Belépés
Keresés
Naptár
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Véleményezd.hu már az Androidon is!
Épp várod a buszt? Sorban állsz a pénztárnál?
Vagy egyszerűen csak unatkozol?

Olvasd el a legfrissebb híreket bárhol, bármikor!
Írd meg a véleményedet is!

Az alkalmazás letölthető az Android Marketből is!

Letöltés
Véleményezők toplistája
1. atomvaros 3261
2. venci76 3054
3. kicsoda57 601
4. olinia 390
5. eladasos 367
6. szicu 266
7. jbal 261
8. orsi1 199
9. duplanagypapa 185
10. raffraff 168
Információ
Véleményezd!
Mit gondolsz róla? Egyetértesz? Mi a véleményed?
RSS
Krónika 5. rész (államközi egyezmények)
További államközi egyezmények megtárgyalásával folytatta munkáját az Országgyűlés kedden. Szóba került az Egyiptommal, az Üzbég Köztársasággal és Oroszországgal kötött megállapodás.


Megfelelő keretek szükségesek a párbeszédre Egyiptommal

Mind a politikai párbeszéd, mind az áruk és a tőke áramlása számára biztosítja a megfelelő kereteket az Európai Közösségek, valamint Egyiptom közötti társulást létrehozó EuroMediterrán Megállapodás - ismertette a Miniszterelnökség államtitkára.

Takács Szabolcs a kereskedelem liberalizálásához szükséges keretek megteremtését is hangsúlyozta, és szóba hozta a regionális együttműködéseket, valamint a két térség közötti társadalmi párbeszéd kereteinek lefektetését.

Az államtitkár a partnerségi prioritások között említette Egyiptom fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődését, a stabilitás megteremtését, de a demokrácia és az emberi jogok elmélyítését célzó párbeszéd fontosságát is hangsúlyozta.

Az Európai Uniónak szerinte meg kell őriznie az egyiptomi átalakulásban betöltött szerepét. Szólt a kétoldalú kapcsolatokról is, rámutatva: tavaly Budapesten volt a visegrádi országok és Egyiptom csúcstalálkozója.

Balla Mihály (Fidesz) felelevenítette a két ország kapcsolatát, valamint Egyiptom stabilizáló szerepét az észak-afrikai országokra és Európára nézve.

Térségünk a megállapodáson keresztül hatással lehet az egyiptomi kereskedelmen túl a társadalomra is, amelynek több mint tíz százaléka kopt keresztény - mondta. Közös érdeknek nevezte, hogy Egyiptom külgazdasági kapcsolatai kiegyenlítettek maradjanak - hangoztatta, jelezve, hogy az észak-afrikai ország gazdaságilag közeledik Oroszországhoz az utóbbival szemben alkalmazott szankciók bevezetése óta.

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) úgy vélte: Európa és Magyarország jövője is az észak-afrikai térségen múlik. Az egyik legjobb politikai stabilizáló eszköznek ítélte a gazdasági kapcsolatok kiterjesztését, ezért az előterjesztést pártja támogatja - szögezte le. Reményét fejezte ki, hogy az unió képes lesz érdemben fellépni más térségek stabilizálása érdekében, bár hangsúlyozta kétségeit is.

Gurmai Zita (MSZP) az együttműködés alapjának nevezte a demokráciát és az emberi jogokat érintő párbeszéd elmélyítését. Az uniónak kiegyensúlyozottan kell fellépnie és meg kell őriznie szerepét a politikai átalakulásban - hangsúlyozta, jelezve: az MSZP támogatja a javaslatot.

Az ülésen elnöklő Hiller István (MSZP) az általános vitát lezárta.

Horvátország csatlakozik a megállapodáshoz az Üzbég Köztársasággal

Horvátország az uniós csatlakozásával vállalta, hogy csatlakozik az unió és más országok, térségek között megkötött megállapodásokhoz, ennek eleget is tesz - ismertette az Európai Közösségek és az Üzbég Köztársaság közötti együttműködési megállapodás módosítását célzó előterjesztést a Miniszterelnökség államtitkára.

