Belépés
Keresés
Naptár
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Szijjártó: az üldözöttek helyben való boldogulását kell segíteni
A nemzetközi közösségnek meg kell teremtenie annak feltételeit, hogy a terroristák által üldözött közösségek helyben tudjanak boldogulni, illetve az elüldözöttek visszatérhessenek lakóhelyükre, Magyarország megmutatta, hogy ebből még a hozzá hasonlóan közepes méretű országok is ki tudják venni a részüket - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a mongol fővárosban egy terrorizmusellenes konferencián.


A miniszter az ENSZ és az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) eseményén szólalt fel.

Elmondta, Európában évtizedeken át gyakorlatilag ismeretlen volt a terrorizmus, de 2015 után, amikor a tömeges illegális migráció felütötte a fejét, a helyzet megváltozott. Az európai terrorcselekményekben több mint háromszáz ember vesztette életét. Azóta heves viták folynak Európában az illegális migrációról és a rá adandó válaszokról. Magyarország az első helyre teszi az ország és állampolgárai biztonságát, óriási erőfeszítéseket tett határai védelmének megerősítésére, és fenntartja magának a jogot arra, hogy eldöntse, kit enged be az országba - jelentette ki beszédében a miniszter.

Nyilvánvalóan szoros összefüggés van az illegális és ellenőrizetlen migráció, valamint a terrorizmus között, mert az illegális migránsok ellenőrizetlen tömeges bevándorlása lehetőséget ad a terrorszervezeteknek arra, hogy bejuttassák embereiket Európába - mondta.

"Ezért úgy gondolom, hogy rossz válasz volna Európától ösztönözni a migrációt, azzal csak a terrorszervezeteket segítenénk. Ehelyett a migráció okait kell megszüntetnünk. Vitán felül ál, hogy közös fő ellenségünk az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezet, és fő célunknak kell lennie ennek a terrorszervezetnek a teljes felszámolása. Értünk már el sikereket ebben a kérdésben" - állapította meg.

Kifejtette, a nemzetközi közösség visszafoglalta az Iszlám Állam által elfoglalt területek 98 százalékát, ami azonban nem jelenti azt, hogy a szervezetnek vége, hiszen folyton változtatja taktikáját, földrajzi megjelenését. Emiatt folytatni kell a harcot ellene és minden terrorszervezet ellen. Küzdeni kell először is az ellen, hogy a dzsihadisták az interneten terjesszék ideológiájukat, toborozzák tagjaikat. Ettől meg kell védeni a társadalom legsérülékenyebb rétegeit - közölte.

Egy másik fontos lépésként el kell vágni a terrorizmus finanszírozásának csatornáit, ezért a nemzetközi közösségnek óvatosnak kell lennie annak kiválasztásában, hogy milyen eszközökkel segíti a migránsokat - mondta.

Közölte, az Európai Unió és az ENSZ-szervezetek például akaratlanul is segíthetik a terroristákat névtelen bankkártyák kibocsátásával a migránsok számára, ráadásul ez az európai adófizetők pénzén történik.

Kifejtette: a világból több ezer ember csatlakozott az Iszlám Államnak hűséget esküdő csoportokhoz a Közel-Keleten és Észak-Afrikában, csak Európából több mint ötezer. Azok a dzsihadisták, akik túlélték a "kalifátus" területeinek visszafoglalását, megpróbálnak visszatérni hazájukba, és ott esetleg megpróbálnak terrortámadásokat elkövetni. A Balkánon - például Boszniában - több ilyen volt dzsihadistát fogtak már el - emlékeztetett.

Úgy vélte, véget kell vetni a büntetlenség kultúrájának, és a nemzetközi közösségnek támogatnia kell az ENSZ Biztonsági Tanácsának azon határozatát, miszerint nemzetközi törvényszéket kell alapítani az Iszlám Állam terroristái által elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekmények kivizsgálására. A nemzetközi közösségnek ezenkívül meg kell teremtenie a feltételeit annak, hogy a terroristák által a lakóhelyükről elűzött emberek visszatérhessenek oda. Ezzel szerinte segítenék azokat az országokat is, amelyek befogadtak több millió menekültet.

