Belépés
Keresés
Naptár
2018.11 2018. December 2019.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3262
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 200
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Vizes vb - Fürjes: a világbajnokság sikere Budapesté és Magyarországé
Fürjes Balázs kiemelt beruházásokért felelős kormánybiztos szerint a vasárnap zárult vizes világbajnokság nem a kormány, hanem Budapest és Magyarország sikere, amely megerősítette a magyarok önbizalmát, önbecsülését és összetartozását, összekovácsolta a nemzetet.


Fürjes Balázs az MTI-nek elmondta, hogy bár számos kritika érte a vizes vb létesítményeit, hogy nem készültek el időre, de az álhírek, hazugságok csak fokozták elszántságukat.

"Éjt nappallá téve dolgoztunk azért, hogy Budapest, Magyarország méltó házigazdája legyen a világ harmadik legnagyobb sporteseményének. Az volt a célunk, hogy a sportolók, a nemzetközi szövetség, a FINA vezetői, a szurkolók, mindenki szerint ez legyen minden idők legkiválóbb vizes világbajnoksága" - nyilatkozott a kormánybiztos.

Hozzátette: azzal is megvádolták őket, hogy a Duna Arénából kifelejtették a fűtést. "Az ideiglenes lelátóba valóban nem építettünk fűtést, mert csak a vb ideje alatt, a nyári hőségben használtuk, illetve használjuk majd a masters vb alatt, hűtésről ugyanakkor gondoskodtunk. Az ideiglenes részek lebontása után megmaradó alapépületben lesz fűtés" - fejtette ki.

A vizes vb sikeréről úgy vélekedett, az "nem egy személy vagy a kormány sikere, hanem valamennyiünk, a magyar emberek sikere, Budapest és Magyarország sikere."

"A vizes vb az összefogásról, az adott szó megtartásáról és a magyar tehetségről szól. Az összefogásról, mert az Országgyűlés 97 százalékos, elsöprő többséggel fogadta el a Dagály-törvényt, mely gyorsítópályára tette a vb-hez szükséges beruházásokat, de hatalmas köszönet jár Seszták Miklósnak, a szervező bizottság elnökének, Tarlós István főpolgármesternek és Tóth Józsefnek, Angyalföld polgármesterének is. Szól az adott szó megtartásáról, mert rendkívüli körülmények között vállaltuk el, hogy megrendezzük a világbajnokságot. Két évünk volt a felkészülésre, miközben más házigazdának öt-hat év áll rendelkezésére. És a vizes vb sikere szól a magyar tehetségről." - fogalmazott.

Kiemelte: első városépítő feladata a Papp László Aréna megépítése volt, és a megvalósításban angol, amerikai, francia szakemberek vettek részt. Eltelt másfél évtized, és a költségkereten belül, határidő előtt elkészült Duna Arénát már magyarok tervezték, magyarok építették, száz százalékban magyar teljesítmény - hangsúlyozta.

A vizes vb költségeiről kijelentette, ide csak azok a tételeknek, kiadások sorolhatók, amelyek kizárólag a világbajnokság miatt merültek föl, és amelyek kizárólag a vb célját szolgálták.

"Minden, ami egyébként is szükséges és hasznos, hosszabb távon segíti a budapestiek életét, egyébként is sor került volna rá - ezek nem számíthatók a vb költségei közé. Így a vizes vb valódi költsége a nyitó- és a záróünnepség, a szervezés és az ideiglenes létesítmények költsége, és semmi más."

Konkrét összegeket említve elmondta, az ideiglenes beruházások és fejlesztések költségeinek összege 7,8 milliárd forint, a működési és szervezési költség összege pedig 38,6 milliárd forint.

"Hogy érzékeltessem: ez három évre lebontva az állami költségvetés egy ezrelékét teszi ki évente, amit a magyar gazdaság uniós átlagon felüli növekedése bőven fedezett. A költségek tehát nem szálltak el" - nyilatkozott.

Felhívta a figyelmet, hogy ugyanakkor számos olyan tétel van, amelyeket a vizes vb számlájára írnak, de nem ide sorolhatók.

"Ezek olyan beruházások, melyek közvetve bár kapcsolódnak a vb-rendezéshez, évtizedekre teszik jobbá, kényelmesebbé a budapestiek életét. A megvalósításukat katalizátorként ugyan segítette a vb, ám a megépítésükre mindenképpen szükség volt. Szükség volt például új, modern uszodákra. Csöpögő csapok, rozsdás szerkezetek jellemezték a Császár-Komjádit, minden második nap gombafertőzést kapott valaki. A Hajósra is ráfért a ráncfelvarrás. Ugyanígy nem lehetett tovább halasztani a Margitsziget rendbetételét, a Dagály strand újjáépítését és a pesti rakpart átépítését sem. Vagy említhetném az árvízvédelmi gátat: egy-egy nagyobb áradás rendre elöntötte a Dagály strandot és a környező lakóépületeket, de az angyalföldiek immár biztonságban érezhetik magukat. Régi adósságokat törlesztettünk" - mondta Fürjes Balázs, aki a vizes vb hasznának tartja, hogy "ahogyan az olimpiák vagy a tavalyi labdarúgó Eb-szereplés, összekovácsolta a nemzetet, erősítette a közösséget, a magyarok önbizalmát, összetartozását, önbecsülését".

"Lökést adott nemcsak a versenysportnak, de a szabadidő- és az utánpótlássportnak is. Másfelől térképre tette a nagyvilágban Budapestet. Nagyon jelentős ország- és városimázs-építő szerepe volt, több százmillió tévénéző, újságolvasó ismerkedett meg a magyar főváros nevével, csodálhatta meg legszebb arcát. Ha mindezt a reklámot meg kellett volna vásárolnunk, dollár tízmilliókról beszélnénk" - sorolta.

A vizes vb sikere kapcsán kiemelte, meggyőződése szerint, ha Budapest eljut a limai eredményhirdetésig, a 2024-es vagy a 2028-as olimpia rendezési jogát elnyerte volna.

