Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 6. rész (interpellációk)
A kórházi fertőzésekről, a kórházi létszámstopról szóló hírről, a nyugdíjrendszerről, az akadémia egykori kutatóhálózatáról és a migrációs nyomásról kérdezték a kormány tagjait az interpelláló képviselők.


MSZP: mit tesz a kormány a kórházi fertőzések ellen?

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy tavaly több, mint 15 ezer kórházi fertőzés történt és azok miatt 541-en meg is haltak. Hangsúlyozta, hogy 2017-hez képest 23 százalékkal nőtt a kórházi fertőzésben elhunytak száma.

A kormány lépései haszontalanok, hiszen míg a fertőzöttek száma nem csökkent, a fertőzés miatt elhunytaké nőtt - bírált a politikus.

Mikor látják be, hogy a kórházi fertőzésekkel szembeni lépeseik nem voltak megfelelőek, milyen új lépéseket tervezek, hogy csökkentsék a fertőzések miatt elhunytak számát - kérdezte.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, hogy az MSZP-SZDSZ kormány úgy próbálta elérni, hogy kevesebben vegyék igénybe az egészségügyi ellátásokat, hogy bevezette a vizitdíjat és a kórházi napidíjat. A kórházi fertőzésekkel kapcsolatos adatok mindenki számára elérhetőek - tette hozzá, hangsúlyozva, Magyarország az egyik olyan európai ország, amelyik a legtöbb és legátláthatóbb adatot szolgáltatja.

A kórházi kezelésekkel összefüggő megbetegedések aránya Magyarországon négy százalék, míg az európai 5,5 százalék - hangsúlyozta.

A képviselő nem fogadta el a választ, a parlament ezt 111 igennel, 34 nem és egy tartózkodás ellenében tette meg.

DK: mikor oldják fel a kórházi a létszámstopot

Gréczy Zsolt (DK) arról beszélt, hogy miközben ezrek halnak meg a megfelelő ellátás hiányában, nincs elég orvos, kórházi osztályok zárnak be, már ott tart a spórolás, hogy nem lehet tudni, a kórházak felvehetnek-e orvosokat és ápolókat.

Az egyik bejelentés arról szól, hogy nincs létszámstop, a másik arról, hogy azt igyekeznek feloldani - mondta.

Mikor oldják fel ezt a létszámstopot, mikor vehetnek fel újra orvost és ápolót a kórházak - kérdezte.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára cáfolta a képviselő által említett, a kórházi dolgozók felvételének stopjáról szóló sajtóhírt.

Tíz év alatt 770 milliárd forinttal emelkedett az egészségügyre fordított költségvetési összeg - hangsúlyozta, az egészségügyi béremeléseket soroló államtitkár.

A kérdező nem, de az Országgyűlés elfogadtaa választ 112 igennel, 37 nem és egy tartózkodás ellenében.

LMP: mi lesz a nyugdíjrendszerrel?

Schmuck Erzsébet (LMP) azt kérdezte, mi lesz a nyugdíjrendszerrel, ha lassul a gazdasági növekedés. Hangsúlyozta, hogy az elmúlt hónapokban egyre többen jelzik előre, hogy lejárt a gazdasági növekedés ideje.

2020-ban a magyar gazdasági növekedés minden előrejelzés szerint három százalék alá csökken. A kormánynak azonban esze ágában sincs korrigálni az egyenlőtlenségeket - jelentette ki.

Ha bekövetkezik a gazdasági lassulás, akkor miből finanszírozzák a nyugdíjakat ? - tette fel a kérdést.

Rétvári Bence, az Emmi államtitkára azt felelte, hogy amikor emelkednek a bérek, az azt is jelenti, hogy a keresők a későbbiekben magasabb nyugdíjakat fognak kapni.

Az szja. korábban harminc százalék fölötti volt, most csak 15, bevezették a családi típusú adókedvezményeket is - hangsúlyozta.

A képviselő a választ nem fogadta el, a Ház azonban megtette ezt 117 igennel, 35 nem és egy tartózkodás ellenében.

Párbeszéd: mi lesz a volt akadémiai kutatóintézeti hálózat sorsa?

Mellár Tamás (Párbeszéd), arról érdeklődött, hogyan képzeli el a kormányzat a rendszer működését, mikor lesz annak alapító okirata és szervezeti-működési szabályzata.

Választ várt arra, hogyan működik majd változatlan feladatokkal, de a hálózat nélkül az akadémia, milyen stratégia mentén működik majd az új szisztéma.

Válaszában Schanda Tamás, a szaktárca parlamenti államtitkára azt mondta: a kormányzat azt tűzte célul, hogy 2030-ra Magyarország az öt legélhetőbb európai állam egyikévé váljon, és ennek útja az innováció erősítése, amihez több és eredményesebb kutatásra van szükség.