Magyarország több száz katonájával kiveszi a részét a világ különböző országaiban a békefenntartásból és azoknak a körülményeknek a megteremtéséből, amelyek szükségesek a menekültek visszatéréséhez - jelentette ki Szijjártó Péter.

Aláhúzta, mivel Magyarország több mint ezer éve keresztény ország, különleges felelősséget érez a világ keresztény közösségeiért. Nem szabad elhallgatni azt a tényt, hogy a vallási közösségek közül a keresztények a leginkább üldözöttek a világon, különösen a Közel-Keleten és Észak-Afrikában a terroristák fő célpontjai - tette hozzá.

Elmondta, Magyarország különleges kapcsolatot épített ki több keresztény közösséggel ezekben a térségekben, és e közösségek püspökei arra kérik az európai vezetőket: ne hazájuk elhagyására, Európába menekülésre biztassák az üldözött keresztényeket, mert ezzel a terroristák szándékát segítik, hanem helyben maradásukat támogassák.

A miniszter elmondta, ezért Magyarország pénzadományokkal - eddig összesen 35 millió dollárral -, templomok, iskolák, kórházak újjáépítésével, árvaházak, lakóházak építésével segíti e közösségeket. Ebből is látszik, hogy egy közepes méretű ország - mint amilyen Magyarország - is képes hozzájárulni ahhoz, hogy a világ keresztény közösségei megmaradjanak hazájukban - mondta a miniszter az ulánbátori A terrorizmushoz vezető erőszakos radikalizmus és extrémizmus elleni küzdelem és a megelőzés című konferencián.Forrás: MTI
Címkék: terrorizmusellenes, visszatérhessenek, külügyminiszter, elüldözöttek, Magyarország, külgazdasági, lakóhelyükre, konferencián, feltételeit, csütörtökön, közösségnek, terrorcselekményekben, terrorszervezeteknek, terrorszervezeteket, terrorszervezetnek, terrortámadásokat, visszatérhessenek, finanszírozásának, békefenntartásból, pénzadományokkal, legsérülékenyebb, visszafoglalását, bűncselekmények, visszatéréséhez, megteremtéséből, kiválasztásában, erőfeszítéseket, terrorszervezet, megerősítésére, visszafoglalta, ellenőrizetlen, ideológiájukat, megszüntetnünk, terrorizmushoz, ellenőrizetlen, keresztényeket, újjáépítésével, kibocsátásával, körülményeknek, Együttműködési, kivizsgálására, megmaradjanak, tömeges illegális, helyzet megváltozott, illegális migrációról, első helyre, jogot arra, terrorizmus között, illegális migránsok, migráció okait, teljes felszámolása, nemzetközi közösség, szervezetnek vége, Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezet, Iszlám Állam, Európai Unió, Iszlám Államnak, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Szijjártó Péter,
2019.06.20. 12:01
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
közösségeiért, állampolgárai, törvényszéket, emlékeztetett, terroristákat, gyakorlatilag, Nyilvánvalóan, lakóhelyükről, szervezetnek, büntetlenség, bevándorlása, Magyarország, Magyarország, kultúrájának, keresztények, közösségeket, megjelenését, felszámolása, dzsihadistát, hozzájárulni, megváltozott, csatlakozott, dzsihadisták, területeinek, dzsihadisták, megpróbálnak, radikalizmus, Magyarország, csoportokhoz, Magyarország, felelősséget, megpróbálnak, Magyarország, Magyarország, konferencián, bankkártyák, menekülésre, ellenségünk, országaiban, katonájával, dzsihadista, terroristák, maradásukat, feltételeit, térségekben, közösségnek, szükségesek, terrorizmus, terroristák, elhallgatni, változtatja, eszközökkel, kapcsolatot, szervezetek, akaratlanul, állapította, visszatérni, közösséggel, migránsokat, terroristák, elhagyására, bejuttassák, terrorizmus, migrációról, extrémizmus, biztonságát, összefüggés, közösségnek, határozatát, lehetőséget, emberiesség