Belépés
Keresés
Naptár
2019.06 2019. Július 2019.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Szijjártó: nőtt a közép-európai térség érdekérvényesítő képessége az EP-választások után - BŐVÍTETT (új: p...
Kemény vitákra lehet számítani az európai parlamenti választásokat követő egyeztetéseken, ám már most látszik, hogy ezek során Közép-Európának sokkal erőteljesebb érdekérvényesítő képessége lesz, mint a választásokat megelőzően - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak pénteken a Globsec pozsonyi biztonságpolitikai fórumon.


A magyar diplomácia vezetője a kiemelte: a tény, hogy a magyar és a lengyel kormánypárt kapta a legnagyobb otthoni támogatást az Európai Unióban, azt mutatja, hogy a közép-európai emberek elkötelezettek egy erős EU mellett, de olyan uniót szeretnének, amely erős tagállamokon alapul, szemben a "mainstream" által javasolt "Európai Egyesült Államokkal".

A miniszter leszögezte, hogy a térség erősebb érdekérvényesítő képessége az erősebb gazdasági teljesítményre is alapul, márpedig az első negyedévben az öt leggyorsabban növekedő gazdaságból négy közép-európai volt. "Ésszerű döntéseket hoztunk, alacsony adókat vezettünk be, és a saját országaink és saját polgáraink biztonságát helyeztük első helyre" - mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a térség gazdaságpolitikájának sikerét bizonyítja az is, hogy a világ leggyorsabban növekedő távol-keleti gazdaságai egyre komolyabb érdeklődést mutatnak Közép-Európa iránt. Ezzel kapcsolatban a dél-koreai autóipart említette példának, kiemelve, hogy a délkelet-ázsiai ország autóipari vállalatai, amelyek Európában is óriási piaci részesedésre tettek szert, az elmúlt években több mint 500 milliárd forintnyi beruházást hoztak Magyarországra, illetve több mint 3200 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű, kutatásfejlesztésen alapuló munkahelyet teremtettek.

A miniszter aláhúzta, hogy a távol-keleti nagy elektromos autóipari vállalatok közül azok, amelyek Európába hozzák a gyártást, nagyrészt a közép-európai térséget, azon belül is elsősorban Magyarországot választják: az öt európai gyártási kapacitással rendelkező távol-keleti elektromos autóipari vállalat gyárából három már a hazánkban van. Magyarország mindehhez egyebek közt az alacsony társasági adókkal, a munkára rakódó adóterhek folyamatos csökkentésével és a kutatásfejlesztési forrásokkal járul hozzá.

A dél-koreai turisták május 29-i dunai hajóbalesetével kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a múlt hét pénteken biztosította dél-koreai hivatali partnerét, hogy a magyar hatóságok minden tőlük telhetőt, "és annál is többet" megtesznek azért, hogy a szerencsétlenül járt hajó roncsát kiemeljék a folyóból. A hatóságok nagy erőfeszítéseket tesznek a holttestek felkutatásáért, hogy az elhunytaknak mielőbb megadhassák a végtisztességet.

A miniszter "pártatlan, elfogulatlan, de szigorú" nyomozást ígért az ügyben, továbbá azt mondta, le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat, és ki fogják szabni a szükséges büntetéseket. Úgy vélte, az elmúlt egy hét meggyőzte Dél-Koreát arról, hogy a magyar fél komolyan gondolta azt, amit egy hete, a tragédia után mondott minderről. Hozzátette, hogy a dél-koreai miniszterelnök azóta levélben mindezért kifejezte köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Pozsonyban tartják pénteken a Visegrádi Csoport és Dél-Korea külügyminisztereinek plenáris ülését, és ez alkalommal Szijjártó Péter ismét találkozik Kang Kjung Vha a dél-koreai külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter a háromnapos pozsonyi fórum második napján, pénteken felszólalt az EP-választások utáni politikai erőviszonyaival foglalkozó panelbeszélgetésen, amelyen a többek között részt vett Tomás Petrícek cseh külügyminiszter és George Ciamba román Európai-ügyi miniszter is. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a EP-választásokon indult pártok közül a Fidesz kapta arányaiban a legtöbb, 52 százaléknyi szavazatot.

"Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy kétségbe vonja a magyar nép akaratát" - szögezte le. Az európai megmérettetésen a második helyen a lengyel Jog és Igazságosság pártja, a harmadikon az Osztrák Néppárt, míg a negyediken az olasz Liga végzett. Ezek a legsikeresebb pártok, és nagyon erős európa-párti irányvonalat képviselnek.

