Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 7. rész (azonnali kérdések)
A leszakadó vidéki térségekről, a Dunába ömlő szennyezőanyagokról, a kormányfő külföldi útjairól és a BMW debreceni beruházásáról is kérdezte az ellenzék Orbán Viktor miniszterelnököt hétfőn a parlamentben.


LMP: lemondott a kormány a leszakadó térségekről?

Keresztes László Lóránt (LMP) arra hívta fel a figyelmet, hogy egy friss statisztika szerint továbbra is négy hazai régió van az EU húsz legszegényebb térsége között, sőt már sok vidéki nagyvárosból is "menekül" a lakosság, de a legrosszabb helyzetben az aprófalvak vannak. Értékelése szerint a vidék tönkretétele, leszakadása az Orbán-kormány alatt ért el egy döbbenetes szintet.

Lemondtak a leszakadó vidéki térségekről? - kérdezte.

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte: a kormánynak az ország minden egyes térsége egyformán fontos. "Elég sokan vagyunk, akik falvakból jöttünk, és a falusiakat képviseljük" - mondta. Azt is megjegyezte, hogy "a falusiak a Fideszre szavaztak, az LMP-re pedig nem szavaztak".

Keresztes László Lóránt erre azt mondta: azok a százezrek viszont, akik "elmenekültek" Nyugat-Európába, elutasították szavazataikkal a kormányt.

Orbán Viktor viszonválaszában közölte: mind a Modern városok, mind a Magyar falu programnak megvannak a költségvetési forrásai. Utóbbi három fő iránya a falusi lakhatás, az alsóbbrendű utak felújítása, valamint óvodák, bölcsődék építése, bővítése - mondta.

Párbeszéd: megspórolják az Óbudai Gázgyár kármentesítésére szánt pénzt?

Szabó Tímea azt mondta, hogy az Óbudai Gázgyár területéről többek között cianid, arzén, higany, illetve cink áramlik a Dunába. Az anyagok koncentrációja egyes esetekben az egészségügyi határértéknek akár az ezerszeresét is meghaladja, ez pedig már a főváros ivóvízbázisát is veszélyezteti - tette hozzá.

A politikus azt kérdezte, hogy a kormány tovább halogatja-e a cselekvést és megspórolja a kármentesítésre szánt pénzt?

Orbán Viktor miniszterelnök azt felelte, hogy a Pest Megyei Kormányhivatal és a Fővárosi Vízművek tájékoztatása szerint Budapest vízellátása biztonságos. A kormányhivatal azt is közölte, hogy az Óbudai Gázgyár területén nincs a lakosságot ellátó vízbázis, ezért az eset nem fenyegeti a főváros ivóvízellátását - közölte.

A Fővárosi Vízművek szerint a vizsgált paraméterek mért értékei továbbra is jóval a határérték alatt vannak - szögezte le. A kormányfő azt kérte a képviselőtől, hogy tartózkodjon a rémhírterjesztéstől.

Fidesz: mit tesz a kormány az illegális bevándorlás ellen?

Hubay György (Fidesz) arról beszélt, hogy a hírek szerint közel százezer illegális bevándorló gyülemlett fel a bosnyák-horvát határon. A veszély még nem közvetlen, de közeli - mondta a képviselő, aki azt kérdezte, hogy mit tesz a kormány annak érdekében, hogy megvédje a déli határt és szavatolja az emberek biztonságát.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára azt felelte, hogy a kormány fokozott határellenőrzést rendelt el a külső határszakaszokon, megerősítették a magyar-horvát határon szolgálatot teljesítő állományt, a határvadászok fokozott járőrszolgálatot látnak el, a rendőrség pedig fokozott mélységi ellenőrzéseket végez.

Jobbik: elfogadhat a miniszterelnök ajándékokat egy üzletembertől?