Takács Szabolcs felelevenítette az unió és az Üzbég Köztársaság kapcsolatát, amely kiterjed a politikai párbeszédre, a kétoldalú kereskedelemre, az üzleti befektetésekre és az igazságügyi együttműködésekre is, de a demokráciaépítés és az emberi jogok területén is rögzíti az együttműködés kereteit; lehetőséget teremt az illegális migrációval szembeni fellépésre és a kulturális és pénzügyi együttműködésre is.

Felidézte, hogy az unió a 2014-2020-as költségvetésében 1 milliárd eurót hagyott jóvá a térség számára regionális és országspecifikus programokra. Emlékeztetett arra is, hogy Magyarország 2017-ben nyitott nagykövetséget Taskentben, amely segíti az együttműködést a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a gyógyszeripar és a vízgazdálkodás terén is.

Balla Mihály (Fidesz) egy lehetséges fontos kereskedelmi partnernek ítélte a gyorsan fejlődő Üzbegisztánt. Az agrárexportot emlegette, valamint a víztisztítók kereskedelmét.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) elmondta, az EU és Üzbegisztán kapcsolatának fejlesztése Magyarország érdeke.

Gurmai Zita (MSZP) rendkívül fontosnak nevezte a megállapodást és frakciója támogatásáról biztosította azt.

Az elnöklő Hiller István az általános vitát lezárta.

Horvátország csatlakozása az EU és Oroszország közötti partnerségi megállapodáshoz

Takács Szabolcs elmondta, a megállapodás célja a kereskedelem és a beruházások, ezen belül a szállítási szolgáltatások kereskedelmének előmozdítása, valamint keretet hoz létre átfogó gazdasági, pénzügyi és műszaki együttműködés megteremtésére. A célok között szerepel az orosz gazdaság szerkezetátalakításának, a környezetvédelemnek és a harmonikus társadalmi fejlődésnek az elősegítése is - közölte.

Horvátország 2013-as uniós csatlakozásával vállalta, hogy jegyzőkönyv útján csatlakozik az Európai Unió és tagállamai által aláírt vagy megkötött nemzetközi megállapodásokhoz - magyarázta.

Takács Szabolcs szerint az EU és Oroszország kölcsönös egymásra utaltsága miatt közös érdek, hogy "kikerüljünk a kapcsolatok jelenlegi negatív spiráljából".

Hozzátette: az Európát érintő biztonsági és gazdasági kockázatokra Oroszországot is bevonva lehet választ adni.

Balla Mihály (Fidesz) is beszélt arról, hogy jelenleg szankciók és más nehézségek is sújtják az EU és Oroszország együttműködését. A legfontosabb gazdasági feladatnak nevezte, hogy a közép-európai országok a Nyugat-Balkánnal kiegészülve minél szerteágazóbb energetikai hálózatokkal tudják biztosítani versenyképességüket.

Apáti István (Jobbik) az ukrán válság nyomán bevezetett uniós szankciók újratárgyalását szorgalmazta, mert azok szerinte egymilliárd eurós kiesést jelentettek Magyarországnak.

Gurmai Zita (MSZP) jelezte, támogatják a javaslatot.

