Belépés
Keresés
Naptár
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Semjén: magyarnak lenni kötelesség és küldetés
Magyarnak lenni kötelesség és küldetés is egyúttal, hogy a nemzetet megőrizzük - mondta a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes kedden Budapesten. Kijelentette: a magyar állampolgárság jár minden magyarnak, éljen bárhol a világon.


Semjén Zsolt az Egymillió című, a nemzetegyesítéssel és a magyar kereszténydemokrata politika történetével foglalkozó könyvének bemutatóján kiemelte: ő maga családja, erdélyi gyökerei okán pontosan tudja, mit jelent, ha valakit generációkon át bozgornak, hazátlannak neveznek.

A KDNP elnöke rámutatott: az állam célja és értelme, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és az emberek életminősége javuljon. A magyar nemzet pedig akkor tud fennmaradni, ha minden nemzetrésze fennmarad - hangsúlyozta.

Ugyanakkor látni kell a reális helyzetet is: Trianon után idegen hatalmak fennhatósága alá, kisebbségi sorsba került a Kárpát-medencei magyarság egy jelentős része. Ennek okán jelentős veszélyként jelentkezik a természetes asszimiláció - mondta. Szintén veszélyforrásként jelölte meg az uniós csatlakozás utáni elvándorlást, amely főleg Romániára jellemző.

Hozzátette: száz éve az utódállamok deklarált és következetes célja a területükön lévő magyarság eltüntetése, jobb esetben beolvasztás, rosszabb esetben a fizikai elüldözés formájában.

Kitért arra is: a 2004. december 5-ei "nemzetárulás, amit Gyurcsány Ferencék csináltak" lelki Trianon volt, brutális sebeket okozott a külhoni magyarságnak, és a velünk ellenséges államok malmára hajtották a vizet.

Ahhoz, hogy a magyarság megmaradjon, szükség van egy erős, gazdaságilag stabil anyaországra, külpolitikára, öntudatos és büszke magyarságra, amely a saját nemzeti értékeit tudja, vállalja, és kiáll az egyetemes nemzeti magyarság mellett - mondta. Szükség van a hagyományos támogatási formákra is - tette hozzá, jelezve: 2010-hez képest megtízszerezték a külhoni magyaroknak juttatott támogatásokat.

Kiemelte az elszakított területeken indított gazdaságfejlesztési programokat, és azt mondta: ez jó az ott élő magyarságnak, és mivel gazdasági fejlesztést visz oda, jó a többségi nemzetnek is.

Kitért a külhoni magyar etnikai pártok és szervezetek kormányzati támogatására is, és azt mondta: az ottani magyarság megmaradása szempontjából döntő jelentőségű, hogy az adott településen magyar a polgármester vagy sem, bent van-e a magyar párt az ottani parlamentben - akár kormányon - vagy sem.

Semjén Zsolt, akivel Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke beszélgetett, a Kölcsey kör rendezvényén személyes életcéljának nevezte a kettős állampolgárság megadását.

A magyarság mindig egy volt nyelvében, kultúrájában, és Szent István óta politikai nemzet is - emelte ki. Ahhoz, hogy az asszimilációt meg lehessen állítani, illetve fordítani, kell egy nagyon erős impulzus, ami az állampolgárság megadása minden magyarnak, éljen bárhol a világon. Kijelentette: nincs A és B kategóriájú magyar, egy magyar nemzet van, ugyanaz az állampolgárság illeti meg a külhoni magyarokat is, mint az anyaországiakat.

Azzal, hogy az egyetemes magyar nemzet egy politikai listára szavazhat, kifejezhető, hogy sorsközösség vagyunk és minden magyar politikai akarata megtestesül a magyar Országgyűlésben - tette hozzá.

Azt is mondta, hogy napjainkban "manifeszt keresztényüldözés" zajlik, és kifinomult módszerekkel ez történik Európában is; emberek veszítik el állásukat, mert keresztet viselnek. Az iszlám invázió mint kés a vajba, úgy tud benyomulni Európába - jelentette ki. Az iszlám nem keresztény ellenállással találkozik, hanem egy vákuumba nyomul be, az elmúlt évtizedekben ugyanis tudatosan rombolták a keresztény civilizációt és identitást Európában - fejtegette.

A védekezés akkor lehetséges, ha mint állam megvédjük határainkat és keresztény identitásunkat, a keresztény civilizációt tudatosítjuk magunkban. Az is a keresztény civilizáció része, aki nem tartja magát hívőnek, nem jár templomba vagy bizonytalan - emelte ki Semjén Zsolt.

