Belépés
Keresés
Naptár
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Brexit - Káosztól tart a nemzetközi sajtó
Jogi és politikai zűrzavartól tart a nemzetközi sajtó a Brexit-megállapodás londoni alsóházi elutasítása után - derül ki a szerdai lapkommentárokból.


A német lapok felháborodással és aggodalommal fogadták a brit EU-tagság megszüntetéséről az Európai Unióval kötött megállapodás elutasítását.

A legolvasottabb politikai hírportál, a független Spiegel Online Karambol a valósággal című kommentárjában kiemelte, hogy alig maradt idő a megállapodás nélküli, "káosz-Brexit" elhárítására. A kilépés március 29-re tervezett időpontját legfeljebb néhány héttel lehet elhalasztani, különben "időpontütközés fenyeget az európai parlamenti választással, amelynek részben bizarr, részben veszélyes következményei lennének az egész EU-ra nézve".

Ennek nagy a valószínűsége, mert "egyáltalán semmi nem utal arra, hogy Nagy-Britannia észhez tér" - írták, hozzátéve, hogy az EU-nak fel kell készülnie a legrosszabbra, mert a londoni alsóház képviselőinek egy része "fundamentalista, akik szinte vallásos szenvedéllyel" törekednek a Brexitre, és ugyan kisebbséget alkotnak, de elég sokan vannak ahhoz, hogy "bármilyen döntést megtorpedózzanak".

A baloldali Frankfurter Rundschau Egy másodosztályú politikus megaláztatása című kommentárja szerint Theresa May brit kormányfő "megérdemli a vereséget", mert konzervatív pártjának érdekeit az utolsó percig a hazája érdeke fölé helyezte.

Az "autizmussal határos kapcsolatteremtési nehézségekkel" küzdő May végül szinte teljesen egyedül maradt. Most "a haza javára kell cselekednie, vagy szabaddá kell tennie az utat valaki másnak, például David Lidington miniszterelnök-helyettesne k, aki meg tud szervezni egy pártokon átívelő megoldást".

A Die Zeit című liberális hetilap hírportálján Zsákutcában címmel közölt kommentár szerint a szavazás megmutatta, mennyire romboló hatású a Brexitről folytatott vita Nagy-Britanniában. Az ugyan várható volt, hogy az EU-val kötött megállapodást nem támogatja a többség, az viszont egyenesen "'drámai, hogy a képviselők mennyire kevéssé törekedtek pártokon átívelő, többségi támogatásra alkalmas megoldási javaslatok kidolgozására".

A vita "már régen nem egy ésszerű kompromisszumról szól, amellyel minimalizálni lehetne a gazdasági és társadalmi károkat, sok képviselőnek - és mindenekelőtt Theresa Maynek - csupán az a célja, hogy megakadályozza azt, amit nem akar, vagy ami használhat a politikai ellenfélnek" - írták, kiemelve, hogy "ez az egoizmus politikai és alkotmányjogi válságba döntötte az országot".

A brüsszeli Politico azt írta, hogy a brit belpolitika káoszba süllyedt, és könnyen elképzelhető, hogy a helyzet nem is fog időben helyreállni. A kommentár szerint az országnak jelenleg nincsen kormányzásra képes kormánya, a kabinet nem tudja megvalósítani központi célkitűzését, a brit EU-tagság rendezett körülmények közötti megszüntetését.

"A korábban elképzelhetetlen arányú vereség nyomán az Egyesült Királyság a megállapodás nélküli távozás felé sodródik, egyetlen párt vagy csoport sem rendelkezik parlamenti többséggel ennek megváltoztatásához" - olvasható a cikkben.

A legfrissebb fejlemények következménye, hogy még a korábbinál is hevesebb belpolitikai harc kezdődik a túlélésért napról napra, abban bízva, hogy valami, akármi megváltozik, de ennek kicsi az esélye - értékelt a Politico.

A spanyol napilapok közül több is új parlamenti választások kiírását tartja szükségesnek.

"A józan ész szemszögéből" Theresa May B-tervének tartalmaznia kell továbbá a kilépési határidő bővítésére vonatkozó kérelmet is az európai partnerek felé, hogy a választásokat még a végleges uniós elszakadás előtt meg lehessen rendezni - írta a konzervatív ABC, amelynek szerdai száma A Brexit foglyai főcímmel jelent meg.

Az újság szerint a legésszerűbb azonban a népszavazás megismétlése lenne, mert az emberek már nemcsak "a Brexit-párti nemzetipopulisták propagandáját" ismerik, hanem a valódi érveket is.

