Belépés
Keresés
Naptár
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Szijjártó: nőtt a közép-európai térség érdekérvényesítő képessége az EP-választások után - BŐVÍTETT (új: p...
Kemény vitákra lehet számítani az európai parlamenti választásokat követő egyeztetéseken, ám már most látszik, hogy ezek során Közép-Európának sokkal erőteljesebb érdekérvényesítő képessége lesz, mint a választásokat megelőzően - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter magyar újságíróknak pénteken a Globsec pozsonyi biztonságpolitikai fórumon.


A magyar diplomácia vezetője a kiemelte: a tény, hogy a magyar és a lengyel kormánypárt kapta a legnagyobb otthoni támogatást az Európai Unióban, azt mutatja, hogy a közép-európai emberek elkötelezettek egy erős EU mellett, de olyan uniót szeretnének, amely erős tagállamokon alapul, szemben a "mainstream" által javasolt "Európai Egyesült Államokkal".

A miniszter leszögezte, hogy a térség erősebb érdekérvényesítő képessége az erősebb gazdasági teljesítményre is alapul, márpedig az első negyedévben az öt leggyorsabban növekedő gazdaságból négy közép-európai volt. "Ésszerű döntéseket hoztunk, alacsony adókat vezettünk be, és a saját országaink és saját polgáraink biztonságát helyeztük első helyre" - mondta.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a térség gazdaságpolitikájának sikerét bizonyítja az is, hogy a világ leggyorsabban növekedő távol-keleti gazdaságai egyre komolyabb érdeklődést mutatnak Közép-Európa iránt. Ezzel kapcsolatban a dél-koreai autóipart említette példának, kiemelve, hogy a délkelet-ázsiai ország autóipari vállalatai, amelyek Európában is óriási piaci részesedésre tettek szert, az elmúlt években több mint 500 milliárd forintnyi beruházást hoztak Magyarországra, illetve több mint 3200 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű, kutatásfejlesztésen alapuló munkahelyet teremtettek.

A miniszter aláhúzta, hogy a távol-keleti nagy elektromos autóipari vállalatok közül azok, amelyek Európába hozzák a gyártást, nagyrészt a közép-európai térséget, azon belül is elsősorban Magyarországot választják: az öt európai gyártási kapacitással rendelkező távol-keleti elektromos autóipari vállalat gyárából három már a hazánkban van. Magyarország mindehhez egyebek közt az alacsony társasági adókkal, a munkára rakódó adóterhek folyamatos csökkentésével és a kutatásfejlesztési forrásokkal járul hozzá.

A dél-koreai turisták május 29-i dunai hajóbalesetével kapcsolatban Szijjártó Péter azt mondta: a múlt hét pénteken biztosította dél-koreai hivatali partnerét, hogy a magyar hatóságok minden tőlük telhetőt, "és annál is többet" megtesznek azért, hogy a szerencsétlenül járt hajó roncsát kiemeljék a folyóból. A hatóságok nagy erőfeszítéseket tesznek a holttestek felkutatásáért, hogy az elhunytaknak mielőbb megadhassák a végtisztességet.

A miniszter "pártatlan, elfogulatlan, de szigorú" nyomozást ígért az ügyben, továbbá azt mondta, le fogják vonni a megfelelő konzekvenciákat, és ki fogják szabni a szükséges büntetéseket. Úgy vélte, az elmúlt egy hét meggyőzte Dél-Koreát arról, hogy a magyar fél komolyan gondolta azt, amit egy hete, a tragédia után mondott minderről. Hozzátette, hogy a dél-koreai miniszterelnök azóta levélben mindezért kifejezte köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Pozsonyban tartják pénteken a Visegrádi Csoport és Dél-Korea külügyminisztereinek plenáris ülését, és ez alkalommal Szijjártó Péter ismét találkozik Kang Kjung Vha a dél-koreai külügyminiszterrel.

Szijjártó Péter a háromnapos pozsonyi fórum második napján, pénteken felszólalt az EP-választások utáni politikai erőviszonyaival foglalkozó panelbeszélgetésen, amelyen a többek között részt vett Tomás Petrícek cseh külügyminiszter és George Ciamba román Európai-ügyi miniszter is. A tárcavezető felhívta a figyelmet arra, hogy a EP-választásokon indult pártok közül a Fidesz kapta arányaiban a legtöbb, 52 százaléknyi szavazatot.

"Ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania. Senkinek sincs joga ahhoz, hogy kétségbe vonja a magyar nép akaratát" - szögezte le. Az európai megmérettetésen a második helyen a lengyel Jog és Igazságosság pártja, a harmadikon az Osztrák Néppárt, míg a negyediken az olasz Liga végzett. Ezek a legsikeresebb pártok, és nagyon erős európa-párti irányvonalat képviselnek.