A hódmezővásárhelyi választást úgy értékelte: kampányhiba volt, hogy önkormányzati eredménykampányt folytattak, amikor országgyűlési előválasztási hangulat volt. Hozzátette: nem az történt, hogy a kormánypártok tábora eltűnt, hanem az ellenoldal testületileg ott volt, és olyan mozgósítást hajtott végre, hogy a bizonytalanok is elmentek. Némileg megnőhet a részvételi szándék az ellenzék oldalán, de nincs egyenes analógia Hódmezővásárhely és a parlamenti választások között. Az élet- és az önvédelmi ösztönei ugyanis összerándultak a polgári oldalnak is, ami mozgósítani fog a kormánypárti szavazók körében is - elemezte a helyzetet. Az a magánvéleménye - folytatta -, hogy nem az ellenzéki pártok csinálják az ellenzéki politikát, hanem az ellenzéki média, az építette fel Márki-Zay Pétert is, de a pártlogikát a média nem értette meg. Napokon belül nyilvánvalóvá válik, hogy nem lesz több hódmezővásárhelyi példa - jelentette ki.

Bíró Zoltán, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum főigazgatója a könyvet ismertetve a nemzetpolitikával összefüggésben a megtartott ígéretet hangsúlyozta, azt, hogy meglett az egymillió új magyar állampolgár a külhoni területekről. A nemzetpolitika akkor lesz valóban nemzetpolitika, ha az egész nemzetre irányul, ehhez pedig erős anyaországra, erős és vállalkozó szellemű kormányra van szükség, amely támaszt jelent a határon túl élőknek - közölte.Forrás: MTI
Címkék: nemzetpolitikáért, állampolgárság, miniszterelnök, Kijelentette, megőrizzük, kötelesség, Budapesten, Magyarnak, helyettes, magyarnak, küldetés, gazdaságfejlesztési, kereszténydemokrata, nemzetegyesítéssel, keresztényüldözés, nemzetpolitikával, veszélyforrásként, hódmezővásárhelyi, hódmezővásárhelyi, eredménykampányt, Hódmezővásárhely, Országgyűlésben, anyaországiakat, megtízszerezték, állampolgárság, nemzetpolitika, állampolgárság, Rendszerváltás, összefüggésben, összerándultak, nemzetpolitika, állampolgárság, identitásunkat, magánvéleménye, kormánypártok, külpolitikára, támogatásokat, bizonytalanok, szempontjából, ellenállással, asszimilációt, önkormányzati, állam célja, magyar nemzet, emberek életminősége, reális helyzetet, jelentős része, természetes asszimiláció, uniós csatlakozás, utódállamok deklarált, területükön lévő, fizikai elüldözés, külhoni magyarságnak, Semjén Zsolt, Gyurcsány Ferencék, Lezsák Sándor, Szent István, Márki-Zay Pétert, Bíró Zoltán, Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet,
2018.03.06. 21:14
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
előválasztási, országgyűlési, nyilvánvalóvá, elvándorlást, magyarságnak, asszimiláció, következetes, nemzetárulás, magyarságnak, hangsúlyozta, területekről, gazdaságilag, anyaországra, polgármester, testületileg, anyaországra, kultúrájában, Kijelentette, civilizációt, sorsközösség, évtizedekben, civilizációt, kormánypárti, parlamentben, tudatosítjuk, módszerekkel, Országgyűlés, beszélgetett, életcéljának, rendezvényén, támogatására, főigazgatója, életminősége, hangsúlyozta, fennmaradjon, történetével, generációkon, fennhatósága, nemzetrésze, magyaroknak, kampányhiba, területeken, elszakított, bemutatóján, mozgósítani, beolvasztás, megmaradjon, magyarságra, hagyományos, programokat, állampolgár, napjainkban, kategóriájú, határainkat, civilizáció, hazátlannak, kifejezhető, pártlogikát, megtestesül, településen, jelentőségű, eltüntetése, választások, bizonytalan, szervezetek, megmaradása, kormányzati, fejlesztést, fennmaradni, mozgósítást, természetes, csatlakozás, utódállamok, területükön, jelentkezik, veszélyként, ismertetve, kisebbségi, vállalkozó, Hozzátette, foglalkozó, Ugyanakkor, folytattak, támogatási, keresztény, választást, keresztény, keresztény, rámutatott, találkozik, jelentette, benyomulni, kifinomult, magyarokat, parlamenti, jelentette, Történetét, részvételi, keresztény, lehetséges, fejtegette, keresztény, identitást, Hozzátette, megtartott, formájában, ellenoldal, ellenséges, személyes, Gyurcsány, megvédjük, megadását, védekezés, magyarság, csináltak, csinálják, ellenzéki, nemzetnek, gazdasági, egymillió, helyzetet, templomba, magyarság, Európában, magyarság, folytatta, kormányon, nyelvében, egyetemes, keresztet, Európában, ellenzéki, állásukat, politikai, bozgornak, önvédelmi, szavazhat, politikát, magyarnak, tudatosan, rombolták, politikai, magyarság, fordítani, politikai, elüldözés, ellenzéki, értékelte, magunkban, manifeszt, könyvének, deklarált, juttatott, Romániára, hajtották, magyarság, egyetemes, magyarság, fennmarad, helyzetet, öntudatos, kormányra, Egymillió, pontosan, állítani, lehessen, szavazók, oldalnak, december, kiemelte, Ferencék, jelentős, alelnöke, elemezte, elmentek, szellemű, politika, veszítik, ellenzék, Európába, rosszabb, analógia, jelentős, viselnek, építette, történik, hangulat, vállalja, neveznek, értékeit, impulzus, megadása, hatalmak, vákuumba, formákra, ösztönei, jellemző, Kiemelte, nemzetre, Archívum, többségi, javuljon, megnőhet, brutális, gyökerei, indított, medencei, családja, ígéretet, külhoni, invázió, Trianon, szükség, esetben, világon, Szintén, irányul, ugyanaz, etnikai, esetben, valakit, értette, élőknek, listára, meglett, emberek, szükség, Némileg, polgári, közölte, oldalán, külhoni, jelölte, Napokon, ugyanis, támaszt, történt, külhoni, vagyunk, malmára, Szükség, értelme, könyvet, Trianon, körében, nevezte, emberek, Intézet, Kölcsey, hajtott, jelezve, szándék, fizikai, mellett, okozott, hívőnek, határon, egyenes, nemzeti, külhoni, sebeket, illetve, nemzeti, valóban, ugyanis, államok, külhoni, akarata, erdélyi, jelent, zajlik, eltűnt, emelte, tartja, Semjén, tábora, amikor, pártok, magyar, iszlám, jelent, nyomul, elmúlt, iszlám, Zoltán, Pétert, ottani, Kutató, magyar, nemzet, mondta, ottani, magyar, Semjén, akivel, magyar, mindig, István, kettős, nemzet, Lezsák, Sándor, pártok, magyar, idegen, velünk, között, Kitért, mondta, Kárpát, sorsba, reális, stabil, mondta, minden, Kitért, magyar, képest, büszke, mondta, került, magyar, magyar, minden, elnöke, bárhol, minden, magyar, magyar, nemzet, illeti, nemzet, magyar, nemzet, Semjén, magyar, mondta, nagyon, emelte, hozzá, akkor, média, tette, Ennek, része, Márki, látni, Ahhoz, saját, amely, vizet, végre, tudja, célja, olyan, pedig, főleg, egész, utáni, ehhez, lelki, hanem, amely, uniós, válik, állam, példa, hanem, Zsolt, éljen, Zsolt, állam, célja, nincs, Szent, amely, Ahhoz, tudja, akkor, része, pedig, mivel, Zsolt, belül, hozzá, Azzal, tette, média, vajba, magát, nincs, adott, döntő, hanem, akkor, kiáll, Bíró, lesz, erős, erős, hogy, több, hogy, lesz, hogy, erős, bent, párt, vagy, hogy, erős, visz, akár, vagy, mint, hogy, kell, hogy, élet, hogy, volt, hogy, kell, KDNP, okán, című, maga, után, okán, arra, amit, jobb, lévő, száz, hogy, volt, volt, mert, hogy, volt, mint, vagy, hogy, mint, hogy, volt, hogy, jár, van, hez, úgy, nem, nem, egy, van, túl, nem, éve, mit, fog, van, tud, nem, alá, meg, ott, azt, egy, ami, aki, ami, nem, egy, meg, óta, fel, egy, van, egy, nem, meg, Zay, meg, egy, kör, azt, egy, oda, azt, élő, Azt, sem, nem, kés, sem, úgy, tud, van, ott, velünk ellenséges, magyarság megmaradjon, saját nemzeti, egyetemes nemzeti, hagyományos támogatási, külhoni magyaroknak, elszakított területeken, többségi nemzetnek, külhoni magyar, ottani magyarság, adott településen, polgármester vagy, magyar párt, ottani parlamentben, kettős állampolgárság, magyarság mindig, volt nyelvében, nagyon erős, állampolgárság megadása, állampolgárság illeti, külhoni magyarokat, egyetemes magyar, politikai listára, magyar Országgyűlésben, iszlám