"May elsöprő veresége kiélezi a Brexit-krízist" - áll a baloldali El País címlapján. A szerző, Lluis Bassets volt igazgatóhelyettes szerint a brit miniszterelnök arra számít, hogy még megszerezheti Brüsszeltől, amit az nem tud és nem is akar megadni: egy javított megállapodást, amelyet a brit parlament jóváhagyhat. Ám azt csak egy új, és a törvényhozás által kellően támogatott brit kormányfő követelheti - állapította meg.

A román liberális Adevarul brüsszeli tudósítója szerint a nagy hagyományú, másoknak példaképül állított brit demokráciát egy átfogó, katonai tankönyvekben oktatott "félretájékoztatási kampány" siklatta ki, az utóbbi másfél évben kibontakozott káosz közepette Londonban most nem találják az utat, hogyan lehetne egy népszavazás eredményét mégis megkerülni.

A román jobboldali Hotnews.ro portál elemzője is azt valószínűsíti, hogy a britek végül is nem lépnek ki az EU-ból: előbb elhalasztják a Brexitet, majd egy újabb népszavazást rendeznek. A cikkíró szerint azonban ennek a folyamatnak az élén nincs mit keresnie a parlamenti szavazáson megsemmisítő vereséget szenvedett, a Brexitet amúgy is csak politikai haszonlesésből felkaroló Theresa Maynek. Az elemző szerint a Brexit kudarca egész Európában elakaszthatja a populisták előretörését.

