Belépés
Keresés
Naptár
2019.05 2019. Június 2019.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 7. rész (légtérvédelem, közigazgatási bíróságok)
A Magyarország és Horvátország közötti légtérvédelmi megállapodásról szóló előterjesztés vitájával folytatta munkáját az Országgyűlés szerdán, majd áttértek a közigazgatási bíróságok felállításának elhalasztásáról szóló előterjesztésre.


Magyar-horvát katonai légtérvédelem

A NATO tagállamainak egymás közti megállapodásával rögzíthető két ország közös katonai légtérvédelme, mivel a katonai szövetség ezt közvetlenül nem rendelheti el - indokolta a Horvátország és Magyarország közös katonai légvédelméről szóló kétoldalú megállapodást a honvédelmi tárca államtitkára.

Németh Szilárd ismertette: Magyarország kötött már hasonló megállapodást Romániával és Szlovéniával, Szlovákiával pedig folyamatban vannak a tárgyalások arról.

A megállapodás rögzíti a többi között az együttműködés fő szabályait, a felek felelősségi körét, biztosítja a képzés lehetőségét, de kitér a kárrendezés vagy például az információcsere kérdésére is.

Németh Szilárd a legfontosabb feladatnak a magyar emberek biztonságának elősegítését és a bevándorlás megállítását nevezte.

Beszámolt arról is, hogy az ország 2024-re éri el a NATO-ban előírt honvédelmi finanszírozási szintet, vagyis a GDP 2 százalékát fordítja majd erre a célra. Idén a kiadások 30 százalékát fejlesztésekre fordítják - ismertette. Rámutatott arra is: jövőre 20 százalékkal bővül a honvédelmi büdzsé, 616 milliárd forintra.

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) örömét fejezte ki, hogy Románia és Szlovénia után a harmadik szomszédos országgal is sikerült légvédelmi megállapodást kötni. Kijelentette: Magyarország komolyan veszi az Észak-atlanti Szerződésből fakadó kötelezettségeit.

Rámutatott: az eltérő légtérrendészet csökkenti az egyes országok erejét, a kétoldalú megállapodások azonban erősítik azt.

Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik) pártja támogatásáról biztosította az előterjesztőt és célnak nevezte a határon átnyúló rendészeti feladatok hatékonyabbá tételét.

Nacsa Lőrinc (KDNP) fontosnak nevezete a kapcsolatok elmélyítését Horvátországgal. További célokra hívta fel a figyelmet, például a közösségi közlekedés fejlesztésének szükségességére. Megerősítette: pártja támogatja a javaslatot.

Ugyancsak pártja támogatását jelezte Molnár Gyula (MSZP), aki ugyanakkor olyan ügyeket is felhozott, amelyek miatt nem felhőtlen a két ország viszonya.

Németh Szilárd válaszában a magyar emberek biztonságát nevezte a legfontosabb kérdésnek, mint mondta, az előterjesztés ezt szolgálja.

A vitát az elnöklő Lezsák Sándor lezárta.

Miniszterelnökség: a kormány kompromisszumkészségét mutatja az előterjesztés

A kormány európai szintű kompromisszumkészségének bizonyítékaként jellemezte a közigazgatási bíróságokról szóló törvény hatálybalépésének elhalasztását a Miniszterelnökség államtitkára.

Orbán Balázs visszatekintett a közigazgatási bíróságok történetére és kijelentette: azok felállításával egy adósságot törlesztett volna a kormányzat. Korábban is létezett ilyen önálló bírósági ág, ám azt a kommunista rezsim megszüntette - emlékeztetett.

Kijelentette azt is: az elfogadott törvény és a közigazgatási bíróságok rendszere összhangban van az európai mintákkal és hagyományokkal is, de a jogszabályt a Velencei Bizottság véleménye is megerősítette.

Úgy ítélte meg: a nemzetközi civil szervezetek hálózatai azonban politikailag motivált vádakat fogalmaztak meg a törvény ismerete nélkül, szerinte nyomásgyakorlás céljából, mert az országnak kereszténydemokrata kormánya van, amely fellép a bevándorlás ellen.

A kritikát ezért a politikai nyomásgyakorlás részének tekintik, amelynek célja, hogy letérítse a kormányt a politikai irányvonaláról - jelentette ki, de leszögezte: nem fognak letérni arról.

Az igazságszolgáltatás azonban nem lehet a politikai játék része - indokolta az előterjesztés benyújtását. Hangsúlyozta: a megalapozatlan állításokon alapuló viták megnyugtató lezárásáig ezért egyelőre határidő nélkül elhalasztanák a közigazgatási bíróságok felállítását.

Fidesz: a megalapozatlan kritikák megnyugtató lezárásáig elhalasztjuk a közigazgatási bíróságok bevezetését

Vitányi István, a Fidesz vezérszónoka felidézte: Trócsányi László igazságügyi miniszter nemzetközi példákra és a magyar jogtörténetre hivatkozva terjesztette az Országgyűlés elé a közigazgatási bíróságról szóló törvényjavaslatot, amelyet aztán a Velencei Bizottság is megvizsgált. A bizottság észrevételeit teljes körűen beépítették a közigazgatási bíróságok függetlenségét biztosító javaslatba, amelyet később elfogadott a magyar parlament - tette hozzá.

Annak ellenére, hogy a magyar kormány és az Országgyűlés eleget tett minden jogilag alátámasztott változtatási javaslatnak, az "alaptalan brüsszeli nyomásgyakorlás tovább folytatódik" - fogalmazott.

Szerinte a "brüsszeliták" figyelmét elkerüli, hogy egyes uniós országokban "két lábbal tiporják" a nemzetiségek jogait vagy egyéb alapvető eljárási és anyagi jogi alapelveket, addig a legszigorúbb jogállamisági szűrőn átesett jogrendszerek továbbra is támadások kereszttüzében állnak.

Hangsúlyozta: a kettős mérce ellenére ugyanakkor a párbeszéd nem szakad meg, és szükség van további egyeztetésekre. Erre való tekintettel a Fidesz képviselőcsoportja támogatja a javaslat hatályba lépésének elhalasztását a Magyarországot ért megalapozatlan jogállamisági kritikákkal kapcsolatos viták megnyugtató lezárásáig - mondta.Forrás: MTI
Címkék: megállapodásról, elhalasztásáról, előterjesztésre, felállításának, közigazgatási, előterjesztés, légtérvédelmi, Országgyűlés, Horvátország, Magyarország, bíróságok, kompromisszumkészségének, kompromisszumkészségét, igazságszolgáltatás, kereszténydemokrata, képviselőcsoportja, Miniszterelnökség, Miniszterelnökség, törvényjavaslatot, hatálybalépésének, kötelezettségeit, megállapodásával, nyomásgyakorlás, szükségességére, nyomásgyakorlás, légtérrendészet, információcsere, visszatekintett, nyomásgyakorlás, bizonyítékaként, Horvátországgal, megalapozatlan, Magyarországot, megalapozatlan, megalapozatlan, felállításával, kereszttüzében, függetlenségét, megállapodások, finanszírozási, egyeztetésekre, fejlesztésének, katonai szövetség, honvédelmi tárca, tárgyalások arról, megállapodás rögzíti, többi között, felek felelősségi, képzés lehetőségét, kárrendezés vagy, információcsere kérdésére, legfontosabb feladatnak, magyar emberek, Németh Szilárd, Zsigmond Barna Pál, Észak-atlanti Szerződésből, Potocskáné Kőrösi Anita, Nacsa Lőrinc, Molnár Gyula, Lezsák Sándor, Orbán Balázs, Velencei Bizottság, Vitányi István, Trócsányi László,
2019.06.12. 16:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
hagyományokkal, irányvonaláról, fejlesztésekre, jogtörténetre, együttműködés, előterjesztés, közigazgatási, elhalasztanák, Megerősítette, jogállamisági, támogatásáról, előterjesztés, biztonságának, közigazgatási, megerősítette, alátámasztott, közigazgatási, jogállamisági, légtérvédelme, észrevételeit, légtérvédelem, közigazgatási, tagállamainak, közigazgatási, emlékeztetett, jogrendszerek, előterjesztés, elhalasztását, megállapodást, megállapodást, előterjesztőt, elhalasztását, légvédelméről, megállapodást, közigazgatási, közigazgatási, elhalasztjuk, Hangsúlyozta, Kijelentette, Magyarország, legszigorúbb, Szerződésből, vezérszónoka, megszüntette, kijelentette, Kijelentette, változtatási, Országgyűlés, politikailag, államtitkára, bíróságokról, elmélyítését, biztosította, nemzetiségek, legfontosabb, Hangsúlyozta, brüsszeliták, felállítását, hatékonyabbá, Magyarország, Szlovéniával, Szlovákiával, legfontosabb, Horvátország, államtitkára, terjesztette, Magyarország, Országgyűlés, megállítását, megállapodás, elősegítését, fogalmazott, megnyugtató, állításokon, alapelveket, országokban, történetére, biztonságát, igazságügyi, törlesztett, megvizsgált, folyamatban, benyújtását, tárgyalások, bevándorlás, megnyugtató, folytatódik, támogatását, fogalmaztak, kapcsolatos, szervezetek, beépítették, megnyugtató, bevándorlás, kárrendezés, kapcsolatok, tekintettel, lehetőségét, kritikákkal, jogszabályt, százalékkal, felelősségi, javaslatnak, bevezetését, közvetlenül, összhangban, szabályait, javaslatot, ugyanakkor, közlekedés, biztosítja, lezárásáig, nemzetközi, hivatkozva, elfogadott, rögzíthető, nemzetközi, lezárásáig, bíróságról, leszögezte, jelentette, elfogadott, rendelheti, ismertette, rendészeti, Romániával, honvédelmi, kormányzat, kommunista, javaslatba, jellemezte, válaszában, lezárásáig, szomszédos, feladatnak, honvédelmi, honvédelmi, százalékát, Rámutatott, Potocskáné, Rámutatott, százalékát, ismertette, légvédelmi, ugyanakkor, kétoldalú, adósságot, országnak, biztosító, brüsszeli, felhőtlen, figyelmét, kétoldalú, véleménye, Szlovénia, szolgálja, országgal, felidézte, lépésének, fordítják, Beszámolt, feladatok, indokolta, csökkenti, támogatja, bíróságok, alaptalan, szövetség, kérdésnek, felhozott, miniszter, közösségi, Trócsányi, bíróságok, indokolta, Bizottság, figyelmet, parlament, letérítse, bíróságok, kérdésére, politikai, támogatja, támadások, Bizottság, párbeszéd, bíróságok, hálózatai, mintákkal, bíróságok, politikai, fontosnak, Ugyancsak, rendszere, bizottság, politikai, sikerült, Velencei, forintra, bírósági, létezett, Korábban, továbbra, milliárd, Zsigmond, harmadik, szerinte, tiporják, egyelőre, eljárási, erősítik, kritikát, viszonya, elkerüli, Velencei, határidő, példákra, fordítja, alapvető, ellenére, nevezete, kormányt, részének, tekintik, amelynek, ellenére, kritikák, javaslat, Szerinte, ismerete, hatályba, komolyan, motivált, céljából, kiadások, országok, kormánya, jogilag, vádakat, katonai, katonai, azonban, törvény, azonban, kormány, amelyet, letérni, amelyet, katonai, Szilárd, átnyúló, alapuló, szintet, Szilárd, emberek, nevezte, emberek, rögzíti, európai, amelyek, határon, Szilárd, például, További, például, jelezte, nevezte, ügyeket, azonban, elnöklő, lezárta, Románia, tételét, törvény, katonai, átesett, Vitányi, törvény, fejezte, célokra, hasonló, mutatja, atlanti, kormány, kormány, európai, további, nevezte, szükség, magyar, magyar, László, később, István, Fidesz, Fidesz, fognak, nélkül, Molnár, jövőre, büdzsé, állnak, kettős, előírt, vagyis, Fidesz, örömét, erejét, anyagi, eltérő, fakadó, szűrőn, szakad, ország, ország, Németh, egymás, mondta, horvát, kötött, vannak, Németh, magyar, képzés, Fidesz, között, Kőrösi, Jobbik, tovább, önálló, Balázs, Magyar, szintű, rezsim, ítélte, magyar, fellép, nélkül, eleget, minden, Sándor, Lezsák, jogait, pártja, Lőrinc, célnak, pártja, pártja, lábbal, magyar, mondta, Németh, ország, teljes, körűen, uniós, addig, mérce, viták, egyéb, egyes, hozzá, Annak, tette, Orbán, vitát, arról, miatt, olyan, szóló, volna, felek, körét, kitér, kötni, célra, Gyula, Anita, egyes, Észak, veszi, Nacsa, aztán, bővül, hívta, Barna, többi, ilyen, arról, közti, közös, mivel, célja, lehet, játék, szóló, ezért, viták, része, arról, ezért, szóló, amely, ellen, pedig, civil, tárca, közös, való, után, NATO, hogy, vagy, NATO, erre, hogy, Idén, majd, arra, Erre, KDNP, jogi, mint, tett, mert, hogy, hogy, hogy, azok, vagy, MSZP, ért, van, már, fel, meg, Pál, nem, nem, elé, két, nem, ezt, azt, meg, van, nem, éri, két, ban, nem, GDP, meg, két, azt, aki, azt, egy, van, ezt, Úgy, bevándorlás megállítását, ország 2024-re, honvédelmi büdzsé, harmadik szomszédos, eltérő légtérrendészet, egyes országok, kétoldalú megállapodások, határon átnyúló, kapcsolatok elmélyítését, közösségi közlekedés, legfontosabb kérdésnek, elnöklő Lezsák, kormány európai, közigazgatási bíróságokról, közigazgatási bíróságok, adósságot törlesztett, kommunista rezsim, elfogadott törvény, európai mintákkal, nemzetközi civil, törvény ismerete, bevándorlás ellen, kritikát ezért, politikai nyomásgyakorlás, politikai irányvonaláról, politikai játék, előterjesztés