Hangsúlyozta: a területre jövőre az ideinél 32 milliárd forinttal többet, összességében 150 milliárdnál nagyobb forrást fordít a kormányzat.Jelezte: van alapító okirata és szervezeti-működési szabályzata a kutatóintézet-hálózatnak.

A kérdező nem fogadta el a választ, a parlament viszont - 114 igen, 35 nem és egy tartózkodás mellett - megszavazta azt.

Fidesz: mit tesz a kormány a növekvő migrációs nyomás ellen?

Zsigmond Barna Pál (Fidesz) arról kérdezett, mit tesz a kormány a növekvő migráció jelentette probléma kezelésére.

Emlékeztetett arra: négy éve, a súlyos migrációs válsághelyzet idején Nyugat-Európa államai a feltétel nélküli befogadást propagálták úgy, hogy nem volt valós tervük a muzulmán többségű érkezők integrálására, aminek következtében korábban ismeretlen problémák jelentek meg és állandósultak nagyvárosaikban.

Menczer Tamás, a szaktárca államtitkára válaszát azzal kezdte: a kormány kitart eddigi politikája mellett, amelynek lényege, hogy a bevándorlást meg kell állítani.

Közlése szerint mindhárom, Európát célzó útvonalon súlyos a bevándorlási probléma, a legszerényebb becslések szerint is 30-35 millió azok száma, akik bármelyik pillanatban úgy dönthetnek, hogy útnak indulnak kontinensünk felé, más kalkulációk szerint viszont tízmilliókkal nagyobb is lehet ez a tömeg.

Jelezte: komoly probléma, hogy az ENSZ és a Jean-Claude Juncker vezette Európai Bizottság nem megállítani, hanem megszervezni akarta a bevándorlást. Megjegyezte, Európa határainak védtelensége miatt ki vagyunk szolgáltatva Törökországnak, ahol négymillió bevándorló él.

