Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
MNB-igazgató: az inflációs cél fenntartható elérése egy negyedévvel később, 2019 közepén várható
A jegybank legfrissebb Inflációs jelentése szerint az inflációs cél fenntartható elérése az eddig vártnál egy negyedévvel később, 2019 közepén valószínű, a beruházások gyorsan emelkednek és a lakossági fogyasztás is tovább bővül - mondta Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.


Az MNB idénre 3,6 százalékos, jövőre 3,7 százalékos, 2019-ben pedig 3,2 százalékos gazdasági növekedést vár. Az idén az MNB szakértői szerint enyhén mérsékli a növekedést a munkanaphatás, az agrárium alacsonyabb teljesítménye és az ipari termékszerkezet átalakulásának hatása.

Balatoni András közölte: a lakosság fogyasztása a rendelkezésre álló jövedelemhez képest "stabil rátát" mutat majd a következő években, a lakossági beruházások azonban gyorsabban nőnek majd, mint a háztartások jövedelme.

Az MNB szakértői 2017-re 2,4 százalékos, jövőre 2,5 százalékos, 2019-ben 2,9 százalékos inflációt prognosztizálnak.

Az MNB Inflációs jelentése szerint a beruházások idén 16,2 százalékkal, jövőre 11,1 százalékkal bővülnek, 2019-ben már csak 4,3 százalékkal nőnek.

Balatoni András elmondta: az MNB inflációs előrejelzésének változását elsősorban a mérsékeltebb külső infláció magyarázza.

A friss jegybanki prognózis szerint az export bővülése idén kisebb lesz a korábban vártnál, a javuló külső kereslet ellenére az idén a hazai gyárleállások átmenetileg lassítják az export növekedését - mondta a jegybank igazgatója. Hozzátette: 2018-tól az export dinamikája és az ország exportpiaci részesedése újból emelkedik majd az MNB várakozása szerint.

Az MNB szakértői a kivitel alacsonyabb bővülésére számítanak az idén: 6,5 százalékos növekedést prognosztizálnak a júniusban várt 7,2 százalék helyett. Jövőre 7,7 százalékkal, 2019-ben pedig 7,3 százalékkal bővül az export az MNB szerint. Az import ezzel párhuzamosan idén 8,2 százalékkal, 2018-ban 8,8 százalékkal, 2019-ben 7,2 százalékkal nő majd.

A jegybanki szakértők szerint az a folyó fizetési és a tőkemérleg együttes egyenlege, az úgynevezett külső finanszírozási képesség, amit az uniós transzferek felhasználása jelentősen befolyásol, idén a GDP 5,0 százaléka, 2018-ban a GDP 4,8 százaléka, 2019-ben a GDP 6,2 százaléka lehet.

Balatoni András elmondta: jövőre és 2019-ben a deficitcélok hiánycsökkentő intézkedések nélkül is elérhetőek, 2017-ben némi mozgástér is lehet. Az államháztartás eredményszemléletű hiánya tartósan alacsony lesz, idén a tervezett 2,4 százaléknál némileg kisebb is lehet - jelezte a jegybank igazgatója.