Kifejtette, nem igaz rájuk az a megállapítás, hogy euroszkeptikusok lennének, abban viszont különböznek a többi párttól, hogy miként gondolják egy erős Európa megteremtését. Két vélemény alakult ki erről: az egyik szerint Brüsszel legyen erősebb és a tagállamok gyengébbek, a másik szerint a tagállamoknak kell erősnek lenniük egy erős Európa megteremtése érdekében - mondta.

"Ez két rivális nézet" - szögezte le a tárcavezető, s hozzátette, hogy az Európai Néppártnak késznek kell lennie arra, hogy együttműködjön ezekkela sikeres, a politikai paletta jobboldaláról érkező pártokkal.

"Az általunk képviselt álláspont az EP-választások előtt kisebbségben volt. Az EP-választások eredményét azonban nem lehet elkülöníteni az EPP-ben az Európa jövőjéről folyó vitáktól" - hangoztatta Szijjártó Péter. Megjegyezte, hogy az Európa jövőjéről folyó párbeszédet történelmi kihívások érik, amelyek között szerepel a migráció, a biztonság és a klímaváltozás. Ezeket a kérdések együtt kell kezelni, és racionálisan, s nem érzelmi alapon kell keresni a válaszokat - közölte.

A panelbeszélgetésen a miniszter arról beszélt, hogy Magyarország támogatja az unió balkáni bővítését, és meg kellene nyitni minden tárgyalási fejezetet Szerbiával, az utolsó tárgyalási fejezetet Montenegróval, és el kellene kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával. Szijjártó Péter rámutatott, hogy sokat javult Budapest és Belgrád viszonya az elmúlt években a kölcsönös erőfeszítéseknek köszönhetően, és Szerbia biztosítja a magyar kisebbségnek a legszélesebb körű jogokat.Forrás: MTI
Címkék: biztonságpolitikai, érdekérvényesítő, külügyminiszter, egyeztetéseken, választásokat, választásokat, újságíróknak, erőteljesebb, külgazdasági, megelőzően, parlamenti, gazdaságpolitikájának, külügyminisztereinek, kutatásfejlesztésen, külügyminiszterrel, panelbeszélgetésen, panelbeszélgetésen, kutatásfejlesztési, miniszterelnöknek, euroszkeptikusok, erőfeszítéseknek, érdekérvényesítő, végtisztességet, erőviszonyaival, megmérettetésen, hajóbalesetével, erőfeszítéseket, konzekvenciákat, külügyminiszter, szerencsétlenül, teljesítményre, Magyarországra, miniszterelnök, csökkentésével, felkutatásáért, Magyarországot, elkötelezettek, együttműködjön, tárgyalásokat, klímaváltozás, Montenegróval, legsikeresebb, magyar diplomácia, lengyel kormánypárt, legnagyobb otthoni, közép-európai emberek, miniszter leszögezte, térség erősebb, erősebb gazdasági, első negyedévben, saját országaink, világ leggyorsabban, dél-koreai autóipart, Európai Unióban, Európai Egyesült Államokkal, Szijjártó Péter, Orbán Viktor, Visegrádi Csoport, Kang Kjung Vha, Tomás Petrícek, George Ciamba, Osztrák Néppárt, Európai Néppártnak,
2019.06.07. 14:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
leggyorsabban, jobboldaláról, leggyorsabban, választásokon, megteremtését, tagállamoknak, biztosította, Magyarország, hangsúlyozta, kifejezetten, Macedóniával, csatlakozási, köszönhetően, irányvonalat, büntetéseket, megállapítás, racionálisan, kapcsolatban, tiszteletben, elkülöníteni, kisebbségnek, legszélesebb, kapcsolatban, tagállamokon, Magyarország, részesedésre, elhunytaknak, kisebbségben, kapacitással, elfogulatlan, Igazságosság, megteremtése, választások, választások, érdeklődést, képviselnek, Megjegyezte, hangoztatta, munkahelyet, teremtettek, párbeszédet, kormánypárt, biztonságát, mindenkinek, megadhassák, forrásokkal, választások, szeretnének, különböznek, gazdaságból, negyedévben, tárcavezető, százaléknyi, tárcavezető, elektromos, megtesznek, Albániával, vállalatai, negyediken, folyamatos, eredményét, rendelkező, tagállamok, biztosítja, holttestek, vállalatok, gyengébbek, elektromos, Néppártnak, hozzátette, tárgyalási, Kifejtette, hozzáadott, választják, elsősorban, beruházást, tárgyalási, Államokkal, gazdaságai, szavazatot, Szerbiával, rámutatott, háromnapos, polgáraink, történelmi, támogatást, Pozsonyban, köszönetét, bizonyítja, leszögezte, találkozik, országaink, harmadikon, legnagyobb, Hozzátette, döntéseket, felszólalt, alkalommal, mainstream, válaszokat, arányaiban, foglalkozó, diplomácia, autóipari, gazdasági, kölcsönös, képessége, nyomozást, autóipari, miniszter, támogatja, miniszter, adóterhek, Szijjártó, politikai, hatóságok, gondolják, érdekében, Szijjártó, hazánkban, Szijjártó, pártatlan, Szijjártó, mindehhez, társasági, miniszter, kiemeljék, vezettünk, képviselt, partnerét, forintnyi, komolyabb, miniszter, mindezért, pártokkal, álláspont, Szijjártó, fejezetet, Európában, hatóságok, minderről, említette, jövőjéről, autóipart, megfelelő, jövőjéről, helyeztük, Visegrádi, autóipari, szükséges, biztonság, nagyrészt, bővítését, kifejezte, Szijjártó, fejezetet, meggyőzte, miniszter, figyelmet, politikai, kihívások, vélemény, Petrícek, felhívta, akaratát, komolyan, Budapest, viszonya, levélben, gondolta, telhetőt, tragédia, pénteken, plenáris, tartania, pozsonyi, pénteken, Senkinek, kétségbe, lennének, szögezte, folyóból, gyárából, aláhúzta, milliárd, délkelet, kiemelve, ezekkela, Európába, szögezte, gyártási, térséget, gyártást, példának, vitáktól, növekedő, márpedig, Egyesült, javasolt, kérdések, alacsony, mutatnak, növekedő, szerepel, migráció, vállalat, általunk, kiemelte, turisták, pénteken, alacsony, vezetője, Brüsszel, hivatali, tartják, Csoport, hoztunk, jogokat, második, amelyen, Unióban, roncsát, Szerbia, legtöbb, Európai, szerint, európai, lengyel, sikerét, amelyek, kezdeni, keresni, Európai, alakult, második, szemben, mellett, beszélt, közölte, európai, érzelmi, mutatja, európai, otthoni, kezelni, erősebb, erősebb, erősebb, balkáni, Ésszerű, Osztrák, munkára, késznek, európai, amelyek, években, paletta, sikeres, Európai, adókkal, Európai, párttól, szigorú, rivális, mielőbb, továbbá, viszont, európai, erősnek, tesznek, amelyek, azonban, végzett, években, Néppárt, mondott, egyebek, lenniük, szerint, alapuló, kellene, lengyel, Belgrád, emberek, kellene, illetve, nyitni, indult, Fidesz, minden, pártok, utolsó, lennie, érkező, európa, mondta, miként, legyen, Európa, Európa, nagyon, pártok, Ezeket, együtt, magyar, között, helyen, pártja, Európa, Európa, alapon, Koreát, elmúlt, tettek, elmúlt, elmúlt, szabni, hoztak, magyar, javult, koreai, Európa, magyar, koreai, óriási, ország, értékű, fogják, koreai, többet, minden, magyar, koreai, mondta, rakódó, magyar, fogják, keleti, mondta, ügyben, keleti, hozzák, Viktor, ázsiai, adókat, napján, koreai, helyre, mondta, térség, többek, Ciamba, magyar, George, alapul, között, térség, alapul, ülését, keleti, uniót, három, nézet, távol, közép, belül, arról, amely, olyan, közép, kapta, egyre, Közép, Péter, iránt, hozzá, dunai, járul, által, előtt, saját, másik, saját, szert, Péter, lehet, világ, folyó, közép, folyó, távol, közül, távol, Ezzel, magas, Péter, piaci, május, párti, arról, Péter, sincs, vélte, rájuk, abban, vonni, ismét, fórum, ahhoz, olasz, Orbán, Kjung, Korea, Péter, Észak, azóta, sokat, Péter, vonja, részt, utáni, azért, közül, egyik, román, annál, erről, Tomás, kapta, többi, tőlük, ígért, hogy, hogy, érik, hogy, tény, Kang, hogy, hogy, arra, körű, négy, kell, első, hogy, erős, kell, cseh, kell, unió, joga, vett, erős, volt, hogy, első, hogy, hogy, hogy, hogy, azon, kell, hogy, arra, azok, nagy, hajó, ügyi, kell, hogy, erős, hogy, erős, járt, közt, nagy, hogy, Liga, amit, Ezek, múlt, hete, hogy, hogy, után, hogy, erős, mint, igaz, hogy, több, mint, volt, több, hogy, dél, egy, Úgy, azt, hét, Dél, azt, fél, dél, hét, dél, egy, azt, már, van, azt, dél, egy, Dél, két, egy, Két, nem, EPP, nem, ben, egy, nem, dél, Vha, Ezt, nép, míg, Jog, meg, délkelet-ázsiai ország, elmúlt években, miniszter aláhúzta, távol-keleti nagy, közép-európai térséget, alacsony