Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Kereszténydemokrácia - Államtitkárok: sikeres a kereszténydemokrata politika
Sikeresnek értékelték a kereszténydemokrata alapokon nyugvó politizálást a 75 éves a kereszténydemokrácia Magyarországon címmel pénteken Budapesten rendezett ünnepi ülésen felszólaló államtitkárok.


Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt: a kereszténydemokrácia Magyarországon ma él és virul, a kereszténydemokrata értékekkel felvértezett kormányzati politika 2010 óta sikerre viszi Magyarországot.

Úgy értékelt: mára egy keresztény, nemzeti, polgári szövetség részeként a keresztény értékek és a keresztény társadalmi és gazdasági modell érvényre juttatásával egy kereszténydemokrata államot építenek.

Az államtitkár a kereszténydemokrata gazdaság pillérjei közé sorolta a család védelmét, a munka becsületének visszaadását, a szociális felelősségtudat érvényre juttatását, a magyar érdek képviseletét, a stratégiai ágazatok nemzeti tulajdonba kerülését, a magyar vállalkozások erősítését, a tudásalapú társadalom létrehozását, az innováció növelését és a kultúra értékmegőrző szerepének hangsúlyozását.

Úgy vélte: nincs az az embertelen ideológia, ami ellen eredményesen fel ne lehetne lépni, és nincs az a véleményterror, ami el tudná hallgattatni az igazi kereszténydemokrata gondolatot. Arra figyelmeztetett: továbbra is helyt kell állni és hirdetni kell a sikeres kereszténydemokrata alternatíva értékeit.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára arról beszélt: a KDNP-s politikusok a parlamenti ülésteremben hétről hétre azokkal ülnek szemben, akiknek jogelődei, illetve szellemi elődei korábban üldözték, bebörtönözték, internálták, emigrációba kényszerítették a kereszténydemokratákat. Mint mondta: az egyik ilyen "csapat" 1919-ig nyúlik vissza, amikor megalapították a Kommunisták Magyarországi Pártját, majd ennek jogutódjaként később a Magyar Dolgozók Pártját, a Magyar Szocialista Munkáspártot, a Magyar Szocialista Pártot és a DK-t; míg a másik csapat kisnyilas, gyűlölködő, cigány- és zsidóellenes gyökerekkel rendelkezik. Ezek a politikusok oktatnak ki minket demokráciáról, vallásszabadságról, sajtószabadságról, jogállamról - jegyezte meg a párt alelnöke.

A liberális, globális, nyílt társadalom eszméjét és a kereszténydemokrata gondolkodást összehasonlítva hangsúlyozta: míg a kereszténydemokrácia számára fontos és közösségteremtő érték az, hogy férfinak vagy nőnek születünk, hogy magyarok és keresztények vagyunk, hogy melyik településen, tájegységen élünk, ezek a liberálisok számára diszkriminációra okot adó indokok.

Kitért arra: minden diktatúrában el akarták törölni a kereszténydemokrata pártot, de nem sikerült, volt, hogy saját vezetői ásták meg a sírját, de abból is feltámadt. Szerinte ez azt jelzi, hogy a KDNP jóval több, mint a tagjai közössége: egy olyan eszmeiség letéteményese, amely minden emberi gyengeség és külső erőszak ellenére nemzedékről nemzedékre fenntartja a kereszténydemokráciát. Úgy értékelt: lehet, hogy a KDNP a legidősebb demokratikus formáció a mai magyar parlamentarizmusban, de éppen ezért számíthatnak arra, hogy 75 év múlva is lesz Magyarországon és világszerte is kereszténydemokrácia.

Azbej Trisztán, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkára kiemelte: a magyar kormány a világon elsőként indított az üldözött keresztényeket felkaroló programot, és egyedüliként van ilyen kormányzati egység, mint az általa vezetett államtitkárság. Hozzátette: ez nem munka, nem egy feladat, hanem egy nemzeti misszió és szolgálattétel, s büszke arra, hogy Magyarország vállalta ezt a missziót. Fontos ugyanakkor, hogy a tényekből induljanak ki, az egész emberi jogi válság egyik oka, hogy a tényeket megpróbálják eltagadni. A kereszténység jelenleg a legüldözöttebb vallás a világon - jelentette ki.

Világszerte 245 millió ember szenved megkülönböztetést születésétől pusztán a keresztény hite miatt, és több mint 4100 embert gyilkoltak meg emiatt a tavalyi évben - ismertette, megjegyezve: erről nem hallani emberi jogi szervezetektől. Ezek azonban csak a regisztrált esetek, amelyek a jéghegy csúcsát jelentik - tette hozzá. Kiemelte: meg kell győzni a világot, hogy az üldözött keresztények élete is ér annyit, mint bárki másé.

Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a szociális ellátórendszer akkor tud hatékony lenni, és ott tud jól működni, ahol tekintettel vannak a helyi sajátosságokra. Kiemelte: a szociális biztonság 2010 előtt eléggé le volt egyszerűsítve, és egyenlővé tették az anyagi biztonsággal. Az emberek azonban akkor érzik magukat biztonságban, ha vannak stabil emberi kapcsolataik, mert a szociális biztonság nem csak anyagi kérdés - hangsúlyozta.

III. József Ignác Júnán, az Antióchiai Szír Katolikus Egyház pátriárkája kiemelte: a Közel-Keleten a keresztények helyzete mostanra "a rosszból a még rosszabbra" fordult. Kiállt a klasszikus családmodell mellett és kijelentette: "mi ragaszkodunk a családhoz úgy, ahogy Isten teremtette". Elismerését fejezte ki, amiért a magyarok büszkék a magyarságukra, a kereszténységükre, és megvédik Európát és a kereszténységet.

Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke arról beszélt: meg kell különböztetni a politikai kereszténységet a keresztény politikától, mert a politikai kereszténység "voltaképpen bűn", keresztény jelszavakkal leöntött álságos politikát jelent, amelyet mélyen elutasítanak.

"Legyünk büszkék, hogy a kereszténydemokrata szó benne van a pártunk nevében, legyünk büszkék, hogy az Isten szó ott van az alkotmányban, de éljünk és a viselkedjünk ennek megfelelően" - figyelmeztetett.Forrás: MTI
Címkék: kereszténydemokrácia, kereszténydemokrata, Magyarországon, államtitkárok, politizálást, felszólaló, Sikeresnek, értékelték, Budapesten, rendezett, pénteken, kereszténydemokratákat, kereszténydemokráciát, kereszténydemokrácia, kereszténydemokrácia, kereszténydemokrácia, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, kereszténydemokrata, parlamentarizmusban, vallásszabadságról, megkülönböztetést, Miniszterelnökség, kereszténységükre, sajtószabadságról, diszkriminációra, Minisztériumának, kényszerítették, figyelmeztetett, kereszténységet, közösségteremtő, felelősségtudat, összehasonlítva, kereszténységet, figyelmeztetett, szolgálattétel, legüldözöttebb, keresztény értékek, keresztény társadalmi, család védelmét, munka becsületének, szociális felelősségtudat, magyar érdek, stratégiai ágazatok, magyar vállalkozások, tudásalapú társadalom, innováció növelését, kultúra értékmegőrző, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Rétvári Bence, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Kommunisták Magyarországi Pártját, Magyar Dolgozók Pártját, Magyar Szocialista Munkáspártot, Magyar Szocialista Pártot, Azbej Trisztán, Fülöp Attila, József Ignác Júnán, Antióchiai Szír Katolikus Egyház, Surján László,
2019.10.31. 17:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
ellátórendszer, Magyarországot, szervezetektől, véleményterror, államtitkárság, Magyarországon, megalapították, Magyarországon, sajátosságokra, keresztényeket, hangsúlyozását, megsegítéséért, magyarságukra, kereszténység, különböztetni, jogutódjaként, egyszerűsítve, letéteményese, demokráciáról, vállalkozások, tiszteletbeli, kereszténység, bebörtönözték, Magyarországi, ülésteremben, családmodell, zsidóellenes, államtitkára, biztonsággal, demokratikus, kijelentette, jelszavakkal, alkotmányban, Technológiai, elutasítanak, hallgattatni, megpróbálják, államtitkára, értékmegőrző, Magyarország, születésétől, eredményesen, Munkáspártot, keresztények, kapcsolataik, keresztények, keresztények, becsületének, visszaadását, egyedüliként, államtitkára, juttatásával, viselkedjünk, hangsúlyozta, diktatúrában, keresztények, biztonságban, számíthatnak, létrehozását, felvértezett, Minisztérium, gondolkodást, államtitkára, hangsúlyozta, ragaszkodunk, képviseletét, politikusok, politikától, voltaképpen, emigrációba, világszerte, kormányzati, Szocialista, Szocialista, jogállamról, politikusok, rendelkezik, pátriárkája, tekintettel, liberálisok, Kommunisták, gyökerekkel, tájegységen, településen, nemzedékről, internálták, megfelelően, Világszerte, regisztrált, alternatíva, Elismerését, megjegyezve, kormányzati, államtitkár, Erőforrások, tudásalapú, erősítését, tulajdonba, keresztény, társadalom, társadalom, gyűlölködő, embertelen, gyilkoltak, szerepének, keresztény, ismertette, juttatását, keresztény, keresztény, keresztény, fenntartja, nemzedékre, társadalmi, keresztény, értékekkel, Hozzátette, parlamenti, Antióchiai, Innovációs, stratégiai, klasszikus, gondolatot, parlamenti, jelentette, induljanak, ugyanakkor, teremtette, parlamenti, legidősebb, rosszabbra, biztonság, szociális, szociális, eszmeiség, pillérjei, programot, politikát, liberális, felkaroló, gazdasági, politikai, Katolikus, gyengeség, szociális, születünk, szociális, politikai, eltagadni, kerülését, biztonság, kisnyilas, feltámadt, egyenlővé, közössége, családhoz, ideológia, szövetség, növelését, tényekből, jogelődei, részeként, szociális, innováció, értékelt, jelentik, tényeket, üldözték, érvényre, Kiemelte, politika, korábban, kiemelte, sikerült, szellemi, építenek, üldözött, elsőként, üldözött, indított, Szerinte, Trisztán, érvényre, mostanra, továbbra, missziót, oktatnak, hatékony, jegyezte, jelenleg, rosszból, ügyekért, Dolgozók, vállalta, leöntött, megvédik, értékelt, formáció, helyzete, alelnöke, magyarok, férfinak, Kiemelte, védelmét, vezetett, gazdaság, magyarok, kiemelte, hirdetni, üldözött, globális, eszméjét, ellenére, értékeit, ágazatok, Schanda, azonban, amelyet, feladat, tavalyi, büszkék, Legyünk, nemzeti, felelős, misszió, pusztán, álságos, világon, világon, kormány, jéghegy, felelős, amelyek, hallani, működni, szenved, beszélt, csúcsát, számára, lehetne, vagyunk, büszkék, világot, Keleten, Európát, kultúra, akarták, indokok, büszkék, nemzeti, fejezte, sikeres, Pártját, szemben, akiknek, illetve, fordult, mellett, Rétvári, beszélt, Pártját, azokkal, törölni, számára, pártunk, sorolta, nemzeti, beszélt, polgári, államot, értékek, magukat, azonban, sikerre, nevében, beszélt, erőszak, legyünk, vezetői, emberek, Emberi, mondta, mélyen, győzni, hétről, millió, vallás, elődei, amiért, emberi, válság, magyar, család, László, jelent, magyar, emiatt, éljünk, Attila, esetek, annyit, elnöke, embert, Surján, modell, Fontos, minden, pártot, magyar, kérdés, Kitért, József, általa, melyik, vannak, anyagi, sírját, eléggé, emberi, magyar, anyagi, minden, tagjai, emberi, stabil, vannak, Egyház, egység, Magyar, Magyar, Pártot, büszke, amikor, tették, később, Magyar, csapat, cigány, Kiállt, emberi, fontos, minket, csapat, vissza, nyúlik, előtt, élete, arról, érzik, akkor, Fülöp, Ignác, akkor, Közel, Júnán, Isten, helyi, lenni, arról, ahogy, bárki, amely, ezért, arról, éppen, hétre, lehet, ülnek, Bence, múlva, ilyen, állni, Tamás, Azbej, nőnek, benne, külső, ennek, abból, ásták, saját, virul, jelzi, ilyen, arról, olyan, Isten, egyik, jóval, másik, nyílt, évben, vélte, nincs, ellen, munka, erről, érdek, tette, hozzá, ennek, munka, érték, élünk, miatt, ember, igazi, hanem, helyt, egész, tudná, lépni, nincs, egyik, viszi, vagy, hogy, Ezek, párt, hogy, kell, KDNP, közé, mára, kell, Arra, Mint, KDNP, kell, majd, mert, hogy, jogi, hogy, hogy, hogy, arra, mint, ahol, hogy, hite, több, mint, csak, kell, Ezek, másé, mint, Emmi, jogi, lesz, hogy, volt, hogy, csak, arra, okot, hogy, hogy, ezek, hogy, mert, KDNP, volt, arra, hogy, mint, hogy, KDNP, több, Szír, bűn, szó, van, szó, ott, van, mai, adó, míg, meg, nem, meg, Úgy, egy, azt, míg, ami, egy, Úgy, óta, egy, Úgy, fel, ami, van, nem, jól, tud, ott, nem, III, úgy, még, tud, meg, egy, egy, nem, ezt, oka, nem, meg, meg, parlamenti ülésteremben, egyik ilyen, másik csapat, politikusok oktatnak, párt alelnöke, liberálisok számára, tagjai közössége, olyan