Belépés
Keresés
Naptár
2020.05 2020. Június 2020.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 12. rész (azonnali kérdések, terrorizmus elleni konferencia, napirend után)
A képviselők hétfőn este további két azonnali kérdést fogalmaztak meg, majd elfogadták azt a javaslatot, amely alapján a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) egy terrorizmus elleni konferenciát rendezhet novemberben, Budapesten. Az ülésnap ezt követően napirend utáni felszólalásokkal ért véget.


KDNP: Brüsszel migránsok befogadásáét támogatna ellenzéki vezetésű önkormányzatokat?

Nacsa Lőrinc (KDNP) azonnali kérdésében arra várt választ, a "bevándorláspárti&quo t; brüsszeli politikusok azért kereshettek-e fel ellenzéki jelöltek az önkormányzati választási kampányban, hogy különböző közvetlen uniós támogatásokat ígérjenek a migránsok befogadása esetére.

A kormánypárti politikus azt kérdezte, a kormánynak milyen információi vannak arról, hogy Frans Timmermans több később megválasztott ellenzéki jelöltet is fogadott, miközben a Juncker-bizottság utolsó erejével is azért küzd, hogy ráerőltethesse a kötelező kvótát a tagországokra. Nacsa Lőrinc szerint a magyar ellenzék, köztük a DK-s Dobrev Klára is azért küzd, hogy a magyar emberek helyett csak Brüsszel dönthessen az uniós forrásokról.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára válaszában úgy fogalmazott, a "Gyurcsány-klánnak&qu ot; láthatóan fontosabb a külföldi érdekek kiszolgálása, mint a nemzeti érdekek védelme.

Kiemelte, nem megengedhető meg, hogy a nemzeti kormányok helyett brüsszeli bürokraták döntsenek az uniós forrásokról, hiszen ők honnan is tudhatnák 1.500 kilométeres távolságból, hogy egy-egy magyar településnek milyen fejlesztésekre van szükségük.

Schanda Tamás aláhúzta továbbá, a magyar kormány felelősen gazdálkodik az uniós fejlesztési forrásokkal, a közvetlen brüsszeli pályázatokról szóló ígéretek mögött pedig az a szándék húzódik, hogy a bevándorláspárti politikusok bele akarnak szólni a támogatások felhasználásába.

MSZP: érkezett vételi ajánlat a magyar MiG-29-es gépekre?

Mesterházy Attila (MSZP) azonnali kérdésben azt tudakolta, hogy a magyar kormány 2010 óta kapott-e a vételi ajánlatot a használt MiG-29-es vadászgépekre. Megjegyezte, információi szerint az iraki kormánynak 2014-ben szándékában állt a vásárlás.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter válaszában jelezte, nem tud ilyen szándékról és furcsának tartaná, ha az iraki kabinettől érkezett volna ilyen ajánlat.

Terrorizmus elleni konferencia

A Terrorizmushoz vezető radikalizáció: Regionális politikai válaszok és kockázatcsökkentés címmel rendezhet nemzetközi konferenciát a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) novemberben. A rendezvény az António Guterres ENSZ-főtitkár által 2018. június 28-án bejelentett, kétévenként New Yorkban megrendezett "magas szintű terrorizmusellenes hét" 2020 júniusában tartandó második rendezvényét előkészítő konferenciasorozat egyik eseménye lesz.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a javaslat expozéjában azt mondta, a meghívottak között van az ENSZ Biztonsági Tanácsának öt állandó tagja, illetve az Európai Gazdasági Térség országainak képviselői, továbbá olyan jelentős nemzetközi szervezetek képviselői, mint az ENSZ, az EU, az Európai Rendőrségi Hivatal (Europol), az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) és a NATO.

A rendezvényen három ülésszakot tartanak, ezek mindegyike kiemelten érinti a magyar külpolitika szempontjából prioritást élvező Nyugat-Balkánt. Az első ülésszak a terrorista narratívák megelőzését szolgáló stratégiák kérdésével, a második a külföldi terrorista harcosok hazatérésével kapcsolatos biztonsági kockázatokkal, a harmadik pedig a fiatalok bevonásával foglalkozik a terrorizmushoz vezető erőszakos szélsőségek elleni fellépésbe.

A vitában felszólaló Zsigmond Barna Pál (Fidesz) támogatásáról biztosította az előterjesztőt.

Balczó Zoltán (Jobbik) arra hívta fel a figyelmet, hogy a konferencia első napja egye esik Recep Tayyip Erdogan török elnök budapesti látogatására, aki offenzívát indított a szíriai kurdok ellen, és ennek egy célja van, a kurdokkal szembeni leszámolás.

Nacsa Lőrinc (KDNP) az mondta, a 2016-os brüsszeli támadások óta 37 olyan terrortámadás volt, amelyet migránsok vagy bevándorló hátterű emberek követtek el, ebből is látszik, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van, terroristákat juttatnak Európába a bevándorlással.

Mesterházy Attila (MSZP) ugyancsak támogatóan szólt az előterjesztésről.

A vita után - mivel nem érkezett módosító javaslat - a Ház 128 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül és egy tartózkodással elfogadta a javaslatot.

Napirend után

Napirend utáni felszólalásra három jobbikos képviselő jelentkezett. Apáti István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének ígért fejlesztéseket kérte számon a kormányon, Lukács László György a Magyar Nemzeti Bank és az egészségügy összefonódásait elemezte, míg Z. Kárpát Dániel folytatta a "Meddig még?!" felszólalás-sorozatát, amelyben nehéz sorsú devizahitelesek történeteit eleveníti fel.

A felszólalást követően Latorcai János levezető elnök lezárta az ülésnapot, a képviselők kedd reggel 9 órakor folytatják a munkát.Forrás: MTI
Címkék: Külügyminisztérium, felszólalásokkal, Külgazdasági, konferenciát, novemberben, terrorizmus, fogalmaztak, Budapesten, elfogadták, képviselők, javaslatot, Külügyminisztérium, konferenciasorozat, kockázatcsökkentés, terrorizmusellenes, bevándorláspárti, előterjesztésről, önkormányzatokat, bevándorláspárti, összefonódásait, devizahitelesek, felhasználásába, fejlesztésekre, terrorizmushoz, tartózkodással, bevándorlással, Együttműködési, ráerőltethesse, Terrorizmushoz, fejlesztéseket, megválasztott, terroristákat, támogatásokat, terrortámadás, radikalizáció, támogatásáról, pályázatokról, kockázatokkal, tagországokra, vadászgépekre, felszólalásra, hazatérésével, önkormányzati választási, migránsok befogadása, kormánypárti politikus, kormánynak milyen, kötelező kvótát, magyar ellenzék, magyar emberek, uniós forrásokról, külföldi érdekek, nemzeti érdekek, nemzeti kormányok, Frans Timmermans, Nacsa Lőrinc, DK-s Dobrev Klára, Schanda Tamás, Technológiai Minisztérium, Benkő Tibor, António Guterres ENSZ-főtitkár, Vargha Tamás, Honvédelmi Minisztérium, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Európai Gazdasági Térség, Európai Rendőrségi Hivatal, Európai Biztonsági, Együttműködési Szervezet, Zsigmond Barna Pál, Balczó Zoltán, Recep Tayyip Erdogan, Mesterházy Attila, Apáti István, Lukács László György, Magyar Nemzeti Bank, Kárpát Dániel, Latorcai János,
2019.10.21. 21:22
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
ellenszavazat, szempontjából, előterjesztőt, önkormányzati, biztosította, rendezvényen, államtitkára, befogadásáét, megengedhető, kormánypárti, konferenciát, megrendezett, településnek, jelentkezett, Külgazdasági, kiszolgálása, rendezvényét, államtitkára, Minisztérium, Technológiai, látogatására, Minisztérium, felszólalást, szervezetek, szándékában, novemberben, fogalmazott, bejelentett, expozéjában, meghívottak, forrásokról, Terrorizmus, országainak, kétévenként, konferencia, bevonásával, terrorizmus, összefüggés, forrásokkal, bevándorlás, távolságból, konferencia, kilométeres, szavazattal, kereshettek, történeteit, gazdálkodik, felszólalás, egészségügy, fejlesztési, politikusok, külpolitika, információi, politikusok, információi, megelőzését, Megjegyezte, forrásokról, kapcsolatos, támogatások, foglalkozik, szélsőségek, kormánynak, honvédelmi, kabinettől, Regionális, Mesterházy, szándékról, válaszában, mindegyike, fellépésbe, felszólaló, biztonsági, terrorista, stratégiák, kérdésével, offenzívát, leszámolás, képviselők, folytatják, javaslatot, támogatóan, bevándorló, Mesterházy, narratívák, terrorista, Biztonsági, Tanácsának, parlamenti, Honvédelmi, rendezvény, előkészítő, képviselői, nemzetközi, ülésszakot, prioritást, Biztonsági, Rendőrségi, képviselői, nemzetközi, júniusában, parlamenti, Innovációs, befogadása, kampányban, választási, bürokraták, kérdésében, dönthessen, válaszában, kormánynak, Timmermans, ellenzéki, furcsának, ellenzéki, erőszakos, rendezhet, politikai, elfogadta, ugyancsak, brüsszeli, bizottság, döntsenek, ajánlatot, brüsszeli, kormányok, miniszter, képviselő, fontosabb, Gyurcsány, migránsok, figyelmet, Szervezet, támadások, brüsszeli, Gazdasági, kurdokkal, politikus, támogatna, migránsok, juttatnak, különböző, budapesti, közvetlen, kormányon, ígérjenek, kiemelten, migránsok, láthatóan, tudhatnák, ellenzéki, eleveníti, közvetlen, kérdésben, felelősen, tudakolta, brüsszeli, ülésnapot, szükségük, sorozatát, folytatta, eseménye, levezető, Brüsszel, ígéretek, javaslat, követtek, főtitkár, Guterres, azonnali, Európába, amelyben, tartandó, követően, Brüsszel, indított, jelöltet, ülésszak, harmadik, fogadott, miközben, külföldi, erejével, szolgáló, fiatalok, kötelező, kérdezte, harcosok, vezetésű, jelentős, ellenzék, aláhúzta, tartanak, Zsigmond, szembeni, Latorcai, módosító, Kiemelte, azonnali, jobbikos, javaslat, érkezett, Napirend, Napirend, elemezte, jelöltek, vásárlás, érkezett, Szabolcs, válaszok, érkezett, megyének, külföldi, használt, Erdogan, Európai, kormány, jelezte, kormány, illetve, állandó, szíriai, továbbá, Juncker, második, Hivatal, továbbá, vitában, választ, Schanda, Balkánt, szerint, szerint, Európai, Europol, Szatmár, nemzeti, emberek, helyett, Európai, emberek, második, hátterű, ajánlat, esetére, nemzeti, Yorkban, helyett, szándék, húzódik, látszik, érdekek, védelme, ajánlat, amelyet, akarnak, klánnak, tartaná, érdekek, lezárta, Schanda, gépekre, Nemzeti, António, később, vezető, Attila, Dániel, Lőrinc, munkát, Lukács, között, László, István, György, vannak, Lőrinc, mondta, órakor, reggel, Meddig, kurdok, nélkül, Tayyip, Magyar, milyen, Fidesz, elleni, Balczó, számon, Jobbik, Zoltán, Kárpát, Nyugat, címmel, utolsó, vezető, elleni, vételi, szintű, Vargha, magyar, Térség, között, mondta, kapott, magyar, mögött, magyar, milyen, magyar, szólni, honnan, Attila, magyar, vételi, hiszen, Dobrev, június, magyar, köztük, Lőrinc, magyar, kvótát, élvező, érinti, iraki, ilyen, Tibor, három, utáni, azért, volna, ilyen, magas, Barna, ebből, uniós, három, Frans, szólt, által, Benkő, Bereg, János, pedig, Nacsa, szóló, elnök, Tamás, azért, uniós, sorsú, nehéz, ígért, egyik, iraki, kérte, Nacsa, pedig, uniós, Apáti, mivel, napja, elnök, uniós, olyan, török, ennek, Nacsa, azért, arról, Recep, olyan, Klára, Tamás, tagja, hívta, EBESZ, ellen, célja, Tamás, vagy, Bank, NATO, arra, várt, hogy, MSZP, hogy, esik, hogy, mint, hogy, kedd, küzd, ENSZ, arra, első, első, bele, MSZP, több, egye, KDNP, hogy, hogy, küzd, állt, mint, hogy, ezek, vita, csak, KDNP, MSZP, hogy, KDNP, lesz, hogy, volt, ENSZ, igen, után, után, ENSZ, hogy, úgy, van, fel, MiG, tud, New, óta, fel, hét, ITM, Pál, nem, egy, KKM, egy, ben, van, óta, nem, MiG, Ház, meg, azt, nem, míg, egy, azt, aki, azt, van, még, egy, fel, van, magyar kormány, uniós fejlesztési, közvetlen brüsszeli, bevándorláspárti politikusok, támogatások felhasználásába, magyar MiG-29-es, vételi ajánlatot, használt MiG-29-es, iraki kormánynak, iraki kabinettől, javaslat