invázió, vákuumba nyomul, elmúlt évtizedekben, keresztény civilizációt, védekezés akkor, keresztény civilizáció, hódmezővásárhelyi választást, kormánypártok tábora, ellenoldal testületileg, részvételi szándék, ellenzék oldalán, parlamenti választások, önvédelmi ösztönei, polgári oldalnak, kormánypárti szavazók, ellenzéki pártok, ellenzéki politikát, ellenzéki média, könyvet ismertetve, nemzetpolitikával összefüggésben, megtartott ígéretet, külhoni területekről, nemzetpolitika akkor, egész nemzetre, Országgyűlés rendezvényén Trianon, évtizedekben medencei egyenes, Ahhoz pedig folytattak, listára helyzetet többségi, Hozzátette Zay hatalmak, hangsúlyozta védekezés könyvet, illetve civilizációt magyarnak, veszélyként Zsolt fennhatósága, magyar jelentette hogy, kormányra nemzet polgármester, állampolgárság egész területükön, ugyanis hogy sorsba, parlamentben ottani hatalmak, szavazhat gazdaságilag része, Zsolt elüldözés magyar, választások külhoni ami, magyar keresztényüldözés külpolitikára, hódmezővásárhelyi Hozzátette kiáll, mozgósítani lévő összefüggésben, nem jelentette képest, külpolitikára ellenzéki szellemű, részvételi visz választást, volt azt lesz, politikai Hozzátette volt, Hódmezővásárhely nemzetpolitikával benyomulni, mondta kormányzati magyar, mondta száz mondta, nemzet mint hogy, oldalán Rendszerváltás része, Intézet úgy hódmezővásárhelyi, kormányzati identitásunkat magyarság, emelte gazdasági fennhatósága, magát településen magyarságnak, Semjén meglett tudatosan, malmára ugyanis fordítani, amely csatlakozás Szükség, ösztönei visz szellemű, életminősége emberek ellenzéki, anyaországiakat eredménykampányt állásukat, adott határon keresztet, erős célja könyvének, parlamentben nyelvében Lezsák, benyomulni Kijelentette adott, nyelvében tette ellenzéki, István támogatási mivel, nem egy kör, esetben elemezte lesz, volt külhoni politikai, fennhatósága Kölcsey Romániára, javuljon rombolták vagy, amely kampányhiba, magyar polgármester, jelentette egy, Márki etnikai, keresztényüldözés külhoni, tudja látni, Azzal szellemű, van akarata, magunkban hogy, fizikai hanem, védekezés deklarált, minden pedig, magyar belül, Európában megtízszerezték, keresztény pártok, egy nem, Szent jelezve, támogatásokat kereszténydemokrata, indított állam, valakit ígéretet, Gyurcsány keresztény, hazátlannak bizonytalanok, velünk Kijelentette, akivel kör, egy hagyományos, része lehetséges, oldalán formákra, megtízszerezték megtestesül, Hozzátette magyarság, csatlakozás Kiemelte, egy Országgyűlés, veszítik végre, Kitért brutális, célja polgármester, veszélyként jelentkezik, mellett irányul, gyökerei akkor, Trianon területekről, vajba nemzetrésze, szempontjából Ahhoz, gazdasági bent, hódmezővásárhelyi része, identitást állampolgárság, aki esetben, pontosan területeken, vagy rombolták, keresztény helyzetet, kormánypártok mert, olyan Ahhoz, meg tud, meg történt, Európába neveznek, vállalkozó egy, közölte van, külpolitikára egyenes, Szent fordítani, állítani Zsolt, tudatosítjuk kettős, hogy támogatásokat, anyaországra kormányzati, fejlesztést azt, vagyunk Kiemelte, ellenoldal illetve, önvédelmi nem, tudatosan gazdasági, túl Európában, tette önvédelmi, tette úgy, jelentette területükön, sem csinálják, hanem Zsolt, nemzet beszélgetett, mellett része, egész magyarság, Zsolt hogy, hívőnek ami, média bizonytalanok, oldalnak támogatásokat, Kutató nemzet, nemzetpolitika mit, egy óta, folytattak állam, megadását nem, Zsolt jelölte, támogatására uniós, akkor KDNP, ugyanis kiemelte, Zay állampolgárság, testületileg hozzá, ellenzék kell, értelme ott, Azzal keresztet, sem határainkat, magyarság jelent, élet elmentek, malmára lesz, könyvének célja, amikor magyar, sorsba elüldözés, Országgyűlés állam,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.