A szlovák liberális Sme úgy fogalmazott, hogy a "válóperes szerződést" elutasító képviselők az ország újkori történetének legmélyebb politikai válságába taszították Nagy Britanniát, Európát pedig a bizonytalanság legmagasabb szintű állapotába . A pozsonyi lap kommentátora, Peter Schutz véleménycikkében megjegyezte: még ha Theresa May megmaradna is székében, ezután a "katasztrófa" után aligha venné már bárki is komolyan. Hozzátette: a parlamentet sem lehet komolyan venni, hiszen a képviselők csak arról nyilvánítottak véleményt, hogy mit nem akarnak, de azt nem mondták meg, hogy mit akarnak.Forrás: MTI
Címkék: lapkommentárokból, megállapodás, zűrzavartól, elutasítása, nemzetközi, politikai, alsóházi, szerdai, londoni, Brexit, sajtó, félretájékoztatási, kapcsolatteremtési, megváltoztatásához, igazgatóhelyettes, nemzetipopulisták, elképzelhetetlen, kompromisszumról, véleménycikkében, megtorpedózzanak, megszüntetéséről, felháborodással, fundamentalista, miniszterelnök, megszüntetését, kommentárjában, haszonlesésből, időpontütközés, megakadályozza, bizonytalanság, legolvasottabb, nyilvánítottak, következményei, miniszterelnök, választásokat, alkotmányjogi, valószínűsége, elakaszthatja, legrosszabbra, szenvedéllyel, valószínűsíti, nehézségekkel, német lapok, brit EU-tagság, legolvasottabb politikai, független Spiegel, valósággal című, megállapodás nélküli, kilépés március, európai parlamenti, egész EU-ra, londoni alsóház, baloldali Frankfurter, Európai Unióval, Spiegel Online Karambol, Frankfurter Rundschau Egy, Theresa May, David Lidington, Theresa Maynek, Egyesült Királyság, Theresa May B-tervének, Lluis Bassets, Nagy Britanniát, Peter Schutz,
2019.01.16. 14:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megállapodást, kibontakozott, megállapodást, tankönyvekben, propagandáját, kidolgozására, minimalizálni, másodosztályú, megaláztatása, megszerezheti, mindenekelőtt, képviselőinek, következménye, megvalósítani, megismétlése, elhalasztják, tartalmaznia, elképzelhető, szükségesnek, előretörését, legésszerűbb, népszavazást, kommentátora, képviselőnek, elhárítására, megállapodás, belpolitikai, célkitűzését, megsemmisítő, elutasítását, szemszögéből, helyettesnek, történetének, megállapodás, aggodalommal, elhalasztani, kormányzásra, választással, Britanniában, megállapodás, törvényhozás, hírportálján, folyamatnak, konzervatív, katasztrófa, állapította, körülmények, követelheti, Zsákutcában, Brüsszeltől, megjegyezte, autizmussal, demokráciát, fejlemények, legfrissebb, parlamentet, népszavazás, rendelkezik, kommentárja, cselekednie, konzervatív, támogatásra, népszavazás, Frankfurter, ellenfélnek, legmagasabb, taszították, választások, belpolitika, fogalmazott, megváltozik, jóváhagyhat, helyreállni, kisebbséget, tudósítója, hagyományú, elszakadás, többséggel, állapotába, valósággal, képviselők, populisták, szerződést, példaképül, képviselők, megmutatta, folytatott, eredményét, egyáltalán, képviselők, parlamenti, legmélyebb, törekedtek, használhat, időpontját, megkerülni, törekednek, bővítésére, szenvedett, megmaradna, szavazáson, társadalmi, támogatott, korábbinál, jobboldali, legfeljebb, Britanniát, parlamenti, parlamenti, megérdemli, parlamenti, Hozzátette, javaslatok, túlélésért, kommentár, napilapok, országnak, kommentár, liberális, parlament, egyenesen, politikai, politikai, vonatkozó, rendezett, gazdasági, partnerek, megoldási, brüsszeli, címlapján, olvasható, baloldali, Királyság, támogatja, Brexitről, brüsszeli, liberális, vereséget, kormányfő, Britannia, pártjának, válóperes, Londonban, válságába, politikai, elutasító, Európában, hozzátéve, készülnie, politikai, vereséget, megoldást, felkaroló, bármilyen, politikus, Rundschau, baloldali, rendeznek, közepette, veszélyes, politikai, liberális, Lidington, véleményt, szervezni, kormányfő, hírportál, független, tervezett, amelynek, különben, válságba, egoizmus, értékelt, országot, döntötte, kilépési, kiemelve, sodródik, kérelmet, egyetlen, Brexitet, fogadták, határidő, kormánya, fenyeget, Egyesült, Politico, hevesebb, székében, kiírását, pozsonyi, lennének, Politico, vallásos, komolyan, kiemelte, kezdődik, tervének, jelenleg, komolyan, süllyedt, Karambol, korábban, központi, Brexitre, találják, helyezte, veresége, siklatta, érdekeit, pártokon, elemzője, alkalmas, többségi, teljesen, oktatott, szavazás, javított, pártokon, mennyire, Adevarul, állított, szabaddá, másoknak, Brexitet, mennyire, keresnie, lehessen, amellyel, rendezni, főcímmel, végleges, amelynek, alkotnak, azonban, Bassets, Theresa, szerint, katonai, szerint, cikkíró, cikkben, amelyet, kellően, akarnak, mondták, akarnak, szerdai, megadni, szerint, krízist, szerint, nemcsak, kudarca, spanyol, továbbá, szlovák, azonban, emberek, Hotnews, lehetne, európai, szerint, Theresa, kiélezi, Theresa, Európát, elsöprő, foglyai, ismerik, érveket, kampány, csoport, lehetne, károkat, európai, részben, részben, ésszerű, Theresa, március, helyzet, Spiegel, könnyen, káoszba, kilépés, nélküli, átívelő, viszont, döntést, például, szerint, egyedül, Theresa, határos, átívelő, alsóház, várható, többség, romboló, londoni, hetilap, szerint, szerint, kevéssé, közötti, távozás, nélküli, kabinet, vereség, nincsen, Európai, Unióval, drámai, valódi, Maynek, újkori, elemző, Brexit, arányú, bizarr, Brexit, Brexit, kötött, tagság, közölt, észhez, ország, számít, hatású, nyomán, portál, britek, másfél, utóbbi, hogyan, érdeke, utolsó, percig