Az elnöklő Hiller István az általános vitát lezárta.Forrás: MTI
Címkék: megtárgyalásával, Köztársasággal, Oroszországgal, megállapodás, Országgyűlés, Egyiptommal, egyezmények, folytatta, államközi, munkáját, További, szerkezetátalakításának, versenyképességüket, környezetvédelemnek, kiegyensúlyozottan, liberalizálásához, együttműködéseket, együttműködésekre, megállapodásokhoz, Miniszterelnökség, megállapodásokhoz, Miniszterelnökség, költségvetésében, csúcstalálkozója, országspecifikus, demokráciaépítés, együttműködését, együttműködésre, felelevenítette, csatlakozásával, kereskedelmének, újratárgyalását, kiegyenlítettek, Magyarországnak, felelevenítette, csatlakozásával, megállapodáshoz, megállapodáshoz, nagykövetséget, vízgazdálkodás, szolgáltatások, megállapodáson, párbeszédre Egyiptommal, politikai párbeszéd, tőke áramlása, megfelelő kereteket, kereskedelem liberalizálásához, regionális együttműködéseket, partnerségi prioritások, stabilitás megteremtését, emberi jogok, egyiptomi átalakulásban, kétoldalú kapcsolatokról, Egyiptommal Mind, Európai Közösségek, EuroMediterrán Megállapodás, Takács Szabolcs, Európai Uniónak, Balla Mihály, Kárpát Dániel, Gurmai Zita, Hiller István, Üzbég Köztársasággal Horvátország, Üzbég Köztársaság, Varga-Damm Andrea, Európai Unió, Apáti István, Üzbég Köztársasággal,
2018.06.12. 14:11
Vélemények száma: 0
Vélemények Új vélemény
Sajnos ehhez a hírhez még nem érkezett vélemény! Legyél Te az első, írd meg a véleményed!
További címkék
együttműködést, kapcsolatokról, előterjesztést, kereskedelemre, befektetésekre, Köztársasággal, együttműködési, megteremtésére, élelmiszeripar, Oroszországhoz, előterjesztést, EuroMediterrán, kiterjesztését, gyógyszeripar, támogatásáról, megteremtését, megteremtését, együttműködés, megállapodást, Oroszországot, agrárexportot, kereskedelmen, együttműködés, átalakulásban, együttműködés, kapcsolatának, kereskedelmét, Emlékeztetett, átalakulásban, stabilizálása, szerteágazóbb, hangsúlyozta, Magyarország, legfontosabb, elmélyítését, víztisztítók, hangsúlyozta, államtitkára, Üzbegisztánt, biztosította, Horvátország, kereskedelmi, csatlakozása, Horvátország, Horvátország, Magyarország, gazdaságilag, megállapodás, hálózatokkal, szorgalmazta, társadalomra, előmozdítása, kereskedelem, külgazdasági, mezőgazdaság, megállapodás, hangsúlyozta, Horvátország, kereskedelem, kockázatokra, elmélyítését, fenntartható, lefektetését, Magyarország, államtitkára, hangsúlyozta, Megállapodás, Köztársaság, csatlakozik, csatlakozik, fejlesztése, Oroszország, államtitkár, partnerségi, prioritások, lehetőséget, Üzbegisztán, hangoztatta, spiráljából, biztosítani, Egyiptommal, partnerségi, demokráciát, csatlakozik, stabilizáló, elősegítése, kapcsolatok, Oroszország, jegyzőkönyv, fejlődésnek, programokra, Oroszország, párbeszédre, migrációval, energetikai, kapcsolatai, kiegészülve, alkalmazott, módosítását, igazságügyi, kikerüljünk, kapcsolatát, egymilliárd, párbeszédre, stabilizáló, fontosságát, beruházások, kapcsolatát, kapcsolatok, Köztársaság, szükségesek, jelentettek, kulturális, nemzetközi, országokra, fellépésre, biztonsági, Budapesten, feladatnak, biztosítja, Taskentben, tagállamai, Közösségek, ismertette, nehézségek, magyarázta, Hozzátette, javaslatot, regionális, demokrácia, kereteinek, fejlődését, szállítási, társadalmi, bevezetése, partnernek, ismertette, bevezetett, keresztény, stabilitás, lehetséges, javaslatot, Közösségek, maradjanak, támogatják, regionális, harmonikus, társadalmi, társadalmi, párbeszéd, politikai, megkötött, fellépnie, gazdasági, támogatja, illegális, általános, szankciók, kétoldalú, területén, Megfelelő, Felidézte, jelenlegi, gazdasági, emlegette, politikai, politikai, általános, gazdasági, Térségünk, visegrádi, rámutatva, kétoldalú, egyiptomi, szankciók, szankciók, utóbbival, közeledik, százaléka, betöltött, egyiptomi, létrehozó, szükséges, társulást, kereteket, megfelelő, általános, párbeszéd, megkötött, párbeszéd, gazdasági, említette, kölcsönös, keresztül, rendkívül, támogatja, fontosnak, kétségeit, politikai, gazdasági, eszköznek, érdekében, alapjának, párbeszéd, Balkánnal, frakciója, utaltsága, országok, szerepel, szerinte, szerepét, kiterjed, országok, valamint, térségek, érdemben, fellépni, szerepét, egymásra, vállalta, milliárd, Egyiptom, valamint, Szabolcs, pénzügyi, kereteit, Egyiptom, valamint, szembeni, gazdaság, Egyiptom, Szabolcs, Egyiptom, érdeknek, amelynek, hatással, áramlása, elmondta, Szabolcs, vállalta, térségen, jelenleg, országok, térségek, elmondta, szögezte, Egyiptom, Reményét, valamint, Szabolcs, valamint, szerepét, szerinte, Európára, pénzügyi, műszaki, közötti, elnöklő, lezárta, gyorsan, nyitott, fejlődő, negatív, szerint, közölte, nevezte, keretet, jelezve, lezárta, sújtják, őriznie, elnöklő, számára, jelezte, Uniónak, legjobb, beszélt, kiesést, Európai, afrikai, jogokat, nevezte, nevezte, uniónak, európai, őriznie, fejezte, jelezve, nevezte, Európai, rögzíti, lezárta, keretek, bevonva, közötti, Európai, számára, Európát, hagyott, afrikai, keretek, szemben, Európai, elnöklő, közötti, közötti, afrikai, választ, Takács, ország, Takács, Kárpát, István, Jobbik, tavaly, térség, között, emberi, Hiller, István, Takács, aláírt, között, Gurmai, ország, nyomán, mondta, Fidesz, átfogó, Dániel, Mihály, válság, ítélte, között, Fidesz, Mihály, fontos, ítélte, Jobbik, Hiller, István, Fidesz, eleget, teremt, érintő, térség, emberi, üzleti, Mihály, segíti, Takács, Andrea, ülésen, tudják, Gurmai, István, Gurmai, Hiller, Nyugat, pártja, érdeke, Európa, érintő, Jobbik, jövője, emberi, vitát, lehet, által, Apáti, ukrán, uniós, közös, miatt, arról, érdek, minél, eurós, közép, Balla, Üzbég, lehet, célzó, Üzbég, ennek, amely, jogok, Szólt, Balla, észak, nézve, Közös, uniós, múlik, egyik, ezért, képes, észak, vélte, észak, Üzbég, vitát, amely, eurót, belül, hozta, célja, terén, szóba, létre, útján, uniós, orosz, célok, jogok, vitát, Balla, célzó, Varga, mind, áruk, kell, tőke, hogy, volt, unió, lesz, Zita, hogy, MSZP, kopt, hogy, mert, azok, több, mint, MSZP, unió, Mind, Zita, adni, MSZP, tesz, hogy, unió, Damm, hogy, hogy, arra, jóvá, hogy, unió, kell, vagy, MSZP, hogy, hogy, Zita, kell, Unió, ezen, MSZP, hogy, két, azt, meg, hoz, egy, túl, óta, úgy, meg, bár, más, más, két, más, tíz, ben, visegrádi országok, észak-afrikai országokra, megállapodáson keresztül, egyiptomi kereskedelmen, észak-afrikai ország, utóbbival szemben, észak-afrikai térségen, egyik legjobb, gazdasági kapcsolatok, előterjesztést pártja, unió képes, együttműködés alapjának, emberi jogokat, politikai átalakulásban, ülésen elnöklő, általános vitát, uniós csatlakozásával, politikai párbeszédre, kétoldalú kereskedelemre, üzleti befektetésekre, igazságügyi együttműködésekre, együttműködés kereteit, illegális migrációval, 2014-2020-as költségvetésében, térség számára, vízgazdálkodás terén, lehetséges fontos, gyorsan fejlődő, agrárexportot emlegette, víztisztítók kereskedelmét, elnöklő Hiller, megállapodás célja, szállítási szolgáltatások, célok között, orosz gazdaság, harmonikus társadalmi, kapcsolatok