Kifejtette, nem igaz rájuk az a megállapítás, hogy euroszkeptikusok lennének, abban viszont különböznek a többi párttól, hogy miként gondolják egy erős Európa megteremtését. Két vélemény alakult ki erről: az egyik szerint Brüsszel legyen erősebb és a tagállamok gyengébbek, a másik szerint a tagállamoknak kell erősnek lenniük egy erős Európa megteremtése érdekében - mondta.

"Ez két rivális nézet" - szögezte le a tárcavezető, s hozzátette, hogy az Európai Néppártnak késznek kell lennie arra, hogy együttműködjön ezekkela sikeres, a politikai paletta jobboldaláról érkező pártokkal.

"Az általunk képviselt álláspont az EP-választások előtt kisebbségben volt. Az EP-választások eredményét azonban nem lehet elkülöníteni az EPP-ben az Európa jövőjéről folyó vitáktól" - hangoztatta Szijjártó Péter. Megjegyezte, hogy az Európa jövőjéről folyó párbeszédet történelmi kihívások érik, amelyek között szerepel a migráció, a biztonság és a klímaváltozás. Ezeket a kérdések együtt kell kezelni, és racionálisan, s nem érzelmi alapon kell keresni a válaszokat - közölte.

A panelbeszélgetésen a miniszter arról beszélt, hogy Magyarország támogatja az unió balkáni bővítését, és meg kellene nyitni minden tárgyalási fejezetet Szerbiával, az utolsó tárgyalási fejezetet Montenegróval, és el kellene kezdeni a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával. Szijjártó Péter rámutatott, hogy sokat javult Budapest és Belgrád viszonya az elmúlt években a kölcsönös erőfeszítéseknek köszönhetően, és Szerbia biztosítja a magyar kisebbségnek a legszélesebb körű jogokat.Forrás: MTI
Címkék: biztonságpolitikai, érdekérvényesítő, külügyminiszter, egyeztetéseken, választásokat, választásokat, újságíróknak, erőteljesebb, külgazdasági, megelőzően, parlamenti, gazdaságpolitikájának, külügyminisztereinek, kutatásfejlesztésen, külügyminiszterrel, panelbeszélgetésen, panelbeszélgetésen, kutatásfejlesztési, miniszterelnöknek, euroszkeptikusok, erőfeszítéseknek, érdekérvényesítő, végtisztességet, erőviszonyaival, megmérettetésen, hajóbalesetével, erőfeszítéseket, konzekvenciákat, külügyminiszter, szerencsétlenül, teljesítményre, Magyarországra, miniszterelnök, csökkentésével, felkutatásáért, Magyarországot, elkötelezettek, együttműködjön, tárgyalásokat, klímaváltozás, Montenegróval, legsikeresebb, magyar diplomácia, lengyel kormánypárt, legnagyobb otthoni, közép-európai emberek, miniszter leszögezte, térség erősebb, erősebb gazdasági, első negyedévben, saját országaink, világ leggyorsabban, dél-koreai autóipart, Európai Unióban, Európai Egyesült Államokkal, Szijjártó Péter, Orbán Viktor, Visegrádi Csoport, Kang Kjung Vha, Tomás Petrícek, George Ciamba, Osztrák Néppárt, Európai Néppártnak,
2019.06.07. 14:02
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
leggyorsabban, jobboldaláról, leggyorsabban, választásokon, megteremtését, tagállamoknak, biztosította, Magyarország, hangsúlyozta, kifejezetten, Macedóniával, csatlakozási, köszönhetően, irányvonalat, büntetéseket, megállapítás, racionálisan, kapcsolatban, tiszteletben, elkülöníteni, kisebbségnek, legszélesebb, kapcsolatban, tagállamokon, Magyarország, részesedésre, elhunytaknak, kisebbségben, kapacitással, elfogulatlan, Igazságosság, megteremtése, választások, választások, érdeklődést, képviselnek, Megjegyezte, hangoztatta, munkahelyet, teremtettek, párbeszédet, kormánypárt, biztonságát, mindenkinek, megadhassák, forrásokkal, választások, szeretnének, különböznek, gazdaságból, negyedévben, tárcavezető, százaléknyi, tárcavezető, elektromos, megtesznek, Albániával, vállalatai, negyediken, folyamatos, eredményét, rendelkező, tagállamok, biztosítja, holttestek, vállalatok, gyengébbek, elektromos, Néppártnak, hozzátette, tárgyalási, Kifejtette, hozzáadott, választják, elsősorban, beruházást, tárgyalási, Államokkal, gazdaságai, szavazatot, Szerbiával, rámutatott, háromnapos, polgáraink, történelmi, támogatást, Pozsonyban, köszönetét, bizonyítja, leszögezte, találkozik, országaink, harmadikon, legnagyobb, Hozzátette, döntéseket, felszólalt, alkalommal, mainstream, válaszokat, arányaiban, foglalkozó, diplomácia, autóipari, gazdasági, kölcsönös, képessége, nyomozást, autóipari, miniszter, támogatja, miniszter, adóterhek, Szijjártó, politikai, hatóságok, gondolják, érdekében, Szijjártó, hazánkban, Szijjártó, pártatlan, Szijjártó, mindehhez, társasági, miniszter, kiemeljék, vezettünk, képviselt, partnerét, forintnyi, komolyabb, miniszter, mindezért, pártokkal, álláspont, Szijjártó, fejezetet, Európában, hatóságok, minderről, említette, jövőjéről, autóipart, megfelelő, jövőjéről, helyeztük, Visegrádi, autóipari, szükséges, biztonság, nagyrészt, bővítését, kifejezte, Szijjártó, fejezetet, meggyőzte, miniszter, figyelmet, politikai, kihívások, vélemény, Petrícek, felhívta, akaratát, komolyan, Budapest, viszonya, levélben, gondolta, telhetőt, tragédia, pénteken, plenáris, tartania, pozsonyi, pénteken, Senkinek, kétségbe, lennének, szögezte, folyóból, gyárából, aláhúzta, milliárd, délkelet, kiemelve, ezekkela, Európába, szögezte, gyártási, térséget, gyártást, példának, vitáktól, növekedő, márpedig, Egyesült, javasolt, kérdések, alacsony, mutatnak, növekedő, szerepel, migráció, vállalat, általunk, kiemelte, turisták, pénteken, alacsony, vezetője, Brüsszel, hivatali, tartják, Csoport, hoztunk, jogokat, második, amelyen, Unióban, roncsát, Szerbia, legtöbb, Európai, szerint, európai, lengyel, sikerét, amelyek, kezdeni, keresni, Európai, alakult, második, szemben, mellett, beszélt, közölte, európai, érzelmi, mutatja, európai, otthoni, kezelni, erősebb, erősebb, erősebb, balkáni, Ésszerű, Osztrák, munkára, késznek, európai, amelyek, években, paletta, sikeres, Európai, adókkal, Európai, párttól, szigorú, rivális, mielőbb, továbbá, viszont, európai, erősnek, tesznek, amelyek, azonban, végzett, években, Néppárt, mondott, egyebek, lenniük, szerint, alapuló, kellene, lengyel, Belgrád, emberek, kellene, illetve, nyitni, indult, Fidesz, minden, pártok, utolsó, lennie, érkező, európa, mondta, miként, legyen, Európa, Európa, nagyon, pártok, Ezeket, együtt, magyar, között, helyen, pártja, Európa, Európa, alapon, Koreát, elmúlt, tettek, elmúlt, elmúlt, szabni, hoztak, magyar, javult, koreai, Európa, magyar, koreai, óriási, ország, értékű, fogják, koreai, többet, minden, magyar, koreai, mondta, rakódó, magyar, fogják, keleti, mondta, ügyben, keleti, hozzák, Viktor, ázsiai, adókat, napján, koreai, helyre, mondta, térség, többek, Ciamba, magyar, George, alapul, között, térség, alapul, ülését, keleti, uniót, három, nézet, távol, közép, belül, arról, amely, olyan, közép, kapta, egyre, Közép, Péter, iránt, hozzá, dunai, járul, által, előtt, saját, másik, saját, szert, Péter, lehet, világ, folyó, közép, folyó, távol, közül, távol, Ezzel, magas, Péter, piaci, május, párti, arról, Péter, sincs, vélte, rájuk, abban, vonni, ismét, fórum, ahhoz, olasz, Orbán, Kjung, Korea, Péter, Észak, azóta, sokat, Péter, vonja, részt, utáni, azért, közül, egyik, román, annál, erről, Tomás, kapta, többi, tőlük, ígért, hogy, hogy, érik, hogy, tény, Kang, hogy, hogy, arra, körű, négy, kell, első, hogy, erős, kell, cseh, kell, unió, joga, vett, erős, volt, hogy, első, hogy, hogy, hogy, hogy, azon, kell, hogy, arra, azok, nagy, hajó, ügyi, kell, hogy, erős, hogy, erős, járt, közt, nagy, hogy, Liga, amit, Ezek, múlt, hete, hogy, hogy, után, hogy, erős, mint, igaz, hogy, több, mint, volt, több, hogy, dél, egy, Úgy, azt, hét, Dél, azt, fél, dél, hét, dél, egy, azt, már, van, azt, dél, egy, Dél, két, egy, Két, nem, EPP, nem, ben, egy, nem, dél, Vha, Ezt, nép, míg, Jog, meg, délkelet-ázsiai ország, elmúlt években, miniszter aláhúzta, távol-keleti