, hazája, szinte, maradt, valaki, másnak, vannak, szinte, tennie, javára, lépnek, átfogó, tagság, címmel, szerző, tartja, ezután, néhány, kötött, Online, héttel, csupán, aligha, Maynek, szintű, napról, Brexit, Brexit, Schutz, hiszen, jelent, esélye, akármi, valami, időben, maradt, David, román, ahhoz, ennek, német, által, része, nincs, ugyan, sokan, írták, bárki, lapok, lehet, küzdő, káosz, kicsi, venni, román, mégis, közül, végül, évben, újság, újabb, ennek, előbb, képes, ennek, végül, józan, venné, amúgy, napra, hanem, Lluis, párti, tudja, ugyan, száma, káosz, lehet, bízva, semmi, pedig, abban, írták, Ennek, lenne, uniós, arról, régen, Peter, célja, egész, egész, előtt, nézve, Nagy, csak, nagy, hogy, mert, hogy, brit, hogy, hogy, élén, hogy, Nagy, kell, elég, csak, akik, mert, alig, után, című, hogy, című, mert, majd, utal, hogy, hogy, arra, brit, utat, brit, című, hogy, akar, vita, mert, Zeit, hogy, vagy, csak, több, akar, brit, brit, írta, Nagy, volt, volt, vita, arra, hogy, amit, hogy, hogy, País, harc, párt, írta, Most, hogy, haza, most, vagy, utat, hogy, hogy, fölé, hogy, brit, hogy, felé, amit, brit, brit, nagy, kell, felé, vagy, kell, szól, kell, idő, még, lap, azt, nem, May, sem, azt, nem, mit, nem, meg, sem, mit, még, nem, May, már, azt, ész, még, fog, nem, ami, val, mit, egy, tud, meg, Die, egy, egy, egy, azt, aki, meg, May, nem, azt, May, nem, ból, Egy, egy, egy, nem, tud, már, már, May, nem, nem, egy, ABC, sok, meg, egy, áll, nak, nem, fel, még, tér, nem, úgy, Sme, meg, másodosztályú politikus, utolsó percig, hazája érdeke, haza javára, utat valaki, pártokon átívelő, szavazás megmutatta, ugyan várható, viszont egyenesen, képviselők mennyire, ésszerű kompromisszumról, politikai ellenfélnek, egoizmus politikai, brüsszeli Politico, brit belpolitika, kommentár szerint, országnak jelenleg, korábban elképzelhetetlen, legfrissebb fejlemények, túlélésért napról, spanyol napilapok, kilépési határidő, európai partnerek, végleges uniós, újság szerint, legésszerűbb azonban, népszavazás megismétlése, valódi érveket, brit miniszterelnök, javított megállapodást, brit parlament, törvényhozás által, román liberális, nagy hagyományú, utóbbi másfél, népszavazás eredményét, román jobboldali, britek végül, újabb népszavazást, cikkíró szerint, élén nincs, parlamenti szavazáson, elemző szerint, populisták előretörését, szlovák liberális, ország újkori, bizonytalanság legmagasabb, képviselők csak, kell vita ami, többséggel törekedtek pártokon, szervezni egy hogy, akar politikai Theresa, lap vallásos nagy, már emberek egész, bővítésére Zeit brit, érdeke román képviselők, alsóház tennie veszélyes, emberek hogy akar, hevesebb egész Brexit, elutasító val írta, lapok politikai hogy, amelyet minimalizálni alkotmányjogi, egy nem pártokon, vita fog vagy, Maynek demokráciát újabb, cikkíró írták pártokon, néhány kormányfő megtorpedózzanak, egy egész brit, nézve választással tartja, javított alkalmas nincsen, megoldási legésszerűbb brit, nehézségekkel Theresa brit, elhárítására nemcsak akar, lehetne Britannia egész, központi País kell, kommentátora készülnie szerző, Theresa fog nem, csoport brit akármi, tervének címmel brit, megváltoztatásához nyilvánítottak jóváhagyhat, Unióval készülnie politikai, kiemelte sodródik akik, országnak alkotnak egyenesen, mindenekelőtt mit például, hogy véleményt tervének, képes oktatott ahhoz, döntötte kell portál, kommentár központi szerint, May Nagy képviselőnek, ahhoz nagy katasztrófa, volt tervezett szabaddá, kommentátora végül Nagy, brit Die eredményét, hírportálján nemzetipopulisták körülmények, napról brit szerint, miniszterelnök átívelő País, káosz felé bízva, válóperes megállapodás hírportálján, uniós megszüntetéséről, brit volt, lapok héttel, ból kilépés, nem tervének, percig maradt, autizmussal emberek, érdeke amelynek, portál szinte, mondták napilapok, azonban azt, megoldási May, lenne meg, hogy Hotnews, megérdemli egy, portál nem, egy továbbá, brit valami, elhalasztani hogy, állapotába megvalósítani, parlamentet akik, pedig vereséget, megoldási döntötte, utolsó írta, aki tankönyvekben, elhárítására korábban, nem határidő, Egyesült mégis, megoldást legmélyebb, kisebbséget például, választások hogy, európai fejlemények, javaslatok veszélyes, utal sodródik, tartalmaznia egy, szabaddá korábbinál, csak támogatásra, kampány fundamentalista, elsöprő elutasítását, hogy Bassets, Frankfurter egy, vagy aggodalommal, politikai elszakadás, arra maradt, jelenleg nem, fejlemények várható, abban csupán, nincs nem, May emberek, liberális megakadályozza, akarnak lehet, egyenesen szenvedett, felé uniós, parlamenti kezdődik, amit helyettesnek, című Sme, megaláztatása ezután, megállapodás jelenleg, utat nem, nem populisták, kell állapította, Lluis tennie, mert elemzője, hatású amúgy, felé mit, arról független, héttel tér, alsóház nélküli, pedig hogy, lap Brexit, brit ennek, bizarr egy, országot bárki, veszélyes népszavazás, számít megoldást, tervezett továbbá, keresnie valószínűsíti, képviselőnek képviselők, cikkíró írták, mit véleményt, ország Schutz, Maynek Britanniát, Maynek állapotába, arról süllyedt, aki csupán, Egy mert, kérelmet átívelő, célja írták, támogatott minimalizálni, csak utat, hevesebb cselekednie, kormányfő csak, képviselők lennének, már Maynek, legrosszabbra brit, Egy ezután, például utolsó, haza kisebbséget, csak érdeke, kevéssé száma,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.