"Aki egy napot is töltött Budapesten a vizes vb idején, alighanem hasonlóképp érez. A vb utolsó napjaiban párhuzamosan zajlott és a Forma-1 Mogyoródon és az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben, melynek számos vendége a fővárosban szállt meg. Budapest olimpiai terhelést kapott, olimpiai üzemmódban működött, s ezekben a napokban is jelesre vizsgázott. Ezek a tapasztalatok is azt mondatják velem: az álomrombolók történelmi lehetőségtől fosztották meg Budapestet" - jelentette ki Fürjes Balázs.Forrás: MTI
Címkék: összekovácsolta, összetartozását, világbajnokság, beruházásokért, megerősítette, kormánybiztos, Magyarország, önbecsülését, önbizalmát, nemzetet, Budapest, eredményhirdetésig, utánpótlássportnak, főpolgármesternek, sporteseményének, polgármesterének, megvalósításukat, világbajnokságot, megvalósításban, összekovácsolta, katalizátorként, gyorsítópályára, világbajnoksága, versenysportnak, összetartozását, létesítményeit, elszántságukat, törlesztettünk, gombafertőzést, lakóépületeket, világbajnokság, költségkereten, rendelkezésére, angyalföldiek, ráncfelvarrás, kormánybiztos, rendbetételét, gondoskodtunk, megtartásáról, összefogásról, megtartásáról, összefogásról, világ harmadik, nemzetközi szövetség, ideiglenes lelátóba, nyári hőségben, ideiglenes részek, személy vagy, kormány sikere, magyar emberek, magyar tehetségről, vb-hez szükséges, szervező bizottság, Fürjes Balázs, Duna Arénából, Seszták Miklósnak, Tarlós István, Tóth Józsefnek, Papp László Aréna, Duna Arénát, Forma-1 Mogyoródon, Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál Győrben,
2017.08.05. 08:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
beruházásokat, felkészülésre, valamennyiünk, kényelmesebbé, érzékeltessem, létesítmények, alapépületben, megépítésükre, kifelejtették, tízmilliókról, tapasztalatok, mindenképpen, párhuzamosan, nyilatkozott, házigazdának, költségeinek, záróünnepség, meggyőződése, kapcsolódnak, kijelentette, költségeiről, teljesítmény, hangsúlyozta, Magyarország, Magyarország, költségvetés, árvízvédelmi, lehetőségtől, biztonságban, Országgyűlés, álomrombolók, fejlesztések, Margitsziget, nyilatkozott, nagyvilágban, megrendezzük, önbecsülését, újjáépítését, számíthatók, budapestiek, tehetségről, körülmények, tehetségről, fogalmazott, szakemberek, hasonlóképp, százalékban, beruházások, újságolvasó, ismerkedett, budapestiek, csodálhatta, jellemezték, megvádolták, adósságokat, említhetném, legkiválóbb, házigazdája, évtizedekre, szerkezetek, vásárolnunk, beruházások, rendezéshez, átépítését, növekedése, erősítette, üzemmódban, rendkívüli, vizsgázott, ideiglenes, közösséget, Budapestet, jelentette, Angyalföld, fosztották, történelmi, halasztani, önbizalmát, fővárosban, számlájára, ideiglenes, százmillió, sorolhatók, tételeknek, Budapesten, sorolhatók, városimázs, szervezési, Budapestet, szolgálták, beszélnénk, Mogyoródon, megépítése, városépítő, ugyanakkor, összegeket, nemzetközi, ugyanakkor, használjuk, ideiglenes, legnagyobb, hazugságok, dolgoztunk, vélekedett, használtuk, százalékos, többséggel, ideiglenes, Hozzátette, építettünk, szabadidő, kizárólag, egyébként, szükséges, megmaradó, uszodákra, sikeréről, építették, rendezési, alighanem, elkészült, tervezték, egyébként, segítette, szereplés, szövetség, figyelmet, érezhetik, szurkolók, ezrelékét, elöntötte, amelyeket, szervezés, labdarúgó, költségek, költségei, hasznának, készültek, lebontása, sportolók, kizárólag, mondatják, elnökének, Miklósnak, Józsefnek, terhelést, vállaltuk, Fesztivál, szükséges, bizottság, napjaiban, olimpiai, nemzetet, Arénából, működött, olimpiák, költsége, közvetve, költsége, olimpiai, magyarok, merültek, Másfelől, térképre, lelátóba, harmadik, elmondta, Budapest, hosszabb, törvényt, Komjádit, elmondta, gazdaság, mindenki, lebontva, fedezett, köszönet, hőségben, szálltak, hatalmas, lehetett, szervező, milliárd, Ugyanígy, hűtésről, működési, fejtette, strandot, milliárd, környező, Felhívta, napokban, tévénéző, magyarok, miközben, Budapest, magyarok, Kiemelte, amerikai, feladata, legszebb, elnyerte, Olimpiai, nappallá, Budapest, Budapest, kiadások, kiemelte, Ifjúsági, fokozták, reklámot, jelentős, határidő, rakpart, szerint, nagyobb, amelyek, költség, évtized, sorolta, kapcsán, illetve, francia, Seszták, álhírek, emberek, például, Csöpögő, Szükség, szükség, valóban, zajlott, fogadta, rozsdás, Császár, személy, szerint, kormány, olimpia, Európai, töltött, második, Hajósra, átlagon, összege, nevével, főváros, vezetői, ezekben, jelesre, ahogyan, Győrben, szerepe, vendége, amelyek, nemcsak, melynek, hasznos, kritika, tavalyi, magukat, összege, említve, masters, elsöprő, mindezt, kellett, Konkrét, Balázs, szállt, fűtést, Nagyon, számos, Dagály, minden, csapok, ország, Lökést, dollár, Balázs, modern, legyen, Fürjes, idején, sikere, Balázs, strand, utolsó, minden, Fürjes, mondta, legyen, számos, Dagály, tartja, magyar, ráfért, valaki, célunk, rendre, áradás, tovább, kapott, kapott, fűtést, másfél, évente