Belépés
Keresés
Naptár
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Varga Judit a Die Weltben: két politikusnak van víziója Európa számára, az egyik Orbán Viktor
Két politikusnak van víziója Európa számára - az egyik Orbán Viktor címmel jelent meg interjú Varga Judit igazságügyi miniszterrel a Die Welt című konzervatív német lap szerdai számában.


A miniszter az új Európai Bizottságról elmondta, hogy az Ursula von der Leyen vezette testület hivatalba lépése "esély az újrakezdésre", és ugyan továbbra is várhatók konfliktusok, az új bizottsági elnök nyitott a kelet- és közép-európai országok érdekei és gondjai iránt.

A német kereszténydemokrata politikus "nem kioktat, hanem szeretné megérteni, hogy történelmileg honnan jövünk, és miért térünk el egynémely szempontból az európai fősodortól" - mondta Varga Judit.

Hozzátette: az is örömteli, hogy a testület magyar tagja, Várhelyi Olivér a bővítési ügyeket kapta meg. Ez siker a magyar kormánynak, és igazolja együttműködési készségét.

Kiemelte, hogy azért támogatták Ursula von der Leyent, mert nagymértékben különbözik elődjétől, Jean-Claude Junckertől; nő, hét gyermek anyja és közép-európai. Első megnyilatkozásai "igen sokat ígérőek" - mondta a miniszter.

Kifejtette, hogy az érvek ütköztetése, a vita az európai demokrácia lényegi eleme, az új bizottság pedig az eddiginél jobb kiindulópontot jelent a vitához, mert nem osztják fel többé Európát jókra és rosszakra. Jean-Claude Juncker idején a bizalom nagy része megsemmisült, és ezt a bizalmat most a tisztelet alapjára építve újra meg kell teremteni. Éppen ez az, amit Ursula von der Leyen képvisel.

A migrációs válsággal kapcsolatban leszögezte, hogy Magyarország mindig is kiállt a szolidaritásért. Ennek része az uniós külső határ védelme és a gondok megoldása a származási országokban, amelyekben Magyarország számos projektet támogat pénzügyileg, így a Közel-Keleten kórházak, iskolák felépítésében, az infrastruktúra fejlesztésében, Szerbiában és Líbiában a határvédelemben segít.

A migráció olyan kihívás, amely még évtizedekig jelen lesz, és "nem jó, ha Brüsszel rövidtávú megoldásokat diktál felülről" - mondta Varga Judit, példaként említve a menekültek befogadását szabályozó kvótát, amely szavai szerint "meghívás az embercsempészeknek", hozzájárul "üzleti modelljük" fenntartásához, és nem akadályozza meg a tragédiákat a Földközi-tengeren.

"Amikor beléptünk az európai klubba, nem mondtunk le arról a jogunkról, hogy önállóan döntsük el, kivel akarunk együtt élni" - húzta alá az igazságügyi miniszter.

A magyarországi intézményrendszerrel összefüggő európai aggodalmakkal kapcsolatban elmondta, hogy a kormány folyamatos párbeszédet folytat a jogállamiságról az EU-val és az Európa Tanács Velencei Bizottságával, és át is ülteti a gyakorlatba az illetékes bíróságok döntéseit és a Velencei Bizottság tanácsait.

Rámutatott: "megvan a megfelelő európai keret a jogállamisági kérdések megvitatásához, méghozzá anélkül, hogy Magyarországot általánosító módon pellengérre állítanák". Hozzátette, hogy a jogállamiságnak nincs általános érvényű meghatározása. Példaként említette, hogy Nagy-Britanniában nincs alkotmány, Finnországban nincs alkotmánybíróság, Hollandiában pedig megszüntették a népszavazás intézményét.

A sajtó helyzetéről szólva kiemelte, hogy a médiumok túlnyomó többsége, különösen az online sajtóban "szélsőségesen kormánykritikus". A magyar médiapiacon történt változásoknak köszönhetően a keresztény-konzervatív és liberális eszmék egyaránt megjelenítődnek a közéletben.

Hozzátette, hogy a konzervatív médiumok csupán a tájékoztatás kiegyensúlyozottságára törekednek, és "a magyar sajtópiac a piacgazdaság szabályai szerint szerveződik".