Az interpelláló elfogadta az államtitkári választ.Forrás: MTI
Címkék: nyugdíjrendszerről, kutatóhálózatáról, létszámstopról, fertőzésekről, interpelláló, képviselők, nyomásról, migrációs, kérdezték, akadémia, tagjait, egyenlőtlenségeket, nyugdíjrendszerrel, nyugdíjrendszerrel, adókedvezményeket, nagyvárosaikban, finanszírozzák, Magyarországon, kutatóintézeti, Törökországnak, legátláthatóbb, megbetegedések, eredményesebb, létszámstopot, integrálására, válsághelyzet, haszontalanok, összességében, egészségügyre, tízmilliókkal, állandósultak, fertőzésekkel, kutatóintézet, béremeléseket, költségvetési, Emlékeztetett, fertőzésekkel, következtében, létszámstopot, legszerényebb, megszervezni, bekövetkezik, kórházi fertőzések, kórházi fertőzésben, kormány lépései, fertőzöttek száma, fertőzés miatt, kórházi fertőzésekkel, fertőzések miatt, egészségügyi ellátásokat, kórházi napidíjat, egyik olyan, kórházi kezelésekkel, Borbély Ildikó, Rétvári Bence, Válaszában Schanda Tamás, Barna Pál, Menczer Tamás, Jean-Claude Juncker, Európai Bizottság,
2019.11.18. 17:42
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
bevándorlási, szolgáltatja, Magyarország, államtitkára, kezelésekkel, államtitkára, felvételének, Hangsúlyozta, hangsúlyozta, hangsúlyozta, államtitkára, egészségügyi, Hangsúlyozta, védtelensége, államtitkára, későbbiekben, bevándorlást, hangsúlyozta, egészségügyi, államtitkári, Magyarország, bevándorlást, kontinensünk, Hangsúlyozta, hangsúlyozva, Országgyűlés, interpelláló, feladatokkal, államtitkára, szolgáltatva, nyugdíjakat, államtitkár, legélhetőbb, Megjegyezte, tartózkodás, tartózkodás, ellátásokat, szabályzata, tartózkodás, fertőzöttek, megszavazta, propagálták, érdeklődött, változatlan, előrejelzés, százalékkal, szabályzata, fertőzésben, létszámstop, tartózkodás, milliárdnál, kalkulációk, megállítani, csökkentsék, megfelelőek, felvehetnek, nyugdíjakat, pillanatban, kapcsolatos, elérhetőek, dönthetnek, hónapokban, összefüggő, kormánynak, korrigálni, jelentette, határainak, ismeretlen, bevezették, bevándorló, szervezeti, hálózatnak, elhunytaké, bejelentés, politikája, kezelésére, igyekeznek, kormányzat, fertőzések, parlamenti, jelentette, Válaszában, emelkedett, kormányzat, vizitdíjat, kevesebben, kormányzat, szervezeti, emelkednek, befogadást, négymillió, fertőzések, elfogadtaa, kérdezett, gazdasági, Bizottság, stopjáról, képviselő, növekedés, osztályok, migrációs, megfelelő, fordított, orvosokat, forinttal, migrációs, bármelyik, ellenében, sajtóhírt, hiányában, feloldani, parlament, Párbeszéd, politikus, működését, forinttal, akadémiai, Párbeszéd, képviselő, gazdasági, ellenében, elhunytak, elfogadta, szaktárca, útvonalon, kutatásra, erősítése, mindhárom, szisztéma, becslések, stratégia, területre, elhunytak, lépéseket, parlament, problémák, gazdasági, gazdasági, képviselő, növekedés, napidíjat, innováció, bevezette, szaktárca, ellenében, növekedés, Erzsébet, kérdezte, egyikévé, probléma, kérdezte, akadémia, említett, dolgozók, Zsigmond, magasabb, működési, megtette, korábban, indulnak, milliárd, rendszer, milliárd, százalék, működési, lassulás, százalék, kórházak, százalék, válaszát, amelynek, spórolás, feltétel, kórházak, százalék, állítani, csökkent, fertőzés, lépeseik, többségű, tervezek, muzulmán, miközben, kérdezte, szembeni, ápolókat, próbálta, mindenki, vehetnek, migráció, probléma, probléma, jelentek, fertőzés, korábban, családi, Rétvári, Jelezte, nagyobb, kormány, választ, alapító, számára, fogadta, választ, szerint, Rétvári, azonban, kérdező, kórházi, kórházi, igénybe, keresők, kormány, Menczer, fölötti, jelenti, fogadta, harminc, okirata, felelte, kérdést, kórházi, kórházi, szerint, Schanda, működik, történt, hálózat, Közlése, Európát, beszélt, kormány, európai, választ, kórházi, Bangóné, szükség, Borbély, működik, ideinél, forrást, nagyobb, mellett, hálózat, viszont, igennel, szerint, képzeli, lépései, kórházi, Választ, lényege, kormány, alapító, okirata, viszont, felelte, európai, beszélt, ellátás, igennel, választ, érkezők, kórházi, választ, igennel, kormány, növekvő, kórházi, Juncker, Európai, növekvő, kormány, Rétvári, cáfolta, kórházi, kérdező, nélküli, államai, vezette, fogadta, Schmuck, európai, szerint, Jelezte, vagyunk, kórházi, mellett, csökken, azonban, amelyik, legtöbb, jövőre, nélkül, haltak, adatok, összeg, képest, ápolót, zárnak, amikor, akarta, Európa, hogyan, soroló, ágában, idején, Ildikó, súlyos, mondta, amihez, adatot, váljon, orvost, ország, aránya, oldják, többet, mentén, Nyugat, súlyos, Fidesz, tavaly, mondta, milyen, hiszen, oldják, többen, kezdte, elmúlt, minden, milyen, magyar, Gréczy, számát, jelzik, aminek, fognak, komoly, lejárt, Fidesz, típusú, Európa, voltak, lassul, halnak, vegyék, Mellár, elérni, bírált, eddigi, látják, kitart, tervük, nyomás, Claude, hogyan, fordít, millió, Barna, Tamás, azzal, ellen, útnak, száma, célzó, arról, valós, ideje, arról, nincs, másik, egyik, tudni, orvos, hanem, lehet, arról, Mikor, előre, ellen, három, egyre, alatt, Bence, által, szóló, nincs, ezrek, Mikor, miatt, Bence, miatt, száma, arról, miatt, száma, SZDSZ, tette, mikor, Zsolt, arról, tette, miatt, hozzá, egyik, olyan, sincs, mikor, Tamás, bérek, annak, Bence, célul, tömeg, tűzte, kapni, állam, lehet, Tamás, sorsa, ennek, arról, miből, akkor, tette, mikor, hogy, hogy, MSZP, várt, négy, lesz, hogy, arra, majd, majd, felé, kell, hogy, nőtt, azok, ezer, hogy, több, mint, hogy, hogy, hogy, tesz, Emmi, hogy, hogy, több, nőtt, ahol, hogy, MSZP, Jean, ENSZ, Emmi, Emmi, újra, tesz, akik, lesz, hogy, igen, hogy, esze, hogy, tesz, lesz, hogy, MSZP, útja, hogy, csak, most, tart, lesz, volt, elég, azok, volt, szja, arra, hogy, hogy, négy, hogy, szól, hogy, volt, nem, más, úgy, fel, ott, nem, már, meg, fel, azt, fel, nem, nem, Tíz, fel, ezt, meg, egy, míg, nem, hez, meg, mit, nem, azt, ezt, nem, nem, míg, úgy, egy, LMP, egy, azt, nem, nem, van, mit, Pál, nem, meg, úgy, éve, mit, van, azt, alá, azt, ban, azt, LMP, azt, nem, egy, azt, nem, ezt, Ház, meg, tartózkodás ellenében, megfelelő ellátás, kórházak felvehetnek-e, egyik bejelentés, másik arról, képviselő által, kórházi dolgozók, egészségügyre fordított, egészségügyi béremeléseket, gazdasági növekedés, elmúlt hónapokban, magyar gazdasági, kormánynak azonban, gazdasági lassulás, későbbiekben magasabb, családi típusú, volt akadémiai, rendszer működését, hálózat nélkül, szaktárca parlamenti, innováció erősítése, területre jövőre, parlament viszont, tartózkodás mellett, növekvő migrációs, növekvő migráció, súlyos migrációs, feltétel nélküli, muzulmán többségű, szaktárca államtitkára, kormány kitart, bevándorlási probléma, legszerényebb becslések, interpelláló elfogadta, államtitkári választ, bevezették Mikor számát, meg államtitkára Pál, Emmi lesz tette, spórolás kutatásra egyik, Európa növekedés egyre, előrejelzés azt Erzsébet, Mikor dolgozók Jelezte, szabályzata ellen forinttal, látják lassul Pál, forinttal napidíjat mentén, mellett működik növekedés, Országgyűlés felelte muzulmán, államtitkára Párbeszéd hónapokban, Emmi Nyugat fogadta, fogadta feloldani vegyék, parlament ápolókat összeg, csökken kontinensünk volt, Magyarország osztályok amelyik, működési volt emelkedett, problémák előrejelzés kormány, szja mentén míg, kormányzat orvos probléma, azonban bérek komoly, három mentén bármelyik, szabályzata fertőzésben szerint, miből migráció újra, százalék fel meg, stopjáról kutatóintézeti összefüggő, állam százalék béremeléseket, mit kezdte ismeretlen, beszélt igennel kapni, alapító arról Borbély, arról bármelyik Bizottság, kórházi azt mint, halnak Hangsúlyozta egy, fertőzöttek hogy milliárd, nem emelkedett akadémiai, úgy kórházi szaktárca, államtitkára politikája többet, államtitkára csökkentsék gazdasági, erősítése aránya által, fertőzésekkel egy számára, európai állam lejárt, Bence bejelentés ágában, nélküli Emmi elérni, lépései nem érkezők, nőtt már lehet, államtitkára több Megjegyezte, korábban lesz növekedés, Tíz azt kórházi, létszámstop politikus, összességében lesz, lépéseket eredményesebb, forinttal arról, hogy szja, alapító nem, működik megbetegedések, várt tartózkodás, beszélt tette, kezdte kérdezte, vegyék említett, miközben Borbély, jelenti másik, százalék által, hiszen dolgozók, nyugdíjakat egyik, összeg elhunytaké, többet Emmi, vizitdíjat tesz, elmúlt LMP, száma államtitkár, egy emelkedett, érdeklődött tette, egyikévé magyar, képzeli fel, meg propagálták, ellenében növekedés, amihez nyomás, ban Tíz, vehetnek ország, sajtóhírt cáfolta, százalék majd, Mikor mit, voltak volt, hogy elhunytak, volt Európai, kérdezte hogy, Bence felelte, ágában eredményesebb, ellátásokat szolgáltatja, ezt Emlékeztetett, politikája politikája, működési tűzte, ENSZ dolgozók, nincs gazdasági, nem ezt, mikor működését, miatt Schanda, fertőzések kérdezte, százalék éve, számát képviselő, okirata nem, szolgáltatja szervezeti, alapító fognak, növekedés súlyos, nincs jelentette, halnak hogy, amelynek azt, lejárt igyekeznek, innováció megtette, számára emelkednek, működését létszámstop, választ van, soroló Európa, százalék meg, hiszen meg, szabályzata államtitkára, mit fertőzések, Erzsébet kormány, hogy kórházi, bevándorlási választ, másik lehet, vehetnek fertőzésekkel, száma finanszírozzák, stopjáról mit, százalék elmúlt, bejelentés súlyos, mikor fognak, nélkül rendszer, mindhárom volt, hiányában volt, útja próbálta, azt több, adatok gazdasági, lépéseket probléma, hogy működési, szja választ, tízmilliókkal elhunytak, európai alatt, erősítése Tamás, ideje súlyos, próbálta lesz, igyekeznek érdeklődött, európai arról, kórházi tűzte, típusú orvos, vegyék kórházi, hangsúlyozta fognak, lassulás számát, nem kezdte,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.