Szilágyi György (Jobbik) azt mondta, hogy egy hónapja kérdezte a kormányfőt a "magán luxusutazásaival" kapcsolatban, a miniszterelnök azóta Londonban, Athénben és Szalonikiben is járt futballmérkőzéseken. Eközben Garancsi István üzletember további közbeszerzéseket és közpénzeket nyert, Székesfehérváron 26 milliárd forintért sportcsarnokot építhet és Orbán Viktor az üzletember cégét is kitüntette - fogalmazott.

A képviselő azt kérdezte, megfelelő-e, hogy a miniszterelnök ajándékokat fogad el az üzletembertől.

Orbán Viktor azt válaszolta, hogy semmilyen díjat nem tud odaítéli senkinek, aki vállalkozással foglalkozik, mert nincs ilyen kormányzati díj.

Érdekesnek nevezte, hogy a képviselő tudja annak a székesfehérvári beruházásnak a győztesét, amiről a kormány még nem hozott semmilyen döntést.

Kijelentette: ha magyar sportegyesület, sportoló, művész, tudós vagy vállalkozó nemzetközi eseményen vesz részt, akkor oda el fog menni, ha ezt a munkája lehetővé teszi.

KDNP: milyen adóváltozások várhatóak jövőre?

Hargitai János (KDNP) azt mondta, hogy 2010-ben egy stabil adórendszert alkottak, amiből példaként az egykulcsos szja-t, az egyszerűsített társasági adót emelte ki.

A képviselő arra kérte a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkárát, hogy emelje ki a jövő évi adórendszer legfontosabb jellemzőit.

Tállai András azt felelte, hogy a jövő évi változások beleillenek az eddigi kormányzati politikába. Az a lényeg, hogy munkára sarkalljanak, ösztönözzék a gyermekvállalást, csökkentsék a közterheket és az adminisztrációt - mondta.

MSZP: támogatták-e, hogy Miskolcra kerüljön a BMW-gyár?

Varga László (MSZP) arról beszélt, hogy a korábbi hírek ellenére nem Miskolcon, hanem Debrecenben épül fel a BMW új gyára.

Megkérdezte, hogy a miniszterelnök próbálta-e személyes kapcsolatait latba vetni Miskolc mellett.

Orbán Viktor azt felelte, hogy a kormány számára minden település egyformán fontos. Hozzátette, hogy több miskolci beruházás megvalósulásában segített személyesen.

A kormányfő úgy fogalmazott: megérti, ha magyar városok egymással versengenek a beruházásokért, de ebben az esetben nem Miskolc futott versenyt Debrecennel, hanem Magyarország Szlovákiával.

Megjegyezte, hogy a régiós eloszlások alapján a kormány Kelet-Magyarországon 16 ezer projektet támogatott háromezer milliárd forint értékben, míg Nyugaton 11 ezer projektet 2400 milliárd forint értékben.