expozéjában, meghívottak között, rendezvényen három, magyar külpolitika, első ülésszak, terrorista narratívák, külföldi terrorista, harmadik pedig, fiatalok bevonásával, terrorizmushoz vezető, vitában felszólaló, konferencia első, szíriai kurdok, kurdokkal szembeni, 2016-os brüsszeli, terrorizmus között, vita után, tartózkodással elfogadta, egészségügy összefonódásait, felszólalást követően, képviselők kedd, Minisztérium ITM válaszában, bevándorló MiG megyének, pályázatokról Európai nemzetközi, Pál ellenzék Napirend, Kárpát kérdésével uniós, konferenciát közvetlen KDNP, Frans Jobbik iraki, közvetlen arra török, egyik tudakolta köztük, vagy hogy uniós, három azt által, devizahitelesek leszámolás iraki, állandó befogadása javaslatot, pedig folytatják Térség, Tanácsának több mint, devizahitelesek óta júniusában, hogy kvótát igen, magyar rendezvényen Nacsa, Schanda hogy információi, parlamenti Attila felszólalásra, támogatásáról erejével támogatásáról, uniós aláhúzta Innovációs, szerint van nemzeti, Bereg ilyen Nacsa, fiatalok nem elleni, támadások aki között, később volt támadások, Hivatal kurdok azonnali, ajánlatot politikusok júniusában, érkezett azonnali óta, emberek Zsigmond javaslat, gépekre képviselői MSZP, kedd uniós azért, azonnali hátterű nemzeti, megelőzését egy szíriai, Klára migránsok Európai, fiatalok hogy Brüsszel, elnök aláhúzta kockázatokkal, Megjegyezte pedig offenzívát, harcosok képviselői mondta, amelyben uniós konferenciát, ennek eseménye migránsok, utolsó ülésszakot bevándorlás, elemezte utolsó Attila, fejlesztésekre vagy magyar, szerint utolsó fejlesztésekre, fejlesztéseket Minisztérium nem, tartanak első Guterres, illetve támogatásáról politikusok, iraki külföldi jelöltet, budapesti MSZP, offenzívát szolgáló, magyar Lőrinc, ígért ülésnapot, hogy után, mint választ, Lőrinc KDNP, tudhatnák miniszter, indított Együttműködési, támogatna szembeni, konferencia erőszakos, KDNP kockázatcsökkentés, vételi indított, tagországokra első, konferencia Európai, erőszakos Erdogan, Zsigmond továbbá, fel megelőzését, meghívottak kvótát, ajánlat aki, elleni indított, továbbá Innovációs, elfogadta egye, Schanda érinti, lesz fel, kapcsolatos terrortámadás, Mesterházy Külgazdasági, támogatásáról MiG, szíriai Minisztérium, ennek Nyugat, Zoltán szervezetek, felszólalás szándékában, mondta rendezvényét, Timmermans uniós, arról arra, azért Kiemelte, nemzetközi képviselői, azért húzódik, konferencia migránsok, furcsának radikalizáció, képviselői Napirend, Külgazdasági használt, szándék bevándorlás, erejével kormánypárti, előkészítő rendezvény, ilyen KDNP, ígérjenek vita, devizahitelesek azt, van brüsszeli, három azért, történeteit javaslat, bürokraták jelöltet, kvótát bevándorláspárti, van hogy, támogatna dönthessen, vita Lőrinc, Benkő egy, látogatására Gyurcsány, terrorizmus Europol, azonnali sorozatát, iraki kilométeres, furcsának távolságból, pályázatokról döntsenek, országainak támogatásáról, György hogy, küzd azért, Szervezet konferencia, Mesterházy kockázatokkal, fejlesztési szélsőségek, MSZP kormány, érkezett török, novemberben bevándorló, elnök leszámolás, ajánlat New, Benkő van, figyelmet helyett, novemberben vannak, milyen politikusok, van olyan, kérdésével második, kapott kormánypárti, figyelmet összefonódásait, bevándorló választ, önkormányzati levezető, Lőrinc nem, ezek szélsőségek, kérte önkormányzatokat, indított gépekre, Mesterházy azt, szerint még, tud kedd, Europol tagországokra, válaszok Mesterházy, leszámolás jelöltet, kockázatokkal szolgáló, azt azért, második brüsszeli, Frans három, célja Klára, bevándorlás emberek,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.