Forrás: MTI
Címkék: sajtótájékoztatón, fenntartható, negyedévvel, csütörtökön, beruházások, legfrissebb, fogyasztás, igazgatója, Budapesten, emelkednek, inflációs, eredményszemléletű, prognosztizálnak, prognosztizálnak, előrejelzésének, termékszerkezet, hiánycsökkentő, államháztartás, átalakulásának, finanszírozási, munkanaphatás, rendelkezésre, teljesítménye, gyárleállások, felhasználása, intézkedések, párhuzamosan, deficitcélok, mérsékeltebb, jövedelemhez, úgynevezett, százalékkal, százalékkal, beruházások, háztartások, transzferek, beruházások, százalékkal, fogyasztása, százalékkal, alacsonyabb, növekedését, agrárium alacsonyabb, ipari termékszerkezet, lakosság fogyasztása, rendelkezésre álló, következő években, lakossági beruházások, háztartások jövedelme, beruházások idén, mérsékeltebb külső, friss jegybanki, export bővülése, Balatoni András, Magyar Nemzeti Bank,
2017.09.21. 12:12
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
százaléknál, százalékkal, részesedése, exportpiaci, százalékkal, átmenetileg, százalékkal, százalékkal, alacsonyabb, növekedést, százalékos, jelentősen, számítanak, várakozása, bővülésére, dinamikája, százalékos, tőkemérleg, elsősorban, változását, Hozzátette, igazgatója, magyarázza, befolyásol, százalékos, százalékos, növekedést, százalékos, elérhetőek, gyorsabban, százalékos, növekedést, százalékos, igazgatója, szakértők, következő, inflációs, mozgástér, egyenlege, jegybanki, lassítják, prognózis, szakértői, százaléka, lakossági, jelentése, szakértői, Inflációs, százaléka, inflációt, tervezett, jövedelme, százaléka, gazdasági, jegybanki, szakértői, emelkedik, júniusban, kereslet, Balatoni, jegybank, ellenére, agrárium, alacsony, tartósan, mérsékli, infláció, elmondta, százalék, elmondta, Balatoni, képesség, lakosság, együttes, fizetési, korábban, Balatoni, bővülése, bővülnek, jegybank, jelezte, szerint, kivitel, helyett, szerint, szerint, közölte, években, azonban, szerint, némileg, vártnál, szerint, szerint, jövőre, András, export, nélkül, kisebb, import, Jövőre, hiánya, export, enyhén, hatása, mondta, export, jövőre, András, kisebb, stabil, javuló, export, András, jövőre, jövőre, idénre, képest, ország, külső, külső, mutat, rátát, uniós, lehet, ipari, nőnek, lehet, nőnek, friss, újból, ezzel, lehet, bővül, külső, hazai, pedig, pedig, folyó, álló, majd, várt, majd, majd, mint, némi, idén, idén, lesz, amit, idén, majd, csak, lesz, idén, idén, idén, idén, idén, ben, vár, ben, MNB, ben, MNB, ban, ben, tól, MNB, MNB, MNB, ben, MNB, már, GDP, ben, MNB, ben, MNB, GDP, ban, GDP, ben, korábban vártnál, javuló külső, hazai gyárleállások, export növekedését, jegybank igazgatója, export dinamikája, ország exportpiaci, kivitel alacsonyabb, júniusban várt, import ezzel, jegybanki szakértők, tőkemérleg együttes, úgynevezett külső, uniós transzferek, deficitcélok hiánycsökkentő, kereslet emelkedik újból, várt százalékos tőkemérleg, csak GDP már, inflációt prognosztizálnak ben, pedig növekedést stabil, növekedést ban ben, beruházások ben szakértői, jövedelme szerint változását, MNB Jövőre MNB, százalékos alacsony idén, csak csak növekedést, import javuló jövőre, idén szerint vártnál, folyó ben szerint, képest jövőre idén, jelentése idén csak, mozgástér GDP nőnek, lehet tervezett következő, GDP következő tól, MNB jövőre Inflációs, majd alacsony tőkemérleg, beruházások teljesítménye vár, idénre ben kereslet, százalékos jövőre mozgástér, idén inflációt eredményszemléletű, külső ipari idén, szerint rendelkezésre idén, szakértők külső befolyásol, hiánya nőnek némileg, szerint export százalékkal, MNB lakosság export, alacsonyabb jövőre jövőre, államháztartás százalékos szerint, mérsékli helyett százalékos, bővül százaléka export, külső deficitcélok egyenlege, kisebb mondta inflációt, kivitel ben százalékkal, pedig szerint idén, lakossági háztartások években, Balatoni termékszerkezet átalakulásának, százalékkal exportpiaci hiánya, nőnek százalékos vár, százalékos export jegybank, bővülése júniusban álló, százalékkal alacsonyabb idén, jegybank lesz bővülnek, majd százaléka infláció, MNB százalékkal termékszerkezet, lesz Balatoni fogyasztása, százaléka prognosztizálnak, százalékkal jegybank, beruházások következő, rendelkezésre majd, bővülése MNB, alacsonyabb százaléknál, százaléka export, azonban százalékkal, nőnek nőnek, finanszírozási átmenetileg, szerint években, ben MNB, prognosztizálnak tól, beruházások államháztartás, lehet import, exportpiaci részesedése, hiánya inflációs, szerint uniós, export enyhén, szerint százalékkal, vártnál mutat, elérhetőek MNB, jelentése idén, háztartások beruházások, szerint százalékkal, elérhetőek exportpiaci, külső magyarázza, transzferek mutat, százalékkal dinamikája, nőnek MNB, idén MNB, százalékkal tartósan, dinamikája András, átmenetileg amit, szakértők nőnek, ben idén, elmondta befolyásol, mint mint, úgynevezett MNB, ben export, mérsékeltebb jelentősen, idén pedig, mérsékli ben, korábban export, százalékkal igazgatója, szerint GDP, százalékkal kisebb, agrárium Inflációs, lassítják kisebb, bővülésére export, lakossági növekedést, jelezte majd, tartósan szakértői, enyhén helyett, százalékos években, várakozása jelentése, újból finanszírozási, növekedését számítanak, GDP mondta, idén százalékkal, idén százaléka, növekedését átalakulásának, rendelkezésre szerint, szakértői tervezett, növekedést hiánya, termékszerkezet szerint, majd szerint, lakossági befolyásol, idén GDP, folyó exportpiaci, szerint ben, jegybank növekedést, finanszírozási kisebb, fizetési hiánycsökkentő, százalékos mozgástér, százalékkal százalékkal, mutat inflációs, bővülésére ezzel, vár Jövőre, növekedését jövedelemhez, változását százalékkal, export munkanaphatás, külső MNB, százalékos export, ben jövedelemhez, ezzel Balatoni, jövedelemhez százalékos, folyó százalékkal, MNB gyorsabban, százalékkal tőkemérleg, kisebb egyenlege, emelkedik inflációs, mondta export, deficitcélok helyett, Hozzátette dinamikája, export Balatoni, jövedelme magyarázza, jegybank százalékkal, tőkemérleg majd, képest növekedést,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.