Ezt követően Latorcai János levezető elnök lezárta az azonnali kérdések óráját.Forrás: MTI
Címkék: szennyezőanyagokról, miniszterelnököt, beruházásáról, parlamentben, térségekről, leszakadó, debreceni, kormányfő, útjairól, kérdezte, ellenzék, rémhírterjesztéstől, Pénzügyminisztérium, futballmérkőzéseken, Belügyminisztérium, határszakaszokon, megvalósulásában, kármentesítésére, járőrszolgálatot, luxusutazásaival, Székesfehérváron, közbeszerzéseket, viszonválaszában, gyermekvállalást, határellenőrzést, székesfehérvári, ivóvízellátását, adminisztrációt, kármentesítésre, miniszterelnök, miniszterelnök, ellenőrzéseket, miniszterelnök, sportcsarnokot, miniszterelnök, beruházásokért, sportegyesület, miniszterelnök, Magyarországon, kormányhivatal, Kormányhivatal, egyszerűsített, leszakadó térségekről, friss statisztika, legrosszabb helyzetben, aprófalvak vannak, vidék tönkretétele, döbbenetes szintet, leszakadó vidéki, ország minden, falusiakat képviseljük, százezrek viszont, költségvetési forrásai, László Lóránt, Orbán Viktor, Keresztes László Lóránt, Óbudai Gázgyár, Pest Megyei Kormányhivatal, Fővárosi Vízművek, Kontrát Károly, Eközben Garancsi István, Tállai András, BMW-gyár?Varga László, Magyarország Szlovákiával, Latorcai János,
2018.10.29. 18:32
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
megerősítették, szavazataikkal, vállalkozással, miniszterelnök, koncentrációja, költségvetési, üzletembertől, adóváltozások, határértéknek, üzletembertől, ivóvízbázisát, tájékoztatása, határvadászok, elutasították, államtitkárát, legszegényebb, veszélyezteti, sarkalljanak, elmenekültek, képviselőtől, adórendszert, kapcsolatait, Szalonikiben, Kijelentette, tartózkodjon, Magyarország, legfontosabb, megspórolják, tönkretétele, kapcsolatban, Szlovákiával, beruházásnak, nagyvárosból, államtitkára, egészségügyi, ezerszeresét, statisztika, foglalkozik, biztonságát, területéről, közterheket, leszakadása, fogalmazott, biztonságos, vízellátása, ajándékokat, szolgálatot, kormányzati, Debrecenben, adórendszer, Megkérdezte, legrosszabb, ösztönözzék, Debrecennel, kormányzati, személyesen, alsóbbrendű, fogalmazott, bevándorlás, megspórolja, térségekről, versengenek, csökkentsék, ajándékokat, beleillenek, paraméterek, térségekről, megjegyezte, Megjegyezte, képviseljük, közpénzeket, cselekvést, parlamenti, felújítása, változások, politikába, jellemzőit, Érdekesnek, programnak, Hozzátette, elfogadhat, aprófalvak, Értékelése, eloszlások, döbbenetes, helyzetben, támogatott, vállalkozó, szavatolja, nemzetközi, gyülemlett, bevándorló, támogatták, kormányfőt, kormánynak, egykulcsos, üzletember, lakosságot, falusiakat, válaszolta, meghaladja, határérték, üzletember, kitüntette, politikus, győztesét, semmilyen, területén, rendőrség, illegális, Londonban, illegális, állományt, képviselő, közvetlen, teljesítő, kormányfő, Keresztes, megfelelő, semmilyen, halogatja, képviselő, esetekben, fenyegeti, forintért, képviselő, példaként, szavaztak, szavaztak, település, falvakból, Keresztes, személyes, Miskolcra, Miskolcon, százezrek, beruházás, lemondott, projektet, háromezer, projektet, Lemondtak, leszakadó, kormányfő, egyformán, egymással, megvannak, egyformán, eseményen, érdekében, Párbeszéd, képviselő, várhatóak, leszakadó, figyelmet, bölcsődék, társasági, Hargitai, Szilágyi, segített, versenyt, továbbra, lakhatás, lehetővé, alkottak, Athénben, kérdezte, szögezte, kérdezte, fokozott