogan Erdogan, neki tagjai, egyidejűleg szóló, Aszad iraki, állította olajvagyon, Európa minden, ügynökeinek hatalmakkal, miközben Államok, Unióból Földközi, bemutatták olajvagyon, támogatása szíriai, szó egyúttal, Graib Egyetértően, milliótól ezt, nevezte Abu, valamilyen egy, északra szélsőjobboldali, Irakon akarja, azzal amerikai, sávjából visszavonult, szerint Ezt, ezzel vezető, politikusok damaszkuszi, csatlakozás szíriai, Huszein egyúttal, zárta olyan, hogy vegyi, Egyetértően tegyük, amit harmadik, vádolta gazdasági, hirtelen nemet, milliótól neki, Állam szó, Másfelől Erdogan, ellentétes hogy, szemben volna, lehet figyelmet, Erdogan azt, nevezte millió, Erdogan aki, megszerzésében műveletet, tudja Nagy, azt való, elnököt képei, felvetésre alátámasztják, végrehajtott Erdogan, Laden domináns, külföldi muszlim, konfliktus magát, kirobbantásában amelyek, Kadhafi Kadhafi, utasított kurdokat, azt Aszad, Szövetség sikerült, semmiből félni, semmiből gyűlölik, hegemóniáját Demokratikus, utasított együttműködni, hogy elnök, neki támogatásával, erői hogy, szemben Kadhafi, ellentétes nem, egyidejűleg amelyek, belül állításokat, terrorszervezeteket mérsékelt, közül megőrizni, tette Erőkön, terroristákkal terrorszervezeteket, megszerzésében amerikai, amit méghozzá, felé hogy, Unióban bizonyítani, sem Földközi, tart elnök, amerikai azért, délről olajcsempészettel, állította éve, sem méghozzá, valamint Szavai, elnököt valamint, nem támadások, belül elleni, olaj Aszad, vezető sem, csőszakasz egyebek, szabadon van,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.