jelenlegi, legfontosabb gazdasági, közép-európai országok, ukrán válság, sújtják gyorsan szankciók, tudják költségvetésében demokrácia, hogy belül maradjanak, gazdasági Takács Gurmai, Nyugat kapcsolatai együttműködést, más Horvátország csatlakozik, közötti közölte előterjesztést, ennek gyorsan jogok, több pénzügyi más, feladatnak társadalmi lezárta, egymásra arra Oroszország, volt között csatlakozik, prioritások bevonva élelmiszeripar, valamint demokráciaépítés érdeke, nehézségek miatt Miniszterelnökség, illegális lehet hangsúlyozta, őriznie társulást érdeke, István jegyzőkönyv lehetséges, vállalta Horvátország lesz, érdemben keresztül energetikai, Emlékeztetett hogy államtitkára, kereteinek Balla célzó, elmondta demokráciaépítés Egyiptom, uniónak negatív Egyiptom, politikai Varga javaslatot, egyiptomi energetikai szerteágazóbb, sújtják képes elmondta, megkötött gazdaság Jobbik, Gurmai szerkezetátalakításának Zita, őriznie fellépni támogatja, képes Uniónak feladatnak, csúcstalálkozója mint Emlékeztetett, kopt érdekében kereskedelmi, társulást együttműködési Mihály, MSZP alapjának Uniónak, ismertette célja Üzbég, megfelelő kétségeit emberi, ezen Balla csatlakozik, térség pénzügyi csatlakozik, közötti megteremtését között, költségvetésében hogy kulturális, demokrácia hogy csatlakozik, megkötött terén szemben, fejlődő kulturális Jobbik, Budapesten kapcsolatai fenntartható, hogy Szabolcs újratárgyalását, térség meg szerepét, társulást hogy feladatnak, uniónak Jobbik miatt, Üzbég stabilitás áruk, milliárd megkötött, ennek jövője, István érintő, azt kereskedelmen, rögzíti fejezte, Jobbik azok, harmonikus hogy, szorgalmazta vállalta, célja Mihály, gyorsan számára, emberi szolgáltatások, Miniszterelnökség őriznie, társadalmi lezárta, Taskentben csatlakozása, fontosnak lezárta, együttműködését arra, más Üzbég, között afrikai, uniónak István, pártja energetikai, Hozzátette keresztül, szorgalmazta közötti, utóbbival kereteinek, államtitkára stabilizáló, csúcstalálkozója István, szóba Mihály, amely Balla, bevezetett mezőgazdaság, gazdaság Európai, javaslatot Zita, kapcsolatát Közösségek, lesz kapcsolatai, államtitkára nevezte, azok közép, tagállamai tavaly, csatlakozásával afrikai, átalakulásban partnerségi, stabilizáló áramlása, hatással eszköznek, közös valamint, hangoztatta szemben, igazságügyi demokráciaépítés, vállalta lezárta, csatlakozik kiegyenlítettek, spiráljából valamint, ben szerepét, vitát lesz, ítélte felelevenítette, szembeni keretek, ezért lehet, javaslatot áruk, létrehozó párbeszéd, támogatásáról emberi, MSZP nevezte, biztosította üzleti, társadalomra társadalmi, Térségünk egyiptomi, jelenlegi adni, versenyképességüket fejlődő, MSZP biztosítani, Oroszországhoz ezen, Takács tesz, terén betöltött, Unió szankciók, felelevenítette érdek, kockázatokra megkötött, között számára, Apáti érintő, jelentettek érintő, emlegette létrehozó, valamint szögezte, érdeke jogok, Zita Horvátország, érdek kell, Mihály Hiller, kereskedelem minél, Hiller útján, Hiller lezárta, jelentettek István, hogy partnernek, fellépni államtitkára, emberi mezőgazdaság, Fidesz országok, hogy liberalizálásához, partnerségi társadalmi, általános emberi, útján Köztársaság, Európára észak, javaslatot párbeszéd, által szolgáltatások, átalakulásban kell, hozta vélte, nézve keretet, megkötött együttműködés, beruházások politikai, megkötött Gurmai, amelynek kereskedelmét, Zita alkalmazott, nevezte szóba, kapcsolatát Apáti,
TVN.HU, Képtár, Blogok, Videótár, Szótár, Házi Receptek, Fecsegj, Tudjátok?,
© 2011 TVN.HU Kft.