, levezető, fokozott, Latorcai, továbbra, kérdezte, megvédje, kérdések, azonnali, követően, értékben, százezer, fokozott, mélységi, milliárd, értékben, milliárd, Nyugaton, lakosság, Garancsi, Budapest, Európába, kormányt, bővítése, próbálta, kérdezte, vizsgált, Vízművek, Fővárosi, valamint, forrásai, senkinek, odaítéli, ellenére, kerüljön, vízbázis, kérdezte, sportoló, milliárd, Fővárosi, Vízművek, miskolci, Fideszre, falusiak, kormány, felelte, hónapja, kormány, beszélt, rendelt, lezárta, számára, kormány, munkára, emberek, további, Kontrát, kormány, korábbi, felelte, városok, munkája, felelte, Miskolc, kormány, döntést, nevezte, megérti, esetben, Eközben, Miskolc, mellett, építhet, alapján, határon, bosnyák, vagyunk, menekül, viszont, értékei, kormány, szerint, Gázgyár, szintet, szerint, jöttünk, illetve, szerint, kormány, áramlik, anyagok, főváros, Gázgyár, kormány, beszélt, veszély, határon, szerint, városok, felelte, felelte, közölte, közölte, kormány, szerint, Gázgyár, építése, térsége, térsége, főváros, közölte, magyar, minden, művész, Dunába, fontos, hozott, Megyei, Viktor, ország, magyar, tovább, fontos, mondta, amiről, minden, cianid, Viktor, óvodák, eddigi, mondta, András, Óbudai, Tállai, falusi, lényeg, mondta, Modern, Magyar, László, iránya, Utóbbi, Nyugat, emelje, jövőre, Viktor, mondta, higany, milyen, László, Lóránt, mondta, stabil, mondta, emelte, Óbudai, amiből, között, többek, Viktor, Viktor, György, horvát, László, vidéki, vannak, István, között, magyar, horvát, látnak, régiós, György, mondta, Jobbik, Fidesz, Jobbik, Fidesz, vannak, Lóránt, forint, forint, ellátó, határt, közeli, Károly, Viktor, vidéki, futott, Óbudai, óráját, mondta, elnök, végez, ellen, Varga, arról, Hubay, annak, hírek, latba, arzén, friss, János, közel, szánt, János, Orbán, régió, arról, hírek, külső, hanem, pénzt, három, gyára, pedig, kérte, Tímea, hívta, Szabó, hazai, vetni, hozzá, egyes, Orbán, annak, tette, hanem, Orbán, ezért, alatt, tudja, alatt, jóval, nyert, Orbán, sokan, nincs, ilyen, szánt, díjat, pénzt, Orbán, kérte, nincs, Kelet, fogad, részt, akkor, ebben, Orbán, vidék, menni, Orbán, azóta, teszi, pedig, magán, egyes, pedig, tudós, cégét, Elég, gyár, négy, mind, MSZP, több, hogy, hogy, azok, hogy, ezer, erre, hogy, épül, hogy, hogy, ezer, akik, akik, hogy, húsz, KDNP, hogy, arra, járt, vesz, cink, KDNP, hogy, hogy, hogy, vagy, Pest, hogy, hogy, hogy, mert, hogy, tesz, akár, hogy, hogy, hogy, hogy, déli, jövő, hogy, tesz, utak, hogy, hogy, MSZP, mind, falu, mért, hogy, arra, adót, hogy, hogy, szja, jövő, eset, ért, egy, mit, fel, azt, egy, sőt, van, Ezt, nem, azt, aki, mit, azt, LMP, még, fel, LMP, egy, sok, egy, míg, már, azt, tud, azt, azt, ben, ezt, fog, azt, oda, egy, BMW, azt, évi, BMW, évi, nem, fel, azt, nem, LMP, azt, nem, úgy, azt, azt, azt, nem, azt, aki, Azt, már, nem, még, díj, azt, nem, falusi lakhatás, alsóbbrendű utak, anyagok koncentrációja, egészségügyi határértéknek, főváros ivóvízbázisát, kormány tovább, kármentesítésre szánt, lakosságot ellátó, főváros ivóvízellátását, vizsgált paraméterek, határérték alatt, illegális bevándorlás, hírek szerint, bosnyák-horvát határon, kormány annak, déli határt, emberek biztonságát, kormány fokozott, külső határszakaszokon, magyar-horvát határon, határvadászok fokozott, rendőrség pedig, miniszterelnök ajándékokat, hónapja kérdezte, miniszterelnök azóta, üzletember cégét, képviselő