társasági, munkára rakódó, dél-koreai turisták, magyar hatóságok, szerencsétlenül járt, hatóságok nagy, holttestek felkutatásáért, elhunytaknak mielőbb, megfelelő konzekvenciákat, szükséges büntetéseket, tragédia után, dél-koreai miniszterelnök, háromnapos pozsonyi, többek között, tárcavezető felhívta, figyelmet arra, európai megmérettetésen, második helyen, olasz Liga, legsikeresebb pártok, többi párttól, erős Európa, egyik szerint, tagállamok gyengébbek, másik szerint, tagállamoknak kell, politikai paletta, általunk képviselt, kérdések együtt, miniszter arról, unió balkáni, utolsó tárgyalási, csatlakozási tárgyalásokat, kölcsönös erőfeszítéseknek, magyar kisebbségnek, legszélesebb körű, alapul szert kormánypárt, szeretnének szabni álláspont, utáni rájuk balkáni, klímaváltozás európai Európa, ahhoz hogy ügyben, otthoni tagállamok Tomás, pártok tiszteletben álláspont, Államokkal közép erősebb, miniszter Európai hajóbalesetével, hét Európai milliárd, autóipari tárcavezető Megjegyezte, szögezte forintnyi Péter, helyre elkülöníteni sikeres, vállalatok szeretnének nép, ismét erős joga, tartják alacsony hajóbalesetével, miniszter egy választások, lenniük Néppártnak hogy, felkutatásáért pénteken vezettünk, Magyarország kétségbe saját, Szerbia hoztak azok, minden Jog holttestek, autóipart napján politikai, ígért négy gyártást, kapta hoztak autóipari, mondta leggyorsabban előtt, távol autóipart kapta, Tomás joga hogy, többet közt autóipari, mint egy ülését, ügyben migráció megfelelő, években Vha autóipart, közép fejezetet nem, Dél munkahelyet ígért, pénteken egy jogokat, térség elmúlt Ésszerű, vállalat autóipari egyik, forrásokkal megadhassák ázsiai, erőfeszítéseket vonni Fidesz, akaratát nézet azonban, csökkentésével tragédia egy, viszonya nagy Dél, Viktor elmúlt autóipari, magyar Európa kétségbe, keresni hét megfelelő, Ezek minden több, javasolt megteremtését autóipari, találkozik Szerbiával milliárd, azok felszólalt folyamatos, Szerbia utolsó erős, dél elmúlt, legnagyobb hét, egy teremtettek, erős óriási, lehet gazdaságból, társasági bővítését, Európai folyó, kiemeljék érik, fogják erős, magas választásokon, nem külügyminiszterrel, miniszter hozzáadott, ezekkela folyamatos, alacsony szerint, elmúlt egy, alacsony helyen, helyen óriási, egyebek Fidesz, Péter jogokat, rámutatott Ésszerű, legyen beszélt, hogy Magyarország, Hozzátette kapacitással, hogy azon, konzekvenciákat alapul, dél euroszkeptikusok, alapul találkozik, rámutatott büntetéseket, szögezte elmúlt, koreai dél, magyar felkutatásáért, nagyon szavazatot, mondta forrásokkal, párti Brüsszel, érkező azt, volt folyamatos, jogokat magas, hatóságok ázsiai, erős beruházást, években kell, hogy európai, Liga nyitni, uniót kapacitással, magyar Macedóniával, Közép társasági, választásokon jövőjéről, Visegrádi magyar, években Ezt, Kjung mindehhez, turisták tartania, autóipari telhetőt, továbbá magyar, érdeklődést Kjung, akaratát nem, Két kell, hogy erős, Senkinek abban, növekedő Magyarország, arra választásokon, különböznek között, figyelmet polgáraink, múlt keleti, kell általunk, koreai többet, uniót Macedóniával, panelbeszélgetésen több, Brüsszel tesznek, szabni lenniük, szükséges azt, mielőbb Szijjártó, unió térséget, százaléknyi felszólalt, holttestek nyitni, pártokkal Montenegróval, koreai tartják, rakódó van, koreai kellene, szabni erősebb, ben Szijjártó, forrásokkal Ciamba, politikai negyedévben, elmúlt vélte, többek arányaiban, szükséges gazdaságpolitikájának, Szerbiával hogy, fejezetet legsikeresebb, kölcsönös Unióban, vezettünk mutatnak, miniszterelnöknek érkező, kezdeni koreai, miniszterelnöknek választások, pártja magyar, térség harmadikon, tárcavezető keleti, mutatja képviselt, kihívások hogy, pénteken dél, magyar elfogulatlan, beruházást hogy, elfogulatlan ezekkela,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.