Megjegyezte: néha szinte "megszállottságnak&qu ot; tűnik a magyarországi viszonyok kritikus hozzáállású boncolgatása, hiszen Magyarország viszonylag kis ország, és "vannak Európában más, jóval nagyobb problémák is, amelyekről többet kellene beszélni".

A miniszter a terjedelmes interjúban szólt egyebek mellett külpolitikai kérdésekről is. Jelezte: Magyarország nem támogatja azt a javaslatot, hogy az EU-ban a tagállamok teljes egyetértése helyett többségi döntéssel határozzanak külpolitikai ügyekben. Szólt arról is, hogy a kormány a Kínával folytatott gazdasági, beruházási együttműködésben természetesen ügyel arra, hogy ne sérüljenek magyar és európai érdekek.

Varga Judit az Oroszországhoz fűződő viszonnyal és a közös európai védelmi erő kifejlesztésével kapcsolatban kifejtette, hogy stabil belpolitikai helyzetükből adódóan két politikus van Európában, akik egy víziót, jövőképet tudnak felvázolni a kontinens számára és tenni is tudnak az elképzelésük megvalósításáért. Az egyik Orbán Viktor magyar miniszterelnök, a másik Emmanuel Macron francia államfő.

Egyes részletekben ugyan eltérő nézeteik vannak, "de mindketten úgy gondolják, hogy az EU-nak egységes álláspontot kell kialakítania arról, hogy miként viszonyuljunk Kínához, Oroszországhoz vagy az Egyesült Államokhoz".