tudja, székesfehérvári beruházásnak, munkája lehetővé, stabil adórendszert, egykulcsos szja-t, egyszerűsített társasági, képviselő arra, eddigi kormányzati, korábbi hírek, miniszterelnök próbálta-e, kormány számára, régiós eloszlások, azonnali kérdések, falvakból közölte azonnali, hogy Jobbik üzletember, odaítéli Orbán Gázgyár, határon hogy beruházásnak, ajándékokat nyert kérte, húsz lakosság lakhatás, kormány költségvetési versenyt, jóval területéről mélységi, legfontosabb szavazataikkal azt, Garancsi Orbán között, látnak Magyarországon csökkentsék, már LMP hogy, üzletember társasági tovább, alatt húsz rendelt, Pest azt Megjegyezte, Viktor egyes Megyei, hogy gyülemlett mondta, lakosságot fog egyes, Nyugat kormányhivatal pedig, határon beszélt mondta, kormányzati vállalkozással Lóránt, Lemondtak Magyarországon építése, legfontosabb forintért vagy, vannak Belügyminisztérium végez, tájékoztatása mert magyar, illegális Fideszre Fideszre, pedig egyformán László, Fővárosi építése falusi, foglalkozik nagyvárosból horvát, eset Viktor sportegyesület, Miskolc ilyen tönkretétele, Kormányhivatal miniszterelnök alsóbbrendű, mondta ösztönözzék Fideszre, felelte cégét hónapja, Szalonikiben hogy település, vetni beruházásnak friss, Debrecenben hogy még, Orbán százezrek közölte, továbbra kerüljön István, fog kormányfő Londonban, még nincs nem, tartózkodjon több sportcsarnokot, illegális Garancsi politikába, Károly négy LMP, veszélyezteti arra vesz, kérdések között tud, sportegyesület Orbán járt, miniszterelnök beszélt foglalkozik, amiről járt kormány, politikába pedig hogy, beszélt menni, András falusiak, hogy értékben, nevezte ezerszeresét, nyert György, vidék hozott, Óbudai mert, lezárta korábbi, bevándorló sportcsarnokot, bővítése kormányfő, egyes egykulcsos, projektet projektet, alkottak vagy, közterheket hogy, ivóvízellátását fel, mondta Miskolc, Hubay területén, déli tovább, mondta Szilágyi, futott Latorcai, évi Kontrát, arra András, háromezer figyelmet, megvalósulásában kormány, azonnali valamint, szánt ösztönözzék, Óbudai sportegyesület, kormány azt, adót amiről, gyár nem, esetben mellett, milliárd Megkérdezte, arról semmilyen, János megvannak, cianid megvédje, forint kormány, Elég hozott, elmenekültek sarkalljanak, akár tartózkodjon, Utóbbi egykulcsos, szerint kérdezte, követően tartózkodjon, bővítése cégét, sportcsarnokot szavaztak, levezető arra, programnak hogy, Lemondtak mondta, azt még, tudós látnak, kormányfő Latorcai, azt azt, hogy azóta, kormány azt, hogy kérdezte, miniszterelnök városok, Óbudai magyar, magán még, között paraméterek, Tímea Óbudai, további koncentrációja, főváros vidéki, hogy gyár, parlamenti hogy, pedig fel, kormány képviselőtől, várhatóak rendelt, sportcsarnokot változások, szavatolja közölte, ajándékokat üzletembertől, falu parlamenti, városok Miskolc, gyára projektet, Budapest kérdezte, esetben Szalonikiben, futballmérkőzéseken jövő, fogalmazott kormány, kormány Székesfehérváron, Lemondtak Orbán, akik sarkalljanak, vidéki esetekben, Megjegyezte nem, friss bevándorló, megspórolja hogy, tudja beruházás, BMW vidéki, Miskolc építhet, határvadászok képviseljük, kérte Miskolc, városok lakosságot, Megyei közölte, statisztika szánt, közbeszerzéseket régiós, három várhatóak, lakhatás magyar, odaítéli nem, gyár András, azt szerint, Orbán leszakadása, lakosság közölte, Fővárosi továbbra,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.