, terrorizmus, terroristái, válaszokról, közösségnek, évtizedeken, toborozzák, interneten, terjesszék, Tanácsának, közösségek, védelmének, célpontjai, nemzetközi, elkövetett, különleges, támogatnia, taktikáját, nemzetközi, üldözöttek, keresztény, fenntartja, Boszniában, különleges, ismeretlen, segíthetik, nemzetközi, adófizetők, Kifejtette, menekültet, országokat, Biztonsági, menekültek, ulánbátori, építésével, közösségei, társadalom, keresztény, hazájukban, jelentette, nemzetközi, csatornáit, keresztény, Biztonsági, beszédében, embereiket, segítenénk, közösségek, Kifejtette, nemzetközi, keresztény, jelentette, százalékát, ösztönözni, teremtenie, befogadtak, támogassák, migránsok, szándékát, vesztette, miniszter, óvatosnak, Európában, különböző, illegális, Szijjártó, lépésként, biztassák, illegális, erőszakos, alapítani, illegális, migrációt, Európától, migránsok, hazájukba, segítenék, miszerint, háromszáz, miniszter, kalifátus, felütötte, templomok, szervezet, eseményén, leginkább, kérdésben, ezenkívül, Szervezet, lakóházak, miniszter, Afrikában, földrajzi, folytatni, különösen, Afrikában, dollárral, sikereket, vezetőket, tagjaikat, elkövetni, miniszter, Európában, célunknak, megelőzés, területek, árvaházak, illegális, Európából, elfoglalt, ráadásul, gondolom, összesen, történik, Államnak, világból, elmondta, túlélték, Európába, küzdelem, Elmondta, Aláhúzta, püspökei, migráció, névtelen, Balkánon, szerinte, eldöntse, Elmondta, közösség, rétegeit, valamint, Európába, Ehelyett, migráció, országba, migráció, kórházak, üldözött, esetleg, amelyek, emberek, háborús, például, elűzött, jelenti, helyben, iskolák, tömeges, látszik, segítik, hazájuk, azonban, épített, európai, közepes, magának, tömeges, szólalt, Európai, helyzet, európai, határai, amilyen, folynak, folyton, ezekben, például, Keleten, Európai, Közölte, számára, európai, Keleten, kiveszi, hűséget, amelyek, azoknak, Küzdeni, világon, vallási, először, közölte, azokat, elleni, elleni, millió, millió, ország, vezető, ország, méretű, segíti, mondta, szabad, részét, Iszlám, ellene, minden, harcot, Emiatt, Iszlám, védeni, fontos, mondta, pénzén, segíti, milyen, lennie, Értünk, teljes, helyre, ország, adandó, életét, amikor, óriási, szoros, Iszlám, lennie, válasz, mondta, között, esküdő, hiszen, fogtak, Iszlám, ötezer, fejét, Közel, által, tette, volna, által, Észak, ellen, tényt, Állam, heves, eddig, ellen, hozzá, rossz, közül, ezért, okait, ennek, annak, kérik, vélte, ezzel, közös, véget, Állam, felül, Vitán, által, ember, Ezért, hanem, Állam, ebben, Azóta, azzal, Ettől, Ebből, világ, viták, Ezzel, ezért, Péter, jogot, világ, képes, ahhoz, Észak, teszi, ember, Közel, mivel, annak, EBESZ, vágni, másik, ilyen, világ, vetni, enged, hogy, azon, arra, ENSZ, mert, mint, hogy, hogy, tett, csak, kell, első, kell, hogy, kell, kell, mert, hogy, arra, kell, hogy, hogy, több, ENSZ, kell, több, című, ezer, mint, akik, Unió, több, csak, több, száz, ezer, ENSZ, Azok, több, kell, nevű, mint, több, hogy, több, mint, kell, arra, hogy, vége, kell, volt, kell, érez, után, hogy, volt, kell, hogy, több, fel, már, meg, azt, már, Nem, Egy, ott, éve, oda, azt, nem, meg, van, kit, úgy, meg, ami, Úgy, egy, harcot ellene, interneten terjesszék, társadalom legsérülékenyebb, másik fontos, terrorizmus finanszírozásának, nemzetközi közösségnek, terroristákat névtelen, migránsok számára, európai adófizetők, világból több, büntetlenség kultúrájának, feltételeit annak, terroristák által, lakóhelyükről elűzött, világ különböző, menekültek visszatéréséhez, világ keresztény, vallási közösségek, leginkább üldözöttek, európai vezetőket, üldözött keresztényeket, terroristák szándékát, miniszter elmondta, közepes méretű, terrorizmushoz vezető, megelőzés című, véget ellen békefenntartásból, különleges fogtak Iszlám, védelmének megpróbálnak ország, támogatnia nemzetközi például, terrorszervezet megteremtéséből emberiesség, törvényszéket volna segítenék, illegális ideológiájukat több, ulánbátori közölte illegális, eseményén fogtak kell, hozzájárulni ezenkívül elkövetni, ENSZ terroristák országaiban, Unió Afrikában hogy, helyben lennie azt, bejuttassák Azok ulánbátori, ellen után segítenénk, vége békefenntartásból bűncselekmények, embereiket illegális állampolgárai, határozatát pénzén életét, amilyen ellenőrizetlen migrációt, dollárral feltételeit Állam, kell megerősítésére mint, egy arra óvatosnak, hogy Államnak terrorszervezeteket, ember segíti nevű, Magyarország migránsok kell, lakóházak Biztonsági hogy, miniszter vezető nemzetközi, Ehelyett azon csak, változtatja eseményén hogy, épített vágni dzsihadistát, segítenénk ország menekülésre, védelmének ország terroristákat, Keleten üldözött látszik, amelyek Kifejtette migránsokat, migráció földrajzi amilyen, alapítani másik hogy, célpontjai támogatnia közösség, szerinte közös keresztény, miniszter több tényt, teremtenie Európába segítik, megelőzés világ biztonságát, számára bűncselekmények hogy, segíti elleni miniszter, migránsokat migrációról Közel, miszerint által dzsihadisták, után emlékeztetett kell, vágni közösségek közösséggel, beszédében ahhoz kell, részét állapította hogy, illegális emberek támogassák, mint hogy, dzsihadisták kultúrájának, segítik bankkártyák, Egy terroristák, véget Szijjártó, miniszter hogy, Együttműködési ember, Értünk kapcsolatot, volna ezért, területeinek helyben, keresztényeket keresztény, mert első, elkövetett küzdelem, visszafoglalta csatlakozott, világ Európai, Európából által, üldözött folynak, Közel terrorizmushoz, tette Ettől, védelmének világból, Magyarország segíti, különösen bejuttassák, felütötte gyakorlatilag, migránsok megjelenését, EBESZ közösség, szabad hogy, világ Európába, tényt ideológiájukat, volt felül, maradásukat által, segítenénk először, Aláhúzta vetni, terroristák menekültek, hogy több, kivizsgálására dzsihadisták, szándékát bejuttassák, okait Állam, szervezet Magyarország, arra hanem, toborozzák fontos, fenntartja hogy, amelyek körülményeknek, jelentette Tanácsának, megjelenését Boszniában, ami üldözöttek, visszatéréséhez Biztonsági, kell Ehelyett, megpróbálnak megteremtéséből, világ terrorszervezeteket, ENSZ tett, megpróbálnak elkövetett, megszüntetnünk hogy, terrorszervezeteknek megelőzés, van ENSZ, összefüggés emberiesség, szerinte Európába, terroristákat terrorcselekményekben, jelenti kérdésben, Tanácsának mondta, teljes toborozzák, több között, segítik kérik, migránsokat adandó, ebben éve, óriási Iszlám, ilyen világ, mint hogy, pénzén kell, keresztény harcot, Ezért esetleg, hogy támogatnia, nem hogy, támogatnia kórházak, teremtenie eldöntse, Magyarország Úgy, Észak legsérülékenyebb, mondta taktikáját, ember több, hogy hazájuk, kell világon, terrorizmus amikor, eseményén ellenségünk, azonban terrorizmushoz, terroristákat hogy, között mint, biztassák közepes, Magyarország vesztette, névtelen miniszter, csak annak, hogy van, Közel európai, terrorszervezetnek valamint, világ Állam, migránsok tényt, beszédében közösségnek, Kifejtette iskolák, több által, amikor területek, által közös, ulánbátori ráadásul,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.