benyújtását, megalapozatlan állításokon, megalapozatlan kritikák, magyar jogtörténetre, közigazgatási bíróságról, bizottság észrevételeit, magyar parlament, magyar kormány, nemzetiségek jogait, legszigorúbb jogállamisági, kettős mérce, javaslat hatályba, felhozott támogatását magyar, kötelezettségeit amelyet létezett, honvédelmi Megerősítette történetére, jogi szerinte európai, jogait uniós célra, jelentette kereszttüzében nemzetközi, része felek megnyugtató, szintet Orbán előírt, része kereszttüzében elhalasztanák, véleménye légtérvédelme százalékkal, Miniszterelnökség ellenére alapvető, Fidesz Szerinte előterjesztés, közigazgatási szóló kijelentette, ismertette addig mutatja, ért vádakat Bizottság, pártja közti Korábban, finanszírozási Jobbik lezárásáig, hivatkozva bíróságról alátámasztott, két Hangsúlyozta Szerződésből, kereszttüzében katonai beépítették, honvédelmi amelyet Lezsák, célra megvizsgált közlekedés, vagy adósságot kijelentette, függetlenségét kötött van, anyagi magyar eljárási, közigazgatási Bizottság Rámutatott, nevezte Zsigmond együttműködés, része magyar Szlovénia, van fellép azonban, jogrendszerek Annak légtérvédelem, biztosító elhalasztását fognak, megállapodást már közös, felhozott hívta megnyugtató, kormány hogy azt, példákra amelyek tételét, azt ország bizonyítékaként, feladatnak javaslatot tekintik, miniszter kijelentette lezárásáig, uniós megállapodást bizonyítékaként, honvédelmi megnyugtató veszi, bíróságok például nem, tagállamainak Fidesz hogy, Úgy megállapodást magyar, megnyugtató eltérő további, alapelveket államtitkára bevándorlás, egyes Szlovéniával azok, viták ellenére országokban, fordítják hogy felhőtlen, kettős Németh erősítik, Németh függetlenségét Jobbik, azonban elkerüli, jellemezte ellenére, nevezte kereszttüzében, miniszter nevezte, hatékonyabbá kijelentette, közös arról, Annak együttműködés, fejlesztésekre visszatekintett, NATO bevándorlás, van mondta, mondta Magyarország, politikailag egymás, azonban aztán, figyelmet Magyarországot, törvény milliárd, magyar tagállamainak, éri légtérvédelme, törvény Szilárd, kijelentette nyomásgyakorlás, Magyarország feladatnak, felállítását Horvátországgal, megnyugtató GDP, közigazgatási összhangban, Miniszterelnökség törvényjavaslatot, hatályba meg, mérce jelentette, bíróságokról nem, Miniszterelnökség magyar, viták támogatja, Lőrinc Rámutatott, Idén motivált, bizottság ellen, atlanti közigazgatási, sikerült mérce, észrevételeit további, előterjesztőt ugyanakkor, örömét szomszédos, kritikákkal hozzá, lezárta összhangban, olyan legszigorúbb, tekintettel jelezte, fontosnak letérítse, azonban Velencei, Magyarország Potocskáné, hogy hogy, szűrőn arról, bíróságok kijelentette, eltérő elhalasztanák, benyújtását kijelentette, ezért szomszédos, hozzá egy, tételét tiporják, jellemezte amely, javaslatot van, Országgyűlés megerősítette, biztonságának indokolta, szűrőn kiadások, bővül beépítették, igazságszolgáltatás azt, például erre, való nemzetközi, kötött feladatnak, mintákkal kérdésnek, bíróságok állnak, azonban ugyanakkor, képviselőcsoportja ugyanakkor, összhangban törvény, aztán ügyeket, alapvető megállapodást, vádakat fognak, alapelveket atlanti, támogatásáról Idén, brüsszeliták hogy, Országgyűlés hatékonyabbá, arra Sándor, biztonságának arról, megalapozatlan tette, Magyarország erősítik, elősegítését azonban, elmélyítését Lőrinc, bővül brüsszeliták, elhalasztását elhalasztását, Orbán nem, között rendelheti, Megerősítette bevezetését, ban elfogadott, Idén fejlesztésének, megállapodás előterjesztés, aki országnak, felelősségi NATO, elhalasztását ugyanakkor, horvát bíróságokról, változtatási közti, később biztosító, Trócsányi kötni, elhalasztását kárrendezés, kompromisszumkészségének szervezetek, kétoldalú vitát, elősegítését jogállamisági, előterjesztés biztosítja,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.