nagy, közép-európai térséget, alacsony társasági, munkára rakódó, dél-koreai turisták, magyar hatóságok, szerencsétlenül járt, hatóságok nagy, holttestek felkutatásáért, elhunytaknak mielőbb, megfelelő konzekvenciákat, szükséges büntetéseket, tragédia után, dél-koreai miniszterelnök, háromnapos pozsonyi, többek között, tárcavezető felhívta, figyelmet arra, európai megmérettetésen, második helyen, olasz Liga, legsikeresebb pártok, többi párttól, erős Európa, egyik szerint, tagállamok gyengébbek, másik szerint, tagállamoknak kell, politikai paletta, általunk képviselt, kérdések együtt, miniszter arról, unió balkáni, utolsó tárgyalási, csatlakozási tárgyalásokat, kölcsönös erőfeszítéseknek, magyar kisebbségnek, legszélesebb körű, dél Tomás negyedévben, Kifejtette magyar találkozik, világ Magyarországot hogy, kell európai teremtettek, politikai adókat mindenkinek, közép gyengébbek gyártást, Szijjártó komolyan komolyan, kellene abban azt, iránt alapul vélte, nem hozzá szerint, kell olyan tartania, gazdaságpolitikájának erős kutatásfejlesztési, találkozik értékű legsikeresebb, választások európai legyen, érdekében lehet miniszter, gyártást második turisták, azóta Közép vonni, gazdaságból Szijjártó szerint, elhunytaknak nép gazdasági, hogy két azt, kiemelte érik térség, Korea érik minden, vonja elkötelezettek támogatást, cseh hozzáadott között, Csoport Unióban pénteken, alapul kell hogy, érdeklődést fogják nagyon, erős fórum erős, második azok unió, alapul magas érik, rakódó tárgyalási keleti, bővítését Dél mutatja, erős sincs viszont, kisebbségben javult közép, Észak választásokon folyamatos, legnagyobb közül kutatásfejlesztésen, legszélesebb hogy többet, George május általunk, egyebek történelmi említette, növekedő kell tagállamoknak, válaszokat években nyomozást, ügyi első találkozik, kétségbe párti nem, nagy hogy Koreát, elmúlt keleti napján, vonni azok vállalat, fórum nem miniszter, általunk hozzák Montenegróval, kell Pozsonyban politikai, elektromos elmúlt százaléknyi, találkozik kell, térség sikerét, saját Belgrád, többek kapacitással, szükséges Viktor, panelbeszélgetésen tárgyalási, Szijjártó koreai, cseh Úgy, vitáktól saját, plenáris tárgyalási, kapta fogják, Európa szögezte, belül roncsát, legyen azt, helyen szavazatot, választások Tomás, felkutatásáért utáni, miniszter rájuk, pénteken dél, hogy magyar, hoztak ügyi, hogy erős, sikeres járul, hogy hete, amelyek rámutatott, kapcsolatban Néppártnak, kell három, kellene emberek, tárcavezető választások, mielőbb közép, miniszter fogják, illetve szögezte, jogokat körű, tárcavezető utáni, Péter konzekvenciákat, európai migráció, hogy tragédia, megfelelő alacsony, tiszteletben százaléknyi, Petrícek alapuló, akaratát Csoport, által háromnapos, választások képviselt, május képviselt, vállalat forintnyi, külügyminiszter magas, igaz Ezeket, megadhassák pénteken, hivatali képviselt, vállalatok válaszokat, jövőjéről ügyben, rakódó válaszokat, végtisztességet már, keleti Igazságosság, megteremtése külügyminiszterrel, keleti európai, amelyen Európába, keleti miként, helyre általunk, hogy kapcsolatban, olyan hogy, kell fogják, kezelni egy, külügyminiszterrel mint, Szijjártó hozzátette, vállalatai miként, hogy közül, erről joga, sincs mellett, dél hogy, európai Európa, politikai igaz, erőfeszítéseknek meg, években térség, általunk lennének, olasz megadhassák, pártatlan értékű, vélte piaci, magyar vonni, alapul kell, hét négy, szemben Észak, rakódó komolyabb, rakódó migráció, párti szabni, fejezetet nyomozást, képessége koreai, gyengébbek gondolják, fogják magyar, fél választásokon, jobboldaláról saját, gazdaságai kifejezte, kétségbe azt, elkülöníteni nép, lehet vonni, nagy uniót, szabni telhetőt, kezelni hazánkban, koreai szeretnének, között alacsony,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.