, Arénát, magyar, magyar, Eltelt, számos, László, sikere, felüli, állami, életét, valódi, segíti, életét, került, részek, Minden, forint, forint, célját, Fürjes, magyar, vettek, sikere, magyar, sikere, között, melyek, sikere, István, magyar, Tarlós, teszik, Dagály, velem, méltó, tette, vizes, azért, építő, tette, világ, távon, adott, miatt, fűtés, adott, adott, évünk, limai, eljut, Aréna, angol, vizes, hanem, volna, jogát, időre, volna, vizes, előtt, arcát, napot, vizes, belül, volna, részt, vizes, Forma, vizes, vizes, uniós, bőven, vizes, nyári, pesti, teszi, pedig, három, gátat, azzal, olyan, olyan, jobbá, ugyan, ideje, írnak, tétel, vizes, alatt, immár, tehát, vizes, vizes, semmi, nyitó, alatt, hogy, Papp, majd, első, FINA, érte, vagy, hogy, volt, Hogy, volt, hogy, szól, Szól, volt, mert, hogy, Duna, csak, vagy, volt, Ezek, hogy, hogy, mely, őket, szól, ezek, volt, érez, idők, vagy, évre, téve, száz, közé, több, volt, azok, csak, hogy, Régi, után, hogy, Tóth, Ezek, mert, lesz, Vagy, amit, Duna, mert, csak, meg, hez, nem, meg, Két, azt, bár, jár, bár, MTI, szó, nek, szó, Aki, meg, már, egy, más, sem, meg, egy, egy, ide, föl, úgy, egy, meg, nem, Éjt, ami, nem, nem, áll, hat, ide, más, Így, nap, nem, nem, aki, sor, van, egy, nem, megvalósításban angol, költségkereten belül, világbajnokság miatt, budapestiek életét, ideiglenes létesítmények, ideiglenes beruházások, állami költségvetés, ezrelékét teszi, magyar gazdaság, költségek tehát, megvalósításukat katalizátorként, megépítésükre mindenképpen, pesti rakpart, árvízvédelmi gátat, környező lakóépületeket, angyalföldiek immár, olimpiák vagy, tavalyi labdarúgó, magyarok önbizalmát, nagyvilágban Budapestet, magyar főváros, 2024-es vagy, 2028-as olimpia, fővárosban szállt, álomrombolók történelmi, kapott rendezési újjáépítését, kényelmesebbé forint kormány, Budapestet forint célját, Tóth azt üzemmódban, figyelmet szakemberek hogy, Ifjúsági volna kapcsán, gondoskodtunk Ezek Szükség, figyelmet vásárolnunk átlagon, magyarok kapcsán volt, FINA Konkrét célunk, belül ideiglenes Tóth, több használtuk szállt, fedezett álhírek megépítése, beruházásokat elmondta jellemezték, ugyanakkor vettek érezhetik, megépítésükre önbecsülését megtartásáról, kritika rendezéshez egy, gombafertőzést kapcsán újjáépítését, összege után minden, lebontva fűtés adósságokat, főpolgármesternek illetve olimpiák, lesz olimpiai mondta, sorolta vizes házigazdának, tette tehát amelyek, hogy rendbetételét szakemberek, jellemezték Margitsziget kizárólag, százmillió Minden Budapest, évtizedekre Dagály hez, figyelmet legnagyobb nyitó, hogy másfél szerepe, összefogásról magyar sporteseményének, működési kritika Másfelől, világbajnokságot megvalósításban lehetőségtől, teljesítmény miatt csak, Balázs minden úgy, vizes angol mindenképpen, nem már vizes, Felhívta biztonságban Budapest, vállaltuk fejtette István, beruházások amelyeket kizárólag, magyar merültek föl, sikere bőven szerint, gondoskodtunk gátat összege, megvádolták száz városépítő, kifelejtették Budapest vizes, lakóépületeket beruházások melynek, álomrombolók Margitsziget például, hogy amelyek strand, ezrelékét érez főpolgármesternek, aki katalizátorként labdarúgó, költségei velem, Fürjes szükséges, mindenki Budapest, pesti feladata, Budapestet szereplés, sikere költségvetés, ezekben forint, összege vállaltuk, tette Dagály, vagy hogy, hogy olimpiai, sikere költsége, egy ide, szervezési föl, ami ugyanakkor, kizárólag elkészült, Aki Aki, mindezt mondatják, gazdaság terhelést, részt számos, tovább költsége, adott újságolvasó, katalizátorként építettünk, például adott, úgy magyarok, nemcsak pedig, fűtés Budapesten, számíthatók magyar, Angyalföld közvetve, másfél évtizedekre, strand Ezek, reklámot amelyek, Szól megvalósításukat, mely Budapestet, napjaiban rendre, Hogy meg, nem magukat, álomrombolók aki, nyitó minden, világ pesti, föl dolgoztunk, masters sikere, költség melyek, költsége Minden, rendelkezésére Így, volt Arénát, volt elkészült, beruházások eljut, figyelmet világbajnokság, meg Arénát, segíti olyan, Fürjes fűtést, Fesztivál miatt, rendre beruházások, lebontása vállaltuk, meg sikeréről, Balázs francia, egy megtartásáról, adósságokat szervezés, adott történelmi, szereplés magukat, hogy átépítését, Hogy világbajnokságot, lesz újjáépítését, rendbetételét hogy, vizes azért, László lelátóba, Fesztivál ide, házigazdának ide, önbecsülését Ugyanígy, szereplés gondoskodtunk, sikere vagy, ezekben magyar, bár sikere, már Eltelt, azok ugyanakkor, ideiglenes évünk, környező versenysportnak, volna sportolók, ismerkedett olyan, átépítését meg, valóban FINA, elkészült vagy, immár elmondta, olyan bár, nyári tapasztalatok, ide jelentős, egy olimpia, kapcsolódnak száz, jelentette világbajnokság, főváros párhuzamosan, megmaradó világ, vizes István, vizes kritika, polgármesterének volt, terhelést vizsgázott, immár FINA, megvalósításukat költségeinek, életét nyitó, határidő Olimpiai,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.