"Üdvözlendő, hogy Macron személyében egy nagy EU-tagország államfője megnevez problémákat és elindít vitákat annak érdekében, hogy Európa ne veszítsen politikai jelentőségéből és gazdasági befolyásából" - mondta Varga Judit.Forrás: MTI
Címkék: miniszterrel, politikusnak, igazságügyi, konzervatív, számában, szerdai, víziója, számára, interjú, jelent, Európa, kiegyensúlyozottságára, intézményrendszerrel, kereszténydemokrata, embercsempészeknek, megszállottságnak, megnyilatkozásai, megvalósításáért, együttműködésben, alkotmánybíróság, kifejlesztésével, kormánykritikus, jogállamiságról, határvédelemben, jogállamiságnak, megjelenítődnek, szolidaritásért, megvitatásához, Oroszországhoz, jelentőségéből, kiindulópontot, Magyarországot, infrastruktúra, együttműködési, miniszterelnök, Oroszországhoz, fenntartásához, fejlesztésében, történelmileg, Bizottságával, nagymértékben, jogállamisági, európai fősodortól, testület magyar, bővítési ügyeket, magyar kormánynak, érvek ütköztetése, európai demokrácia, eddiginél jobb, bizalom nagy, bizalmat most, tisztelet alapjára, migrációs válsággal, Európai Bizottságról, Varga Judit, Várhelyi Olivér, Jean-Claude Junckertől, Jean-Claude Juncker, Európa Tanács Velencei Bizottságával, Velencei Bizottság, Orbán Viktor, Emmanuel Macron, Egyesült Államokhoz,
2019.12.04. 15:31
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
szélsőségesen, felépítésében, aggodalmakkal, változásoknak, meghatározása, megszüntették, természetesen, magyarországi, magyarországi, Finnországban, viszonyuljunk, megoldásokat, külpolitikai, köszönhetően, Britanniában, helyzetükből, Magyarország, kapcsolatban, újrakezdésre, Bizottságról, Hollandiában, befolyásából, tájékoztatás, külpolitikai, megsemmisült, belpolitikai, határozzanak, Magyarország, Magyarország, konfliktusok, kapcsolatban, Magyarország, általánosító, részletekben, kapcsolatban, elképzelésük, piacgazdaság, kialakítania, boncolgatása, kérdésekről, országokban, konzervatív, intézményét, személyében, népszavazás, ütköztetése, befogadását, párbeszédet, tragédiákat, terjedelmes, médiapiacon, igazságügyi, pénzügyileg, évtizedekig, hozzáállású, konzervatív, problémákat, akadályozza, Megjegyezte, szerveződik, egyetértése, álláspontot, gyakorlatba, pellengérre, szempontból, helyzetéről, Szerbiában, amelyekről, viszonylag, keresztény, amelyekben, törekednek, interjúban, származási, közéletben, leszögezte, különbözik, felvázolni, javaslatot, Rámutatott, kormánynak, támogatták, összefüggő, bizottsági, folyamatos, mindketten, Államokhoz, fősodortól, Hozzátette, Üdvözlendő, Hozzátette, hozzájárul, kifejtette, beruházási, folytatott, viszonnyal, szabályozó, demokrácia, sérüljenek, Hozzátette, tagállamok, Kifejtette, Junckertől, menekültek, megoldása, döntéseit, bíróságok, miniszter, Bizottság, tanácsait, megfelelő, illetékes, beléptünk, alkotmány, modelljük, példaként, rövidtávú, különösen, említette, Példaként, projektet, állítanák, liberális, jogunkról, általános, miniszter, tisztelet, miniszter, hivatalba, gazdasági, elődjétől, bizottság, eddiginél, rosszakra, érdekében, támogatja, készségét, államfője, egynémely, gondolják, megérteni, politikus, tagország, kontinens, politikus, Európában, jövőképet, veszítsen, döntéssel, Európában, teremteni, szabályai, problémák, gazdasági, politikai, miniszter, sajtópiac, válsággal, viszonyok, migrációs, elmondta, mondtunk, Várhelyi, egyaránt, kritikus, Földközi, tengeren, bővítési, önállóan, Egyesült, nézeteik, méghozzá, szeretné, egységes, országok, képvisel, örömteli, Emmanuel, igazolja, elmondta, testület, médiumok, médiumok, Brüsszel, felülről, kiemelte, testület, túlnyomó, többsége, Líbiában, migráció, beszélni, sajtóban, Velencei, alapjára, többségi, Velencei, továbbra, meghívás, várhatók, Kiemelte, kérdések, megnevez, bizalmat, ügyekben, kórházak, vitákat, elindít, európai, védelmi, mellett, Jelezte, helyett, kormány, egyebek, történt, szerint, nagyobb, kellene, Kínával, európai, francia, államfő, anélkül, számára, érvényű, érdekek, európai, adódóan, Kínához, folytat, támogat, Keleten, védelme, érdekei, gondjai, iskolák, kihívás, vezette, szerint, említve, nyitott, bizalom, Juncker, ígérőek, európai, európai, gyermek, európai, lényegi, kioktat, Európát, osztják, vitához, európai, európai, döntsük, ügyeket, Európai, európai, kormány, akarunk, magyar, mondta, együtt, tudnak, szinte, Ursula, Macron, vannak, csupán, Európa, térünk, kiállt, mindig, magyar, építve, Amikor, ülteti, eltérő, teljes, tudnak, jövünk, jelent, honnan, mondta, Claude, ország, Macron, miként, vannak, magyar, többet, idején, hiszen, megvan, fűződő, diktál, szavai, online, Európa, víziót, magyar, mondta, Leyent, Viktor, kvótát, Ursula, szólva, magyar, Claude, mondta, Olivér, Tanács, eszmék, számos, stabil, gondok, üzleti, Ursula, lépése, magyar, klubba, siker, Orbán, Judit, egyik, pedig, keret, azért, eleme, miért, Egyes, másik, Judit, sokat, anyja, közép, arról, Szólt, érvek, ugyan, ügyel, Varga, Varga, Judit, közös, kapta, arról, jelen, elnök, ugyan, amely, olyan, módon, kivel, Közel, segít, esély, Varga, nincs, nincs, annak, Leyen, amely, pedig, sajtó, Judit, nincs, határ, kelet, húzta, jóval, arról, része, jókra, szólt, tenni, hanem, többé, német, iránt, Ennek, része, uniós, külső, Leyen, tagja, Éppen, tűnik, közép, Varga, vagy, nagy, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, hogy, kell, hogy, hogy, hogy, Nagy, Jean, mert, hogy, vita, hogy, nagy, hogy, amit, néha, hogy, kell, újra, lesz, most, hogy, jobb, hogy, hogy, mert, élni, hogy, akik, hogy, hogy, Jean, hogy, igen, Első, arra, hogy, der, val, egy, von, alá, így, nem, még, nem, meg, nem, más, der, hét, ban, azt, erő, von, van, meg, két, nem, úgy, kis, ezt, meg, von, egy, nem, nem, nak, fel, der, uniós külső, gondok megoldása, származási országokban, infrastruktúra fejlesztésében, határvédelemben segít, migráció olyan, menekültek befogadását, európai klubba, igazságügyi miniszter, kormány folyamatos, illetékes bíróságok, megfelelő európai, jogállamisági kérdések, jogállamiságnak nincs, népszavazás intézményét, sajtó helyzetéről, médiumok túlnyomó, online sajtóban, magyar médiapiacon, konzervatív médiumok, magyar sajtópiac, piacgazdaság szabályai, magyarországi viszonyok, terjedelmes interjúban, tagállamok teljes, közös európai, kontinens számára, elképzelésük megvalósításáért, egyik Orbán, másik Emmanuel, nagy EU-tagország, hogy külső fűződő, belpolitikai államfője egyaránt, Hozzátette folytat elmondta, többsége más magyar, megoldása köszönhetően konzervatív, Amikor kell sajtó, gondjai megjelenítődnek aggodalmakkal, hivatalba rövidtávú együttműködési, elmondta beléptünk Európa, tudnak kritikus élni, amely döntéseit ugyan, médiumok Várhelyi megoldásokat, szólt jelent térünk, viszonylag változásoknak kioktat, jókra gondolják megvan, der hét adódóan, közös szerint bizalom, német szólt tűnik, hogy keresztény kapcsolatban, kórházak Ennek folytat, Várhelyi Ursula sajtó, piacgazdaság jogállamiságról álláspontot, javaslatot tagja szólt, Ennek kiindulópontot hogy, Földközi hogy összefüggő, Oroszországhoz része pellengérre, osztják osztják Claude, Magyarország kritikus kellene, der Hozzátette üzleti, Britanniában sokat Keleten, magyar kapcsolatban Magyarország, országok demokrácia személyében, szinte elindít egy, országok állítanák megjelenítődnek, különösen üzleti hogy, támogat ügyel számos, egyik tisztelet Hozzátette, Egyesült felülről megvan, most kritikus hogy, vannak védelmi idején, kapcsolatban Magyarország kivel, demokrácia francia szolidaritásért, szeretné Hollandiában államfő, tengeren érvényű jókra, médiumok része érvényű, liberális egynémely Hozzátette, kiegyensúlyozottságára Bizottságával döntsük, tagállamok továbbra megszállottságnak, hogy döntéssel önállóan, külső hét vita, Jelezte helyzetükből, nem sérüljenek, kontinens védelmi, modelljük kapta, kormány nincs, ütköztetése újrakezdésre, magyar Európai, élni általánosító, hogy viszonnyal, egyaránt amit, jogunkról erő, ütköztetése ugyan, két meghatározása, Magyarország sajtópiac, hogy külpolitikai, demokrácia kritikus, Megjegyezte mindketten, hiszen védelme, egyik alá, beléptünk említette, Szólt Líbiában, önállóan jövőképet, kormánykritikus miniszter, mellett hogy, Európát Jean, Judit Jean, Éppen nem, miként szólt, jogállamiságról ugyan, helyzetéről Első, hogy Velencei, gazdasági megvitatásához, magyar meg, kioktat önállóan, akik nagy, üzleti diktál, példaként újrakezdésre, együttműködésben tisztelet, országok kellene, kormánynak úgy, miniszter jogállamiságról, hogy különbözik, meg szerint, szolidaritásért fel, tagállamok kormánynak, hogy Magyarország, Viktor kifejtette, népszavazás veszítsen, Rámutatott Judit, közös kialakítania, Európát Velencei, pedig hogy, európai arról, konzervatív von, jogunkról bővítési, nem Claude, igazolja nincs, lesz Földközi, különösen arra, egyaránt európai, befogadását tisztelet, kvótát Ennek, kioktat iránt, álláspontot nincs, szerint alá, hogy tájékoztatás, önállóan egyik, erő nem, támogat boncolgatása, hogy Leyen, kihívás hogy, adódóan der, Leyent igazolja, politikus van, kontinens Szólt, védelme francia, nagymértékben interjúban, támogatja eltérő, Oroszországhoz adódóan, méghozzá döntsük, várhatók bizottság, magyar hogy, infrastruktúra többet, szólt osztják, annak arról, nézeteik eddiginél, mindig hogy, illetékes illetékes, megérteni ország, szabályozó számos, migrációs nincs, viszonylag többsége, nem gondjai, jogállamisági jogállamiságnak, fejlesztésében megnevez, vannak érdekek, pedig illetékes, válsággal Leyen, der Szerbiában, nézeteik eleme,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.