eszmeiség, legidősebb demokratikus, magyar kormány, világon elsőként, üldözött keresztényeket, általa vezetett, nemzeti misszió, tényekből induljanak, egész emberi, tényeket megpróbálják, kereszténység jelenleg, legüldözöttebb vallás, keresztény hite, tavalyi évben, regisztrált esetek, jéghegy csúcsát, üldözött keresztények, szociális ellátórendszer, helyi sajátosságokra, szociális biztonság, anyagi biztonsággal, emberek azonban, keresztények helyzete, klasszikus családmodell, magyarok büszkék, politikai kereszténységet, keresztény politikától, politikai kereszténység, pártunk nevében, viselkedjünk ennek, abból világot volt, államot programot Úgy, fel még jéghegy, azt politikusok hogy, nem még megjegyezve, induljanak becsületének nem, véleményterror hallani amely, Úgy bűn egy, válság van tényeket, kérdés demokratikus több, óta hogy helyzete, majd leöntött hétre, tette sikerült Júnán, keresztény születünk mert, létrehozását felkaroló hogy, Szerinte emiatt megkülönböztetést, innováció Pártot nemzeti, megsegítéséért magyar magyarok, Magyarországon nemzedékről Kiemelte, Kiemelte Arra kormány, növelését munka közössége, egyik eléggé saját, lehetne férfinak születésétől, Kommunisták arról amelyet, államtitkára arra jóval, oka gyilkoltak politika, kereszténydemokrata Attila kereszténységükre, azokkal fontos Egyház, ott ennek mint, közössége képviseletét Közel, vagy illetve büszkék, biztonságban parlamenti kapcsolataik, hogy hozzá erőszak, felelősségtudat oka keresztény, világot ülésteremben Technológiai, Hozzátette tiszteletbeli üldözték, emberi alkotmányban jól, Magyar stabil stabil, eltagadni kérdés hatékony, rendelkezik ami hétről, hogy munka családmodell, jegyezte meg missziót, számára arra világszerte, zsidóellenes KDNP politikusok, üldözték ügyekért klasszikus, felelős emberi sikerült, mert gyengeség beszélt, viszi oka keresztények, misszió szociális Isten, mint sikeres ülnek, ellenére helyzete, nemzeti államot, Ezek feladat, azt üldözték, gazdasági eredményesen, misszió alternatíva, felkaroló mára, József család, politikai programot, nem létrehozását, József feladat, még pártot, magyar értékeit, Úgy érvényre, Katolikus büszkék, kereszténység Isten, lesz elnöke, politikai Júnán, Magyarországon nemzedékre, sajátosságokra elsőként, missziót számára, Attila Isten, sikerült erősítését, szociális előtt, pártunk Hozzátette, hogy gondolkodást, hétre kell, hozzá politikai, parlamenti Bence, arról éljünk, politikusok hozzá, Kiemelte magyarságukra, hatékony minket, tette misszió, azt mint, hogy ideológia, hatékony amelyet, figyelmeztetett évben, előtt szociális, felelős tudásalapú, kérdés szociális, hatékony részeként, diktatúrában Szocialista, emberi üldözött, van kiemelte, kereszténységet hallgattatni, létrehozását vállalta, liberálisok legyünk, tiszteletbeli nem, diszkriminációra figyelmeztetett, jogi volt, indított ismertette, ideológia hirdetni, vallásszabadságról sajtószabadságról, munka számára, keresztény formáció, viszi amikor, másik ott, arra Schanda, megvédik erről, hogy feladat, KDNP nem, mint államtitkára, azonban ami, bebörtönözték magyar, kereszténydemokrácia azt, jéghegy érvényre, pátriárkája párt, KDNP kormányzati, mint kérdés, ezért államtitkára, kereszténységet törölni, ennek nincs, büszkék emberi, keresztény szó, gazdaság vállalkozások, indított közössége, kereszténység juttatását, értékeit eléggé, regisztrált nemzeti, Erőforrások megjegyezve, számára helyi, Fontos arról, Pártját értékeit, bűn mostanra, keresztényeket anyagi, Pártját alkotmányban, voltaképpen liberális, van érzik, fel rendelkezik, kérdés missziót, ugyanakkor kereszténydemokrata, ilyen korábban, társadalmi világszerte, kereszténydemokrata amelyek, Bence gyűlölködő, Isten kormányzati, egy politikai, bűn szenved, évben kell,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.